Versek

Több
17 éve 6 hónapja #322585 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Versek
van benne valami...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #322576 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: Versek
Úgy hevít belülről a szív,
A szeretet majd’ kettéfeszít,
S ha lüktető keblem meghasad,
Belőle majd dús virág fakad.
Meztelen láng lakja izzón a kelyhet,
Mit száz szirom acélkéken dédelget.
Magasra szökik buja zöld szárán
S körülindáz téged, te gyönyörű bálvány.
Szomjazva fonja magát testedre,
S nem enged neked – ha fáj is-, hogy vesd le.
Holtan fekszem én a lábaid alatt
S tiltott virágom mohón reád tapad.
Törött szívem virágcserép, s a kegyetlen,
Mi sarjad benne, nem más, mint a szerelmem.
Nem válunk el soha immár, s bizony, meglátod:
Boldog leszel - bennem leled rég vágyott halálod!

Bájos, igaz? :twisted: Ez történik, ha az ember túl sok Evanescence-et hallgat és Emilie Simon klippet néz. :D
Cím még nincs... ha lesz, szólok.

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #322575 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Versek

Sötét Úr írta: Szméagol: jelen esetben mit értesz "kerekebb" alatt? Egy olyan versnél, ahol épp az a "poén", hogy elfogy, elhal?

Leesett a poén, és tényleg jó ötlet, de valahogy az olvasó mégis lezárásra vár/vágyik. De egyébként tényleg nagyon jó, szép, szóval grat!

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 6 hónapja #322571 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Versek
lépesméz
édes bosszúság
megtörött megtérés
bicsakló lépés
lép is
édes
falat

falat bont
száraz gát
hídalatt, hídon át
lépés
lép is.

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
17 éve 6 hónapja #322563 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Versek
Szméagol: jelen esetben mit értesz "kerekebb" alatt? Egy olyan versnél, ahol épp az a "poén", hogy elfogy, elhal?

Több
17 éve 6 hónapja #322545 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Versek
Szerintem ez az Apátia qrva jó. Megvan benne minden.

...

Több
17 éve 6 hónapja #322517 Írta: Szméagol

Sötét Úr írta: Apátia (tavaszi fáradtság?)

Elhamvadtak lassan a szénporos esték,
És a gyümölcsfák szépen kinyíltak újra.
Kihevertek a matricabékák az útra,
De hol vannak, miért nem jönnek a fecskék?

Rongyos fészkeket ringat a vén eresz,
Verebek fecsegnek az eszterhéj alatt.
Pár őszi levél is pödrődve itt maradt,
A tó tükrével langy narancs fény szemez.

Elhamvadtak lassan az esték.
A gyümölcsfák kinyíltak újra.
Matricabékák henye útja -
Nincsenek, nincsenek fecskék.

rongyos fészkek
verébének
pödrött levél
tó tüze kél

vigaszom
tavasza
csonka

Nos, ez csak egy kisérlet... Ki tudja miért, de hozzánk még nem érkeztek meg a fecskék, pedig ilyentájt már itt a helyük. Azonkívül akartam írni valamit, amiben egy "művön" belül szerepelnek az ilyen szavak, mint a "matricabéka", "eszterhéj", és az olyan képek, mint az üresen álló, várakozó madárfészek. És régóta mozgatta a fantáziámat a fogyatkozó vers is. És - nehéz idők járnak felém - magam alatt vagyok...

Ha van véleményetek, szívesen veszem, de vegyétek figyelembe, hogy egy összecsapott, direktben a hozzászólásba "írt" rögtönzésről van szó.

Ahhoz képest nem rossz, bár a befejezés lehetne kicsit "kerekebb".

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 6 hónapja #322502 Írta: Sötét Úr
Apátia (tavaszi fáradtság?)

Elhamvadtak lassan a szénporos esték,
És a gyümölcsfák szépen kinyíltak újra.
Kihevertek a matricabékák az útra,
De hol vannak, miért nem jönnek a fecskék?

Rongyos fészkeket ringat a vén eresz,
Verebek fecsegnek az eszterhéj alatt.
Pár őszi levél is pödrődve itt maradt,
A tó tükrével langy narancs fény szemez.

Elhamvadtak lassan az esték.
A gyümölcsfák kinyíltak újra.
Matricabékák henye útja -
Nincsenek, nincsenek fecskék.

rongyos fészkek
verébének
pödrött levél
tó tüze kél

vigaszom
tavasza
csonka

Nos, ez csak egy kisérlet... Ki tudja miért, de hozzánk még nem érkeztek meg a fecskék, pedig ilyentájt már itt a helyük. Azonkívül akartam írni valamit, amiben egy "művön" belül szerepelnek az ilyen szavak, mint a "matricabéka", "eszterhéj", és az olyan képek, mint az üresen álló, várakozó madárfészek. És régóta mozgatta a fantáziámat a fogyatkozó vers is. És - nehéz idők járnak felém - magam alatt vagyok...

Ha van véleményetek, szívesen veszem, de vegyétek figyelembe, hogy egy összecsapott, direktben a hozzászólásba "írt" rögtönzésről van szó.

Több
17 éve 6 hónapja #322500 Írta: Nilla
Nilla válaszolt a következő témában: Versek

veramacska írta: Hát megint félve betolakszom egy kis versecskével. Hátam mögött áradat, tessék véleményezni...

Jégvilág

Álmomban egy kertben jártam,
Teli volt ültetve jégvirággal.
Meztelen talpam taposta őket,
Te jégpáncélban, mozdulatlan néztél.
Véres szívvel távolodtam Tőled,
De már ezt döntöttem Én.

Jégkertből jégerdőbe mentem,
Sűrű erdő, eltévedtem benne.
Zúzmara hullott a nyakamba.
Te mint gondolat, szélként követtél,
S kifújtad nyakamból a havat.
Hogy féltem Tőled Én!

Vissza vitt Hozzád a gondolat,
Fagyos kertnek jeges szoborja.
A jeges szobor fagyott kereszt,
S Te sírtál előtte Bennem Érted.
Érzem, szívemet már nem ereszted.
Hát legyen Tiéd, magamból kitépem Én!

Mégis, halkan, lágyan régi égi dal ringat,
Mosolyogva idézed fel múlt pillanataimat.
Olyan ismerősek most a vonásaid...
Hisz Te Én vagyok, a régi Én!
De nem... Már nem közösek az álmaink.
Te itt maradsz, s aki tovább megy, csak Én.

Már nem kell a kert, vár az Élet erdeje,
Ne tarts vissza, gonosz Én, eressz el!
Már rég elmúltál, elhagytalak Gyermek Létem!
De Te csak mosolyogsz, sokáig tartasz karodban.
Fázva, félve, felsikoltva feleszmélek:
Ketrecként zár be az Én.

Sztem ez nagyon jó! nekem legalábbis tetszik=)

"Egy csepp is növeli a tengert"

Több
17 éve 6 hónapja #322480 Írta: Eglarcarien
Eglarcarien válaszolt a következő témában: Versek
Sziasztok! rég jártam erre, de örömmel látom, h azóta se halt ki a topik. :)

Hoztam én is egy-két ilyen... izét.

[STÁCIÓK]

070412#1

a szavak lecsorognak
a fájdalomtól még sűrű
véren s velőn le
egész a szívig
tócsába gyűlnek
alant remegő
cseppjeik egyszerre édes
és keserű ízzel
a szavak lecsorognak

070412#2

üres ég
a fákra feszítve
néma madárdal

hő nélküli lángod
mégis eléget

éj van
nem látsz
hova futnál

070412#3

száz hajnal-szirmú imán
csillagok hullnak az éjbe le
lépted kicsi mécs remeg
árnyad ha látod
a falon s megreped
tükörben az arcod

070412#4

felhők s madarak láthatatlan
nyomán járod kérdéseid
útvesztőjét míg sötét
sugarával rád ragyog
a végső
miért

070412#5

színesebb kép
éles vonalakkal
fest
újra mindent
a talán igazibb újra-faragott
arcból kitekintő
szempár

visszanézel utadra

Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.

Több
17 éve 6 hónapja #322452 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Versek
(szofi: sztem a hazatérés végén nem kell a sok, mert az elején úgyis leszögezted, hogy többről van szó, meg ez akár adhat neki egy plusz jelentésárnyalatot. és a végén jó lenne, ha szépen meglenne a dallama. a hidrodinamika meg így sztem jó. [felnőttség-gel mint szóval erre.])

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
17 éve 6 hónapja #322433 Írta: Bölöm Bika
Bölöm Bika válaszolt a következő témában: Versek
Karcsika, sej Karcsika!

Sej Regélek, ó de regélek.
Szemem előtt a hajnal,
Virradt virágai hullnak,
A mélybe szökkenő erdőképben.
Képtelen éktelen, végtelen sötétségben.
Csak a por maradt a lépteid után,
A végleg kiszagolt Kökörcsin bokrok,
Az eltemetett Freskók, s kopott zakók,
Melyet hordtál, mikor itt jártál köztünk.
Édes alma kerek lombja,
Virágzik a hegynek ormán
Vadkörte a vadszántáson,
Eke nélkül maradt, talán.
Sírva mondom el néktek,
Nem szólnak már a tihanyi harangok,
Vén apácák járnak ruhát mosni,
Üres gémesek, befalazott életek.
Mese-mese, szivárvány liliomszál,
Hangot szív fel a szívószál.
Füstölgő kémények, rakott csupasz téglák,
Állóholtak, görnyedt hátak.
Kerékcsikorgó szívszorító vágyak.
Lehegesztették az ablakokat,
S a gurtnikat elvágtak,
Itt büdösöm a roló mögött,
Átkozott, vizelettel teli falak.
Lombja piros, ott kint… Himbálódzik.
Ring, mint Gestapó-fing a nyári szellőben.

Több
17 éve 6 hónapja #322407 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Versek
Jaj, olyan gyönyörűeket írtok... Nem is tudom, hova kapkodjam a fejem.
Ennyi vers nem fér bele egyetlen iskolaújságba, de már csak egy nagyon szűk hónapom van. Azt hiszem, az anyagot pendrájvon fogom szolgálgatni a suliba :D

"Well, I'm back."

Több
17 éve 6 hónapja #322402 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: Versek
[size=9:3oi7fto0]Bocsi, nem volt időm alaposan elolvasni, úgyh nem is akarok róla írni nagyon semmit, de..."szoborja"? inkább csak szobra.. :roll: [/size]

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
17 éve 6 hónapja #322398 Írta: veramacska
veramacska válaszolt a következő témában: Versek
Elnézést a hibáért, nem éppen szerencsés, hogy háttal kezdtem mondatot, holott pont most beszéltetek ilyesmiről... :oops:

"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/

Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #322396 Írta: veramacska
veramacska válaszolt a következő témában: Versek
Hát megint félve betolakszom egy kis versecskével. Hátam mögött áradat, tessék véleményezni...

Jégvilág

Álmomban egy kertben jártam,
Teli volt ültetve jégvirággal.
Meztelen talpam taposta őket,
Te jégpáncélban, mozdulatlan néztél.
Véres szívvel távolodtam Tőled,
De már ezt döntöttem Én.

Jégkertből jégerdőbe mentem,
Sűrű erdő, eltévedtem benne.
Zúzmara hullott a nyakamba.
Te mint gondolat, szélként követtél,
S kifújtad nyakamból a havat.
Hogy féltem Tőled Én!

Vissza vitt Hozzád a gondolat,
Fagyos kertnek jeges szoborja.
A jeges szobor fagyott kereszt,
S Te sírtál előtte Bennem Érted.
Érzem, szívemet már nem ereszted.
Hát legyen Tiéd, magamból kitépem Én!

Mégis, halkan, lágyan régi égi dal ringat,
Mosolyogva idézed fel múlt pillanataimat.
Olyan ismerősek most a vonásaid...
Hisz Te Én vagyok, a régi Én!
De nem... Már nem közösek az álmaink.
Te itt maradsz, s aki tovább megy, csak Én.

Már nem kell a kert, vár az Élet erdeje,
Ne tarts vissza, gonosz Én, eressz el!
Már rég elmúltál, elhagytalak Gyermek Létem!
De Te csak mosolyogsz, sokáig tartasz karodban.
Fázva, félve, felsikoltva feleszmélek:
Ketrecként zár be az Én.

"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/

Több
17 éve 6 hónapja #322394 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Versek
csak egy pár szót szólok: szerintem semmi baj a mondateleji "hát"-tal... Ez egy vers, könyörgöm, nézzetek körül a nagy magyar költők irományaiban, simán megengedtek maguknak ilyeneket... persze ettől Idril nem lesz nagy magyar költő, etc., mielőtt letámadnátok, de szerintem semmi baj nincs vele, sőt igenis jól illik a helyére, jó kifejező költői eszköz, egy verselemzésben vagy negyed oldalt lehetne írni róla, hogy milyen szerepei vannak. Ha más műfajban, szépirodalmi novellában, regényben írta volna spontán, nem párbeszédben, azt mondanám, le vele, de így szerintem tökéletesen elfogadható...

szóltam.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #322389 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Versek
Idril drágám, szerintem annyi az össz probléma, h túlságosan a kontextusra hagyatkozik a vers. Nekem iszonyatosan bejön, büszke vagyok rád, drága!

, köszönöm a szaxerűség igényével megírt szigorú kritikát, élvezet téged olvasni.

Az én szösszeneteimre is le7 ám kommentelni, bár Mau és Zé már javasolt pár változtatást, amiket igyekeztem megvalósítani.

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/

Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #322385 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Versek
Hidrodinamika

Ahogy a szél végigsúrolja
a tó felszínét,
hullámfodrokra
tördelve szét,
amelyek,
mint a madárszárnyak,
rajokban fordulnak,
félreválnak,
kikerülve a nádtorzsákat
- a szélárnyékos helyeket,
mint "hajakat, verőereket" * -
úgy futnak végig elmémen
retinára égett kelmében
a felnőttség félkörei,
a jövő előképei.

(*Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?)

Hazatérés

Nyirfaligetek tavasszal.
Mint Lórien erdei.
A múlt bárhogy is marasztal,
az idő int neki.

És a fakókék, poros ég.
Sok friss tavaszi szántás.
Ha nem ijedezel vitézül,
tán elkerül a bántás.

Víztorony és szélkerék.
Gólyahír a töltésen.
Fűzfák és repcemezők.
Már elcsitult az énem.

S a nádasok ha intenek,
a vadkacsák ha szállnak,
őz szalad, fácán lépeget,
nem nyughatnak a vágyak.

Nyírfaligetek tavasszal -
mind Lórien erdei.
A múlt és a vágy marasztal,
de az idő int neki.

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/

Több
17 éve 6 hónapja #322360 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Versek
Kis segítség :idea: - "Légy üdvöz hát"? :look: - és hajrá! ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
17 éve 6 hónapja #322359 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
Idril Celebrindal./Fenrir válaszolt a következő témában: Versek
Sötét Úr: ez bizony tanulságos dörgés volt, de hálás vagyok érte, valami ilyesmiért raktam be a verset :) a rímképlet egyébként ABCB de igazad van, ez nem nyilvánvaló. a központozáson még gondolkodom. nekem valahogy csak az utolsó vszba kívánkozott egy-két helyen... nem értem viszont a "fényesek a hazai szelek" és a rossz emlék problémáját. esetleg ez már valahol elhangzott és tudatom pereméről húzta be a Múzsa? ha így van, nem volt szándékos...
semmi köze Earendelhez, ezért belefér a látcső, bár elismerem, tényleg Középföldés lett egy kicsit, pedig nem akartam.
ragrím: nekem valahogy a stílus vagy a hangulat miatt belefér, de mentségemre, próbáltam más rímfajtákkal is. ez egy egyszerű "tengerészdal" és mint ilyen, szerintem összefér a ragrímmel.
Hát: magyar szakos vagyok, tudom, hogy ezzel a szóval nem kezdünk mondatot, de szerintem a költészet pont attól szép, hogy csak a saját szabályait tartja be, a nyelvészekét nem feltétlenül. Nekem a "hát " inkább afféle felütés, olyan "vágjunk-bele-mert-nehéz-kimondani" kezdet. mint egy sóhaj. (jelzem próbáltam sóhajhoz jobban illőt találni, de ha úgy kezdem hogy "Ó", az már tényleg durván giccs lett volna még nekem is:) volt még a "nos", de az meg olyan, mintha éppen a bűneit olvasnám egy aktából, tudod olyan "nos a vádlott jelen van, akkor kezdhetjük bűnei felsorolását. illetéktelen és igazságtalan távozás, a bíróság megsértése, majd visszatérés ártatlan tekintettel stb stb..." A "no" enyhén csujogatós, a "na" meg: "na megjöttél te dög? merre jártál he? szép verset írok mert visszajöttél, de ha letettem a tollat, letépem a fejed!")
Tudom, hogy ez még nem az igazi, és próbálom megkeresni, mert itt motoszkál bennem. és köszönöm a kritikát meg az elismerő szavakat, nem vetted el a kedvem, sőt:)

A többieknek is köszönöm a dícséretet, rettenetesen jól tud esni az ilyesmi... :)

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."

Több
17 éve 6 hónapja #322358 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Versek

Szméagol írta: Azért én olvastam pár nagyon jó verset ragrímekkel. Szerintem nem a rím típusa a lényeg, egy kínrím is lehet jó, ha témához és hangulathoz illik. :P

háááát...
a tudatos torzformahasználat az oké, csak az ilyen mindenféle topikos versikék nagy részében nem erről van szó.

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
17 éve 6 hónapja #322283 Írta: Szméagol

Sötét Úr írta: Bocsi, de most dörgök. (A tévedés joga fenntartva!)

Idril: Légyszi fordulj szépen felénk, mert háttal nem kezdünk mondatot. Verset sem. :) Ha elhagyod, azzal jól orrbavágod a ritmusát, úgyhogy marad a csere. Akár egy "Hej!" is megtenné, de azért valami frappánsabbat kellene találni. A lényeg, hogy egy hosszú szótag legyen, és lehetőleg ne változtasson az értelmén - én az indulatszavak között keresgélnék. (A "csuhaj" nem jó, mert az két szótag!) :)

A "fényesek a hazai szelek" nekem kissé rosszemlékű párosítás. Az "utazó"-ra a "ment hajót" nem rím, a szelek-vizek rímpár meg jócskán kerülendő. (Önrím-ragrím, stb. hibakategória.)

El kellene dönteni, hogy ABAB vagy ABCB rímképlet legyen-e, és ahhoz tartani a cuccost, mert így bukdácsol. Arról nem is beszélve, hogy egy
ilyen Earendel-hangulatú vershez tájidegen számomra a látcső. :)

Az uccsó versszakban sem kellene a "Hát", de ott még inkább elfér. Viszont az "Álom-kék tenger... Hidd el tudom..." meg az utolsó sor javításért kiált. Ritmus, rím, minden borul, összecsapottnak hat így, pedig érezni rajta, hogy dolgoztál vele. De még nincs kész. (Ami nem baj, még akkor sem, ha beraktad - csak akkor, ha nem folytatod a munkát.) Ja, és ez a vers követeli a központozást.

Hogy ne kedvetlenítselek el, egy-két erényét is mondom: az eredetinek tűnő ritmus, bár sok helyen alig lehet ráismerni, jó, érdemes lenne követni. A gondolatmenete is kellemes, és nagyon jó, hogy végre egy tolkieni hangulat is feltűnik (újra) a fórumban. Üde, örömteli a hangulata, benne cseng a viszontlátás vidámsága és a félelem, hogy mindaz csak időleges. Csak nincs tengerész / hajós a szűkebb berkeidben? :)
Szóval "érted haragszom nem ellened" (bár egy cseppet sem haragszom): fényezgesd, csiszolgasd még, mert érdemes rá. Amiket leírtam, utólag visszaolvasva szigorúnak tűnnek, de mivel szükség van ide e vers javított változatára, nézd el nekem a szigort. :) Ha sikerül átírnod, kijár rá egy "take my bow" - de addig még van mit tenni. Szerintem sikerülni is fog, érződik rajta, hogy benned van az igazi változata, csak még nem találtál rá.

Azért én olvastam pár nagyon jó verset ragrímekkel. Szerintem nem a rím típusa a lényeg, egy kínrím is lehet jó, ha témához és hangulathoz illik. :P

Több
17 éve 6 hónapja #322260 Írta: Sötét Úr
Bocsi, de most dörgök. (A tévedés joga fenntartva!)

Idril: Légyszi fordulj szépen felénk, mert háttal nem kezdünk mondatot. Verset sem. :) Ha elhagyod, azzal jól orrbavágod a ritmusát, úgyhogy marad a csere. Akár egy "Hej!" is megtenné, de azért valami frappánsabbat kellene találni. A lényeg, hogy egy hosszú szótag legyen, és lehetőleg ne változtasson az értelmén - én az indulatszavak között keresgélnék. (A "csuhaj" nem jó, mert az két szótag!) :)

A "fényesek a hazai szelek" nekem kissé rosszemlékű párosítás. Az "utazó"-ra a "ment hajót" nem rím, a szelek-vizek rímpár meg jócskán kerülendő. (Önrím-ragrím, stb. hibakategória.)

El kellene dönteni, hogy ABAB vagy ABCB rímképlet legyen-e, és ahhoz tartani a cuccost, mert így bukdácsol. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen Earendel-hangulatú vershez tájidegen számomra a látcső. :)

Az uccsó versszakban sem kellene a "Hát", de ott még inkább elfér. Viszont az "Álom-kék tenger... Hidd el tudom..." meg az utolsó sor javításért kiált. Ritmus, rím, minden borul, összecsapottnak hat így, pedig érezni rajta, hogy dolgoztál vele. De még nincs kész. (Ami nem baj, még akkor sem, ha beraktad - csak akkor, ha nem folytatod a munkát.) Ja, és ez a vers követeli a központozást.

Hogy ne kedvetlenítselek el, egy-két erényét is mondom: az eredetinek tűnő ritmus, bár sok helyen alig lehet ráismerni, jó, érdemes lenne követni. A gondolatmenete is kellemes, és nagyon jó, hogy végre egy tolkieni hangulat is feltűnik (újra) a fórumban. Üde, örömteli a hangulata, benne cseng a viszontlátás vidámsága és a félelem, hogy mindaz csak időleges. Csak nincs tengerész / hajós a szűkebb berkeidben? :)
Szóval "érted haragszom nem ellened" (bár egy cseppet sem haragszom): fényezgesd, csiszolgasd még, mert érdemes rá. Amiket leírtam, utólag visszaolvasva szigorúnak tűnnek, de mivel szükség van ide e vers javított változatára, nézd el nekem a szigort. :) Ha sikerül átírnod, kijár rá egy "take my bow" - de addig még van mit tenni. Szerintem sikerülni is fog, érződik rajta, hogy benned van az igazi változata, csak még nem találtál rá.

Több
17 éve 6 hónapja #322248 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: Versek
idril: tecc. mondjuk nekem az utolsó versszakban zavaró az az utazók a végén, én oda vmi mást raknék...

de aztán lehet h csak engem zavar :oops:

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
17 éve 6 hónapja #322128 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Versek

Idril Celebrindal./Fenrir írta: Na hoztam egy kis giccset tessék kérem javítani,mert egyedül nem tudtam jobbat kihozni belőle. szóval mostan itten segítséget kértem ám...

Hát üdvöz légy itthon Utazó
Fényesek a hazai szelek
Korán jött-korán ment hajót
Hívnak még az ismerős vizek

S bár szirének közt vihetett utad
Volt egy illat: otthont mutatott
Parti fákra fordult a látcső
Mi kitartóan távolt kutatott

Hát üdvöz légy itthon Utazó!
Kupádban ital ajkadon csók
Álom-kék tenger... hidd el tudom...
De végül megtérnek az utazók...

Lánykám, ezen nincs mit javítani.

Csodálkozom, hogy még senkinek nem jutott szébe ezt, így leírni, de minden elismerésem. Csodás!
*hüpp*

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
17 éve 6 hónapja #322124 Írta: Acho
egyrész nincs mit! :-) ;-) másrészt én sem tudom, hogy az első vsz.-ban az elhagyás, vagy netán kicserélés lenne-e jobb, de nem akarok beleszólni, mert nem értek hozzá! majd a szakértők adnak jobb tanácsot, tőlem ennyi telt! ;-) a dallama nekem is tetszik. meg úgy kompletten az egész! tényleg grat!

Több
17 éve 6 hónapja #322123 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Versek
Acho: egyrészt nagyon köszönöm :) másrészt meg egyetértek, az első szónak nem a 'hát' a legjobb, de ha lehagyod és az utolsóban változatlanul meghagyod, az szerintem sokkal hatásosabb, főleg egy ilyen határozottan dallamos versben. Egyébként tetszik, főleg a dallamossága miatt. :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 6 hónapja #322110 Írta: Acho
azon kívül, hogy én az első versszakot nem hát-tal kezdeném, szerintem nincs mit csiszolni rajta! ez meg könnyedén lehet az én hülyeségem, úgyh nem kell komolyan venni! nekem nagyon tetszik! komolyan!

Több
17 éve 6 hónapja #322080 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
Idril Celebrindal./Fenrir válaszolt a következő témában: Versek
Na hoztam egy kis giccset tessék kérem javítani,mert egyedül nem tudtam jobbat kihozni belőle. szóval mostan itten segítséget kértem ám...

Hát üdvöz légy itthon Utazó
Fényesek a hazai szelek
Korán jött-korán ment hajót
Hívnak még az ismerős vizek

S bár szirének közt vihetett utad
Volt egy illat: otthont mutatott
Parti fákra fordult a látcső
Mi kitartóan távolt kutatott

Hát üdvöz légy itthon Utazó!
Kupádban ital ajkadon csók
Álom-kék tenger... hidd el tudom...
De végül megtérnek az utazók...

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.823 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére