- Köszönetek: 0
Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Lamorak
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Morgana írta: Kérlek küld át az MTT tájékoztatót, ha elkészült (ugye a héten meglesz), és jó lenne, ha legalább egy konkrétnak tűnő(!) vázlatot tudnál adni a novemberi, ill. az addigi feladatokról. Tudom, ez még később finomodik, de elképzelések már eddig is rendesen voltak, és mivel szombaton megyek a nagynénémhez, szeretném már ezeket is magammal vinni, hogy tárgyalni tudjak vele az 'OTP, mint szponzor' projektről. Ugyanis le kell tennünk valamit az asztalra - mármint terveket és akkor komolyan vesznek.
Én ezerrel fogok dolgozni az ügyön, és valószínű, hogy össze is fog jönni.
Sőt, így még kapcsolatokra =még több támogató=lehetőség is szert tehetünk, ami éppen az indulás nehézségei mellett igencsak jól fog jönni.
Morgana: mármint a sajtóanyagra gondolsz? Meglesz a héten, küldöm (kellene viszont hozzá a standard fejléces levélpapír-változat: Sötét Úr?-- a másik, ami eszembe jutott, az az, hogy hát kellene ám a fejléces levélpapírból egy angol változatot is csinálni a külföldi levelezéshez!!!).
Gumipók: csak gyorsan a plakátokkal, azokat még ezen a héten ki kell rakjuk mindenfelé! A British Councilhoz elment a meghívó végülis? Ha nem, akkor csak szólj, majd elküldöm én, csak tudjam, hogy kell-e.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Ezúton kérem meg Gandalf barátunkat, hogy ha megérkezik hozzád az anyag, akkor a lehető leghamarabb tedd fel, hogy bárki hozzáférhessen. Megkértem Battit, hogy nézze át a programtervet, amit a találkozón elhangzottak alapján állítottam össze. Ha rendben, akkor ide is be fogom tenni.
Most, hogy megvannak a pontos címek és a program azt hiszem nincs akadálya a szórólapok elkészítésének. Szeretettel várjuk. Annyit előzetesen (ez a jegyzőkönyvben részletesen benne lesz), hogy fent lesz egy helyen a neten, ahonnan mindenki letöltheti és nyomtathat magának amennyit akar és amennyit szét tud szórni. Egy kis fusi társadalmi meló!
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Úgy egyeztünk meg, hogy Gumipók.Lamorak írta: Ki csinálja a plakátot-- Sötét Úr? Gumipók?
Kitűnő ötletnek tartom!Lamorak írta: ... szeretném jelölni Brísát elnökségi tagnak. Mind a szervezőmunkájával, mind a hozzászólásaival számomra nyilvánvalóvá tette, hogy nagyonis alkalmas a Társaság hivatalos tisztségviselőjének.
Az apró felfedezésekből indulnak ki a nagy tettek... ;o))))aieless írta: A második rövidebb ideig megy Ez zseniális észrevétel volt, tudom..
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Kérlek küld át az MTT tájékoztatót, ha elkészült (ugye a héten meglesz), és jó lenne, ha legalább egy konkrétnak tűnő(!) vázlatot tudnál adni a novemberi, ill. az addigi feladatokról. Tudom, ez még később finomodik, de elképzelések már eddig is rendesen voltak, és mivel szombaton megyek a nagynénémhez, szeretném már ezeket is magammal vinni, hogy tárgyalni tudjak vele az 'OTP, mint szponzor' projektről. Ugyanis le kell tennünk valamit az asztalra - mármint terveket és akkor komolyan vesznek.
Én ezerrel fogok dolgozni az ügyön, és valószínű, hogy össze is fog jönni.
Sőt, így még kapcsolatokra =még több támogató=lehetőség is szert tehetünk, ami éppen az indulás nehézségei mellett igencsak jól fog jönni.
Más:
Gumipók:
Akkor kész lesz a héten a plakát? Mert lassan tervezik az emberek a jövő heti programjukat, adjunk mi nekik egyet!
Még míg időben vagyunk.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
13:20 indulás - 16:20 -érkezés
14:25 - 17:03
A második rövidebb ideig megy Ez zseniális észrevétel volt, tudom..
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Lamorak
- Nem elérhető
Lamorak
(Aristotelés)
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Vasárnap mi lesz a program, és kb. meddig fog tartani?
(bocs, ha a programról már volt szó). A visszafelé vonatot megnézném, ha mondtok valami konkrétabbat.
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Lamorak
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta: Volna egy kédésem. Kicsit lejjebb írtam, hogy az iskolaújságunkba írnék egy cikket az MTT-ről. Viszont most felmerült bennem egy gyanú, amire jó lenne, ha tudnátok választ adni (illetve a saját véleményeteket): A (nagy) sajtó erre nem haragudna meg? Ugyanis a mi újságunk előbb lejenne meg. Hiába csak egy kis gimnáziumi lap, de akkor már egy "megírt cikknek" számítana. Nem?
Mivel fogalmuk sem lenne róla, biztos, hogy nem. Mit érdekli az az országos sajtót? Országosan úgyis ők adják el a hírt.
Írj nyugodtan, megvédünk.
Lamorak
(Aristotelés)
- Léli
- Nem elérhető
[size=9:1xptbwlk](Megj.: Szerintem egyszerűbb kiejteni úgy, hogy: Soha se volt úgy, hogy valahogy ne lett volna)[/size]Batti írta: [size=9:1xptbwlk]Azzal vigasztalom magam, hogy úgy még nem volt , hogy valahogy ne lett volna.[/size]
Volna egy kédésem. Kicsit lejjebb írtam, hogy az iskolaújságunkba írnék egy cikket az MTT-ről. Viszont most felmerült bennem egy gyanú, amire jó lenne, ha tudnátok választ adni (illetve a saját véleményeteket): A (nagy) sajtó erre nem haragudna meg? Ugyanis a mi újságunk előbb lejenne meg. Hiába csak egy kis gimnáziumi lap, de akkor már egy "megírt cikknek" számítana. Nem?
Hosszú és eredményes életet
Telcotnar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Batti
- Nem elérhető
Már csak az nem világos előttem, hogy amikor odaérek Szegedre hol és kinél kell lejelentkeznem először és másodszor?
Kicsit félek a sajtótájékoztatótól, de ez valószínüleg valami zsigeri dolog. Azzal vigasztalom magam, hogy úgy még nem volt , hogy valahogy ne lett volna.
"Kane o Keizai Suru"
- Lamorak
- Nem elérhető
Szegedi Tudományegyetem, Rektori Hivatal,
Szeged, Dugonics tér 13.
2. emelet
A regisztáció is minden bizonnyal a 2. emeleten lesz, és ki fogunk rakni feliratokat, amik segítségével mindenki el fog találni a teremhez.
A vasárnapi hivatalos alakulógyűlés viszont már a BTK-n lesz:
Szegedi Tudomáynegyetem, Bölcsészettudományi Kar,
Angol-amerikai Intézet,
Szeged, Egyetem u. 2.
2. em. III. terem
Szerintem ezzel a plakát és szóróanyag mehet is.
Lamorak
(Aristotelés)
- Lamorak
- Nem elérhető
Viszont valami, amit elfelejtettem (bár már pénteken akartam mondani): ha elfogadja, szeretném jelölni Brísát elnökségi tagnak. Mind a szervezőmunkájával, mind a hozzászólásaival számomra nyilvánvalóvá tette, hogy nagyonis alkalmas a Társaság hivatalos tisztségviselőjének.
Lamorak
(Aristotelés)
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Megbeszéltük a két nap programját, időpontostul, mindenestül, összeírtuk a jelölteket a tisztségekre, illetve a távolabbinak (a megalakulás utáni)tűnő, de valójában már most fontos feladatokat tárgyaltuk meg. Ill. beszéltünk a tagdíjról is.
Bővebbet ÉSzAHtól pár nap múlva.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Gandalf
- Nem elérhető
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Elnézést és megértést kérek, de csütörtökig sehogy se megy.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- shaira
- Nem elérhető
Ez nagyon jó! Biztos jó lesz, ha sikerül megszervezni.
- Undómiel
- Nem elérhető
A Tolkien Társaság a LOTR megjelenésének 50. évfordulója alkalmából 5 napos konferenciát szervez. Az előkészületek még elég kezdetleges állapotban vannak, de remélik, hogy össze tudják hozni, és ha az esemény megszervezésre kerül, jó buli lesz és sok alkalmat ad majd Tolkien, az élete és a művei más szemszögből való megismerésére.
Az Aston Egyetemen tervezik megtartani (Birmingham) augusztus 11-15-ig. 2005-ben!!! Egyszeri alkalom és a félreértések elkerülése végett előre le kell foglalni a helyeket. És felsorolja az 5 napos program néhány darabját. Megnyitó ünnepség, előadások, aukciók, és vannak témák, amikbe be lehet szállni: művészet, színészek, stb.
A teljesség igénye nélkül.
- shaira
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
"TOLKIEN 2005: The Ring Goes Ever on
Celebrating 50 years of The Lord of the Rings
In order to celebrate the fiftieth anniversary of the publication of The Lord of the Rings the Tolkien Society is planning a five day conference/convention. Preparations are at an early stage, but we hope to put on an event that will be fun and provide plenty of opportunities to discover more about The Lord of the Rings and other aspects of Tolkien's life and works.
Dates & Venue
We plan to hold the conference at Aston University, Birmingham, England from 11 to 15 August 2005. (If the UK bid for Worldcon in 2005 is successful the Worldcon will be in Glasgow from 4 - 8 August.)
This is a ONCE ONLY EVENT; please book early to avoid disappointment.
5-day Programme of Events to Include:
Opening Ceremony Guest of Honour Speaker
Lectures and Panels Evening Entertainment
Dealers Room Art Show & Auction
Quizzes Film Shows
Panels to include topics covering:
Art, Authors, Dramatisation, Languages, Philology, Ecology"
Részletesebben a www.tolkiensociety.org/2005/ címen olvasható!
Asszem, meg van a programunk 2005-re! [/url]
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Bocsánatot kérek tőletek, amiért nem tudtam elmenni. Egész nap reménykedtem, de végül rajtam kívül álló okok miatt nem tudtam elmenni. Legyetek szívesek tájékoztatni a fejleményekről.
sikeres megbeszélést kívánok
Szendi
Ai lintulinda Lasselanta
- Cicaful
- Nem elérhető
Már Áfinak is mondtam, de most Neked is, így virtuálisan.
Beszéljétek meg légyszi, hogy mikor lesz a sajtótájékoztató. Általában a fogadás előtt szokott lenni - szerintem ez nálunk is így legyen...
Jó munkát Nektek! (sajnálom és bocsi, hogy végül nem tudtam elmenni - családi ok )
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Mert azok nálad vannak ugye? Nem úgy létfontosságúak, hogy nem megy nélkülök a dolog, de jó lenne egy helyre rakni az összes iratot, mielőtt elkezdenek eltűnedezni. Nem azért, mert bárki is eltűnteti őket, vagy nem vigyáz rájuk, hanem azért, mert az iratok a leggondosabb kézben is hajlamosak szublimálni. Tapasztalatból tudom.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
))) A kósza Vándor még trekker is? ) Ez tök jó )))Telcontar_Leli írta: Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
Ahol egy csapat embert látsz, aki egy fehér pólós-fehér nadrágos, GYU-kötetet szorongató embert keres, ott a találkozó. Szerintem SMS-ben pontosítjuk a többit!
- Léli
- Nem elérhető
Na, végre kiderült, én is megyek holnap. Viszont van egy rssz hírem: a kézműves szekció rám lett bízva, és nem tudom még, hogy mit mondjak... A MTT alapítóokiratát (vagy mit), hála Darkman-nak (mégegyszer köszi) nem rég kaptam meg, tehát lehe, hogy mégis sikerül összehoznom valamit holnapra.
Én is a Nyugatiba fogok menni. De hol lesztek? és hogyan ismerlek meg titeket? Ha erre valaki ma 8-ig tud válaszolni, akkor pls. tegye meg, azután viszont légyszi valakí írja meg SMS-ben: 06-30-341-4497 [size=9:3vxbeopc]Én mindenesetre fehér farmerban, meg fehér pulcsiban leszek, és láthatóan keresni fogok valamit (mint egy elveszett gyermek). Ja, és a Király visszatért fogom szorongatni a kezemben[/size]ú
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Gumipók
- Nem elérhető
De nem értem milyen létfontosságú iratok vannak nálam?????
Én nem tudok egyről sem...
- Ringbearer
- Nem elérhető
Azért légyszi írja le nekünk valaki, hogy mi volt!
"Be the change you want to see." Gandhi
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Arról nem is beszélve, hogy nálad van egy csomó olyan papír, levél, amire szükségünk lenne.
Szóva ott kell lenned! Nagyon várunk. És persze addig is gyógyulást!
(Morgana hevesen bólogat itt mellettem és Vic is fog, ha megmondjuk neki, hogy mit írtunk.)
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Gumipók
- Nem elérhető
Sajnos megint van egy rossz hírem. Gálvölgyi Judit telefonált az előbb. Azt mondta családi okok miatt ő sem tud résztvenni. Nagyon sajnálja és engesztelésképp ír néhány szót amit felolvashatunk a nevében.
Az arány eddig elég elkeserítő.
Mellesleg beteg lettem így a hét elejére, úgyhogy az én részvételem kérdésessé vált a Pénteki találkán.
Azért megpróbálok beugrani...de nem igérek semmit.
A British bigyós meghívót el fogom küldeni, de Lamorak a te számodat írom az aljára (fogalmam sincs kik ők, és hogy kapcsolódnak a témához)
Pápá
- Lamorak
- Nem elérhető
1. A konferencia programjának minél pontosabb fixálása (nem feltétlenül konkrét nevekkel és előadás-címekkel, hanem csak a blokkokkal és időkkel)
2. Plakát és szóróanyag-készítés és terítés megbeszélése
3. Dekoráció és helyi dolgok (ez nagyjából egy beszámoló lesz tőlem, amihez majd utána rakhatjuk az ötleteket, hogy lássam, mit is kell elintézni még)
4. Szállás-kérdések csak a VIP-ek esetében, az általános VIP-es kérdésekkel együtt.
Ja igen, Gumipók: SzGyE hívta fel a figyelmemet, hogy kifelejtettük a meghívandók listájából a British Council-t, úgyhogy sürgősen el kellene nekik postázni egy meghívót. Én már írtam egy mailt 'előzetes megkeresésnek' a Br.C.-os kapcsolatomnak-- címezd Gulyás Gabriella részére a British Council pesti címén (1068 Budapest ,Benczúr u. 26.), és írd át úgy, hogy ne feltétlenül őt magát, hanem 'a British Council képviselőjét' hívjuk meg (akkor eldönthetik, küldenek-e vkit, és ha igen, kit). Ez fontos, ezt még ma meg kellene csinálni!
5. Fél 5-től találkozó a Nyugatiban, 6-ig elkávézgatunk vhol és bevásárolunk. Attól függ, meddig dolgozunk, utána még egy sörözésben benne vagyok.
(Sötét Úr: a Newgate valóban nem az arisztokrácia börtöne volt... főleg adósok voltak ott, meg Malory-fajta bajkeverők. De ő akkora bajkeverő volt, hogy mindig, mikor a politikai helyzet kissé forróbbá vált, azonnal átvitték a Towerbe... attól függetlenül, hogy épp Yorkista vagy Lancastrista volt a rendszer. Malory nem volt egy szerencsés ember, legalábbis életében nem.)
Lamorak
(Aristotelés)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
IHB&ZTE felőlem nyudodtan elmaradhat, nem vagyok híve az ilyesmiknek...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now