- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- Ulmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A DVD-n lesz pl Gollam dalának videóklipje, Sean Astin filmje (The Long and Short of it, aranyos ), werkfilmek (Visszatérés Középföldére, TTT on the set), kisfilmek (letölthetők a hivatalos oldalról is) egy rakat TV-reklám, 2 TTT-előzetes, kedvcsináló a bővített változathoz, Így készül a Király Visszatér. Nagyjából ennyi.
- Idril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én nem találtam a DVD-n, semmi extrát, mármint előzetes vagy valami, ha valaki talált szóljon, lehet, hogy csak béna vagyok a DVD-hez. ( sőt ez biztos) De végre feliratosan nézhettem meg!!! Nálunk csak szinkronizálva ment a moziban. Jók a feliratok ( hurrá nem páncélinges szűz, hanem Rohan leánya asszem ), de mondjuk azt nem értem, hogy amikor Aragorn magához tér a folyóparton és azt mondja, hogy Brego, miért az volt a felirat, hogy: Paripám.
Az egyetlen gondom az, hogy minél többször megnézem, annál jobban idegesítenek a változtatások ( Théoden nyafogása, az entek nem mennek háborúba, na és akkor Faramirt és Elrondot ne is említsem.)
Hát a látvány az lenyűgöző, így kb. tizedszerre is.
Kedvenc részem: Theoden " öltöztetése" páncélba ( Hol van a ló és lovasa...), bevágva az urukok közeledése és fegyverek osztása a " harcosoknak". És Haldír ruhája egyszerűen csúcs. Meg Haldír amúgy is szuper, én ilyennek képzeltem a tündéket amikor olvastam.
Hát már csak november lenne.
Nap fénye világosságot,
Hold fénye teljességet,
Víz színe tisztaságot,
Csillagok fényességet
Adjatok!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
De mi lesz rajta a közel jövőben megjelenő DVD-n? Azon már extrák is vannak? A VHS "nyers" lesz, ugye?
Ulmo: Aha. Tehát tényleg személyiség hasadása lesz!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
www.theonering.net/scrapbook/group/944
Lehet, hogy érdemes lesz megint megvenni a magyar Cinemát? Elég sokszor vesznek át cikkeket a németből...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ulmo
- Nem elérhető
- Lara
- Nem elérhető
I make my own luck.
- Adelard
- Nem elérhető
Nilraen írta: Ulmo:nagyon titokzatos vagy...
Ulmo írta: Szméagol: hidd el, Faramir új jelenete megmagyarázza a viselkedését, hogy miért olyan Frodóékkal, mint az általad megnevezett gomba
Ennek örülünk!Legalábbis én... :bounce:
Én is! Bár igen kiváncsi vagyok rá hogy sikerül ezt megcsinálni mert én csak egy magyarázatot tudtam a viselkedésére: PJ ilyennek csinálta
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Nilraen
- Nem elérhető
Ulmo írta: Szméagol: hidd el, Faramir új jelenete megmagyarázza a viselkedését, hogy miért olyan Frodóékkal, mint az általad megnevezett gomba
Ennek örülünk!Legalábbis én... :bounce:
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf írta: Remélem, Éowyn főzőcskézős és éneklős jelenetei nem lettek nagyon gázak...
Gandalf: khm...szerintem mindenki nézze meg, és döntsön...
Szméagol: hidd el, Faramir új jelenete megmagyarázza a viselkedését, hogy miért olyan Frodóékkal, mint az általad megnevezett gomba Lovakkal kapcsolatban csak egy nevet mondok: Brego.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ezt a fajta főzőcske verziót még én sem hallottam. 8O Ez most egy igényes fantasy film vagy egy brazil szappan opera?
Faramiron nemigen tudnak változtatni, hacsak ki nem derül a bővítettben, hogy személyiség hasadásban szenved és azért volt olyan "taplo" Frodóékkal.
Én személy szerint el kezdeném előkészíteni Aragorn "királyi megkomoly(/r)odását.
Én azt mondom: Nem bővíteni kéne, hanem vágni. Vagy inkább egyszerre.
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Nilraen
- Nem elérhető
- Nilraen
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Ringbearer: Főzőcskézős jelenet = Éowyn főz Aragornnak valami nem túl bizalomgerjesztően kinéző kaját, amit Gorni hősiesen legyűr...
Tears unnumbered
- Ringbearer
- Nem elérhető
Én remélem, hogy jobb lesz a bővített, az első résznél is
tök jó volt!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Nilraen
- Nem elérhető
- Robert B
- Nem elérhető
Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a kibővített. Mindenesetre a moziváltozatnál rosszabb nem lehet. Az a bizonyos karakter pedig minden bizonnyal Faramir lesz, hiszen a bővítések jelentős részének főszereplője. De ezen kívül még sok más karakter is "kiegészül" (pl.: Gollam, Boromir, Szilszakáll). A hangulaton meg szerintem igenis tud változtatni a kibővítés. Legalábbis én ezt mondom az első rész kiegészítése után (én már csak a kibővített Gyűrű szövetségét tudom megnézni, a moziváltozat hangulatán ugyanis rengeteget dobott).
Én is egyedül csak a főzőcskés jelenettől tartok... a többi mind nagyon jónak hangzik.
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Mit ne mondjak én nem fűzök olyan nagy reményeket a bővítetthez, mint ti. De talán azért, mert engem nem az zavart, hogy bizonyos részek kimaradtak, hanem, hogy bizonyos részek megváltoztak. Minden filmben, amit könyvből adoptálnak vannak kimaradt részek és ezek kevésbé zavarják meg a "hangulatot".
A karaktereket meg már nem tudják igazán megváltoztatni, mivel elVENNIÜK, nem hozzáadniuk.
Ulmo, melyik karakterre gondolsz? Szerintem bármelyiket ki lehetne "bővíteni", amennyire hiányosak.
Egyetlen reményem: LOVAK!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mindig úgy éreztem hogy ebbe a filmbe nem tudnak olyan jelenetet tenni ami nevetséges lehet, de Legolas snowboardozása után bármi lehet....
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Gandalf
- Nem elérhető
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Old Hawk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Remélem ők is így gondolják.
Üdv:Oldhawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- Ulmo
- Nem elérhető
- Old Hawk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nagy kérdésem van. Ha már kiveséztétek, akkor irányítsatok a megfelelő helyre.
Szóval: Megvettem a FOTR négylemezes bővített DVD-t és, bár nem vagyok kezdő a GYU-ban de, többízben leesett az állam. A bővített film nagyon jó, újravágva, az extrák is szenzációsak.
A gondom a két plussz DVD-vel kapcsolatos. Ugye rajta van egy csomó extra a Weta-ról Középföldéről, kellékekről ,storyboard-okról stb.
Ma néztem a TTT négylemezes novemberben megjelenő bővített változatának a lemez leírásait és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a plussz két DVD-n gyakorlatilag ugyanaz van, mint a LOTR- plussz két DVD-jén.
A kérdésem: Ez tényleg így lesz? Van híretek erről?
Szomorú lennék, hogy a TTT 40 perces bővített filmért meg kellene vennem ÚJRA a két plussz DVD-t.
Várom válaszotokat.
Üdv:
Oldhawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- Ulmo
- Nem elérhető
És a végére: a képek nagyrészt bemutatták a bővítéseket, de hiányzik még pár jelenet. És szöveg nélkül csak halvány ízelítő az egész.
- Robert B
- Nem elérhető
Elmondanál annyit, hogy mennyiben változtatják meg a kibővítések a történet menetét, a film atmoszféráját/hangulatát?
Sikerült-e kicsit enyhíteni a videoklip szerű, idegesítően gyors és elkapkodott vágásokat?
Közelebb került-e így a film a Tolkien-i sagahoz?
Sikerült-e a bővítésekkel kicsit kiegyensúlyozni a filmet (sikerült-e kicsit lassítani a menetén; ki tudták-e egyensúlyozni az akciót több karakter jellemmel/leírással/történetszövéssel; sikerült-e kiegészíteni az elhanyagolt szállakat)?
Még valami: Gondolom a képeken látottak mind a kibővítések gerincét/nagy hányadát adják. Ezeken kívül van-e még jelentősebb kibővítés?
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Ulmo
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
www.theonering.net/scrapbook/group/934
Ulmo: De igen, hasonlít, persze a követ leszámítva. Ott vannak a kígyók és az aranyvirágok is.
Tears unnumbered
- Ulmo
- Nem elérhető
Nimrodel Melian írta: www.orlandomultimedia.net/images/screenc...preview/PDVD_038.jpg
Ez mit ábrázol?
Ez Barahir gyűrűje Szarumán könyvéből. (mellesleg egyáltalán nem hasonlít a Szilmarilokban olvasható leíráshoz...)
Morgul: biztosíthatlak, a bővített Két Torony még annál is jobb lesz!
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.