- Köszönetek: 0
FOTR 4 lemezes DVD
- Narië
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Na az messze van.... :bawling: Legalábbis nekem...Thaurwathiwen írta: hódica: Debrecenben lesz most hétvégén
- hedge_hog
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
ezt én sem értem. talán azért, mert eredetileg a könyvben high elf-nek hívják őket (ennek a fordítása a nemestünde)Penngaladiel írta: Hát igen, fordítási hibák maradtak még bőven... Pl. amikor Boromir megtudja, hogy Vándor Aragorn, a felirat így szól - teljesen érthetetlenül - : "Ez... Isildur öröksége", pedig valójában azt mondja: "Isildur örököse".
Az sem világos számomra, hogy miért nemestündének fordították a "wood-elf" szót annál a jelenetnél, amikor Samu és Frodó meglátja a nyugatra vonuló tündéket 8O
~ Une lumi
- Hunnai
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Szerintem a moziverziós videón vannak ezek az extrák. Bár a hivatalos honlap szerint a bővítetten kellene lennie. Akkor erről is lemaradtunk Pofátlanság, hogy az Amerikán kívüli világot mennyire semmibe veszik ilyen térenUlmo írta:
Penngaladiel írta: Az extra jeleneteknek a bővített VHS-en is meg kell lenniük. Csak extra tartalom (interjú, így készült, stb.) nincs semmi.
Állítólag a VHS változaton is ott van a Két Torony előzetese, és a "A day in the life of a Hobbit" werkfilm. Valakinek van infoja erről?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
kivéve engem...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
A DVD Király volt és veletek még nagyszerűbb volt (utolsó sor )
Üdv:
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Nincs rajta semmi más, csak a film.Ulmo írta: Állítólag a VHS változaton is ott van a Két Torony előzetese, és a "A day in the life of a Hobbit" werkfilm. Valakinek van infoja erről?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ulmo
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Az extra jeleneteknek a bővített VHS-en is meg kell lenniük. Csak extra tartalom (interjú, így készült, stb.) nincs semmi.
Állítólag a VHS változaton is ott van a Két Torony előzetese, és a "A day in the life of a Hobbit" werkfilm. Valakinek van infoja erről?
És köszönöm mindenkinek a részvételt a szombati összejövetelen! :bounce:
- Telumehtar
- Nem elérhető
Az elözöekhez csak annyit füznék hozzá hogy csak néhány embernek tünt fel hogy hogy a legaranxosabb leghumorosabb részeket vették ki belölük???
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Penngaladiel
- Nem elérhető
"Ezt nem egészen értem... Más extrák vannak a 2 lemezesen, és más a 4 lemezesen? Nem fedik egymást?"
Nem Ha mindent akarsz, vedd meg mindkét verziót
"És a 4 lemezesen hány órás a film, és mennyi a plusz anyag? És a riportok...stb. szinkronizálva van?"
A film kb 200 perc, 2 lemez, + 2 lemez extra. Az extrákhoz csak felirat van, szinkron nincs.
"És a diszdobozosban benne van a Natonal Geographic-os Dvd?"
Nincs És a díszdobozos szvsz nem éri meg, bár én azt vettem meg, de már sajnálom. Több extra tartalmat ígértek, decipher kártyákat, a NG lemezt, meg még nem emlékszem, mi mást, ehhez képest két Argonath szobor van benne 10000-ért
"Továbbá: én láttam a bővitett verziót kazettán. Az melyiknek felel meg? a 2 lemezesnek? A felsorolt extra jeleneteknek kb. a fele volt ezen rajta."
Az extra jeleneteknek a bővített VHS-en is meg kell lenniük. Csak extra tartalom (interjú, így készült, stb.) nincs semmi.
- amanibhavam
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Ezen úgy lehet változtatni, hogy ráveszed, ő is menjen veled. Akkor látja, hogy milyen a társaság, és legközelebb talán egyedül is elengedNarië írta: Sorry,de anyámra már megint rájött az a mánia,miszerint én veletek rossz társaságba keverednék.Hiába magyarázom neki,hogy nem így van,de szerinte ha elmennék veletek Dvdzni,akkor rögtön elkezdenék piálni,drogozni stb.
- Sorel
- Nem elérhető
És a diszdobozosban benne van a Natonal Geographic-os Dvd? Ha igen, az szinkronizált?
Továbbá: én láttam a bővitett verziót kazettán. Az melyiknek felel meg? a 2 lemezesnek? A felsorolt extra jeleneteknek kb. a fele volt ezen rajta.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Narië
- Nem elérhető
És bocsi,hogy nem tudtam szólni amiatt,hogy nem jövök,de nem volt pénz a telefonomon,a fórum nem ment,email címet meg nem tudok.
Sorry,de anyámra már megint rájött az a mánia,miszerint én veletek rossz társaságba keverednék.Hiába magyarázom neki,hogy nem így van,de szerinte ha elmennék veletek Dvdzni,akkor rögtön elkezdenék piálni,drogozni stb.
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Lara
- Nem elérhető
Nagyon örülök ennek a topicnak,és annyira jó az egész film meg minden,hogy nem is írok semmit.Vic ami listát leírt egyszerűen minden jelenet aprólékosan és gyönyörűen meg lett csinálva,gratula a szinkronért is!Na még fogalmazni sem tudok! Hatalmas munka lehetett!Egy szó:Khirály
I make my own luck.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf, nyugodt lehetsz: Szerintem már tudsz minden kihagyott (pontosabban átírt) részről!Gandalf írta: Ti össze tudtátok gyűjteni, melyik volt az az egy-két mondat és képsor, amit kihagytak az eredeti moziváltozathoz képest? Egy-kettőről tudok, de nem mindegyikről... És kimaradt képsorokról?
1. Megyében Gandalf & Frodó beszélgetése miközben halad át a szekér a hídon.
2. Lothlórienben Haldír "a királynő már vár titeket" beszólása.
Tud még valaki egyéb átírásról?
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Undómiel
- Nem elérhető
Én most inkább nem mennék bele, mi mennyire hiányzott, stb, mert kicsit hosszú lenne!!! De a 4. DVD a legtutibb!!! Nagyon tetszett, ahogy a színészek egymásról nyilatkoztak!!! Nagyon tuti volt!!! Csak annyit tudok mondani, aki teheti, nézze meg!!!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Az sem világos számomra, hogy miért nemestündének fordították a "wood-elf" szót annál a jelenetnél, amikor Samu és Frodó meglátja a nyugatra vonuló tündéket 8O
- Gandalf
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A filmből én is hiányoltam azokat a bizonyos jeleneteket, de így mégis egy sokkal teljesebb filmet láthattunk, kevésbé volt rohanós, mint a moziváltozat.
A felratnál több dolgot nem javítottak (Eye of Sauron, Pipitér-Rozi, stb) de az uruk-hai harcost legalább igen...
Az extráknál pedig sorozatosan rossz helyre tették a feliratot, arról nem beszélve, hogy hiányos volt.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- amanibhavam
- Nem elérhető
Vic írta: Evenstar: még csak az hiányzott volna! Így "csak" annyi változtatás történt az eredetihez képest, hogy Bilbó beledumált a zenébe, amikor Gandalf és Frodó átmennek a hídon a szekérrel.
Ami viszont még így is hiányzik a 4 DVD-s változatból:
1. Hol van Völgyzugolyban a kút melletti jelenet Frodóval és Samuval???
2. Hol van a Legolas/Arwen elköszönés Völgyzugolyban, amit már láttunk a Nat. Geogr. jóvoltából???
3. Hol van a Lothlórienbe való menekülés, amiböl már rendesen megvágott jeleneteket is láttunk???
4. Hol vannak a tündecsajok hosszú ruhában Lothlórienben, amiböl szintén láttunk már több képet???
Jó, tudom, hogy ez a fél órányi anyag maga a CSODA, de akkor miért hagytak ki olyasmit,amiröl szó volt, hogy rá fog kerülni a 4 DVD-re...
talán azért, mert akkor nem két dvd-n terpeszkedett volna el a film DD 5.1 EX meg DTS hanggal meg egyebekkel, hanem hármon, és akkor nem tízezerért vesztegették volna a sima kiadást szobor nélkül, hanem tizenötért
vagy PJ megnézte egyben az egészet, és úgy döntött, az már mégis túlzás lenne
ki tudja?
ne legyünk telhetetlenek, a film rengeteget nyert ezzel a hosszított verzióval
- Ulmo
- Nem elérhető
Annyi megjegyzésem lenne, hogy a szinkron változatlanul pocsék (morgorothi balrog :crap: ) Az extrák közül kb másfél órához nincs felirat, az egyik legérdekesebb résznél (a WETA digitális trükkjei) pedig a legtöbb mondat fele hiányzik
Csúcs:
Legolas: Lembas! Egy apró falat kitölti egy felnőtt gyomrát.
Trufa Pippinhez: Hányat ettél?
Pippin: Négyet.
Itt legurultam a fotelből
- Vic
- Témaindító
- Nem elérhető
Ami viszont még így is hiányzik a 4 DVD-s változatból:
1. Hol van Völgyzugolyban a kút melletti jelenet Frodóval és Samuval???
2. Hol van a Legolas/Arwen elköszönés Völgyzugolyban, amit már láttunk a Nat. Geogr. jóvoltából???
3. Hol van a Lothlórienbe való menekülés, amiböl már rendesen megvágott jeleneteket is láttunk???
4. Hol vannak a tündecsajok hosszú ruhában Lothlórienben, amiböl szintén láttunk már több képet???
Jó, tudom, hogy ez a fél órányi anyag maga a CSODA, de akkor miért hagytak ki olyasmit,amiröl szó volt, hogy rá fog kerülni a 4 DVD-re...
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.