A 2. rész - A Két Torony

Több
22 éve 1 hónapja #76571 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ha ceccet is rak bele, ideges leszk. és ne akarják, hogy ideges legyek :twisted:

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76566 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Az még nem lenne baj,de állítólag PJ egy kicsit felerôsítette....khm...

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76471 Írta: Dodiee
Tehát ez a szerelmi háromszög!! és ez új valakinek? ez benne volt a könyvben.. vagyis inkább hogy Eowyn is belezúg Aragornba.

Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76429 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ulmo írta: Itt egy cikk:
"The Two Towers Has Been Viewed!
-- Posted by Melkor on Tuesday, September 17 2002 at 12:49 AM GMT

Thanks to TheOneRing.net:

"MovieDan82 reports that that one of the MPAA committee who watched a print of The Two Towers last week in order to give it a certification (it will be PG-13) is claiming that not only is it better than Fellowship, but is "The best movie I have ever seen." Most interestingly, he claims the running time is below Fellowship, at around 163 minutes."

"

A lényeg az, hogy az MPAA bíráló bizottság megnézte a filmet, nagyon tetszett nekik, 13 éves korhatárt adtak, és kb 163 perc volt a hossza.

Kis érdekesség: pattogatott kukoricás dobozok, TTT reklámmal:
www.tolkienonline.com/docs/7389.html

Nézzétek meg a legbalsó :D képet!!

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja - 22 éve 1 hónapja #76428 Írta: Lili
Lili válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Engem is ledöbbentett ez a szerelmi háromszög na meg az a kis szex féle hír.Hát nem tudom mi lesz ebből így... :cry: És most már azt se tudom mondani,hogy bízom PJ-ben... :cry: :( :?

Minerva,Naire:nem semmit műveltetek itt. :wink: :lol: :D
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76420 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Hát eléggé ledöbbentett a "szerelmi-háromszög" hír, de sejtettem, hogy így lesz.
Sokkal jobban sokkolt az "egy kis sex"-féle hír! :eek4: :eek2: :down: :crap: :|
Egyáltalán kik között? Ez nekem már súlyos volt... Az egyetlen, amiben reménykedhetek, könyvhűség dolgában, az Frodó és Samu (meg Trufa és Pippin)...
PJ-vel nagyon elszaladt a ló. Ki gondolná, hogy nem amerikai... :evil: :twisted: ?

Ainu!

Most töltöm le azt a beszélgetést, majd meglátom mi lesz...
Remélem sikerül, mert nagyon csábítónak tűnik, az alapján, ahogy beharangoztad. :wink:
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76418 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Üdv néktek Nagyok, megengeditek, hogy holmi kis nekromanta is hozzászóljon?

A szerelmi háromszög bármi lehet:
Frodó-Samu-Gollam :)
Szilszakáll-Pippin-Trufa
Szarumán-Gríma-Hamariberkenye
Gríma-Théoden-Háma
:)
Egyszóval bármi...

Narie és Minerva:
Don José Aragorn és a többiek már egyszer fel lettek találva, Asmodeus valamikor tavaly, vagy mikor, a humorok kezdetekor, az ősidőkben amikor még a könyv-film ellentétekbe írtuk ezeket, ezzel kezdte a humorok írását...
Úgy látszik a történelem ismétli önmagát...

Legközelebb írhatjátok a humorba, bár nem én vagyok a moderátor, de inkább odaillik...

Én azt mondom amit tavaly a film előtt és idén amikor a "mentem, néztem, csalódtam topic olyan népszerű volt.
A film, bár nem ezt mondják, a Gyűrűk Ura, a forgatókönyvet Tolkien regényének felhasználásával PJ írta, tehát aki egy az egyben várja a könyvet az várjon tovább.
Egy szép látványos fantasy film lesz, ismerős szereplőkkel, és történettel, de hogy ne legyen unalmas vannak benne új elemek. Így nem unatkozik az sem aki már soxor olvasta a könyvet, és az aki meg nem, az meg talál valamit amit elsőre megért.... :)
Ez utóbbi 2 dologban csúcsosodik ki:
-"Hű, láttad, az a zöld csákó hogy lecsapta azt a sisakosat azzal a baltával?"
-"Hű, hogy dúl a láv" (jó magyar helyesírással: love)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76367 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
ainu: azért nem kell rémeket látni a "szerelmi háromszög" kapcsán. (a legutóbbi hozzászólásomat egyébként csak viccnek szántam :) )
Szerintem csak annyiról van szó, hogy Éowyn könyvbeli rajongását PJ felerősítette egy kicsit. Aragorn végülis eljegyezte Arwent, csak nem fogja megcsalni! Ha a jövendő após megtudná, hogy mégis egy halandóval kavar, abból akkora botrány lenne, ami Valinorig elhallatszik :evil3: .

Egyébként tudod, hogy az avatarod voltaképpen engem (azaz Ulmot) ábrázol?
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76361 Írta: ainu
ainu válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Még annyi, hogy találtam egy oldalt, ahonnan letöltöttem valamit. Nem egészen értem, mi lehet, és most nincs időm megnézni, de ha valamelyikőtöket érdekli, szerintem tegye meg helyettem is (ha tudja):

www.warofthering.net/downloads/miscfootage.shtml

(Legolas Clip From The Fellowship of the Ring Extended DVD )

Különben úgy látom, a warofthering.net-en érdemes körülnézni, csak most nincs időm rá.
Kár!

Minden jót!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76359 Írta: ainu
Dodiee: örülök, hogy részem volt a szép reggeledben (nekem legalább ekkora örömöt okozott, mikor az éjszaka kellős közepén rábukkantam a filmekre). Aranyba öntés most nem kell, köszi, de ha tudsz, légyszíves szerezz nekem repülőjegyet Új-Zélandra, mert tovább már nem bírom itthon!
Ulmo: Ha "csak" ennyi a szerelmi háromszög, fellélegezhetünk! Előttem tegnap este a lehető legborzalmasabb összefüggések lebegtek, amiket nem szertnék részletezni, mert már attól is rossz kedvem lesz. Bízzunk benne, hogy PJ csak viccelt! Ugye biztos csak viccelt? Ha nem, akkor meg a te elképzelésed elég light ahhoz képest, ami megtörténhet, és bízzunk abban, hogy nem lesz rosszabb annál!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76352 Írta: Ulmo

Rayan írta: Van az origon egy friss cikk, "Nem várt szerelmi háromszög A Gyűrűk Urában" címmel.

Aha. Éowyn szereti Aragornt, Aragorn szereti Arwent, Arwen szereti mindkettőt... :eek4:
Itt van hozzá egy képecske is:
www.tolkienonline.com/gallery/ga ... fm?id=6168
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76348 Írta: Dodiee
Ainu: mit csináljak veled, te? összecsókoljalak, boruljak a lábad elé, aranyba foglaljam a neved? bármit, ezek után a videók után bármit kérhetsz...Istenem! ilyen jó reggelem se volt már rég..egyrészt nincs első órám, másrászt meg ezek a kisfilmek..ti lehet, hogy láttátok a DVD-n, de nekem tök új.. :dance:

Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76347 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
ainu: Igen-igen hallottunk róla, de nagyon köszönöm(jük?) ezt a 'kis' beszámolót!
Rayan: Vki ezt éppen tegnap linkelte be! Egy kicsit lejjebb itt van...Csak most pont nem találom, hogy ki volt..
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76346 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Van az origon egy friss cikk, "Nem várt szerelmi háromszög A Gyűrűk Urában" címmel. Egy régebbi angol cikk fordítása, de még hetekkel később is megdöbbentő :o h: Olvassátok el, én legalábbis kifeküdtem rajta :quasi:

"Peter Jackson rendező elárulta: A Gyűrűk Ura készülő következő epizódjába egy, az eredeti könyvtrilógiában meg nem található szerelmi háromszöget is beépítenek.

Valószínűleg felhördülnek a fanatikus Gyűrűk Ura-rajongók a hír hallatán: Peter Jackson rendező és csapata újabb nagyműtétnek vetették alá az eredeti történetet. Mint a stáb egyik tagja azt az imdb.com-nak elmondta, a cselekménybe egy "kis szexet" is vittek. A meg nem nevezett forrás szerint egy szerelmi háromszög is megjelenik az új epizódban. Erről csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy három fontos szereplő között alakul majd ki a konfliktus, amit hiába keresnénk J. R. R. Tolkien klasszikusában."

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76343 Írta: ainu
Ja, az előbb láttam, hogy ez egy májusí hír volt. Nem olvastam végig a fórum összes oldalát, úgyhogy lehet, hogy már túlvagytok a témán. Na mindegy, bocsi! :oops:

Mellesleg mit szóltok az előzetesekhez? Nemrég töltöttem le az ízléstelen című második rész trailerét az apple.com-ról, és szerintem fantasztikus, bármilyen rövidre is sikerült! :D
Legalább tízszer megnéztem, de a csoporttársam még rajtam is túltett, annyira lenyűgöző az a néhány perc! Azok a helyszínek, azok a csatajelenetek... ...fantasztikus! Minden pont olyan, ahogy elképzeltem! A Helm-szurdoki csata, meg Edoras... Nem, azt hiszem, erre nincsenek szavak! Még most, gépelés közben is beleborzongtam (ez most komoly!)!

A másik, amit nem tudom, mennyien láttatok, az a néhány AVI, amit az előbb töltöttem le. Ebből kettő a Th* Tw* T*w*rs elkészültével foglalkozik, és a rendező, meg a hobbitokat alakító színészek (ja, nem csak ők, ott van Viggo Mortensen és Orlando Bloom is), meg még néhány arc kommentálják a képsorokat, pontosabban beszélnek a filmről, meg a munkálatokról. Piszok jó! Nem mondhatnám, hogy tűélességű a kép ( :cry: ), de legalább gyorsan lejön (kb. 18-19 MB).
A harmadik film is AVI, szóval a minősége ugyanolyan, mint az előző kettőé (mondjuk még így is élvezhető), ez meg a DVD-s változat plusz félórájával foglalkozik. Hát... ...eddig még gondolkoztam rajta, hogy megvegyem-e, mert egyelőre DVD-ROMom sincs, de most már tudom, hogy nem menekülök: kerül, amibe kerül, kell nekem az a négy (öt?) lemez!
Gondolom már ez sem új senkinek, de hátha mégis: sokkal többet tölthetünk Lothlórien szépséges fái közt; láthatjuk, amint Galadriel átadja az ajándékokat (szinte szóról-szóra a Könyv szerint történik minden!), és hajón követi a Szövetség tagjait; Látjuk Bilbót, amint a könyvét írja, és további plusz jeleneteket a megyéből; Frodó és Samu útja Hobbitfalva és a Bakföldi rév közt lényegesen hosszabb, és még tündékkel is találkoznak útközben; Aragorn tündéül énekel a hobbitoknak Berenről és Lúthienről :D :D :D ; Boromir beszél az álmáról Elrond tanácsában, Gandalf pedig Mordor fekete nyelvén szól; A tanács után Elrond beszél Aragornnak az édesanyjáról, és arról, hogyan vitte őt Völgyzugolyba, hogy Elrond vigyázzon rá (és persze Narsil is szóba kerül); Caradhrason plusz párbeszédeket hallhatunk Gandalf és Frodó közt, Móriában pedig szintén újabb jelenetek tanúi lehetünk (ha jól értettem, szó lesz arról is, hogy Gollam miért ragaszkodik annyira a Gyűrűhöz - és láthatjuk őt még azelőtt, hogy eltorzult volna!); Lothlórienben törp szavakat is hallhatunk Gimli szájából (bár ebben megint nem vagyok teljesen biztos); az Anduinon való utazás is hosszabb, és közben láthatjuk, amint Gollam követi a csapatot; Aragorn és Boromir vitája az út további részéről szintén bekerült a filmbe, meg még - gondolom - egy csomó minden más is. Ezeket persze nem az előzetesben láttam mind (hiszen az egész nem több három percnél), hanem olvastam a www.theonering.net/spyreports.html -en. Vannak ott nagyon jó képek is, de sajnos csak 800*600-ban (asszem). Nem baj, tényleg jók! Nézzétek meg, és olvassátok el a hozzájuk tartozó szöveget, legalább nem ér senkit meglepetés, amit esetleg azzal okoztam, hogy rosszul fordítottam valamit. És nézzétek meg a www.theonering.net/perl/newsview/2/1031513817 oldalt is, a második rész képei miatt!

Ja, a három AVI letölthető awww.hardwired.hu/index.hw?a=2 oldalról! Nem sok, kb. 14 perc az egész, de nekem sikerült fél óra alatt letölteni, és ha egymás után tízszer megnézem mind a hármat, az már majdnem olyan hosszú, mint a teljes film! Hajrá mindenkinek!

Namárie!
(Megyek aludni.)[/code]
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76342 Írta: ainu
Itt van különben a cím, aki nem látta még, és érdekli, nézze meg!
www.origo.hu/szorakozas/mozi/20020508peticioban.html
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76341 Írta: ainu
Most olvastam az origón egy régebbi cikket, miszerint kb 1200-an írtak alá az amerikaiak egy petíciót, tiltakozva a "The Two Towers" cím ellen. Azt mondta a főfej, hogy bár tudja, hogy Tolkien már tavalynál régebben írta a könyvet, de szept. 11. után milyen ízléstelen dolog is ez, és különben is. Szóval tessék más címet adni neki, kedves PJ, illetve kedves New Line Cinema!
Nem naivak kicsikét? Majd biztos megváltoztatják a címet, és új trailereket, meg plakátokat, meg mindenféle promóciós anyagot készítenek, a régit meg sutba dobják, mert 1200 ember szerint ez ízléstelen!
Szükség van erre?
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76338 Írta: Ulmo
Itt egy cikk:
"The Two Towers Has Been Viewed!
-- Posted by Melkor on Tuesday, September 17 2002 at 12:49 AM GMT

Thanks to TheOneRing.net:

"MovieDan82 reports that that one of the MPAA committee who watched a print of The Two Towers last week in order to give it a certification (it will be PG-13) is claiming that not only is it better than Fellowship, but is "The best movie I have ever seen." Most interestingly, he claims the running time is below Fellowship, at around 163 minutes."

"

A lényeg az, hogy az MPAA bíráló bizottság megnézte a filmet, nagyon tetszett nekik, 13 éves korhatárt adtak, és kb 163 perc volt a hossza.

Kis érdekesség: pattogatott kukoricás dobozok, TTT reklámmal:
www.tolkienonline.com/docs/7389.html
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76322 Írta: Narië
Hát nemtom.A 2,5 tôl a 3,5 ig mindent hallottam már.De sztem ez is úgy 3 körül fog mozogni...

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76319 Írta: Ragoran
Narië: ez a felfogás a helyes! :wink: De akkor most tudjuk, hogy mien hosszú lesz a TTT??? :oops:
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76314 Írta: Narië
Rago:113 :mrgreen:
A 365höz viszonyítva kevés,szal örüljünk :dance:

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76311 Írta: Ragoran
Minerva: persze, de úgy kell hozzáállni, hogy már csak 118nap!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76307 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Háááát... elég az! :twisted:
Mennem kell, bye bye!

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76298 Írta: Narië

Ragoran írta:

Minerva írta: már csak 113 nap! :twisted:

113 nap?? Komoly??? Tök jóóóó!!

Khirály!!! :dance: :dance: :dance:

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76296 Írta: Ragoran

Minerva írta: már csak 113 nap! :twisted:

113 nap?? Komoly??? Tök jóóóó!!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76253 Írta: Minerva
Áh, ez egyre rosszabb! Óh, Hoszé-Aragorn, annyira imádlak! :twisted:
[size=9:37ysk3vr]Miért kellenek egyáltalán nők a történetbe? :evil: [/size]

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76251 Írta: Narië
Ja persze!
Sorry!
Tudod mit,a ROTK legyen egy nagy,hosszú szappanopera,mindenki bôg és mindenki mindenkivel lefekszik :evil: :evil:

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76248 Írta: Minerva
Boromirt, Trufát és Pippint kihagytad... :twisted: :lol: A kedvenc háromszögünk... :P ;) :P ;) :twisted:

Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76245 Írta: Narië
Vagy Legolas-Gimli-Galadriel-Celeborn-Arwen-Aragorn-Samu-Frodó-Rozi-Veres Molnár-Gríma-Szarumán-Gandalf-Elrond-felesége stb.
Szerelmi sokszög :lol:

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
22 éve 1 hónapja #76238 Írta: Ragoran
Akkor már inkább legyen Faramir-Arwen-Éowyn-Aragorn!! Szerelmi négyszög! :evil:
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.843 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére