A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 9 hónapja #91201 Írta: ipszilon
ipszilon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Basszus kezdek félni a filmtől. ha ennyi részt kiszettek belőle, meg hozzátettek hülyeségeket, pl a wargok, mi a francnak kellettek? csak elvették ez idő a film végéből. ha úgy csinálná PJ, mit ahogy a könyvbe volt, simán beleférne egy 3 órába. de, ezt elcseszte nagyon. remélem vki feldolgazza majd egy olyan 5-10 év múlva, és sokkal részletesebb lesz. pl, ha könyvenként készítenék el jó lenne, minden fél évben kijönne egy könyv. így 6 részes lenne, de akár szó szerint is meg lehetne csinálni, részletesen, és akkor mindenki örülne. na, csövi

Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91198 Írta: Éowyn, Faramir kedvese
Éowyn, Faramir kedvese válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Helló.
Én itt még új vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy tényleg létezik-e Tolkien életrajza, mert én sehol sem láttam még... :look:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91138 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én még megvárom, amíg látom még néhányszor, mielőtt leírnám, hogy tetszett-e. Így elsőre eléggé ambivalens érzések kavarognak bennem.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91105 Írta: SaHd
SaHd válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ugy tunik, hogy egyre tobben lattak (lattuk) a filmet. Azt hiszem, hogy azoknak a reakcioja, akik mar olvastak a konyvet, es rajongoi a konyvnek, elegge hasonlo.
Gollum valoban a legjobb karakter, meg akkor is, ha a FOTR szereploit is nezzuk. A korabban mar kitargyalt Faramir jellemenek valtoztatasa pedig meg sok haragost fog szerezni PJ-nek. Persze nem ez az egyetlen jelenet, ami csalodasra (megdobbenesre) ad okot, es csatlakoznek Svindlerhez abban, hogy tulzottan nekem sem tetszett a film - a konyv utan. Lehet, hogy en mar az extra jelenetekkel bovitett dvd-t vettem alapul, ami mar aranylag kozelitett a konyvhoz.
Mindegy, el kell ismerni, hogy PJ nagyot alkotott, es talan masodszorra, harmadszorra megnezve felbukkannak azok a rejtett indokok, amelyek miatt a tortenetet valtoztatni kellett.
VISZONT. Ha elvonatkoztatok a konyvtol, es ugy nezem, mint aki nem olvasta a konyvet, ez egy nagy, monumentalis, reszletes, valoban pergo, izgalmas film. Tulajdonkeppen meg en is izgultam neha, hogy egy-egy jelenetben hogyan fogjak a szereplok kivagni magukat, hogy alakitjak Kozepfolde sorsat.
Nezzetek meg!!!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91100 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nos. En is ott voltam tegnap.
Sok mindent nem akarok mondani a filmrol, majd ha masok is megneztek mar.
Inkabb a pozitivumokrol eloszor: Gollam fantasztikusan jo! Szerintem az elso ket reszben egyuttesen messze a legjobban eletrekeltett karakter. Mar csak miatta kotelezo megnezni a filmet!
Kiemelnem meg Gimlit es Theodent, akiknek a karaktere nagyon jol el van talalva. Sot, altalabana rohaniak egesz szuperek, mind a karakterek, mind a kultura.
Osszessegeben azonban tulzottan nem tetszett a film. Eloszor is mind a 3. es 4. konyv vegerol az utolso 4-4 fejezet kimaradt... (meg ugye a Boromir halala is az elso filmbe kerult bele) En pedig pont ezeket a kimaradt reszeket vartam legjobban, kulonosen a Vasudvardban jatszodokat (mivel tudtam Banyapok nem lesz). Igy cirka a masodik kotetet megcsonkitottak az egyharmadatol. Sok a hozzairt, atirt jelenet, igy a konyvhoz hu reszek elvesznek.
Sok mindent megvaltoztattak a konyvhoz kepest, nehol (2-3 helyen mindenkepp) pedig drasztikusan.
Mindenesetre elhataroztam most ujraolvasom a masodik reszt, illetve utana megnezem megegyszer, es akkor mondok majd bovebben velemenyt.
A kepi vilag amugy gyonyoru (bar a Szilszakallon utazo hobbitok kicsit bluescreen szaguak). Fantasztikus tajakon halad vegig a film mindket szalon.
Bovebben majd ha mar lattatok :) (Hosszabb lelegzetu, kritikai irasokat a 'Velemenyek, kritikak A Ket Toronyrol' topicba varunk)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91086 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sok munkával részt kellett venni a január 3-i rendezvény előkészítésésben és lebonyolításában.
(Kincső: örülök, hogy végül el tudtál menni a vetítésre!)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91084 Írta: Balrog Sándor
Balrog Sándor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Kincső írta: Premier előtti vetítés... Azért "azon kevesek egyike"... :wink: De még mindig nem dolgoztam föl teljesen a dolgot, hogy láthattam... :roll: :)

És hogy lehetett oda bejutni???? :D
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91082 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91080 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Itt egy kritika a Két Toronyról:

index.hu/kultur/mozi/lotr0107/

("A hüllőszerű Gollam olyan eleven, hogy hozzá képest Yoda csak egy a Futrinka utca bábjai közül" :mrgreen: )
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91060 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Premier előtti vetítés... Azért "azon kevesek egyike"... :wink: De még mindig nem dolgoztam föl teljesen a dolgot, hogy láthattam... :roll: :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91057 Írta: Balrog Sándor
Balrog Sándor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Kincső írta: Mint azon kevesek egyike, aki ma látta a filmet, kötelességemnek tartom bejelenteni: nagyon jó! :itscool: Sokaknak ugyan nem fog tetszeni, mert szegény könyvtől eléggé eltér... :roll: De nagyon jól megcsinálták, bár lenne kritikám... de ezt most hagyjuk, mert előbb nézzétek meg Ti is. :roll:
Kincső

Bocs, lehet hogy tudnom kéne róla, de hogy volt szerencséd ma a filmhez? :roll:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91049 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mint azon kevesek egyike, aki ma látta a filmet, kötelességemnek tartom bejelenteni: nagyon jó! :itscool: Sokaknak ugyan nem fog tetszeni, mert szegény könyvtől eléggé eltér... :roll: De nagyon jól megcsinálták, bár lenne kritikám... de ezt most hagyjuk, mert előbb nézzétek meg Ti is. :roll:
Kincső

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91031 Írta: shark
shark válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én csak holnap veszem meg a jegyet :cry: , de remélem, hogy kapok még szombatra 8)

[size=9:2jthpr5j]figyelmetekbe ajánlom pajkosponi.uw.hu [/size] :wink:

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91030 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

ipszilon írta: mindjárt sírok. a könyv végén is sírtam, mert nem akartam, hogy vége legyen. az utolsó fejezet volt a kedvencem. hallgattam hozzá az in dreamset, olyan megható volt. hüpp-hüpp. mért nem írta tovább tolkien? elvileg elkezdte, de megunta pár oldal után. esetleg megvan valahol az a pár oldal?

Hmm... a Függelékeket olvastad? :P :wink: 8)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91012 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Havaska\n

Hát ezaz! Nincsenek itt![/quote

Vannak nyugi...néz be a Középfölde Tmába azon belül is az Entek topicba ;)

Ha moziba kell menni akkor már fontos a társaság...még jó hogy Veletek meek ;)

OFF end/

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #91007 Írta: Nici
Nici válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igazság szerint az sem érdekelne ha fabados moziba kéne megnéznek a filmet, az összes érzékszervem úgyis a filmre lesz exponálva:)) szóval kit érdekel hogy ilyen lesz a terem? :)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90985 Írta: Hunnai
Hunnai válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ha Illuvatar is így látja jónak, én holnap megyek megvenni, és szombaton a 2órásra megyünk három csajszi és az öcsém :D Hajh, de messze van még :cry: [size=9:2ij69fhe]Egy kémia- és egy matekdogát át kell vészelni addig, de aztán!!!![/size]

Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90978 Írta: Havaska
Havaska válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hát ezaz! Nincsenek itt!

Előre Éorlfiak!
Ne féljétek a Sötétséget!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90975 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én Duna-plazmába megyek 19:30-ra,a Wetendben már nem volt jegy....pedig sztem ott jobbak a termek... :roll:
Havaska:Hogy jönnek ide az entek??? :hein:
Ery:Köcc!
Na most oan Off voltam!! Falnak megyek magamtól... :oops:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90960 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Telumethar: :D :pimp:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90956 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ery írta: Nici: a Dunaplázában egxszer már csalódtam. Pocsék termet fogtam ki, úgyhogy nem kockáztatok. Maradok a Corvinnál.

Corvin jó hely... hamár OFFolunk :) Öööö...de mi a Duna Plázába megyünk nem? Na jó ON ;)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90955 Írta: Havaska
Havaska válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
És az entekkel ki törődik :?:

Előre Éorlfiak!
Ne féljétek a Sötétséget!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90947 Írta: Ery
Nici: a Dunaplázában egxszer már csalódtam. Pocsék termet fogtam ki, úgyhogy nem kockáztatok. Maradok a Corvinnál.

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90944 Írta: Ery
Ragoran: A képen II. Denethor Gondor helytartója látható.

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90942 Írta: Nici
Ragoran: melyi motiba van jegyed és hány órára? mi duna plasaba megyünk 16:00 kor. Amúgy a plasa a király mert még egy csomó jegy volt csütörtökre is!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90941 Írta: Ragoran

ipszilon írta: Szerintetek hogy lesz vége a 3. résznek? Szerintem, úgy, hogy a hajó távolodik szürkerévből, és elsötétül a kép, vagy, hogy samu arcát mutatják közelről, ahogy sír, és aztán kicsit távolabbi kép, megsarkanytyúzza a póniját és akkor elmennek 3an, és ők távolodnak, majd eltűnnek egy domb mögött.
mindjárt sírok. a könyv végén is sírtam, mert nem akartam, hogy vége legyen. az utolsó fejezet volt a kedvencem. hallgattam hozzá az in dreamset, olyan megható volt. hüpp-hüpp. mért nem írta tovább tolkien? elvileg elkezdte, de megunta pár oldal után. esetleg megvan valahol az a pár oldal?

Pontosan!! Én is még reménykedtem, hogy van még egy könyv v vmi iesmi... :cry: De nincs!
Sztem inkább az eltávolodó hajós a valószinübb, de nem tom... :roll:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90939 Írta: Ragoran
Nekem péntekre van jegyem! :wink:

Ez ki?
www.bagendinn.com/images/rotkcal8.jpg
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #90938 Írta: ipszilon
ipszilon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintetek hogy lesz vége a 3. résznek? Szerintem, úgy, hogy a hajó távolodik szürkerévből, és elsötétül a kép, vagy, hogy samu arcát mutatják közelről, ahogy sír, és aztán kicsit távolabbi kép, megsarkanytyúzza a póniját és akkor elmennek 3an, és ők távolodnak, majd eltűnnek egy domb mögött.
mindjárt sírok. a könyv végén is majdnem sírtam, mert nem akartam, hogy vége legyen. az utolsó fejezet volt a kedvencem. hallgattam hozzá az in dreamset, olyan megható volt. hüpp-hüpp. mért nem írta tovább tolkien? elvileg elkezdte, de megunta pár oldal után. esetleg megvan valahol az a pár oldal?

Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90934 Írta: Nici
Szeja Hód! Bibibí nekem is van jegyem :) ) höh me együtt vettük! jeeee! bazz bár lenne már péntek!!! már látni akarom a filmet!!!! áááááá!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #90933 Írta: Ery
Csatlakozom az előttem szólóhoz :!:

Καναπή!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.943 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére