- Köszönetek: 0
2007-es nyári tábor - Szervezők
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Rabyn írta: Megakaptam a forgatókönyvet.
Kérdéseim:
Tábori zászló????? Mikor ahajtjuk megcsinálni?
Meddig tart a reggeli? Nem 9-ig? (szvsz 3 csoportban kell majd regglizni ahogy az ebédlő méreteire emlékszem)
Csapatfoglalkozás – nagycsapatok megismerése - ?????
20.00 vacsora utáni cucc - Ez pontosan mi lesz?
A mesét, hogy gondoljátok? csapatok mesélnek, vagy ti vagy a rendvezek?
Mit vártok a csapatfoglalkozásoktól?
Melkor őrjárata, hogy fog kinézni?
A csapatelőadásoknak szerintem fix időpont kéne, ahogy nézem ez mindennap változik.
Ha a 6. napon éjfélkor megyünk aludni, akkor a hetediken nehezebben tudnak majd kirándulni az emberek.
Az esti mesének kéne szerintem a zárónak lennie mindennap. (azért estimese mert utána az emberek mennek aludni)
10-12.00 A csapatok megbeszélik, családszinten mit kell tenni. ??
Volt szó róla egyszer régen, hogy nézhetnénk filmet - keretjátéktól függetlenül - azt mikorra akarjátok betenni? (szerintem elég nagy sikere lenne egy kicsit pihennénk is mindannyian Velemben is nagyon jó volt) Az Adimféle vetélkedő melyik nap lesz?
Ha esik mit fogunk csinálni?
Én inkább majd élőben véleményezném, s kérdeznék róla..
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
Kérdéseim:
Tábori zászló????? Mikor ahajtjuk megcsinálni?
Meddig tart a reggeli? Nem 9-ig? (szvsz 3 csoportban kell majd regglizni ahogy az ebédlő méreteire emlékszem)
Csapatfoglalkozás – nagycsapatok megismerése - ?????
20.00 vacsora utáni cucc - Ez pontosan mi lesz?
A mesét, hogy gondoljátok? csapatok mesélnek, vagy ti vagy a rendvezek?
Mit vártok a csapatfoglalkozásoktól?
Melkor őrjárata, hogy fog kinézni?
A csapatelőadásoknak szerintem fix időpont kéne, ahogy nézem ez mindennap változik.
Ha a 6. napon éjfélkor megyünk aludni, akkor a hetediken nehezebben tudnak majd kirándulni az emberek.
Az esti mesének kéne szerintem a zárónak lennie mindennap. (azért estimese mert utána az emberek mennek aludni)
10-12.00 A csapatok megbeszélik, családszinten mit kell tenni. ??
Volt szó róla egyszer régen, hogy nézhetnénk filmet - keretjátéktól függetlenül - azt mikorra akarjátok betenni? (szerintem elég nagy sikere lenne egy kicsit pihennénk is mindannyian Velemben is nagyon jó volt) Az Adimféle vetélkedő melyik nap lesz?
Ha esik mit fogunk csinálni?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Köszönöm!
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
szabadtéren leszünk, hozzatok esőelleni szerszámotInczy írta: Ugye mi csapvezek is kapunk második levelet?
Fontos!!
Holnap akkor szabadtéren leszünk?! Vagy sem?
Tünde előrejelzése miatt csak...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Rayan
- Nem elérhető
Találkozunk holnap 13:45-kor a Margit híd felé eső első buszmegállóban a Margitsziget bejáratánál. Legyen mindenki pontos!
Mindenki egyformán részese a táborszervezésnek, akik ezidáig részt vettek a képzésen, természetesen ott a helyük most is.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Inczy
- Nem elérhető
Fontos!!
Holnap akkor szabadtéren leszünk?! Vagy sem?
Tünde előrejelzése miatt csak...
Feel the sunshine
- Olosta
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Olosta írta: Öööö...... izééé......... bocsika, de az normális, hogy én látom ezeket a topicokat? :hein:
Igen, Aeglos külön kérte, hogy így legyen.
Köszönöm.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Olosta írta: Öööö...... izééé......... bocsika, de az normális, hogy én látom ezeket a topicokat? :hein:
Igen, Aeglos külön kérte, hogy így legyen.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olosta
- Nem elérhető
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rayan írta: Kikérem a "töcs" kifejezést.
Töcs, vagy gólyatöcs: Madár, Himantopus himantopus L.
fotozz.hu/teljes_kepet_mutat?Foto_ID=106835
A szónak más nyilvántartott jelentése nincs...
- Rayan
- Nem elérhető
Finduilas írta: Mi nem azt szeretnénk elmondani, hogy alkalmasak lesztek-e szerintünk, hanem, hogy hogyan látjuk, mi az amiben jók vagytok, és mi az, amivel nehézségeitek lehettek, ha nem figyeltek oda eléggé.
Akkor egy dolgot szeretnénk.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Rayan
- Nem elérhető
Leguanember írta: Milyen ajánlást adtok a leutazáshoz, már családonként helyezkedjünk el és ismerkedjünk, játsszunk a vonaton?
Megbeszélünk a képzésen minden általad feltett kérdést. Ez is többek között a csapatvezetőn múlik, hogyan képes megbirkózni a mellé terelt 10 emberrel. Ha te úgy érzed, a csapatod identitásának megalkotásában fontos szerepet kap akár már az utazás is, lehet alkalmazni a képzésen tanult bármilyen trükköt, hogy komfortérzést teremts. Javaslom a skilleket, amiben jó vagy... szerintem nem is kell tovább mondanom.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Tünde
- Nem elérhető
Finduilas írta:
Rayan írta: Fin: mindenki csak egyéni észrevételeket tud tenni, mivel csak az van neki.
A vasárnapi megbeszélésen szeretnék egy teljes képet kapni arról, ti hogyan láttátok a vezetőképzést, szerintetek mennyire tudtuk befogadni az általatok gondolatébresztésnek szánt foglalkozásokat, szerintetek mennyire leszünk alkalmasak a tábor élménnyé varázsolásához, illetve álljátok-e a negatív kritikát is.
Valóban mindenkinek egyéni észrevételei vannak, csak baromira nem mindegy, hogy azokkal mit kezdünk, és milyen szintűek azok az észrevételek.
Szerintem lehetne egy olyan egyéni (8szemközti) visszajelzés, amit a legutóbbi alkalommal azok kaptak, akik kértek, részben a tábvezektől, részben tőlünk. Mi nem azt szeretnénk elmondani, hogy alkalmasak lesztek-e szerintünk, hanem, hogy hogyan látjuk, mi az amiben jók vagytok, és mi az, amivel nehézségeitek lehettek, ha nem figyeltek oda eléggé.
A mondatod végét nem értem...
Ezekszerint legalább másfél órára szükségetek lenne a végén. Kérdés, mi meddig tartsuk?
sztem ezt bármeddig, ez az utolsó, ne szoruljon bele senkibe a mondanivalója
attól félek vasárnap is esni fog, akkor hova megyünk?
Egészen szombat estig egyre szárazabb, a mostaninál is melegebb légtömegek érik el hazánkat. A sok napsütés időnként fátyolfelhők vagy kevés helyen vastagabb rétegfelhők tompítják. 30 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Vasárnaptól a délelőtti napsütést követően várhatóan ismét nagyobb területet áztatnak a heves nyári záporok, zivatarok.
- Finduilas
- Nem elérhető
Rayan írta: Fin: mindenki csak egyéni észrevételeket tud tenni, mivel csak az van neki.
A vasárnapi megbeszélésen szeretnék egy teljes képet kapni arról, ti hogyan láttátok a vezetőképzést, szerintetek mennyire tudtuk befogadni az általatok gondolatébresztésnek szánt foglalkozásokat, szerintetek mennyire leszünk alkalmasak a tábor élménnyé varázsolásához, illetve álljátok-e a negatív kritikát is.
Valóban mindenkinek egyéni észrevételei vannak, csak baromira nem mindegy, hogy azokkal mit kezdünk, és milyen szintűek azok az észrevételek.
Szerintem lehetne egy olyan egyéni (8szemközti) visszajelzés, amit a legutóbbi alkalommal azok kaptak, akik kértek, részben a tábvezektől, részben tőlünk. Mi nem azt szeretnénk elmondani, hogy alkalmasak lesztek-e szerintünk, hanem, hogy hogyan látjuk, mi az amiben jók vagytok, és mi az, amivel nehézségeitek lehettek, ha nem figyeltek oda eléggé.
A mondatod végét nem értem...
Ezekszerint legalább másfél órára szükségetek lenne a végén. Kérdés, mi meddig tartsuk?
"I can love
But I need his heart.
- Rayan
- Nem elérhető
Ankalimon írta: És mi a töcsért nem lesz nulladik nap, amikor egyszer ezt már megbeszéltük?
Kikérem a "töcs" kifejezést. Sajnos kicsi ÉN , aki minden döntésnek ellene szavaz, ezúttal nem voltam ott, úgyhogy nem tudom indokolni, csak érvelni ellene Ha nem lesz 0. nap, első nap úgy kell minket összeszedni az árokból. De úgy érzem, ez mégiscsak eldöntendő kérdés lesz.
Fin: mindenki csak egyéni észrevételeket tud tenni, mivel csak az van neki.
Szeretnék egy gyors ötletbörzét, maximum egy fél órában, akinek esetleg jó ötlete van a napi eseményeket illetően, bedobja a közösbe, és máris egy fokkal színesebbek vagyunk.
És nem utolsósorban, szeretném, ha beszélhetnénk az utolsó órában egy pár szót moderáció mellett a teljes táborvezetőséggel. Nem csak azért, mert erre ritkán van alkalom, hanem egy-két dolgot, mint helyi információk, táborprogrammal kapcsolatban felmerült kérdések, célszerű közösen megvitatni.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Inczy
- Nem elérhető
A 0. nap tényleg fontos téma...
És még vmi....
Rabyn írta: ... lecuccolunk (sátorfelállítás, házkeresés ilyesmi) aztán az egész tábor fogja magát és elindul valahova a közelbe sétálni (ja ez kötelező progi) addig az otthon maradtak feldíszitik a tábort (mi is megyünk kirándulni?) és már sötétben érnek vissza a népek és akkor nyílik meg hivatalosan a tábor.
Ezzel kapcs csak annyi észrevételem lenne, hogy ez a lepakolunk, és mindenki elmegy sétálni dolog biztos, hogy nem fog simán menni. Gondoljatok bele, hogy fél napot utazott száziksz ember. Utána, nem vagyok benne biztos, hogy mind a száziksz lelkesedne még egy kis gyaloglásért. Általában ilyenkor a fele bepunnyad, stb stb...
DE! Ezzel nem azt akartam mondani, hogy itt fogok ezellen ágálni... Csak gondoljátok sztem át.
Ha mindenképp emelett döntötök, akkor persze támogatunk titeket, és elzavarjuk a csapatunkat, hogy ne legyenek láb alatt. Mert végülis minden megoldható.
Egyáltalán mi a koncepció?
Feel the sunshine
- Gandalf
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Finduilas
- Nem elérhető
azt hiszem vasárnap erről is kellene beszélni
Ha nem túl nagy kérés, írjátok már össze, miről szeretnétek beszélni vasárnap! Azt hiszem mindenképpen jót tenne a témáknak, ha moderátorként besegítenénk a beszélgetésekbe. Egyelőre maximum három órányi tervem van. Az ilyen témákban, mint pl. nulladik nap, nyugodtan lehet észérvekkel beszélgetni. Mert itt is és máshol is szinte csak egyéni észrevételeket tesztek. Én személy szerint vállalom, hogy ilyen témákról is essen szó vasárnap, de akkor mi vezetjük a beszélgetéseket.
Jó lenne-e ez így, vagy azt szeretnétek, ha mondjuk hatkor mi befejeznénk, és otthagynánk titeket kötetlen megbeszélésre?
(Ez egy olyan kérdés, amire valódi választ várok )
"I can love
But I need his heart.
- Tünde
- Nem elérhető
én a magam részéről nagyon nem örülnék neki, de megkérdeztem, elméletileg mehetünk
azt hiszem vasárnap erről is kellene beszélni
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rayan írta: Úgy állapodtunk meg, hogy a csapatvezetők a családjaikkal jönnek le. Építjük a csapatot már az elején. A táborozók szintén vonatoznak. Rendi vezetők jöhetnek, inkább munka lesz, mint buli.
Az elitizmusról: egymást jólérezni klassz dolog. Mások előtt hangoztatni (ma már én is látom) tapintatlanság.
Ápdét
Nem lesz 0. nap, aznap hajnalban mennek/megyünk le néhányan kocsival, díszíteni, átvenni a tábort.
Úgyhogy mindenki egyformán jól érzi majd magát. Csak a főszervezők szívásfaktorát növeljük.
Bogárkák!
És mi a töcsért nem lesz nulladik nap, amikor egyszer ezt már megbeszéltük?
Lehetne hallani valami indoklást? (Mert remélem ez az elitizmus dolog ez nem az igazi indok... Ugye nem?)
Esetleg kaphatunk lehetőséget, hogy elmondhassuk ellenvéleményünket?
Vagy ez nem fontos?
(Emlékszik még valaki a vezetőképzésen a döntésekbe való bevonás fontosságáról mondottakra?)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rabyn írta: Ja és tudtommal még én vagyok a felelőse, hogy épségben leérjünk:) De ha Gandalf megint kiáll egy táblával a kezében, hogy MTT-TÁBOR vagy Valinorban utazók vagy ilyesmi az jó lenne:)
Legyen MTT tábor.
Az már bejáratott név, meg nem nehéz kitalálni mit takar.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
hánykor és hol találkozunk? mi lesz ha esik?
- Rabyn
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Indulunk a Keletiből: Budapest-Keleti pu. 10:05 (tehát találkozás 9-kor a keletiben a pénzáraknál)
Megérkezünk S.újhelyre: 14:11
A táborba érkezés szerintem olyan 15:00-16:00 köztött lesz.
Emlékeim szerint a prgoram aznap úgy néz ki, hogy odaérünk, a főtábvezek már lent várnak, lecucculounk (sátorfelállítás, házkeresés ilyesmi) aztán az egész tábor fogja magát és elindul valahova a közelbe sétálni (ja ez kötelező progi) addig az otthon maradtak feldíszitik a tábort (mi is megyünk kirándulni?) és már sötétben érnek vissza a népek és akkor nyílik meg hivatalosan a tábor.
Szvsz lehetne egy olyat, hogy a csapvezek veszik át az embereket.) Szal mondjuk mindenkinek a cspavezénél kell jelentkezni, hogy megérkezett. Vagy nemtom.
- Leguanember
- Nem elérhető
A kötetlenség mondjuk ugyanúgy jól jöhet, csak ezúttal az első nap viszonylag későn jutunk a tábor helyszínére.
A fentiekről kérdezem a táborszervezőket és a csapatvezetőket is, mi a véleményük.
Inczy is érdeklődött itt alább a megnyitóról, tehát további konkrétumokkal mikor szolgáltok, a csapatfeladatok, részletes program stb tekintetében?
A táborépítő nap helyett úgy rémlik volt szó egy extra júliusi szervezőicsapat-építő napról. Ebből lesz valami?
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Inczy
- Nem elérhető
De ha nem, hát nem.
Csak akkor a leutazással kapcs... Mikor hogyan derül ki? És hogy lesz pontosan?
És... tudom, hogy családfő meg minden leszek, de képtelenség lesz, h a vonaton a kiccsaládomat terelgessem, mivel ahányan vagyunk, annyi felé leszünk szétszórva. Szal remélem itt még nem veszitek ennyire komolyan a dolognak ezt a részét.
Tudom, persze, akinek baja van, megtalál.
És hogy hogy tervezitek a tábor megnyitását blablabla, azt majd 10-én elmondjátok?
Feel the sunshine
- Rayan
- Nem elérhető
De ne pazaroljunk több szót a témára, idén nem kell ilyesmivel szembesülni Maximum a nappal, hogy mennyire süt.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- gillz
- Nem elérhető
És, ha tudod, h mennyire rossz ezt hangoztatni, h milyen jó volt, akkor nyilván te sem hangoztatnád, meg másokat is erre buzdítanál, tehát ebből most nem lenne probléma
úgyhogy ezt az érvet nem értem, ha ki van lőve a hangoztatás mint olyan...
a kérdés elméleti, mert most nem lesz táborépítő nap, csak úgy érzem, nem egészen elfogulatlanok és higgadtak az érveid ennyi erővel pl. nem szabadna külön szervezői csapatnak lenni, mert ezek a szervezők elitulnak, hamarabb tudják a programot meg a csapatokat, meg van beleszólásuk a szervezésbe, és jól érzik magukat közben, és később még emlegetik is, h tulajdonképpen azért csinálják, mert ez milyen jó
need more brainz. yourz. now.
- Rayan
- Nem elérhető
Az elitizmusról: egymást jólérezni klassz dolog. Mások előtt hangoztatni (ma már én is látom) tapintatlanság.
Ápdét
Nem lesz 0. nap, aznap hajnalban mennek/megyünk le néhányan kocsival, díszíteni, átvenni a tábort.
Úgyhogy mindenki egyformán jól érzi majd magát. Csak a főszervezők szívásfaktorát növeljük.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.