Humor

Több
19 éve 8 hónapja #248630 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Humor
Ez itt off!

De ha úgy nézzük nem szép dolog levédeni egy ötletet, és azt kisajátítani!
Hol van akkor itt most az alkotói szabadság?
Persze, ha valaki elkezd egy fojtasásos naplót, tényleg nem ildomos egy ugyanabban a témában, egy másik napló sorozatot indítani.
De már engedtessék meg, ha az embernek egy témában írni támad kedve, akkor azt had írja meg, és nem egyszerre plágiummal megvádolni...

Itt most egy témában, egy írásra gondolok...

Közönet, ha meghalgattatok...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #248627 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Humor

Niéla Carangil írta: Ki beszélt itt SW-ről? nekem az a másik kedvencem, és nem szeretem, ha bántják.

Nálam nincsenek tüncök, csak emberek, hál'Erunak. Bár ők is elég feltűnőek...

Nam: természetesen nem lenyúlni akarjuk az ötletedet, csupán a témában van nagyon sok, és Fari Szombathelyen olyan aranyos...

Alyr: mi izé? fejtsd ki jobban...

Ki beszélt itt SW-ről? Egy magyar szakosnak magyarázzam mi az az utalás? :P P

Csupán példa volt arra amit írtál. És az izé arra vonatkozott, hogy a tiéd nem jobb Namarienél, tehát nem esik abba a kategóriába amikor az ilyen mértékű átvétel megbocsájtható. szerintem.
Ha vársz pár hónapot és akkor írod meg, akkor eredetinek hathat és jobb fogadtatásra lel.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #248624 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Humor
Ki beszélt itt SW-ről? nekem az a másik kedvencem, és nem szeretem, ha bántják.

Nálam nincsenek tüncök, csak emberek, hál'Erunak. Bár ők is elég feltűnőek...

Nam: természetesen nem lenyúlni akarjuk az ötletedet, csupán a témában van nagyon sok, és Fari Szombathelyen olyan aranyos...

Alyr: mi izé? fejtsd ki jobban...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 8 hónapja #248621 Írta: Alyr Arkhon
Megértem Namarie aggodalmát, nem szép dolog így lecsapni egy ötletre, de már megtörtént (az a hölgyemény aki az első titkos naplókat írta, nem is tudta, mennyire maradandót teremtett... :D ) és végül abból sem lett baj.
Mégis, kérlek titeket, ne kezdjetek el írni mindenféle "jaj a kedvenc kis bigyóm a Sztárvárszból itt várt rám a szekrényben" típusú cuccokat mert hacsak nem sokkal-de-sokkal jobb az eredetinél (jelen esetben tekinthejük annak Namarie művét bár nem ő találta fel a műfajt) akkor plágiumszaga lesz és nem lesz sikere.
pOlorin: vettük, értettük, egyszeri hozzászólás volt.
Niéla: Izé...

Alyr
TG

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #248614 Írta: Olorin.papa

Phaedra/Namarie írta: Nem akarok fölöslegesen vitát szítani, de arra azért emlékeztenék mindenkit, hogy két azonos témájú naplót sem illik azonos időben futtabni.

Olorin: a strucc és a kolibritojás is tojás....
Minden gúny nélkül: az, hogy te nem írtál iylet, nem jelenti, hogy a Tied nem lesz jobb, mint az enyém.

Tovább nem ragoznám ezt a témát, hanem azt gondolom, ebebn a kérdésben döntsön Alyr.
Ő bármit dönt, én nem ellenkezem vele.

Mint mondtam, ez nálam nem lessz napló, én ezt egyszeri megjelenésre szántam...
nem is olvasták volna sokan, ha nem kavarod fel a dolgokat...

Ha meg véletlen ez az írásom jobbra sikerűlt, mint a tied, arra meg végtelenűl büszke lennék! :P A mestert legyőzni tényleg nagy tett... :D

nem tudom Alyr mit, és miben döntene, mert itt én semmi gondot nem látok... neked is nekem is megvan a magunk stílusa, ezért szorgalmasan irogassunk...

Több
19 éve 8 hónapja #248612 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Humor
Humorban nem ismerünk tréfát, mi? ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 8 hónapja #248609 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Humor
Nem akarok fölöslegesen vitát szítani, de arra azért emlékeztenék mindenkit, hogy két azonos témájú naplót sem illik azonos időben futtabni.

Olorin: a strucc és a kolibritojás is tojás....
Minden gúny nélkül: az, hogy te nem írtál iylet, nem jelenti, hogy a Tied nem lesz jobb, mint az enyém.

Tovább nem ragoznám ezt a témát, hanem azt gondolom, ebebn a kérdésben döntsön Alyr.
Ő bármit dönt, én nem ellenkezem vele.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 8 hónapja #248599 Írta: Olorin.papa

Phaedra/Namarie írta: Emberek, egy kérés: mivel összefonódások adódhatnak, így szvsz egyszerre csak egy valaki írjon "Tündék a mi világunkban" illetve "Középföldei emberek a mi világunkban"-típusú sztorikat.

Nem szeretném, ha egymást befolyásolnánk az egy időben megjelenő történetekkel.

Olórin: ezt azért is írom, mert ahhoz hasonló, amit Te írtál nálam is meg fog jelenni, természetesen más formában. (A gondolat a Te hozzászólásod előtt már megvolt). A későbbikben nem szeretném, ha ebből zűr lenne.

nem hiúság, nem azért mert "én vagyok az első".

Ha lezártam a témát, ígérem,, szólok, addig a tündés dolgon ki- ki dolgozzon magában.

Köszönöm, és elnézést mindenkitől, ha ezze,l amit most beítam, megbántottam volna.

:oops: Természetesen Namarie, hogy az ötlet a tied, én ezt sem elvitatni, sem elvenni nem akarom, nem is állt szándékomban ebben a témában bővebben, vagy több művet megjelentetni... :twisted:
ez csak egy kis gondolat foszlány, elme futtatás volt a részemről...
A te írásod ebben a témában annyira fog hasonlítani az enyémre, mint egy kolibri- és egy strucc tojás, vagyis csak tojás mind a kettő...
Kíváncsian várom az írásod... :D

Több
19 éve 8 hónapja #248595 Írta: Namarie
Emberek, egy kérés: mivel összefonódások adódhatnak, így szvsz egyszerre csak egy valaki írjon "Tündék a mi világunkban" illetve "Középföldei emberek a mi világunkban"-típusú sztorikat.

Nem szeretném, ha egymást befolyásolnánk az egy időben megjelenő történetekkel.

Olórin: ezt azért is írom, mert ahhoz hasonló, amit Te írtál nálam is meg fog jelenni, természetesen más formában. (A gondolat a Te hozzászólásod előtt már megvolt). A későbbikben nem szeretném, ha ebből zűr lenne.

nem hiúság, nem azért mert "én vagyok az első".

Ha lezártam a témát, ígérem,, szólok, addig a tündés dolgon ki- ki dolgozzon magában.

Köszönöm, és elnézést mindenkitől, ha ezze,l amit most beítam, megbántottam volna.

Több
19 éve 8 hónapja #248592 Írta: Noredhel
Jajjaj... szegény tünde...

Faramir is érdekes jelenség a zöld erdőjáró ruhájában, karddal és kb. kétméteres íjjal, amit rábeszélésemre a szekrényemben hagyott...

Ráadásul nálunk még tanítás van (grrr...) és becipeltem pszicho szemináriumra, miután kioktattam, hogy NE mutatkozzon be, NE csókoljon kezet a lányoknak, és NE közölje, hogy az apja Helytartó, mert erről így nagyhéten mindenki Pilátusra asszociál... erre megkérdezte, ki az...

Próbáltam neki elmagyarázni a keresztény vallást és a húsvét jelentőségét...

Na, majd megírom... de ha megjönnek a többiek is, nem tudom, hová rakom őket...

Namarie, ne hidd, hogy csak a tündékkel nehéz...

A Tragédiát elmagyaráztam neki, mire ő: Áh, szóval Melkor kavart itt is...

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #248591 Írta: Olorin.papa
:( A nálam lakó tünde, sajna hamar összetűzésbe kerűlt a rend éber őreivel (szelíd és jóságos természete ellenére).
Először is, mivel gondoltam megmutatom neki a várost, elcipeltem magammal sétálni, de ő nem volt hajlandó köznapi ruhába bújni, a lobogós-szépenszabott-tündeszürke gúnyája helyett, nem győztem aztán magyarázni mindenkinek: Nem! Az nem háló ing, és nem függöny...
Az utánunk özönlő, csillogó szemű tinilányok hadát még elviseltem, de amikor egy nagydarab, bőrruhás ember-villogó szemekkel- is ajánlatot tett, az már több volt a soknál, akkor már éreztem itt még gond lehet!
Megelőzendő, hamar kivittem a parkba, ott légalább fák között lehet.
Én lepihentem,- lányok előli futás, meg a macsó fiúk előli bujkálás alaposan kimerített.
Itt nem lehet gond!-gondoltam, miközben kedves vendégem a fák között sétálva a tünde álmok útjára tévedt.
Sajna, elaludtam egy pillanatra-hiába a tavasz, és a zsongító levegő- és mire körőlnéztem, már a barátom nem volt sehol...
Mint később kiderűlt, a rendőröknek feltűnt a réveteg tekintet, és azt hívén drogos, bezsuppolták az örsre... Mivel nem volt újlenyomata, sem igazoló irata, meg a rendőröket is felmérgesítettea azzal, hogy 14326 évesnek mondta magát (ami persze igaz) , rögtön bevágták egy cellába.
Beszéltem egy ügyvéddel, azt mondta 4-6 évet kaphat, erre ő nevetett, és azt mondta, neki az semmiség, Angbandban többet is ült... az igaz, de Angbandban nem voltak "macsó fiúk"... és én nagyon féltem azt a hófehér testét...

fojt köv, majd legkésőbb 6 év múlva...

Több
19 éve 8 hónapja #248586 Írta: Namarie

Niéla Carangil írta: Segítség! :lol:

Nam, te már tapasztalt vagy: hogyan magyarázzam el Faramirnak az ipari forradalmat, a kapitalizmus működését és azt, hogy ez NEM Mordor műve?

Most itt ül mellettem a laborban, és kissé kikészült a mai dolgok miatt... sebaj, majd közgáz előadáson lenyugszik... az unalomtól.

Hát talán úgy, hogy némileg legyél szkeptikus: az ő világa vajon a mi világunk-e? Mit döntesz? ha igen, akkor elég nehéz lesz. legfellebb ismertesd vele az Ember tragédiáját, és ezen keresztül szemléltesd, hogy páran kitalálnak valamit, ami szándék szerint jó, de aztán az emberi önzés miatt az lesz belőle, ami......
(Bocsánat a nem túl humoros megnyilvánulásért)

Több
19 éve 8 hónapja #248584 Írta: Noredhel
Segítség! :lol:

A Namarie-t ért tünde megszállás nem elszigetelt jelenség. Egész Közép-Európát érinti... ezt ma reggel tudtam meg látogatómtól, aki szerint ez attól jön, hogy a Mandostól frissen szabadult emberek/tündék/egyebek csak arra figyelnek, hogy "Közép...".

Felhívott pesti barátnőm is, akit tegnap este óta Szarumán boldogít. Képzelhetitek...

Engem egyelőre Faramir rohant le a maga kedves módján, de sajnos kilátásba helyezte, hogy: "Hát a bátyám biztos beugrik előbb-utóbb... esetleg az apám is... nananana, nem ájulni el!"

Mint kifejtette, mindenki azt látogatja meg, aki közismerten szereti őt... és vigasztalt, hogy örüljek, hogy nem Suttog lánya Dorombol, a balrog jött.

Erről beszámolót fogok írni, de a jelenség komolyabb szociológiai vizsgálatot igényelne...

Nam, te már tapasztalt vagy: hogyan magyarázzam el Faramirnak az ipari forradalmat, a kapitalizmus működését és azt, hogy ez NEM Mordor műve?

Most itt ül mellettem a laborban, és kissé kikészült a mai dolgok miatt... sebaj, majd közgáz előadáson lenyugszik... az unalomtól.

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #248524 Írta: ithilea
ithilea válaszolt a következő témában: Humor
Olyan jó a Villon!

Ja, és Lutrz, hajrá!!

Több
19 éve 9 hónapja #248508 Írta: Noredhel
A helyesírás istenes, de az igeidőket következetesen kéne használni...

/me magyar szakos...

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 8 hónapja #248498 Írta: Lutrz hadnagy
Lutrz hadnagy válaszolt a következő témában: Humor
Tindomiel: Igen akkor mi a honlapod címe?

Na még egy utolsó próbálkozás ha ez sem tetszik akkor nincstöbb:

Sok dolog történik

Kel-Bimbót jóleső érzéssel töltötte el, hogy megzavarta fajtársai nyugalmát. Sőt nagyot röhögött mikor az első hobbit a kapuja elé esett. Besietett, a házba, megfogta cigarettatárcáját, felvette a kabátnak nevezett ócska rongyot, amikor esszébejutott, hogy nem írta meg a végrendeletét. Leült az asztalhoz, és írni kezdett:
Én VI. Folpak Kel-Bimbó, a Folpak ház utolsó eredeti sarja, kijelentem, hogy mindenemet unokahúgomra Folpak Frodóra hagyok.
VI. Folpak Kel-Bimbó
Felpattant az asztaltól. Fél órát töpreng melyik botját, vigye magával, majd rájön, hogy nincs egy se. Kiment az ajtón. Azaz kiment volna az ajtón. Ugyanis belefutott kedvenc és egyetlen barátjába: Gandalfba. A vén varázs-ló megszólította:
- Ejnye hát nem szégyelljük magunkat?
- Nem. Ez csak egy kis tréfa.
- Tréfa-répát ettél reggel?
- És ha igen?
-…Na a végrendeletet megírtad?
- Igen. Mindent Frodóra hagyok.
- A Gyűrűt is?
- Azt is ott van a... zs...zs...zsebembe.
- Rakd csak szépen le.
- Magadnak akarod úgy ám. Átok átok. Gyűlöljük gyűlöljük.
- Folpak Kel-Bimbó! Ne gyanúsíts olcsó trükkel. Ha azt akarnám, hogy ideadd, azt mondanám: Add ide! Add ide... Selypíteni akarok!
- Gandalf öreg harcos... Kérlek vigyázz Frodóra. Olyan kis gyökér.
- Vigyázni fogok.
Bilbó kidobja a Gyűrűt a kukába... pardon a földre, és kimegy a házból. Elsétál a ház előtt, és közben énekli a Hobbit-himnuszt:

Eru álld meg a hobbitot
Jó ésszel bőségesen
Nyújts feléje pipafűt
Ha neki már elfogyott ...

Ezt kornyikálta Bimbó miközben látó és hallótávolságon kívülre nem ért. Hogy utána mitörtént a titok homálya fedi. Legalábbis egy darabig. Frodó beesik a házba. Gandalf szerencsétlenségére nekiesik a próbafalnak, ahonnan leesik a pokróc, amivel letakarta a rajzot. Frodó Szörnyülködve látja meg a két torzított embert és az alattuk lévő szöveget. Az egyik alá Bimbó a másik alá Frodó van írva. Nekiesik Gandalfnak és addig fojtotta, amíg van benne ellenállás. Aztán Gandalf nem bírja tovább és elkiáltja magát: "Bocsánat!!!" Frodó hirtelen megváltozik, megszelídül felsegíti Gandalfot. "Bocsánat"- dadogja és kisírja magát. Majd szemét törölgetve zsebkendő után kutat. Keze beleakad valamibe. Sejtése szerint az ágyfüggöny. De mikor kifújja az orrát, valaki pofon csapja.
- Mit teszel a ruhámmal? Kész szégyen. Most vihetem a mosodába. Tegnam voltam.
- Bocsánat.
- Nem tesz semmit. De te fizeted. A mai mosodaárak.
Gandalf elmeséli Szauron bukásának történetét meg azt, hogy a gyűrűbe bujt bele.
- Hé valaki van az ablak alatt.
- Honnan szeded.
- Tessék ide van írva.- kihúz a zsebéből egy nagy könyvet-: Gandalf botjával az ablak felé csap és ...
- Ja persze. Bújj el.
Frodó bebújik az ágy alá. Gandalf pedig leakaszt a falról egy óriási törp kalapácsot, (Bilbó biztos Balintól kapta a kirándulás után) odamegy az ablakhoz, kidugja a kalapácsot -rémült kiáltás- és elengedi. Lent, valami nagyot puffan. Gandalf kidobja a horgot, majd felrángatja az illetőt: Haradi Kamu.
- Mit csinálsz itt?
- Nyírtam a füvet.
- Ne kamuzz Kamu.
- Na jó: Frodót akartam kukkolni.
Gandalf felnevet. Ez a nevetés hirtelen ordításba megy át.
- Elkíséred Frodót! -kicsit enyhébben- Neked Frodó-húr -megint üvöltve- erre az útra.
- De miért?
- Mert hallgatóztál.
- Én?
- Te. Mondd meg ki szerezte meg a gyűrűt?
- Mickey Egér.
- Ezek a mai fiatalok. Csak a tévé. Úgy látszik, tényleg nem hallgatóztál. -Kamu elégedetten mosojog//sikerült a csalás//- De azért elkíséred Frodót. De még várjátok meg míg, visszajövök. Nem felejtelek el. Haradi Kamu.
Kamu összetörve esik össze…

U.i.: Végigfutattam egy helyesírás ellenőrzőt. :wink:

"Amit írtam megírtam!"

Több
19 éve 9 hónapja #248379 Írta: Noredhel
Eol, Lekwar, Ungoliant... ez megint nagyon Szauron volt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #248368 Írta: Alyr Arkhon

Szauron titkos naplója
újabb folytatás

49. Ma kissé összekaptunk Eollal. Megfenyegettem, hogy ha elmegy a fekete fém receptjével, élete sötét lesz és boldogtalan, s pont mikor megragadja a fényt, elárulják és meghal. (jó kis átok, mi? Mandostól tanultam, hogy úgy kell jósolni, hogy azt a lehető legtöbbféleképpen lehessen értelmezni) Nagyon csúnyán nézett rám, dehát az meg kit érdekel?

50. Eol meglépett a fekete fém receptjével. Szegényke. (hogy miért ő a szegény, s nem én? Mától minden szilvalekváromat megbűvölöm, hogy az egészen az emésztéséig az én uralmam alatt legyen. Márpedig a páncélba kevertet sosem eszik meg…) A Főnök megint kavar valamit Valinorban, állítólag Feanor nagy csillogó izéket csinált, amiknek mindenki a csodájára jár. Hát én nem.

51. Itt járt a Főnök! Személyesen!!! Tisztára leesett az állam. Még kitakarítani se volt időm, de szerencsére nem tette szóvá. Megkért, hogy felügyeljem a DeepArda2 (tünde néven Angband) újjáépítését, mert úgy tűnik, hamarosan odaköltözik, némi csillogó izékkel megrakva. (ezeket világítás céljára akarja használni.) Miután ezt közölte, elgondolkodva nézett egy sarokban lógó pókra, majd elrohant dél felé.
Időközben egyébként elég jól feltérképeztem Beleriand keleti felét, hála Eolnak aki minden eszközét galvornból (az én fémemből) gyártja. Látom amit ő lát, sőt többet. Mellékesen egy kisebb vagyont keresek a szilvalekvárral, amit különböző álneveken vesz tőlem. (a tengertől keletre csak én gyártok ilyet, és tartok tőle, hogy a megfelelő sűrűségű dzsem még Nyugaton is ismeretlen mert ekkora mennyiségű cukornak már a látványától is heveny rosszullét lesz úrrá a danolósokon. (itt meg, amióta az Ered Luinban a törpök új cukorbányát nyitottak, olcsóbb mint a ködhegységi só)

52. Megkezdtük a pincék meg némi erőd építését ill. felújítását, bár előtte meg kellett birkóznom a balrogok sztrájkjával, mivel az, hogy nem őket használja majd a Főnök világításra, vérig sértette őket. De miután meggyőztem, hogy nincs a környéken az övékéhez fogható lángész, és megdícsértem a tüzes lelküket, majd végül leitattam őket tüzes vízzel, nem volt gond. (állítólag különösen jól tudok hízelegni…)

53. Délen valami sötétség gomolyog. Szerintem a Főnök mesterkedik valamit. Az a sötétség annyira fekete, hogy kezdek irigykedni. Nyugatról jelentik (a Főnöknek vannak beépített emberei és ők ide jelentenek), hogy Feanor már annyira fennhéjázó, hogy a többi madárfaj tiltakozó tüntetéseket szervez.

54. Esemény van! A Főnök és a Sötét Izé bementek Valinorba, ahol szokás szerint buli volt (Yavanna akkor tart tavaszünnepet, amikor akar, van, hogy hetente van rügyfakadás) és leoltották a közvilágítást, de nagyon! Valószínűleg egyelőre szünetelni fog a lekvárimport. Más részről a Főnök elhozta a csillogó izéket (szilva – rillok vagy mik. Lehet hogy valami lekváresszencia?) de a Sötét Izé megpróbálta elvenni tőle. Mire a Főnök kiáltott egyet és innen ott termett Gothmog meg egypár társa. Mást nem nagyon tudok, mert még nem értek vissza.

55. Megérkezett a Főnök, elmondta, hogy Ungoliant (azaz a Sötét Izé) megpróbálta szerződésszegésen érni őt, de hála a balrogoknak ez nem sikerült. A Főnök mostantól közreműködik az építkezésben és mellékesen elkezdte újratenyészteni az orkokat (bár szerintem még mindig nem tökéletesek) amik az utóbbi időben a danolós tevékenységek miatt igencsak megfogyatkoztak.

56. Valinori Tudósítónk jelenti: Feanor kiabál, és a többiek Túnán néznek rá. Hogy lehet beszédhibás kémeket alkalmazni?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #248307 Írta: Noredhel

Fehér Szarumán írta: Nem tudjátok, hogy a Folytassa középföldénnek van-e folytatása? Mivel jó iromány, érdekelne. Én kerestem, de nem találtam. :itscool:
Amúgy niéla, az én történetemben hozzáírtam a folytatást a korábbi anyaghoz. Még majd folytatom.... :itscool:

Én írtam, és van. Mindjárt fel is teszem.

Alyr: :lol: :lol: :lol: (LEKWAR 4ever!)

Namarie: Jajjj... ezek a tündék nagyon súlyosak... :P

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #248228 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Humor

Phaedra/Namarie írta: Tündék a nyakamon 2.:
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1616

Teljesen együttérzek:D Nem lehet könnyű az élet két tündével:D
És köszi,sikerült lefejelnem az asztali lámpát a röhögéstől:D
Viszont megfogadom,hogy infó órán soha többé nem olvasok ilyesmit,mert a tanár majd' kivágott a teremből.
Most már csak arra vagyok kíváncsi,lehet-e még fokozni a helyzetet? (magyarul:így tovább!irtó jó!)

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Több
19 éve 9 hónapja #248023 Írta: Namarie
Na, most volt érkezésem olvasni is.

Alyr: a naplód: szegény, szerencsétlen Eöl!!
Megsajnáltam, pedig eléggé úúútálom... nagyon-nagyon jó!!

Tindómiel: huhhh.... Szarumán, punk hajjal... megáll az ész!!!

Több
19 éve 9 hónapja #248013 Írta: Olorin.papa

ithilea írta:

Tindomiel írta: Na,csak megalkottam valamit :D
Szvsz nem üti az előző szintjét, de ímé:

Szarumán balladája a valákhoz

Tiritarka Szarumán a terembe belép,
Haja punkra festve, nem üt el ruhától,
És mézes-mázosan szól a valákhoz ekképp,
Hátha zokogást vált ki a bírákból:
„Hát bűn-e a génkísérlet, mellyel
Tüncökön végzek állománykeverést?
Munkát jobban bírnak anti-szőke fejjel:
Töröljétek el a halálbüntetést!

Bűn, hogy Orthanc feketére mázoltatott?
Hisz akkoriban ez nyerő szín volt…
Az más, hogy a dizájn közben megváltozott,
Pályázat kiírva: legyen rajt’ színfolt.
Bűn, hogy tiltakoztunk a dúnföldiekkel?
Hisz mindenkinek joga a tüntetés…
Nem tetszett a rohír telepesi rendszer –

Na jó, az mégis bűn, könnyen meglehet,
Hogy dolgoztam saját szakállamra;
S átkutattam minden folyószegletet.
De gondoltam Gandalf kartársamra!
Köztudott: az én szakállam eredeti,
S ez mindig jobban bírja a terhelést;
Gandalfé csak fals vatta, azt megeheti –

Ajánlás:
Drága jó valák, irány tanácskozni,
S kérlek, ne ítéljetek se tőrt, se konyhakést,
Itt az ideje kegyes döntést hozni:
Töröljétek el a halálbüntetést!”

[/b]

Nahát, ez is milyen jó!... És még én akarok paródiát írni. Amúgy még el sem kezdtem, de mentségemre legyen, hogy minden nap három-négy órát ülök kóruson és készülünk egy nemzetközi versenyre, két hét múlva meg Dániába megyek. Még tanulni sincs időm
De ez szuper, Tindo!!!!

:itscool: Ez nagyon jó!!! Tiszta Villon! :dance:
Remélem még írsz nekünk efféle remekműveket!!! :sungl:

Több
19 éve 9 hónapja #248012 Írta: ithilea
ithilea válaszolt a következő témában: Humor

Tindomiel írta: Na,csak megalkottam valamit :D

Ajánlás:

[/b]

Nahát, ez is milyen jó!... És még én akarok paródiát írni. Amúgy még el sem kezdtem, de mentségemre legyen, hogy minden nap három-négy órát ülök kóruson és készülünk egy nemzetközi versenyre, két hét múlva meg Dániába megyek. Még tanulni sincs időm
De ez szuper, Tindo!!!!

Több
19 éve 9 hónapja #247985 Írta: Namarie
Tündék a nyakamon 2.:
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1616

Más:

A farsangi ihlet továbbra is kitart, így tehát írtam még egy "téma és variációt" ezúttal Melkor és Lúthien társalognak:

Van itt valaki? Ki kopog?
Én vagyok- mondta Lúthien.
Libegj el, senki se hívott!
Ejnye már- mondta Lúthien.
Lopni indulál? Mit csinálsz?
Ellejtem- mondta Lúthien.
Valami rosszban táncikálsz.
Csak neked rossz- mondta Lúthien.

Ha most kinyílna ez a zár-
Ki fog- mondta Lúthien.
Mélyen alhatnék egy éjen át.
Úgy bizony- mondta Lúthien.
Ha bennn volnál a termemben itt-
Bár volnék- mondta Lúthien
Itt balettoznál hajnalig.
Hát hogyne - mondta Lúthien.

Ha itt maradsz ez éjszaka-
Ó, hát persze- mondta Lúthien.
Vigyázz, hogy Berennel juss haza.
Vigyázok- mondta Lúthien.
S bármi is essék idebenn-
Sok minden fog - mondta Lúthien.
Mindörökké titok legyen.
Nem lesz- mondta Lúthien.

Több
19 éve 9 hónapja #247980 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Humor
Alyr: :itscool: :mrgreen:

Kritikai megjegyzések: Nem Ëol, hanem Eöl, illetve a 'naugrik' kifejezés helytelen, ugyanis a 'naugrim' (ami magában már többes szám) kissé ééérdekes képzése...

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 9 hónapja #247939 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Humor
Alyr, most mit mondjak... :mrgreen: És a farkasokat LEKVAR- ral eteted? :lol:

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 9 hónapja #247919 Írta: Alyr Arkhon

Szauron titkos naplója, újabb folytatás (hamarosan majd fel lesz töltve hogy ne okozzon gondot az előzmények keresése)

43. Állítólag a Főnök egyre többet beszélget ezekkel a danolós népekkel. Remélem nem rontják meg. Úgy hallom, ez a Feanor letagadja, hogy valaha is kapcsolatban állt velem és az apósát jelöli meg tanáraként. Valami rendes bosszún töröm a fejem.

44. Esemény! Éppen főzöm a legújabb BarackLEKVÁR 3.2-őt amikor egy egyénre leszek figyelmes aki az ablakon beleskel. Erre kimegyek, ő meg próbál elbújni. A következő párbeszéd játszódott le közöttünk mikor elkaptam (naná, hogy elkaptam, majd pont előlem fog meglógni):
- Ki vagy és mit akarsz? – kérdeztem, mivel nehogymár pont az udvariassági formulákkal vesződjek ha ez a hegyesfülű a markomban van (szó szerint persze)
- Izéééé.. – mondta ő nagysokára.
- Szép név.
- Nem ez a nevem!
- Hanem?
- Eol. Pontosabban Ëol.
- Aha. És?
- Hát én csak erre jártam… (ekkor picit megszorongattam, a sikolyokra néhány éberebb váltott farkas felébredt és előjött, amitől a tünde még jobban kezdett jajgatni)
- Nos? (évekig gyakoroltam, mire úgy tudom mondani a „nos”-t hogy megfagyjon az ellenfél ereiben a vér. Minden jégkocka nélkül.)
- Aaaaa… Aaazt mondják, te kovács vagy. Ééés…
- És?
- Szeretném ha megtanítanál egypár dologra… De láttam, hogy igazából szakács vagy… (itt picit elszorult a torka az ujjaim között)
- És mért akarsz érteni a kovácsmesterséghez?
- Fegyver… (erre leraktam)
- Honnan ismered ezt a szót?
- A naugriktól… Azok a kis szakállas fickók… Ők használnak ilyet. (biztosan Aule teremtményeire gondolt)
- És minek neked fegyver?
- Vadászni… (ekkor jól a lelkébe néztem és amit ott láttam az kecsegtetett némi reménnyel)
- No jó. Meglátom mit tehetek.
Ezután kissé sápadtan távozott. Erősen gondolkodom, hogy megtanítom egy s másra, bár nem kétlem, hogy később tagadni fogja a dolgot. De amit a lelkében láttam, az kis segítséggel még hasznomra lehet.

44. Elmentem megnézni a naugrikat. Egész jó dolgokat készítenek fémekből. Néhol a tündék vadásznak rájuk (támogatandó szokás) de másutt kereskednek velük.
Ez a Thingol király is (régebben Elwe Singollo) nem elég, hogy összejött azzal a maiával, de még országa is van. Kissé arrogáns lett ettől. (egyébként ez megfigyelhető a danolós népeknél, hogy aki kicsit is feljebb kapaszkodik a ranglétrán, rögtön pökhendi és arrogáns lesz. Bár így már messziről fel lehet ismerni az álruhás hercegeket)

45. Bevettem Ëolt inasnak. Rögtön közöltem, hogy hámozzon meg két kosár almát a lekvárhoz (mást nem mertem e kezébe adni, elvégre valinorból való import áru és elég drága). Nem tetszett neki. Utána megkértem az egyik váltott farkast, hogy üljön le mellé és ásítson néhányat. Nem volt több probléma.

46. Most már kezébe adtam a kalapácsot és odaengedtem az egyik kisebb üllőhöz. Egyelőre a kovácsolás alapjainál tartunk. Miközben gyakorolt, kísérletezgettem egy kicsit. Egy fekete, fényes és ellenálló fémet akarok, amiből majdan a szép tornyomat fogom építeni. Egyelőre csak olyan ötvözetet tudtam összehozni amihez mithril kell ( egy rész mithril, egy rész obszidián és két rész sűrű szilvalekvár (tüncnyelven dzsem)) de sajna a szilva meg a mithril igen drága.

47. Előrébb jutottam a kísérletekben, és Ëol elkészítette vizsgadarabját egy eredeti méretű acél hópelyhet. Egész ügyeskezű. Most már lassan tanulhat néhány érdekesebb dolgot. Érdekes módon vonzódik a fekete színhez. Mondtam én, hogy reményteli.

48. Készen van a fekete fém! Persze még mindig nem olcsó, de sikerült minden egyéb követelménynek megfelelnie. Ëol érdeklődik iránta. Lehet, hogy megtanítom a készítését, mivel a hasznosabb fémek iránt érzéketlen. (danolós vér nem válik vízzé, bár lehet hogy csak módszer kérdése)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #247807 Írta: Myräfelle
Myräfelle válaszolt a következő témában: Humor
Alyr: málna :arrow: :arrow: ... :D :D :twisted: :D 8)

...A tündék hatalma régen elmúlt,
most már a világ körein kívül lakoznak,
és nem térnek vissza többé...

Több
19 éve 9 hónapja #247747 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Humor
Na,csak megalkottam valamit :D

Ajánlás:

[/b]

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #247727 Írta: Alyr Arkhon

Szauron titkos naplója
(folytatás)

28. Azt hiszem egy időre bezárkózom. A világ nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele. Kéne egy torony. Olyan magas. És fekete.

29. Az eldák méginkább Valinorba mennek. Még úszó szigetet is kaptak. Meg minden. Szörnyű.

30. Az egyik főtünc leállt mert kézen fogta egy maia. Hatalmas méretekben tesztelték a relativitáselméletet. Elwe Singollonak tényleg csak egy pillanatnak tűnt egy szép nő kezét fogva a dolog, míg a népe már mindent átkutatott utána… Höhö.

31. Rég nem írtam. Egy csomó dalolós Valinorban van és ott énekelnek, táncolnak és vigyorognak. Egyik sem allergiás. Egyesek rákaptak az építkezésre meg a dolgok gyártására. Aule több licenszemet eladta nekik két tál málnáért. (a málna sem jó. Olyan magos.)

32. Elloptam Aulétől a málnát. Hehe. De sajna hazafele kicsit leejtettem pont a cukortartóba. Kihalásztam, leszűrtem és nézem. Ez valami új. Név kéne neki. Nincs benne mag. Édes. Hmmm…

33. Mikor engedik már ki a Főnököt? (Szólóénekest mármint) Azt hiszem, szervezek egy tüntetést. A dolognak még mindig nincs neve.

34. A tüntetésből nem lett semmi. A balrogok lemondták, mindenféle mondvacsinált okokra hivatkozva. A váltott farkasok láttán meg alapból rám támadna a fele főizé meg a pattogós kis alizéik. Az danolászósokról nem is beszélve.

35. Megvan! LEKVÁR! Lehet Enni Különösen Vigyázva, Általában Roppantjó. Nem túl jó név, de még dolgozom rajta. A váltott farkasok dalt írtak nekem. Olyan édesek. Különösen mézzel.

36. Eladtam a LEKVÁR licenszét Yavanna egyik bizalmasának. Cserébe biztosította, hogy néha essen az eső és járkálhassak Valinorban. Újabb lekvártípusokon dolgozom. Igazából főzni kellene… Hamarosan kipróbálom, egynémely balrogok amúgyis válallnak munkát sparheltben amióta a Főnök fogságban van.

37. Ma jártam Valinorban. Van ott egy Feanor nevű illető, aki kalapáccsal a kezében járkál, és addig üt a dolgokat, amíg egészen másfélék nem lesznek, és ez neki jó. Állítólag kovács. Hát, ha az kovácsolás, hogy elkezd ütni egy darab szenet míg gyémánt nem lesz belőle, akkor az is, de egyébként… Lehet, hogy mutatok neki egy-két fogást.

38. A főizék rossz szemmel nézik, hogy szóbaállok Feanorral. Rossz híremet keltik amióta együtt láttak Főnökkel. Bezzeg Ossénak rögtön megbocsájtottak mert a felesége közben járt érte. Lehet, hogy nekem is kéne feleség? Egyelőre senki méltó nincs a közelben. Bár szép nők vannak, de folyton táncolnak, vagy énekelnek, vagy mindkettő.

39. Ma megdícsértem valami Nerwen nevű illető aranyszín haját, és erre hozzámvágott mindent ami a keze ügyébe került. Többek között a hajkeféjét ami kettétört. Hiába, Feanor csinálta. Említett „kovács” később odajött és szintén rámripakodott, mert a törött hajkefe beleesett valami vízbe és így az összes rajta lévő hajszál lemosódott. Tehetek én róla? Valami miatt Feanornak fixa ideája az arany hajszál.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.422 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére