Könyv kerestetik
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A DragonLance Krónikák 3. kötetét, a Tavaszi Hajnal Sárkányait szeretném megszerezni, akár csak kölcsönben is! Köszi aki tud segíteni!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
- Köszönetek: 0
Sil írta:
Ez nem Sötét zarándok akar lenni? *átnézi a gyűjteményét*Prisca írta: O'sullivan Sötét prófétáját,
Egyszemélyes törzs amúgy tényleg rúlz, de annak a szerzőjét Simon Hawke-nak hívják, nem Hawkes (a sorrend pedig Kitaszított, Fürkész, Nomád)...
Simon Hawke-tól ezúton elnézést kérek!
A sorrenddel biztos igazad van... sajna elfelejtettem leírni mikor leutóbb fél évig magamnál tartottam a könyvtárit
O'Sullivan Airun al Marem trilogiája : Sötét zarándok, Sötét Térítő és Sötét proféta.
Alyr Arkhon írta: A MAGUS könyvek (Pokol, Renegát) szvsz kis szerencsével fellelhetők a Nyugati aluljárójában található antikváriumban.
(a Pokol szvsz nem is jó... )
Kösz a tippet, már többen ajánlották, és mikor legutóbb arra jartam... julius... akkor nem tudtak segíteni. Én akár naponta is felkeresném őket, amíg annyira idegesítő nem leszek, hogy megszerzik nekem, csakhogy ne menjek többet, de mivel pécsi vagyok ez elég nehezen megvalósítható! De ha esetleg Te arra jársz, akkor megkérdezhetnéd nekem
Abban pedig remélem egyetértesz velem, hogy ha mindenben egyezne az ízlésünk és mindenben egyetértenénk, akkor baromi unalmas lenne az élet!
Mellesleg tegnap megérkezett hozzánk a Középfölde Atlasza c. könyv, amibe belelapoztam - persze szigorúan csak munka közben -, és bár kicsit húzosnak tartom a 4500 ft-os árat, de jó, érthető (higgyetek nekem, akinek földrajzhoz vajmi kevés köze van!), de azert egy kis hiba mindig becsúszik... a köszönetnyilvánítast félbehagyták a mondat közepén... vagy ez direkt van így?
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Ez nem Sötét zarándok akar lenni? *átnézi a gyűjteményét*Prisca írta: O'sullivan Sötét prófétáját,
Egyszemélyes törzs amúgy tényleg rúlz, de annak a szerzőjét Simon Hawke-nak hívják, nem Hawkes (a sorrend pedig Kitaszított, Fürkész, Nomád)...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Remzy
- Nem elérhető
OHTARI!! MAN TARASSELYA!!?
neköss bele a hejesirásomba ;>
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
(a Pokol szvsz nem is jó... )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Glorlyg írta: Hali! Már egyszer kérdeztem hogy nem látta e valaki boltban az "Ezer ork"
ill. a "Magányos drow" folytatását. A harmadik könyvet keresem. A címét sajnos nem tudom, de a főszereplő Drizzt.
Nagyon örülnék ha valaki tudna sergíteni!Egy évfolyamtársam mondta "...és akkor ketté vált a három ország..."
Valószínűleg azért nem láttad, mert még nem jelent meg... ezt biztos forrásból tudom, miután már egy éve könyvesboltban dolgozom
Mellesleg én is keresek egy-két könyvet, remélem tudtok segíteni...
Stephen Lawhead Albion dala ciklusának első kötetét, a címe Édenkert háborúja, Tolkien: A király visszatér puha kötésű Európás kiadását, amit kölcsönadtam és azóta sem kaptam vissza, ennek már négy éve..., Terry Pratchett és Neil Gaiman Elveszett próféciáit, Raoul Renier Pokol c. művét, Dale Avery Renegátját, O'sullivan Sötét prófétáját, Weinberg Vérháború ciklusának harmadik kötetét, ami az Érinthetetlenek címet viseli. Ó és majd elfelejtettem... Hawkes Egyszemélyes törzs trilogiáját (Fürkész, Kitaszított, Nomád) - már gondoltam, hogy lenyúlom a könyvtárból, de ez mégsem illik egy könyvtároshoz...
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Lin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több mint ezer kérdés és válasz J. R. R. Tolkien műveiről
Írta: Andrew Murray Tényleg egész jónak tűnik
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Azt sajnos nem tudom, hogy konkrétan hol lehet kapni...
Our knees do not bend easily
- Lin
- Nem elérhető
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Beren Erchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
- Celebriel
- Nem elérhető
Celebriel írta: Újabban semerre se látom a Diablo második részét, pedig meg akarom venni már mióta.
Ti tudtok róla valamit? :
Naaaaa, valaki!!!! :bounce:
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- Olosta
- Nem elérhető
gilloth írta: sorry a hosszú kopiért, lehet h Olosta már megtalálta...
Köszi!
Még nem találtam meg, de köszi, hogy bemásoltad!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- gilloth
- Látogató
Olosta (Aelalin) írta: Sziasztok!
Ma egy könyvesboltban láttam egy Tolkien és A Gyűrűk Ura világa c. könyvet, az írójára már nem emlékszem. Néztem a fordító, meg a lektor nevét, az sem volt ismerős az MTT-ből (bár én sajna nagyon kevés embert ismerek innen, de ha olyasvalaki fordította volna, aki mostanában fordított hasonló könyveket, akkor be tudnám azonosítani). Tudtok erről a könyvről valamit? Érdemes megvenni? (kérem kíméljetek, az "ez sz*r, meg ne merd venni" és hasonló felkiáltásokkal)
Lamorak a Tolkien tanulmányok topicban írta:
Gandalf írta: Ma láttam egy új könyvet a Szukits-nál:
Lin Carter: Tolkien és A Gyűrűk Ura világa
Szekundér műnek tűnik a címe alapján, tud róla valaki valamit?
Én lektoráltam (és a mérges lábjegyzetek legtöbbször tőlem származnak benne). Ahhoz képest, milyen korai és milyen amatőr, nem rossz, egyszer érdemes olvasni, és mivel egyelőre nincs komolyabb, a forrásokkal foglalkozó szöveg magyarul, sajnos muszáj lesz rá hivatkozni is (?-- talán még ezt meg lehetne úszni azért, hivatkozzunk inkább Carpenterre). De ne bízzunk benne túlságosan; a lektorálás után tárgyi tévedés legalább már nincs benne, de akkor is nagyon elnagyolt, nagyon amatőr, nagyon általánosító, azon felül, hogy a 'fantasy' terminust tökéletesen kritikátlanul és történetietlenül kezeli, Tolkient is bűnrészessé téve ebben az 'On Fairy-Stories' olvasatával (hozzáteszem, maga Tolkien szerintem semmi ilyesmiről nem beszélt az OFS-ben).
Összefoglalva: érdekes, érdekes, annyira nem rossz, mint a GyU filozófiája, de régi és amatőr.
Ilweran a Tolkien tanulmányok topicban írta:
Lamorak írta: Gandalf: a szemetek úgyis el kell mennem majd a példányaimért, ha nincs benne a nevem meg az MTT logoja, kiverem a balhét.
Tényleg nincs benne.....
Egyébként elolvastam, kissé "fura" volt. Tetszik az, ahogy megpróbálja elhelyezni az irodalomtörténetben, bár nem vagyok magyar szakos, nem tudom, mennyire helytállóak a nézetei...... Kicsit csapong, és olyan "sokat markol, keveset fog" érzésem volt utána..... ha az eposztól Tolkienig akarja megírni annak a történetét, amit ő fantasynak tart, akkor tán nem 250 oldalon kéne, és nem így....
Amit a másodteremtésről írt (Tolkient idézve) az szerintem abszolút OK, bár még nem olvastam a Tündérmesékrőlt, de szándékomban áll.
Ettől függetlenül azt, hogy mi a fantasy, nem magyarázta meg...... Tán egyszer megtudom.
Ami ellenben enyhén bicskanyitogató volt, az a LOTR- és Babó-zanza kb. harminc oldalon, enyhén iskolás stílusban....
sorry a hosszú kopiért, lehet h Olosta már megtalálta...
- Celebriel
- Nem elérhető
Ti tudtok róla valamit? :
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Anglachel Bauglir írta: Nem tudja valaki, hogy lehet-e valahol díszkötetes Szilmarilokat kapni?
És ha igen, akkor hol?
Előre is köszi.
Próbáld meg a Silverland-ben: 1036. Lajos u. 40. Tel: 250-41-57
Van honlapjuk is, ahol megrendelheted: www.silverland.hu/shop/kategoria ... 94.88.53.2
[size=9:3n2d9o4k]S ha jól látom, a Fa és levél is ismét kapható... [/size]
There is no reality. Only perception.
- Laurelen
- Nem elérhető
sajna úgy tűnik, pillanatnyilag ki vannak fogyva a magyar kiadók a szilmarillokból (már ha magyarul szeretnél venni)Anglachel Bauglir írta: Nem tudja valaki, hogy lehet-e valahol díszkötetes Szilmarilokat kapni?
És ha igen, akkor hol?
Előre is köszi.
Olosta, nekem nem ismerős a könyv címe pedig foglalkoztam tolkiennel kapcsolatos könyvekkel, szvsz keress rá a neten!
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Estelio
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Estelio írta: Értem, de azért jobb azt előbb elolvasni, nehogy valami bóvlit vegyél, nálam ez minden könyvre érvényes.
Hát izé.
Ha van egy vadiúj könyv beállsz a boltba és elolvasod, majd odasétálsz a pulthoz, hogy "ezt kérem" ?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estelio
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Estelio írta: Olosta:Én általában úgy veszek könyvet, hogy előtte már olvastam(kivettem a könyvtárból, kölcsönkaptam) szerintem kérj azoktól segítséget akik már olvasták és ne fogadj el olyan válaszokat hogy nem jó, hanem azt kérdezd meg miről lehet benne olvasni.
Ööö... izé.... nem ezt kérdeztem meg? [size=9:70ykg94e](A "Tudtok erről a könyvről valamit?" kérdés az én szótáramban jelentheti azt is, hogy a tartalomra vagyok kíváncsi. )[/size]
Mellesleg a "miről szól" részhez: elolvastam a könyv hátulján lévő ajánlót. Csak idő hiányában nem tudtam átnyálazni.
- Estelio
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Ma egy könyvesboltban láttam egy Tolkien és A Gyűrűk Ura világa c. könyvet, az írójára már nem emlékszem. Néztem a fordító, meg a lektor nevét, az sem volt ismerős az MTT-ből (bár én sajna nagyon kevés embert ismerek innen, de ha olyasvalaki fordította volna, aki mostanában fordított hasonló könyveket, akkor be tudnám azonosítani). Tudtok erről a könyvről valamit? Érdemes megvenni? (kérem kíméljetek, az "ez sz*r, meg ne merd venni" és hasonló felkiáltásokkal)
- Beren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Glorlyg írta: Hali! Már egyszer kérdeztem hogy nem látta e valaki boltban az "Ezer ork"
ill. a "Magányos drow" folytatását.
Még nem jelent meg.
Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.
- Glorlyg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
ill. a "Magányos drow" folytatását. A harmadik könyvet keresem. A címét sajnos nem tudom, de a főszereplő Drizzt.
Nagyon örülnék ha valaki tudna sergíteni!
Egy évfolyamtársam mondta "...és akkor ketté vált a három ország..."
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Anglachel/Gurthang
- Nem elérhető
És ha igen, akkor hol?
Előre is köszi.
AURE ENZULUVA!
- Estelio
- Nem elérhető
Mit szólnál Dín, ha az általad írott könyvre mondaná valaki ezt, amit a Shannarára mondtál te?
- Dínchamion
- Nem elérhető
Brisa írta:
Dínchamion írta: Estelio: ennyire nyilvánvaló, pofátlan és szar GyU-nyúlást és pocsékul emgírt szöveget én még nem olvastam, mint a Shannara... Az ízléseket tiszteletben tartom, de ami rossz, az rossz, nincs mit tenni. Hogy neked tetszett, az más kérdés.
Ahogy az is, hogy neked nem tetszett... Dín, lécci ne kezd megint.
:hein:
Nem fogom azt írni, hogy nekem nem tetszett, ha nem arról akarok beszélni. A könyv rossz, mondjuk ettől mindenkinek meglehet róla a véleménye, akár jó is, de hogy rossz, azzal nincs mit tenni.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Brisa
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Estelio: ennyire nyilvánvaló, pofátlan és szar GyU-nyúlást és pocsékul emgírt szöveget én még nem olvastam, mint a Shannara... Az ízléseket tiszteletben tartom, de ami rossz, az rossz, nincs mit tenni. Hogy neked tetszett, az más kérdés.
Ahogy az is, hogy neked nem tetszett... Dín, lécci ne kezd megint.
Brisa
- Dínchamion
- Nem elérhető
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.