A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 3 hónapja #138135 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
A VHS nagyon nyers lesz, megfekszi az ember gyomrát :D
A DVD-n lesz pl Gollam dalának videóklipje, Sean Astin filmje (The Long and Short of it, aranyos :) ), werkfilmek (Visszatérés Középföldére, TTT on the set), kisfilmek (letölthetők a hivatalos oldalról is) egy rakat TV-reklám, 2 TTT-előzetes, kedvcsináló a bővített változathoz, Így készül a Király Visszatér. Nagyjából ennyi.
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #138106 Írta: Idril
Idril válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!
Én nem találtam a DVD-n, semmi extrát, mármint előzetes vagy valami, ha valaki talált szóljon, lehet, hogy csak béna vagyok a DVD-hez. ( sőt ez biztos) De végre feliratosan nézhettem meg!!! :P Nálunk csak szinkronizálva ment a moziban. Jók a feliratok ( hurrá nem páncélinges szűz, hanem Rohan leánya asszem ), de mondjuk azt nem értem, hogy amikor Aragorn magához tér a folyóparton és azt mondja, hogy Brego, miért az volt a felirat, hogy: Paripám.
Az egyetlen gondom az, hogy minél többször megnézem, annál jobban idegesítenek a változtatások ( Théoden nyafogása, az entek nem mennek háborúba, na és akkor Faramirt és Elrondot ne is említsem.)
Hát a látvány az lenyűgöző, így kb. tizedszerre is.
Kedvenc részem: Theoden " öltöztetése" páncélba ( Hol van a ló és lovasa...), bevágva az urukok közeledése és fegyverek osztása a " harcosoknak". És Haldír ruhája egyszerűen csúcs. Meg Haldír amúgy is szuper, én ilyennek képzeltem a tündéket amikor olvastam.
Hát már csak november lenne.

Nap fénye világosságot,
Hold fénye teljességet,
Víz színe tisztaságot,
Csillagok fényességet
Adjatok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137993 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

De mi lesz rajta a közel jövőben megjelenő DVD-n? Azon már extrák is vannak? A VHS "nyers" lesz, ugye?

Ulmo: Aha. Tehát tényleg személyiség hasadása lesz! 8)
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137945 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Cikk a német Cinema magazinból:
www.theonering.net/scrapbook/group/944
Lehet, hogy érdemes lesz megint megvenni a magyar Cinemát? Elég sokszor vesznek át cikkeket a németből... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137934 Írta: Ulmo
Lara: ez nem Tomán múlik, ő hangmérnök. Amikor ellenőriztük a szinkront, én is rákérdeztem a bővített extrák feliratozására. A válasz az volt, hogy mivel nem kapják meg a szöveget, nem tudják feliratozni az extrák egy részét. Emellett szorít a határidő is, minél hamarabb készen kell lennie a bővített változat honosításának. Így hát az extrák egy része felirat nélkül marad :( (azért bízom benne, hogy változni fog a helyzet...)
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137926 Írta: Lara
Lara válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Tudna Valaki szólni a mozinet fórumán Tomának,hogyha lehet a bővített DVD-n mindent feliratozzanak?Úgy érzem ennyi pénzért ez a minimum.Az előző DVD-n is olyan,mintha hasraütés szerűen csinálták volna meg,a második függelék közepétől pedig élvezhetetlen.

I make my own luck.
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137903 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta: Ulmo:nagyon titokzatos vagy... :wink:

Ulmo írta: Szméagol: hidd el, Faramir új jelenete megmagyarázza a viselkedését, hogy miért olyan Frodóékkal, mint az általad megnevezett gomba ;)

Ennek örülünk!Legalábbis én... :D :D :bounce:

Én is! :D Bár igen kiváncsi vagyok rá hogy sikerül ezt megcsinálni :) mert én csak egy magyarázatot tudtam a viselkedésére: PJ ilyennek csinálta :?

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137831 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ulmo:nagyon titokzatos vagy... :wink:

Ulmo írta: Szméagol: hidd el, Faramir új jelenete megmagyarázza a viselkedését, hogy miért olyan Frodóékkal, mint az általad megnevezett gomba ;)

Ennek örülünk!Legalábbis én... :D :D :bounce:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137825 Írta: Ulmo

Gandalf írta: Remélem, Éowyn főzőcskézős és éneklős jelenetei nem lettek nagyon gázak... :?

Gandalf: khm...szerintem mindenki nézze meg, és döntsön... :roll:

Szméagol: hidd el, Faramir új jelenete megmagyarázza a viselkedését, hogy miért olyan Frodóékkal, mint az általad megnevezett gomba ;) Lovakkal kapcsolatban csak egy nevet mondok: Brego.
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137760 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Ezt a fajta főzőcske verziót még én sem hallottam. 8O Ez most egy igényes fantasy film vagy egy brazil szappan opera?
Faramiron nemigen tudnak változtatni, hacsak ki nem derül a bővítettben, hogy személyiség hasadásban szenved és azért volt olyan "taplo" Frodóékkal. :?
Én személy szerint el kezdeném előkészíteni Aragorn "királyi megkomoly(/r)odását.
Én azt mondom: Nem bővíteni kéne, hanem vágni. :? Vagy inkább egyszerre.
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137715 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Háát, érdekes... :roll:

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137705 Írta: Nilraen
Hoppá egy kicsit lemaradtam[size=9:10zsvj9e](2 másodpercel)[/size].

Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137704 Írta: Nilraen
Állítólag a bővített részben lesz egy jelenet mikor Éowyn főzni próbál hogy felkeltse Aragorn érdeklődését,csakhogy nem lesz túl finom amit csinál.Aragonr persze megeszi és próbál mindehez jó képet vágni...

Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137703 Írta: Sil
Én is csak a főzőcskézős jelenettől tartok, a többi szvsz nem lesz gáz (az éneklős pl. biztos jó lesz...). :roll:

Ringbearer: Főzőcskézős jelenet = Éowyn főz Aragornnak valami nem túl bizalomgerjesztően kinéző kaját, amit Gorni hősiesen legyűr... :?

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137700 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Milyen főzöcskézős jelent? :roll:
Én remélem, hogy jobb lesz a bővített, az első résznél is
tök jó volt!

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137694 Írta: Nilraen
Egyetértek Morgullal!A kibővített rész szerintem közelebb állt a könyvhöz,mivel sok jelenetet hozzáadtak és bármennyire is hihetetlen a hangulatán is sokat dobott.(most a FOTR-ról beszélek)És nagyon bízom benne hogy a TT-nél is észrevehetőek lesznek ezek a változások.Plusz nagyon bízom abban hogy Faramirt sikerül "rendbehozni".Mert ha nem..... :evil:

Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137690 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szméagol!

Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a kibővített. Mindenesetre a moziváltozatnál rosszabb nem lehet. Az a bizonyos karakter pedig minden bizonnyal Faramir lesz, hiszen a bővítések jelentős részének főszereplője. De ezen kívül még sok más karakter is "kiegészül" (pl.: Gollam, Boromir, Szilszakáll). A hangulaton meg szerintem igenis tud változtatni a kibővítés. Legalábbis én ezt mondom az első rész kiegészítése után (én már csak a kibővített Gyűrű szövetségét tudom megnézni, a moziváltozat hangulatán ugyanis rengeteget dobott).

Én is egyedül csak a főzőcskés jelenettől tartok... a többi mind nagyon jónak hangzik.

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137679 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Mit ne mondjak én nem fűzök olyan nagy reményeket a bővítetthez, mint ti. :roll: De talán azért, mert engem nem az zavart, hogy bizonyos részek kimaradtak, hanem, hogy bizonyos részek megváltoztak. Minden filmben, amit könyvből adoptálnak vannak kimaradt részek és ezek kevésbé zavarják meg a "hangulatot".
A karaktereket meg már nem tudják igazán megváltoztatni, mivel elVENNIÜK, nem hozzáadniuk.
Ulmo, melyik karakterre gondolsz? Szerintem bármelyiket ki lehetne "bővíteni", amennyire hiányosak. :?
Egyetlen reményem: LOVAK! :wink:
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hónapja #137676 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hát fene tudja...hamarosan fény derül a titokra, mennyire is lett szörnyű ez a jelenet.
Mindig úgy éreztem hogy ebbe a filmbe nem tudnak olyan jelenetet tenni ami nevetséges lehet, de Legolas snowboardozása után bármi lehet....

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137616 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Remélem, Éowyn főzőcskézős és éneklős jelenetei nem lettek nagyon gázak... :?
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137602 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
A Metroban már reklámozzák A Két Torony DVD-t (és VHS-t)! :P

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137163 Írta: Old Hawk
Old Hawk válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen végülis ezek a dolgok teljesen kimaradtak az elsőből. Egy csomó új helyszín (Meduseld, Fangorn stb.), új szereplők. Az első részben gondosan ügyeltek arra az extráknál, hogy ne legyen semmi olyan ami a következő részekre utalna.

Remélem ők is így gondolják.

Üdv:Oldhawk

Old Hawk
Aki szinte már Ent.
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137161 Írta: Ulmo
Old Hawk: ezzel nekem is gondom van...Az extrák listája nagyjából megegyezik a FotR listájával (3-4 lemez). Ugyanazt az anyagot csak nem merik még egyszer elsózni :roll: Legkésőbb november elején kiderül, mi is lesz pontosan a két extra lemezen. (remélhetőleg a TTT-hez kapcsolódó anyagok lesznek, pl Kürtvár ostromának forgatása, Gollam készítése, Szilszakáll, stb...)
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137154 Írta: Old Hawk
Old Hawk válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Nagy kérdésem van. Ha már kiveséztétek, akkor irányítsatok a megfelelő helyre.
Szóval: Megvettem a FOTR négylemezes bővített DVD-t és, bár nem vagyok kezdő a GYU-ban de, többízben leesett az állam. A bővített film nagyon jó, újravágva, az extrák is szenzációsak.
A gondom a két plussz DVD-vel kapcsolatos. Ugye rajta van egy csomó extra a Weta-ról Középföldéről, kellékekről ,storyboard-okról stb.
Ma néztem a TTT négylemezes novemberben megjelenő bővített változatának a lemez leírásait és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a plussz két DVD-n gyakorlatilag ugyanaz van, mint a LOTR- plussz két DVD-jén.
A kérdésem: Ez tényleg így lesz? Van híretek erről?

Szomorú lennék, hogy a TTT 40 perces bővített filmért meg kellene vennem ÚJRA a két plussz DVD-t.

Várom válaszotokat.
Üdv:
Oldhawk

Old Hawk
Aki szinte már Ent.
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137088 Írta: Ulmo
Nos sorjában: a kibővített jelenetek már nem szakadnak félbe, rendesen ki vannak dolgozva. A történet menetét valamennyire megváltoztatják (főleg az egyik!) Az egyik karakter sokkal jobban ki lett fejtve (szerinetm mindenki sejti, kiről van szó ;) ), más karakterek is jobban ki lettek dolgozva. Került néhány újabb poén a filmbe (van, amelyik jó, és van, amelyik nem kellett volna...), tehát valamennyit változik a hangulat is. A bővített változat SOKKAL közelebb kerül az eredeti műhöz, bár így is vannak benne zavaró dolgok. A lassításról nem tudok nyilatkozni, nem láttam egyben a bővítettet...

És a végére: a képek nagyrészt bemutatták a bővítéseket, de hiányzik még pár jelenet. És szöveg nélkül csak halvány ízelítő az egész.
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137085 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ulmo!

Elmondanál annyit, hogy mennyiben változtatják meg a kibővítések a történet menetét, a film atmoszféráját/hangulatát?
Sikerült-e kicsit enyhíteni a videoklip szerű, idegesítően gyors és elkapkodott vágásokat?
Közelebb került-e így a film a Tolkien-i sagahoz?
Sikerült-e a bővítésekkel kicsit kiegyensúlyozni a filmet (sikerült-e kicsit lassítani a menetén; ki tudták-e egyensúlyozni az akciót több karakter jellemmel/leírással/történetszövéssel; sikerült-e kiegészíteni az elhanyagolt szállakat)?

Még valami: Gondolom a képeken látottak mind a kibővítések gerincét/nagy hányadát adják. Ezeken kívül van-e még jelentősebb kibővítés?

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137061 Írta: Ulmo
Sil, ezt a gyűrű témát majd a bővített megnézése után vesézzük ki alaposan, OK? Ez volt az a jelenet, ahol rendesen megizzadtunk a szinkron ellenőrzésénél, mert a rajz és a leírás nagyon nem passzolt egymáshoz.
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137059 Írta: Sil
És ha még mindig nem elég a képekből:
www.theonering.net/scrapbook/group/934

Ulmo: De igen, hasonlít, persze a követ leszámítva. Ott vannak a kígyók és az aranyvirágok is.

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137022 Írta: Ulmo

Nimrodel Melian írta: www.orlandomultimedia.net/images/screenc...preview/PDVD_038.jpg
Ez mit ábrázol?

Ez Barahir gyűrűje Szarumán könyvéből. (mellesleg egyáltalán nem hasonlít a Szilmarilokban olvasható leíráshoz...)

Morgul: biztosíthatlak, a bővített Két Torony még annál is jobb lesz! ;)
Téma zárolva.
Több
21 éve 4 hónapja #137018 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
www.orlandomultimedia.net/images ... VD_038.jpg
Ez mit ábrázol?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.836 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére