2007-es nyári tábor - Szervezők
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Kincső
- Nem elérhető
mogy írta: Najó, bátor leszek, beírok egy címet:D
4. ker. Erkel Gyula utca 2.
Kaputelefon nincs, aki késik, csörgessen meg.
...
Aki BKV-val jön:
3-as metróval újpest kp. végállomásig, ott a kijáratnál jobbra fel a 30-ashoz (figyelni a táblát ), azzal elmenni kettő darab megállót (lesz egy bal meg egy jobb kanyar, és akkor kell leszállni a Nádor utca megállóban). Séta tovább amerre a busz megy, amiről leszálltunk, és menni a REÁL pont boltig. Ott balra be, utca végén utolsó kapu a jobboldalt. (mégegyszer: nincs kaputelefon). Az ablak az Attila utcára néz, mienk az egyetlen fehér redőny., de fel is lehet hívni 70 / 317 71 26
Gondolom, tali háromnegyed 2kor, Újpest-központ, metrókijárat.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Milendoria
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Tünde
- Nem elérhető
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Rabyn
- Nem elérhető
Szofi kérte, hogy mindenképpen írjuk meg neki, hogy 2 vagy 3... mellesleg mondjuk nem ártana már tudni, hogy most melyik.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- brokkoli
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- mogy
- Nem elérhető
csak akkor fixáljuk le. kettőre jöttök vagy háromra?
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Inczy
- Nem elérhető
Feel the sunshine
- Kincső
- Nem elérhető
de nekem mind1
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rabyn
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Tünde
- Nem elérhető
Finduilas írta: Kezdeményezném, hogy kezdődjön kettőkor, és tartson hétig. A befejezés mindenképp hétkor lenne. Aki, később ér csak oda, az nem gond, mert úgyis a második felében lenne a tréning része a dolognak. Megoldható?
gillz: Neked terveztünk a végére egy órát a programmegbeszélésre. Lesz rá szükséged?
ez nagyon jó lenne, és akkor Rózsával le tudnánk ülni a végén
ha mogyocska eltűr még minket fél órára, ha nem beülünk valahova
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
gillz: Neked terveztünk a végére egy órát a programmegbeszélésre. Lesz rá szükséged?
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Rabyn
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Ne érts félre, nem volt ebben semmi rossz szándék vagy kritika, azért hoztam fel példának a korábbi táborokat és a mi pályázatunkat, mert nem tudtam másképpen szemléltetni, hogy mit akartam mondani!Rayan írta:
Gandalf írta: Megjegyzem, az eddigi táborszervezői struktúrákban a proramfőszervező a táborvezetők közé tartozott. Mellesleg a mi tábori pályázatunkban is.
Sokat gondolkoztam, hogy ehhez a megjegyzéshez érdemben hozzáfűzzek-e valami szépet vagy csúnyát, de letettem róla. A kommunikációs csatorna két ember között akadt el, meg tudják beszélni szerintem.
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rayan írta: Különben ne higgyétek, hogy mi vagyunk a rettentő szőrös táborvezetőség.
Ha netán mégis, van sok jó epilátor manapság
Pardon...
Our knees do not bend easily
- gillz
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
Gandalf írta: Megjegyzem, az eddigi táborszervezői struktúrákban a proramfőszervező a táborvezetők közé tartozott. Mellesleg a mi tábori pályázatunkban is.
Sokat gondolkoztam, hogy ehhez a megjegyzéshez érdemben hozzáfűzzek-e valami szépet vagy csúnyát, de letettem róla. A kommunikációs csatorna két ember között akadt el, meg tudják beszélni szerintem.
Különben ne higgyétek, hogy mi vagyunk a rettentő szőrös táborvezetőség. Nagyon sok minden nem jut el hozzánk, de ha jól sejtem, ez eddig minden tábornál így volt Ezért kell időben kolompolni, ha szeretnétek valamit, ehhez pedig _muszáj_ nyomonkövetni az eseményeket. Ja és nálam jelezzétek, ha valami nem oké, mert a többi hotline túlterhelt. Megoldás pedig mindig van, mint a lenti ábra mutatja
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Tünde
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Gandalfnak nagyon igaza van.
Mea culpa ahol és amiért kell.
A probléma megoldása folyamatban.
álláspontomat ismeritek, Alyr intézkedj
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mea culpa ahol és amiért kell.
A probléma megoldása folyamatban.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
Ez az eset itt speciel nem csak kommunikációs hiba, ahogy én látom. Elsősorban szervezeti kérdés. Nem volt teljesen világos gillz szerepe a struktúrában.
Van ugye egy táborszervezői hierarchia: Élén a CSAK koordinátori, összefogó szerepet játszó főszervezővel Eryvel. Alatta van egy logisztikai vezető, aki Tünde, egy kommunikátor/szóvivő, aki Rayan, és egy keretjáték-felelős, aki Alyr. De ebből a struktúrából hiányzik a programfőszervezői poszt. Amit tudom, hogy gillznek adtatok, de magát a "hivatalt" nem helyeztétek el a struktúrában, nem tisztázott, hogy egyenrangú-e Rayannal, Tündével és Alyrral, vagy valamelyikük alá lenne rendelve. Megjegyzem, az eddigi táborszervezői struktúrákban a proramfőszervező a táborvezetők közé tartozott. Mellesleg a mi tábori pályázatunkban is.
A probléma tehát abból fakad, hogy...
a) nem tisztázott gillz pozíciója a táborszervezési struktúrában.
b) tisztázott a fő tábvezek számára (vagy csak némelyikük számára?), de ezt nem kommunikálták időben gillz felé (és a többiek felé?).
Mi a megoldás:
1. Először is tisztázni a hierarciát, kinek milyen döntésjog van a kezében.
2. Ennek megfelelően kialakítani az álláspontokat.
3. Ezt megfelelően kommunikálni minden szervezőtárs felé.
Gandalf elemzését olvashatták, köszönjük!
(Egy kis elméleti érdekesség: A Belbin-féle Team-szerepek között ezt a fajta állásfoglalást kapcsolják az ún. "Helyzetértékelő" szerepkörhöz. Meredith Belbin: a Team, avagy az együttműködő csapat c. könyv kötelező olvasmány minden vezetőnek, főleg a táborszervezők figyelmébe ajánlom erősen! )
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- gillz
- Nem elérhető
1. pl. én ráérek a csapatelőadás meg (mint már leírtam vagy kétszer ) nagyjából ugyanannyira színészi, mint mondjuk krónikási, vagy táncosi produkció, tehát ezzel az indokkal a táncos rendet is ki lehetne hagyni, meg pláne azt, amiben írnak is...
2. ezt a pihenéses ügyet meg nem értem. akkor lényegében annyi az indok, h a vezetőség pl. a táncosokat nem "kényszeríti pihenésre", ellenben a színjátszókat igen, mert csak?
Mint a rendi programok kitalálásával és szervezésével megbízott embernek, azt hiszem, jogom van indoklást kérni, hogy miért esik más kategóriába a színjátszás, mint a zenélés, meg a táncolás (az egyes pont figyelembevételével).
Minden egyes alkalommal szóltam a színjátszó rendről, amikor egy-egy új koncepció-vázlathoz véletlenül hozzájutottam, ősszel is, és azóta is.
Különben még mindig azt tartom normálisnak, hogy ha megbíztok valami szervezésével, akkor tájékoztattok arról, ami ezt a szervezést érintheti - pl. h figyu, utáljuk a színjátszást, ne legyen, úgyhogy itt van amit mi szeretnénk, ezt rakjuk bele a jelentkezési lapba is, ehhez találd ki részletesen az egészet. Max akor levitatkozuk a dolgot, és meggyőzi az egyik fél másikat, és tiszta a dolog. Így nem az - és ez az ami felháborít. Az csak az igazságérzetemet bántja, h a dalolászás alá soroljátok a színjátszást.
Azt meg nem ártana egységesen megmondanotok, hogy pontosan mit kell kitalálnom? Mert eddig mindig azt a választ kaptam, h igen, a rendi és családi programokat, aztán meg azzal érveltek, h de ti már ezt kitaláltátok, így tervezitek, stb. (mikor ugye a csapatelőadás meg a rendek a fenti kategóriába esnek, tehát feladatspecifikációnál kellett volna tisztázni.)
Jó, azon meg simán megsértődtem, h nekem kellett utánakérdeznem, h akkor ki kell-e részletesen találnom a dolgokat, és mikorra, meg egyáltalán, vagy csak poénból írtatok be programszervezőnek.
Ehhehh, kommunikáció
Megoldási javaslat: mint az ímélben írtam (Rayan, erre ondoltl a keretjátékba bevariálással?), tehát nem előre meghirdetve, hanem renitens, hirtelen rendként alapul meg a csepűrágó társulat a táborban, és utána ugyanúgy működik, mint a többi.
Csak a kommunikáció kedvéért írtam ilyen sokat, de lehet, h ez is kevés.
- Tünde
- Nem elérhető
Ankalimon írta: családvezetőknek
OFF
családtervezőt olvastam hirtelen
ON
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Most is egy rövid elméleti borzasztósággal kezdünk (figyelem: sok idegen szó, hárombetűs rövidítés, és töbszörösen összetett mondat... csak erős idegzetűeknek...)
Aztán megcsináljuk a "mi a feladata a táborvezetőknek, családvezetőknek és rendi vezetőknek?" brain stormingokat.
A második részben sok-sok gyakorlás és játék lesz kommunikációs tárgykörben.
Kérlek jelezzétek, ha a legvégén még akartok beszélni aktuális szervezési ügyekről (pl.: a család és rendi koncepcióról).
- Rayan
- Nem elérhető
Gillz: a másik, hogy az év 365 napjából ennek egyhetedét töltitek a színikörrel, ti vagytok az egyetlen ősi, rendszeresen működő csoport, engedtessék meg a táborvezetőségnek, hogy a színjátszósokat pihenésre kényszerítse.
A másik, amiben Alyrnak igaza van, hogy nem most kell szólni. Ősz óta egy szó sem esett a színjátszós rendről. Azt viszont igenis elképzelhetőnek tartom, hogy belevariáljátok a keretjátékba. A mese a tábor közben is változhat. Lehetünk izgalmasak, nem kell magunkat a formákhoz tartani. Szerintem meg tudjátok oldani valahogy
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.