- Köszönetek: 5
Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
- Acho
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ulmo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
sebcsaba írta:
Ulmo írta: Nem tudom, mikor lesz a TolkienHU-val kapcsolatos megbeszélés, de lesz egy-két felvetnivalóm, az már biztos.
Tudom hogy nem állunk túl jól eleresztve programozókkal (és pont én beszélek...), de egy ötlet: meglátásom szerint a fórumon sok gondot lehetne megoldani azzal, ha minden topik elején (az utolsó hozzászólás fölött) megjelen(het)ne egy olyan, a topik infóit összefoglaló bejegyzés, amit a topikgazdák szerkeszthetnének.
Olyasmire gondolsz, mit ami az egyes alkategóriáknál olvasható a fórum főoldalán? Nem rossz ötlet, bár nem tudom, mennyire veszik majd a fáradságot a népek az olvasásához.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sebcsaba
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ulmo írta: Nem tudom, mikor lesz a TolkienHU-val kapcsolatos megbeszélés, de lesz egy-két felvetnivalóm, az már biztos.
Tudom hogy nem állunk túl jól eleresztve programozókkal (és pont én beszélek...), de egy ötlet: meglátásom szerint a fórumon sok gondot lehetne megoldani azzal, ha minden topik elején (az utolsó hozzászólás fölött) megjelen(het)ne egy olyan, a topik infóit összefoglaló bejegyzés, amit a topikgazdák szerkeszthetnének.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Kincső
- Nem elérhető
Most már tudom. Ezért javasoltam, hogy tán tudatosítani kéne ezt a szabályt szélesebb körben, mert nyilván más is jóhiszeműsége ellenére szegi meg.
Téma lezárva, részemről.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ulmo
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Ulmo írta: Az, hogy belenyúlok valakinek a hozzászólásába, bevett szokás. De csak akkor, ha tiltott tartalom volt benne, vagy formázni kell egy linket, mert széthúzza a topicot.
Ha csak szimplán válaszolni akarok neki, akkor a saját hozzászólásomban beidézem az ő szövegét. Ennyi.
Elküldtem priviben pár példát, ahol nem ez történt, hanem valóban válaszolás.
De ez még nem jelenti azt, hogy úgy is kellene csinálni, ahogy a példákban mutattad.
Nem tudom, mikor lesz a TolkienHU-val kapcsolatos megbeszélés, de lesz egy-két felvetnivalóm, az már biztos.
- Kincső
- Nem elérhető
Ulmo írta: Az, hogy belenyúlok valakinek a hozzászólásába, bevett szokás. De csak akkor, ha tiltott tartalom volt benne, vagy formázni kell egy linket, mert széthúzza a topicot.
Ha csak szimplán válaszolni akarok neki, akkor a saját hozzászólásomban beidézem az ő szövegét. Ennyi.
Elküldtem priviben pár példát, ahol nem ez történt, hanem valóban válaszolás.
- Ulmo
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Ulmo írta: Ezért is vagytok ketten topicgazdák, hogy megosszátok a munkát. A moderálási technikát mindekinek meg kell tanulni, senki sem született moderátor.
Nyilván [size=9:iwubl8l0]de nem is első helyen vagyok topicgazda, igaz, ilyen forgalmas topicban igen.[/size]
Ellenben ha ez az elvárás, hogy ne legyen ilyen, javaslom szabályban lefektetni a hsz-be való válaszolás tilalmát. Az esett rosszul, hogy bevett gyakorlat volta ellenére ezt az egy topicot emeltétek ki, mintha én találtam volna ki.
Az, hogy belenyúlok valakinek a hozzászólásába, bevett szokás. De csak akkor, ha tiltott tartalom volt benne, vagy formázni kell egy linket, mert széthúzza a topicot.
Ne vedd magadra a dolgot, nem neked szólt a letolás, csak abban a topicban hirtelen összejött minden ilyen problémás dolog.
- Kincső
- Nem elérhető
Ulmo írta: Ezért is vagytok ketten topicgazdák, hogy megosszátok a munkát. A moderálási technikát mindekinek meg kell tanulni, senki sem született moderátor.
Nyilván [size=9:y8fkyxaq]de nem is első helyen vagyok topicgazda, igaz, ilyen forgalmas topicban igen.[/size]
Ellenben ha ez az elvárás, hogy ne legyen ilyen, javaslom szabályban lefektetni a hsz-be való válaszolás tilalmát. Az esett rosszul, hogy bevett gyakorlat volta ellenére ezt az egy topicot emeltétek ki, mintha én találtam volna ki.
- Ulmo
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Az, hogy nem írunk ki szavazást egy megnyert pályázat helyszínéről, elvi és igenis MTT-s kérdés, nem akartam ezzel terhelni a Farsang-topicot. Igen, elfért volna ott, de nem szeretnénk azt az emléket kapcsolni a rendezvényhez, hogy újrakezdtünk egy régi MTT-s vitát.
A hiba ott volt, hogy mivel úgyis beleírtam az egyik választ a hozzászólásba, pontosabban hogy hol találja meg, a másikat is beleírtam - mea maxima culpa. Én úgy érzékeltem, meglehetősen egyéni a kérdésfelvetés, az illető bizonyosan látni fogja, és mivel nagyon rövid idő elteltével válaszoltam, bizonyára a többiek is észreveszik.
De miután 200 ember 200 féle dolgot várna el tőlem, szívesen lemondok, ha ez az elvárás irányomban.
- sebcsaba
- Nem elérhető
NEM másoltam semmit a zárt topikból, csak linkeltem, akinek van joga megnézhati, akinek nincs az meg nem. Ezzel mi a baj???Ulmo írta: Inkább egy t*könrúgás a részedre... Zárt topicból nyilvános helyre kimásolni valamit elég nagy pofátlanság volt tőled. Úgyhogy most érezd magad moderálva.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
sebcsaba írta: Moderátorok, topikgazdák!
Gyerekek, valami nagyon nincs rendjén. Tisztázzunk két dolgot:
1. Ha a fórumon X ember feltesz egy kérdést, és válaszolok neki akkor nem az ő hozzászólását szerkesztem meg, hanem írok egy választ. Alapvető internetes norma. A beleszerkesztést moderálásnak hívjuk, ha elfogadhatatlan X hozzászólása.
Erre két módszert tudok: vagy megtanítjuk az illetőt a moderátori jogok használatára, vagy elvesszük tőle ezt a jogot.
sebcsaba írta: A topicok szétaprózódását (szétcsetelését) nem ilyen módszerrel kell megakadályozni, mert ez csak még sokkal áttekinthetetlenebbé teszi, hanem (ahogy azt néhányan szokták) az információk rendszeres összegyűjtésével egy hozzászólásban.
2. A nyilvános topikban folyó, nyilvánosság számára írott hozzászólásokban ne a zárt topikbeli dolgokra hivatkozzunk, hanem vegyük már a fáradságot és másoljuk a zárt topikból az infót. Ez egyszerű lustaságon túl elitista bunkóságnak is tűnik.
Az a hozzászólás, ami miatt ezt írom ITT található[size=9:1znz0r11] *a rá adott válasz MTT-tagok részére a zárt topicban - szerkesztve by Ulmo*[/size], ráadásul két okból is rosszul teszi az elzárkózást: először is a kérdés amit felvetett mindenkit érdekelhet, és a rá adott válasz nyugodtan bárki számára elérhetővé lehetne tenni; másodszor a Farsang szervezése egy nyilvános pályázat eredménye, amely nem közvetlenül kapcsolódik az MTT belső ügyeihez, akkor más sokkal inkább az eredeti topikhoz.
Uff, beszóltam. Jöhetnek a kövek.
Inkább egy t*könrúgás a részedre... Zárt topicból nyilvános helyre kimásolni valamit elég nagy pofátlanság volt tőled. Úgyhogy most érezd magad moderálva.
- sebcsaba
- Nem elérhető
Gyerekek, valami nagyon nincs rendjén. Tisztázzunk két dolgot:
1. Ha a fórumon X ember feltesz egy kérdést, és válaszolok neki akkor nem az ő hozzászólását szerkesztem meg, hanem írok egy választ. Alapvető internetes norma. A beleszerkesztést moderálásnak hívjuk, ha elfogadhatatlan X hozzászólása.
A topicok szétaprózódását (szétcsetelését) nem ilyen módszerrel kell megakadályozni, mert ez csak még sokkal áttekinthetetlenebbé teszi, hanem (ahogy azt néhányan szokták) az információk rendszeres összegyűjtésével egy hozzászólásban.
2. A nyilvános topikban folyó, nyilvánosság számára írott hozzászólásokban ne a zárt topikbeli dolgokra hivatkozzunk, hanem vegyük már a fáradságot és másoljuk a zárt topikból az infót. Ez egyszerű lustaságon túl elitista bunkóságnak is tűnik.
Az a hozzászólás, ami miatt ezt írom ITT található[size=9:y0uhu7uz] *a rá adott válasz MTT-tagok részére a zárt topicban - szerkesztve by Ulmo*[/size], ráadásul két okból is rosszul teszi az elzárkózást: először is a kérdés amit felvetett mindenkit érdekelhet, és a rá adott válasz nyugodtan bárki számára elérhetővé lehetne tenni; másodszor a Farsang szervezése egy nyilvános pályázat eredménye, amely nem közvetlenül kapcsolódik az MTT belső ügyeihez, akkor más sokkal inkább az eredeti topikhoz.
Uff, beszóltam. Jöhetnek a kövek.
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Ulmo írta:
Stara írta: Kérdés: van most már két olyan üzenetem a privik között, amik elméletileg kimenőnek érzik magukat, de szerintem nem azok,és nem tudom őket kitörölni sem. Mit csináljak velük?
Ha (PRIVIBEN!) mondasz hozzájuk egy elküldés dátumát és egy tárgyat, megpróbálom törölni őket.
nekem is van ilyenem, küldöm priviben
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Ulmo
- Nem elérhető
Stara írta: Kérdés: van most már két olyan üzenetem a privik között, amik elméletileg kimenőnek érzik magukat, de szerintem nem azok,és nem tudom őket kitörölni sem. Mit csináljak velük?
Ha (PRIVIBEN!) mondasz hozzájuk egy elküldés dátumát és egy tárgyat, megpróbálom törölni őket.
- Panni
- Nem elérhető
ilyen nekem is van egy, de már legalább 2 éve...
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Gandalf
- Nem elérhető
Fórum Netikett írta: 3. Topikgazda
Az egyes topikok gazdái felügyelik az adott topik szabályok szerinti működtetését. A topikgazdákat a a Site Adminok nevezik ki, a moderátorok javaslata alapján.
- Acho
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
pölö Könyv kerestetik / Dín, Állatbarátok / Szméagol, de mindenki tudja hogy miről beszélek...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Gandalf
- Nem elérhető
Ne haragudj, de általában olyan embereket szoktunk megbízni, akiket ismerünk, akikről tudjuk, hogy alkalmasak a feladatra, bárkinek azért nem adjuk oda, főleg újoncoknak nehéz szívvel.Acho írta: ha a "régi gazdák" nem jelentkeznek, én szívesen segítek, ha gondoljátok!
Ez most nem ellened szól, hanem egy általánosan érvényben lévő szokásjog.
- Acho
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
De ha valaki nagyon szeretne egy topicot, szólnia kell, és átgondoljuk a dolgot!
- Ben
- Nem elérhető
Hát például Mória - törpök, Tolkien és a Szerepjáték, Könyv kerestetik, Star Wars (bár nem tudom, Lam mennyire néz fórumot, meg a topik is elég kihalt mostanság, szóval...).Acho írta: melyikekre gondolsz?
(A Könyv kerestetik topikot éppenséggel vállalhatom, úgyis amolyan bibliofil egyén vagyok... )
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Acho
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Gandalf
- Nem elérhető
De most volt egy előnyös ajánlatuk, amit nem lehetett kihagyni.