Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 5 hónapja #59781 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Én biztos megyek pénteken. Ugyanott, ahol múltkor? Aieless üzeni, hogy nem tud jönni. :( Majd megpróbálom helyettesíteni... bár ez teljességgel lehetetlen.. ;) Lamorak, jól értettem, hogy küldjünk mi is (a kreatív-szekciósok) vmiféle vázlatot? Merhogy én nem készülök semmi nagyon nagy dologgal... persze, azért annyira készülök, hogy ne égjek be... nagyon... Viszont! Importent: Mi van, ha jól beégünk a művek felolvasásakor. Mert teszem azt, a versek, vagy kósza-történetek még ha nem tetszenek nekik, akkor nem mutatják ki (remélhetőleg...), DE A HUMOR!?!?! :roll:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #59779 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Mivel kemény szigorlatom lesz 10-én valószínűleg nem fogok tudni elmenni pénteken. (Már a jún. 1-e is nagy érvágás lesz ebből a szempontból. Más szempontból viszont nem érdekel. :wink: ) Mivel én állok a Kreatív Szekció hátterében, mégis csak szükségem lenne némi infóra. (A nagyját már értem, inkább bólogatásokra és visszajelzések kellenének, hogy amit Léliék csinál(ná)nak, azok "pont olyanok", ahogy elképzeltétek. Meg jó lenne ismerni a témavezető személyét is. És azt is, hogy mi lesz a Tudományos Szekcióval és a többivel. (Amúgy én egyre inkább kétlem, hogy a bemutatkozásoknak egy kerekasztal keretein belül kellene lezajlaniuk.)
Remélem, az ifjú (Skywa... azaz :wink: :roll: ) előadók egyike-másika elmegy pénteken és begyűjti a bólógatásokat, illetve a fejrázásokat.
(aieless - Szinkron, T. Léli - kézművesek, nazgúl - Humor, Gillz - Filmesek, Ring-bearer - Versek, Rayan - Kószák ---> asszem mindegyik megvan már. Ki megy közületek? )

Brisa

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #59778 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Opps!

Mégvalami.
Eszter néni rávilágított, hogy a Réz Ádám fia nem a Réz András.
Még jó, hogy nem hivatkoztam rá a telefonban amikor elkértem a címét. Nagy baklövés lett volna.
Mindenesetre már tettem lépéseket, hogy ezt a baklövést helyrehozzuk. Az InterComos PR-ossal fogok beszélni holnap. Ő szervezte az itthoni díszbemutatót..oda is meg volt hívva.
Szóval ha Réz Andrist Réz Ádám miatt akartátok meghívni akkor nem jött be::::)))))

Több
22 éve 5 hónapja #59772 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztokk!

A meghívottakkal kapcsolatban nincs jó hírem
Ma reggel telefonált a Pataricza Eszter, és elmondta, hogy bár nagyon szeretne részt venni, külföldön lesz azon a hétvégén. Bár elmondta, hogy még megpróbál tenni valamit az ügy érdekében, nemhiszem, hogy el fog jönni. Azért még majd telefonál.
Rajta kívül eddig senki nem jelentkezett, persze G.D.Sarant leszámítva.

Pénteken én is ottleszek.

Byezz

Több
22 éve 5 hónapja #59764 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok

Ne haragudjatok a kimaradásért, kissebb zűrök jöttek össze imitt-amott, de most mán ígérem egészen az MTT-é leszek :)

Éljenek a logok :) Ha még ma rájövök a kép-tár rejtelmeire, akkor talán fel tudom tenni a sajátomat is, de azt hiszem ez már csak amolyan érdekesség marad csupán, túl sok mindent kéne még vele csinálni ( színezés-gépgrafik...stb. ) úgyhogy vegyétek egy eccerű labdafeldobásnak, aztán majd meglátjuk, lesz-e belőle valami...

Köszönjük Gönczi bácsinak, komolyan mondom, nem hittem volna, hogy ilyen kedves levelet ír (hogy egyáltalán ír-e valamit). Őszínték örülök. Ez azt jelzi, hogy ha lesz legközelebb konferencia vagy bármilyen hasonló rendezvény, el fog jönni-egészen biztosan :)

No, mit is akartam, mondani, ja igen...Szeged. Néhány javaslat született már, a programot illetően... az ugye tény, hogy 14:00-kor kezdünk, szerintem jó ötlelt a előadássorozat-szünet-kerekasztal beszélgetés-fogadás sorrend. Viszont igaza van Lamoraknak, miszerint nem szabad elhúzni az előadásokat, mert a kereka. rovására megy...s gondolom, az valamivel fontosabb, vagyis inkább érdekesebb, izgalmasabb. Juj, már alig várom :)

Pénteken rám is számíthattok! Viszont mivel én tartanék előadást az MTT jövőjéről, kérlek titeket, a vágyaitokat, az elképzeléseiteket, küldjétek el nekem. Egyszer már elmondtam, de nem jött semmi. Lehet, talán úgy nektek is jobb, hogy felteszem ide a vázlatomat, s akkor aki ehhez hozzáttenne, az szól, s beleveszem, oké?

A kerekasztal beszélgetést ki szervezi? Milyen témák lesznek?

No, nagyjából ennyi, tali péntelen!

Legyetek Jók

Namarié

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #59678 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok!

A Sci-fi nappal kapcsolatban szeretnék valamit mondani: Még simán megoldható, hogy ott legyetek (persze, ha az a nemtudomhogyhívják személy engedélyezi). Nem kell oda sok dolog. Csupán 2-3 ember, aki tudja, hogy mi ez az egész, el tudja mondani, mik a terveitek, és ennyi. Az tulajdonképpen egy olyan összejövetel, ahol nem várnak el tőletek semmi előadást, vagy bármit. Csak informálni kell az érdeklődőket. Én azért támogatnám, hogy ott legyetek (legalább látnék közületek valakit élőben).

Na, további jó munkát.
Telcontar Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
22 éve 5 hónapja #59632 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A helyszin: Négykilences valószínüséggel el van intézve. 18:00 ok.

Gandalf:A Völgyzugoly MTT oldalára Egyelőre az Under Construction feliratot a Június 16.án alakulunk kiegészítéssel javaslom tenni. De végül is bármi ami van mehet. A "hivatalos" irataink teljes nyilvánosságelé tárását nem igazán javasolnám. Esetleg a tagok számára a betekintést valami védettebb módon kellene megoldani. Nem titkolózni szeretnék, éppen ezért minden tag vagy szimpatizáns számára lehetővé kell tenni a betekintést, de bizonyos dolgok nem tartoznak másokra. Ujfent megpróbálom elküldeni az anyagot hátha nem pattanok le.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 5 hónapja #59610 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

ÉSzAH írta: Kedves mindazok, akik bármiféle iratot küldtek, továbbítottak vagy kaptak a társaság nevében!

Pénteken (máj. 31.) - de ha nem tudtok jönni, akkor legkésőbb az alapító ülésre - feltétlenül hozzatok minden MTT-vel kapcsolatos, nálatok lévő iratot, levélt, válaszlevelet, stb, hogy Battinál le tudjuk őket fűzni és egy helyen legyen minden. Ez nagyon fontos!!! A dokumentum olyan fajta, hogy nagyon könnyen lába kél és pont akkor, amikor kellene. Persze a személyre szóló leveleket (pl. Árpi bácsi levele, ami ugyan MTT ügyben, de Lamoraknak szól) nem kívánjuk "elkobozni" de jó lenne, ha legalább másolat lenne belőle az MTT iratok között lefűzve.

Előre is köszönöm.

Igen, igen, ezt valóban meg kellett említeni. Nagyon helyes. Természetesen már 31-én viszem a másolatot, az eredeti pedig nálam lesz iktatva...
Akkor 31-e este 6, Battiéknál a Lőportár u.-ban? Aki már hamarabb tud találkozni, az szóljon, én már fél 5 körül bejövök a Nyugatiba, akár elérakhatnánk egy találkozást.

Más: most egyeztettem SzGyE-vel, és az a terv merült fel, hogy a szombati, nagyobb, reprezentatív programokat nem az egyetemen egy tanteremben, hanem máshol kellene tartani. Ebben az ügyben én péntekig intézkedem, felmérem a lehetőségeket, és pénteken beszámolok.
Pénteken természetesen mindenki készüljön fel a program minél részletesebb megbeszélésére; kérhetem még egyszer, hogy az előadáson dolgozók és a kreatív csoportok részéről szólni kívánók írjanak egy mailt, minél pontosabb témával-tartalommal, adott esetben címmel? Az előzetes program-ozás érdekében. Jövő hétvégén meg kellene csinálni a szóróanyagokat, és jövő héten elkezdeni terjeszteni.

Hogy állunk a vendégekkel, Gumipók?

Szállás és egyéb ügyekben bejelentkezők részére (és azoknak, akik nem voltak a címjegyzékemben): a telefonszámom holnaptól (28-a, kedd) megváltozik; az új szám 06-20-588-5863. A régin édesapám fog jelentkezni, aki nem sokat tud MTT-ügyekben segíteni...

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #59608 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sci-Fi Nap: Jah, június 2... akkor tényleg stornó a dolog. Megköszönni azért meg lehet a felajánlást. (Majd jövőre. 8) )

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #59606 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Kedves mindazok, akik bármiféle iratot küldtek, továbbítottak vagy kaptak a társaság nevében!

Pénteken (máj. 31.) - de ha nem tudtok jönni, akkor legkésőbb az alapító ülésre - feltétlenül hozzatok minden MTT-vel kapcsolatos, nálatok lévő iratot, levélt, válaszlevelet, stb, hogy Battinál le tudjuk őket fűzni és egy helyen legyen minden. Ez nagyon fontos!!! A dokumentum olyan fajta, hogy nagyon könnyen lába kél és pont akkor, amikor kellene. Persze a személyre szóló leveleket (pl. Árpi bácsi levele, ami ugyan MTT ügyben, de Lamoraknak szól) nem kívánjuk "elkobozni" de jó lenne, ha legalább másolat lenne belőle az MTT iratok között lefűzve.

Előre is köszönöm.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #59605 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Bocsika. Szorrika vagyok, tudom, hogy nagyon eltűntem, kérlek bocsássátok meg a passzivitást, de beköszöntött minden egyetemista réme, a vizsgaidőszak. :? Gáz. De azért vagyok ám. :-)
Batti, elküldtem az eddig bejött adatokat. Megkaptad?
Május 31.-én ott leszek. Akkor a 18:00 végleges időpont? A helyszín (Batti munkahelyén csak kissebb helyen) végleges?

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #59604 Írta: Lamorak
Á persze, el is felejtettem. Nos, akkor szerintem nem fogunk megjelenni, akkor még meg sem alakult az MTT. De különben is nagyon korai, nem hiszem, hogy 2-ig össze tudnám szedni a dolgokat. Meg időm sincs akkor.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #59601 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Svindler írta: Junius 2-an lesz a PeCsa-ban a VI. Sci-Fi nap.
Ha esetleg valaki arra jarna, az egyik eloadas cime:
Gyűrűk Ura vs. Babylon 5

Bovebben: scifinap.scifi.hu/

Csak betettem ide info-nak!

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 5 hónapja #59600 Írta: Lamorak
Nagyon jó, egyébként ha be tudjuk a programba súvasztani, szerintem tényleg érdemes lenne megjelenni. Jó lenne tudni, mikor lesz. Ha úgy alakul, én szívesen vállalom, hogy a bemutatkozó kommandó és asztal egyik tagja leszek... de ehhez még egy csomó mindent kell megtudnunk.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #59599 Írta: Áfonya
Fogalmaztam egy válaszlevelet az rpg.hu -soknak, olvassátok át.
Kérdéseim: aláírjam az én nevemmel, és megadjam a saját mailcímemet, vagy Gandalf a VZ-n keresztül elintézi? (Végülis neki küldték a levelet.)
Van-e még vmi, amit bele kéne venni? Jó lenne, ha hamar véleményezné egy-két ember, és akkor még ma elmehet.
Kedves Miyazaki Jun!

Először is köszönetet szeretnénk mondani a lehetőségért, amit felajánlottatok, örülünk, hogy érdeklődtök irántunk. Bár a tegnap 9 órás határidőt már túlléptük, szeretnénk tudni, hogy esetleg még lenne-e lehetőség egy bemutatkozó cikk elküldésére, és milyen határidővel? Ha a mostaniban nem is, esetleg a következő számban meg tudnánk jelenni.
Természetesen érdeklődünk a Sci-Fi Nap iránt, és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésünk.
- Pontosan mikor kerül megrendezésre, és milyen helyszínen? Kik vesznek még részt, milyen témákban?
- Körülbelül mennyi időt kaphatnánk a bemutatkozásra?
- Milyen egyéb kötelezettségeink/teendőink lennének, pl. az asztallal kapcsolatban? Hány személy számára van hely?

Azt is szeretnénk, ha folyamatosan informálnátok minket az általad említett Caern Szerepjáték Klubról is, mivel nagyon szívesen megismerkednénk Veletek, illetve más szervezetekkel, emberekkel is.

Még egyszer köszönet a felvilágosításért:
XY

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 5 hónapja #59576 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Én már többször voltam ezen a Sci-fi Napon - tavaly pl. nem - de azelőtt a Petőfi Csarnokban volt hétvégi napon. A nagyteremben filmvetítés zajlott és pl. SW paródiákat adtak elő a fanklubosok, odakint az előtérben pedig vásárolni és nézelődni lehetett stb.

Több
22 éve 5 hónapja #59549 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A VI: Sci-fi napról az RPG.HU részletesen írt valamikor.. ott lehet utána nézni..esetleg a Sci-fi.hu-n.

Több
22 éve 5 hónapja #59547 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szerintem mindenképpen érdemes küldeni 1 levelet, hogy köszönjük a lehetőséget, de sajni ilyen hirtelen nem tudtuk megszervezni. Illetve bele lehetne venni, hogy ha a lehetőség továbbra is áll, akkor szívesen küldenénk magunkról anyagot, ami megjelenhetne a következő számban! :wink:
Lehetne érdeklődni ezzel a 'VI. Sci-Fi nappal' kapcsolatban is: Hol lesz? Mikor lesz? Kik lesznek még ott... és hasonlók. Szerintem nagyon jó fej az illető, hogy fölajánlotta a részvétel lehetőségét! :D Ráérnénk mi ezzel is foglalkozni? Kik tudnának minket képviselni? (Kik érnek rá?) Mit is mondanánk magunkról? Ezt is meg kéne szervezni, ha esetleg elfogadjuk...
Ja , meg van már a kapcsolat az Átjáróval? (Bocs most nincs időm visszaolvasni! :oops: )

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #59546 Írta: Gandalf

Több
22 éve 5 hónapja #59545 Írta: Áfonya
Logótervek: nekem is jobban tetszik, ha a Gyűrű alatt van az Aldeon felirat, de az tényleg igaz, hogy kicsit elhúzza a képet. De talán egy kicsit jobbra mozgatva még a feliratot lehetne rajta javítani. A rövid pipás verzió rulz!
Máj. 31.: Ööö... az igazság az, hogy nekem a fél 6 kissé későn van.
Szóval így nagyon úgy néz ki, hogy nem tudok menni. Majd még gondolkodom. :oops: Vagy konzultálok valakivel aki ott volt. 8) Esetleg ha előre tudja vki (Batti?) hogy pontosan miről is lesz szó, akkor írásban megteszem a hozzászólásaimat/javaslataimat.
Gandi: wow, ez nagyon szép és jó - de hát a ma este 9-ről már kissé lekéstünk, lévén negyed tíz... :(

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 5 hónapja #59540 Írta: Gandalf
1. Honlap: A Göncz Árpád - levél egyenlőre csak a Fórumomon van kinnt, de majd azt is kirakom a többi levéllel (Tolkien Estate, stb.) együtt! A logóterveket akkor elküldenéd nekem, Sötét Úr, mert elég sok helyről kéne most a linkeket összeszedegetnem... Én a Gyűrűset támogatom, a fa nélkülit...

2. Kikerültünk az RPG.HU nyitóoldalára is!!! 8) 8) 8)
Az eredmény már meg is született, kaptam egy levelet rögtön:

"Ave!

Olvastam az RPG.HU oldalon, hogy meg akarjátok alapítani az MTT-t.
Elöljáróban sok sikert szeretnék kívánni nektek, és szeretnék néhány
lehetőséget is felajánlani, ami módomban áll.

1. Láttam a jegyzőkönyvben, hogy szeretnétek megkeresni az Átjáró
szerkesztőségét. Ha idáig nem történt meg a kapcsolatfelvétel, akkor ne is
keressetek tovább - az újság egyik szerkesztője vagyok :-) . Bár nálam vannak
illetékesebbek is (Szélesi Sándor, főszerkesztő, sheenard@kalandor.hu ,
Michaleczky Péter, főszerk-helyettes, peterm@scifi.hu ), őket is meg lehet
keresni.
2. Jómagam most indítottam be szerepjáték klubunkat Budapesten. Szeretnénk,
ha lennének scifis, fantasy találkozók is a helységben. Egyelőre 60-80 ember
fér el, de ez még emelkedni fog, amikor sikerül 100%-os intenzitással
beindítani mindent. A bp-i tagoknak jelenthet előnyt, ha van egy hely, ahol
találkozókat tudnak szervezni - nekem nagy öröm lenne veletek találkozni a
Caern Szerepjáték Klub keretein belül.
3. Fő szervezője vagyok a VI. Sci-Fi Napnak. Bár a műsor nagyjából fix, de
valamennyi időt tudok Nektek adni, hogy elmondjátok, mit szeretnétek, hogy
megismertessétek magatokat és terveiteket. Továbbá tudok adni még egy
asztalt, amit minden szervező klub megkapott, ahol meg tudják találni őket
az érdeklődők. Továbbá, ha ma este 9-ig kapok egy max. 1500 karakter
hosszúságú cikket rólatok, akkor be tudom tenni a Sci-Fi Nap hivatalos
újságjába.

Még egyszer sok sikert kívánok

Miyazaki Jun
alias
Myrddin
T.: 0630-324-7532
myrddin@rpg.hu
myrddin@scifi.hu "

No, erre SÜRGŐSEN kéne válaszolnunk, ha benne akarunk lenni a lapban!

3. Mindenki szorítson nekem kedden 9:00-tól a szigorlat írásbelimhez! :wink: THX!

Több
22 éve 5 hónapja #59533 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sotet Ur: Szivesen szavazasra bocsatom, de mit ?:)
Bocs, de tobb mint 1 hetig alig voltam net kozelben, igy nagyon lemaradtam a forum olvasasaban.

Több
22 éve 5 hónapja #59467 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
amanibhavam: kedves tőled, hogy ilyeneket feltételezel rólam, de én kevés vagyok ahhoz, hogy eldöntsem egy honlap alapján, hogy ott tartasz-e? :o )))) Ahhoz nekem is legalább annyira kellene ismernem a nyelvet.

Cicafül: próbáltam én is ezt a megoldást, és ugyanaz lett az eredménye, mint nálad: borul az egész egyensúlya, mert a gyűrű aszimmetriája elhúzza. Azért kellett JRRT orra alá dugnom, pipafüst helyett, az aldeon-feliratot. Esetleg a fejet lehet kisebbre venni. Talán. Majd megnézem.
Egyébként pedig még örülök is a "belekontárkodásoknak", mert így rögtön látom, hogy mire gondoltatok.

Lamorak: szerintem szavazásra kellene bocsájtani a kérdést. Svin, esetleg tudnál segíteni benne? Én nem tudok új szavazást nyitni.

Gandalf: "logotervet támogatom" - ez nagyon kedves tőled, de melyiket támogatod? :o ))) Egyébként meg a logoterveket is feltehetnéd, szavazásra bocsájtva, hogy a csak VZ-n előforduló érdekeltek is véleményt mondhassanak rá. Azon kívül szerintem fel kellene tenni Árpi bácsi levelét is.

Több
22 éve 5 hónapja #59401 Írta: Gandalf
FONTOS!
Tudom, hogy az MTT szempontjából nem sürgős, de nekem igen, mivel hamarosan be akarom indítani az Új Völgyzugolyt az új szerverről:

Mit rakjak fel az MTT menübe? Jegyzőkönyvet, és még? Találkozók fotói a Galériánál és a Közösségnél lesznek, de az MTT-nek teljesen külön menüje lesz a nyitóoldalon...
Javaslatokat (és anyagokat is, ha lehet...) kérnék!

Több
22 éve 5 hónapja #59295 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
talán megérné nekünk is elmenni, de hát nem működünk még két éve. DE EFOTT évente szokott lenni, úgyhogy talán jövőre! Vagy jöbő utánra addigra meglesz a két év.
Egyébként pont egy héttel az EFOTT után megyünk Szelidre nyaralni (ott rendezk meg). Hát ciki. :)

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 5 hónapja #59282 Írta: Brisa
Egy kis érdekesség:

CIVILLAGE
A Civillage egy új program eleme az EFOTT-nak, melynek a szórakoztatás mellett alap gondolata, hogy meghozza a kedvet a fiatalok körében a civil szervezetek megalakításához, és bebizonyítsa, hogy kevés tőkével, de sok önkéntes munkával, ők is képesek lehetnek arra, hogy megváltoztassák saját környezetüket és a számukra fontos értékeket, közvetítsék a társadalom felé.

Célok

A részvevők felé:

Olyan alternatívák bemutatása, ami lehetővé teszik a fiatalok számára a szabadidejük hasznos eltöltését.
Annak bebizonyítása, hogy nem kell komoly anyagi háttér ahhoz, hogy jól tudják érezni magukat.
Esetleges igényként megjelenjen, hogy saját településükön ifjúsági civilszervezeteket alapítsanak.
A szervezetek felé:

Adott civilszervezetnek bemutatkozási lehetőség .
Együttműködés a szervezetek között.
Információ és tapasztalatcsere.
Egyes tagjainak, képzési lehetőség.
A program felépítése

Minden szervezet sátra egy közös nagy térre nyílik, ahol a különböző programok zajlanak, amiket a szervezetek közösen működtetnek. Tehát a sátrakban "csak" kiállítás jelleggel bemutatkoznak, de a programokat közösen hozzák létre. Ennek érdekében, április végén egy, két napos megbeszélésen találkoznak a szervezetek és delegálják tagjaikat egy-egy előadásra vagy programra.

Szakmai programok:

Jogi tanácsadás arról, hogyan kell egyesületet vagy alapítványt létre hozni.
Előadás sorozatok arról, hogyan kell technikailag működtetni egy civilszervezetet.

Hogyan kell pályázatot írni?
Rendezvény szervezés alapjai
Szórakoztató programok

Zsetonszerző játékok
Drámajátékok
Kézműves műhelyek
Graffiti
Kortárssegítő programok

Kábítószerek
Alkohol
Dohányzás
Magány
Családi konfliktusok
A rendezvényen résztvevő civilszervezetek

Tekintettel arra, hogy ilyen jelegű civil megjelenés az EFOTT-on, most lesz először, csak meghívással vehetnek részt a szervezetek. Ezzel próbáljuk elérni, hogy olyan szerveztek jelenjenek meg, akik dolgozni szeretnének és nemcsak a különböző rendezvényeken részt venni. Valamint képesek arra, hogy a terveinket a lehető legjobban megvalósítsák.

A szervezetek kiválasztásának legfontosabb szempontjai:

A tagság átlag élet kora 20-25 év.
Céljaik az ifjúságot érintsék.
Azonos településről maximum 2 szervezet jöjjön.
Minimum 2 éve aktívan működjön.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #59273 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ó a TÖRPBE!!!!!!!
sajnos nem tudok ott lenni a 31.-ei gyűlésen, pedig baromira akarnék mit megbeszélni a kerekasztallal kapcsolatban :cry:
Kérve kérek egy jótét lelkű embert, számoljon be majd, miről esett szó!
Köszi.

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 5 hónapja #59259 Írta: Brisa

Ring-bearer írta: Sztem tök aranyos volt ez a levél Árpi bácsitól....
Kár, hogy nem tud eljönni!
Brisa: egyet szívesen felolvasnék.... ez egy eléggé depressziós, de sztem ez a legjobb... azért majd elküldöm, és mondd meg mi a véleményed róla! :oops:

Oké, küldd csak el bátran. Amúgy kapcsolódik a költeményed a Gyu-hoz?
És vállalod akkor a topikot is? Jössz jún. 1-én?

Árpi bácsinak én is nagyon örülök. Olyan kedves ember...

Sötét Úr: Megint nem hozza le a logót... :cry:
És én is Battival értek egyet.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #59242 Írta: Gandalf
Logo-tervet támogatom, a találkozón nem leszek, de majd küldtök nekem fényképeket...ugye? :roll:

Több
22 éve 5 hónapja #59223 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
[/b]Batti:Most úgy néz ki,hogyén is tudok menni 31-én. 6-kor, vagy fél6-kor lesz? Ugyan ott, mint az első?
[/i]

Ai lintulinda Lasselanta

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.938 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére