Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 4 hónapja #67430 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
No, a végén még én veszem frankyt védelmembe? :o )

Nem az a gond, amire franky rákérdezett. Teljesen jogos az, ha tájékoztatást akar kapni. A flame oka a mód és a hangnem volt, ahogy tette. És nem először, bár többen próbálták, több topicban és a Chat-en is jelezni neki, hogy a stílus tarthatatlan. Ezt a Chat-ről ő maga idézte az egyik helyen - lusta vagyok megkeresni, de Telumehtar vagy Leli volt, azt hiszem, akivel az eset előfordult.
Hasonlóan a hangnem volt a fő gond az én hozzászólásommal is, amit most már máshogy fogalmaznék meg - de azonos tartalommal. És itt befejeztem a témát. Igazság szerint már tegnap befejeztem, de úgy látszik, sok embernek nagyobb a lendülete, nehezebb megállítani :o )

Inkább beszélgessünk arról, amiket Batti is felvetett: akarunk-e tagsági igazolványt, és miből?
Hova érdemes még pályáznunk? Bár nincs kapcsolatunk hozzájuk, szerintem meg kellene próbálni az EuroDirect-et is (jól írom?). Igaz, ha a költségeket segítenek csökkenteni, az OTP nevével jobban járnánk. A támogatás ugyanis kétszintű dolog: egyrészt van egy anyagi oldala, ami a tényleges támogatás, és van egy bizonyos reklámértéke is, amit a támogatók neve és rangja jelent. Könnyebb egy olyan szervezetnek nívós és áldozni hajlandó támogatókat találnia, amelyiknek már van ilyen. Ezért különösen kiemelt haszna is van annak, hogy Göncz Árpád elfogadta a tiszteletbeli elnökséget: súlya van az MTT-nek. Hogy mennyi, az rajtunk áll, vagy bukik.
Érdemes lenne megkörnyékezni a nagyobb internet-szolgáltatókat is, például a MATÁV-ot. (Egy időben a MATÁV honlapján volt is info arról, hogy a szponzoráláshoz milyen feltételek szükségesek, honnan kezdődik az, hogy szóba állnak az ember gyerekével.) Elvégre a Társaság az internetnek köszönheti a létezését, amint azt Batti a megnyitójában ki is hangsúlyozta. Mit tudunk mi nyújtani nekik - és mit akarunk nyújtani? Azt hiszem, hogy minden ilyen pályázattal ezek lennének a legfontosabb kérdések, amikre választ kell találni. Ha jól tudom, az OTP-s hölgy elmondta, hogy egy ilyen pályázatban minek kell szerepelnie. Szerintem hasznos lenne ezt itt, vagy körlevélben a tagsággal is közölni, mert a szervezésnek ebben a részében nagyon is közre tudnak működni, és itt határozottan feladata az elnökségnek az, hogy a tagság véleménye és akarta alapján döntsön. A tagságnak meg kiemelt érdeke, hogy ez a döntés minél előbb megszülessen. Úgyhogy arra kérek mindenkit, aki az ügyben hatni tud és akar, hogy minél előbb tegye meg.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #67363 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Engem egyaltalan nem lep meg.
Egy kezdodo tarsasagnal ez teljesen termeszetes problema. Es ez tobb szot nem is erdemel. :wink:

Megvan hogy mi a problema, megvan a megoldas, felreertesek tisztazva vannak, nincs mar mirol beszelni csak kotelhuzas van. Engedjuk mar el azt a kotelet! :rmad2:

Mindenki tegye a dolgat es akkor rendben lesz minden.

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #67354 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Csatlakozom ÉSzAH-hoz: sajnos mint már megalakult társaságban el kell fogadnia mindenkinek, hogy egyes ügyek hatásosabban kerülnek intézésre, ha egy autorizált csoport csinálja őket, mint hogyha 'mindenki aki tud' eljönne (ez egyébként a konferencia szervezése közben is nyilvánvalóvá vált). Az elnökség nem mint magánemberek csoportja volt jelen, és nem is mint magánemberek beszélgettünk, hanem mint elnökségi tagok, és az MTT ügyeiről folyt a duma. Nem lehet mindenhová mindenkit meghívni, akkor semmi értelme nincs annak, hogy egyáltalán elnökséget válasszunk. Én éppen ezért nem látom Franky problémáját.

Egyébként meg Batti szankcióival teljesen egyetértek; de meg kell mondjam, meglepődtem, hogy erre már most szükség van.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #67317 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Érthető, hogy franky miért kifogásolta a módszert ,de az is, hogy a vezetőség tényleg a legjobb szándékkal állt az ügyintézéshez. Az is ok., hogy sok a tennivaló és nem érünk rá minden esetben jogi frázisokkal ttotojázni. De: Szvsz, ha szerveződik egy találkozó, ahol az elnökség vesz részt és MTTs ügyekről van szó, akkor azért legalább a fórumon keresztül meg kellene adnina lehetőséget a csatlakozásra. Annyit elmondani az érintett érdeklődőknek, hogy: Helló! Itt és itt összeröffenünk, nincs idő levelezgetésre, de akit érdekel jöjjön el! Egy felhívás.. Nem olyan nagy dolog! Ha pedig már jobban belejövünk a dolgokba, akkor remélhetőleg gördülékenyebben megy majd minden!

Yavanna, köszönöm az újság címeket. A fenti meglátásoddal azonban nem értek egyet.
Én még mindig nem értem, hog franky miért kifogásolta/kifogásolja a módszert. :eek4:
Ami az elnökség által szervezett, nem hivatalos MTT-s ügyekben szerveződő összeröffenést illeti csak annyit jegyeznék meg, hogy az OTP-s hölgynél már így is sokan voltunk (pedig csak 5-en). Nem állíthatunk oda sehová 20-an, hogy mi vagyunk itt az MTT-től, jöttünk tárgyalni. Még 10-en se. Már csak abból az okból sem, hogy a legtöbb partner irodájába így nem férünk be. Azon kívül komolytalan is lenne.
Ez az "akit érdekel, jöjjön el" annyiból gáz, hogy magunk között is kavarunk, mint a fagyigép, azért, hogy mindenki el tudjon jönni. A program részletei (időpont, találkozási pont, stb.) kb. óránként változik. Ezt már 4 ember között is problémás és, hogy mást ne mondjak igen költséges egyeztetni. Mi leszünk a világ legszemetebb emberei, ha írunk egy helyet, egy időpontot, aztán nem tudjuk értesíteni a 10-12 érdeklődőt, hogy mégsem ott és mégsem akkor. Pedig egy igen nagy valószínűséggel előfordulhat, tekintve, hogy dolgozó (és nem vakáció időszakban) tanuló emberek vagyunk családdal, magánélettel. Ez tudom, hogy most szőrszálhasogatásnak tűnik, de higyjétek el, hogy valós problémát fed.
A másik, hogy 3-4 ember fél óra alatt meg tud beszélni pár témát, 10-12 embernek ugyanaz már több órába is beletelik. Egy szociológiai és pszichológiai tény. Mi is tapasztaltuk már. Mert 10-12 fő az már banda, akkor ott már bandázás lesz és nem csak MTT-s dolgokról lesz szó, vagy nem csak olyan MTT-s dolgokról, amit ott és akkor meg kell beszélni. Ez eddig mindig így volt.
Ettől függetlenül vannak olyan kérdések, melyeket akkor is többen kell megbeszélni, és amire ezen esetekben rá is szánjuk az időt. De pl. a múltkori kifogásolt esetben a legtöbben munkából lógtak meg, vonathoz siettek, stb.
Éppen ezért én az elnökség részéről szeretném fenntartani azt a jogunkat, hogy összejöjjünk megvitatni az MTT-vel kapcsolatos feladatokat. Persze, ha az elnökségből valaki ezzel nem ért egyet, akkor most van itt az alkalom, hogy ezt jelezze.
Ismételten kiemelném, mert úgy látom, még mindig nem sikerült elég hangsúlyossá tennem:

Az elnökségi tagok ha "magukban" összejönnek, az nem jelenti azt, hogy a tagságot ki akarnák zárni bármiből is. Minden esetben tájékoztatva lesztek arról, hogy miről volt szó, akkor is ha hivatalos jegyzőkönyv nem készült az esetről, mert csak operatív megbeszélés volt. (Mint ez a legutóbbi.)

Ezt el kell fogadni, ez mindenhol, minden tömörülésben így működik. Sőt, egy idő után - remélem egyszer elérjük ezt a szintet - annyi felé fognak ágazni az MTT ügyei, hogy bizony csak időszaki értesítőt fog tudni küldeni az épp aktuális vezetés a tagoknak, mert a napi működéssel kapcsolatos információk ilyen szintű megosztása lehetetlen lesz. Bármely vezetőség számára.

Remélem értitek, hogy mit akarok mondani és senki nem veszi ezt úgy, hogy ÉSzAH vagy az elnökség bármiből is ki akar zárni bárkit. Erről szó sincs. Én is annak örülök, ha minél gyakrabban össze tudunk jönni minél többen, de bármennyire is szeretném, nekem is be kell látnom, hogy az operatív megbeszélések ennek nem lehetnek fórumai.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 4 hónapja #67310 Írta: Rózsa
Rózsa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Batti irta .

Volt már szó alapítványról, de semmi konkrét. Egyébként meg csak lépésről lépésre haladjunk. Amikor az alapítvány szükségessé válik akkor majd lesz. Az adó 1%-ához pedig közhasznúaknak kell lennünk, erre pedig három évet várnunk kell.

Az MTT Alapitó okiratában a társaság közhasznú társaságként szerepel. Amint a biróság bejegyzi, (vagy már megtörtént a bejegyzés?), közhasznú szervezetként működik. A közhasznú szervezetek mind jogosultak az 1% fogadására, azaz alapitványok és társadalmi szervezetek ( pl. a MTT) egyaránt, csak különböző feltételekkel.
Társadalmi szervezet és simán közhasznú (nem kiemelten közhasznú) alapitvány egyaránt akkor kaphatja meg az 1%-ot, ha a rendelkező nyilatkozat évének első napja előtt legalább két évvvel a biróság közhasznú szervezetként nyilvántartásba vette. Magyarra forditva: ha 2002-ben bejegyzi a biróság a MTT-t, akkor leghamarabb 2005. február-márciusában tett, a 2004. adóévre vonatkozó 1%-os nyilatkozatokkal lehet támogatni. Ehhez tehát nem szükséges alapitványt létrehozni, a MTT is támogatható, mint közhasznú szervezet. :!:

A társasági adó tv. és az SZJA tv. által preferált ún. adományok esete:
csak a közhasznú szervezet adhat ki az adókedvezmény igénybevételére jogositó igazolást, a nem közhasznúként bejegyzett nem. Viszont ismét: nem csak alapitvány, hanem társadalmi szervezet, azaz a MTT is!
Tehát rajta, lehet gyűjteni a támogatásokat!!
:wink: TOVÁBBI RÉSZLETEK igény esetén e-mailen is kérdezhetők.
Üdv mindenkinek!

Nekünk arról kell döntenünk, hogy mire használjuk az időt, ami megadatott"

Több
22 éve 4 hónapja #67307 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A fenébe!!! Eddig csak hírből hallottam, hogy mi folyik itt, de ez azért kicsit ütős volt így hirtelen! Nem vagyok sem elnökségi tag, sem senkise (Csak egy vala, ugyan kérem mi az.... :twisted: ), de ha szabad belekotyognék picikét!
Végigolvastam a hozzászólásokat, és valóban mindenkinek van valami igazsága, ahogy már az ált. lenni szokott... De az biztos, hogy csipkelődéssel és egymásra mutogatással nem jutunk előrébb! Diplomatikusabb hangvétel kellene és mindenekelőtt az, hogy ismerjük el, ha valamiben nem volt igazunk!
Érthető, hogy franky miért kifogásolta a módszert ,de az is, hogy a vezetőség tényleg a legjobb szándékkal állt az ügyintézéshez. Az is ok., hogy sok a tennivaló és nem érünk rá minden esetben jogi frázisokkal ttotojázni. De: Szvsz, ha szerveződik egy találkozó, ahol az elnökség vesz részt és MTTs ügyekről van szó, akkor azért legalább a fórumon keresztül meg kellene adnina lehetőséget a csatlakozásra. Annyit elmondani az érintett érdeklődőknek, hogy: Helló! Itt és itt összeröffenünk, nincs idő levelezgetésre, de akit érdekel jöjjön el! Egy felhívás.. Nem olyan nagy dolog! Ha pedig már jobban belejövünk a dolgokba, akkor remélhetőleg gördülékenyebben megy majd minden! :wink:
Addigis: LOVE & PEACE & UNITY :itscool:

ÉSzAH:
Jurátus: ELTE 1053 Bp. Kecskeméti u. 10-12, HÖK Iroda
Tel/fax: 266-4828; 266-0602; emil: juratus@ludens.elte.hu

Ítélet: PPKE-JÁK 1088 Bp. Szentkirályi u. 28-30.
Tel/fax: 429-7268; emil: itelet@jak.ppke.hu

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 4 hónapja #67289 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tisztelt Tagság és mindenki más

Ebben a topikban a továbbiakban csak és kizárólag engem lehet szidni. Ennek megfelelően a jövőben, ha bármelyik hozzászólásban, rajtam kívül bárkire, a legcsekélyebb mértékben is pejoratív vagy becsmérlő dolog jelenik meg, azt azonnal törölni fogom, tekintet nélkül a hozzászólás egyéb tartalmára. Mégpedig úgy, hogy csak a tartalmat törlöm ki és jelzem hogy magyarázatot várok. (na ezen még alszom egyet) Nem szeretném ha besavanyodnánk, de nem hiszem, hogy egymás piszkálásával kellene megtölteni a fórumot.

Mindezek miatt elvárom, hogy ha valakinek problémája van az MTT-vel, a vezetőséggel, vagy velem, vagy bárkivel, az akár itt, akár magánban, akár mail-ben írja meg nekem és/vagy az érintettnek. De mindenféle jelző, célozgatás és kétértelműség nélkül, pontosan lényegre törően és udvariasan, hogy mi a baj.

A korábbi flamelést lezártnak tekintem és csak a fentieknek megfelelő kérdéseket vagyok hajlandó elfogadni vele kapcsolatban.

Továbbis maradoztam a Nagyságos Tiknéktek Tiszteletetkre

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 4 hónapja #67251 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
ÉSzAH:
Támogatók: Én ismerek valakit, aki a Nestlénél marketinges.

Újság: A Pécsi Tudományegyetemnek (most már ez a neve) nincs központi újságja. Régebben volt a Campus, amit csak a bölcsészek olvastak, most meg már szinte senki, és van egy (azt hiszem, UNIV Pécs a címe) kéthetente megjelenő, szintén nem túl népszerű, csak híreket tartalmazó újságja. Viszont vannak kari újságok, ezekkel érdemesebb próbálkozni. A KTK-sok Fészek című újságja a legsikeresebb közülük. Az ő levelezési listájukon rajta vagyok, de van webcímük is: feszek.pte.hu . Vagy lehet írni a Fészek, PTE KTK, 7622 Pécs, Rákóczi út 80. címre. A többi lap elérhetőségét nem tudom.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 4 hónapja #67238 Írta: Batti
Most már engem is furdal a kiváncsiság, hogy mi is lehet a probléma. Amihez szemem kellene, hogy legyen. Mert ha probléma van a tagokkal akkor probléma van a társasággal is, és esküszöm nem fogom hagyni hogy a társaság semmi dolgokkal szétflame-elje a topicot mikor van munka dögivel.

Arra kérnék inkább reagálásokat amiket korábban mint aktív és szükséges dologként felvetett a társaság néhány tagja és jómagam is. Kéretik visszaolvasni ha elkerülte volna a figyelmét bárkinek.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 4 hónapja #67237 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A bunkó -t is felvettem a szócenzorba :D Merthogy itt olyan is van.
Lehet továbbra is tesztelni a még mindig hiányos konfigurációját ;)

A sikeres bug-vadászok közt még nem tudom mit sorsolok ki :twisted:

Több
22 éve 4 hónapja #67225 Írta: Lamorak

franky írta: Eleddig én nem illettem senkit semmilyen jelzővel, ami a te jelződhöz akárcsak hasonlatos is lett volna. Ironikusan megjegyezhetném, hogy:
- Ó, Sötét Úr! Megszolgáltad nicked!
És igenis te voltál az első, aki nyíltan lebunkózott, a többi legalább vette a fáradságot, hogy kendőzötten adta elő :lol:

Na jó, Franky és SÚ, ezt hagyjátok abba, nagyon gyorsan. Egy idő után mindegy, ki bunkóz le kit, a lényeg, hogy valakinek abba kell hagynia előbb. Szerintem hagyjátok egyszerre, teljesen felesleges ilyenekkel mérgeznünk magunkat.

Franky: ha gondod van, kérlek szólj az elnökségnek, az elnöknek, stb., és fogalmazz egyértelműen:

franky írta: Itt egészen mással van a baj... Kinek szeme van, lássa meg...

Hát, ebből én rá nem jövök, minek kellene utánagondolnom és máshogy csinálnom. Nagyon komolyan mondom, hogy mindenki, akinek valami problémája merül fel, tényleg szóljon, tényleg mondja meg; de hadd kérjem azt is, hogy úgy tegye ezt, hogy megértsük.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #67213 Írta: franky
franky válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Sötét Úr írta: Ezt nem kell még csak megköszönni sem, elvégre vállaltuk, de a bunkó beszólásaidtól megkímélhetsz mindenkit. ... És mielőtt felháborodnál azon, hogy így minősítelek, felhívom a figyelmedet rá, hogy talán nem véletlen az, hogy nem én vagyok ezzel az első. Itt, ebben a közösségben nem a meredekebb beszólásoktól lesz menő valaki.

Bocsáss meg ó Sötét Úr, hogy ismét itt rontom lángjaimmal a levegőt, de erre muszáj reagálnom. :roll:

Eleddig én nem illettem senkit semmilyen jelzővel, ami a te jelződhöz akárcsak hasonlatos is lett volna. Ironikusan megjegyezhetném, hogy:
- Ó, Sötét Úr! Megszolgáltad nicked! :twisted: :twisted: :twisted:

És igenis te voltál az első, aki nyíltan lebunkózott, a többi legalább vette a fáradságot, hogy kendőzötten adta elő :lol:

Meredekebb beszólások? Nem mondtam még, hogy Batti székére pályázom, azért akarok ilyen nagyon menő lenni? :twisted: :twisted: :twisted:

Itt egészen mással van a baj... Kinek szeme van, lássa meg... És igazatok van, bocsánatot kérek a flame-elésért, soha többet nem teszem...

Több
22 éve 4 hónapja #67203 Írta: Lamorak
Meg kell mondjam, nem teljesen értem, mi is itt a probléma-- mivel az elnökségi üléseket hivatalosan az alapszabályban megadott módon kell összehívni, és a múlt szerdai nem így lett összehíva, nyilvánvalóan nemhivatalos. De mivel egészen véletlenül az elnökség tagjai voltak ott, és egészen véletlenül szinte kizárólag MTT-ügyekről beszélgettünk, nem látom, miért ne nevezhetnénk elnökségi ülésnek (nemhivatalosnak). ÉS tényleg nem értem, mi ezzel a baj.
Battival meg teljesen egyetértek az elnöki rendreutasításban...

Mindenkinek azzal kell tisztában lennie, hogy mi (hivatalosan és nemhivatalosan is) a közös céljainkért tesszük a dolgunkat. Blablabla, ezt már elmondták előttem hárman, de attól így van.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #67195 Írta: ÉSzAH
Laegolas: Nem elnökségi ülésként tartottuk. A találkozó titulusát javítottam is. Csak első felindulásból, megszokásból és az egyszerűbb megfogalmazás kedvéért írtuk így. Az ezzel kapcsolatos kifogások jogosak, ezért is módosítottuk tárgyalásra.

Mindenki:

... páran összejönnek és elkezdenek intézni valamit amiről a többiek csak utólag értesülnek, kicsit úgy tűnhet hogy bár van tagság de sok beleszólása nincs a dolgokba, minden annak a pár embernek az elgondolása szerint alakul.

Ez nem igaz. Az elnökség semmiből sem akarja kihagyni a tagságot. Ez nem arról szól, hogy mi döntéseket hozunk aztán kész tények elé állítunk mindekit. De az elnökséget azért választottátok, hogy ellássa az működéshez szükséges operatív és reprezentatív feladatokat. Nem lehet mindenről mindenkit megkérdezni, mert akkor soha nem jutunk egyről a kettőre. A megválasztást én úgy értelmeztem, hogy általa bizalmat szavaztatok 7 embernek, felhatalmazva őket ezzel arra, hogy a nevetekben és a társaság nevében döntéseket hozzanak. Ezt az általatok ránk ruházott jogunkat igyekeztük gyakorolni múlt szerdán. A társaság érdekében. Persze ezt jogot felülvizsgálhatjátok és vissza is vonhatjátok az elnökségtől. De ha egyszer megadtátok nekünk, akkor ne vegyétek zokon, ha élünk vele. Nem magunkért csináljuk. Nem ellenetek. Nem nélkületek. De azt mindenki beláthatja, hogy minden egyes kérdés miatt nem lehet közgyűlést tartani. Ezért választ egy társaság magának vezetőséget. Általában ...

ÉSzAH

/Col. William Tavington/

Több
22 éve 4 hónapja #67194 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Vagy inkább: Make sex, not war! :twisted: az legalább le is vezeti a felgyülemlett energiákat :roll:

Huhú :)

Több
22 éve 4 hónapja #67182 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Kedves mindenki!

Csiripelték a madarak, hogy engem keresnek errefelé - sajna ki kell hogy ábrándítsam a kedves Társaságot, ugyanis holnap hajnalban 5-kor elutazom Írországba, és csak a távolból gondolok Rátok, egészen júl. 21.-ig. :dance: Így kissé kiesek most az események menetéből (az elnökségtől előre is bocsi), de ha hazajöttem, igyekszem pótolni mindent. Addig legyetek jók, és kérlek, ne öljétek meg egymást. :nono: Make love, not war! :itscool:
Pusszantásom mindenkinek:
Áfi

u.i: Pályázáshoz per moment nem tudok értelmeset hozzászólni, de tagsági igazolvány nekem spec kéne... fizetek is.. :hello:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 4 hónapja #67176 Írta: Batti
Tisztelt tagtársak

Ez is az egyik nagyon sürgető kérdés, mármint, hogy hová fizessük be a tagdíjat, amiről beszélgettünk. Mert az o.k., hogy az Eurodirekt wery ócsó, de valószínütlen, hogy Magyar Kir. Bank (OTP) adna egy fityinget is ha a pájázat alján a számlaszám nem náluk vezetett lenne. Na erre varjál gombot! A nyár folyamán remélhetőleg sikerül megoldani a problémát. Addig türelem.

Az egy nagyon okos dolog, ha ragaszkodunk a szabály betűjéhez, de valszeg egy lépést sem jutottunk volna előre. Márpedig most és az elmult esetekben nincs és nem volt idő a 15 napos elő készületre. Még nem vagyunk 30 naposak.

Mindenesetre most kellene pályázatot írnunk az OTP-nek. Ennek kapcsán biztos lesz egy-két röpgyűlés amelyeket, már most mondom, nem fogunk tudni a szabály betüje szerint meghirdetni. Sőt ebben az évben remélhetőleg annyi tenni valónk lesz, hogy a szabályok betü szerinti betartása néhány esetben sérülni fog, ha az idő kevés és a döntés fontos.

A pályázattal kapcsolatban mindenképp szükség lenne minden segítségre, mert ez egy fontos dolog. Ezzel kapcsolatban:

1.- Az OTP-n kívül kinél pályázzunk.
2.- Rövid 2-3 oldalas nyers pályázati szöveg.

Másik, de egyátalán nem égető kérdés. Legyen-e tagsági igazolvány? Ennek persze költsége is lenne.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 4 hónapja #67169 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
OFF: Dínchamion: a moderátor írt Neked egy mailt. :wink: 8)

Több
22 éve 4 hónapja #67156 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tüntetően nem reagálok az alábbi flémre...

:!: Mindenki, akit illet!!!! :!:

A telefonszámom megváltozott, a 20/206-76-12 az új, ezen lehet elérni...

Más.

ÉSzAH: mea culpa, mea maxima culpa! (szabad (f)ordításban: Lipót vagyok, de nagyon!, (c) by CoVboy) Megint elfelejtettem elhozni az előadásomat...! Ígérem, legközelebb nem leszek feledékeny! De! A PTE újságját - amennyiben felvesznek, ami nem biztos - be tudom szervezni. Mennyire sürgős?

Batti: könyörgöm, mondd meg, mikor és hol (hova) tudom befizetni a tagdíjat...!!

De mégiscsak a flémről.

Elment az eszük, kdeves barátaim?????!!!!!!???? Mire jó ez? Nem állok egyik oldalra sem, de ha moderátor lennék, akkor ezt a ... khm ... közjátékot (és akkor még finom voltam, mint a brüsszeli csipke) ÚGY TÖRÖLNÉM KI, HOGY NYOMA SE MARADJON!!!!
Moderátorok: please delete these messages from this topic!

Amúgy egy kicsit gyakorlatiasabb szemmel (is) nézve a dolgot: elég nekem (és még talán másoknak is) végignyálazni a topicot egy hét AFK után, nemhogy még ilyen ökörségekkel is foglalkozni kelljen. Ez sak a download time-ot meg a vérnyomást növeli, másra nemigen jó... Szóval kéretik befejezni!

Azért szeretlek titeket, üdv:
Dín apó

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
22 éve 4 hónapja #67154 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Emberek,

Én azt javasolnám hogy mindenki (h)űljön le egy picit és képzelje magát a másik helyébe.
SÚ, megértem hogy kiakadsz, ti csak tettetek amit úgy éreztetek hogy miért ne hiszen szükség volt rá és az alkalom is megvolt rá. Tök jó, megspóroltatok sokunknak időt és fáradságot.
Franky téged is megértelek, mivel az hogy páran összejönnek és elkezdenek intézni valamit amiről a többiek csak utólag értesülnek, kicsit úgy tűnhet hogy bár van tagság de sok beleszólása nincs a dolgokba, minden annak a pár embernek az elgondolása szerint alakul.
Mindkettőtöknek igaza van.

Én úgy gondolom hogy semmi értelme most emiatt vérre menni és bárkinek is megsértődni, inkább a megoldáson gondolkozzunk, hogy a jövőben ilyen kényes helyzet ne alakulhasson ki.
Vegyük ezt úgy mint egy megoldandó akadályt, és ne csináljunk belőle személyes ügyet, mert nem arról van szó.

Beraknék egy pár sort az Alapszabályból:

"Az Elnökség minimum négy tag jelenléte esetén határozatképes. .... Az Elnökség ülésére minden tagot a napirend közlésével kell meghívni úgy, hogy a meghívók elküldése és az ülés napja között legalább 15 nap időköznek kell lennie.

Az Elnökség ülései általában nyilvánosak, azokon bárki részt vehet illetve bármely döntésben érdekelt egyéb személyt, szervetet az ülésre lehetőség szerint külön is meg kell hívni......

Nem tudom hogy Franky benne van-e az elnökségben, de a jövőben a hasonló jellegű problémákat úgy lehetne elkerülni, hogy nem elnökségi ülésként tartjátok azt az összeröffenést, mert ha igen, akkor betűre pontosan be kell tartani azt ami az Alapszabályban foglaltatik, akkor azt úgy kell megszervezni ahogy az ott le van írva.
Ebben az esetben szerencsés lenne ha a tagok kapnának egy értesítést hogy mi volt az Elnökségi ülésen.

Ha meg nem elnökségi ülésről van szó és mégis a működéssel kapcsolatos ügyekben kellene valamit lépni, akkor érdemes lenne itt előre említeni a fórumon, még akkor is ha ez egy nap késedelmet jelent az ügyintézésben.
Picit szőrözős ez a módszer de könnyebb így elkerülni az ilyen helyzeteket mint ami most kialakult. Ez egy igen kényes szituáció és egy kezdődő szervezetnél ilyenkor robbannak a lelki bombák.

Ti mindketten - vagy akárhányan érintettek most - fontosak vagytok itt és szükség van rátok. Rád is, Franky! Úgyhogy emiatt szerintem felesleges kiszállnod.

Ez egy induló dolog most, sok a döccenő, de lassan ki fog simulni a talaj. Tudom mert az alapítvány ahol tevékenykedem ugyanezen ment keresztül.

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 4 hónapja #67153 Írta: Batti
Tisztelt Urak és Hölgyek, az MTT teljes tagsága, a jelen lévők és a jelen nem lévők.

Igy a megalakulásunk után négy héttel nem igazán akartam belviszályokkal foglalkozni. Először is köszönöm ÉZsAH-nak, hogy helyettem tájékztatta a társaságot az elnökségiről. Köszönöm továbbá Franky-nak, hogy felhívta figyelmem a tájékoztatási kötelezettségemre. Itt jegyezném meg, hogy nyár van és szabadságát tölti a legtöbb ember. Ezért aki dolgozik arra több munka hárul. Mellesleg nekem otthon nincs net elérésem, ezért a munkahelyemre korlátozódik minden ilyen nemü tevékenységem.

Elhatároztam, hogy nem fogok főnökösdit játszani és nem is teszem, valamint azt is, hogy a nekem nem tetsző dolgokat majd az érintettekkel beszélem meg először, mert ki tudja lehet, hogy neki van igaza. De itt most olyasmit vélek felfedezni ami nagyon nem tetszik. A nick mögé bujó megszólaló hangnemét. A nick mögé bújás persze nem megy, mert jószerivel mind ismerjük egymást szegedről. Most az egyszer és nem többször,azt mondom több tiszteletet egymásnak és a közgyűlés által választott vezető testületnek, akik tényleg jobb dolguk helyett igyekeznek a társaság szekerét előre vinni. A vezetőség természetesen köteles beszámolni a döntéseiről a Közgyűlésnek és ezzel a teljes tagságnak. Amenyiben ebben mulasztanánk azt a teljes tagságnak kell a közgyűlésen számon kérni rajtunk. A magam részéről úgy látom, hogy akkor érdemes részletesen beszámolnunk amikor valami eredmény születik vagy olyan döntést készülünk hozni ami a társaságra nézve fontos. Az elnökséget a bizalom hozta létre és köteles ennek a bizalomnak megfelelni. A társaságnak pedig bíznia kellene a saját döntésében.

Csak azt igérhetem, hogy mindenki idejekorán tájékoztatva lesz minden őt és a társaságot érintő dologról.

Nem vagyunk olyan sokan, hogy elkezdjünk frakciózgatni. Egyébként is baráti társaságként indultunk és elvárom mindenkitől hogy ennek megfelelően viselkedjen.

Egy dolgot kérek még, ha nem életbe vágó kényszer, akkor ezzel és most fejezzük be a flame-lést.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 4 hónapja #67151 Írta: Sötét Úr

franky írta:

Sötét Úr írta: (...)ez nem minket minősít...(...)

De sajna igen... és míly fura, hogy csak te, és Vic reagáltatok... (...)

Talán azért, mert nem járt azóta más érintett a Fórumon. De ha a billentyűzet helyett az eszedet használnád először, akkor ez nyilvánvaló is lehetne.
Egyébként meg szív-lélek-egyebek arra vonatkoznak, hogy éppenséggel lehetne más tennivalója is az embernek, de mivel fontos számára az MTT és a társaság is, erre szánja az egyébként korántsem korlátlan idejét. Ezt nem kell még csak megköszönni sem, elvégre vállaltuk, de a bunkó beszólásaidtól megkímélhetsz mindenkit.
Személyes találkozásunkkor értelmes embernek ismertelek meg, nem értem, hogy a Fórumon miért nem élsz az adottságaiddal. És mielőtt felháborodnál azon, hogy így minősítelek, felhívom a figyelmedet rá, hogy talán nem véletlen az, hogy nem én vagyok ezzel az első. Itt, ebben a közösségben nem a meredekebb beszólásoktól lesz menő valaki. Szegeden időnként egész jókat beszélgettünk, és kifejezetten jó volt veled közösen énekelni (főleg, ha nem nyikorogtam bele) ;o) úgyhogy próbáld meg, légyszi, személyiséged pozitívabb tulajdonságait kamatoztatni. Arra valók!

Több
22 éve 4 hónapja #67150 Írta: franky

Vic írta: Van egy igencsak ütőképes és dolgozni is szerető Elnökségünk, ahol mindenki szívét-lelkét kiteszi az MTT-ért. Ennek örülni kellene, nem pedig mindenbe belekötni.

Nem belekötök, csak lécci privátban magyarázd már el, hogy mi is az, amiért szívet lelket ki kell tenni? Ha van még, aki nem tudja, jelezze, és akkor mégis inkább ide válaszolj...

Köszike előre is...

Több
22 éve 4 hónapja #67149 Írta: franky

Sötét Úr írta: Nem baj, franky, ez nem minket minősít...
www.back2vocal.com

De sajna igen... és míly fura, hogy csak te, és Vic reagáltatok... akiknek leginkább fontos... persze mindent meg lehet magyarázni...

Mindenesetre sok sikert, és jó munkát...

Több
22 éve 4 hónapja #67132 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nienor: A www.tolkien.hu nyitooldalan talalsz par feluletes infot. Amugy pedig azt tudom javasolni olvasd ezt a temat...
Valahol van egy a sajto szamara keszult kivonat, de nem tudom a neten elerheto-e. Valaki tudja?

Szegediek: Lamorak, Nimrodel es jomagam. Mast en most nem tudok.

Több
22 éve 4 hónapja #67131 Írta: Lady Paradox
Lady Paradox válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Üdv!
Hálás lennék ha valaki (így vagy úgy) tájékoztatna a dolgok mibenlétéről.
Kezdjük az elején...
Mikor és hol alakult a MTT?
Hol van székhelye?
Hogyan lehet csatlakozni?

Ui.:Lehet hogy égő, de lusta voltam átolvasni az előző oldalakat
egyéb.:Ki itt Szegedi?

Több
22 éve 4 hónapja #67070 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

franky írta: Elkezdtem hosszú valamit írni, de rájöttem, felesleges ennyi szót vesztegetni a semmire... Arra figyeljetek, nehogy belegabajodjatok a saját furi kis ügyvédi-jogi szóvirágaitokba.
Értelme nincs, jövőjét nem látni, látszatja nem lesz...
Sok sikert... nem kötexem, csak nem értem a semmit...
Én kiszálltam sokak örömére...

Nem tudom, franky, én sem kötekedni akarok, de szerintem Te pontosan ezt tetted az imént ismételten... :crap: Szerintem megköszönni kellene, amiért az Elnökség lépéseket tesz annak érdekében, hogy bevételeink legyenek azáltal, hogy pénzügyi támogatást keresnek. :oops:
Itt senki sem gabalyodik bele ügyvédi-jogi szóvirágokba, értelme pedig igencsak volt ennek a tárgyalásnak, a jövőjét is látni... Nem igazán bírom követni, hogy te mit nem értesz ebből az egészből. :confused2:
Van egy igencsak ütőképes és dolgozni is szerető Elnökségünk, ahol mindenki szívét-lelkét kiteszi az MTT-ért. Ennek örülni kellene, nem pedig mindenbe belekötni.

Több
22 éve 4 hónapja - 22 éve 4 hónapja #67069 Írta: Sötét Úr
Nem baj, franky, ez nem minket minősít...
www.back2vocal.com

Több
22 éve 4 hónapja #67063 Írta: franky
Elkezdtem hosszú valamit írni, de rájöttem, felesleges ennyi szót vesztegetni a semmire... Arra figyeljetek, nehogy belegabajodjatok a saját furi kis ügyvédi-jogi szóvirágaitokba.

Értelme nincs, jövőjét nem látni, látszatja nem lesz...

Sok sikert... nem kötexem, csak nem értem a semmit...

Én kiszálltam sokak örömére...

Több
22 éve 4 hónapja #67028 Írta: ÉSzAH
Franky: Módosítok. Az említett esemény, nem "nem hivatalos elnökségi ülés" volt, hanem egy tárgyalás, melyet az elnökség szavazóképes többsége az OTP Bank Rt.-vel folytatott. És ha már ott voltunk és együtt voltunk megbeszéltünk egy-két dolgot, melyek a működés szempontjából megbeszélendők voltak, de nem voltak akkora horderejűek, hogy emiatt hivatalos, elnök által írásban összehívott, nemtomhánynappalkorábban előre jelzett elnökségi ülést igényeljen.
Tudod, sok olyat láttam, hallottam már, hogy a tagok zúgolódnak, amiért a vezetőség nem végzi a munkáját, de te vagy az első, aki azért zúgolódik, mert végzi. :-)
Köszönjük a szemléletigazítást. Elnézést, de nem fogjuk asszimilálni, mert azzal a működésképtelenséget kockáztatnánk.
Ennek tükrében az elhangzottakat, az arról írt tájékoztatást úgy veszed, ahogy akarod. Én remélem, hogy a többség előrehaladásnak és nem 4 emberke délutáni dumcsijának fogja tekinteni.

SÚ: Persze. Erről szólt az egész megbeszélés. De ezt szerintem jeleztem abban, amit írtam.
Várjuk az egységes arculattervre a javaslatokat. Ha lesznek, akkor talán meg lehet majd kérni Svindlert, hogy hozzon létre egy újabb szavazó ablakot.

ÉSzAH

/Col. William Tavington/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.905 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére