- Köszönetek: 0
Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- franky
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Szerintem a kiadókkal mindenképpen jó kapcsolatot kell fenntartani, és elég negatív az öreg mágus hozzáállása.
Felteszem attól, mert édesanyád öreg, és csúnya lesz, ahogy az idő körüllengi, és ráborítja fátylát (de szépen írtam gihi ), attól még ugyanúgy fogod szeretni.
A Valhallában sem azt kell nézni, hogy régebben mi volt. Meggyőződésem, hogy a Novák Csanád egy kis felfújt faxheader, aki nem igazán volt képes minőségi munkát kisajtolni az embereiből. Mivel vezetőváltás volt (ha jól értem), felteszem lesz design, és minőségváltás is. (Reméljük utóbbi pozityv lesz .)
Nos a kiadókkal való kapcsolattartás a különböző szponzorálási lehetőségektől elkezdve a barteren át sokmindenig mehetnek. Függetlenül attól, hogy a kiadó mit ad, és hogyan, milyen minőségben adja ki. (Természetesen elhatárolódunk a társadalmilag elítélendő művek kiadásától, a politikai pártok kiadóitól, mint ahogy ez benne van az alapító okiratban is.) De pl. egy kiadó, aki árusíthat az összejöveteleinken (a későbbiek során, amikor nagyobb volumenű dolgot szervezünk össze) biztos hálás lesz, és valamilyen szintű támogatást fog nyújtani. És ha ez a kiadó a Valhalla, akkor a Valhalla.
Hol tanultál marketinget? Meg ilyesmi... szerintem nem bírálni kell látatlanban, és ütni a vasat, hogy "de akkor se jó..." Természetesen, ha majd a te könyvedet fogja kiadni az MTT, akkor a te beleegyezéseddel fogja megválasztani a kiadót különböző szempontok alapján.
Nah, bocsi, ha ezzel megsértettelk, de a vaskalaposság sosem vezetett eredményre...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Nem feltétlenül protekciókban kellene gondolkodnunk. Egyébként meg mit akartok most hirtelen kiadni? ) Később pedig, ha már megtörtént a bejegyzésünk, több olyan kiadóval is tervezzük felvenni a kapcsolatot, akik Tolkien-t adtak ki. Támogatást várunk tőlük, akár csak erkölcsi szinten is, és konzultációs lehetőséget kínálunk érte, illetve azt a felbecsülhetetlen segítséget, amit csúnya szóval közönségkapcsolat-nak hívnak. Ha majd ott tartunk, hogy saját kiadványaink lesznek, azokat nem feltétlenül velük kell kiadni, bár ez sem zárható ki. De addig még sok víz lefolyik az Anduinon.
Brisa: hát, azt nem tudom, hogy mennyire loptuk be magunkat a Szukits-tól érkezett vendégünk szívébe, de a kérdései alapján voltak fenntartásai. Reméljük, hogy létrejön velük (is) az együttműködés, és mindkét fél javára fog válni. Egyébként a Szukits Kiadó szegedi.
(Akik nem voltak ott, azoknak: a srác úgy került el a megnyitóra, hogy az épp zajló sörfesztiválon véletlenül meglátta a logónkat, vagy mit. Az első vitablokkban meg is kérdezte tőlünk, hogy ugyan miért csak így kellett megtudnia, hogy megalakul az MTT. A válasz az, hogy azért, mert a bejegyzésünk megtörténte utánra ütemeztük a kiadók megkeresését - máshogy veszi ki magát a dolog, ha egy már ténylegesen bejegyzett egyesület kopogtat az ajtajukon.)
Nos igen, ebben is van valami, de a fehérített műnyomópapír környezetszennyezőbb eljárással készül mint a szürkés újrapapír, és a helyesírásában is korrekt fényszedés is sokkal drágább, mint a -gyakran német ellenőrzőprogrammal megvert - előkészítők munkája. Akkoriban, amikor a Valhalla fénykorát élte, ez nagyon sokat számított. Ma is számít, de talán már jobban lehet adni a nyelvi minőségre is, hiszen a kis cégek által elérhető helyesírási programok is sokat fejlődtek.aieless írta: Valhalla: hát nekem az a vcpapírminőségű, telehelyesírásihibás minőség ugrik be
[size=9:1h41h0a9]Rémálmom volt, amikor még nyomdász koromban egy nagyon sürgős munkát nyomtattunk, és utólag vettük észre, hogy a német elválasztóprogram mit művelt a szöveggel. Meg is állapítottam, hogy nyelvében él a nemz-et...[/size]
Egyébként meg nagyon szívesen - azt hiszem, hogy ezt Batti nevében is kijelenthetem. És a tisztesség úgy kívánja, hogy megemlítsem ÉSzAH-ot és Vic-et is, mint akik közreműködtek / közreműködnek a dologban: számos képet, ami terveink szerint a CD-re kerül, ők csináltak.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
Cicafül írta: A Szukitstól volt ott egy srác...nem az Európától.
Na, ez már jó kiindulási alap!
Nem kell csak azért rögtön rávetni magunkat az első adódó lehetőségre, mert protekciónk lehet!
- Cicaful
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Gandalf
- Nem elérhető
Szerintem elég igéytelen társaság, ráadásul kerülnünk kéne a szerepjátékos befolyást. Tolkien könyveket soha nem adtak ki, s nem hinném, hogy valaha is jogukban áll majd kiadni... Miért nem jó pl. az Európa, a Holló és Tsa., vagy a Szukits, ha már mindenáron "fantasy"-kiadót szeretnétek?
- Álmos
- Nem elérhető
Huhú
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
(én bármennyit hajlandó vagyok fizetni )
Nagyon szép tőletek (Sötét Úr + Batti) hogy a nyakatokba veszitek ezt az egészet a nép érdekében!
Valhalla: hát nekem az a vcpapírminőségű, telehelyesírásihibás minőség ugrik be..... így elsőre... persze, majd Eia nagybátyja javít a színvonalon!!!
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Gandalf írta: Persze nyugodtan lehurroghattok!
Hurr! DDD
Annak idején a Valhalla adta ki az Ezüst Félhold Blues-t is, és az komoly jópont az én szememben )))
Akik a videóra várnak: Battival átbűvöltük gépre az anyagot. Nagyon jó minőség lett. Egy kicsit túl jó is. Több, mint 7 Gbyte (sacc/kb 10 CD). Úgyhogy még lesz vele egy kis dolgunk... Eddzétek magatokat, JRRT is három évet várt Edith-re... }
- Gandalf
- Nem elérhető
E. Eia Ayna írta: Van egy hírem...(Remélem hasznát vesszük majd... ) A nagybátyám (leánykori nevén Bogdán Miklós) megvette a Valhalla(remélem jól írom ) kiadó jogát..
Nos ennyi a hír..
Valhalla? Hm... őszintén szólva, nem szívesen közösködöm a M.A.G.U.S. kiadójával... nem akarok ezzel senkit sem megbántani, de nem lehetne inkább egy szépirodalmi kiadót keresni, aki már adott ki Tolkien-könyveket, mint ezt a ...hm... ponyva-könyveket megjelenítő kiadót?
Persze nyugodtan lehurroghattok!
- franky
- Nem elérhető
Darkman írta: ( ó te szegény darky, mennyit tanulsz, ó istenem, de sajnállak )
Te nem én hívtalak először darkynak?
Mer akkó a yogdiyat kérek
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Olvass mailt lecci!
Laego
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Ha kell en is be tudom scannelni a kepeket.
Hany darab van? Megbeszelhetunk egy idopontot valahol ha megvannak a kepek.
Az alapito ulesre ugysem tudtam elmenni, legalabb igy hadd vegyek reszt a Tarsasag eleteben
Laegolas
a hasznos
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Yavanna
- Nem elérhető
Persze pont én türelmetlenkedek itt.... Még csk holnap fogom beadni a fényképeket előhívásra. Aztán pedig fel kell hajtanom egy ismerőst, aki rendelkezik egy scannerrrel.... szóval ami engem illet ez a dolog még várat magára egy darabig. De a vizsgaidőszak végéig biztos.
"Aure entuluva!"
- Brisa
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Brisa: valami hasonló a terv, azzal a különbséggel, hogy a CD-t megírni nem egy nagy dolog, ha az első megvan, a többit már kb. 10 perc alatt el lehet készíteni (darabonként), tehát nem muszáj "egy levegővétellel" megírni az összeset.
Én is így gondoltam, csak nem sikerült normálisan megfogalmaznom. Tudod, a meleg...
Természetesen szuper ötlet, és persze, hogy fizetek (egy százas ide vagy oda)!
(Azért kíváncsi leszek arra, hogy hány nem-tag fogja megvenni ezt az anyagot. )
Brisa
- Álmos
- Nem elérhető
" írta: 3.,hajtogathatunk belőle egy barátot Emilnek
Iigen! Emil is szeret barátkozni. Amióta hazajöttünk, ott kuksizik a szekrényemen...nézi szomorúan, ahogy hajszolom magam a tanulás miatt ( ó te szegény darky, mennyit tanulsz, ó istenem, de sajnállak )
üdvi
D.
Huhú
- Áfonya
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Áfonya: az 50-100 Ft-ot az önköltségi áron felül gondoltam, nem összesen )
Jah, gondolhattam volna... gyanús is volt a dolog... (A meleg kissé visszaveti az agysejtjeim működését, bocs...) De nem gáz, úgy is rendben van!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
))) Azért egy kicsit még várni kell, de lesz! Ha minden igaz, a hétvégén tudok a képekkel foglalkozni - elkél egy kis retus, mert helyenként a vaku nem tudta bevilágítani az egész teret, stb. - és a videót is pénteken karcoljuk át numerikus formára. Amint van valami, jelezni fogom!Yavanna írta: Hol az a CD? Ide vele!
Áfonya: az 50-100 Ft-ot az önköltségi áron felül gondoltam, nem összesen )
- Áfonya
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: szívesen adnátok-e egy ilyen CD-ért valamekkora (kis összegű, 50-100 Ft) adományt az MTT-nek? ) Mielőtt válaszoltok, azt tudni kell, hogy ha postázni kell a CD-t, a postaköltség a legmagasabb tétel az egészben.
Természetesen. Még így is olcsó a dolog, tekintve, hogy egy CD is kerül vagy 200-300 FT-ba, még ha jutányos áron szerzik is be. Szóval ez a legkevesebb, amit megtehetünk. Így két legyet ütünk egy csapásra - hozzájutunk az anyaghoz, meg az MTT-ben is lesz pénzünk - hiszen az is mi vagyunk.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Yavanna
- Nem elérhető
"Aure entuluva!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Ha minden igaz, Batti tud jó áron nyersanyagot is. A többit megbeszélem vele is, és várom a többiek véleményét is - durvábban megfogalmazva: szívesen adnátok-e egy ilyen CD-ért valamekkora (kis összegű, 50-100 Ft) adományt az MTT-nek? ) Mielőtt válaszoltok, azt tudni kell, hogy ha postázni kell a CD-t, a postaköltség a legmagasabb tétel az egészben.
Természetesen még semmi sem dőlt el, semmiben nem állapodtunk meg, de úgy tartom jogosnak, hogy az MTT tagjai önköltségi áron, vagy annak közelében kapják meg az anyagot, míg a nem tagok kissé magasabb áron - legyen kézzelfogható, megszámolható értelme tagnak lenni )
De mindez most hirtelen improvizált véleményem, úgyhogy lehet, hogy hülyeség. Mit gondoltok?
- Brisa
- Nem elérhető
Nem lehetne azt megcsinálni, hogy nagy mennyiségben (pontosabban megrendelt mennyiségben) írnátok fel az anyagot CD-kre, mi meg egyszerűen csak megvennénk tőletek? (Esetleg egy kis bevételt is jelenthet ez az MTT-nek.)
Brisa
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Sajnos ez egy elég gyakori probléma, úgyhogy nem ott lesznek a képek, hanem a VZ-n. Tervezünk egy olyan megoldást is, hogy az eddigi találkozókról készült, általam birtokolt képeket és az alakuló rendezvénysorozaton készült videót CD-re irkálva meg lehet szerezni - vagy tőlem, vagy Battitól, még nem egyeztünk meg. Mindenesetre ennek annyi előnye már eleve lesz, hogy a fotókat, amiket a netre csak kisebb méretben lehet / érdemes feltenni, így igen nagy, és ebből következőleg jobb minőségű fájlokban tekintheti meg, aki a CD mellett dönt. Úgyhogy maradj online és figyelj! ))))Brisa írta: Az összes képet a tar.hu-ra akarod feltenni? Csak mert nekem az az oldal nem jön le... (Már kezdek ettől megőrülni. )
- Brisa
- Nem elérhető
Estel Adániel írta: Köszönöm.
A gratuláció Brisát illeti meg, ez eddig az egyetlen olyan kép rólam, amin a hasonlóság ennyire feltűnő... És ha hozzávesszük, hogy a kék a kedvenc színem... naná, hogy elsőre ezt az avatárt választottam!
Ha nem találok pszichológusi állást, akkor miután titeket kikezeltelek minden nyavajáitokból, elmegyek Estel-fényképésznek.
SÚ, azaz Sötét Úr: Az összes képet a tar.hu-ra akarod feltenni? Csak mert nekem az az oldal nem jön le... (Már kezdek ettől megőrülni. )
Brisa
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
E. Eia Ayna (& Co.) ) :overrewlz! Akkor már csak meg kell győznöd, hogy támogassa és gondozza az MTT kiadványait ) Ja, és persze szponzorálja is... }
Anna: ld. az előző hozzászólásomban található linkeket. (Nem a személyekre vonatkozik!) }}} További fotók a hétvége után várhatók, a VZ-n.
Szméagol: ne mennyé mán el! Mi lesz a Drágaszággal nélküled? :oD
Melyik fényképre gondolsz? A link végét írd be, az utolsó / jeltől, és megpróbálom megfejteni, hogy kik vannak a képen.
Ring-bearer: mit csinálnak a szemeddel??? (Jó nyaralást!)
Fényképek, video hamarosint. Viszont baromi szomjas vagyok, és melegem van. Mielőtt bárki is rosszra (jóra?) gondolna, nem birtokos viszonban vagyok egy meleggel, hanem a környezetem hőmérséklete és páratartalma számomra előnytelen konstellációban áll. ))) Ja, és egy kicsit zizz is vagyok ma, de került fel a Kreatív Szexió > Humor témájára egy újabb adag Valinori Vámvizsgálat...
NA csillag ragyogja be találkozásotok óráját, miként a miénket is, mindörökké, ENTER.
SÚ
azaz a Sötét Úr
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Nos ennyi a hír..
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- franky
- Nem elérhető
Tudom, nem vagyok sem Morgana, sem Lamorak, de mondok valamit. Ha rámbízod a dolgot, lehet, hogy még olcsóbban ki tudom hozni!!! Ismerek pár okosat az ED-nél
Esetleg szponzori szinten stbstbstb.... de asszem, eztet mondtam, csak senki nem hitt nekem, a zöldfülűnek miiiii?
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
1.,csináltathatunk neki aranykeretet és kiakaszthatjuk Batti nyakába, 2.,csinálhatunk belőle patchworkös kispárnát,
3.,hajtogathatunk belőle egy barátot Emilnek
4.,füzért sodorhatunk belőle a karácsonyfára
... és a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!!!
[size=9:2penyzdl]kezd elborulni az agyam[/size]
Jó nyarat Szméagol!!!!
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Anna
- Látogató
Fotókat még senki sem tett fel a netre?