Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 5 hónapja #63478 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

ÉSzAH írta: (urak, én nem hiszem el, hogy ne ismernétek a nyári öltöny fogalmát)

:o )) A fogalmát ismerem, csak a birtokos esetét nem... :o } Egyébként nem csak arra kell gondolnom, hogy a kocsival hogy viszem le a zakót, hanem arra is, hogy a végén hogyan viszem haza a Nagyfaluból Ivacs Citybe, á la karácsonyfa, három táskával a kezemben. Úgyhogy bár banálisnak látszik, de a probléma az probléma :o )
Erről jut eszembe, figyelmeztess, pls, hogy elemet vegyek! (Nem akarom Rád testálni a gondot, de ha ideírom, talán könnyebben eszembe jut.) :o )) _o_ AWS!

Nem tudja valaki, hogy hol lehetne hirtelen Gollam-mintás nyakkendőt kapni - ha már a Mikiegeres tiltólistán van? ;o))))))) (Bocs, komoly dolgokkal nem jó viccelődni... Maradok a konzervatív, de jól bevált törökmintásomnál...)

Ring-bearer: Lesz videó, én legalábbis viszek kamerát.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #63465 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szerintem is, ha marad a jóidő, a fiúk zakóban el fognak halálozni. legegyszerűbb, ha mindenki megpróbál az ésszerűség határain belül elegánsan öltözni, valszín azért nem harapják le a fejünket, ha ,,alulöltözünk" három embert. Ugye? :) :) :)

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #63358 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tényleg valaki kérdezte tőlem:
Felveszi valaki videóra?
MÁR CSAK 1 NAP!!!!! Bocsi, de úgy örülok! :)

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 5 hónapja #63351 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sötét Úr: Úgy látszik minden egyes szavunkat dokumentálni kellene ahhoz, hogy ne legyen belőle vita. :-) Én az öltönyre emlékszem (urak, én nem hiszem el, hogy ne ismernétek a nyári öltöny fogalmát), de természetsen távol álljon tőlem, hogy meg akarjam szabni, hogy mi legyen számotokra az illő és odavaló öltözék.
Zakót lecipelni? Méghozzá kocsival? Ez tényleg tűrhetetlen. :-) :-) :-)
Eszméletlen, hogy nektek pasiknak milyen gondjaitok vannak. Csak bele ne pusztuljatok, hogy nyakkendőt kell kötni! :-) :-) :-) /Nem kell, dehogy kell, hogy is mondanék ilyet. Végül is csak egy "jelentéktelen" alapító rendezvényről és fogadásról van szó. Biztosan senki sem várja el. :-) /

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #63330 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Emberek,

Az alapito okirat sziveget valaki nyomja mar at nekem most emailben!
Koszi!!

Laego
(akilehethogymegiscsakottleszdemegessebiztos)

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 5 hónapja #63313 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Darkman: azért vigyázzunk, hogy ne az alapító okirat parafrázisa legyen az előadás. A munkáról kell részletesen beszélni, a tervekről (a kreatív szekciókat utalással említeni, mert úgyis 'coming up next') minél többet-- rendezvények (különböző fajtái, céljai-- külső/belső, stb.stb.), publikációk, oktatómunka, ilyenek. Az viszont nagyon jó, ha elmondod, mekkora a Tolkien.hu szerepe az egészben, és röviden kifejted, mi is a fórum, hogyan működik, stb. (hogy a kreatívaknál már ne kelljen, és eleve az elején megadjuk).

Öltözködés: ezt se vigyük túlzásba. Elegánsaknak kell lennünk, de nem formálisnak. Ha jó idő lesz (amit remélek, mert a fogadás a Katedra étterem fedett teraszán lesz...), Szegeden zakóban meg lehet majd dögleni, és erre nincs szükség. Lányoknál nem ismerem a pontos szakkifejezéseket :) , de fiúknál a (szövet)nadrág--ing javasolt, szerintem; nyakkendő belátás szerint (de nem Mikiegér-mintás....). Zakót persze vehet, aki akar, de készüljön fel, mit jelent ez a napfény városában, ha éppen tényleg van napfény.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #63272 Írta: Sötét Úr
Lamorak üzeni:
"...szeretném látni a kerekasztalban résztvevők szövegeinek legalább a vázlatát"

Akit érint, értse, akinek füle van rá, az hallja meg, a többiek meg olvassák el... ;o)

ÉSzAH: öltöny??? A végső megállapodás az egyeztetőn ing-nyakkendő volt, nem? Egy zakót lecipelni közel 200 km-re, brrr.... Akkor már inkább el se megyek! (Ez költői túlzás volt, ennyivel nem úszol meg ;o)))

Több
22 éve 5 hónapja #63257 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Dark'! Az 'egyesület' és a 'közhasznú társaság' 2 különböző dolog! Nem lenne szerencsés összekeverni!!! :roll:
Ha esetleg kell róluk anyag, akkor tudok adni, de sajnos most nincs rá 1-2-3 órám, hogy begépeljem. :oops:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #63250 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ezt jó, hogy mondjátok... :D

Én az ELTE Izabella utcai épületét plakátoltam ki, de holnap az Ajtósit is ki fogom.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #63243 Írta: ÉSzAH
Abban maradtunk, hogy a rendezvényekre "illő" öltözékben, azaz nem farmer-póló összeállításban. Ezen a kategórián belül mindenkinek az egyéni ízlésére van bízva.
A fogadásra Batti a black tie-t javasolta, ami a protokoll szerint azt jelenti, hogy hölgyeknek koktélruha vagy kisestélyi, uraknak szmoking, de szerintem ezt enyhíthetjük alkalmi ruhára (szerintem egy hosszabb nyári ruha egy-két ötletes esti kiegészítővel tökéletesen megteszi) és öltönyre. Az alakuló ülésen szintén az "illő" öltözék a helyénvaló.

ÉSzAH

/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #63234 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ai na vennui!

Eszembe jutott valami: Szóba kerültek a megbeszélésen a ruhák. De tulajdonképpen miben is maradtunk? Ki kell öltözni, de ne nagyestélyibe? És mindkét nap, vagy elég szombaton? Ha igen akkor vasárnap milyen ruhában illikk (kell) megjelenni?

Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
22 éve 5 hónapja #63225 Írta: ÉSzAH
Vic és én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi könyvtárában plakátoltunk és raktunk mindenhová, ahol szórólapok előfordulnak. Morgana és én az ELTE Pesti B. utcai és Múzeum krt.-i, valamint Kecskeméti utcai épületében is kiraktunk egy pár szórólapot. Ez sikerült. :-)

Mi (Sötét Úr és a Nilder Eldaron) pénteken 1 és 2 között indulunk Szegedre, jobb esetben 5 körül rosszabb esetben 6 körül lent vagyunk.
Ha bármi tennivaló van még ott és akkor, nos állunk rendelkezésre.

ÉSzAH

/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #63105 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
aieless, Lamorak és kreatív szekció előadásai: Úgy látom, Darkman beszélni fog a tolkien.hu-ról!

Darkman: A Kreatív Szekcióról csak szűken, hogy a kerekasztalosoktól ne vedd el a témát.

(Szerintem kellene egy szervezéssel foglalkozó valami, amelyben a táborokat, kirándulásokat, közös mozizásokat, konferenciákat, felolvasó esteket, előadásokat és az egyéb ilyen programokat lehetne intézni.)

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #63092 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Előadás a Magyar Tokien Társaságról

I. KÖSZÖNTŐ

II. ELŐZMÉNYEK

- mozifilm
- internet / köszönetnyilvánítás
- fórum – ötlet
- az első ülés – alapító okirat

III. AZ MTT

- formája
- Közhasznú Társaság
- nyitott ülések
- tagok
- ki lehet tag
- tagdíj
- a tagok lehetőségei
- jelenlegi tervek
- megalakulás
- biztos működés elérése
- tudományos szekció
- ???
- kreatív szekció
- ???
- távlati tervek
- ???

IV. AZ MTT FILOZÓFIÁJA

- mire nyitott
- irányelv
- cél

Kérnék mindenkit, hogy a formát és a terveket illetően adjatok infót, mert oké hogy egyszer beszéltünk róla, de le kéne tisztázni. Jöhet emilben is akár.
darkman.@freemail.hu

köszi

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #63065 Írta: Lamorak
A Dankó Pista elvileg 17.37-kor van lent Szegeden. Akkor ezzel jöttök?

IC pótjegy 380 Ft, és adnak azt bárkinek. A lényeg, hogy kell vele együtt legyen egy rendes jegyed is, az IC pótjegy kiegészítő helyjegy. Persze egyszerre is meg lehet venni.
Ajánlom, hogy aki vonattal jön és megy, az vegye meg előre oda-vissza a rendes jegyét, és ha kell, majd vesz hozzá IC pótjegyet. 67.5%-on Pest-Szeged oda-vissza 1012 Ft.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #63045 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
[
Figyi, Cicafül, nem vagyok benne biztos, de úgy emléxem, hogy külön IC pótjegyet (ami helyjegynek is minősül) szólóban csak akkor adnak ki, ha van már érvényes jegyed az adott vonatra. Mielőtt elindulsz jegyet venni, érdeklődd meg a MÁV-nál (nem tudom az Üfsz számát, de a telefonkönyvben a közérdekű számoknál benne van), hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Lehet venni, csak azt kell mondani, hogy már megvan a jegy.

Akkor veszel, Cica? Már én is felajánlottam Áfinak, de akkor inkább vedd meg te.

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Több
22 éve 5 hónapja #63011 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Emberek, nem tudok ott lenni :cry:
Eddig meg nem voltam ebben biztos de most sajnos lefixalodott. Pedig Ugy szerettem volna ott lenni :cry:
Mindenesetre nagyon sok sikert kivanok hozza es lelekben veletek leszek.
Ugye elmeselitek majd milyen volt? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 5 hónapja #63002 Írta: Sötét Úr

Cicafül írta: ... a helyjegy 400 pénz, tehát (...) 2800 Ft összesen. Akkor ezeket megveszem én!

Figyi, Cicafül, nem vagyok benne biztos, de úgy emléxem, hogy külön IC pótjegyet (ami helyjegynek is minősül) szólóban csak akkor adnak ki, ha van már érvényes jegyed az adott vonatra. Mielőtt elindulsz jegyet venni, érdeklődd meg a MÁV-nál (nem tudom az Üfsz számát, de a telefonkönyvben a közérdekű számoknál benne van), hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Darkman: em hotep!* ;o) Akkor egy gonddal kevesebb, köszi! :o )

Ring-bearer: Úgy kell ezt érteni, hogy ha rá akarod tetetni a névkártyádra, hogy te a Magyar Gyűrűhordozók Szakszervezete képviseletében (is) veszel részt az MTT alakuló ülésén, akkor a névkártyádat Lamorak úgy csinál(tat?)ja meg, hogy a neved alatt a Magyar Gyűrűhordozók Szakszervezete felirat is ott legyen.
(Természetesen a MGYSZ kitalált dolog, csak példának mondtam.) Valahogy így néz majd ki:
                         Drogófia "Ring-bearer" Frodó           
                     Magyar Gyűrűhordozók Szakszervezete    

[size=9:1ei8mmts]*em hotep: (szó szerint: "békében") óegyiptomi köszöntés (vö: ave)
Imádok hozzászólásba lábjegyzetet írni! :o ))))))[/size]

Több
22 éve 5 hónapja #62989 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Áfonya írta: pénteki társaság: a Dankó Pista hangzatos nevet viselő IC 15.05-kor indul a Nyugatiból. Eddig vagyunk 7-en (mint a gonoszok)
-> Ari, Fin, Yavanna, Darkman, Cicafül, Anna, én. Nagy kérdés: hogyan veszünk jegyet, mert helyjegy kell, ugye. Szeretnék egy önfeláldozó pesti embert kérni, aki ezt el tudja intézni. Oks? :roll:

Nos akkor, mint önfeláldozó ember ajánlkozom. Asszem - ha jól emlékszem - a helyjegy 400 pénz, tehát (mivel sikerült a matek szigorlatom :lol: így talán ezt is kiszámítom valahogy nagy nehezen (bár egy kicsitr zavar, hogy nem kell integrálni :twisted: )) 2800 Ft összesen. Akkor ezeket megveszem én!

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 5 hónapja #62978 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nna, most néhol kicsit OFF leszek, de itt legalább mindenki látja.

1) Szétdobáltam pár szórólapot itt Fehérváron - egy-két művházban, meg a sulimban. Azért gondolom tódulni nem fog a nép, de ha már egy embert behálóztam vele, az is jó. :)
2) pénteki társaság: a Dankó Pista hangzatos nevet viselő IC 15.05-kor indul a Nyugatiból. Eddig vagyunk 7-en (mint a gonoszok)
-> Ari, Fin, Yavanna, Darkman, Cicafül, Anna, én. Nagy kérdés: hogyan veszünk jegyet, mert helyjegy kell, ugye. Szeretnék egy önfeláldozó pesti embert kérni, aki ezt el tudja intézni. Oks? :roll:
3) Ezt is ideírom... Smaugos képhez találtam egy idézetet. "A páncélzatom felér tíz pajzssal, a fogaim szablyák, karmaim dárdák, farkam rezzentése mennykőcsapás, szárnyam fogószél és lehelletem halál!" Bocs, ha kissé hosszú, de semmi más értelmeset nem találtam... de lehet belőle kihúzni, ha gondoljátok. :)

Most más nem jut eszmbe, bár lehet hogy volt még vmi... :roll:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #62974 Írta: Álmos
Mondjátok már meg, vagy küldjétek már el az Alapító okiratot nekem lécci, hurry !!!!

Több
22 éve 5 hónapja #62961 Írta: Álmos

Sötét Úr írta: Darkman & Co.: [/b]ki csinálja a feliratokat? Az ajtókra valókat gondolom elég A4-ben, azokat be tudom vállalni. A másikat talán nagyobban kellene, azt viszont csak többlapos megoldásban tudom kinyomtatni, az viszont elég mordori kinézetű lenne. Vagy az ajtóra szánt dolgokat is csinálja már valaki?
Most jut eszembe... Nem lenne hülyeség, ha a kész feliratokat nem kellene utaztatni, mert az a leggondosabb kezelés mellett is nyomot hagy. Lesz helyben nyomtatási lehetőség - úgy értem, hogy már az előkészítés, dekor során is? Mert akkor azt is meg lehetne csinálni, hogy elküldeni pl. Lamoraknak fájlban, és ott helyszínen előállítani a dolgot. Másik lehetőség, hogy Battinál úgy is lesz notebook, nálam dig. fényképezőgép - annak a kártyáján 128MB-ig jó vagyok. Csak rá fér... :o ))))

Ave Dark Lord :)

A feliratokat Cicafül csinálja, de kézzel, mert úgy gongoljuk, úgy szebb és eredetibb, s így megoldódik a nyomtató-kérdés is. Igaz, a szállítás mindig nyomot szokott hagyni, de velem lesz a műszakis mappám, abban pedig már nagyon-nagyon sok rajz megúszta épen ( tudod, nyáron, télen, esőben is véd :-)

Üdvike

Több
22 éve 5 hónapja #62947 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Lamorak írta:
"
8. Kérem azokat, akik akarnak intézményt (ELTE, PPKE, stb.) és/vagy tnaszéket/intézetet/szervezetet (filmesztétika tanszék, Tolkien.hu, stb.) a névkártyájukra, szóljanak és írják meg pontosan mit akarnak! "
Ezt, hogy érted?"

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 5 hónapja #62923 Írta: Lamorak
A szállásul szolgáló kollégiumok pontos címe:

Móra Ferenc kollégium: Szeged, 6727, Középfasor 31-33. (a '2000-es')
Károlyi Mihály kollégium: Szeged, 6724, Kossuth Lajos sgt. 72/B (a legnagyobb, ahol a legtöbben lesztek)
Apáthy: Apáthy István kollégium, Szeged, 6720, Apáthy u. 4.

A helyek mindenhol a Nagy Gergely névvel vannak jelezve, lehet emlegetni az Angol-amerikai Intézetet is. De ezeket úgyis megbeszéljük még, csak a címeket akartam, hogy fenn legyenek. Amint tudom, megcsinálom a Szeged-térképet is, és vagy ide, vagy VZ-re felrakjuk, vagy körbeküldjük mailben. Kiderül.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #62845 Írta: Lamorak
Örömmel tudatom, hogy a szegedi szervezési vonal eredményesen halad. A következők a fontosak:

1. Szállásügyeket ma lezártam, fixáltam a kollégiumokkal. További helyeket kellett kérjek az eredeti 26 mellé (jelenleg 31 szállást igénylő résztvevőnk van), és már ez is az utolsó pillanat volt a véglegesítésre.

2. A fogadás minden valószínűségel (négy-kilences) a Katedra étteremben lesz (a fedett teraszt mutatták most nekem-- mindenki szurkoljon, hogy kellemes idő legyen jövő hétvégén... de egyébként ha hideg van, akkor egyszerűen bent csinálják meg), a rektori hivatal épületétől két percre.

3. A kezdési időpontokkal szerintem variálhatunk egy kicsit: annak fényében, hogy 7-kor ki kell lépjünk az épületből, szerintem hagyjunk fél órát a megnyitó-köszöntő részre (2-től fél 3-ig; Réz Andrást majd lelőjük, ha úgy adódik), és ne tartsunk szünetet, hanem menjünk bele azonnal az előadások első blokkjába. Vigyázzunk, nehogy az legyen, hogy a csoportok bemutatkozása issza meg a levét a dolgoknak: minden előadót kérek szépen, hogy próbálja alulról közelíteni a 20 percet!!

4. Gumipók: van vmi a VIP-ekről? Mert ha nincs, akkor szerintem már nem is lesz; csak ezt is tudni kellene. Ha nekem megjelenik ott Tandori azzal, hogy hát neki szállás is kellene, akkor lecsapom a sapkát a fejéről, az biztos. 8)

5. ÉSzAH kérésére amint tudok, csinálok egy sematikus Szeged-térképet a színhelyek bejelölésével és a közlekedési útvonalakkal (+járművekkel).

6. A pénteken érkezők szép lassan kezdjék eldönteni, mikor és mivel érkeznek, hogy ki tudjuk találni, hogy irányítjuk őket a szállásra. Nagyjából mind a Károlyiban lesztek péntek este (egy hármas szobát kellett még egy másik belvárosi koliban kérnem), de aki kocsival jön az egészen máshogy jut oda (nyilván), mint aki vonattal; szóval egyeztessünk.

7. Megvettem ma a névkártya-tartókat és a sajtónak menő mappákat-- van róla számlám, az anyagiakat elintézzük a már megalakult, bankszámlával és vagyonnal is rendelkező Társaság képviselőivel... (Elég borsos árúak a rohadt mappák, legalábbis azok, amik ki is néznek valahogy.)

8. Kérem azokat, akik akarnak intézményt (ELTE, PPKE, stb.) és/vagy tnaszéket/intézetet/szervezetet (filmesztétika tanszék, Tolkien.hu, stb.) a névkártyájukra, szóljanak és írják meg pontosan mit akarnak!

Most ennyi jut eszembe; szóljatok, ha vmit elfelejtettem. Most rohannom kell, még 7 után röviden benézek majd.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #62783 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
na, összezavartok itt engem is, szóval az előző volt az omentielmos változat, most pedig jön az omentielvos:

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #62779 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
itt a felirat Tengwar Parmaite fonttal:

Több
22 éve 5 hónapja #62771 Írta: amanibhavam
errata: találkozás, nem találkotás

Sötét Úr: a sindában kétféle írásmód "terjedt el", az egyikben kiteszik a tehtákat a tengwákra, a másikban a magánhangzók külön tengwákat kapnak

Több
22 éve 5 hónapja #62770 Írta: amanibhavam
Tolkien folyamatosan alakítgatta a nyelveket, ide-odas cváltoztatott szavakat, toldalékokat. A LotR első kiadásában (mármint az angolban ) omentielmo szerepelt, ahogy Svindler is említette ) de semmiképpen sem omentilmo, mint a magyar kiadásokban, annak semmi értelme, a találkotás szó az omentie), a javított kiadásba pedig a már említett megfontolásokból omentielvo került.

Lamorak: a koncert hihetetlenül fantasztikus volt, beszámolókat az Indexen lévő Pink Floyd topikomban olvashatsz, a Kultúra rovatban, az a topik címe, hogy The Anderson Council

Egyébként a szombati pesti koncerten is ott leszek, nem jön közületek is valaki?

Több
22 éve 5 hónapja #62760 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sotet Ur: A poenod eleg kozel trafalt ;)
Csak az omentielmo volt elobb. A magyar kiadasok tobbsegeben, mint egyszer mar a Nyelvek es Irasok topicban megallapitottuk omentilemo all, de ennek a zoka az elehet, hogy Goncz Arpad 1966 elotti kiadast hasznalt (mintha az egyik megjegyzese is erre utalna...)
Amugy a quenya nyelvtanokban mindenhol olmentielvo van, mikor ezt idezik.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.876 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére