2007-es nyári tábor - Szervezők

Több
17 éve 9 hónapja #321651 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők

Remzymama/Tünde írta: nekem semmi bajom a belebeszéléssel, mert akkor megismerjük egymás gondolatait, véleményét
ne arról szóljon az egész, hogy előadást hallgatunk az egyetemen
és az is jó, ha viták születnek

azt hiszem, a legproblémásabb rész pont az volt, h. a brainstorming alatt elvileg ponthogy NEM szabadott kommentálni & vitázni. csak a végére már lefáradtunk és untuk és beledumáltunk, meg azzal párhuzamosan másról dumáltunk...

és szerintem a között az x*3 db taktikai ötlet között, amit felvetettünk, nem 10 db hasznos volt, hanem jóval több. ha már összeszedtük őket, az lenne a jó, ha mindet beírnánk ide vagy vhova, és mindenki elgondolkozna rajta... mert egy csomó olyan volt, ami pl. egésztábor szintjén nem, de csapvezszinten jól hasznosítható.

de abban egyetértek Tündével, h. nem ártanak a viták sem. ne a táborban szembesüljünk először vele, h. fáradtan már beledumálunk, meg vannak nézeteltérések mindig. ez is "helyzetgyakorlat" :P
(például tapasztaljuk, h. mikor kell odafigyelnünk magunkra, h. mégis befogjuk egy vita hevében, vagy mikor nagyon fontos az, amit mondani akarunk.)

de ha már rászánunk mindannyian sok időt, akkor tényleg legyen több gyakorlati cucc. még akkor is, ha élőben úgyis teljesen más problémák lesznek, mert:

sztem arra jó ez a training, h. szánjunk rá időt h. gondolatok ébredjenek bennünk, h. mit hogyan csinálnánk. én az első alkalommal nagyon sok mindenre rájöttem, amire figyelnem kell, vagy amin elgondolkoznom. most ez a brainstorming miatt túl moderált volt (és kevés idő jutott a többire).

ja és fontos. egy helyzetgyakorlat akkor segíthet, ha KOMOLYAN VESSZÜK a helyzetet, különben tényleg nagyon távolinak tűnik a tábori helyzetektől pl. egy ilyen börtöncucc. amit már ott is mondtam: egy csomóan azt mondták el, h. arra törekedtek, h. a feladat buktatóit kikerüljék - tehát rájöttek előre, h. a másik is beszélni fog, meg tök mindegy mit kérdez, rávágom hogy igen, mert úgysem lényeges... én ezen meglepődtem, mert én próbáltam felfogni a másik kérdéseit és valami igazi választ kitalálni, a helyzeten belül.
a táborban ugyanis igenis LÉNYEGES lesz, hogy mit kérdeznek és Te mit válaszolsz... :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321648 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők

Rabyn írta: Ugye idén is lesznek csapatszínek? (szeretném lefoglalni a bordót)

aszittem a zöldre fogsz szavazni :P
de akkor én a sötétkéket ;)

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321621 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
akkor én is :P

nekem semmi bajom a belebeszéléssel, mert akkor megismerjük egymás gondolatait, véleményét
ne arról szóljon az egész, hogy előadást hallgatunk az egyetemen
és az is jó, ha viták születnek

ami az örökös paripám, az a késés, ennek érdekében javaslom, aki késik, arra ne várjunk, lemarad valamiről, és az az ő baja
ebből az aktivitását,/felelősségérzetét is le tudjuk szűrni

sokkal inkább arra koncentrálnék én is,hogy a konfliktuskezelésre jobban figyeljünk, de gyakorlatokkal

meg a programmal kapcsolatos nehézségekre, hogyan fogjuk össze, hogy vegyük rá a többieket arra, amihez nem fűlik a foguk

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321619 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Ezek szerint én vagyok az egyetlen, akinek semmi baja nem volt a képzéssel. LOL

Megéri majd a többi alkalom is. Csiszolódunk. Ami esetleg javaslatom lenne, a több gyakorlati példa, ezt viszont hiányolom. Akár olyan szituáció is, amiben arra derül fény, hogyan segíthet egyik csapatvezető a másiknak, ha pl. gáz van. Meg kell tanulnunk együtt dolgozni! És azt lássuk be, hogy az örökös kritikák és elemzések ezt a legkevésbé sem segítik. Itt mindenki csapatjátékos, nem kiskirály, így egyáltalán nem ciki, ha van benned alázat és képes vagy hőbörgés nélkül végigülni a délutánt. Mellesleg nem hiszem, hogy bármelyikőtök olyan nagyszerűen tudná osztani az észt a saját feladataival kapcsolatban. Meggyőzően és pláne tökéletesen.

Már csak emiatt is pozitívan nézem az előadókat, a másik meg, hogy jó veletek együtt lenni. Nem mindig a 100%-os hatásfokra kell koncentrálni. Akkor sem, ha maximalista vagy. Én is az vagyok. Na és?

Kiemelnék még egy nagyon fontos gondolatot Miltől: semmit sem szabad túl komolyan venni. Remélem, mindenki érzi ennek a mondatnak a komolyságát.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321603 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Ugye idén is lesznek csapatszínek? (szeretném lefoglalni a bordót)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321595 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők

Rabyn írta: Eszembe jutott valami a kommunikációval kapcsolatban!

Az nem az én felelősségem, hogy visszacsatolást kapjak attól a személytől akinek az üzenetet átadtam. Előbb neki kell visszaigazolni, hogy megkapta. Legalábbis én így tanultam...

Rabyn, ez ződ... Úgy tűnik tényleg fárasztó lehetett az agyvihar...
:twisted: :twisted: :twisted:

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321446 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Tény, hogy ilyen sok embernek egyszerre nagyon nehéz gyakorlati foglalkozásokat tartani. Eddigi ismereteim szerint a korábbi évek tábori vezetőképzésén egyszerre 8 embernél több sohasem volt. Igen, ez egy kihívás a képzőink számára, de ha úgy vesszük, az egész tábor egy kihívás, rendkívül rendhagyó koncepcióval, amelyből nem tudni még, mi fog kisülni. De mindenki igyekszik megtenni a tőle telhetőt.

A tábori célokkal és a célok megvalósításának módozataival valóban felesleges volt a vezetőképzésen foglalkozni, ennek biztosan lehetett volna más módja. A brainstorming nagyon vontatott volt, ráadásul pl.engem semmi se motivált rá, hogy tényleg alaposabban megdolgoztassam az agyamat emiatt.
Ankalimon előadását kb. negyedannyi idő alatt el lehetett volna mondani úgy, hogy semmi sem marad ki belőle, egyszerűen kevésbé körülményes megfogalmazásokkal, vázlatosan.
A csomózós játék az elejére gondolom ráhangolódásra volt szánva, igazság szerint erre nem nagyon volt szükség.
A börtönlátogatós játék jó volt, érdekes volt. Ilyesmiket lehetne többet, természetesen inkább tábori dolgokhoz kapcsolódóan.

Sok szituációs játék, konfliktuskezelés, aktivizálási technikák, rögtönzés és problémakezelés, bevonási technikák, csapatszellem-erősítő tippek, csoportfejlődési szakaszok, antiszockodás lereagálásának módozatai, ilyesmikkel kéne foglalkozi!

Ezt természetesen nehezíti, hogy a táborvezetőknek másra lenne szükségük, mint a csapvezeknek, és megint másra a rendi vezetőknek. Erre is ki kéne találni valamit.
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321421 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Hmm, széthúzás? Ki hogyan látja... :roll:

Én jelenleg örülök, hogy választ kapok a kérdéseimre. Nagyon jó lenne, ha még többen írnátok elvárásokat, véleményeket, ötleteket, kérdéseket. Mi legyen, mi ne legyen, hogyan legyen, hogyan ne legyen. Két- három ember véleménye még nem harmincé (miért mondtok mindig ennyit, "csak" húszan voltatok :) )
Majd mi is reflektálnánk az itt elhangzottakra. Használjuk, ha már van ez a topic!

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321419 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Oh, yeah, elvettetett a széthúzás mustármagja...

:roll:

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321401 Írta: Gandalf
Sürgősen kéne egy táborról szóló ismertető a Lassiba is! A lapzárta szombat éjfél, tehát addig kéne elkészülnie, és Morganának és nekem el kell küldeni emiben!
Mivel a Lassi a tavaszi közgyűlésre készül el, ezért a május 12-én aktuális információkat kéne, hogy tartalmazza (pl. nem tudom, lesz-e még akkor bármilyen utójelentkezés, de a határidő elvileg április 30-án lejár).
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321399 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Elnézést kérek, valóban nem vagyok moderátor, semmi közöm hozzá, hogy ki mit csinál, és tudom, sokat beszélek, meg emiatt is idővesztés, elhiszem.

Azzal azonban nem értek egyet, hogy túlzott elvárásaim lennének. Egyszerűen idegesítő számomra a helyzet, hogy még annyira sem tiszteljük meg Brandirékat, hogy odahallgatunk. Számomra ettől volt nagyon erőteljesen iskolajellege a dolognak. Fizikaóra a rajzfaktosoknak, minek figyelni? Lehet, hogy én vagyok túl porosz, de úgy érzem, hogy mi a táborban el fogjuk várni a csapatunktól azt, hogy működjenek együtt, és ugyanakkor mi nem tudunk ennyit megtenni mások miatt.

Elhiszem, hogy mindenki egyéniség, de órán vagy a munkahelyen se csak azzal foglalkozunk, ami érdekel, és mégsem esünk ennyire szét, moderáljuk magunkat, nem kell ehhez külső személy. Tudom, ott a motiváció a kicsapatás/kirugatás veszélye, meg a pénz/jobb jegyek, de ne éljünk vissza azzal, hogy ez egy baráti társaság.

Ettől függetlenül, szerintem is elférne több szituációs játék, kevesebb elméleti anyag, meg brainstorming, de azt gondolom, hogy bár a nemfigyelés és nemviselkedés egyfajta módja a nemtetszés lekommunikálásának, azért úgy érzem, van ennél udvariasabb mód is.

Még egyszer elnézést, a legkevésbé sem szeretnék (megint) vitát indukálni, csak ha már szóba került ugye.

Ettől még mindenki úgy viselkedik, ahogy akar, elvégre tényleg nem számít, hogy zavar-e engem, vagy sem. Többet nem hozom szóba, csak legyen meg itt a véleményem.

(Átolvasás után: kéretik sértődött hangnemet nem belelátni, nem annak szántam, csak vélemény. Kösz ;) )

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321349 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők

Dreamer_KF írta: kezelje Esthelt, aki miután megsértődik, a számháború közepén lefekszik a földre, és hagyja, hogy kiejtsék.)

:D :D:D
Elnézést, de ezt nem bírom kommentár nélkül hagyni... :D

Amúgy tényleg... ezt hogy oldanátok meg ti? :)
Csak hogy kérdezzek vmi ideillőt is... :D

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321347 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Már egyszer egy helyre leírtam, ide zanzásítom a lényeget:

-Brainstorming egyszer jó, kétszer unalmas, harmadszorra, ha szabadtéren leszünk, elmegyek sárkányt eregetni.
-Elmélet fél órában j, ha utána alátámassza a gyakorlat, smivel táborvezetésre készülünk/csapatvezetésre stb, akkor feladatkoncentrált szituációs játék legyen.
- Az előző vezetőképzést inefektívek találtam, a táborra nem, vagy nagyon elenyésző mértékben készített fel. Gillz beszámolója hasznos volt - a rendi vezetőknek. A csapvezeknek öt percben is el lehetett volna mondani.

Nem éreztem ahsznosnak, sőt, a 90%-át feleslegesnek éreztem a képzésnek. A sok elmélet, brainsotrming egy kötelező jellegű, halálosan unalmas középvezetői képzésen sem menne el, maxuimum rendszerváltás előtt.

Hiányolom a célorientáltságot, az effektivitást. Nem érzem, hogy táborra készültem volna, sokkal inkább azt, hogy negyedikes vagyok és pályaorientációt tart egy tanár az érettségi előtt hetedik órában.

SOKKAl több szituációs jhátékot ajánlok, AKÁR MEGTÖRTÉNT PÉLDÁKKAl.: Pl.: tavalyról Namarie kezelése, az általa generált probléma megoldása.

Brainstorminghoz sokan vagyunk, főlkeg, ha midnenkit meg akarunk hallgatni, s ha engem nem hallgatnak meg, halálosan megsértődöm a harminc énemmel eggyütt, hiszen mindannyian egyéniségek vagyunk.Nincs rá idő (ezért mondtam, hogy olyan, mint a középiskola).

A saját magunk rendszabályozásaq nem jó, Esgal, nem te irányítasz, nem vagy moderátor, és az általad indukált vitából negyed óra időveszteség lett. Ami felesleges volt, de ezt már mondtam, harminc embertől, akikbnek 75%-a unatkozik, ne várd el a katonai rendet. Különben is, mindannyian egyéniségekl vagyunk, és a "ne kommentáld" parancsot minek betartani? Brainstorming, ahol nem beszéljük meg az ötleteket, csak statisztikát készítünk.

Ki lehetett volna váltani egy levelezéssel is. Vagy fórumos szavazással.

Remzymama - az elveszett döntőm miatt keseregtem, és hogy nem tartjátok magatokat a - bevallottan rossz - koncepcióhoz. Jó ötlet, hogy végre elvetettétek, de azzé´ még morgok :D

(Elvetettétek, és ha halálosan figyelemben tartjátok eztán is a hiányzásokat? - hulljon ki a rá nem érő, évek óta bevállt csapvez, aki nincs ott, de maradjon bent az, aki még nem látott ilyet, és szituációs játékok híjján - amik effektívek - maradjon ott, és kezléje Esthelt, aki miután megsértődik, a számháború közepén lefekszik a földre, és hagyja, hogy kiejtsék.)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321322 Írta: Kincső
Nos, én annak a híve vagyok, hogy nyíltan fejtsük ki a véleményünket... :P

Szóval, ha az eddig tanult vezetői és kommunikációs szabályok szerint próbálom elemezni az eseményeket, ( 8) ) a következőt kapom:

Fő cél: jó legyen a tábor
Stratégiai cél: jól működő, határozott, együttműködésre képes tábori vezetőréteg képzése, a szervezői csapat összekovácsolása

Legfőbb vezetők: a táborvezetők - Tünde, Rayan, Ery, Alyr [size=9:19y9nr2a](tekintsünk el attól, hogy természetesen az elnökség a legfőbb felelős - aki viszont egy bizottságot nevezett ki a táborpályázatok elbírálására, így a bizottság is felelős - mert ez főleg a személyi átfedések miatt zavart kelt, és az elnökség és a bizottsági tagok nem ezen funkciójukban vannak jelen [igen Dreamer, "kisbetű", de nem véletlenül van fönt a "betűméret" gomb, hanem h. azzal érzékeltessük, h. vmi nem olyan lényeges...])[/size]
A képzés közvetlen vezetői, akiket fent nevezettek bíztak meg, és akik a képzés tartalmáról döntenek: Ankalimon, Brandir, Finc

Utóbbiak a stratégiai cél elérése érdekében 1. a tábor céljainak és az ehhez szükséges taktikáknak meghatározásához a bevonásos megbeszélés taktikáját alkalmazták, ami viszont kb.30 emberrel igencsak hosszadalmasnak bizonyult. Emiatt a másik taktikára, (2.) a szituációs játékokra alig maradt idő. (A harmadik taktikával, az elméleti összefoglalóval szerintem terjedelmi szempontból nem volt gond.)

Teendők tehát: mind a képzés közvetlen vezetői (a), mind a táborvezetők (b) összegyűjtik a döntéshez szükséges információkat.
Néhány példa:
a) - a taktikafelsorolós kör végére egyre általánosabbá vált a nemfigyelés, beszélgetés, kommentálás, mássaltörődés (nem biztos, hogy a kedves résztvevők teljesen szándékosan kommunikálták ezzel unalmukat/érdeklődésük lankadását, mindenesetre mint tudjuk, sokszor a nemszándékosan átjutott információ is fontos :mrgreen: )
- megfigyelhetőek voltak az "á, majd szünet után összecsapom", "jajdehosszú", "miértelme", "másra kéne időt szánni" hozzászólások előtte-utána
- sokaknak vannak elképzeléseik, hogy min legyen a hangsúly a képzés során, sokan hangoztatták is az első körkérdés során, hogy sok helyzetgyakorlatot remélnek
- mivel a vezető felelőssége, h. eljusson hozzá az információ ( :P ), a vezetőnek kell rávennie a kedves pacienseket, hogy netán itt is/nekik is kifejtsék a véleményüket (amivel persze a döntési jogkörük egy jottányit sem csorbul, és minden vélemény ellenére dönthetnek ellenkezően)
- nyilván voltak más jelzések, amik jelen sorok önjelölt, pofátlan és inkompetens, magánvéleményét hivatalos formában kifejteni próbáló szerzőjének elkerülték a figyelmét :P
b) az a) pontban felsorolt információkon kívül meghallgatják a képzés vezetőinek elképzeléseit, indoklását, hogy miért azok a taktikák szükségesek, és ha továbbra is szükségesek, miért szükségesek

A döntés meghozatalához figyelembe kell venni, hogy lehet, hogy elméletileg/a tervek szerint megvalósult (volna) a bevonással a csapatkovácsolás, a gyakorlatban sokan értelmetlennek/fölöslegesen hosszúnak tartották a foglalkozást/azon(v.egyes részein) való részvételüket, ami ellentéteket szül(hetet)t (hacsak a "közös szívás" legendás összetartó erejét nem tekintjük :P ).

Mindezek alapján első körben a képzés vezetői hoznak egy döntést a képzés tartalmáról, mert, mint tudjuk, az a jó, ha a beosztott ébred rá arra, ha netán az elképzelése/döntése nem vált be (persze én nem tudom, de nem is kell tudnom, hogy valójában helyes volt-e, de az elméleti lehetőség megvan). Ha ez a képzés vezetői által hozott döntés megegyezik a táborvezetés döntésével, hogy milyen (arányú) képzést szeretnének látni a képzés vezetőitól, akkor minden nagyon jó. Ha a táborvezetés a saját infóbegyűjtése után mégis ellenkező döntést hoz, annak, ha jól értelmeztem a jogok és felelősségek eloszlását, a képzés vezetői alávetik magukat (hiszen volt módjuk arra, hogy meggyőzzék a táborvezetést a módszerük helyességéről és szükségszerűségéről, s ismerve az említettek képességeit, ha ezek valóban helyesek és szükségszerűek, képesek a meggyőzésre is ;) ).
[Itt egyébként felmerül a kérdés, hogy mi a teendő olyankor, ha a hierarchiában egy alárendelt személynek meggyőződése, hogy a felettese(i) rossz döntést hozott/hoztak, de semmiképp nem tudják egymást meggyőzni... Mivel ez nemcsak képzésvezető-táborvezető, de csapvez/rendivez-tábvez viszonyban is felmerülhet akár a táborban, érdemes lenne beszélni róla...]

Miután mindez megtörtént, szerintem a következőféle eredmények születhetnek:
1. a képzés vezetői nem is terveztek már több brainstormingot, tehát a probléma megszűnt, visszamenni az időben úgysem tudunk
2. a képzés vezetői terveztek még hasonlót, de az infókat begyűjtve úgy döntenek, h. nem vagy csak rövidebb formában valósítják meg, amivel a tábvezek egyetértenek
3. a képzés vezetői még mindig terveznek hasonlót, mert meggyőződésük hogy szükséges, ezért megpróbálják meggyőzni a tábvezeket, ami
a) nem sikerül, tehát a tábvezek ellenkező döntést hoznak, aminek végrehajtatásához viszont (fölérendelt döntési joguk ellenére) nem árt, ha nem csak utasítást adnak, hanem meg is győzik a képzés vezetőit, hogy a döntésük az adott körülmények között optimális
b) sikerül, tehát a tábvezek döntése azonos; így a stratégiai cél megvalósítása érdekében, a közhangulatot figyelembe véve a tábvezek és a képzés vezetői megosztják velünk, hogy miért is jó így ez az egész (azaz minket is meggyőznek, különben hiába tartják ők optimálisnak az eszközt). :P

Természetesen, mint minden nézőpont, a fenti is szubjektív, de nekem ezek az információk álltak rendelkezésemre (ld. blogok, személyes nyilatkozatok). Ezalapján bátorkodom feltételezni, hogy nem csak a saját véleményemet kommunikáltam, ezáltal segítve a döntési folyamatot. Lehetséges, hogy a döntési pozicióban lévők számos véleményt találnak az ellenkező oldalról is, és ennek fényében hoznak döntést, mindenesetre hasznos tudniuk, hogy van x ember, aki meggyőzendő a jelenlegi eljárások értékéről. :P

Végezetül felszólítanám kedves képezés alatt álló társaimat, hogy véleményüket, javaslataikat olyan formában is fejtsék ki (pl.: itt ;) ), ami könnyen eljut a döntési pozicióban levőkhöz, ezzel segítve a munkájukat - elvégre a cél egy jól működő szervezői csapat, amiben a vezetőkkel szembeni esetleges elégedetlenség magunkban rejtegetése nem túl praktikus eszköz, szerintem... :roll: ;) (jelen fázisban semmiképp nem: egyelőre mindenképp ki kell próbálni, hogy mi lesz, ha megmondjuk a véleményünket, hogy a táborban már tudjuk, hogy mi az a helyzet, amikor már nem kell :P és jelen esetben semmiképp nem felesleges konfliktust szül, hanem épphogy elkerüli/tisztázza azt - szerintem... ;) )

Persze egyetnemértés esetén lehet lehurrogni jelen felszólalót, stb. 8)

Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321312 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Tünde: ezt szvsz priviben beszéljétek meg, vagy személyesen ;)

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321311 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Nagyon sajnálom április 14-ét, de egy előadáson ülök 6-ig... :(

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321305 Írta: Tünde

Dreamer_KF írta:

Rayan írta: A vezetőképzés következő két időpontja:

április 14 szombat
május 13 vasárnap

A megállapodás az, hogy megengedett a hiányzás, de a táborvezetőség végső összetételénél a hiányzásokat figyelembe vesszük.

...
...
/nagylevegőtvesz..mantra: a csapatvezető türelmes..a csapatvezető nem megy neki a vezetőségnek..a csapatvezető türelmes../

egyik naphoz sem írtad be hogy nem jó... mi a baj? :wink:

Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321282 Írta: Rayan
Hát remélem is, hogy nem, mert nem szeretek férfiakkal verekedni, hamar alám kerülnek.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321279 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők

Rayan írta: A vezetőképzés következő két időpontja:

április 14 szombat
május 13 vasárnap

A megállapodás az, hogy megengedett a hiányzás, de a táborvezetőség végső összetételénél a hiányzásokat figyelembe vesszük.

...
...
/nagylevegőtvesz..mantra: a csapatvezető türelmes..a csapatvezető nem megy neki a vezetőségnek..a csapatvezető türelmes../

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321275 Írta: Rayan
A vezetőképzés következő két időpontja:

április 14 szombat
május 13 vasárnap

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321244 Írta: Rayan
Szerintem remek ötlet, a második napon lehetne tartani. Megkonzultáljuk.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321240 Írta: Kincső

Rayan a nyílt topicban írta: A tábor első napján lesz lehetőség a látogatásra. (Vagyis a látogatók utazhatnak velünk :) A táborgazdák megengedték, hogy a látogatók ott aludjanak, vagyis nem kérnek ezért tőlünk szállásdíjat, de a tábor másnapján el kell hagyniuk a tábor területét.

Kedves Táborszervezők!

Mennyiben lenne lehetséges a Tolkien Levelező Verseny döntőjét megtartani ezen az első, látogatós napon? :idea:

Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321208 Írta: Gandalf
Alternatív emilcímeim (nem tolkienhus):

tharkun@freemail.hu (bár ez át van irányítva a tolkienhusra)
barnabalint@hotmail.com (ez egyben az MSN címem is, ha kellene)
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321206 Írta: Rayan
Na kérem.

Aki még semmilyen mélt nem kapott tőlem, az adjon nekem plíz egy nem tolkien.hu-s e-mailcímet, ahová küldhetem neki a cuccokat. Ha csak a tolkien.hu-s van, és oda nem érkeznek meg tőlem a mélek, arra kérlek titeket, írjatok egy privit vagy e-mailt (rayanzbox@jahú.com), és akkor nektek másik boxból fogom küldeni. Visszajelzést mindenképpen kérek!

Szofi: neked privi és e-mail megy a jogosultságról.

Mindenki: a képzésidőpontok 99%-ban fixálni látszódnak, az egy százalékos rásegítés után itt a topicban közölve lesznek.

[size=9:1o6pccib]Ui.: J.K.Rowling=tolllkien, hogy kapná be április elseje is.[/size]

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321191 Írta: Kincső
Mogy: nem lehetne, hogy úgy írod be, hogy az 1-es célhoz milyen taktikát "szavaztunk" meg, a 2-eshez, a 3-ashoz... a 10-eshez?... :roll: Vagy nem az lett volna a cél? (Ha nem, akkor minek kellett mind a 10hez 1et írni, és eltökölni egy órát?... - ez utóbbi kérdés már nem Neked szól, Mogy)

Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321186 Írta: Brandir
Brandir válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők

Rabyn írta: Az nem az én felelősségem, hogy visszacsatolást kapjak attól a személytől akinek az üzenetet átadtam. Előbb neki kell visszaigazolni, hogy megkapta. Legalábbis én így tanultam...

Rosszul tanultad. Ha így lenne, akkor a falat is kommunikációs partnernek lehetne tekinteni.

"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321156 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Eszembe jutott valami a kommunikációval kapcsolatban!

Az nem az én felelősségem, hogy visszacsatolást kapjak attól a személytől akinek az üzenetet átadtam. Előbb neki kell visszaigazolni, hogy megkapta. Legalábbis én így tanultam...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321133 Írta: Tünde

brokkoli írta: Valaki elregéli nekem, h miről volt szó? (:

a kommunikációról
meg játszottunk
vegyél fel msn légyszí remzymamakukacmsnpontcom

a lényeg,hogy a kommunikáció a mi felelősségünk, hogy megértse az akivel közölni akarjuk és eljusson hozzá
ha nem megy át, a mi hibánk
és hogy egy csomó mindent közlünk akaratlanul is egy emilben pl. (címzettek listája, időpont, megszólítás)
ha nem értik akár a megfogalmazás is rossz lehet
ha a vezető nem jut infohoz, az az ő felelőssége
formailag lehet: telefonos, emil, papíros, személyes (mi főleg az emilt és a személyest használjuk)
legalább kettőn közölni kell, hogy tuti eljusson hozzá az info
gillz elmondta az elképzeléseit és egy csomót vitatkoztunk szokás szerint :wink:

holnap este 7kor beírom a következő 2 időpontot

Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321131 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Valaki elregéli nekem, h miről volt szó? (:

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
Téma zárolva.
Több
17 éve 9 hónapja #321115 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Szervezők
Ankalimon kérésére:
A Tábor céljai:
1. A résztvevők érezzék jól magukat
2. Emberi kapcsolatok, közösségépítés, közösségi élmény
3. Tolkien-i értékek átélése
4. Emlékezetes középföldei élmények
5. Szocializáció
6. Természettel való kapcsolat erősítése
7. Speciális élmények
8. Egyéni fejlődés, önismeret.
9. Kreativitás, energiák pozitív irányba terelése
10. gondolatébresztés

Leheteséges megoldások a célok elérése érdekében:
12 szavazat:
- Happeningek
11 szavazat:
- Gondolatok live
9 szavazat:
- Tolkien-i értékek evidenciaként való kezelése
8 szavazat:
- Meglepetések
- Gyertyás beszélgetések
7 szavazat:
- Kiscsoportos kihívások (rajzverseny...)
- Kalandozások megoldandó feladatokkal
6 szavazat:
- Intenzívebb szerepjáték azoknak, akik kaphatóak rá
- Magánzárka
- Összefogásra kényszerítő feladatok
5 szavazat:
- Igényfelmérés a tábor előtt a táboros topicokban
- Mindenkit bevonni a munkálatokba
- Party / Záróparty
- Egyedi csapatjelvények, identitás, jellemzők, háttértörténet, stb...

a többi kevedsebb vagy 0 szavazattal zárt....nem is írom be őket.
A Tábvezség összesíti a "kinek nem jó" felmérést, és kimondja a végleges következő időpontot...kb ennyi asszem így hirtelen.

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.544 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére