- Köszönetek: 0
2007-es nyári tábor - Szervezők
- Esgal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Dreamer_KF írta: K*va figyelmes, de ez aztán segít nekik..
Üljetek le szépen egy kávézóba és beszéljétek meg
Egyetértek, hol marad a konfliktuskezelés, a kompromisszum, a párbeszéd? Tessék leülni, és értelmesen kommunikálni, ha eddig elmaradt.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- gillz
- Nem elérhető
Alyr: én nem értem. de ez igazából mindegy is a miért, a lényeg az eredmény.
need more brainz. yourz. now.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
(tudom, hogy megbeszélt, de akkoris tökéletes példa)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Eruntale/Hanna írta: Kedves tábszervezőség, gondolkodtama dolgon, és úgy vélem legjobbnak, hogy visszalépjek Ring javára.
Ringbearer írta: Kedves tábszervezőség, gondolkodtam a dolgon, és úgy vélem legjobbnak, hogy visszalépjek Eruntale javára.
tudom nincs jogom kérni, de megtennétek, hogy ezt mégegyszer átgondoljátok?
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gandalf
- Nem elérhető
Nincsen ebben semmi figyelmesség, és megbeszélték.Dreamer_KF írta: K*va figyelmes, de ez aztán segít nekik..
Remélem, nem kell fordítanom, ez mit jelent.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Tünde
- Nem elérhető
Milendoria írta: Tünde: akkor tök jól félreértettem a papírt, mert azt hittem hogy azt kell felírni hogy kinek mikor JÓ.
szóval ez azt akarja jelenteni, hogy nekem mindegyik alkalom jó, csak szokás szerint nem olvastam el rendesen v figyelmetlen vagyok
ok, akkor nem lesz hiányzó
- Milendoria
- Nem elérhető
szóval ez azt akarja jelenteni, hogy nekem mindegyik alkalom jó, csak szokás szerint nem olvastam el rendesen v figyelmetlen vagyok
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- gillz
- Nem elérhető
nem írt valaki összefoglalót a tavalyi tábor tanulságairól? mondjuk a közös utolsó megbeszélés alapján?
sztem nagyon hasznos lenne...
- Kincső
- Nem elérhető
Najó, egy rövid megjegyzés a csapvez-szituról, amiben én voltam a csapvez. Érdekes, h. többen (Tünde, Rabyn) azt, ami a szituációból adódott, h. nekünk nem volt érdekünk a csere, bizonytalanságnak minősítették. Én a TI (a csapatom) véleményét akartam tudni. Hivatalból nem képviselhettem egyik álláspontot sem: a csapatommal szemben nyilván nem mondhattam, h. márpedig mi most cserélünk akkor is ha ezzel sz@rok leszünk, legyen nekik jó, de Esgalt is segítenem kellett, mint csapvez-társamat, tehát meg kellett kérdeznem a csapatom, mit szeretnének. Rabyn, arról, h. semmilyen csapat voltatok, nem én tehetek, ha az volt a véleményed, azt kellett volna mondani, h. semmiképp, mert az nekünk rossz lesz, és majd kezelem a helyzetet. ;) Próbáltam mindenképp kihozni belőletek, ha baj van a cserével, de túl kompromisszumkészek voltatok. Ha az bizonytalanság, h. tudni akarom a saját csapatom véleményét, akkor vállalom, h. bizonytalan vagyok és az is maradok :mrgreen: (Hozzátenném, h. a laboratóriumi szituáció ismételten kicsit megfúrta a gyakorlatot, hiszen a valóságban ismerném a csapatomat egyenként, tudnám hogy állunk, kinek a véleményét kell nyomatékosan megkérdezni mert "titkolja", és nem három percem lenne rá :P ez nem mentegetőzés, mert én továbbra is úgy érzem, h. az adott körülmények közt elértem a megfelelő kompromisszumot: mivel vacsi utánra tettük, nem lett kevesebb időm, de Esgalékkal sem cs*tünk ki).
Tanulságot magamnak már legfeljebb jövő ilyenkorra vonhatok le, de Nektek arra hívnám fel a figyelmet, h. mindenképpen szedjétek ki az emberekből a véleményüket (én minden erőmmel ezen voltam de még így is csak utólag voltak hajlandók elárulni), ill. ha cserélni akartok, akkor jóval hamarabb szóljatok.
----
Más: gondolkodtam én is, h. miben tudnék segíteni helyette, és arra jutottam, h. Milnek vagy Póknak tudnék felajánlani bizonyos segítséget (van konkrét ötletem), úh. majd beszéljünk, kedves érintettek.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rabyn írta:
Megfigyelőként pedig nem tudtam mit csinálni, egy idő után nem tudtam figyelni sem arra mi történik. Én tényleg a teljes káoszt láttam a vezetők között,, közben kint ment már a pletyi, meg a kombinálás. Továbbra is fenntartom, hogy ilyen esetben - miután ellátták azt azt idiótát - kell hozzáfogni a helyzet további kezeléséhez. (megkeresni a bűnöst aki széthagyta a piát, közölni a többiekkel mi történt)
Igazából ijesztő egy szituáció volt.
Főleg, hogy a körülmények egy elvileg miáltalunk szervezett táborban előttünk is ismeretlenek voltak (teszemazt hogy mit kellene csinálni másoknak és hogy tíz perc múlva csapvezgyűlés, meg hogy hol is vannak annak a bizonyos faháznak a határai).
De nagyon tanulságos volt, előttem nyilvánvalóvá tette, hogy mgé mindig rossz főnök vagyok.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
Rendivezetők
Szofi - csak segéddel
Aeglos - csak segéddel Olosta felkérve
Ankalimon - alkalmas
gillz - alkalmas
Márk segéddel Rana
Pók - alkalmas
Mil - alkalmas
Csapvezek
Gandalf - alkalmas
Nudli - alkalmas
inczy - alkalmas
Leguán - alkalmas
Esgal - alkalmas
Sebcsaba - alkalmas
Dreamer - alkalmas
Dodie - alkalmas
Rabyn - alkalmas
Hanna - később döntünk
Ring - később döntünk
ez esetben az a gond, hogy mindketten alkalmasak, de már csak egy csapvezre van szükségünk és a következő alkalmommal újra szeretnénk megnézni, nem akarunk rosszul dönteni
mogy - most nem
Ryana - most nem
Kincső - most nem
Ratz Feanornak tökéletes
A következő vezetőképzés időpontja június 10-e vasárnap 13,45 Margitsziget főbejárat ugyanott mint ma
(a felírt adatok alapján csak Milnek nem jó, de neki egyik sem )
- Rabyn
- Nem elérhető
Én úgy indultam neki a mai napnak, hogy szentül meg voltam győződve róla, hogy nem leszek beválasztva.
A hajós-menekülős játékot ismertem már, de nem emlékeztem a megoldására, és itt azt hiszem most nem is vettem volna hasznát. Mint mondtam ha ész érvet hallok arról miért kell másképp csinálni valamit akkor ált. belemegyek.
A kirándulós szitu az azért volt érdekes mert én tudom magamról, hogy biztosan nem kirándulok az idén a nagykiránduláson csak akkor ha a csapatom minden tagja megy vagy ha aznap nem fáj a térdem amikor felkelek és nem leszek teljesen K.O. Ennek ellenére próbáltam győzködni incályt, hogy jöjjön. A többieket annyira nem, mert őket győzködték mások.
Amikor Kincső csapatában voltam, úgy éreztem, hogy olyan semmilyen a csapatunk és igazából mi hiába akarunk este előadni, tuti, hogy meg leszünk győzve, hogy délután jobb lesz nekünk. A csapvezünk meg eleve olyan kicsit félve jött oda hozzánk.
Amikor én voltam csapvez, mindenképpen azt szerettem volna ha a csapatomnak jó, meg ryék csapatának, is. Aztán ugye kiderült, hogy nekik semmiképp se jó a másnap, és talán egy előadás még belefért volna az estébe. Voltak pillanatok amikor a kurvaanyázáshoz elég közel álltam, de tudtam, hogy az nem vezet semmire sem. Ezért inkább minden más eszközzel megpróbáltam megoldani a problémát.
Megfigyelőként pedig nem tudtam mit csinálni, egy idő után nem tudtam figyelni sem arra mi történik. Én tényleg a teljes káoszt láttam a vezetők között,, közben kint ment már a pletyi, meg a kombinálás. Továbbra is fenntartom, hogy ilyen esetben - miután ellátták azt azt idiótát - kell hozzáfogni a helyzet további kezeléséhez. (megkeresni a bűnöst aki széthagyta a piát, közölni a többiekkel mi történt)
Azt hiszem semmit se hagytam ki.
Köszönöm, hogy bíztok bennem. Ígérem,hogy nem fogtok csalódni.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A nyilvánosság előtti dolog: nem én kezdtem, de ezt nem érzem olyan súlyúnak hogy mindenképpen titokban kellene tartani.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ankalimon
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Tudod Kincső, ELSŐSORBAN Tündét kellett volna felhívni mert a gazdasági ügyekért ő felel. És ez nagyrészt gazdasági ügy.
Másodsorban a hétfő esti vezetpségin ahol mind Ery mind én jelen voltunk, az a döntés született, hogy a TLV résztvevőinek KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNYKÉNT hosszabbítottuk meg a jelentkezést. Nem mindenkinek, hanem csak nekik, csak abban a levélben felajánlva.
Plusz vállaltam ezügyben hogy írok egy rövid (kb 3 soros) kedvcsinálót a táborhoz amit csatolhattok a levélhez, ezügyben írtam Ádámnak este, de nem válaszolt.
Az egyetlen ami változott időközben az az árkedvezmény mértéke volt - ez 5ről 15% ra nőtt, hogy vonzóbb legyen.
Minderről egyvalaki nem tudott időben és az Tünde. (a tábornak továbbra is három fő és egy főfő szervezője van, akik együtt dolgoznak. És együtt hoznak döntéseket. Ha valamit akarsz, mindnekinek szólni kell)
Kedves Alyr!
Azt hiszem néhány dolgot itt helyre kellene tenni.
Egy tábori kedvcsináló - mint kiderült - már kiment a versenyzőknek - és ez alapján senki sem jelentkezett. Ha ebből a körből szeretnénk több táborozót, akkor nyílván valami többet kell nyújtani, mint kedvcsináló. Az is kiderült, hogy a kedvezményezettek potenciális köre mintegy 120 ember, ezért az MTT a saját korlátozott költségvetéséből nem tudja megtéríteni a különbséget a tábori költségvetés számára.
A közös gondolkodás során arra jutottunk, hogy legalább 15 % kedvezményt kell adni ahhoz, hogy egyáltalán számítani lehessen jelentkezőkre. Viszont gondosan Kincső lelkére kötöttem, hogy ez csak akkor kerülhet a levélbe, ha ezt a táborszervezők, különösen Tünde elfogadja. Mint a lenti levelezésből kiderül, Kincső megpróbálta elérni Tündét, és a többieket is, köztük Eryt, aki a tábor főszervezője, és mint ilyen végső döntéshozó minden kérdésben. Ő áldását adta a dologra (ami szerintem az összes tényezőt figyelembe véve így utólag is kifejezetten jó döntés volt), ezzel a téma le van zárva.
Szerintem Kincső mindent úgy csinált, ahogy a nagykönyvben meg van írva, Ery pedig átlátva a helyzetet, hozott egy döntést - amihez joga volt.
Hol itt a hiba? Vagy legalábbis az a hiba, amit itt a nagy nyilvánosság előtt kell megbeszélnetek, úgy csinálva, mintha Kincsőt bármilyen felelősség terhelné?
Kapjuk már össze magunkat, kéremszépen...
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr, örülök h. Te jobban tudod, h. Tünde miről tudott, és beszélt-e velem
Ery: maximálisan egyetértek, ezért nem került benne ez a mondat a levélbe. csupán javasolni merészeltem, h. mivel "a szervezéshez hülyének kell nézni az embereket", és mindent a szájukba rágni, beleírhatnátok a főoldali cikkbe azt az egyetlen sort. igen, én nem írtam bele, hibáztam, de most az a cél, hogy veszekedjünk, vagy hogy eljöjjön minél több ember?
Továbbá mivel nem voltam vezetőségin, és csupán homályos infóim vannak az eddigi jelentkezők számáról, meg mertem kérdezni, h. további kései jelentkezés lehetséges-e, s nem írtok-e ki erről valamit. De ha nem hát nem.
- Leguanember
- Nem elérhető
Elnökségin szóltam, hogy itt a lehetőség elérni 100 lelkes gyermekhez, lehet-e kezdeni velük valamit.
A lelkesedés az elnökségre is átragadt, jött az ötlet, hogy csábítsuk őket megint táborba, esetleg kedvezményekkel, amit akár az MTT is állhat pénzügyileg.
Egyeztetni volt alvást is leszámítva 16 óra.
Én közvetítettem Kincsőnek a javaslatot hétfő éjjel. De elnökségin volt Ery és Alyr is, én pedig nem vagyok benne a TLV csapatában (még).
Most úgy néz ki, van érdeklődő, az jó, nem?
A főoldalra meg nem kell kikerüljön, persze ha akartok még toborozni népeket, akkor meggondolandó.
Azt gondolom, a közvetítést nem kellett volna vállalnom, hanem már a kapcsolatfelvételt is a táborvezetőség és a TLV-csapat közé kellett volna utalnom, mivel akkor biztos nem tűnök kompetensnek. Csak információt hoztam, hogy most van lehetőség elérni 100 emberhez könnyen és gyorsan és személyesen.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Tünde
- Nem elérhető
nem Tünde a gazdaságis, hanem Rózsa
Tünde tudott róla, de kért még egy visszahívást
Tünde logisztikus, de egyenlőre a kezében van minden
Tündének kezd elege lenni
Tünde aznap mindenkivel beszélt, és szinte mindenki mást mondott kedvezményt
Tünde már nem haragszik, csak le***** az egészet
beszótam'
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Másodsorban a hétfő esti vezetpségin ahol mind Ery mind én jelen voltunk, az a döntés született, hogy a TLV résztvevőinek KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNYKÉNT hosszabbítottuk meg a jelentkezést. Nem mindenkinek, hanem csak nekik, csak abban a levélben felajánlva.
Plusz vállaltam ezügyben hogy írok egy rövid (kb 3 soros) kedvcsinálót a táborhoz amit csatolhattok a levélhez, ezügyben írtam Ádámnak este, de nem válaszolt.
Az egyetlen ami változott időközben az az árkedvezmény mértéke volt - ez 5ről 15% ra nőtt, hogy vonzóbb legyen.
Minderről egyvalaki nem tudott időben és az Tünde. (a tábornak továbbra is három fő és egy főfő szervezője van, akik együtt dolgoznak. És együtt hoznak döntéseket. Ha valamit akarsz, mindnekinek szólni kell)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Továbbá, Erynek szó szerint felolvastam a levelet (azaz a táborra vonatkozó részét) telefonon, és ő rábólintott, és azt mondta, vállalja a felelősséget a többi tábvezzel szemben, hogy így döntött... ha muszáj lett volna, felhívtam volna Csinczyt és Alyrt is, de Ery azt mondta, nem szükséges - innentől kezdve a Ti meccsetek.
Annyi fölösleges pénzem papírra és nyomtatásra szintén nem volt, h. azt a táborkiírást, amit 2 hónapja már megkaptak (csak még ápr.15-i határidővel), újra kinyomtassam, ezért csupán annyit írtam a levélbe, h. a részletekről ezen a webcímen olvashatnak. Szerintem evidens, hogy egy május 8-án feladott levél esetén nem érvényes az ápr.30-i határidő, de előfordult már szerintem az MTT történelme során is, h. idejétmúlt, határideje-lejárt papír ment ki... szóval egy aggodalmas tanár joggal kérdezhetett rá, hogy de ugye nem gond ez.
Az alábbi hsz-em lényege, h. mivel a potenciális táborozók a főoldalra vannak irányítva (amiről Ery TUD), meg lehetne tenni azt a 3 kattintást, és frissíteni az infókat. Plusz kiírni a bankszámlaszámot, ami mindenkinek hasznos...
A csapvezeknek lényegében mindegy, h. 70-en vagy 120-an leszünk táborban, de a tábvezeknek kevésbé... szal ha ennyit meg tudnának tenni, az hasznos lenne. De csak egy javaslat volt, nyilván dönthetnek úgy, h. butaság megtenni, hisz az "ő szavuk a szent".
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Fela: Nyaggasd Gillzt és Alyrt... (küldtél már jellapot?))
A csekkel is lehet átutalni.... Beviszed iaztán megmondod, hogy erre a számra szeretnék utalni...
Senki ne felejtsen el vasárnap jönni:)))
- Kincső
- Nem elérhető
(mellesleg van valami közös e-mail címetek amire lehetne írni?...)
szóval az a kérdés, hogy információim szerint még lehet jelentkezni a Táborba, legalábbis a keddi egyeztetés alapján a TLV-s gyerekeknek mindenképpen. Az első érdeklődő e-mailt már meg is kaptam; ugye a levélben az volt, h. nézzék meg a tolkien.hu-n az infókat - node a főoldalon még az április 30-i jelentkezési hat.id. van kint. Éppenséggel válaszolgathatok egyenként, mint ennek az illetőnek, hogy nem, természetesen rájuk ez nem vonatkozik, és jelentkezzenek nyugodtan, de esetleg jó lenne, ha frissítenétek, legalább annyival, hogy "a Tolkien Levelező Verseny résztvevői még utólagosan jelentkezhetnek", ha a szélesebb közönség számára nem óhajtjátok megadni ezt a lehetőséget (vagy mégis?).
Ja, és még azt válaszoltam a levélírónak, a befizetéssel kapcsolatos kérésére, h. ha május 15. után jelentkeznek, azonnal fizessék az első részletet is. Jól tettem? S ha már itt tartunk: kiírhatnátok a főoldalra is, hogy melyik számlaszámra kell fizetni, ha úgyis preferáljátok az átutalást a csekkel szemben...
köszi a választ előre is!
- Gandalf
- Nem elérhető
Ezt írtam én is. Mindkét oldalnak megvan a felelőssége! Ha főnök vagy, maximális tájékoztatásra kell törekedni, ha beosztott, maximális tájékozódásra. Ha középen, értelemszerűen mindkettőre. És ha mindenki így áll hozzá, akkor lesz csak változás.Kincső (Thilanna) írta: Gandalf: ez a "sajnos ez így működik" pontosan ugyanúgy hangzott, mint a legutóbbi vezetőképzésen a "mi úgysem tudjuk meggyőzni egymást". Legalább ha törekednénk rá, hogy megváltoztassuk a helyzetet
- Felagund
- Nem elérhető
Gandalf írta: De, sajnos ez így működik az MTT-ben, senkit sem fognak információkkal kergetni, mindenkinek mindent meg kell tennie maximálisan a tájékozódása érdekében. Szomorú, de ez így működik.
Hát, tényleg szomorú.
Amúgy ezt nem én szívom meg (dehogynem ), hanem azok, akiknek emiatt nem lesz meg a szórakozásuk.
Our knees do not bend easily
- Kincső
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.