- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cat
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Sokan mondták,hogy játszik benne.Úgy ahogy PJ is ő is játszott benne.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
(nekem nagyon ismerős volt és csak a parókát kellet kicserélni...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ringil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Minden ember a Holdhoz hasonló;túlsó homályos oldalát senkinek sem mutatja meg"
- bersel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- shaira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szép-szép mondhatom.........
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf Völgyzugoly fórumán írta: A Két Torony magyar szinkronjáról:
Éowyn - Györgyi Anna
Éomer - Viczián Ottó
Faramir - Rajkai Zoltán
Théoden - Újréti László
Gollam (az első részben is) - Láng Balázs
Szilszakáll - Tolnai Miklós
- Sorel
- Nem elérhető
- Sesy
- Nem elérhető
Sorel írta:
Sesy Olórea írta:
Gandalf írta: Szerintem alig van különbség Frodó eredeti és magyar hangja között...
Ugye ezt nem mondod komolyan? 8O Csőre Gábor hangja nyálas, és látszik rajta, hogy csak felolvasta a szöveget... Lij-nak a hangja viszont! Tele van érzelemmel! Főleg amikor rákiabál Samura, aztán megváltozik a hangja.
Nagyon sajnálom, de nekem tetszik ahogy Cs. Gábor csinálja. Ha meg hasonlít az eredetire, az csak jó, nem?
De pont hogy azt mondom, hogy nem hasonlít! Sokkal jobb szinkronszínészt is választhattak volna... (szvsz Faramir szinkronhangja jó lett volna, de hát mindegy )
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Sorel
- Nem elérhető
Sesy Olórea írta:
Gandalf írta: Szerintem alig van különbség Frodó eredeti és magyar hangja között...
Ugye ezt nem mondod komolyan? 8O Csőre Gábor hangja nyálas, és látszik rajta, hogy csak felolvasta a szöveget... Lij-nak a hangja viszont! Tele van érzelemmel! Főleg amikor rákiabál Samura, aztán megváltozik a hangja.
Nagyon sajnálom, de nekem tetszik ahogy Cs. Gábor csinálja. Ha meg hasonlít az eredetire, az csak jó, nem?
- bersel
- Nem elérhető
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- Elanor
- Nem elérhető
Saczy írta: valahogy éreztem, hogy az a két kölök pj-é!
Ők a FotR-ban s benne vannak (tudom, hogy ezt már ezerszer megbeszéltük, de muszáj ), amikor Bilbó meséli a trollos kalandját.
De az nagyon durva, hogy Viggo fia is benne van!! Nem is tudtam! Na, ezt meg kell nézni legközelebb
I feel complete when I feel sick inside
- Saczy
- Nem elérhető
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- hódica
- Nem elérhető
Sil írta: Nem tudom, hallottátok-e (én most olvastam a német honlapon, de régebbi hír), hogy a Haleth-et játszó Calum Gittins Philippa Boyens fia. Az a szőke gyerek meg, aki a fegyverosztásnál bárdot kap, Viggo fia, Henry.
én is épp ma olvastam érdekes
itt vannak képek róluk
www.herr-der-ringe-film.de/v2/me ... ackson.jpg (PJ kislánya)
www.herr-der-ringe-film.de/v2/me ... ackson.jpg (és kisfia)
www.herr-der-ringe-film.de/v2/me ... sklamm.jpg (Philippa Boyens fia)
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Saczy
- Nem elérhető
szal mikor aragorn ott döglődik a folyóparton, oda megy hozzá a lova....a szinkronváltozatban azt mondja: arod
az eredetiben azt mondja brego, és úgy van feliratozva hogy paripám...szal mikor azt mondja h brego az van kiírva h paripám...fury....
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Ami nekünk van meg, ahhoz nincs felirat, de talán jobb is. Csak az a baj vele, hogy elég rossz a képminőség, de legalább videó.
Itt egy csinos kis galéria az entekről:
www.ninecompanions.net/galleries ... ry_p1.html
Ja, nekem nincs különösebb bajom a szinkronhangokkal, nehéz lett volna megfelelőbbeket találni. Persze ha tehetitek, angolul nézztek, mert pl. Golli eredeti hangja egyszerűen felülmúlhatatlan.
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Swen
- Nem elérhető
- erwianne
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a feliratokat egyszerűen hallás után készítették. Ez esetben fülészetre kellene küldeni a szerzőt
Egyébként a kalózverziókhoz adott feliratok mindegyike "home-made maszekolás", de attól még meg lehet csinálni normálisan is. Nekem egy aránylag elfogadható verzió van, bár néhány helyen még hibás, és hiányzik pár szövegrész.
Amúgy Namarienek igaza van. Nem kéne túlzottan propagálni, kinek milyen kalózverzió van meg (végülis a kalózmásolatok terjesztése büntetendő).
- Namarie
- Nem elérhető
Harmadik:
Szilszakáll, mikor meglátja a lenyesett fákat. felirat:!én leszek Isten szeme ma éjjel!" (eredeti: Az én dolgom Vasudvard ma éjjel!)
Én ennek adnám az aranyat, plusz a hülyeség szobrát, gyémántból. Szilszakáll, mint Isten szeme.. különösen, hogy Tolkiennél elég furcsa erről beszélni....
Amúgy meg írjátok csak, ki milyen kiadást szerzet meg..... hátha valakinek úgy megtetszik, hogy a keblére ölel...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Lili
- Nem elérhető
Amúgy végre nekem is meg van CD-n a Két Torony szinkronizáltan,de mivel a hangfalunk nem jó így hang nélkül kellene végignéznem.Azt hiszem ez még a jobbik eset...
- erwianne
- Nem elérhető
Különdíj:
Szilszakáll viszi a hobbitokat a Fangornba, felirat:"Állj!Vigyél minket északnak!" (eredeti: Vigyél minket délnek!)
Harmadik:
Szilszakáll, mikor meglátja a lenyesett fákat. felirat:!én leszek Isten szeme ma éjjel!" (eredeti: Az én dolgom Vasudvard ma éjjel!)
Második helyezett:
Aragorn Kürtvárban Théodennek, mikor már nagyon be vannak szorítva, felirat:"Szívemből szóltál, szívemből szóltál!" (eredeti: Lovagoljunk ki, ütközzünk meg velük!)
Aranyérmes:
Faramir Osgiliathban, felirat: "Fegyverbe!" (eredetileg: Nazgúl!)
Érik még furcsa dolgok az embert néha!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Saczy
- Nem elérhető
egyébként szia kat!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Entek: Engem is a szemük nyugtalanított a legjobban, de a testük is, mert ugye azt többet láttuk.
Szerintem nem ilyen vad szem illene hozzájuk (igaz, ha jobban megnézed van benne valami zöld is, ám)
A testüket rendes fatörzykánt képzeltem el, valahogy úgy, mint az Európa kiadó mostani kiadásának borítóján...
- Saczy
- Nem elérhető
- Sesy
- Nem elérhető
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.