Tolkien HU Szerkesztőség
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Lehet róla SZÓ, majd nyiss rám MSN-en, ha összefutunk!Brisa írta: Panda, a másodközlési engedélyt megírom Gandalf segítségével (*Brisa szépen néz Gandalfra*).
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Én bevállaom a MűvCsoportot: Finwével készítek egy interjút. A Kószák Könyvéről pedig írok egy cikket.
U.i.: Ez a téma az MTT topikban off, úgyhogy töröltem. Férjünk el ezen a helyen. A Felhívásokba berakok egy felhívást, hogy felfigyeljenek az emberek az itteni dolgokra.
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
MTT kórus [size=9:3s7l00a2](bár ez perpill annyira nem aktuális...)[/size]
MTT Színjátszókör
Kreatív Művészeti Csoport
Humor Csoport
Versek Csoport
Tánc Csoport
Szinkron/Film
Humor
Iparművészet
Képzőművészet
Kószák Könyve
Nyelvteremtők
Novellák
Zene
Versek
Színművek
Valószínűleg az fog történni, h. készítek egy sablon kérdőívet, amennyire lehet, amely tartalmazni fogja a fontos kérédseket, amiknek mindenképpen szerepelniük kell az írásban. Szeretném a fenti csoportokat kérni, h. lehetőleg jelöljenek ki maguk közül valakit a cikk megírására, vagy működjenek együtt a lelkes újságírópalántákkal.
Jelentkezés: kincso@tolkien.hu
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Felagund,nekem tulképp mind1 miről írok,ha van elég anyagom hozzá...[size=9:3bwhm7gz]de pl szvsz sokan a film miatt nézik meg elsőként a honlapot.... de csak szerintem és én nagyon örülnék,ha inkább Középfölde témájú cikkeket kellene írni,de ez van[/size]Felagund írta:
Gandalf írta: Hát ha van egyéb anyagod a Film-rovatba, akkor küld el Pandának nyugodtan!
A kérdés éle pont arra irányult, hogy kell Film rovat???
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Brisa
- Nem elérhető
Panda, a másodközlési engedélyt megírom Gandalf segítségével (*Brisa szépen néz Gandalfra*). De ne várjatok erre, hanem dolgozzatok szorgalmasan.
A többit levélben...
Brisa
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf írta: Hát ha van egyéb anyagod a Film-rovatba, akkor küld el Pandának nyugodtan!
A kérdés éle pont arra irányult, hogy kell Film rovat???
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Panda írta:
Igen, köszönöm. Úgy látszik, nem reagáltam, bocsi.Ranamarth (Endóriel) írta: Panda, megkaptad az életrajzot?
Várom még az életrajzokat: Rabyn (Bilbó, Szarumán), Mírrand (Éomer), Ring (Faramir), Alyr (Boromir), Picihobbit (Trufa).
Szabad választani még életrajzírásra Galadriel, Legolas, Théoden, Gimli, Éowyn, Pippin és Denethort alakító színészeket.
Nem szeretnék beleszólni, vagy valami, de biztos, hogy ilyenekkel kell kitölteni a helyet lassan két évvel az utolsó film bemutatója után?
Our knees do not bend easily
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Panda
- Nem elérhető
Igen, köszönöm. Úgy látszik, nem reagáltam, bocsi.Ranamarth (Endóriel) írta: Panda, megkaptad az életrajzot?
Várom még az életrajzokat: Rabyn (Bilbó, Szarumán), Mírrand (Éomer), Ring (Faramir), Alyr (Boromir), Picihobbit (Trufa).
Szabad választani még életrajzírásra Galadriel, Legolas, Théoden, Gimli, Éowyn, Pippin és Denethort alakító színészeket.
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Panda
- Nem elérhető
Másodközlési engedély: akkor úgy működik, hogy mindenki ír a saját dolgaihoz, vagy lesz valami szabvány?
A filmzeneCD-n van Howard Shore interjú. Ennek a fordítását felrakhatom nyilvánosra vagy kell hozzá engedély?
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
Aeglos írta:
Felvetődött már valaha, hogy legyen névgenerátor az oldalon?
Hallottam, hogy dolgoznak néhányan a Magyar utónévkönyv sindarinra illetve quenyára való lefordításával, és azt lehetne feltölteni, ha van rá engedély.
Igény biztos lenne rá, mert sokakat érdekel az ilyesmi a rajongók közül, rá is szoktak kérdezni, hogy hol lehet ilyet találni. A már létező névgenerátorok többnyire spontán dobálják ki a neveket, és kiejthetetlen neveket generálnak.
Biztos, hogy nagyon nagy munka és most van fontosabb is, nem tudom, mennyire érdemes belevágni.
Ugyan nem névgenerátor, de itt az összes magyar személynév quenya megfelelője:
KLIKK IDE
- Aeglos
- Nem elérhető
Ígértem egy interjút a TK két vezetőjével Angwennel és Ankalimonnal. Minél előbb igyekszem megírni.
Más:
Felvetődött már valaha, hogy legyen névgenerátor az oldalon?
Hallottam, hogy dolgoznak néhányan a Magyar utónévkönyv sindarinra illetve quenyára való lefordításával, és azt lehetne feltölteni, ha van rá engedély.
Igény biztos lenne rá, mert sokakat érdekel az ilyesmi a rajongók közül, rá is szoktak kérdezni, hogy hol lehet ilyet találni. A már létező névgenerátorok többnyire spontán dobálják ki a neveket, és kiejthetetlen neveket generálnak.
Biztos, hogy nagyon nagy munka és most van fontosabb is, nem tudom, mennyire érdemes belevágni.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Ööö... lefordítani néhány nap, és ha igyekszem begépelni, akkor... Hát, úgy három hét... vagy kevesebb (én igyekszem)Brisa írta: De jó! Nagyon örülök, Ancalima! Láss akkor munkához. Köbö mikorra tudnád megcsinálni?
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Szia,
Természetesen lefordíthatod és feltöltheted a netre a Titkos Forgatási Naplót, amennyiben a SPACE VIEW-t (ez a könyv kiadója- Anca) és a nevemet forrásként megadod.
Üdv,
Stefan Servos
- Olosta
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta: Öööö... Izé, megírtam a levelet, és megkaptam az "engedélyt" (ha ezt annak lehet nevezni... )
Hallo,
Du kannst das "Das geheime Produktionstagebuch" gerne übersetzen und
online stellen, wenn Du die SPACE VIEW und meinen Namen als Quelle angibst.
Gruß,
Stefan Servos
Bár én tudok németül, de többen nem, meg most én is lusta vagyok lefordítani, tehát betennéd ennek a magyar változatát is? Köszike!!!!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Hallo,
Du kannst das "Das geheime Produktionstagebuch" gerne übersetzen und
online stellen, wenn Du die SPACE VIEW und meinen Namen als Quelle angibst.
Gruß,
Stefan Servos
- Olosta
- Nem elérhető
Brisa írta: Ancalima, először írd meg a levelet a másodközlési engedélyhez. Ha megadják azt, akkor jöhet a fordítás.
Amúgy 1978-tól?
A másodközlési engedély megkapása előtt is le lehet azt fordítani, csak addig nem kell sehol sem közzé tenni, amíg nincs meg az engedély.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Amúgy 1978-tól?
Brisa
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Panda
- Nem elérhető
Kérdés ahhoz, aki tud válasozlni: másodközlési engedélyt kérő mintalevélke mikor lesz?
Továbbá filmes képek: azok is illegálisak, amik a forgatás közben készültek, tehát belelóg egy kamera, egy PJ, meg ilyenek?
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Brisa
- Nem elérhető
Kevés az időnk, úgyhogy mindenki lásson munkának, és termeljük a cikkeket.
A legközelebbi megbeszélést szeptemberre tervezem, ahol is megbeszéljük az addigi termést, valamint a további menetrendet.
Addig várom továbbra is az újságírópalánták jelentkezését, akár készen megírt cikkekkel is.
Ranamarth (Endóriel) írta: Én Aragornról,azaz Viggoról írnék egy cikket...megpróbálom humoros formában,de nem bizti,hogy sikerül...de azért megpróbálom...ha gondoljátok...
Rana, hát persze, hogy gondoljuk. Úgyhogy hajrá!
Brisa
- Panda
- Nem elérhető
Ez az, amit semmiképpen se vegyetek komolyan, ha bááármi ötletetek van! A lista szabadon kiegészíthető, változtatható, azt írtok, amit akartok! Csak azért szóljatok.Panda írta: A filmes kategóriába ilyeneket szeretnék:
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Panda írta:
- riport/cikk/glossza A Gyűrű Szövetségéről
- riport/cikk/glossza A Két Toronyról
- riport/cikk/glossza A Király Visszatérről, milyen élmény volt a moziban
- képzelt riport P.J- vel a 2004- es Oscar- díj átadáson
- fordítási feladat, külföldi kritikát kellene, ami azonban még nincs meg. ha valakinek már van angol/más nyelvű cucca, az szóljon és odaadjuk a fordítóknak
- ugyanez magyar kritikákkal, szeretném, ha jelenzné, aki ismer színvonalas magyar kritikát (5. és 6- hoz majd kell másodközlési engedély)
- színészek: életrajz és szerepeik, az lenne a kérésem, ha megy, hogy vegyétek nyugodtan poénosra a dolgot, mintha személyes ismerősötök lenne a színész (Aragorn, Arwen, Bilbo, Boromir, Denethor, Elrond, Éomer, Éowyn, Faramir, Frodó, Galadriel, Gandalf, Gimli, Gollam, Legolas, Pippin, Samu, Szarumán, Théoden, Trufa)
- a filmzenés CD- n lévő Howard Shore- interjú fordítása
- részletes, szakmai pontosságú cikk a látványról, de azért átlagemberek is értsék (kb 1 oldal)
- ugyanez a díszletről (1 oldal)
- ugyanez a jelmezekről (1 oldal)
Egyéb:
- kreatív lelkűeknek: ki tud olyan rajzot készíteni a szinkronszínészekről, hogy a megfeleő filmes jelmezben legyen?
- nagyon- nagyon jó képek a filmekből, kell valaki aki válogat, 10- 15 db/film
- képek a színészekről
- képek a helyszínekről
- látvány-, díszlet-, jelmezekhez képek
Bármelyik is keltette fel az érdeklődésedet, szólj mielőbb, mert az első jelentkezőé lesz! Legyetek bátrak!
Üzenjetek bármilyen úton, és pontosítjuk a feladatot!
Ugyanezeket felsorolom majd az aug. 13- ai szerkesztőségi talin, és elküldöm az szerkesztőségi e- mail címre is.
Hajrá minden szerkesztőségi tagnak!
Én Aragornról,azaz Viggoról írnék egy cikket...megpróbálom humoros formában,de nem bizti,hogy sikerül...de azért megpróbálom...ha gondoljátok...
S kíméli kérges lábait,