2007-es nyári tábor - Szervezők
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
a tegnapi hozzászólásomat azért írtam be ide, mert megláttam egy bizonyos hozzászólást egy bizonyos személytől a Csapvezes topicban, és ezen eléggé meglepődtem, mit keres ott.
Pár perccel azután, hogy ez a hozzászólásom itt megtörtént, az a bizonyos bejegyzés sitty-sutty eltűnt a másik topicból. Így most olyannak tűnt, mintha csak úgy kekeckednék vagy valami, pedig nem, konkrét kiváltó oka volt. Csak azóta kiszedte valaki.
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- gillz
- Nem elérhető
A következő vezetőképzés időpontja június 10-e vasárnap 13,45 Margitsziget főbejárat ugyanott mint ma"
need more brainz. yourz. now.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Jól tudom, hogy 10.-én lesz a köv. csapatvezető képzés?
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Úgy vélem, ezt a zárt topicot jóval többen látják, mint ahányan ténylegesen benne lennének a szervezésben (tábvez, csapvez, rendi vez, ezek valamelyikénél segédek). Szerintem még nem késő ezen változtatni!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Volt ugyanis kettő (találjátok ki melyik) ahol olyan nagy volt a túljelentkezést, hogy komoly gondot okozott.
Egyelőre abban maradtunk, hogy még ezen dolgozni kell.
(olyan viszont nem volt ahova túl kevesen jelentkeztek volna)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Aeglos
- Nem elérhető
Rabyn írta: Aeglos: nem volt meg. Azt is tegnap csinálták meg a tábvezek.
Bocsi, az előzetes jelentkezés volt meg, ami a jelentkezési lappal együtt jött be.
De ha már megvan a végleges, annál kiváncsibb vagyok!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
Milendoria írta: bocsánat, ha már meg van az első verziója a csapatbeosztásoknak, esetleg kaphatnánk egy listát a rendi-beosztásokról is? csak irányvonalakat szeretnék látni, hogy nagyjából miben gondolkodjak...
köszönöööm
Ráadásul úgy tudom, hogy a rendi beosztás már egy hónapja is megvolt!
Lássuk, lássuk! :bounce:
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
köszönöööm
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Gandalf
- Nem elérhető
Mindegyik csapatba kell egy-egy lelkes ember, aki a többieket is feltüzelheti. Kell egy olyan ember, aki kreatív és ötletel. Kell egy, aki inkább végrehajtani és megvalósítani tud precízen. Kell olyan, aki jó csapatjátékos és közösségépítő. Nem árt néha egy tiszta gondolkodású, értékelő-elemző típus sem néha. És egy lótifuti-kapcsolattartó emberke is jól jöhet.
Ha ezekre megpróbálunk minden csapatnál odafigyelni, akkor nem lehet komolyabb baj.
- Tünde
- Nem elérhető
Inczy írta: Tényleg, mikor derül ki a csapatbeosztás? És egyáltalán... Mi alapján megy majd a dolog?!
most hétvégén megcsináljuk
utána megkapjátok véleményezésre (gondolom)
a kérések, a felülbírálatok és a jószívünk alapján, meg a józan ész.....
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Inczy
- Nem elérhető
Feel the sunshine
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Aeglos
- Nem elérhető
Ezért nem tudok jönni, de egyébként a többi időpont sem lett volna jó.
- Tünde
- Nem elérhető
brokkoli írta: Azt gondolom minden csapatvezető nevében kérem, hogy mielőtt "nyilvánosságra" hoznátok a csapatbeosztást, hadd nézzük meg mi is. Hátha vannak olyan érdekes relációk, amikről ti nem tudtok, mi meg esetleg igen. (több szem többet lát. mondta vmelyik nagyon okos ember)
ezt mi pont így gondoltuk
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Tünde
- Nem elérhető
Nem véletlen, hogy az volt az első kikötésem a főszervezők felé, nem szeretnék kommunikálni (négyszemközt azt hiszem megy, de több ember előtt sosem). De mivel a feladat előre tudottan hálátlan volt, magamra vállaltam. Átrágtam, egyszer és százszor azóta. Az eltelt 4 napban kaptunk soksok tanácsot és kritikát. Van amivel egyetértek, van amivel nem. Utólag már tudom mit kellett volna tenni, de ez már édeskevés. Akkor, ott, ez tűnt jó döntésnek. A tanulságokat levontam magamnak.
Elnézést kérek mindenkitől, akit így vagy úgy akaratlanul megbántottam. Akár a döntéssel, akár a szavakkal.
És megkérek minden érintettet, beszélgessenek, sokat és őszintén, hogy ne maradjon bennük tüske. Akkor rendezni lehet a problémákat. Remélem....
- Tünde
- Nem elérhető
Rabyn írta: Továbbélpés: Kövektező képzés helyszíne és programja?
Remzymama/Tünde írta:
A következő vezetőképzés időpontja június 10-e vasárnap 13,45 Margitsziget főbejárat ugyanott mint ma
- Rabyn
- Nem elérhető
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Én legalábbis így értelmeztem.
(sry Alyr, a postod aközben jött hogy én ezt írtam )
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mindazt amit leírtál, tudjuk egy ideje, egyik felére magunktól jöttünk rá, a másik felére ilyen vagy olyan módszerrel felhívták a figyelmünket.
Különösen a "mit kellett volna tenni" részre.
Tudjuk, hogy hibáztunk, a konzekvenciákat levontuk, az érintettekkel a dolgokat amennyire lehetett, tisztáztuk.
Szeretnénk továbblépni.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
8. Ring
14. Hanna a felsorolásban
köztük van még 2 név aki bizonytalan volt
ha valaki látni szeretné, megmutatom
no komment
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Felagund írta: Szerintem volt benne építő kritika, sőt, javaslat is, nem tudom mi a baj...
Az hogy nem élőszóban, priviben vagy mailben tetted meg
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Rabyn
- Nem elérhető
Felagund írta: OFF
Kincstári optimizmus, oh yeah...
Az köll:) Én is reménykedem abban, hogy mindenjólesz.
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Alyr Arkhon írta:
Ringbearer írta:
Alyr Arkhon írta: Nos igen, a két utolsó név voltatok a listán ami ad hoc volt felírva a papírra. (illetve az utolsó és a majdnem utolsó)
Mi pedig gaz módon felülről lefele haladtunk a névsorral.
Ennyi.
Tünde, szerinted ezek után miért kérjek felvilágosítást arról, hogy miért vagyok, vagy nem vagyok alkalmas?
Az alkalmasságon ez mit sem változtat.
De belejátszott abba, hogy pont ti maradtatok a végére.
Ha más van a lista végén, akkor más lenne ilyen helyzetben, mert az volt a probléma lényege hogy tíz csapatra tizenegy jó csapvezt találtunk.
Semmiképpen nem akarom tovább fokozni az indulatokat, de azt látom, hogy ezt a kérdést azért nem lehet lezárni, mert a főszervezők még mindig nem értik, hogy mi volt a baj.
Ha jól értem, Alyr azt mondja, hogy 11 teljesen egyformán alkalmas embert találtatok a 10 helyre, (és a leírásában implicit az is benne van, hogy 3 egyformán alkalmatlant - de ez egy másik történet). Aztán elkezdtétek felolvasni a neveket, és a 9. után észrevettétek, hogy hopp, már csak egy hely van... és ha más sorrendben szerepeltek volna a nevek a papíron, akkor most éppen azon agyalnánk, hogy Dodie vagy Nudli ne legyen-e csapatvezető????
Az egyik felelős szervező tényleg leírja, hogy hosszú előkészítés, bonyolult szavazás, heves indulatok dacára az egyik legfontosabb kérdésben végül egy véletlenszerű tényező (a nevek sorrendje) volt a döntő tényező?
(Nem nagyon lehet máshogy érteni, pedig örülnék, ha lehetne...)
Eddig csak azt gondoltam, hogy volt egy kis probléma a döntés kommunikálásával. Mert ugye legpontosabb, legésszerűbb az lett volna, ha felolvassátok a 11 nevet és azt mondjátok, "ebből kellene 10 nevet választanunk, de ezt ma már nem tudjuk megtenni". De mennyivel szebb lett volna akár egyszerűen azt mondani, hogy "sajnos olyan szoros a mezőny, hogy még nem tudtuk kiválasztani a 10 nevet, és kérünk még egy kis időt" (hiszen az, mindent egybevetve az valsz. sokkal kisebb felzúdulást váltot volna ki, mint ez), de még az is szerencsésebb lett volna, ha megmondjátok a 9 "alkalmas" nevet, és azt mondjátok, hogy a maradék 5 emberből még egyet fogtok választani) - de szó szerint azt mondtátok, hogy találtunk 3-at aki "nem alkalmas", 9-et, aki "alkalmas" és két név esetén "nem tudtunk dönteni". (Ezeket a kifejezéseket használtátok.) Nos ez egy tipikus kommunikációs hiba: nem érzékeltétek, hogy ugyanannak az információnak a más köntösben, több részletben, vagy más időpontban való közlése sokkal kisebb konfliktust gerjesztene.
A gond az, hogy Alyr írása alapján egyértelműen az látszik, hogy már magában a döntési helyzetben is hajlamosak vagytok elképesztően felelőtlenül viselkedni (és hogy még az a tapintat sincs meg bennetek, hogy ezt ne verjétek nagydobra).
És ez baj, hiszen itt élő, hús-vér emberekről van szó, akik tetejében barátaitok, vagy mi a szösz...
Egyetértek Inczyvel, és ebből nem szabad botrányt, vagy tömegverekedést csinálni. Minden érintett vegye elő a legkonstruktívabb, legtoleránsabb oldalát, és simítsuk el, de...
De kedves főszervezők: Kicsit azért jobban figyeljetek oda. Sokkal jobban. Fontoljátok meg gondosabban a döntéseket. Aztán nagyon gondoljátok át, hogyan lehet ezeket finoman kommunikálni.
Ha kell, kérjetek tanácsot. Higgyétek el, segíteni akarunk. És fogunk is, ha engeditek...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Kincstári optimizmus, oh yeah...
Our knees do not bend easily
- Inczy
- Nem elérhető
Másodszor pedig...
Felagund írta: Srácok, komolyan mondom, nagyon kapjátok össze magatokat, mert ha már most ilyen problémák vannak, a táborban szervezői tömegverekedésre lehet számítani...
Csak annyit: a KOMMUNIKÁCIÓ NEM MINDEN!!! Sőt, nem is mindenható! Nem a *** döntéseket kell tudni """lekommunikálni""" [size=9:uyr936xn](mint ahogy azt a mi bölcs vezéreink csinálják...)[/size], hanem nem szabad rossz döntéseket hozni!
(csak ha nem volna egyértelmű...)
Előre leszögezném, nem vitatkozni szeretnék. Csak... nem értem, hogy miért kell ennyire a végletes oldaláról megfogni a dolgot. Természetes, hogy vannak nézeteltérések, problémák, akadályok. Enélkül nem tudnánk fejlődni, nem kovácsolódnánk csapattá.
És nincs olyan ember, aki csak tökéletes döntéseket hozna.
Néha megbotlik egyikünk útközben, akkor szépen megállunk, felsegítjük, és megyünk együtt tovább. Nem számít, ha ezáltal mi lemaradunk.
És... a pozitív hozzáállás igenis rengeteget számít. Persze, h "tömegverekedés" lesz, ha alapból így megyünk oda... Tényleg, lehetne szervezni a táborlakóknak egy meglepetés búcsú programot, amikor a táb és csapvezek iszapbirkóznának... de gyönyörű is lenne...
Na mindegy.
Egy számomra nagyon kedves ember szokta mindig mondani: Nincs probléma. Ha van, megoldjuk.
Feel the sunshine
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ringbearer írta: Én szívesen lennék.
Szerintem is jóötlet.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.