- Köszönetek: 2
2007-es nyári tábor - Szervezők
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta: Ankalimon: nem hivatalosan ugy is az lesz, többek között emiatt is kértem külön, hogy nálam legyen.
Hallelujah. Akkor végkép semmi ok, hogy kikerüljön a szervezők közül...
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ankalimon
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Egyik dologba sem lenne tehát szerencsés felülről belenyúlni.
A vezetői proaktivitásnak rengeteg módja van, amelyek közül a adott esetben, a körülmények ismeretében nyílván nem a parancs-utasításos megoldást kellene választani... De van más mód, hogy némi vezetői közreműködéssel minél több ember megelégedésére keveredjünk ki ebből a helyzetből.
Alyr Arkhon írta: Ha van hiba amit elkövettünk az a késlekedés volt, Rabyn nélkül valószínűleg még most se lenne semmi.
Leguánember véleményét osztom én is: Lehet, hogy a késlekedés is hiba volt, de a konkrét történés (vagyis, hogy éppen ezt a két embert vettétek ki a topikból) sokkal nagyobb hiba. Egyrészt mert kevéssé valószínű, hogy pont ez a két ember "szivárogtatott volna", másrészt mert a számunkra fontos, és tenniakaró emberek érzékenységének felesleges megsértése eleve sokkal nagyobb probléma, mint bármilyen esetleges információ-szivárgás. A helyzet az (egyszerűen mondva), hogy jobb lett volna ha senkit nem vesztek ki a topikhozzáférésből, mint, hogy pont ezt a két embert vettétek ki. (És még mindig érdekelne, hogy milyen döntés alapján esett a választásotok pont erre a két személyre...)
De haladjunk a megoldás felé: Mogyot jelölöm a Bölcsek rendjének segítői posztjára, kérem, hogy a hozzáférését állítsátok vissza.
Rabyn: Tudom, hogy nem dolgom, de (a válságkezelés érdekében, hatásköröm átlépését kockáztatva) javaslom megfontolás tárgyává tenni, hogy Ryana legyen a segítőd a csapatvezetésben (tökmindegy, hogy hivatalosan vagy nem hivatalosan). Az a helyzet, hogy szerintem ez mindkettőtöknek hasznos volna...
- Aeglos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Alyr Arkhon írta: Egyébként már régen volt arról szó, hogy túl sokan látják a topicot, csak nagyon sokáig nem történt semmi.
Ha van hiba amit elkövettünk az a késlekedés volt, Rabyn nélkül valószínűleg még most se lenne semmi.
Rabyn írta: mellesleg VAN aki szivárogtat innen
Alyr, érdekesmódon már Brisáék esküvője után amikor váltottunk pár szót, mondtam, hogy látja 10 ember a topikot, akik eredetileg sem lettek volna se tábvezek, se csapvezek, se rendi vezetők.
Például Adim, meg Felagund, Artemisz, dorwinion, és még sokan mások... Kiemeltem, hogy közülük engem senki sem zavar, de készüljetek föl rá, hogy amit 100 táborozóból 35 vagy 40 ember tud az már nem titok.
Ha szeretnétek titokban tartani amit itt kitalálunk, megbeszélünk, akkor ezeket az embereket nem ártana kizárni a csoportból. Erre Te azt mondtad, hogy óóóó nem akarunk mi titkolózni, akárki tudhat akármiről, most meg Rabyn a hős aki végre megtette az első lépést, rögtön Ry és mogy (akinél 3 vagy 4 képzés volt a lakásán) kidobásával.
Persze sosem lehetne megmondani, hogy épp egy beválasztott csapatvezető, vagy egy sedolgaittember szivárogtat...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Dodiee írta: Én nem is szeretném ha hivatalosan kéne csapvezsegédet választanom, jó hogy nem kell, mert én a csapatból kapásból 2 ember segítségére számítok(az egyikre eredetileg is, ezért is jelöltem h szeretném ha hozzám kerülne. Csak h ne ilyen olyanozzak: Galadh). A másik Mogyi, aki mint olyan ember aki végigcsinálta a képzést szerintem sokat tudna nekem segíteni
Én a Rendi topicot nem nézem, szeretem a meglepetéseket
Galcra csak annyit számíts, amennyit tud neked segíteni a raktármeló mellett
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Én a Rendi topicot nem nézem, szeretem a meglepetéseket
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
és elnézést az érintettektől
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Leguanember
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Csapvezsegédek idén hivatalosan nincsenek.
A rendi vezetőknek meg már régen megígértük, hogy maguk választhatják meg a segítőiket.
Egyik dologba sem lenne tehát szerencsés felülről belenyúlni.
Egyébként már régen volt arról szó, hogy túl sokan látják a topicot, csak nagyon sokáig nem történt semmi.
Ha van hiba amit elkövettünk az a késlekedés volt, Rabyn nélkül valószínűleg még most se lenne semmi.
Tévedsz, Alyr, nem a késlekedés az egyetlen hiba ezzel a dologgal. Ez még bele is fér.
Látom, hogy szinte egyszerrre írtál velem, gondolom még nem olvastad el a véleményemet.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A rendi vezetőknek meg már régen megígértük, hogy maguk választhatják meg a segítőiket.
Egyik dologba sem lenne tehát szerencsés felülről belenyúlni.
Egyébként már régen volt arról szó, hogy túl sokan látják a topicot, csak nagyon sokáig nem történt semmi.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Leguanember
- Nem elérhető
Rossz elgondolás volt, a pénzügyek az teljesen más dolog.
A módja meg - szó nélkül, félig elvégezve, ha ez szükségesnek ítéltetett, messze van a humánus eljárástól. Ez nem a Survivor, csináltunk együtt egy felkészítést, itt vannak a közös tanulságok, élmények, ötletek, ne használjuk az Exmemoriam varázslatot!
És most hol marad a reagálás a táborszervezők részéről? Épp jól mentek a dolgok...
Minden más hiábavalóság.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Ankalimon
- Nem elérhető
Rabyn írta: Gandalf: Okély.)
Egyébként mások is le lesznek szedve a listáról még, csak arra várok, hogy Ery rábólintson a többiekre. (nem tudom pölö, hogy a csapvezsegédek láthatják-e a topicot, tavaly ha jól tudom nem látták)
Rabyn. Nem tudom, hogy kinek a megbízásából kérted meg Ulmót erre (pedig érdekelne), de remélem alaposan megfontoltátok, mielőtt cselekedtetek.
Ezügyben annak idején váltottam néhány szót Remzy mamával, és akkor úgy tűnt, hogy fel sem merül a májusi képzésen kiesettek kizárása sem a topikból sem a szervezőmunkából. Úgyhogy engem most eléggé meglepett ez a dolog...
Én azt a vélményt pártolnám, hogy aki végigcsinálta a képzést, és nem maga kérte, hogy kimaradjon a szervezőmunkából, annak mindenképpen maradjon meg a hozzáférése. Azt is melegen támogatnám, hogy a képzést végigcsinálók (hacsak nincs valami elemi ellenérzés bennük) legyenek csap-vez. vagy rendi vez. segítők. (és e tekintetben a főszervezők mutathatnának némi proaktivitást - azért nem kell mindent az önszerveződésre bízni.)
- Rabyn
- Nem elérhető
Holnap elvileg azoknak is megszűnik a topiclátási joga akik most látják de nem kéne nekik.
Mellesleg VAN aki aki szivárogtat innen.
- Artemisz
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Mint kiderült, az illető maga törölte a hozzászólását, miután meglátta itt a kérésemet, így magamra maradtam magyarázat nélkül, céltáblának. MSN-en rámnyitott és megbeszéltük. Ha ő itt nem vállalta a felelősséget, én sem fogom érte.Esgal írta: OFF
Jogosnak jogos, bár azt nem igazán értem, hogy itt miért kell "bizonyosszemélyezni"....
ON
"bizonyos személy" jelen.
Úgy véltem, azzal vállalom a felelősséget, hogy törlöm a hsz-t, mert nekem tényleg semmi keresnivalóm itt, s a továbbiakban nem is kívántam szerencséltetni a topicot (eddig se tettem sűrűn, talán látszik, hiszen tisztában voltam vele, hogy semmi közöm a szervezéshez). Mellesleg én voltam legjobban meglepve, hogyhogy nem lettem kizárva már hetekkel ezelőtt.
Nem gondoltam, hogy pont ezzel követek el hibát, hogy szó nélkül törlök. Azt hittem, így járok el leghelyesebben. Ennélfogva az érintettek elnézését kérem. Köszönöm a megértést.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Esgal
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
brokkoli írta: Szvsz hiba volt kirakni őket. Így is rosszul esik nyilván, h nem lettek csapatvezetők, erre most teljesen ki lettek rekesztve a szervezésből, pedig már egy csomó mindent tudnak és nem is nagyon zavarták fel a fórumot, csak ha tényleges mondanivalójuk volt. Nem látom az értelmét sem.
Továbbá miért ne lehetnének ők is segédek...
Úgyis tudnak egy csomó mindent, és nem azok az emberek, akik direkt terjesztenének olyat, amit nem kéne Vannak itt olyanok a listán, akik sose voltak tábvezen, csak gondolom valami rendi segédnek voltak tervezve...
és amúgy sem beszéltünk semmi olyan titkos infóról, ami mondjuk nekünk segítőknek lenne rossz, ha megtudnánk, mert veszt az értékéből ha előre tudjuk a keretjáték bizonyos részeit... egy csomómindent meg már úgyis tudunk, szivárogtatni meg nem fogunk.
Én mondjuk csak azt nem értem, ha már kirakás lett, akkor miért nem lehetett egy füst alatt mindenkit, akinek nincs köze a témához, vagy akkor miért pont őket? (Ha már egyszer akár Felagund is itt van még - én most azért őt emlegetem, mert tudtommal ő az egyetlen, akinek konkrétan talán semmihez nincs köze, de mégis irkál - vagy rosszul tudom?) Abban igaza van Gandalfnak, hogy sok olyan ember látja ezt, akinek igazából nem kéne, bár szerintem végülis sok vizet nem zavarnak (OFF abban viszont nincs, hogy ha már behozzuk a körbe a felvetést, akkor illik névvel ellátni a gondolatot - és itt már baromira elvonatkoztatok a témától, de szerintem a "vannak egyesek akik kissé ilyen-olyanok" típusú dolgoknak nincs sok velejük, és így a félreértések is elkerülhetőek ON).
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Kincső
- Nem elérhető
brokkoli írta: Szvsz hiba volt kirakni őket. Így is rosszul esik nyilván, h nem lettek csapatvezetők, erre most teljesen ki lettek rekesztve a szervezésből, pedig már egy csomó mindent tudnak és nem is nagyon zavarták fel a fórumot, csak ha tényleges mondanivalójuk volt. Nem látom az értelmét sem.
Továbbá miért ne lehetnének ők is segédek...
Úgyis tudnak egy csomó mindent, és nem azok az emberek, akik direkt terjesztenének olyat, amit nem kéne Vannak itt olyanok a listán, akik sose voltak tábvezen, csak gondolom valami rendi segédnek voltak tervezve...
és amúgy sem beszéltünk semmi olyan titkos infóról, ami mondjuk nekünk segítőknek lenne rossz, ha megtudnánk, mert veszt az értékéből ha előre tudjuk a keretjáték bizonyos részeit... egy csomómindent meg már úgyis tudunk, szivárogtatni meg nem fogunk.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
És bocsánat,hogy kommenteltem ide
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Legalább az őket érintő topicokat (attól függően, hogy csapvezsegédek vagy rendi segédek) látniuk kell, a többi kevésbé lényeges. De ez a Ti döntésetek.Rabyn írta: (nem tudom pölö, hogy a csapvezsegédek láthatják-e a topicot, tavaly ha jól tudom nem látták)
Ne felejtkezzünk el róla, hogy tavaly másképp zajlott a táborra való felkészülés: akkor 2-2 oldalnyit (program és keretjáték) írtunk a fórumra összesen, meg öt oldalnyi logisztikát. Akkor CDFű-alkalmak voltak megbeszélésre, de ugye a létszám is kisebb volt.
Most a vezetőképzés kibővítette a fórumos felkészülést, itt már lassan 25 oldalnál járunk... A téma nagy hányada a képzés volt, közös élmények megbeszélése, sok finomság.
Így azt tartanám érdemesnek, hogy aki a képzésben részt vett, annak maradjon meg a jogosultsága, most már annyi mindent érintettünk a topikban. Technikai részletek, konkrétumok fájlban jönnek, mint pl. a keretjáték múltkor Alyrtól, és ha fontos dolog van, azt úgyis személyesen, live kívánatos megtárgyalni.
Gond az, ha egy csapvezsegéd látja a rendi vezetők topikját, vagy fordítva?
Minden más hiábavalóság.
- Gandalf
- Nem elérhető
Legalább az őket érintő topicokat (attól függően, hogy csapvezsegédek vagy rendi segédek) látniuk kell, a többi kevésbé lényeges. De ez a Ti döntésetek.Rabyn írta: (nem tudom pölö, hogy a csapvezsegédek láthatják-e a topicot, tavaly ha jól tudom nem látták)
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként mások is le lesznek szedve a listáról még, csak arra várok, hogy Ery rábólintson a többiekre. (nem tudom pölö, hogy a csapvezsegédek láthatják-e a topicot, tavaly ha jól tudom nem látták)
- Gandalf
- Nem elérhető
Ne aggódj, még megoldható a megbántódás!Rabyn írta: Nem azért lettek "kidobva" innen mert gonoszok vagyuuunk! Ezt én Rynek is mondtam. Angwen se látja már a topicot és mások sem fogják akiknek nem lenne szabad. Még azelőtt szóltam Ulmonak (igen én voltam eme gonosz) hogy benéztem volna, hogy mit írtál ide...
A lényeg, hogy minden kirakott emberkének írjatok valami kedves és udvarias hangvételű levelet vagy üzit, hogy megértsék, mi a helyzet és ígérjetek nekik valami kárpótlást azért.
Ügyes kommunikációval meg lehet oldani shimán.
De ha csak szó nélkül raktok ki emberkéket, ráadásul pont egy ilyen hülye helyzetben, amikor valaki illetéktelen hozzászólt és még csak nem is vállalta fel utólag (ezért mindenki engem gondolt "gonosznak"), nem szerencsés lépés indoklás nélkül kitenni emberkéket. Ráadásul először csak mogyot és Ryanát.
De még elvágható a gordiuszi csomó, nem kell megijedni! Tényleg nem kekeckedni akarok, csak segíteni, de mindig van valami, ami feltűnik és muszáj szólnom érte. Mindannyiunk érdeke, hogy ez egy JÓ tábor legyen (minden eddigi keserű szájíz ellenére), és ha kell, ezért felvállalok konfliktusokat. Ahogy a csapatbeoszás miatt sem csak úgy kekeckedek, tényleg nem túl szerencsés minden esetben, ezért szólok bele mások csapataiba is.
Nem mintha én jobban tudnám ezeket, de több szem többet lát alapon szemet szúrtak.
Ennyi baki után most már MUSZÁJ összeszednünk magunkat és valami normális tábort összehozni!
- Rabyn
- Nem elérhető
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Rabyn
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Mint kiderült, az illető maga törölte a hozzászólását, miután meglátta itt a kérésemet, így magamra maradtam magyarázat nélkül, céltáblának. MSN-en rámnyitott és megbeszéltük. Ha ő itt nem vállalta a felelősséget, én sem fogom érte.Esgal írta: OFF
Jogosnak jogos, bár azt nem igazán értem, hogy itt miért kell "bizonyosszemélyezni"....
ON
A probléma az volt, hogy ennek eredményeképpen szegény mogyot és Ryanát kidobtátok innen, amiért is Ryana megharagudott rám és írt privit. Vele priviben megbeszéltem, hogy nem rájuk gondoltam (akik becsülettel véggcsinálták a vezetőképzéseket és úgyis tudnak sok mindent, nyugodtan maradhattak volna...).
Nézzétek meg a Csoportoknál, kik olvashatják ezt a topicot és csodálkozatok.
- Felagund
- Nem elérhető
Esgal írta: OFF
ON
Biztos az én (kissé tán szexista ) hozzászólásomra gondolt, bár az nem tűnt el
Our knees do not bend easily
- Esgal
- Nem elérhető
ON
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Rabyn
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.