- Köszönetek: 0
Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Cicaful
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Június 10én fogom elküldeni az emailt ill. a faxot is. A Duna TVvel ugyanez a helyzet. Tehát ne aggódjatok, meglesz!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Völgyzugolyra kiraktam, s hamarosan Rejtett Uradalomra is kikerül az alapító ülés híre. Többet egyenlőre nem tehetünk ez ügyben.
MTI-ről mi hír?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
Rayan: Köszönöm szépen. Nekem jó a 8 órási vonat (ami egyébként a Nyugatiból indul).
Sötét Úr: Sajna nekem nem jön le az az oldal. Valaki elküldené nekem a két logó-t emilben? Megköszönném.
Brisa
- Ringbearer
- Nem elérhető
indultam egy tehetségkutaton, szavalással tegnap.
Azt mondták, hogy ha továbbjutnék akkor részt kell venni rögtön suli után egy 4 napos táboron. És elgondolkoztam azon, hogy ha továbbjutnék akkor a MTT-re mennék el vagy, erre a táborra...
És az MTT mellett döntenék...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ringbearer
- Nem elérhető
Tényleg nagyon szép lett a meghívó!
[size=9:2x9pmd9i]nagyon halkan kérdezem: mit jelent az Aldeon? [/size]
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- aieless
- Nem elérhető
másodszor: szerintem jó adag emberke menne Pestről vonattal, úgyhogy beszélhetnénk meg egy közös vonatot (pl. én és selei biztosan vonattal jövünk, szombaton méghozzá).
Akkor úgy egyben odavonulhatnánk az egyetemhez is, meg nem kéne annyit keresgélni a jónépet
Ahogy nézem, van egy vonat, ami 8:05-kor indul és 11-re ér oda. Ez mondjuk jó lenne?
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Brisa
- Nem elérhető
Rayan: Mehetek veletek én is?
Brisa
- Rayan
- Nem elérhető
1. Az eddig megszavazott posztokat támogatom.
2. Gumipók: nagyon szép lesz a címer A meghívó gyönyörű! (Swanheartnak is nagyon köszönjük )
3. Sötét Úr: király a logó! Nagyon tecc! [size=9:82s29xw8](Szerényen megjegyzem, hogy az eredeti, hosszú pipás változat jobban tetszett )[/size]
4. Életbevágó kérdés:
Eia meg én vonattal fogunk érkezni szombaton. (Lamorak: a Károlyiban 2 hely foglalva! ) És ha jól tudom, az alakuló ülés 2-től kezdődik. Mikorra lenne érdemes odaérnünk? Már, hogy ne maradjunk le semmiről
Előre is kösz:
Rayan
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Amanibhavam elküldte nekem a Tengwar fontot reggel, én meg csak most éjjel kaptam meg, utólag... ( (Megáll az eszem, hogy néha egy-egy email mit össze nem tekereg, mire eljut hozzám.)
Ebből következik, hogy a tengwar feliratot (=aldeon) meg kellett rajzolnom. Ha kell, most már le tudom cserélni, megérkezett a szükséges font. (Bár még nem tettem fel... lehet, hogy az ördög nem alszik?)
- Brisa
- Nem elérhető
Ulmo: Megtaláltam!
Lamorak írta:
"Vendégek: amint a VIP-k jeleznek bármit, azonnal tegyétek közzé (Gumipók maradt a kontaktos ember, igaz?). A meghívók elmentek már? vagy még mindig a formátum vitája tart? Végülis milyen szöveggel mennek? Ugye mindenki tudja, hogy a meghívóknak legkésőbb holnap postán kellene lenniük, hogy a meghívottak gondolkodni és válaszolni tudjanak, és mi is meg tudjuk tenni a megfelelő szervezési lépéseket? Örülök, ha a Göncz Árpádnak adott meghívó szövege tetszett; esetleg lehet rajta módosítani és azt betenni. Lassan már mindegy lesz, csak menjenek ki a meghívók.
Réz András nagyon jó lesz; de én leginkább Tandorit szeretném megszerezni. Ulmot megkereste valaki (mint az alternatív Szil.-fordítás készítőjét-- még mindig nem volt időm átolvasni...)?" ( a kiemelés tőlem)
Brisa
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Ügyvivő elnök: - Batti
Szakmai elnökhelyettes: Lamorak
Titkár: - Áfonya
Elnökségi tagok: ÉSzAH, Vic, Morgana, Yavanna, Sötét úr, ... volt még, ha jól nemléxem, de ki??? (Laegolas?)
Szerintem nem nagyon érdemes az Elnök - elnökhelyettes - titkár - két vezetőségi tag felálláson változtatnunk. Az előkészítő ülésen meg is beszéltük, hogy miért: a vezetőség hatékonyságát a több fő nehezítheti, a kevesebb ellehetetlenítheti (de szép szó... brrrr!)
- Áfonya
- Nem elérhető
Adatok: hoppá, ÉSzAH, mondasz valamit ezzel az adóazonosító jellel... most esik le, hogy én is azt küldtem el. Most el kell gondolkoznom, hogy adószámom van-e egyáltalán... : Szóval a kérdés jogos! (Egyébként csak köszönetet tudunk mondani Neked a szervezésért, ennek érdekében pedig szívesen küldünk adatokat akár 3x is. )
Titkári poszt: ha még mindig megtiszteltek vele, bevállalom, bár ilyen képzettségem/gyakorlati tapasztalatom nem sok van. Szervezést azonban szívesen intézek, illetve nincs olyan elkötelezettség v. meló ami lehetetlenné tenné a feladatvállalást - persze kiv. a suli, de ez még belefér.
Azért szeretném a többi jelölt véleményét is hallani a poszttal kapcsolatban!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Nazgúl: értem a logikádat, és egyet is értenék - de szerintem nem szerencsés, ha még a tagoknak is el kell magyarázni... Bár abban igazad van, hogy úgyis csak a beavatottak értik ) No persze, ha nem csak a szót, de az okot is értik...
[size=9:3dx1n09h]... ez most érthető volt? Kicsit kusza lettem...[/size]
- nazgúl
- Nem elérhető
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Gumipók
- Nem elérhető
www.razorpoint.hu/egyeb/meghivo.htm
Ez az amit Göncz Árpibácsinak küldtünk...a többi annyiból különbözik, hogy a tiszteletbeli elnöki rész hiányzik.
A meghívó Kelta motívumjának eredetijéért külön köszönet Swanheartnak, akit ti nem ismertek, de mindent látó szeme figyelemmel kiséri a fórumot és segít ha kell:::
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Hát, kiderült, hogy még egy adat kell az alapító okiratra. Bár őszintén szólva nem értem, hogy miért. Hiszen az alapító tagok számára az egyesület nem jövedelem-forrás. Na mindegy. Ebben az országban személyiségi jogokról beszélni kb. annyira reális, mint az ókori Egyiptomban ateistának lenni.
Most ugye akkor felmerül a kérdés: Ha én már elküldtem az adataimat, akkor most küldjem el újra adószámmal együtt?
Teljesen megértem, ha emelett még egy kérdést feltesz magának a jövendő alapító tag: Miért nem tudták ezek egyszerre összegyűjteni, hogy mi kell?
A kérdés jogos. Valóban nem ez az első eset, hogy újabb adatokat kérünk azoktól is, akik már első körben elküldték az adataik egy részét. A jó ismét elnyerte méltó büntetését. Aki kérésünknek megfelelően sürgősen elküldte a szükséges infot, annak duplán, sőt, most már triplán kell dolgoznia.
Kérlek titeket, nézzétek el nekünk ezt a bizonytalanságot. Mi is először alapítunk társaságot. Naná, hogy bénázunk. Csoda is lenne, ha nem így lenne.
De, akinek nincs kedve egy újabb e-mailben elküldeni az adószámát, úgy is jó, ha magával hozza Szegedre. Ott is lesz még idő és alkalom pótolni a hiányzó adatokat.
De mielőtt klaviatúrát ragadnátok tisztázzunk valamit, nehogy még egy kört kelljen futni.
Batti! Az adószám kell, vagy az adó-azonosító jel???
Mert nagyon nem mindegy. Nekem speciel mind a kettő van, de szerintem sokan vagyunk, akiknek csak adó-azonosító jele van.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Batti írta: Sötét Úr láthatnánk ami az eszedbe jutott. [size=9:1rlp4s6q]Nagyon halkan és szerényen mondom, megpiszkáltam kicsit Sötét Úr logóját.[/size]
Kedves Batti, esetleg láthatnánk, mit piszkáltál rajta? Hátha megspórolod vele a további munkámat ) Egyébként az ötletemet a holnapi (szombati) napon tudom bitekbe konvertálni, úgyhogy legkorábban szombat éjféltájt kerül fel. Ahogy a múltkor, úgy fogom feltenni most is.
A logónak, címernek nem kell belekerülnie az Alapító Okiratba? (Szerintem bele kellene.)
FONTOS (bár lehet, hogy csak nekem...)
Nem kaptam reakciókat arra, hogy az Aldeon felirat kerüljön-e tengwarral a logo aljára, vagy esetleg más.
(Shame on me, de nem tudom, hogyan került itt képbe az Aldeon... még akkor se, ha fasor.)
ÉSzAH: nagyon sajnálom, hogy nem tudod vállalni a titkári teendőket, de teljesen megértem az álláspontodat, és visszavonom a javaslatom. Egyúttal javaslom Áfonyát a titkári posztra, ha ő vállalja.
(Még mielőtt valaki engem akarna jelölni: igen erőteljes elkötelezettségeim vannak test szerinti fiammalszemben, és a heri Per Hedzs tisztem sem teszi lehetővé, hogy a titkári funkciót hatékonyan lássam el. Máshogy meg eleve kár is lenne...)
Most húzok el, mert kezd kifogyni a tintaa billentyűzetemből.
- Gumipók
- Nem elérhető
Naszóval! A meghívók elmentek. Egy mintát teszek fel mindjárt a netre, hogy megnézhessétek. Persze módosítani már nem lehet rajta, hacsak le nem lőjük a postást aki házhoszviszi kedden:::
Sötétúr: Már tervezésben van egy nagyméretű 1mx1m -es tábla a címerrel.
A meghívók végleges formájában javítotam az áprilist júniusra...a többihez nem nyúltam, de majd észreveszitek:::
Mindjárt beszúrom a linket
- Ringbearer
- Nem elérhető
Gandalf: tényleg kár, hogy nem jössz!
Tusztségek: ÉszAH, Sötét Úr, Áfonya, Yavanna titkárnak, és Battit elnöknek, és Lamorakot is valami ilyesmi posztba.
Logók tök jók! (Nem tudom, hogyan tudtok ilyen logókat csinálni )
- Gandalf
- Nem elérhető
Megírtam a hírt az RPG.HU-nak és a Fantasya.HU-nak! Már csak várnunk kell a válaszra!
Szerintem napok kérdése, és mienk a címoldal!
- Batti
- Nem elérhető
Az MTT alakulásával kapcsolatos adatszolgáltatás a leendő tagoknak egyre sürgetőbb. Kérek mindenkit aki még nem tette meg, hogy küldje el ezeket ÉsZAH nak a lehető leghamarabb.
Név:
Cím:
Levelezési cím, ha nem ugyanaz mint a cím:
Születési dátum:
Anyja neve:
Személyi Igazolvány Szám:
Adószám:
Esetleges adat egyeztetés céljából mindenki hozza magával a szükséges iratokat Szegedre (Sz.ig, Ado igazolvány)
Sötét Úr láthatnánk ami az eszedbe jutott. [size=9:xco5nkxu]Nagyon halkan és szerényen mondom, megpiszkáltam kicsit Sötét Úr logóját.[/size]
"Kane o Keizai Suru"
- Gandalf
- Nem elérhető
- Lamorak
- Nem elérhető
Az egyetem címe: Szegedi Tudományegyetem, BTK, Angol-amerikai Intézet Szeged, Egyetem u. 2., 6722.
Szórólap és plakát tervben van, amint lesz hozzávetőlegesen pontos program, meg kell csinálni; mindenki nyomtathat majd belőle, fénymásolhat, és minél többet kirakhat az intézményében.
Meghívó-szöveg: azért javasolnám, hogy nézzétek meg a Laegolas által írt szöveget. Én éppen azért nem azt adtam GÁ-nak, mert túl rövidnek, nem elég részletesenek és helyenként nem elég formálisnak találtam. Gumipók, rakd fel, és nézzük meg. Bár ma már menniük kellene a meghívóknak...
Levél a Tolkien Estate-nek: itt az én javításom.
Áfonya írta: Dear E. H.,
first of all, in my own name and in that of the future members of the Hungarian Tolkien Society, I would like to thank you for you letter, in which you granted us the use of Tolkien's name.
In your letter you also requested that we inform you about our formal founding meeting, and send other information about the society; I would like to supply some of this now.
The official (legal) founding meeting will be held on the 15th and 16th of June, 2002, at the University of Szeged, Hungary. After this only the legal decision and assent are needed, which we expect to be made within a few days. When this is cleared, all important information will be forwarded to you. The founding meeting is partly sponsored by the Institute of English and American Studies at the University of Szeged, and will include some presentations both on the academic aspects of our future work and on more general questions of the Society's activities. We intend to invite Tolkien's Hungarian translators, and hold roundtable discussions about the state of Hungarian Tolkien studies, Tolkien's reception in Hungary, the questions and opportunities of further translation work, etc. We also elected the translator of The Lord of the Rings, Árpád Göncz (who was also Hungary's president for ten years) as an honorary president; he have not yet responded whether he accepts or not. The programme of the founding conference will be sent to you afterwards, together with the legal details (once these become available).
Yours sincerely,
stb.
Most ennyit, majd folytatom.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Ha már itt tartunk, az elnökségi tagként megjelölt (tehát nem elnök, elnök h. és titkár) tisztségviselők tevékenységi köréhez lehetne hozzárendelni valami konkrét funkciót is, ami már a címben is megnyilatkozhatna (ld. szakmai elnök és ügyvivő elnök, amit kilőttünk, de fogalmilag valami ilyesmire gondolok).
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Más: 2002. május 31.-re, 17:00-ra javasoltam egy egyeztető találkozót. Sajnos szükséges, mert itt nagyon jól elcsevegünk arról, hogy mi kéne, de aztán ennyiben is maradunk (eltekintve a kivételektől persze). Eddig Batti jelezte, hogy nem tudunk ott lenni, ahol előzőleg, mert kiadták bérbe. Szóval ha valakit érdekel a lehetne jelezni, hogy jöttök-e, esetleg ötletekkel bombázgatni a helyszínt illetőleg.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Batti
- Nem elérhető
Nem kell pánikolni, de időszerü lenne összekapni magunkat.
Logó: A meghívókon legyen az amit Gumipók készített és majd Szegeden megbeszéljük a további részleteket. Egyelőre nem égető kényszer a logó kérdés de elhibázott dolog lenne félre söpörni. Úgyhogy mindenki, aki foglalkozott vele tartsa szem előtt és hozza Szegedre a munkáját.
Meghívók: Ha jól emlékszem (és miért ne emlékeznék jól) megegyeztünk abban, mikori határidővel legyenek elküldve a meghívók. Megkérem ezúton is Gumipókot, hogy ha teheti haladéktalanul küldje el az általaösszegyüjtött címekre a meghívókat. Előre is köszönöm magam és mindanyiónk nevében.
Tisztségek: Mindenkitől elvárom és ez elvárható, hogy komolyan gondolkodjon el, ő mely posztokra kit javasol. A betöltendő tisztségek: Elnök, Elnökhelyettes, Titkár, két fő elnökségi tag(ez a létszám természetesen növelhető). Az elnökség tagjainak a feledatait és jogait az alapszabályban rögzíteni kell. Ezt a kérdést az előzetes megbeszélésen átnéztük és megvitattuk. Ha valakinek mégis lenne hozzáfűznivaloja akkor azt nekem küldje el de sürgősen mert készíteni kell az Alapszabájt. Jelöltjeim: titkárnak ÉsZAH-ot, Elnökségbe Áfonya, Vic, Morgana, Sötét Úr.
Gandalf Szívből sajnálom, hogy így alakult, nem lesz teljes a létszám nélküled.
Az Alapító Ülés helyszíne és időpontja:
2002. Június 15. 14.00 óra
Szegedi Tudomány Egyetem
Angol-Amerikai Tanszék
6722 Szeged
Egyetem u. 2.
Levél TE Áfonya köszi a fordítást. Még ma de legkésőbb kedden postára adom a levelet.
Nyelvészeti csoport Sajnálattal látom, hogy a nyelvekkel foglalkozó csoport nem igazán érdeklődik az MTT iránt. Úgy érzem nem lenne teljes a Társaság nélkülük. Amani mester okait ismerem és tudomásul veszem. A többiekkel mi van?
"Kane o Keizai Suru"
- Ulmo
- Nem elérhető
Brisa tegnap szólt, hogy kerestetek valamilyen okból kifolyólag. Most csak hirtelen beestem, de tájékoztassatok, hogy miről lenne szó.
- Yavanna
- Nem elérhető
Hirtelen nem is tudom mit mondjak, olyan mennyiségű infót találtam itt! Nagyon jó, hogy mindenki ilyen aktív és nagyon nem jó, hogy mostanság nem tudok mindebbe teljesen belefolyni!
Csak pár apróság: (Már szinte mindent leírtatok! )
Mindenkinek köszi, aki bármilyen pozicióban is rám gondolt!
Ha vállalja, akkor mindenképpen ÉSZAH-ot támogatom a titkári posztra!
Címer - logó elképzelés szuper!
Két kérdés:
Mi a helyzet a médiával? Cica és a többiek!
Végülis lesz-e személyes találkozó még júni 15 előtt? Ha igen, akkor melyik nap?
"Aure entuluva!"