- Köszönetek: 0
Könyv kerestetik
- Estelio
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Hé, azért tiszteletben kéne tartani más ízlését, azt írjad inkább hogy neked nem tetszett. Nekem tetszett az volt az első fantazy amit olvastam.Terry Brooksot semmi szín alatt ne olvass... botrány... Én a Phantom Menace-nek éppen amiatt nem mertem még nekiállni, mert ő írta... A Shannara akkora kalap ...
Egyébként hagy döntse csak ő el hogy el akarja e olvasni és tetszik e neki.
Ha én mindíg megfogadnám mások tanácsát akik lehordanak valamit nem néznék filmeket és nem olvasnék könyveket. Bocs.
Volt már rá példa hogy egy mások által rossznak titulált filmet megnéztem és nekem kifejezetten tetszett.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Timona
- Nem elérhető
Nem kötözködni akarok, de aki könyvajánlásokat szeretne kapni és olvasni, akkor nézzen be az Közösség- Ajánló topicba, mert inkább oda való a téma...
ON
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HANGANÉNI
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Nem az összehasonlítás a lényeg, hanem, hogy miközben olvasom, hogyan hat rám a mű (pontosabban a fordítása...).
Pl. amikor tizenkevés évesen először olvastam a Babót, semmit nem tudtam a kultuszról, Tolkienről,stb., de tudtam,éreztem, hogy jó, mert érződik rajta a kidolgozottság.
Nagyon-nagyon kevés olyan mű van /könyv, film/, ami rendesen "meg van csinálva", de csak azok igazán élvezhetők, pláne hosszú távon.
Természetesen mindamellett tisztelem, aki bármit is csinál, hiszen én még gyengét sem tudok írni.
Viszont szenvedélyes olvasó vagyok,úgyhogy kösz a tippeket!
- Dínchamion
- Nem elérhető
HANGANÉNI írta: Infected Mann: szvsz a felsoroltakkal elleszel egy darabig, ne halmozz. A GYU után úgyis minden kiagyalt történet reménytelenül fantáziátlan fércműnek fog tűnni...(én legalábbis igy jártam )
Ez azért elég csúnya csúsztatás és sarkítás... :nono: Nem kell pl. hasonlítgatni, és máris remekül élvezhető akármi. Sőt. Nekem speciel az alant említett Feist jobban tetszik, mint Tolkien.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Dínchamion
- Nem elérhető
InfectedMann írta:
Estelio írta:
Dehogynem. Én ajánlok neked ha akarod. Olvasd el Terry Brookstól a Shannara sorozatot ha még nem olvastad. Vagy Robin Hobbtól a Látnok ciklust, Az orgyilkos tanítványával kezdődik.nekem senki sem ájnl könyvet
köszi megveszem őket, legalábbis először utánuk olvasok de ha innen ajánlja valaki az csak yoolehet
Terry Brooksot semmi szín alatt ne olvass... botrány... Én a Phantom Menace-nek éppen amiatt nem mertem még nekiállni, mert ő írta... A Shannara akkora kalap ...
Szóval bármit, csak ezt ne. Olvass Feistet, az király.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- HANGANÉNI
- Nem elérhető
Nem baj, olvasni jobban szeretek.
De még mindig nem tudjuk, magyarul megjelent-e az összes könyv.
Infected Mann: szvsz a felsoroltakkal elleszel egy darabig, ne halmozz. A GYU után úgyis minden kiagyalt történet reménytelenül fantáziátlan fércműnek fog tűnni...(én legalábbis igy jártam )
- *Niko*
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Az Alexandriai négyes (Lawrence Durell) harmadik-negyedikkötetét nem látta véletlenül valaki?
a gyöngyfűzők valája - by Csele
- InfectedMann
- Nem elérhető
Estelio írta:
Dehogynem. Én ajánlok neked ha akarod. Olvasd el Terry Brookstól a Shannara sorozatot ha még nem olvastad. Vagy Robin Hobbtól a Látnok ciklust, Az orgyilkos tanítványával kezdődik.nekem senki sem ájnl könyvet
köszi megveszem őket, legalábbis először utánuk olvasok de ha innen ajánlja valaki az csak yoolehet
- InfectedMann
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
InfectedMann írta: nekem senki sem ájnl könyvet
Dehogynem:
Van itten egy könyv, az a címe, A Gyűrűk Ura, valami Tolkien írta... szvsz olvasd el.
Már A Szilmarilokat olvasom szvsz és megveszem még A Babo-t, A Gyűrű Keresését és J.R.R. Tolkein meséi-z szvsz
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
InfectedMann írta: nekem senki sem ájnl könyvet
Dehogynem:
Van itten egy könyv, az a címe, A Gyűrűk Ura, valami Tolkien írta... szvsz olvasd el.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estelio
- Nem elérhető
- InfectedMann
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch & the Wardrobe (1988)*Niko* írta: Megnéztem az IMDB-n, de csak egy '88-as mozifilmet és egy '79-es sorozatot találtam a The Lion, the Witch and the Wardrobe-ból; melyik az? És mi volt a többi? (Egyébként azt hiszem, az a második kötet és a The Magician's Nephew az első, de ez nem biztos.)
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (1989)
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (1989)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (1990)
A könyvek pedig:
1. The Magician's Nephew
2. The Lion, the Witch and the Wardrobe
3. The Horse and His Boy
4. Prince Caspian
5. The Voyage of the Dawn Treader
6. The Silver Chair
7. The Last Battle
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- **Shaman**
- Nem elérhető
Dunhem Rassianta Swami: Mi he Jo Khoo könyvét (Bhaktivedanta Book Tourst)
Penet Rass : Jajj de hideg a tél ( Plüss kiadó).
Focsi Árpád: Köhögjünk együtt. (Aural kiadó)
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Glorlyg
- Nem elérhető
AZ egyik évfolyamtársam mondta:"és akkor ketté vált a három ország?"Glorlyg írta: Sziu! keresek egy fantazi könyvet!
Forgotten Realms könyv, a főszereplő pedig Drizzt. Igazábol egy sorozat harmadik könyvét keresem. Az első volt az Ezer Ork, a második a A magányos drow. Ha valaki látja boltban akkor kérem, hogy írja meg hol
De privibe is küldhet üzenetet!
Köszike!
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Glorlyg
- Nem elérhető
Forgotten Realms könyv, a főszereplő pedig Drizzt. Igazábol egy sorozat harmadik könyvét keresem. Az első volt az Ezer Ork, a második a A magányos drow. Ha valaki látja boltban akkor kérem, hogy írja meg hol
De privibe is küldhet üzenetet!
Köszike!
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- *Niko*
- Nem elérhető
Sil írta: Szerintem is kb akkoriban lehetett (bár én ugye már nem 6 éves voltam akkor)... De ez nem egy sorozat volt, hanem több, egymásra épülő sorozat. 1988-89-90-ben készítette őket a BBC.
Megnéztem az IMDB-n, de csak egy '88-as mozifilmet és egy '79-es sorozatot találtam a The Lion, the Witch and the Wardrobe-ból; melyik az? És mi volt a többi? (Egyébként azt hiszem, az a második kötet és a The Magician's Nephew az első, de ez nem biztos.)
a gyöngyfűzők valája - by Csele
- Sil
- Nem elérhető
Szerintem is kb akkoriban lehetett (bár én ugye már nem 6 éves voltam akkor)... De ez nem egy sorozat volt, hanem több, egymásra épülő sorozat. 1988-89-90-ben készítette őket a BBC.Celebriel írta: Kb. '89-90-körül adhatták le, de nem emlékszem...
Bocsi.
De negem is érdekelne, asszem ki is vezem holnap a könyvtárból.
Tears unnumbered
- Celebriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
HANGANÉNI írta: Az,az!Négy testvér,először csak ketten, később mindannyian, átjutnak Narniába,más tér, más idősíkba,és a folytatásokban ez bárhol, bármikor előfordul velük.(ha jól emlékszem, akkor, ha ott szükség van rájuk.)
De könyörgöm, írjátok már meg, mikor voltatok hatévesek, mert nem tudom, mért nem néztem én akkor tévét!!!
Kb. '89-90-körül adhatták le, de nem emlékszem...
Bocsi.
De negem is érdekelne, asszem ki is vezem holnap a könyvtárból.
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- HANGANÉNI
- Nem elérhető
De könyörgöm, írjátok már meg, mikor voltatok hatévesek, mert nem tudom, mért nem néztem én akkor tévét!!!
- Olosta
- Nem elérhető
Celebriel írta:
HANGANÉNI írta: Celebrielnek:
De, sőt "különös ruhásszekrény", de a régi kiadásban. Az újnak rövidebb a címe./és szerintem a régi sokkal élvezhetőbb nyelvezetű./ Amúgy a folytatás engem is érdekelne...
A sorozatot láttad régebben? Én nagyon szerettem (már amennyit felfogtam belőle, mert az is elég régen volt), a hatására olvastam el a könyvet.
Öööö.... ez nem valami olyasmi volt, hogy két gyerek bemászott egy szekrénybe és átjutottak egy másik vilába?
Nekem valami ilyesmi rémlik, ez is valami sorozat volt, és én is nagyon szerettem. De amikor ment még nem lehettem több én sem 6 évesnél.
De lehet, hogy én tök másra gondolok.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- InfectedMann
- Nem elérhető
EZt követi majd A Babó, A Gyűrű Keresése és J.R.R. Tolkien Meséi című könyvek!
Ha esetleg tudtok valami jó köbyvet ajánlani még azt megköszönném!
- Timona
- Nem elérhető
A Testtolvaj meséje bár az általad emlitett szerintem is jobban hangzikBeren írta: láttam a Anne Rice-tól a Testrabló meséjét és a Vittorio a vámpírt (Bár ebben nem vagyok biztos hogy ez volt a címe.)
A másik cím stimmel
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Beren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.
- HANGANÉNI
- Nem elérhető
Sil, köszi az infot, legalább tudom mit kell keresni... De sajnos nem tudok angolul, maradnak a jó és kevésbé jó fordítások.
- Sil
- Nem elérhető
Én is ruhásszekrényre emlékszem, bár én nagyrészt az angol verziót olvastam, meg persze a sorozatot is láttam. Tudsz angolul? Mert a filmsorozatot le lehet épp tölteni eredetiben...Celebriel írta: Az nem "...és a ruhásszekrény"? : (lehet, hogy rosszul emlékszem, nagyon-nagyon régen olvastam)
Egyébként készül jelenleg egy új mozifilm is a Narniából, Új-Zélandon forgatják. A theonering.net indított is vele kapcsolatban egy oldalat:
www.theonelion.net/
Tears unnumbered
- Celebriel
- Nem elérhető
HANGANÉNI írta: Nem láttam, hol lehetett látni?
Jó kérdés, lehettem vagy' 6 éves (maximum!)...
Jó lenne, ha megint leadnák!
- HANGANÉNI
- Nem elérhető
- Celebriel
- Nem elérhető
HANGANÉNI írta: Celebrielnek:
De, sőt "különös ruhásszekrény", de a régi kiadásban. Az újnak rövidebb a címe./és szerintem a régi sokkal élvezhetőbb nyelvezetű./ Amúgy a folytatás engem is érdekelne...
A sorozatot láttad régebben? Én nagyon szerettem (már amennyit felfogtam belőle, mert az is elég régen volt), a hatására olvastam el a könyvet.
- HANGANÉNI
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.