Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Dínchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dínchamion
- Nem elérhető
Életemnek egy szakasza végleg lezárult, túl vagyok a muszájdeakkorisutálom fizika érettségin, szóval innentől kezdve szabad a vásár! Értem ezalatt, hogy bár holnap lesz még egy angol felvételim, minden nap igyekszem bejönni a fórumra, hogy otthon legyek a témában. Kezdem azzal, hogy lementem visszamenőleg, és otthon felkészülök belőle...
Namármost. Jelen pillanatban csak egy dologra szeretnék koncentrálni: itt és most szeretném jelezni, hogy én is szívesen és komolyan vállalnék vmilyen tisztséget, amennyiben ez lehetséges (szóljatok, ha elkéstem vele!). Szóval vegyetek számításba engem is, és plíz, valaki írja már meg sms-ben, hogy ez a 31-e téma mi is voltakép...! Thanx!
Ja: annyi szomorúság azért megszállta piciny lelkemet, hogy 16-án vmikor majd el kell húznom haza, tekintve, hogy 17-én hajnali fél nyolckor jelenésem van a szóbeli érettségin... Már kezdem unni ezt a macerát, de hát mit van tenni...
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Batti
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Program:Ez az amit pölö 31.-én meg kellene beszélnünk.
Brisa:Nagy vonalakban valami ilyesmi. De azé ne vajazzunk le mindent. Lamorak említett valakit aki az Angol Amerikai Intézet részéről felvezetné a műsort. Viszont a vasárnapi programhoz mindenképp kell egy levezető elnök. Mármint az alakuláshoz, meg jegyzőkönyvvezető is kell.
"Kane o Keizai Suru"
- Yavanna
- Nem elérhető
Gumipók írta: a VIP-k beszédét hová akarjátok betenni?
Brisa! Nekem nagyon szimpatikus amit írtál, de még Gumipók felvetését is bele kellene venni! Illetve tényleg jó lenne, ha a kerekasztalnál a tudományos szekció illetékesei is felszólalnának!
"Aure entuluva!"
- Brisa
- Nem elérhető
14:00: Batti, mint jövendő Elnök, megnyitja a nem-tudomén-mit /konferenciát? vagy gyűlést?/ (netán egy helyes kis Tolkien-idézettel), köszönti és méltatja a híres-neves vendégeinket, és elmondja az aznapra tervezett programot.
14:25: Az első előadás.
14:50: A második előadás.
15:15: A harmadik előadás.
15:40: A negyedik előadás.
16:00: Szünet.
16:30: Kerekasztal
17:00: Batti lezárja ezt a szakaszt és áttereli a népet az állófogadásra (erről semmit nem tudok).
Megjegyzések:
- Ez csak egy kiindulópontul szolgáló javaslat.
- Az időpontokat hasraütéssel jelöltem meg.
- Úgy csináltam meg, hogy minden előadás után van egy 5 perces szünet. De azt is meg lehet csinálni, hogy a 2. előadás után tartunk egy hosszabb szünetet.
- A kerekasztalra valószínűleg kevés lesz az egy óra. Főleg, ha a KSz kívül, más szekciók is készülnek.
- Az állófogadásról egy kicsit túl kevés az infó...
Morgana: A vendégeket nem kell elszállásolni. A miénket pedig Lamorak már intézi.
Brisa
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Nem akarom a lelkesedést lohasztani, hiszen az visz előre, viszont vannak olyan dolgok, amelyeket jó lenne végre összegyűjteni és konkretizálni. Ha nagyon sarkítok, 'műsorvezetőt' öt perccel a kezdés előtt is ki lehet nevezni. De mit fog felkonferálni???
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Áfonya
- Nem elérhető
Sötét Úr: legyen kameraaaa, plíííz! Anyukám meg akar nézni!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Nyílt vagy zárt e-vel? (Bocs, csak kötekszem... Néha nem tudom megállni! )varda írta: Aldëon - Pontosan úgy kell kiejteni, ahogy le van írva.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Sz'al... mit szóltok Yavanna ötletéhez, tegyük a logóba az évszámot?
Gandalf: legyen a Dévényi Tibor! Az MSZP-t bedumálta a választáson DDDDD
(Bocs, hülye vicc volt...)
Már majdnem ajánlkoztam a levezetésre, de közben eszembe jutott, hogy nekem archiválási feladataim lesznek közben, amik kizárják.
Ja, és a Fantasya.hu-s sikerhez gratulálok! Szép munka volt!
Batti: van lehetőségetek D8 videofelvételt neten publikálható állapotba konvertálni? (FireWire-n keresztül csatlakoztatható a gép.) Mert akkor kamerát is tudok vinni. Pontosabban, akkor érdemes vinnem.
amanibhavam: Köszönöm a fontot, megkaptam! Egyébként meg, name tag, badge... mifelénk névtábla néven nevezik, esetleg kitűzőnek ))) Próbáljuk megőrizni a magyar nyelv szépségeit is! Szerintem ez is a tolkieni szellemi örökség része (mármint az anyanyelv ápolása).
- Áfonya
- Nem elérhető
Erről jut eszembe - a VIP-ket a kerekasztalhoz is meghívtuk, ugye?
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Brisa
- Nem elérhető
Ennek keretében 6 rövid (5-10 perces ) előadás (nem igazán helyes kifejezés rá, de a házi dogák megcsapolták a szókincsemet ) lesz terveim szerint, amely a következőképp fog kinézni:
Humor - nazgúl
Szinkron - aieless
Kószák Szöv. - Rayan
Kézműves - T. Léli
Filmesek - ?
Versek - ?
(Az utóbbi kettőnél még nem sikerült embert találnom. Enyhén szólva nagy a pangás ezekben a topikokban. De nem adtam fel! A szerepjátékot leszavazták.)
Az előadások rövid ismertetővel kezdődnének, ahol a tevékenységeket, a terveket és a célokat mutatnák be az ifjú előadóművészek ( ). Ezután konkrét művek idézése, illetve bemutatása zajlana.
Tetszés nyilvánítás... vélemények... kritikák... jöhet minden. De most, amíg még lehet változtatni.
Illetve vállalkozószellemű emberek jelenkezését is várom a két ?-es topik bemutató-előadásának megtartására.
Még valami: elég ciki lenne, ha az MTT-nek csak a kreatív oldala mutatkozna be. Szerintem hasonló szellemben (és időtartalmban) a Tudományos Szekció is mesélhetne magáról.
(Milyen más szekciók vannak/lennének még?)
Brisa
- Gandalf
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Gumipók
- Nem elérhető
Jelentkezett ma Varga Alexandra (G.D.Saran)
Aztmondta, hogy mindenképpen eljön, és szívesen beszél is nekünk a Tolkiennel kapcsolatos dolgairól, meg a készülő könyvéről.
Mondtam neki, hogy küldünk egy részletes programtájékoztatót ha elkészül. Például a VIP-k beszédét hová akarjátok betenni?
Másik kérdésem. Ki lesz a Szegedi összejövetel házigazdája? Valakinek fel kell konferálnia a hozzászólókat. És az alaphangulatért is neki kéne felelni.
- Yavanna
- Nem elérhető
amanibhavam írta: name-tag: a kitüzö a neveddel, amit a mellkasodon viselsz, badge-nek is mondják
Köszi amani!
Akkor már csak az a kérdés, hogy ezeket mindenki maga fogja elkészíteni, vagy lesz valami szervezettség a dologban?
Áfonya! Ahogy így elnézem ezek az előadások el fognak tartani min. 2 órán keresztül! Sőt! Tényleg ki kellene találni, hogy mivel lehetne megnyitni illetve lezárni ezt az eseményt! Lehet, hogy kellene egy 'házigazda', aki mindezeket levezényli, és keretet ad az egésznek!
"Aure entuluva!"
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Áfonya
- Nem elérhető
Program:
Ugye szombaton 14.00-kor kezdünk. Számításaim szerint az előadások: Dínchamion, Lamorak, Darkman ill. én (kb.20-25 (plííz... ) perces fejenként)+ a "kreatív szekció" közreműködése (Brisa: pontosan hány beszámolóban állapodtatok meg?) - a Humort, ill. a Kószákat nazgúl és Rayan képviseli (ha jól vettem ki, de javítsatok, ha nem!), van még vki közreműködő?
Kérdésem - ezeknek ismeretében mennyi szünetet tartsunk? Kettőt, vagy egy is elég? Meddig húzhatjuk a VIP-k idegeit?
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Ringbearer
- Nem elérhető
name-tag: neked a Yavanna, asszem ezt jelenti
"Be the change you want to see." Gandhi
- Gandalf
- Nem elérhető
Kikerültünk a Fantasya.Hu címoldalára, s még KÉPEKKEL is illusztrálták a hírt! Rejtett Uradalomra és Völgyzugolyra is kikerült természetesen. Tessék megnézni őket!
Esetleg a Tolkien.Hu nyitóoldalára is kirakhatnánk, a hírek közé, nem?
- Yavanna
- Nem elérhető
A programokkal kapcsolatban, konkrétan tudjuk már, hogy mikor érkeznek a VIP-k és meddig maradnak? Mert ha ez megvan, onnantól lehet programszervezésbe fogni nem?
Ja és még egy dolog: Hogy is lesz most ezekkel a bizonyos 'name tag'-ekkel? (Ezt a kifejezést ugyan nem ismerem, de gondolom valamiféle névazonosítókról lehet szó! )
"Aure entuluva!"
- Batti
- Nem elérhető
Mindenkinek köszönöm a jelöléseket. Mivel a meghívók elmentek, a következő dolgok, amiket meg kell vitatnunk:
1, program: kezdés, szünetek, vége és persze a tartalom. Amiről elképzelésem van az a vasárnapi program hivatalos része.
2, VIP fogadás, elhelyezés
3, utazás, szállás (bár ez többé-kevésbé elintézettnek tekinthető hála Lamoraknak.)
Utazással kapcsolatban: továbbra is fennáll az ajánlatom a három üres hellyel kapcsolatban (mármint az autómban).
"Kane o Keizai Suru"
- Lamorak
- Nem elérhető
1. tisztviselő-jelölések: a Vic által közölt listát személyesen tökéletesen elfogadhatónak tartom; azért a különböző jelölésekről továbbra is kell egy listát készíteni, hogy formálisan is korrekten meg lehessen majd szavazni. Én is három-négy elnökségi tagra gondoltam egyébként; mindenképp tartsuk szem előtt Sötét Úr figyelmeztetését a kevés ill. sok elnökségi tagról.
2. Szállás-ügyek: kérek mindenkit, ha lehet, mailben, priváton, sms-ben, telefonon jelentkezzen be, és ne terheljük az MTT topicot ezzel. Szeretnék rendes 'polgári' nevekkel dolgozni (egyébként a name tag-ekhez is kellenek), ha lehet.
3. Logo: én továbbra is Sötét Úr átalakított logojára szavazok, az a legjobb szerintem fejlécnek és jelképnek. Az Aldeon terminussal semmi baj nincs, szerintem nyugodtan mehet rá.
Egyelőre ennyi, majd még figyelem a mozgást.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Vic
- Nem elérhető
ÉSzAH: az adóazonosító jelemet elküldöm mail-ben.
Javaslatom az elnökségre:
Ügyvivő elnök: - Batti
Szakmai elnökhelyettes: Lamorak
Titkár: - Áfonya
Elnökségi tagok: ÉSzAH, Morgana, Sötét Úr, Yavanna
(Gandalfról tudjuk, hogy nem szeretné vállalni, Svindler is üzente ugyanezt, én pedig az egyeztető ülésen mondtam, hogy csak alapító tag szeretnék lenni, más nem - mindenesetre nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám)
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Brisa írta: Aldëon = fasor. (Quenyául - vagy nem? Amúgy hogy kell kiejteni?)
Quenyául is és úgy tűnik sindául is. Legalábbis megtaláltam hétvégén a sinda szótárban. Pontosan úgy kell kiejteni, ahogy le van írva.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Yavanna
- Nem elérhető
Sötét Úr! Fene tudja... A többség dönt természetesen! Aznban ha esetleg mégis belevennénk esetleg egész piciben kerölhetne Tolkien bácsi alá (a gyűrűn belül vagy kívül), vagy akár az Aldeon tenwás (?) megfelelője alá... Ha nem, akkor meg kimarad és kész; ez csupán egy kósza ötlet!
"Aure entuluva!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Yavanna írta: Sötét Úr! Esetleg nem vehetnénk bele a te tervedbe is az évszámot valahogy? Szerintem nagyon jól mutatna, emlékeztetőnek sem rossz, ráadásul a 2002 olyan szép évszám!
Miért is ne? Bele lehet venni, ha úgy akarjuk. Csak tartok attól, hogy túlzsúfoljuk a logót, és a sok bába között elvész a mágnes... Vagyishogy nem látszik a fáktól az Ernő... Izé, ma nem vagyok tisztában a közmondásokkal. Bocsi!
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Yavanna
- Nem elérhető
Köszönet Swanheartnak ezért a legújabbért, igazán találó és nagyon jó! Ez a kelta mitívum tényleg nagyon mutatós!
Az egyetlen ok, amiért mégis inkább Sötét Úr tervét támogatnám, az az, hogy szinte minden Tolkiennel foglalkozó társaság logójában főszerepet kap a fa, mint motívum. (ha jól emléxem ezt talán Lamorak írta. ) Ha pedig már van más ötlet is, akkor miért ne legyünk egy picit egyediek?
De, mint keretmotívumot, szerintem mindenképpen tartsuk meg a kelta fonat ötletét!
Sötét Úr! Esetleg nem vehetnénk bele a te tervedbe is az évszámot valahogy? Szerintem nagyon jól mutatna, emlékeztetőnek sem rossz, ráadásul a 2002 olyan szép évszám!
"Aure entuluva!"
- Gumipók
- Nem elérhető
Swanheart barátom amikor hallotta, hogy tetszett a kelta stílusu keret, gondolt egyet és ő is rajzolt egy logótervet. Meg is kaptam ma délelőtt, és felraktam a www.razorpoint.hu/egyeb/swanlogo.htm címre.
Bár már egy ideje nyúzom a leányzót, nem akar beregisztrálódni. Hogy miért nemtudom...szeret a háttérben lenni úgylátszik. Nos a véleményeket nagyon várja az biztos:::