- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- ipszilon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
- Éowyn, Faramir kedvese
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én itt még új vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy tényleg létezik-e Tolkien életrajza, mert én sehol sem láttam még... :look:
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- SaHd
- Nem elérhető
Gollum valoban a legjobb karakter, meg akkor is, ha a FOTR szereploit is nezzuk. A korabban mar kitargyalt Faramir jellemenek valtoztatasa pedig meg sok haragost fog szerezni PJ-nek. Persze nem ez az egyetlen jelenet, ami csalodasra (megdobbenesre) ad okot, es csatlakoznek Svindlerhez abban, hogy tulzottan nekem sem tetszett a film - a konyv utan. Lehet, hogy en mar az extra jelenetekkel bovitett dvd-t vettem alapul, ami mar aranylag kozelitett a konyvhoz.
Mindegy, el kell ismerni, hogy PJ nagyot alkotott, es talan masodszorra, harmadszorra megnezve felbukkannak azok a rejtett indokok, amelyek miatt a tortenetet valtoztatni kellett.
VISZONT. Ha elvonatkoztatok a konyvtol, es ugy nezem, mint aki nem olvasta a konyvet, ez egy nagy, monumentalis, reszletes, valoban pergo, izgalmas film. Tulajdonkeppen meg en is izgultam neha, hogy egy-egy jelenetben hogyan fogjak a szereplok kivagni magukat, hogy alakitjak Kozepfolde sorsat.
Nezzetek meg!!!
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Sok mindent nem akarok mondani a filmrol, majd ha masok is megneztek mar.
Inkabb a pozitivumokrol eloszor: Gollam fantasztikusan jo! Szerintem az elso ket reszben egyuttesen messze a legjobban eletrekeltett karakter. Mar csak miatta kotelezo megnezni a filmet!
Kiemelnem meg Gimlit es Theodent, akiknek a karaktere nagyon jol el van talalva. Sot, altalabana rohaniak egesz szuperek, mind a karakterek, mind a kultura.
Osszessegeben azonban tulzottan nem tetszett a film. Eloszor is mind a 3. es 4. konyv vegerol az utolso 4-4 fejezet kimaradt... (meg ugye a Boromir halala is az elso filmbe kerult bele) En pedig pont ezeket a kimaradt reszeket vartam legjobban, kulonosen a Vasudvardban jatszodokat (mivel tudtam Banyapok nem lesz). Igy cirka a masodik kotetet megcsonkitottak az egyharmadatol. Sok a hozzairt, atirt jelenet, igy a konyvhoz hu reszek elvesznek.
Sok mindent megvaltoztattak a konyvhoz kepest, nehol (2-3 helyen mindenkepp) pedig drasztikusan.
Mindenesetre elhataroztam most ujraolvasom a masodik reszt, illetve utana megnezem megegyszer, es akkor mondok majd bovebben velemenyt.
A kepi vilag amugy gyonyoru (bar a Szilszakallon utazo hobbitok kicsit bluescreen szaguak). Fantasztikus tajakon halad vegig a film mindket szalon.
Bovebben majd ha mar lattatok (Hosszabb lelegzetu, kritikai irasokat a 'Velemenyek, kritikak A Ket Toronyrol' topicba varunk)
- Ulmo
- Nem elérhető
(Kincső: örülök, hogy végül el tudtál menni a vetítésre!)
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kincső írta: Premier előtti vetítés... Azért "azon kevesek egyike"... De még mindig nem dolgoztam föl teljesen a dolgot, hogy láthattam...
És hogy lehetett oda bejutni????
- Iowa
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
index.hu/kultur/mozi/lotr0107/
("A hüllőszerű Gollam olyan eleven, hogy hozzá képest Yoda csak egy a Futrinka utca bábjai közül" )
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
Kincső írta: Mint azon kevesek egyike, aki ma látta a filmet, kötelességemnek tartom bejelenteni: nagyon jó! :itscool: Sokaknak ugyan nem fog tetszeni, mert szegény könyvtől eléggé eltér... De nagyon jól megcsinálták, bár lenne kritikám... de ezt most hagyjuk, mert előbb nézzétek meg Ti is.
Kincső
Bocs, lehet hogy tudnom kéne róla, de hogy volt szerencséd ma a filmhez?
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- shark
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
[size=9:2jthpr5j]figyelmetekbe ajánlom pajkosponi.uw.hu [/size]
üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Hmm... a Függelékeket olvastad?ipszilon írta: mindjárt sírok. a könyv végén is sírtam, mert nem akartam, hogy vége legyen. az utolsó fejezet volt a kedvencem. hallgattam hozzá az in dreamset, olyan megható volt. hüpp-hüpp. mért nem írta tovább tolkien? elvileg elkezdte, de megunta pár oldal után. esetleg megvan valahol az a pár oldal?
- Telumehtar
- Nem elérhető
Hát ezaz! Nincsenek itt![/quote
Vannak nyugi...néz be a Középfölde Tmába azon belül is az Entek topicba
Ha moziba kell menni akkor már fontos a társaság...még jó hogy Veletek meek
OFF end/
- Nici
- Nem elérhető
- Hunnai
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Havaska
- Nem elérhető
Előre Éorlfiak!
Ne féljétek a Sötétséget!
- Ragoran
- Nem elérhető
Havaska:Hogy jönnek ide az entek??? :hein:
Ery:Köcc!
Na most oan Off voltam!! Falnak megyek magamtól...
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Telumehtar
- Nem elérhető
Ery írta: Nici: a Dunaplázában egxszer már csalódtam. Pocsék termet fogtam ki, úgyhogy nem kockáztatok. Maradok a Corvinnál.
Corvin jó hely... hamár OFFolunk Öööö...de mi a Duna Plázába megyünk nem? Na jó ON
- Havaska
- Nem elérhető
Előre Éorlfiak!
Ne féljétek a Sötétséget!
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Nici
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
ipszilon írta: Szerintetek hogy lesz vége a 3. résznek? Szerintem, úgy, hogy a hajó távolodik szürkerévből, és elsötétül a kép, vagy, hogy samu arcát mutatják közelről, ahogy sír, és aztán kicsit távolabbi kép, megsarkanytyúzza a póniját és akkor elmennek 3an, és ők távolodnak, majd eltűnnek egy domb mögött.
mindjárt sírok. a könyv végén is sírtam, mert nem akartam, hogy vége legyen. az utolsó fejezet volt a kedvencem. hallgattam hozzá az in dreamset, olyan megható volt. hüpp-hüpp. mért nem írta tovább tolkien? elvileg elkezdte, de megunta pár oldal után. esetleg megvan valahol az a pár oldal?
Pontosan!! Én is még reménykedtem, hogy van még egy könyv v vmi iesmi... De nincs!
Sztem inkább az eltávolodó hajós a valószinübb, de nem tom...
- Ragoran
- Nem elérhető
Ez ki?
www.bagendinn.com/images/rotkcal8.jpg
- ipszilon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
mindjárt sírok. a könyv végén is majdnem sírtam, mert nem akartam, hogy vége legyen. az utolsó fejezet volt a kedvencem. hallgattam hozzá az in dreamset, olyan megható volt. hüpp-hüpp. mért nem írta tovább tolkien? elvileg elkezdte, de megunta pár oldal után. esetleg megvan valahol az a pár oldal?
Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
- Nici
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.