Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 4 hónapja #63915 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ezúton is köszönöm mindenkinek a részvételt a támogatást és a kivitelezésben végzett munkát. De külön köszönetet érdemel Nagy Gergely (Lamorak) barátunk és A Társaság elnökhelyettese mindazért az óriási szervező munkáért amit értünk Szegeden tett. Gratulálok minden megválasztott tisztség viselőnek és sikerekben gazdag munkát kívánok. Köszönöm a bizalmat amellyel elnökké választottatok. Megtiszteltetésnek érzem és mindent elkövetek, hogy megfelejek az elvárásaitoknak.

Ezt még vasárnap el kellett volna mondanom, de a befejezés káosza mindent és mindenkit elsodort.

Darkman: szétültetlek!!! :evil: :twisted: :wink: :P :D :D :D

"Kane o Keizai Suru"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #63914 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Emberek, Koszak, Tundek, Torpok, Hobitok, Gollamok, Orkok es Trollok!

En is csatlakozok az elottem szolokhoz es tenyleg csak nagyon gratulalni tudok a Tarsasag megalakitasahoz :)
En sajnos nem tudtam ott lenni, az "elet" eleg komolyan kozbeszolt (pedig mar a ruhamat is megvettem elozo nap :? )
De egyfolytaban gondoltam ratok. Mindig mondtam is a paromnak "na most kezdodik" "Na, most van ez meg az az eloadas" stb.

Viszont mindenkepp szeretnek en is tag lenni. Arrol nem is beszelve hogy szeretnem mar latni a kepeket :twisted: Na jo, nem kell rohannotok, csak nyugodtan.

Szal' megeccer gratula a Tarsasagnak! :) Es koszonet mindenkinek akinek barmilyen jellegu hozzajarulasa reven ez az egesz letrejohetett!

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #63909 Írta: akhos
akhos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ezúton szeretnék köszönetet mondani és gratulálni a Magyar Tolkien Társaság minden egyes tagjának és egyáltalán mindenkinek, aki csak egyetlen lépést is tett annak érdekében, hogy ez (így és most) létrejöhessen. Küldöm üdvözletem és kívánok a jövőre nézve nagyon sok sikert.

akhos

Több
22 éve 4 hónapja #63906 Írta: franky
franky válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
sziasztok...

harmadszor írom le, amit itt olvashattok, kétszer hosszabb lett, utoljára röviden...

gratulálok nekünk, hogy meglalkultatok!
mint látjátok, beregiztem magam, megtaláltok itt is, csak ne üssetek!
és továbbá örült a májam, hogy néhány ember érdemesnek tartott arra, hogy leírja eme oldalra a nevemet, mint olyan emberét, aki a hétvégén tett valamit azért, hogy a hétvége olyan legyen, amilyen lett (pozitívumokról beszélek emitt).

továbbá köszönöm, hogy egy olyan nagyszerű, és fantasztikus csapat tagja (mit tagja? utolsó alapító tagja) lehetek, mint amilyen a Magyar Tolkien Társaság!

igyekszem majd követni horatio (azt hiszem) mondását, ami a kedvencem, és így hangzik:

"Ha már nem használsz, ne is árts!"

You all are Tolkien (talkin') to my heart!!! 8)

Több
22 éve 4 hónapja #63905 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Vonatozás; koleszvadászat; szuperjó kávézó (morcos pincérekkel :roll: ); 1et fizet, 2őt kap akció; citrom ízű sör; zene; vízbeesés; gyaloglás; 'szőrözés'; kevés alvás; másnaposság; dekorálás; Lamorak, a fő koordinátor (Örök hála annak a könyvárusnak! :D ); halcica; gyönyörű, de kényelmetlen székek; színvonalas előadások; picike baki; erősen érdeklődő szakállas úr; hangulatos étterem; pezsgő; őszibaracklé; finom kaják; vizipisztoly; Tiszapart; 'iszaptviszt'; ének; mély gondolatok a Világról; sikítás az erdőben; 2 helybéli átússza a Tiszát; fagyoskodás; problémás bejutás az egyik koliba; önfeláldozó kíséret; még kevesebb alvás; hullafáradt reggel; cuccolás; fűrészporszáraz kuglóf; isteni jegeskávé; késés; jogi problémázás; Emil :D MEGALAKULÁS!!! :D 8) :D vonat; Iszonyú hőség; műbőr ülések; utazás nyitott ajtó mellett; láblúbálás; hajvizezés; megérkezés...

Dióhéjban jelenleg ennyi jut eszembe, az elmúlt 2 és fél napról, persze biztos, hogy rengeteg dolgot kihagytam. :roll:
Nagyon boldog vagyok, hogy ezt az egészet megszerveztük, véghezvittük (Külön köszönet érte Lamoraknak!) és végül vállalkozásunkat siker koronázta! Mindenki nagyon jó arc, remek volt a társaság! Ha a nyárra tervezett kószás táborka is ilyen lesz, akkor már nyert ügyünk van! :wink: Köszi nektek! :D Ez a lelkesedés lobogjon köztünk továbbra is! :D

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 4 hónapja #63904 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Na mit találtam, na mit? :)

www.korridor.hu/cikk.php?cikk=100000034130

Jó, lehet, hogy nektek nem nagy szám, de én nagyon örültem, amikor megláttam!!!

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 4 hónapja #63899 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Víííí, megjöttem! :mrgreen: :mrgreen:

Huh, nem karnék elcsépelt lenni, de muszáj kicsit ömlengenem! Cicához csatlakoznom kell, az biztos, hogy a legjobb élményeim közé vonul be ez a hétvége!!
Asszem azt felesleges mondanom, hogy milyen ISZONYATOSAN JÓL éreztem magam! 8) Minden olyan kiválóan sikerült, úgy érzem, teljes mértékben Eru kegyében álltunk/állunk - küldött nekünk villanyost, segített hazatalálni éjjel ( :wink: :lol: ) segített abban is, hogy elérjem a vonatot, no meg persze biztos áldását adta a mi Társaságunkra! 8)
MEGALAKULTUNK! Nagyszerű, igaz? Aragornok vagyunk! Sok sikert kívánok magunknak! :D
Először is köszönöm a bizalmat mindenkinek, aki jelölt, meg rám szavazott, naon megtisztelő! :oops: :oops: (Remélem jól meggondoltátok!... :twisted: ) Egyébként minden megszavazott elnökségi tagnak ezúttal is (ismét) gratulálok.
Videókat, képeket alig várjuk!
Szeged nagyon szép város - csak a Nap mindig szembe süt... :roll: A Tisza-fürcsizés is isteni volt, no meg persze a filozofálás sem maradhatott ki... A villamossínek mindig a koleszhoz vezetnek. Hintázni jó. Énekelni is.
Emil rulz. Portások kevésbé. :wink: Szóteremtő tevékenységünk kiváló terméke a halcica. :D
Ja, és köszönet mindenkinek, aki besegített a dekorációban, (Franky+Cica előnyben!), a szavazatszámlálásban, meg minden másban.
Én úgy érzem, egy nagyon nagy lépést tettük a szorosabb együttműködés, és az igazi csapatmunka felé. Összefogás és lelkesedés - nagyon remélem, hogy ez még sokáig fogja működtetni az MTT-t. Ragyogjon sokáig felletünk az a csillag. :wink:
És most megyek, és bepótolok kétnapi alvást. :lol: 8)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 4 hónapja - 22 éve 4 hónapja #63896 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Én is nagyon-nagyon jól éreztem magam :!: (A változatosság kedvéért. :wink: )

Gratulálok minden megválasztott emberkének! :D

Elanor, Szméagol: Úgy lehet belépni, hogy ki kell töltenetek egy jelentkezési lapot (fel lesz téve VölgyZugoly-ra) és egy rózsaszín csekkutalványon befizetni a tagdíjat (ami diákoknak 500Ft, kereső emberkéknek 1000Ft, ill. speciális esetekben ingyenes). Az MTT-ről bővebben a VZ-on lehet (majd) olvasni.

Brisa

Több
22 éve 4 hónapja #63894 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Először is: Szeretném mindenkinek megköszönni ezt a jó hétvégét!!! (Most külön nem mondom el személyenként, mert minnyár dobnak.. :? )

Naszóval: csak annyitt tudnék mondani, hogy mi(én+én:D ) jól éreztük magunkat, de nem elemzem miért, mert nem akarom azokat szomorítani, akik sajnos nem tudtak ott lenni.

Lam:Most ez van.. akkor mi lesz holnap? ;) (Tudom Te is ezt kérdezted.. ;) )

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 4 hónapja #63891 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nem akarom az előttem szólókat ismételni orrvérzésig, de...
Szenzációsan, fergetegesen, hiper-szuper hétvége volt ez!!!!! :D :lol: :D :lol: :wink: :wink:
Sajnos nem tudom szavakkal kifejezni, de életem könyvébe, bizton állíthatom, hogy hatalmas pirosbetűs napokként fog bevonulni! Órási volt!!!
És Ti mind fantasztikusak vagytok! A fiúknak külön egy hatalmas cicapuszi a lovagiasságukért!

Darky memoárjából kimaradt a visszavonatút fantasztikus élménye, melyet a nyitott ajtóban, lábat lógatva töltöttünk, s közben élveztük a hűs szellő simogatását.
Valamint a "halcicá"-t is kihagyta, mely...az a bizonyos gyurma-ragasztó elnevezése lett, mellyel a dekorációt rögzítettük fel a falra. Mégpedig a következő képpen alakult e zseniális szó: a képek hátán halmOcskát kell képezni - Képzem a halmo(a)kát... - HalmAcskát??? :arrow: Halmacska = halcica :lol:

Mindenkinek nagyon köszönöm ez a csodálatos élményt!!! :D
Pacica :)

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 4 hónapja #63866 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ja, elfelejtettem, ez még jár nektek...

MINDENKINEK EGY KÁD VIRTUÁLIS PEZSGŐ AZ ÉN KONTÓMRA!

Egs. (hukk)

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 4 hónapja #63864 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Csak gratulálni szeretnék magunknak, meg mindenkinek, hogy végre sikerült, MEGALAKULTUNK!!! Még mindig nem esett le teljesen! Ráadásul csak Darkmant tudom ismételni: szenzációs volt ez a pár nap veletek! Nagyon jól éreztem magam, és sok sikert kívánok magunknak az elkövetkezőkben. (Meg minden városban minimum 200 tagot... ;) )

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 4 hónapja - 22 éve 4 hónapja #63860 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok és üdvözlet mindenkinek!

Meseszépre sikeredett ez az alakuló ülés, az összes napjával és eseményével együtt! Iszonyú jó társaság vagytok tik :-) ölel és pussz mindenkinek! ! ! Aki pedig nem tudott lejönni, ne keseredjen el, nincs oka rá. Azt hiszem a társaság elég jól bebizonyította, hogy a 30adik évfordulót illetően is jó esélyei vannak a fennmaradásra, mind tevékenység mind társaság szempontjából!

Tök jó, tök jó :) ) csak ezt tudom mondani. S tényleg, a csillag, ami beragyogta találkozásunk óráján, ott ragyogott, mindenki szemében...

ölelés

Darkman

Svindi: - bocsika a névmemo-ért ;-)

Memorandumok...

Batti tanubizonyságot tett tiszta szívéről és fehér kezeiről az alapító ülést megelőző esti vacsorán, ahol is beavatott mindenkit katonaéletének rejtelmeibe. Ő még nem tudja, de felvettük diktafonra ;-) letölthető lesz az internetről :D

A szegedi főút és rajta a villamossinek teljes hosszát sikerült feltérképeznünk és lemérnünk, mivel a hölgyek hazakísérése kötelező volt férfi létünk számára, csakhogy a hölgyek lakhelye a város másik végén volt. Oda-vissza, mesék a gyengébb nem védelemzőinek könyvéből :)

A Tiszában fürödni jó, bár vannak veszélyei, amiképpen Morgana erre felhívta szives figyelmünket ( bár akkor már késő volt ). Ruhában, zokniban, mit számít :-)

Franky, aki high tech zsebphon-jával tulajdonképpen nem más, mint Morpheus a valós világból, tudtuk meg az állógfogadáson. Mindezt persze tagadja, de csak azért, mert még nem találta meg az " igazit " :-)

Gumipók művészi szintre emelte a vizipisztoly által elsajátítható legnedvesebb fogásokat, lett is eredménye, mert fegyverét elneveztük " Vizipók gumipisztolyának " amit ő értetlenkedő szemekkel fogadott ( nem értvén gondolkodásunk mechanikáját )

Kiderült, hogy Kázmér és Huba tök jó figurák, és mindenképpen elolvasandó a történetük a Garfield nevű vicces-szines magazinban.

A vasárnapi alakulóülésen ujabb fogalmakkal bővült a jog iránt abszolúte érdektelenséget mutató egyének szókincse - mondanom sem kell, csupa-csupa finom, ügyvédi meghatározásokkal - Yavanna persze örült ;-)

Még egy utolsó előtti memorandum: a dóm-teplom kivilágítása a szembepartról éjfél után megszűnik, az órát így nem látni, miképpen az időt sem...de ez hihetetlen dolgokra ösztönzi az embert. Világmegváltó dolgok, reformelképzelések, valamit a totális szabadságonvaló elgondolkodás, ja, és Széchenyi szemcseppje - talán ez volt a legjobb :D

S végül, örömmel értesítjük jelenlegi és leendő tagjainkat, hogy a Magyar Tolkien Kulturális Egyesület kabalája már megvan. Neve Emil, egy A4-es papírból készült hajtott " valami ", előbbi énje kétkéményű gőzös, majd sótartó, s végül elnyerte végső formáját. Ezt láthathjátok majd a képeken. Ő Örömmel vette felkérésünket, hogy jelképezze a tömegeknek a nemes céljainkat. Minden bizonnyal hitelesen fogja mindezt teljesíteni. Remélhetőleg... :) )

Üdvike néktek, hirtelen ennyi tódult fel az emlékezetemben, de jelentem, még nem aludtam semmit, amióta hazajöttem :) ))

üdviii

D.

Huhú :)

Több
22 éve 4 hónapja #63858 Írta: Malendil
Malendil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Elanor

Több kamera is volt, és fényképezőgépek. Szinte már Nagy Testvér szindróma érzésem volt néha. :)
A fényképek fel lesznek téve a netre igéret szerint.

Több
22 éve 4 hónapja #63845 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
gratulálok, és jó munkát nektek

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 4 hónapja #63828 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Először is had gratuláljak Nektek! Gratulálok! ;)

Nem nagyon irogattam ebbe a topicba, de figyelemmel kísértem az eseményeket, és azt is nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam elmenni veletek Szegedre.
Nagyon remélem, hogy jól sikerült az alakuló-ülés, és, hogy majd hallunk egy részletes (nagyon részeletes:)) beszámolót is.

Esetleg egész véletlenül nem volt ott egy (vagy több:)) kamera, ami rögzítette az eseményeket? Ezt előbb is meg akartam kérdezni, hogy lesz-e, csak elkéstem vele :)
Szóval mondandóm lényege:
1. Gratulálok!!
2. Beszámolót kérünk szépen!
3. Szeretnék én is tag lenni! (talán ez a legfontosabb, legalábbis nekem ;) )

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 4 hónapja #63807 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok!

Mikor lehet taggá válni?

Több
22 éve 4 hónapja #63767 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Örömmel jelentem, hogy megalakult a Magyar Tolkien Társaság!

Csak röviden pár inofrmáció azoknak aki nem voltak jelen, aztán sietek tanulni.

24 alapító taggal alakultunk meg.
A tisztségviselői posztokat a következők nyerték el (bocsássatok meg a nick nevekért, de gyarló módon van még akinek nem tudom a vezetéknevét...)
Elnök: Batti
Elnök helyettes: Lamorak
Titkár: Áfonya
Elnökségi tagok:
Sötét Úr
ÉSzAH
Morgana
Gumipók
Felügyeleti bizottság:
Sil
Svindler

Több
22 éve 4 hónapja #63615 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Hali!
Nem tudom, mennyi beleszólásom van a dolgokba, de én elnöknek mindenképpen Batti-t javaslom, a titkári posztra meg Áfonyát!!! :)
Egyébként meg érezzétek jól magatokat (és egymást... :twisted: ), alakuljatok meg, s ne feledkezzetek meg Vz-ről! Ha minden igaz, mire visszaértek, egy vadiúj Vz vár majd rátok (remélhetőleg...) :roll:
Csillag ragyogja be találkozásotok óráját!

HAJRÁ MEGYE, HAJRÁ HOBBITOK! :wink:

Több
22 éve 4 hónapja #63606 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jézus!
Ez egyre bonyolultabb.
tehát ha én a Károlyiba vagyok, és 11-re érkezek, akkor ne is menjek a károlyiba, met cxsak 2-től lehet bejelentkezni? Vagy menjek, és bepakolok x y pénteken érkezett lény szobájába?
A női mosdó sztem is megfelel, akkor tehát az előadásokra hozzuk el az esti cuccunkat????

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 4 hónapja #63567 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ki az, aki még a Mórába lett elszállásolva?

Lamorak: A női mosdó szerintem megfelel az átöltözéshez.
(Én mondjuk olyat veszek fel, ami jó délutánra és estére is. Viszont a vonaton nem óhajtok ebbe a szerkóba utazgatni. De azt hiszem, nekünk lesz időnk átöltözni.)

Brisa

Több
22 éve 4 hónapja #63542 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Aha. Akkor szerintem legcélszerűbb, ha berakodsz mondjuk Yavannáék szobájába, és elhozod vissza azt a ruhát, amit a fogadásra fel akarsz venni-- csak azt tudnám, hol fogtok átöltözni... jaj, jaj. Kitalálunk vmit.

Én most offline megyek; ma már nem is jövök vissza, megyek haza dolgozni az előadásomon. Telefonon elértek.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #63539 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tehát akkor lehet a már beköltözöttek szobáiba pakolni? Én délelőtt megyek, 10-11-re érek le, de itt az előbb írtad, hogy csak 2-től lehet bejelentkezni a Károlyiba (és ha jól emlékszem, én ott vagyok). Átöltözni pedig mindenképpen át kéne a fogadás előtt, mert hát ott nem abban a ruhában leszek szerintem, mint amiben napközben.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 4 hónapja #63538 Írta: Lamorak
Igen, ez egy jó kérdés. Idő nem nagyon lesz (mondjuk fél-háromnegyed óra), tehát valamit ki kellene találjunk. Azt mondanám, hogy először is gyertek korábban :) ; ha már délelőtt itt vagytok és nem a kezdésre estek be, akkor a már ma este beköltözöttek szobáiba a Károlyiban is be lehet rakni a cuccot. De nyilvánvaló, hogy nem jókedvetekből estek be a kezdésre, hanem, mert nem tudtok korábban jönni; erről még gondolkodom. Napközben jól lesznek azok a dolgok a termünkben (megkérdezhetjük a könyvtár ruhatáros néniit, hajlandóak-e bevenni a cuccokat; de nem tudom, meddig van nyitva a könyvtár), utána is át lehet őket vinni a Katedrába a fogadáshoz; csak hát a fogadás után ne már nagy táskákkal menjünk tovább sörözni... Nos, talán megkérhetnénk valakit, akinek van kocsija, hogy a fogadás előtt-után (kocsival talán a programok és a fogadás közé is befér) segítsen elfuvarozni az ilyen ottmaradt cuccokat. Sajnos nekem nincs kocsim (jogsim se, de már az elsősegély-vizsgám tegnap óta megvan, jövő héten rutinvizsgázom!!! Ha két hónappal később lennénk, apám kocsijával szállítanám a táskákat), úgyhogy ÉSzAH és Batti jönnek szóba... ÉSzAH, Batti, mit gondoltok?

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #63536 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jaj, csak most volt időm benézni ide (ma államvizsgáztam), és most kapkodom a fejemet.
Kisestélyi / koktélruha / nyári ruha? Azzal sajnos nem szolgálhatok, óvodás korom óta nincs szoknyám se. A legelegánsabb ruhám egy nadrágkosztüm, azért megfelel?
Ha csak este tudunk bejelentkezni a kollégiumba, addig hova tesszük a nagy táskákat? Egyáltalán a programok meg a fogadás között lesz annyi idő, hogy lepakoljunk a kollégiumban, meg átöltözzünk?

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 4 hónapja #63524 Írta: Lamorak
Még egy dolog: akik a Károlyiban vannak, azok du. 2-től foglalhatják el a szállást (ebből az következik, hogy a holnap érkező Károlyisok csak este fognak tudni kimenni, ha nem akarnak a programokról lemaradni), és az A épület portáján kell bejelentkezniük (ez a kisebb épület, nem a magas).
A Mórába bármikortól lehet menni.
Az Apáthyban azt mondják, 10-11 körül lehet bejelentkezni.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #63515 Írta: Lamorak
Szegedi instrukciók a közlekedéshez:

1. Akik vonattal jönnek: a nagyállomás a város déli oldalán van. Ha szombaton érkezel, valószínűleg fog várni egy szegedi hallgatóm egy A4-es MTT logoval a kezében, és majd ő irányít; ha nem lenne ott, akkor az 1-es villamosra van szükséged (persze attól függően, mikor érkezel és hol van a szállásod; ha korán jössz, és még ki akarsz menni a szállásra--- bár 10 előtt nem nagyon érdemes odamenni az egyéjszakásoknak, akkor még az előző után takarítanak). A nagyállomástól:
(a) a Rektori Hivatalhoz a 3. v. 4. megállónál célszerű leszállni. A harmadiktól ahogy leszálls balra a Jókai utcán kell a Dugonics térig bemenni; ott már lehet látni a sárga Rektori Hivatal épületét (könnyen megismerni, a szökőkúttal szemben van, a vakolat nagy foltokban esik le, és ki van rá írva, hogy SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM). A negyedik megállótól a megálló előtti sarkon kell befelé menni (a villamos menetiráya szerint szintén balra) a Somogyi utcán.
(b) Az Apáthy kollégiumhoz szintén ezeknél kell leszállni, pontosan közöttük van; a harmadiktól tovább kell menni, amíg a sarkon egy La Pizza nevű pizzériát nem találsz; itt jobbra kell fordulni, a Dóm felé-- ez az Apáthy utca, rögtön a balra első épület a kollégium.
(c) A Károlyi kollégiumhoz viszont majdnem végig kell menni az 1-es villamossal a város másik végébe (ezért is nem ajánlom, hogy aki mondjuk 1-kor érkezik, az még kimenjen a szállásra, mielőtt bejönne a rektoriba). Megállók számát nézve sajnos biztosat nem tudok mondani: addig kell menni, amíg a bal oldaladon egy nagy, legalább 10 emeletes épületet nem láttok, előre egy hídszerű valamit, a híd mellett a Szeged Plazát. Közvetlenül a megálló után a villamos elkanyarodik balra; nem baj, ha nem szálltok le, a következőtől vissza lehet sétálni. A nagy épület a Károlyi B épülete; a villamosmegálló melletti az A épület.
(d) A Móra kollégiumhoz a legbonyolultabb eljutni a nagyállomástól; először itt is a villamost kell elkapni, és elmenni vele az 5. megállóig (ez a Széchenyi téren a posta épülete előtt van). Innen át kell menni a Kárász utca betorkollásának túlsó felén lévő buszmegállóba (a Kárász utca a villamossal párhuzamosan jön és torkollik be a térbe, ill. annak határaként a Híd utcába), ahol a 71-es buszra kell felszállni, 3 megállót menni vele, át a hídon Újszegedre, majd leszállva közvetlenül az előző sarkon (a busz menetiránya szerint; ez a Közép fasor) a busz menetiránya szerint jobbra fordulni, és addig menni, amíg a bal oldalon a Blues Kert nevű étterem nem tűnik fel-- ezzel szemben van a Móra kollégium.

2. Akik esetleg busszal jönnek: innen is az 1-es villamossal célszerű közlekedni; legközelebbi megállója a Kossuth Lajos sugárúton van, a nagykörút (itt éppen Párizsi krt.) külső oldalán (a Nagykörút az az út, ami a buszállomás előtt megy el, és középen betonblokkokkal ketté van osztva). Célszerű kimenni a körút mellé, ott balra fordulni, és elmenni a Kossuth Lajos sgt.-ig; ott kicsit balra látható a megálló. Innen:
(a) A Rektori Hivatal befelé (tehát ahogy a körútról megérkezel a megállóhoz, az innenső, a Kossuth Lajoson jobbra menő) oldalon a 3. vagy 4. megálló. A harmadik megállótól a Somogyi utcán ezúttal (mivel az ellenkező irányból érkezel, mint ha a nagyállomásról jönnél) jobbra, és látni fogod a szétmálló sárga épületet; a negyeduik megállótól szintén jobbra a Jókai utcán be a Dugonics térig (a szökőkútig).
(b) A Károlyi kollégium villamossal kifelé (tehát a Kossuth Lajoson balra menő) oldalon érhető el. Itt is érvényes, ami a nagyállomásról való megközelítéskor (l. fent, 1. (c)).
(c) A Móra kollégiumhoz villamossal be (jobb oldal) a 2. megállóig (posta épülete a Széchenyi téren). Itt meg kell keresni a buszmegállót a Kárász utca torkolatánál (l. fent, I. (d)), és innen ugyanaz, mint a nagyállomásról.

3. Akik kocsival jönnek: a pesti út és autópálya (mivel utóbbi csak Kiskunfélegyházáig van kész, onnantól ugyanaz az út) a város nyugati-északnyugati oldalán torkollik be. Kövessétek a főutat (talán vannak 'CENTRUM' feliratok is). Mikor rámentek egy hídszerű vmire, ami vasúti sínek fölött megy el, aztán lejőve láttok jobbra egy focipályát, balra a Szeged Plazát hatalmas CINEMA CITY felirattal, el kell dönteni, hova mentek:
(a) ha a Károlyi kollégiumba, akkor közvetlenül a focipálya után kell balra menjetek, pont ott van a sarkon (nagy, 10 emelet körüli épület a B épület). Parkolás a B épület körül.
(b) ha a belvárosba, ill. a Rektori Hivatalhoz akkor tovább-tovább-tovább, egyenesen a Kossuth Lajos sugárúton, egészen addig, ameddig egy másik villamospályát nem láttok keresztezni (ez a Kiskörút =Tisza Lajos krt.). A Rektori Hivatalhoz úgy célszerű menni, hogy továbbmentek egyenesen, el a Széchenyi tér mellett és a színház mellett (nagy sárga épület a jobb oldalon, szemben egy park és Romi Schneider =Erzsébet szobra), jobbra fordultok (jobbra jöttök ki a kicsi körforgalomból), és egyenesen ameddig lehet. Egészen addig lehet egyenesen menni, ameddig a Híd utcán át nem mentek (két sarok a körforgalomtól; balra lehet látni a hidat, ahogy átmentek a kereszteződésen), ott majd a jelzések elirányítanak jobbra, aztán balra, a villamospályán. Ekkor a Klauzál térnél (Kis Virág cukrászda látható) fogtok ráfordulni a villamospályára; innen a második sarkon kell jobbra fordulni; ez a Somogyi utca, innen már lehet látni a Rektori Hivatal sárga épületét a bal oldalon.
(c) ha a Móra kollégiumba, akkor is tovább kell menjetek, de a Nagykörútnál (ahol jobb oldalon egy templomot láttok, lehet tudni, hogy a következő nagy kereszteződés az lesz) le kell forduljatok balra, végig egészen Újszegedig a körúton. A híd után az első lámpánál egyenesen, a másodiknál balra, aztán a következő sarkon megint balra; jobb oldalatokon a Blues Kert, bal oldalatokon a Móra kell legyen.
(A Mórából kocsival bejutás a belvárosba máshogy megy: ki kell menni a híd útjára (=jobbra, jobbra), de nem felmenni a hídra, hanem el balra; ez fel fog vezetni a másik hídra, ahonnan a végén balra kell lemenni. Itt nem lehet majd sokáig balra menni, mert a jelzések elirányítanak jobbra és aztán két sarokkal tovább balra, fel a villamospályára-- innentől l. fent, 3.(b)).

Nos, remélem, érthető-- mindjárt körbeküldöm ezt a szöveget mailben is mindenkinek, és teszek hozzá jpg-ben lévő térképeket. Elküldöm Gandalfnak is, hogy tegye fel, bár nem tudom, milyen gyorsan tud cselekedni. Az sajnos az én hibám, hogy a térképek nem készültek el már hamarabb; sajnos, nekem is sok dolgom volt a héten. Bármilyen kérdéssel most már leginkább telefonon jelentkezzetek, nem tudom, mennyit leszek ma online (az előadásom még laza vázlat-formájú...).

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 4 hónapja #63489 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Péntekisek!

Megzek én is másodmagammal, majd Szegeden mi is leszállunk a vonatról, szval majd keresünk titeket az állomáson. Sajnos nem tartom valószínűnek, hogy mellétek fog szólni a helyjegyünk :(

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 4 hónapja #63480 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sötét Úr: VEGYÉL ELEMET!!! :mrgreen: :mrgreen:
Így hatékonyabb :)
Egyébként nem csak az uraknak kell majd karácsonyfásat játszani :) nem baj, ennyi áldozatot igazán megér a jó ügy!
Na, jóéjt. Jó utazást a holnap indulóknak, kellemes díszítést!!!

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 4 hónapja #63479 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Helló Urak és Hölgyek!

Hogy s mint? Így talpig öltönyben és kösztümben, 3 csomaggal a Nyugatin, 5 csomaggal a benzinkútnál és egy adag deko-anyaggal a vállatokon?

Hehe

Azért van ebben valami szép. Ha csak a Szilmarillokra gondolok, s azokra a heves ütközetekre...vívjuk meg ezt a csatát.

Tolkienért.

:-)

Talizunk Szegeden!

Jóéjt

Huhú :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.482 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére