Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Több
17 éve 9 hónapja #314941 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
szerintem veszik!hasznos lenne, talán kevesebb lenne az eltévedt, nem a topicba való kérdés/hozzászólás!én biztos olvasnám!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #314938 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

sebcsaba írta:

Ulmo írta: Nem tudom, mikor lesz a TolkienHU-val kapcsolatos megbeszélés, de lesz egy-két felvetnivalóm, az már biztos. :roll:

Tudom hogy nem állunk túl jól eleresztve programozókkal (és pont én beszélek...), de egy ötlet: meglátásom szerint a fórumon sok gondot lehetne megoldani azzal, ha minden topik elején (az utolsó hozzászólás fölött) megjelen(het)ne egy olyan, a topik infóit összefoglaló bejegyzés, amit a topikgazdák szerkeszthetnének.

Olyasmire gondolsz, mit ami az egyes alkategóriáknál olvasható a fórum főoldalán? Nem rossz ötlet, bár nem tudom, mennyire veszik majd a fáradságot a népek az olvasásához.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #314935 Írta: sebcsaba

Ulmo írta: Nem tudom, mikor lesz a TolkienHU-val kapcsolatos megbeszélés, de lesz egy-két felvetnivalóm, az már biztos. :roll:

Tudom hogy nem állunk túl jól eleresztve programozókkal (és pont én beszélek...), de egy ötlet: meglátásom szerint a fórumon sok gondot lehetne megoldani azzal, ha minden topik elején (az utolsó hozzászólás fölött) megjelen(het)ne egy olyan, a topik infóit összefoglaló bejegyzés, amit a topikgazdák szerkeszthetnének.

"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"

Több
17 éve 9 hónapja #314852 Írta: Kincső
Nem mondtam, hogy úgy kell csinálni, de mivel ez egy bevett gyakorlat, amiért még soha senki nem szólt rá senkire, nem tudhattam, hogy nem szabad. :roll:

Most már tudom. Ezért javasoltam, hogy tán tudatosítani kéne ezt a szabályt szélesebb körben, mert nyilván más is jóhiszeműsége ellenére szegi meg.

Téma lezárva, részemről. 8)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 9 hónapja #314848 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Kincső (Thilanna) írta:

Ulmo írta: Az, hogy belenyúlok valakinek a hozzászólásába, bevett szokás. De csak akkor, ha tiltott tartalom volt benne, vagy formázni kell egy linket, mert széthúzza a topicot.
Ha csak szimplán válaszolni akarok neki, akkor a saját hozzászólásomban beidézem az ő szövegét. Ennyi.

Elküldtem priviben pár példát, ahol nem ez történt, hanem valóban válaszolás. :roll:

De ez még nem jelenti azt, hogy úgy is kellene csinálni, ahogy a példákban mutattad.
Nem tudom, mikor lesz a TolkienHU-val kapcsolatos megbeszélés, de lesz egy-két felvetnivalóm, az már biztos. :roll:

Több
17 éve 9 hónapja #314834 Írta: Kincső

Ulmo írta: Az, hogy belenyúlok valakinek a hozzászólásába, bevett szokás. De csak akkor, ha tiltott tartalom volt benne, vagy formázni kell egy linket, mert széthúzza a topicot.
Ha csak szimplán válaszolni akarok neki, akkor a saját hozzászólásomban beidézem az ő szövegét. Ennyi.

Elküldtem priviben pár példát, ahol nem ez történt, hanem valóban válaszolás. :roll:

Több
17 éve 9 hónapja #314830 Írta: Ulmo

Kincső (Thilanna) írta:

Ulmo írta: Ezért is vagytok ketten topicgazdák, hogy megosszátok a munkát. A moderálási technikát mindekinek meg kell tanulni, senki sem született moderátor.

Nyilván 8) [size=9:iwubl8l0]de nem is első helyen vagyok topicgazda, igaz, ilyen forgalmas topicban igen.[/size]

Ellenben ha ez az elvárás, hogy ne legyen ilyen, javaslom szabályban lefektetni a hsz-be való válaszolás tilalmát. Az esett rosszul, hogy bevett gyakorlat volta ellenére ezt az egy topicot emeltétek ki, mintha én találtam volna ki. :?

Az, hogy belenyúlok valakinek a hozzászólásába, bevett szokás. De csak akkor, ha tiltott tartalom volt benne, vagy formázni kell egy linket, mert széthúzza a topicot.
Ne vedd magadra a dolgot, nem neked szólt a letolás, csak abban a topicban hirtelen összejött minden ilyen problémás dolog.

Több
17 éve 9 hónapja #314828 Írta: Kincső

Ulmo írta: Ezért is vagytok ketten topicgazdák, hogy megosszátok a munkát. A moderálási technikát mindekinek meg kell tanulni, senki sem született moderátor.

Nyilván 8) [size=9:y8fkyxaq]de nem is első helyen vagyok topicgazda, igaz, ilyen forgalmas topicban igen.[/size]

Ellenben ha ez az elvárás, hogy ne legyen ilyen, javaslom szabályban lefektetni a hsz-be való válaszolás tilalmát. Az esett rosszul, hogy bevett gyakorlat volta ellenére ezt az egy topicot emeltétek ki, mintha én találtam volna ki. :?

Több
17 éve 9 hónapja #314827 Írta: Ulmo
Ezért is vagytok ketten topicgazdák, hogy megosszátok a munkát. A moderálási technikát mindekinek meg kell tanulni, senki sem született moderátor.

Több
17 éve 9 hónapja #314823 Írta: Kincső
Bocsánat, ha zavaró volt, nem tudtam, hogy tilos a beleszerkesztés, tudniillik évek óta (mások által) használt gyakorlat, és eddig senki nem emelt kifogást ellene. :roll: :?

Az, hogy nem írunk ki szavazást egy megnyert pályázat helyszínéről, elvi és igenis MTT-s kérdés, nem akartam ezzel terhelni a Farsang-topicot. Igen, elfért volna ott, de nem szeretnénk azt az emléket kapcsolni a rendezvényhez, hogy újrakezdtünk egy régi MTT-s vitát.
A hiba ott volt, hogy mivel úgyis beleírtam az egyik választ a hozzászólásba, pontosabban hogy hol találja meg, a másikat is beleírtam - mea maxima culpa. Én úgy érzékeltem, meglehetősen egyéni a kérdésfelvetés, az illető bizonyosan látni fogja, és mivel nagyon rövid idő elteltével válaszoltam, bizonyára a többiek is észreveszik.

De miután 200 ember 200 féle dolgot várna el tőlem, szívesen lemondok, ha ez az elvárás irányomban. 8)

Több
17 éve 9 hónapja #314815 Írta: sebcsaba

Ulmo írta: Inkább egy t*könrúgás a részedre... Zárt topicból nyilvános helyre kimásolni valamit elég nagy pofátlanság volt tőled. Úgyhogy most érezd magad moderálva.

NEM másoltam semmit a zárt topikból, csak linkeltem, akinek van joga megnézhati, akinek nincs az meg nem. Ezzel mi a baj???

Több
17 éve 9 hónapja #314806 Írta: Gandalf

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #314799 Írta: Ulmo

sebcsaba írta: Moderátorok, topikgazdák!
Gyerekek, valami nagyon nincs rendjén. Tisztázzunk két dolgot:

1. Ha a fórumon X ember feltesz egy kérdést, és válaszolok neki akkor nem az ő hozzászólását szerkesztem meg, hanem írok egy választ. Alapvető internetes norma. A beleszerkesztést moderálásnak hívjuk, ha elfogadhatatlan X hozzászólása.

Erre két módszert tudok: vagy megtanítjuk az illetőt a moderátori jogok használatára, vagy elvesszük tőle ezt a jogot.

sebcsaba írta: A topicok szétaprózódását (szétcsetelését) nem ilyen módszerrel kell megakadályozni, mert ez csak még sokkal áttekinthetetlenebbé teszi, hanem (ahogy azt néhányan szokták) az információk rendszeres összegyűjtésével egy hozzászólásban.

2. A nyilvános topikban folyó, nyilvánosság számára írott hozzászólásokban ne a zárt topikbeli dolgokra hivatkozzunk, hanem vegyük már a fáradságot és másoljuk a zárt topikból az infót. Ez egyszerű lustaságon túl elitista bunkóságnak is tűnik.
Az a hozzászólás, ami miatt ezt írom ITT található[size=9:1znz0r11] *a rá adott válasz MTT-tagok részére a zárt topicban - szerkesztve by Ulmo*[/size], ráadásul két okból is rosszul teszi az elzárkózást: először is a kérdés amit felvetett mindenkit érdekelhet, és a rá adott válasz nyugodtan bárki számára elérhetővé lehetne tenni; másodszor a Farsang szervezése egy nyilvános pályázat eredménye, amely nem közvetlenül kapcsolódik az MTT belső ügyeihez, akkor más sokkal inkább az eredeti topikhoz.

Uff, beszóltam. Jöhetnek a kövek.

Inkább egy t*könrúgás a részedre... Zárt topicból nyilvános helyre kimásolni valamit elég nagy pofátlanság volt tőled. Úgyhogy most érezd magad moderálva.

Több
17 éve 9 hónapja #314796 Írta: sebcsaba
Moderátorok, topikgazdák!
Gyerekek, valami nagyon nincs rendjén. Tisztázzunk két dolgot:

1. Ha a fórumon X ember feltesz egy kérdést, és válaszolok neki akkor nem az ő hozzászólását szerkesztem meg, hanem írok egy választ. Alapvető internetes norma. A beleszerkesztést moderálásnak hívjuk, ha elfogadhatatlan X hozzászólása.
A topicok szétaprózódását (szétcsetelését) nem ilyen módszerrel kell megakadályozni, mert ez csak még sokkal áttekinthetetlenebbé teszi, hanem (ahogy azt néhányan szokták) az információk rendszeres összegyűjtésével egy hozzászólásban.

2. A nyilvános topikban folyó, nyilvánosság számára írott hozzászólásokban ne a zárt topikbeli dolgokra hivatkozzunk, hanem vegyük már a fáradságot és másoljuk a zárt topikból az infót. Ez egyszerű lustaságon túl elitista bunkóságnak is tűnik.
Az a hozzászólás, ami miatt ezt írom ITT található[size=9:y0uhu7uz] *a rá adott válasz MTT-tagok részére a zárt topicban - szerkesztve by Ulmo*[/size], ráadásul két okból is rosszul teszi az elzárkózást: először is a kérdés amit felvetett mindenkit érdekelhet, és a rá adott válasz nyugodtan bárki számára elérhetővé lehetne tenni; másodszor a Farsang szervezése egy nyilvános pályázat eredménye, amely nem közvetlenül kapcsolódik az MTT belső ügyeihez, akkor más sokkal inkább az eredeti topikhoz.

Uff, beszóltam. Jöhetnek a kövek.

Több
17 éve 9 hónapja #314518 Írta: Tünde

Ulmo írta:

Stara írta: Kérdés: van most már két olyan üzenetem a privik között, amik elméletileg kimenőnek érzik magukat, de szerintem nem azok,és nem tudom őket kitörölni sem. Mit csináljak velük? :roll:

Ha (PRIVIBEN!) mondasz hozzájuk egy elküldés dátumát és egy tárgyat, megpróbálom törölni őket.

nekem is van ilyenem, küldöm priviben

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 9 hónapja #314513 Írta: Ulmo

Stara írta: Kérdés: van most már két olyan üzenetem a privik között, amik elméletileg kimenőnek érzik magukat, de szerintem nem azok,és nem tudom őket kitörölni sem. Mit csináljak velük? :roll:

Ha (PRIVIBEN!) mondasz hozzájuk egy elküldés dátumát és egy tárgyat, megpróbálom törölni őket.

Több
17 éve 9 hónapja #314512 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

ilyen nekem is van egy, de már legalább 2 éve... :roll:

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
17 éve 9 hónapja #314510 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Kérdés: van most már két olyan üzenetem a privik között, amik elméletileg kimenőnek érzik magukat, de szerintem nem azok,és nem tudom őket kitörölni sem. Mit csináljak velük? :roll:

Több
17 éve 9 hónapja #314281 Írta: Gandalf
Nem is. :wink:

Fórum Netikett írta: 3. Topikgazda

Az egyes topikok gazdái felügyelik az adott topik szabályok szerinti működtetését. A topikgazdákat a a Site Adminok nevezik ki, a moderátorok javaslata alapján.

Több
17 éve 9 hónapja #314265 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
is-is. ezen nem veszünk össze.

Több
17 éve 9 hónapja #314263 Írta: Gandalf

Több
17 éve 9 hónapja #314261 Írta: Acho
Gandalf:dehogy haragszom! teljesen érthető!csak gondoltam, felajánlom! :-) mindenestre tényleg van egy két haldokló topic, amit jó lenne "felébreszteni"!

Több
17 éve 9 hónapja #314256 Írta: Nóli i linantea
Elég sok van... :roll:
pölö Könyv kerestetik / Dín, Állatbarátok / Szméagol, de mindenki tudja hogy miről beszélek...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 9 hónapja #314253 Írta: Gandalf

Acho írta: ha a "régi gazdák" nem jelentkeznek, én szívesen segítek, ha gondoljátok!

Ne haragudj, de általában olyan embereket szoktunk megbízni, akiket ismerünk, akikről tudjuk, hogy alkalmasak a feladatra, bárkinek azért nem adjuk oda, főleg újoncoknak nehéz szívvel.

Ez most nem ellened szól, hanem egy általánosan érvényben lévő szokásjog. :wink:

Több
17 éve 9 hónapja #314251 Írta: Acho
ha a "régi gazdák" nem jelentkeznek, én szívesen segítek, ha gondoljátok!

Több
17 éve 9 hónapja #314250 Írta: Gandalf
Mivel ez nem a legégetőbb probléma szokott lenni, általában csak akkor kezdünk keresni új gazdikat a topicokhoz, ha azokban tényleg moderálni kell, más esetekben az a sok moderátor teszi a dolgát. :)

De ha valaki nagyon szeretne egy topicot, szólnia kell, és átgondoljuk a dolgot! :wink:

Több
17 éve 9 hónapja #314248 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Acho írta: melyikekre gondolsz?

Hát például Mória - törpök, Tolkien és a Szerepjáték, Könyv kerestetik, Star Wars (bár nem tudom, Lam mennyire néz fórumot, meg a topik is elég kihalt mostanság, szóval...).
(A Könyv kerestetik topikot éppenséggel vállalhatom, úgyis amolyan bibliofil egyén vagyok... :) )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 9 hónapja #314245 Írta: Acho
melyikekre gondolsz?

Több
17 éve 9 hónapja #314228 Írta: Nóli i linantea
Lenne egy észrevételem... Van egy csomó régi topic, aminek a gazdija már régóta ide se szagol. Így ezek a topicok eléggé elanyátlanodtak. Nem kéne nekik új gazdikat találni?

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 9 hónapja #314085 Írta: Gandalf
Ha a Budavári Shopra gondolsz, ők már korábban is kint voltak a főoldalon, csak cikként, nem bannerként.

De most volt egy előnyös ajánlatuk, amit nem lehetett kihagyni. 8)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.888 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére