- Köszönetek: 0
Novellák
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eldamyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Igaz: írni van idő. Ha meg nincs, akkor az az idő másra nincs. Teszem azt olyan hülyeségekre, mint mondjuk a tanulás, takarítás... végülis minek azt?
Csak begépelni meg a neten olvasgatni nincs idő. (Könyvtárban netezem ti.) És mivel kinyomtatni nem tudom, így sajna le kell mondanom róla, hogy mindet elolvasgassam. Pedig kár érte, mert kíváncsi lennék rájuk.
OFF VÉGE
"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Csavargó
- Nem elérhető
Üdv:Csavargó
Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
- Ilmarë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Jó szívvel menjetek!A csillagok fénye ragyogja be arcotokat!
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Eneira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A csoportba rendezés kapcsán annyit kérnék, hogy aki nem aktív tagja az írókörnek, azt szeretném leiratni, elvégre szvsz nincs értelme, hogy benne van. Persze, kivétel Dodiee.
Van ellenvetés? A primen megírtam, ki aktív szerintem, a többiek...mi legyen?
Boldogok azok, kik nem láttak, mégis hisznek.
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Alapításhoz kell öt MTT tag. De bárki részt vehet a csoport munkájában. Azt hiszem, a novellások között bőven van öt MTT tag.
Szerintem az bőven elég, ha az irókörösök, akik már eddig is voltak, alapítanak egy csoportot, és azt mondják, hogy náluk 20 a maximális létszám. És mondjuk a saját topic megkönnyítené a szervezést, vagy a kritikák közzétételét. Egyébként meg minden mehetne úgy tovább, mint eddig. (nem beleszólás, csak ötlet!)
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Rabyn írta: Mellesleg én azt hallottam, hogy csopitag csak az lehet aki mtt tag is egyben..
A csoport tagja lehet bárki, aki MTT tag, és az is, aki nem tagja a Társaságnak, de szimpatizál a célkitűzéseinkkel. A csoport minimális létszáma 5 regisztrált MTT tag, de az összlétszám nem lehet magasabb, mint 30 fő (a regisztrált MTT tagok és a szimpatizánsok együttesen).
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Rabyn
- Nem elérhető
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Brisa: ha jól tudom, a csoportoknak van egy maximális taglétszáma, ugyi? Namost, a két írókörös csoport azthiszem már eleve a 20 körül járhat(pontosan mennyi a második csoport létszáma? mert ezt nem tudom..), namost ehhez már nemigen sok ember jöhet, különben nem lehet majd kezelni. már a 20 is sok egy csoportban, azért vagyunk kettébontva. Nem azért lett 11 főnél lezárva az első csoport se, mert a 11edik embert már utáltuk, és nem akartuk bevenni... így is sok, ez is látszik abból, hogy kevés kritika érkezett a második feladatra(bevallom, még én sem írtam..). Viszont amit írtál, hogy párokban kéne kritikálni, nem rossz ötlet, ezt még megvitatom először gillzzel, aztán a csoporttal. erllenben a három dolog(írókörI, írókörII, és a novellás topic) összevonása nem lenne egyszerű dolog.. mivel így értelemszerűen elsiklanak majd az emberek az egyes novellák felett(senkit nem kötelezhetünk 30x4 oldal elolvasásásra...), és kb ott tartanánk, mint itt a topicban. egyesek szorgalmasan olvasnak és kritizálnak, mások meg nem. van ennek így értelme? először ezt kell átgondolni...
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Csavargó írta: novis csoport az Mtt-ben? Én nem vagyok MTT tag! Na mindegy. A második írókörösök jó lenne ha jelentkeznének tali és téma ügyében (mert szvsz míg beindult az MTT-s Novis csoport, adiig bőven kmehet még egy kör írókör)
Üdv: Csavargó
Lehetsz pártoló tag vagy miaszösz.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Csavargó
- Nem elérhető
- Ilmarë
- Nem elérhető
Brisa írta: Persze, úgy is lehet, hogy lesz egy "Novis Csoport" a MTT-ben, és ettől függetlenül továbbműködnek az Írókörök.
(Én személy szerint nem látom értelmét, hogy a Csoportot és az Íróköröket különválasszuk, de ez az én egyéni meglátásom. Az ok: így nem fog működni a Novis Csoport. Én az Íróköröket összehoznám a Csoportban úgy, ahogy azt korábban leírtam. Az Írókörök működése nem változna ténylegesen, max. ha finomítani kell valamit, no és, hogy néha lenne Tolkienes téma is.)
Jah, és akkor a bejelentés: mivel nem tudom vállalni azt a mennyiségű kritikaírást, amit az Írókör jelent most, ezért én inkább kilépnék...
Jajjjjj ne Brisa....és ha nem írnál kritikát? Végül is nem mindenki ír!
- Brisa
- Nem elérhető
(Én személy szerint nem látom értelmét, hogy a Csoportot és az Íróköröket különválasszuk, de ez az én egyéni meglátásom. Az ok: így nem fog működni a Novis Csoport. Én az Íróköröket összehoznám a Csoportban úgy, ahogy azt korábban leírtam. Az Írókörök működése nem változna ténylegesen, max. ha finomítani kell valamit, no és, hogy néha lenne Tolkienes téma is.)
Jah, és akkor a bejelentés: mivel nem tudom vállalni azt a mennyiségű kritikaírást, amit az Írókör jelent most, ezért én inkább kilépnék...
Brisa
- Ilmarë
- Nem elérhető
Drizzt írta: Ha az előző hozzászólásomból nem derült volna ki én úgy tudom az írókörök megmaradnak...
Én igazából Brisa hozzászólására értettem, de a tiédet idéztem meg, mert nagyon jó ötletet mondtál. Bocs, ha félreérthető voltam
- Drizzt
- Nem elérhető
- Ilmarë
- Nem elérhető
Drizzt írta: Az írókörök nyáron nem működtek...ez tény. Azért nem ültünk tétlenül...ez is tény. Dodieval pl felvittük az egész első kört a LiveJournal-ra...ott fog majd működni...majd megbeszéljük hogyan. Igazából egy téma kéne az első körnek /és az, hogy akik nem írtak első vagy második novellát vagy kritikákat azok megtegyék, vagy ha látják, hogy ez igy nem megy, akkor monnyák' mán meg,és.../ (a második tekintetében nem vagyok képben)...ha jól tudom témaként felmerült ha nem is színdarab, de valami szövegkönyvféle...nemtom végül is mi lészen...
Hja, és én személy szerint szorgalmaznék egy első körös talit...azt kéne megbeszélni majd, hogy kinek mikor jó...elsősorban persze gilzznek és dodienak
Amúgy ha lesz ilyen novellás/írós/akármilyen csoport...és remélem, hogy lesz, akkor ééééén odaaaaa .
Jó ötlet, Brisaé is az, de nem kéne megtartani a novi író köröket is? Pl lehetne úgy is folytatni, hogy szabadon, nem témához kötve, csak az általános novella szabályokhoz tartva bekérni irományokat, meg olyasmi megkötést adni, mint Tolkien pályázathoz adnak a novella témában. Bár szerintem nagyon jó volt, amit eddig csináltunk. Kihívás volt a feladat, hogy az ember irányítottan gondolkodjon egy adott határon belül, de mégis engedje szabadon a fantáziáját.
- Drizzt
- Nem elérhető
Hja, és én személy szerint szorgalmaznék egy első körös talit...azt kéne megbeszélni majd, hogy kinek mikor jó...elsősorban persze gilzznek és dodienak
Amúgy ha lesz ilyen novellás/írós/akármilyen csoport...és remélem, hogy lesz, akkor ééééén odaaaaa .
- Brisa
- Nem elérhető
[size=9:1sb0bsg9](Esetleg ki lehetne alakítani egy olyan rendszert, hogy nem kell mindenkinek az összes művet kritizálni, hanem mindenkinek lesz egy párja, akinek az írását alaposan kell tanulmányoznia és értékelnie, a többiekéről "magánszorgalomból" mondhat véleményt. Persze minden alkalommal más lenne mindenkinek a párja.)[/size]
Ne ijesszen meg senkit, hogy a csoportnak Tolkien-hoz kell kapcsolódnia, mert minden nem-Tolkienes témára rá lehet fogni, hogy "azokon gyakorolunk, fejlesztjük a képességeinket". Az MTT-s rendezvényekre pedig értelemszerűen csak a Tolkienes témákat visszük.
Arra is gondoltam, hogy lehetne egy színdarab-író részleg is.
Ezek az ötleteim, amit hozzá tudnék tenni a csoporthoz.
Ki érez magában affinitást, hogy megcsinálja?
Brisa
- Csavargó
- Nem elérhető
- Ilmarë
- Nem elérhető
Brisa írta:
Ilmarë írta: Brisa, ha lesz novim a Tolkien pályázatra, azt neked kell küldeni?
Nem! Itt le van írva minden, olvasd el kérlek: www.tolkien.hu/view.php?m=5&c=1&a=1395
Köszönöm, írókörből lesz még valami?
- Brisa
- Nem elérhető
Ilmarë írta: Brisa, ha lesz novim a Tolkien pályázatra, azt neked kell küldeni?
Nem! Itt le van írva minden, olvasd el kérlek: www.tolkien.hu/view.php?m=5&c=1&a=1395
Brisa
- Ilmarë
- Nem elérhető
- Csavargó
- Nem elérhető
Off: mi van az írókörrel? lesz új téma meg tali meg ilyenek?
- Angwen
- Nem elérhető
Mint azt a vonatkozó topicban olvashattátok, a szeptember 25-ei Tolkien Klub témája a "Dúnadánok a Harmadkorban". Ha bárkinek van ezzel kapcsolatos vagy kapcsolatba hozható képzőművészeti alkotása (portré, makett, rajzolt térkép, stb.), felolvasható verse, rövidebb novellája, esetleg színdarabfélesége, vagy lenne kedve/ihlete valami hasonlót létrehozni a közeljövőben, kérem, keressen meg E-mailben! ( angwen@tolkien.hu )
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Brisa
- Nem elérhető
A Magyar Tolkien Társaság 2005. január 3-án a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve ismét nagyszabású rendezvényt szervez "Tolkien Születésnap 2005" címmel, J.R.R. Tolkien 113. születésnapján. Ez alkalomból képzőművészeti-, irodalmi- és iparművészeti pályázatot hirdetünk.
A versenyekre olyan alkotásokat várunk, amelyek tárgya J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez ("A Babó", "A Gyűrűk Ura", "Szilmarilok", "Elveszett mesék", "A Gyűrű keresése") kapcsolódik az alább megjelölt témák mentén.
Kategóriák:
- Novella: Negyedkor
A pályázaton minden kategóriába három korosztály elkülönülten verseng egymással: 8-13 évesek, 14-17 évesek és felnőttek (18 év felett).
Beérkezési határidő: 2004. november 14. éjfél
A kiválasztottakat és a díjazottakat 2004. dec. 29-éig értesítjük.
Feltételek
A pályázatra csak eredeti, jogtiszta, máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá nem eső műveket lehet benyújtani.
Amennyiben egy pályázó egy kategóriában több művel (maximum három, kivéve az irodalmi kategóriáknál, ahol csak eggyel lehet pályázni) is nevez, a zsűri kiválasztja a legjobbat, és a további értékelésben csak az az egy mű vesz részt.
A pályázaton nem vehetnek részt a pályázat előkészítésében, lebonyolításában, illetve értékelésében részt vevő személye! A pályázatra nem lehet nevezni a Magyar Tolkien Társaság korábbi pályázataira már beküldött alkotásokkal.
A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket semmilyen körülmények között nem küldi vissza! A művekért felelősséget nem vállal.
A pályázatok formátuma
Általános szabályok
A pályaműveket csak hagyományos úton, postán lehet beadni. Az alkotáson nem szerepelhet a szerző neve, személyi adatai vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalás.
A pályázó (neve, életkora, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe), valamint az alkotás(ok) (korcsoport, kategória, téma) adatait mellékelten kell megadni egy képeslap nagyságú papíron.
Irodalmi kategóriák
A versek és novellák csak magyar nyelven adhatók be! Az irodalmi alkotás terjedelme legfeljebb 8700 karakter lehet (ez kb. 2 A4-es oldalnak felel meg szóközökkel együtt). A verseket és a novellákat gépelt, kinyomtatott formában fogadjuk csak el! A formátum mindkét kategória esetén a következő legyen: 12-es betűnagyság, szimpla sorköz, 2,5 cm-es margók.
Minden pályázó kategóriánként (vers és novella) egyetlen alkotással pályázhat!
Értékelés
A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből, illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni. Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröződése.
A legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzuk.
A zsűri által kiválasztott művekből az MTT az "Tolkien Születésnap 2005" helyszínén, valamint a www.tolkien.hu-n, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján szervez kiállítást. A pályázat legjobb alkotásai megjelennek a Magyar Tolkien Társaság negyedévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurie oldalain is.
Díjátadás
A Magyar Tolkien Társaság a 2005. január 3-i rendezvényen ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.
A nevezés módja
Az alkotásokat ajánlott küldeményként az alábbi címre várjuk: MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1701 Budapest Pf. 79. Kérjük, írd rá a borítékra azt is, mely kategóriába tartozik az alkotásod, így: pl. MTT pályázat/ Képzőművészet/ Valák és maiák.
Ne felejtsd megadni a nevedet, a korodat, a lakcímedet, a telefonszámodat és az e-mail címedet is! (Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk tovább.)
Ha kérdésed van, írj: palyazat@tolkien.hu .
Plakátok:
Amennyiben szeretnél segíteni a pályázatunk népszerűsítésében itt találhatod kinyomtatható plakátjainkat. Ha van rá módod, kérjük, nyomtasd ki, és helyezd el minél több helyen.
www.tolkien.hu/palyazat2004/plakat1.doc
Brisa
- Liana'Ann
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Juj, de régen voltam:( Szép számmal vannak novellák...Lesz mit olvasnom
Köszönöm a kritikákat!
Sajnos most javítattuk meg a netet:( Lesz mit bepótolnom!
Eneira köszi a kritikát, hasznomra lesz, az tuti.
Igen-igen vannak ám dolgok. A fejemben elrendezem a gondolatokat, de nem sikerül úgy leírnom, ahogy kéne.
( Az árnyelf démonvadász-mágusmesterem hírhedt a démonok körében-és más népek is félnek tőle, mert hatalmas ereje van.
A többi résznél, azok a hülye mondatalkotási zagyvaságaim...jujj, visszamegyek nyelvtant tanulni
Érdekelne az írókör. Ha valaki küldene egy informácós e-mailt....az jó lenne:)
Üdvözletem!
Jégkék szemeit az égre emelte. Figyelte a felhők úszását az égi kupola magaslatán. Érezte, hogy más út vár rá.
- Ilmarë
- Nem elérhető
Drizzt írta: Ez sem novella...csak egy Rekakció, egy nem novellára
www.livejournal.com/users/tzzird/
Nahát Te és Rabyn jobban mondva Rabyn és Te. Egész érdekes dolog kerekedett ki ebből. Akció-reakció, kérdés-felelek. Tetszik, ahogy lereagáltad a monológját.
- Drizzt
- Nem elérhető
- Ilmarë
- Nem elérhető
Rabyn írta: Riliel akkor rakd fel, hogy hol tudjuk elolvasni:)
Itt egy újabb izé. ez nem is novella, illetve egy monolog, de nem mondom, hogy novella lenne. Csak valami hasonló.. szösszenet.
www.freeweb.hu/gyzyke/level.htm
Rabyn már megint jót alkottál, nagyon jól viszed ezt a filozófus vonalat, nekem nagyon bejön. Pontosan olyan kérdéseket feszegetsz, amikre magam is válaszokat keresek.... Még írjál...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.