Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
19 éve 7 hónapja #250023 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Színművek
Cue (és többiek),

Bocs hogy csak most reagalok, de nagyon el vagyok/voltam havazva.
Az Öskün megrendezendő párbajra színi- vagy drámatagozatos csoportok jelentkezhetnek, + ti, a "Tolkienes" színjátszók (egyéb amatőr színjátszók nem).

Szóval ezt vehetitek megtiszteltetésnek :twisted:

Javaslom ha tényleg akartok menni akárhányan, akkor valaki (leginkább te :twisted: ) beszéljen BIcskei tanár úrral hogy kell-e valami konkrét dologgal készülni, és ha igen, akkor mivel. (Pl. én úgy tudom, hogy ott kapok majd feladatot, de lehet hogy tévedek.)

Beleg

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #249710 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek
azért az a tanulás az azt jelenti, h az iskolájukban volt ilyen óra :P de nálam valszeg jobban ért hozzá.

ma viszont április elseje van, vegyétek tudomásul. ha van beteg színjátszószituációtok, ne felejtsétek el ma délutánig :twisted:

need more brainz. yourz. now.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #249644 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

tudom, hogy drága, nekem is könyvtárból van meg :twisted:

no, ha van valakink, aki tanult beszédtechnikát, és hajlandó is tanítani, annak nagyon örülök. majd meglátjuk, hogy kell-e bontás, létszámtól függ. jobb, ha mégis olyantól tanulunk, aki tényleg tudja :)
én csak azt tudom nagyon határozottan, hogy mit is akarok csinálni, a hogyant a könyvre & civil hallásomra bíznám :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #249566 Írta: gillz
:) maradjunk a fénymásolásnál. nekem is megvan.

Hozok egy srácot, aki tanult beszédtechnikát, tehát én rá bizom az én csoportom ilyetén fejlődését :mrgreen: stipistop.

és igen megbeszéljük.

Több
19 éve 7 hónapja #249556 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
cue: az a könyv barromi drágga és rohhadt nehhéz beszerezni..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 7 hónapja #249552 Írta: Cueddo

rendben, akkor 4-től f8-ig fog tartani a színkör.

Montágh Imre: Tiszta beszéd
ezt a könyvet szerezze meg mindenki, aki tudja, de majd másolunk is belőle, nem akarok itt önhatalmúlag költségekbe verni senkit. úgy beszéltük meg gillzzel, hogyha szükség van csoportbontásra, akkor az egyik csoportnak tartok én ilyen beszédcuccot és koncentrációt.

pénteken majd elmondjuk személyesen is mégegyszer, hogy mire számítsatok, csak hogy mindenki hallja.

gillz: és szerintem majd egyeztessünk, hogy ugyanazokat a feladatokat adjuk a csoportjainknak, hogy senki se maradjon le semmiről.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #249501 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Színművek

Eldamyn (Roccoriel/Nessa) írta: A Fornost cuccnak mi lett a végeredménye?

Csatlakozom.
Vagy legalább egy privit azoknak, akiket már nem vártok további válogatásra, plíz. :lol:

Több
19 éve 7 hónapja #249412 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Színművek
Bolond tali miatt lehet- sőt nagyon valószínű-, hogy ha a szokások időpontban lesz színicucc- nem megyek. Vagy csak jóval később. Igazából nagyon nem tom, mi van- vissza kéne olvasni, csak lusta vagyok, és nincs időm...
A Fornost cuccnak mi lett a végeredménye?

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
19 éve 7 hónapja #249407 Írta: Rabyn
Én elvileg jövök, gyak. nem tom még..
Ha kő könyv amibe beszédgyakorlat vanszójjatok

Több
19 éve 7 hónapja #249389 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Színművek

gillz írta: Fornostosok!

Úgy tűnik, kéne majd találni a pénteki hat óra helyett másik időpontot, h több idő jusson a színjátszóra... mostanra ez még nem vonakozik, mmint a szereplőválogatásra. Igazából én a Szerda délutánt illetve a csüt. délutánt (de akkor csak hatig!) tudom felajánlani. Ha nagyon nem megy, akkor majd tárgyalunk élőben.

Most pénteken még válogatunk mindenesetre, örülnék Ickének meg férfiszerepre pályázók tehetséges tömegének.

Csüt délután asszem jó.
Szerda csak 4 után.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #249388 Írta: gillz
Cueddo: nem tudunk korábban kezdeni, mert tánc van 2től kb négyig. úgyhogy maradni kell a 4es kezdésnél, megy mondjuk hét-félnyolcig, az úgy reális.

Ehhez viszont az kell, hogy mindenki tudja, erre számíthat. És pl. a beszédcucchoz ajánlatos fejből megtanulni néhány verset, amiken gyakorlunk (pl. a Lángot, meg ilyenek, sztem fénymásolunk és adunk mindenkinek...).

Node, ugye, jöttök pénteken, és ugye nem feledkeztetek meg a régbbi beírásomról? :twisted:

Több
19 éve 7 hónapja #249365 Írta: Rabyn
Cue: én ugy tudom, hogy Gillz csak négytől ér rá, de lehet, hogy tévedek.. akkor te tartod a többit?:) (ha kell akkor viszem a beszédeshez a Montágh könyvet)

Több
19 éve 7 hónapja #249336 Írta: Cueddo

gillz & Fornostosok: nagyon köszönöm! :főhajtás: ;) most akkor még legyen válogatás, és jövő péntektől picit átalakul a színkör az alábbiak szerint:

az a cél mindenekelőtt, hogy sokkal hatékonyabbak legyünk, és legalább a színimesterség legeslegalapjait elsajátítsuk. mert ez a minimum ahhoz, hogy ezentúl színpadra állhassunk. szerintem :gcs: szóval, szerény tudásunkat összedobva módszeres önképzést fogunk tartani.

mégpedig így, átszervezve a színkör időbeosztását:

I. rész: légzés-, hang-, beszéd- és ritmusgyakorlatok (45-60 perc)
II. rész: koncentrációs- és mozgásgyakorlatok (45-60 perc)
SZÜNET (15-20 perc)
III. rész: helyzetgyakorlatok, színészi átélés, impró, ilyesmi. (90-120 perc)

majd meglátjuk, hogy bírjátok, és ahhoz igazítjuk az időbeosztást. 8-án kísérleti jelleggel lenyomunk egy rövidebb, 45-45-90p-es cuccot :)

létszámtól függ, de valószínűleg úgy lesz, hogy a ráhangolódás(I-II)-részben kettészedjük a csapatot (5-7 fős kiscsoport ideális), mégpedig azért, hogy minél inkább személyre szabottan tudjunk foglalkozni az egyes emberek beszéd- és mozgáskészségével.
aztán a III. részben együtt csináljuk a "szórakoztatóbb" részét ;)

FONTOS: ahhoz, hogy le tudjon menni ez a cucc, korábban kell kezdeni a színkört, mégpedig 15.30 -kor. (ápr8-tól!)számítsátok úgy, hogy h7-7-kor vége.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #249243 Írta: gillz
Fornostosok!

Úgy tűnik, kéne majd találni a pénteki hat óra helyett másik időpontot, h több idő jusson a színjátszóra... mostanra ez még nem vonakozik, mmint a szereplőválogatásra. Igazából én a Szerda délutánt illetve a csüt. délutánt (de akkor csak hatig!) tudom felajánlani. Ha nagyon nem megy, akkor majd tárgyalunk élőben.

Most pénteken még válogatunk mindenesetre, örülnék Ickének meg férfiszerepre pályázók tehetséges tömegének.

Több
19 éve 7 hónapja #249163 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Színművek
Szervusztok Versszeretők, Ékesszólók -Jóbarátok!

Közeleg ez év április 11-e, József Attila egyszázadik születésnapja, melynek alkalmából ünnepelni hívlak Titeket. Immáron negyedik éve a Fillér Utcai Általános Iskola folyamatos versmondással emlékezik a költészet napján, mely egyben rekordkísérlet is. várnak mindenkit, akinek szívügye a vers, akár az iskola tanulója, akár az utcáról betévedő vendég. Gyertek el Ti is, és szavaljátok, olvassátok egy magyar költő versét; együtt tisztelegve a babérkoszorúk előtt!

Április 11-én, hétfőn délután három órától a Moszkva tértől öt percre.
:!: Ha csatlakoztok a csapathoz, írjatok nekem privit vagy emilt (ld. a hozzászólás alsó menüsorában) április 6-ig a választott verssel, polgári nevetekkel :!:

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
19 éve 7 hónapja #249143 Írta: Cueddo

Beleg: a párbajra bármilyen színtársulat/amatőr-színkör mehet, vagy csak hivatalos színiiskolák? ez itt a nagy kérdés.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #249102 Írta: Rabyn
Én jövök elsején:DD

őőő most akkor fogunk menni arra a versenyre?

Több
19 éve 7 hónapja #248909 Írta: gillz
jé, április elseje színjátszókör? akkor valami speciálissal kő készülni, ez van :D agyalok máris ezerrel. hm, ki is adnám a feladatot minden jönnivalónak, h készüljetek izgalmas, kreatív, érdekes jelenettervel. Szituációval, többszereplőssel. Sőt, írjátok le papírra, olyanformán, hogy szereplők, szándékok és helyszín. Akár többel. Nem kjell Túl hosszúaknak lenniük.

Több
19 éve 7 hónapja #248873 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Színművek
Csatlakozom. Április 1-én hivatalos kiküldetésben leszek iskolaügyileg Szombathelyen, így jelenlétemre a színjátszócsoportban ne számítsatok aznap.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 7 hónapja #248806 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
Jelzem előre, hogy április 1-én pénteken sajnos nem tudok maradni a színjátszócsopin (jó ha a táncpróbán tudok) [size=9:1bijfwpz]mert megyek Pécsre matekversenyre[/size]. :roll: :(

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 7 hónapja #248748 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Színművek

Cueddo írta:
Weöres: THEOMACHIA - április 21., csüt (Bárka)

szvsz színjátszósoknak alapmű. minden benne van, ami csak színház, hihetetlen mozgás, ritmus, szöveg, hang, minden. általánosságokban nem akarok beszélni, részletekbe meg nem megyek bele, nem akarom lelőni a poént ;) gyertek el! :)

Ezt en is nagyon melegen ajanlom mindenkinek, hihetetlen jo ez a darab!!! A szineszek alakitasa pedig bravuros!!! :bounce:
Engem teljesen taccsra vagott, jo ertelemben! :twisted:

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
19 éve 7 hónapja #248715 Írta: Cueddo

Rabyn: köszönöm szépen :)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #248552 Írta: Rabyn
Cue: ha végre reagálnak nekem a szigetesek akkor már tudok infót mondani arról, hogy ki tudunk-e menni a szigetre avagy sem. én mindent megteszek( nem pályázattal mennénk mert ahhoz én nem értek..)

Több
19 éve 7 hónapja #248537 Írta: Cueddo

jelentem, az egyetem nincs bezárva. de mostmár úgyis késő kapálózni... ha ezt tudtuk volna! :P

a másik az, hogy elgondolkoztam ezen a Kapolcs-Sziget-dolgon. én lennék a legboldogabb, ha ez összejönne, de legyünk realisták. ha ennyire nem jönnek visszajelzések - tisztelet a kivételnek - akkor inkább hagyjuk a dolgot.

Aldarion lesz, és kész, talán most sokkal célravezetőbb, ha abba mélyedünk bele nyáron, lehetőleg minél jobban. úgyis nagy az átfedés a szereplők között. én nemigen tervezek több tolkienes darabot ezután, és jó néhány íródott már nemcsak általam, szóval majd LEP2006 után - ha lesz, remélhetőleg lesz - összeszedjük a repertoárt, és nosza.

van még egy hirdetményem:

Weöres: THEOMACHIA - április 21., csüt (Bárka)

szvsz színjátszósoknak alapmű. minden benne van, ami csak színház, hihetetlen mozgás, ritmus, szöveg, hang, minden. általánosságokban nem akarok beszélni, részletekbe meg nem megyek bele, nem akarom lelőni a poént ;) gyertek el! :)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #248463 Írta: gillz
Pénteken nem lesz színjátszó

Több
19 éve 7 hónapja #248462 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Színművek
Szvsz nem lesz. De ha lenne is, jómagam azon résztvenni nem tudok.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 7 hónapja #248461 Írta: Rabyn
Pénteken egyáltalán nem lesz színjátszó? Csakme szünet van gondolom az egyetem is zárva meg ilyenek.

Több
19 éve 7 hónapja #248419 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Színművek
icke: Nem lesz most pénteken, tekintvén hogy nagypéntek meg ilyenek, és biztos mindenkit ellátnak otthon tennivalóval.

Több
19 éve 7 hónapja #248349 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
Háát, jún. 28-júl.7. nem vagyok Pesten, és júl. 10-13. közt sem szeretnék... a többit még nem tudom :roll: :P De felőlem oké :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 7 hónapja #248330 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Színművek
Üdvözletem!

Legutóbb nem voltam végig jelen, így lehet, hogy csak nekem maradt ki az információ, de azért érdeklődnék, hogy ezen a héten hol-mikor lesz (lesz-e egyáltalán) színjátszókör? Olyan értesítést kaptam ugyanis, hogy ezen a héten az egyetem zárva - állítólag -, és érdekelne, hogy egyrészt így van-e, másrészt ha igen, akkor mi a helyzet.
Mindazonáltal igen könnyen elképzelhető, hogy én nem tudok jelen lenni, ugyanis akkortájt elvileg épp Szegedről stoppolunk majd visszafelé; ha jól jön ki a lépés, még ide is érhetünk, de valószínűbb, hogy Mauval csak a szereplőválogatásra futunk be, mely utóbbira fenti kérdéseim ugyanúgy vonatkoznak.
Előre is kösz a választ!

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.958 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére