A 2. rész - A Két Torony
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ery írta: Ez akárhogyan számolom kilenc. Frodó felsorolta utitársait.
Igen, igazad van, bár nyelvileg pontosabb lett volna úgy fogalmaznia Frodónak, hogy 'kilencen voltunk útitársak'.
Egyébként, ha emlékeim nem csalnak, a könyvben is úgy van, hogy 'heten indultunk'.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ery
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Sesy
- Nem elérhető
Heten voltunk útitársak: egyet elvesztettünk Móriában, a többiektől Parth Galenben váltunk el a Rauros fölött; kettő a magam fajtája volt, egy törp, egy tünde s két ember, Aragorn és Boromir, aki azt mondta, Minas Tirith városából jött, délről.
Érdekes...
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- fantaboy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Narië írta:
Húúúú,akkor asszem az én voltam...fantaboy írta:
Niphredil/Szméagol írta: fantaboy: nekem van, de elég nagy hü***ségnek hangozhat: mi bizony kértünk a mozis nénitöl, és miután nem adtak, leszedtünk egyet a kirakottak közül, a mozin kívül (hát igen, a fanatizmus az fanatizmus ). Tartsatok vandálnak, de ha nem tépjük le, max. összefirkálták volna, az meg kinek jó? Mellesleg a Tescoban is lehet kapni, 969 Ft, de csak olyat láttam,amin a két torony van rajta, meg Gandalf + Balrogosat.
Én láttam a könyvesboltban a filmkönyvet, de be van csomagolva, és nem akarják kibontani egyiket sem!
Én is próbálkoztam mozikban, de már sehol sincs. Amúgy a MOM parkban is ez a két plakát van.
Ja, és a Mammut 2-ben a Libriben meg lehet nézni a filmkönyvet, van egy pár, amiro´´l le van szedve a nejlon.
Különben a Mamutban nézted a posztert?Ott szerintem még van....Mert én még láttam...
A Mammuton belül hol?
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Sesy Olórea írta: Valaki nem tudja, fönn vannak neten Rohan zászlóiról képek, ill. a tündék zászlójáról kép? :
Rohan zászlója:
www.herr-der-ringe-film.de/media/galerie...iges/flaggerohan.JPG
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
- Sesy
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
[size=9:k7hg3l9o](OFF: megvan a filmzene!!!!! )[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Elanor
- Nem elérhető
De egyébként jó kérdés...
I feel complete when I feel sick inside
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Hát bizony, engem nagyon idegesített, hogy Barad-dur volt a másik torony. Amikor Szarumán beszél, akkor én mindig hevesen rázom a fejem (és ez egy kicsit zavarta a mellettem ülőt).
A fordítók már csak ilyenek. Hogy lett az Unfinished Tales-ből A Gyűrű keresése???
- hódica
- Nem elérhető
Narië írta:
Ebben a szinkronban nem mindíg a logikát kell keresnihódica írta:
Kincső írta:
hódica írta:
Kincső írta: Másrészt meg persze hogy "nem inték óva o´´ket", miért, mit várt, hogy jönnek fehér zászlóval, és udvariasan a falu lakóinak tudtára adják, hogy másnap fel akarják gyújtani és kifosztani, és meneküljenek el mielo´´bb? 8O Általában a támadók, pláne ha ilyen Szarumán-bérencek, nem szoktak elo´´re szólni, ha gyilkolni és fosztogatni akarnak... :shake: Szóval abszolút semmi de semmi értelme... :look: :confused2:
Lehet, hogy tévedek, de nem arra gondol, hogy a rohaniak, a katonák nem figyelmeztették az egyszeru´´ népet, hogy meneküljenek? Mert másképp tényleg nincsen túl sok értelne 8O
De szerencsétlen katonák honnan tudták volna, hogy megtámadják a népet, pláne hogy éppen (lehet, hogy részben ezért is) számu´´zték o´´ket? De ha ez is a magyarázat (mert azért tényleg van benne logika ), Éowyn nem hiszem, hogy szegény számu´´zött Éomer ellen fordulna...
hát ebben is van logika már így már tényleg nem tiszta, hogy Éowyn mire gondol... 8O
De szerintem az eredetiben az,hogy "They had no warning" az azt jelenti,hogy semmi nem utalt a támadásra,teljesen felkészületlnül érte ôket...
tegnap direkt figyeltem, sa feliratosban az van feliratozva, hogy ..."nem figyelmeztették őket" 8O nem értem, hogy akkor a szinkronban minek kellett variálni 8O
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
Sesy Olórea írta: Valaki nem tudja, fönn vannak neten Rohan zászlóiról képek, ill. a tündék zószlójáról kép? :
Ezeken sajna nem látszik...
www.angelfire.com/film/stormcrow/eowyn.html
Itt The Legend/Galleries menü alatt az Edoras második képén jobban látszik:
www.lordoftherings.net/index_editorials.html
És itt is van egy pár zászló...
members.tripod.com/john.ohara/Flags.htm
...tübbet most nem tudok...
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Elanor
- Nem elérhető
Lominas írta: Na most már végképp semmit nem értek...
Visszaolvastam ezen a fórumon régebbi hozzászólásokat, és Elanor hívja fel a figyelmet a Gyűrű Szövetsége záró soraira:
˝A história második fejezete A KÉT TORONY címet viseli, mert amiről az szól, abban Orthanc, Szarumán fellegvára és a Mordor titkos bejáratát őrző vár, Minas Morgul játssza a főszerepet: a felbomlott szövetség tagjainak tetteiről, viszontagságairól számol be, amíg le nem száll rájuk a Nagy Homály.˝
Nekem ez tűnik a legjobb verziónak... de mivel a filmbe nem fért bele Minas Morgul, érthető, hogy Barad-Dur lett a másik torony.
Ezt a dolgot valóban kitárgyaltuk már néhányszor
És tényleg úgy van, hogy a könyvben Orthanc és Minas Morgul az a bizonyos két torony, de mivel a filmben Minas Morgul fel sem tűnik, itt ehelyett Barad-Dur lett a másik torony.
I feel complete when I feel sick inside
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Swen írta: jah
Lominas barátunk már be is ollózta a megfelelő részt:))
Köszi!
Közben én is levettem a polcról a könyvet és utánanéztem... ezer bocs és anyamedve a félreinfóért!!! (már ki is javítottam...)
felkötöm én is a sarút,
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Sesy
- Nem elérhető
- Swen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A könyv címe: A Két Torony Minas Tirithre és Minas Ithilre (később Mordor elfoglalta és lett belőle Minas Morgul) vonatkozik.
A filmben tényleg összekavarták egy kissé...
Hogy a könyvben hol van erről a szó, az most sajna nem jut eszembe...
Nem !
A két torony, Az Orthancra és Minas Morgulra utal...
hát Tolkien le is irta, ott van a könyvben:))
bye
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Visszaolvastam ezen a fórumon régebbi hozzászólásokat, és Elanor hívja fel a figyelmet a Gyűrű Szövetsége záró soraira:
˝A história második fejezete A KÉT TORONY címet viseli, mert amiről az szól, abban Orthanc, Szarumán fellegvára és a Mordor titkos bejáratát őrző vár, Minas Morgul játssza a főszerepet: a felbomlott szövetség tagjainak tetteiről, viszontagságairól számol be, amíg le nem száll rájuk a Nagy Homály.˝
Nekem ez tűnik a legjobb verziónak... de mivel a filmbe nem fért bele Minas Morgul, érthető, hogy Barad-Dur lett a másik torony.
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Lominas írta: Tudom, hogy nagyon alap kérdés, de Tolkien a Két Torony elnevezésnél Minas Tirithre és Minas Morgulra gondolt?
Csak azért furcsa ez nekem, mert Minas Tirith fel sem bukkan a Két Toronyban.
Kerestem hivatkozást erre a címre a trilógiában, de nem találtam. Ha valaki megmondaná hol van erről szó, azt megköszönném!
A könyv címe: A Két Torony Vasudvardra és Minas Ithilre (később Mordor elfoglalta és lett belőle Minas Morgul) vonatkozik.
felkötöm én is a sarút,
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Csak azért furcsa ez nekem, mert Minas Tirith fel sem bukkan a Két Toronyban.
Kerestem hivatkozást erre a címre a trilógiában, de nem találtam. Ha valaki megmondaná hol van erről szó, azt megköszönném!
- Swen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Szméagol írta: Sziasztok!
Szinkron:
Miután Faramirt megkísérti a Gyűrű odamegy hozzá egy katona és ezt mondja: "Megtámadták a FŐVÁROST! Erősítést kérnek.". Osgiliath mióta fővárosa Gondornak? (Tudom, előtte az volt, de az Ellenség elfoglalta és egy "rém-rom" telepet csinált belőle, utána visszafoglalták a gondoriak, de csak az átkelőhely miatt. Korántsem lett a fővárosa.) Az angolban hogy van?
A Filmben még a fővárosnak számít, mind tudod elég sok mindent változtattak a könyvhöz képest, kezdve az alcím a Két Torony jelentésével...
bye
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szinkron:
Miután Faramirt megkísérti a Gyűrű odamegy hozzá egy katona és ezt mondja: "Megtámadták a FŐVÁROST! Erősítést kérnek.". Osgiliath mióta fővárosa Gondornak? (Tudom, előtte az volt, de az Ellenség elfoglalta és egy "rém-rom" telepet csinált belőle, utána visszafoglalták a gondoriak, de csak az átkelőhely miatt. Korántsem lett a fővárosa.) Az angolban hogy van?
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Szméagol írta: Sziasztok!
OFF:
Én pesti vagyok, de nem tudok ilyen tanfolyamról, pedig tuti, hogy jelentkeznék rá. De mivel ilyen nincs marad az önerő...
Prisca: A Középfölde topicban már van Gollamos topic... (Igaz nincs odaírva, hogy Andy serkis, de azért Gollam kapcsán őt is meg lehet vitatni...)
Hát ez nagyon szomorú... pedig mentem volna...
A Gollam topicot felfedeztem... ) már olvasgatom is!
felkötöm én is a sarút,
- Narië
- Nem elérhető
Ebben a szinkronban nem mindíg a logikát kell keresnihódica írta:
Kincső írta:
hódica írta:
Kincső írta: Másrészt meg persze hogy "nem inték óva o´´ket", miért, mit várt, hogy jönnek fehér zászlóval, és udvariasan a falu lakóinak tudtára adják, hogy másnap fel akarják gyújtani és kifosztani, és meneküljenek el mielo´´bb? 8O Általában a támadók, pláne ha ilyen Szarumán-bérencek, nem szoktak elo´´re szólni, ha gyilkolni és fosztogatni akarnak... :shake: Szóval abszolút semmi de semmi értelme... :look: :confused2:
Lehet, hogy tévedek, de nem arra gondol, hogy a rohaniak, a katonák nem figyelmeztették az egyszeru´´ népet, hogy meneküljenek? Mert másképp tényleg nincsen túl sok értelne 8O
De szerencsétlen katonák honnan tudták volna, hogy megtámadják a népet, pláne hogy éppen (lehet, hogy részben ezért is) számu´´zték o´´ket? De ha ez is a magyarázat (mert azért tényleg van benne logika ), Éowyn nem hiszem, hogy szegény számu´´zött Éomer ellen fordulna...
hát ebben is van logika már így már tényleg nem tiszta, hogy Éowyn mire gondol... 8O
De szerintem az eredetiben az,hogy "They had no warning" az azt jelenti,hogy semmi nem utalt a támadásra,teljesen felkészületlnül érte ôket...
- hódica
- Nem elérhető
Kincső írta:
hódica írta:
Kincső írta: Másrészt meg persze hogy "nem inték óva őket", miért, mit várt, hogy jönnek fehér zászlóval, és udvariasan a falu lakóinak tudtára adják, hogy másnap fel akarják gyújtani és kifosztani, és meneküljenek el mielőbb? 8O Általában a támadók, pláne ha ilyen Szarumán-bérencek, nem szoktak előre szólni, ha gyilkolni és fosztogatni akarnak... :shake: Szóval abszolút semmi de semmi értelme... :look: :confused2:
Lehet, hogy tévedek, de nem arra gondol, hogy a rohaniak, a katonák nem figyelmeztették az egyszerű népet, hogy meneküljenek? Mert másképp tényleg nincsen túl sok értelne 8O
De szerencsétlen katonák honnan tudták volna, hogy megtámadják a népet, pláne hogy éppen (lehet, hogy részben ezért is) száműzték őket? De ha ez is a magyarázat (mert azért tényleg van benne logika ), Éowyn nem hiszem, hogy szegény száműzött Éomer ellen fordulna...
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Ery
- Nem elérhető
HELP!
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Narië
- Nem elérhető
Húúúú,akkor asszem az én voltam...fantaboy írta:
Niphredil/Szméagol írta: fantaboy: nekem van, de elég nagy hü***ségnek hangozhat: mi bizony kértünk a mozis nénitöl, és miután nem adtak, leszedtünk egyet a kirakottak közül, a mozin kívül (hát igen, a fanatizmus az fanatizmus ). Tartsatok vandálnak, de ha nem tépjük le, max. összefirkálták volna, az meg kinek jó? Mellesleg a Tescoban is lehet kapni, 969 Ft, de csak olyat láttam,amin a két torony van rajta, meg Gandalf + Balrogosat.
Én láttam a könyvesboltban a filmkönyvet, de be van csomagolva, és nem akarják kibontani egyiket sem!
Én is próbálkoztam mozikban, de már sehol sincs. Amúgy a MOM parkban is ez a két plakát van.
Ja, és a Mammut 2-ben a Libriben meg lehet nézni a filmkönyvet, van egy pár, amiro´´l le van szedve a nejlon.
Különben a Mamutban nézted a posztert?Ott szerintem még van....Mert én még láttam...
- fantaboy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ja, és a Mammut 2-ben a Libriben meg lehet nézni a filmkönyvet, van egy pár, amiről le van szedve a nejlon.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
OFF:
Én pesti vagyok, de nem tudok ilyen tanfolyamról, pedig tuti, hogy jelentkeznék rá. De mivel ilyen nincs marad az önerő...
Prisca: A Középfölde topicban már van Gollamos topic... (Igaz nincs odaírva, hogy Andy serkis, de azért Gollam kapcsán őt is meg lehet vitatni...)
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.