A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 7 hónapja #109768 Írta: Saczy
Saczy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
nekem az entekben csak a szemük nem tetszett.....ahoz képest h zöldell futatott, stb... olyan sárga macska szemük volt...

Elen síla lúmenn omentilelvo!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109764 Írta: Éomer
Éomer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintem is érthetetlen Szilszakáll hangja ,arról nem is beszélve ,hogy nem is így képzeltem el az enteket.Sokkal vastagabbnak,dehát semmi sem tökéletes.

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109754 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem tetszik Gimli hangja! A magyar sem rossz, mondjuk... de magyarban is ugyanaz szinkronizálta Gimlit és Szilszakállt is? Csak mert Szilszakáll a magyarban alig értem... :oops:

Viggo hangját sem bírom... jobban illik hozzá, mint a magyar, ami túl fiatalos, de Viggo hangja annyira semmilyen... ha hosszasan kéne hallgatnom, elaludnék rajta...

(ja, amúgy tényleg lehetne már egy RotK-s topic... :) )

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109751 Írta: Éomer
Sziazstok!Szerintem a legbénább angol hangja Gimlinek van.Nekem sokkal jobban tetszik a magyar, :wink: morgós hangja

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109736 Írta: Sesy

Gandalf írta: Szerintem alig van különbség Frodó eredeti és magyar hangja között...

Ugye ezt nem mondod komolyan? 8O Csőre Gábor hangja nyálas, és látszik rajta, hogy csak felolvasta a szöveget... Lij-nak a hangja viszont! Tele van érzelemmel! Főleg amikor rákiabál Samura, aztán megváltozik a hangja.

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109658 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Na, azt nem gondoltam volna, hogy Frodó magyar hangja ügyben ekkora ellenreakciót váltok ki... Természetesen eszem ágában nem volt E. Wood érdemeit kisebbíteni....
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109634 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sajnálom, ennek nem találtam topicot, de valahova be kell raknom.
www.councilofelrond.com/modules/ ... inting.jpg
Alan Lee, mint sima festő. Azt hittem csak rajzolgat, de ezek után a mi kéglinket is kifesthetné.. :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109613 Írta: shaira
Ez most komoly? :
www.councilofelrond.com/modules/ ... poster.jpg
Nem kéne lassacskán nyitni egy 3.rész-A király visszatér topicot?
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109540 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintem Gollam eredeti hangja csúcsszuper! Különösen azoknál a részeknél, mikor Szméagol énje átvált Gollaméra. Pl. annál a résznél, mikor a Fekete Kapunál vannak és Szméagol azt mondja: "The precious is wanting to go back to him." Majd eltorzul az arca és Gollam hagján mondja: "But we mustn’t let him have it." Egyszerűen remek!

Gríma eredeti hangja egy kicsit tényleg furcsa, de azért nem olyan rossz. A magyar szinkronhagja viszont fenomenális!

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109486 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintem alig van különbség Frodó eredeti és magyar hangja között...
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109461 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sorel írta: Szerintem Frodó hangja tökéletes. Kedvesebb, színesebb, mint az eredeti.

Alapból jó Csöre Gábor, csak az a "...Oda és vissza,egy hobbit meséje Zsákos Bilbó tollából".Ez v.mi borzalom.Mindig kiráz tőle a hideg :x :x :x

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109317 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Mint említettem nem nagyon hasonlít Szméagol/Gollam filmbeli hangja (se magyar se angol) az én elképzelésemhez. :arrow: Tehát én mindkét változatot ugyanúgy kedvelem. (A magyart azért jobban, mert megértem (mellékes szempont :wink: ) az angolt pedig azért, mert isteni a "gollamja".)
Frodó eredeti hangja tényleg ezerszer jobb! (...taken alhier) De azért én a magyar hangját is "el tudom viselni".
Nálam Samu angol hangja viszi a prímet!
(A FotR-ból Elrond eredeti hangja a legjobb. :wink: (...fretttt of Mordor...))
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109266 Írta: shaira
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109152 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sorel írta: Szerintem Frodó hangja tökéletes. Kedvesebb, színesebb, mint az eredeti.

Márminthogy a szinkron hangja??? Hááát, én Sesyvel értek egyet!! Az eredeti (vagyis Lij-é) nagyon jó ("My own!" :) ), viszont a szinkron...arra nem mondok semmit ("Ez itt Fullánk"...brrr.....). Miért kéne kedvesebbnek lennie? Hisz hordozza az Egy Gyűrűt, sztem ilyenkor nem az a legjellemzőbb rá, hogy kedves ;) .

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109145 Írta: Sesy
Lij hangja naon jó... de a szinkron?! Azon csak röhögni lehet...

Gollam hangja a rajzfilmben nem tecc... nekem Andy hangja a favorit... nem pont olyannak képzeltem (na meg hát Gollamot és a hangját volt számomra a legnehezebb elképzelni), de tökéletes...

Boromir magyar hangja naon kira, és Faramiré sem rossz.

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109135 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintem Frodó hangja tökéletes. Kedvesebb, színesebb, mint az eredeti.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109133 Írta: Elanor

Fiona írta: Én Gollam!Szméagol hangját ugy képzeltem el mint a rajzfilmben. Ne haragudjatok de szerintem a rajzfilm magyar hangja jó Gollamnak.De Andy Serkis se rossz.

Már miért haragudnánk? ;)
Én a rajzfilmet sajnos (??) nem láttam, de Andy Serkis hangja nekem is bejött! Nem mondom, hogy tökéletesen ugyanolyan, mint amilyet én elképzelnék Gollamnak, de sztem jó!

Akinek a szinkronhangját imádom, az Boromir!! Nem tudom, miért, de nekem bejött...
A többiek közül van, akinek nem olyan vészes, de a legtöbb nem tetszik...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109129 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én Gollam!Szméagol hangját ugy képzeltem el mint a rajzfilmben. Ne haragudjatok de szerintem a rajzfilm magyar hangja jó Gollamnak.De Andy Serkis se rossz.

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109091 Írta: Sesy
Én pont, hogy Gollam magyar hangját nem értettem... valami borzasztó! Semmi Gollamos nincs benne! Andy Serkis hagja viszont maga a a tökély!
Azok a sziszegések, az elfojtott szavak... már a hangjából is árad a fájdalom, de annyira, hogy nem lehet nem szánalmat érezni iránta... my precioussss....

Brad Dourif hangja is tökéletes, egyetértek Elanorral! A magyar sem rossz, de az angol jobb! :D

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109043 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Nem tudom ti milyen hangot képzeltek el a könyvbéli Gollam/Szméagolhoz, de az én képzeletem szerinti hangja semmiben sem hasonlít se a magyar, se az angol hangjához. :? Én igen különleges hang hajlításokat gondolok Szméagol beszédéhez... A gollam sem gollam, csupán egy hangutánzó szó. A "Szméagol"-t pedig különösen kiemelem minden mondatában, jelezve ezzel önimádatát(sajnálatát). ("Szegény, sszegény Szméagol")
Ugyanis nekem nem minden szereplőről van olyan "tudatos" elképzelésem, de hangban még a legmellékebb mellékszereplőnek is egyedi hangja vagyon.
Kígyónyelvű magyarhangja sokkal alatomosabb...
(A sejtelmes suttogás önmagában nem fejezi ki a gonoszságot, alattomot...)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #109020 Írta: Éomer
Sziasztok!Egyetértek Elanorral.Szerintem is sokkal jobb az összes szereplő hangja.Beleértve Gollamot is.Nagyon király nekem sokkal jobban bejön mint a magyar, sokkal sziszegősebb, eredetibb ,jobban kötődik a könyvhöz

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108805 Írta: Elanor

hódica írta:

Szméagol írta: Néhány szereplő kivételével (Frodó, Samu, Aragorn, Gandalf(ilyen sorrendben) a magyar szinkron jobban tetszett. Úgy bizony, még Gollamé is.
A legnagyobb csalódás Gríma angol hangjában ért...

Gollam magyar hangja szerintem is nagyon jó lett! :wink: Az eredetiben valahogy alig lehet érteni, hogy mit mond :roll: :?
Viszont Brad Dourif erdeti hangja nekem tetszett... :roll: :)

Nem tudom, de nekem vhogy nem jött be Gollam magyar hangja...biztos jó, meg minden, de én egyszerűen nem így képzelem (ha már a könyvből indulunk ki, akkor sem.)

Brad Dourif hangja viszont sztem iszonyatosan jó! Ahogy hangsúlyoz, meg artikulál :lol: őszintén bevallom, a magyar hangjára nem emlékszem, de az eredeti viszi a prímet :)

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108766 Írta: hódica

Szméagol írta: Néhány szereplő kivételével (Frodó, Samu, Aragorn, Gandalf(ilyen sorrendben) a magyar szinkron jobban tetszett. Úgy bizony, még Gollamé is.

Gollam magyar hangja szerintem is nagyon jó lett! :wink: Az eredetiben valahogy alig lehet érteni, hogy mit mond :roll: :?
Viszont Brad Dourif erdeti hangja nekem tetszett... :roll: :)

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108762 Írta: Ronat/Szméagol
Siasztok!

leguanember írta: Szilszakáll lakhelye, az entek itala is lesz

Trufaának és Pippinnek ezek szerint meg kell nőnie... Akkor a harmadik részben megjelennek majd egy fejjel magasabban(hobbitokhoz képest), vállig érő hajjal és senki sem tudja mi történt velük... :lol: Abszurdum...

Megnéztem angolul A Két Tornyot (végre) és nem tudom miért állítjátok, hogy jobb mint a magyar. Néhány szereplő kivételével (Frodó, Samu, Aragorn, Gandalf(ilyen sorrendben) a magyar szinkron jobban tetszett. Úgy bizony, még Gollamé is.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108478 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Óóó! 4 órás! De jó is lenne!

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108468 Írta: Elanor

hódica írta:

leguanember írta: Faramir meglátja Boromir csónakját, a víz partra veti a kettérepedt kürtöt

Ezt nagyon sajnálom, hogy kimaradt a filmből.Kár érte :roll: :roll:

Nade, hódica! Ez rossz hozzáállás! Inkább örüljünk, hogy a bővítettben benne lesz (ha tényleg benne lesz :roll: ).
És, ha mondjuk nem lesz négy órás, akkor se kell elégedetlennek lennünk, mert akárhány órás, mi így is úgy is csak nyerhetünk! :)

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108465 Írta: hódica

leguanember írta: Faramir meglátja Boromir csónakját, a víz partra veti a kettérepedt kürtöt

Ezt nagyon sajnálom, hogy kimaradt a filmből.Kár érte :roll: :roll:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108407 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
A Tolkien Rajongói Klub névsorával együtt tuti lesz annyi! :twisted:
Amúgy igazad van, Gandalf.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108294 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nem biztos, hogy 4 órás lesz a bővített TTT! Ezt egyértelműen sehol nem jelentették még ki!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108291 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
sajnos <-- ez pozitív meg negatív is :) :? sajnos <-- ez pozitív meg negatív is :) :?

Örökké nem eshet...
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.807 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére