Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 5 hónapja #57720 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Eia írta: Lamorakom: 20 perc után megtaláltam.. ennyit az angol tudásomról. :lol: :lol:

Az én szintidőm 1 perc. :) Rögtön az első oldalon a képek alatt írják, hogy hol van. Billboard>>News>>Göncz Árpád Honoris Causa. Csak nálam nem igazán látszik, mert elromlott a képernyő, és most csak VGA módban hajlandó működni.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #57718 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Eia írta: Lamorakom: 20 perc után megtaláltam.. ennyit az angol tudásomról. :lol: :lol:

Nem-- ennyit az Intézet homepage-éről... személyesen azt gondolom, hogy teljesen felesleges volt frame-ekkel telerakni. De legalább meg lehet találni.
Majd kirakhatjuk a MTT page-re, amint GÁ átveszi a meghívót...

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #57717 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Lamorakom: 20 perc után megtaláltam.. ennyit az angol tudásomról. :lol: :lol:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #57713 Írta: Lamorak
Igen, a világ minden Tolkien társaságának fa van a logojában... én ezért támogatom maximálisan Sötét Úr stilizált arcképes megoldását. Szerintem egyáltalán nem karikatúra-szerű, és ha a pipát kissé megrövidítjük (lehet, Sötét Úr?), szerintem tökéletes. Levélpapírra, fejlécnek, stb. stb. a legjobb, a színekkel nem nagyon kell hülyéskedni.

Más: Nem nagyon tudok képet beszúrni ide, de felkerültek az Angol-amerikai Intézet homepage-ére ( primus.arts.u-szeged.hu/ieas/ ) a Göncz Árpád avatásán készült képek.
A Billboard-ban, a News link alatt van hozzájuk a link, nézzétek meg. Van egy kép arról is, amikor én
átadom neki a meghívót (látható is a kezében) :)

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #57709 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nekem az arckepes logó jobban tetszik. Nem baj, hogy stilizált, azért logó. (Bár én első megközelítésben biztos, hogy egy stilizált fát rajzoltam volna logónak. :) )

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #57704 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ha mindenképpen ragaszkodni szeretnénk az arcképes formához, akkor esetleg megrpóbálhatnánk egy fénykép alapján garfikát rajzolni/rajzoltatni és azt beszkennelni. Tudom, macerás, de a nagyon stilizáltnál mindenképpen jobb.
Bár én még mindig Gumipók terve mellett vagyok, csak a színekkel kell még variálni.

És valóbban, a színes nyomtatás necces, drága, bonyolult és legtöbb esetben csak valami hasonlót kapsz, nem amit elterveztél, így mindenképpen szükség van a fekete-fehér változatra is.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 5 hónapja #57659 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
logóból mindig szükség van fekete-fehér változatra is, amit levélpapíron, faxon, ilyesmin használni lehet

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #57656 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jó reggelt mindenkinek!

Gumipók logoja szépre sikeredett, ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy a manóba lehet ilyet csinálni, de lenne egy-két hozzáfűznivalóm. A fekete-fehér szerintem nem mutat jól, amolyan durva és groteszk, nekem legalábbis, szerintem nem passzol a mi érzékeny lelkeinkhez :) kivéve persze Sötét Úr :) A másik viszont szép, csak nekem olyan furának tűnik a pipa+gyűrű+toll. Ez túl direkt, olyan, mintha Magyarország logojának odaraknánk a paprikát, a hagymát, meg a transzformátort....

Jaj de most félre ne érts ! Ez nem cikizés vagy ilyemi, nekem csak pusztán ez nem tetszik benne.
Sötét Úr logoja is tetszik, s tartalma jobban megfelel a leendő társaságnak, de mégis...hmmmm, nem tudom, készítettem én is egyet-lehet túl későn- de mit csináljak, ha egyszer az ihlet csak tegnap éjjel csapott meg?

Szóval holnap meg lehet majd tekinteni a nemtom még milyen címen.

Áfonya: köszi szépen

ÜDvi

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #57642 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Logó: A karikatúra-szerűséget én személy szerint nem látom. Persze, egyszerűsített rajz, de a logók általában mind stilizáltak. Olyannak kell lennie, hogy látható, felismerhető legyen kicsiben, fekete-fehérben és nyomtatásban is - ezt egy fényképpel nehéz megoldani. A színén viszont tényleg lehet javítani, de ez részletkérdés. :)
Más: Gumipóké is nagyon tecc, annak a színén meg szintén lehet még variálni... az a lényeg, hogy már fel tudunk mutatni vmit. :wink:
Más: Árpi bácsit személy szerint naon sajnálom, hogy nem ér rá. Teljesen lelombozódtam. :( :( Na nem baj, azért így is jók leszünk. Lamo: köszi, hogy eljártál a nevünkben.
Darkman: akkor felvettelek téged is a díszítők névsorába! Szállást Lamorakkal dumcsizd meg. :D
Sötét Úr: Hogy érted azt, hogy bontsuk két részre az előadás? A másik részre mikor kerülne sor? :?:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #57637 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szerintem is van benne valami karikatúra-szerűség..ami nem feltétlenül baj, csak ne lehessen félreérteni!

Több
22 éve 5 hónapja #57635 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nem értek egyet Morganaval. Én semmi karikatúraszerűt nem látok Sötét úr logójában. Csak pici finomításokat érzek helyénvalónak: a pipát rövidíteni kellene egy kicsit, és valami szép színt kellene találni hozzá.
Egy logó nem lehet fénykép! (Vagy igen?) A stilizáltsága a lényeg.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #57631 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Megnéztem mind a két logót és a következő róluk a véleményem, bár ha az egyiket már felhasználtad, Lamorak, nem tudom, helyén való-e még a hozzászólásom. Tehát nagyon jó, hogy ilyen hamar két féle terv is született, de szerintem egyik sem tökéletes, még csiszolni kéne rajtuk. A sziluettes Tolkien-arc karikatúra-szerű, ha ilyesmit szeretnénk, akkor feltétlenül fénykétet kellene felhasználnunk. A másik joban tetszik, annak is a színes verziója. Ott viszont az a baj, hogy bár az elgondolás ügyes, a színek egyátalán nem illenek egymáshoz. Valahogy azt kéne megoldani, hogy a kép megmaradjon, de színben egységes legyen, ha értitek, mire gondolok.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 5 hónapja #57597 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Én is szívesen lemennék már pénteken díszíteni meg miegymás, legalábis most úgy néz ki...huh, ma nagyon nincs időm olvasgatni, ezt mindenképp el akartam mondani, hogy számíthattok rám.
Az előadást illetően azt hiszem már mondtam, hogy az MTT tevékenysége...azt kérném tőletek, alapító tagoktól, hogy az elképzeléseiteket, a véleményeteket, a terveiteket az MTT-ról-ről küldjétek el nekem mailbe, hogy tudjam, ki merre hány méter...vágyak, lehetnek marha nagyok is :) tervek, eszmék :) )) mind mind jöhet

darkman.@freemail.hu

Pusszancs

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #57571 Írta: Brisa
Ahogy látom, így nem fog (gyorsan) menni a tisztségviselők megválasztása.
Batti, ha elfogadsz egy tanácsot tőlem, akkor kézbeveszed az ügyet (mint jövendő elnök, gyakorolnod kell :wink: ). Minden tisztségre javasolj valakit TE. Az illetőket kérdezd meg, hogy vállalják-e, ha igen, kipipálhatod, ha nem, akkor jöhet a "B-variáns" neve ( :D ) és az újabb felkérés. Szerintem ez egy gyorsabb és hatékonyabb módszer, mint a mostani. :wink:
(Ha valakinek valami kifogása van valaki ellen az szól, de nem hiszem, hogy lenne ilyen.)

Időnként szükség van határozottságra (és némi diktatúrára :wink: ).

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #57570 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
És nem igazán tudom, hogy milyenre terveztek egy előadást, és az se biztos hogy van igény rá. Ha nincs, akkor sincs semmi baj!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 5 hónapja #57569 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Lehet, hogy tartanék Tolkien életéről előadást, de nem tudom, hogy nem sülnék e bele előttetek :oops: , és még meg sincs a könyv (Tokien élete), de ha meg lesz, akkor szívesen tartok belőle előadást!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 5 hónapja #57567 Írta: Lamorak

Batti írta: Az elnöki posztot sajna nem lehet ketté osztani. :cry: (Megkérdeztem az ügyvédet.)

Hm. Kár. Akár nemhivatalosan sem? (bár akkor meg mi különbség lenne mondjuk a nemhivatalos szakmai elnök és a hivatalos elnökhelyettes között...) Hát jó-- akkor mindenki gondolkodjon a jelöléseken, és majd meglátjuk.

Mára eddig voltam, holnap jövök megint, addig mindenki írjon és gondolkozzon.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #57556 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nagyon Köszönöm a jelölést (SötétÚr, Lamorak), igen megtisztelő. Az elnöki posztot sajna nem lehet ketté osztani. :cry: (Megkérdeztem az ügyvédet.)

Valaki küldje el nekem gumipók terveit énisénisénis szeretném látni.

Sötét Úr tervéhez: kicsit lehetne még dolgozni rajta és tökéletes lenne.

Amenyiben május 31.-én lesz szervezési egyeztetés akkor már csak program szervezési és VIP dolgokról dönthetünk. Tud valaki jó helyszínt? Mert nálunk már nem lehet, kiadták a helyiségeket.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 5 hónapja #57530 Írta: Lamorak
No, a meghívó-formátum vitáját kissé megelőzve arról kell számot adjak, hogy Gumipók design-ja visszapattant a mars szerver firewall-járól (akármi is az), a hotmail-es címemre pedig szintén nem érkezett meg-- más választásom nem lévén, a Sötét Úr által kidolgozott hosszú logot tettem fejlécnek a Göncz Árpádnak szánt meghívóra, az alábbi szöveggel (utólagos jóváhagyásra ezennel beterjesztem):

"Tisztelt Elnök Úr!

Mivel J. R. R. Tolkien művei iránt Magyarországon (különösen Peter Jackson filmje nyomán) töretlen érdeklődés mutatkozik, szükségesnek és kívánatosnak látszik egy olyan Társaság létrehozása, amely kimondottan ezen szövegek tanulmányozására, népszerűsítésére, az oktató-, kutató- és kreatív munka szervezésére szolgál. Nagy örömmel tájékoztatjuk tehát, hogy rövidesen hivatalosan is megalakul a Magyar Tolkien Társaság, mely pontosan ezeknek a feladatoknak kíván eleget tenni.

A Társaság tagsága azt indítványozta, hogy Tolkien legismertebb művének kitűnő magyar fordítójaként, a magyar Tolkien tanulmányokhoz való elévülhetetlen hozzájárulása nyomán Önt tiszteletbeli elnökké válasszuk meg. Ezennel kérjük, fogadja el ezt a tisztséget, és tisztelettel meghívjuk a június 15-16-án, a Szegedi Tudományegyetem Angol-amerikai Intézetének támogatásával Szegeden rendezendő alakuló-konferenciára, ahol reményeink szerint Tolkien többi magyar fordítója is jelen lesz.

A konferencia egyben a Magyar Tolkien Társaság formális és jogi alakulógyűlését is magában foglalja (16-án, vasárnap délelőtt). A 15-ei (szombati) program előreláthatóan rövid előadásokat, a Társaság tevékenységeiről ill. Tolkien magyarországi recepciójáról való kerekasztal-beszélgetést és fogadást tartalmaz majd. A konferenciát a házigazda, a szegedi Angol-amerikai Intézet képviseletében dr. Szőnyi György Endre intézetvezető nyitja meg.

Nagy örömünkre szolgálna, ha el tudná fogadni mind a tiszteletbeli elnöki címet, mind pedig a konferenciára szóló meghívásunkat. Amint a részletes és teljes program elkészül, természetesen azonnal megküldjük Önnek.

Annak reményében, hogy a konferencián ismét Szegeden üdvözölhetjük,

Tisztelettel,
A Magyar Tolkien Társaság nevében
Nagy Gergely
Szeged, 2002. május 13."

Utólagos engedelmetekkel azért tettem rá aláírást, mert azt gondoltam, mindenképp szükséges egy konkrét és személyes darab; kontaktcím azért nincs rajta, mert az Angol-amerikai Intézeten keresztül egészen biztosan el tud érni, ha akar.

Egyébként megvolt az átadási ceremónia délelőtt, utána pedig én is odajárultam gratulálni, ennek keretében röviden elmondva, miről is van szó, és átnyújtva a meghívót. Az első reakciója az öröm volt, de aztán kapásból mondta, hogy jún. 15-től júl. 15-ig nincs is Magyarországon, de 'nagyon szívesen találkozik velünk' (gondolom, majd valamilyen később meghatározandó formában). A tiszteletbeli elnöki címre való felkérést azért minden bizonnyal le fogja reagálni valahogy. Göncz Árpád tehát már biztosan nem lesz ott a júniusi szegedi alakulókonferencián; a következő cél minél több más fordító megszerzése. A meghívóknak valóban ki kell menniük, még a héten, úgyhogy nagyon gyorsan meg kell egyezni a formátumban.

Más: tisztségviselés és funkciók. A következő jutott eszembe: miért nem választjuk ketté az elnöki posztot egy szakmai és egy ügyvivő szerepre-- mivel amúgy is mindenki Pesten van (legalábbis a hatalmas többség), az adminisztrációs-ügyvivő testületnek szerintem mindenképp Pesten kellene székelnie. Én a szakmai elnök szerepét nagyon szívesen elvállalom, ha a tagság erre jelöl és úgy látja jónak; de megmondtam, hogy az adminisztrációs részhez és az ügyvitelhez nem értek, és azt különben is pesti központtal, lehetőleg a Társaság jogásza közelében kellene felállítani. Úgyhogy ha elfogadjátok a fentebbi szétválasztást, az ügyvivő elnöki posztra Battit javaslom, aki már eddig is minden tekintetben bizonyította, hogy tökéletesen megfelelő ember a feladatra.

Azért írom most mindezt, mert valóban fontos, hogy ezeket átbeszéljük, még mielőtt az elvileg kész alapítóm okirattal megtartjuk az alakulógyűlést-- ti. akkor bele kell írni az elnöki poszt felbontását, stb. stb., meg kell határozni az egyes elnöki feladatokat, ilyenek. Helyettest, titkárt, és további elnökségi tagokat kell még választani, tehát a jelölések szerintem elkezdhetnének beérkezni mondjuk ÉSzAH-hoz vagy Battihoz (mint az előetes ülés jegyzőjéhez és levezetőjéhaz), hogy Szegeden már csak magát a szavazást kelljen lebonyolítani. Köszönöm Sötét Úr bizalmát is a titkári helyre, de pontosan ugyanaz vele a problémám, mint az általános elnökivel: Pesten kéne hozzá lennem, és alapvetően olyan feladat (legalábbis ahogy én elképzelem), amihez nem értek. Tehát: kérek mindenkit, hogy gondolja végig a javaslatokat, és tegye meg a hozzászólását és/vagy jelölését.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #57527 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szavazás... hát, nem tudom, a többiek talán tudnak dönteni a két terv közül, én sajnos nem. :(
Szerintem mind a két terv baromi jó... :D , én nem tudok választani, úgyhogy nem sok hasznomat veszitek a szavazásnál...

Szerintem Észi nem lenne rossz ötlet mind a két file-t elküldeni körlevélben... így biztosan mindenkinek szem előtt lenne... :wink:

Több
22 éve 5 hónapja #57522 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láttam már mind a két eddig megvalósult ötletet. Mind a kettő nagyon tetszik, mind az ötlet, mind pedig a kivitelezés szempontjából. Az igazi kérdés szerintem az, hogy milyen stílust választunk. A két megoldás két, egymástól eltérő stílust képvisel. A maga nemében mind a kettő király.

Ezt a kérdést itt és most szavazásra kellene bocsátani és lehetőleg egy-két napon belül eldönteni.

Ha gondoljátok körbe küldöm körlevélben mind a két file-t, hogy azok is láthassák, akik esetleg ritkábban néznek fel ide a fórumra, de a levelezésüket gyakrabban nézik. Vélemény? Érdemes?

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #57521 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Batti, én is mindenképpen szükségesnek látok még egy személyes egyeztetést. A június 1-et tényleg ne, mert akkorra már szerveződik egy másik találkozó, legalább Tolkien-esek a Tolkien-eseknek ne szervezzenek keresztbe.
Mit szólnátok a május 31. péntekhez. Megint találkozhatnánk délután, mondjuk 5 és 6 között, ahogy a múltkor, aztán mehet a dolog amíg nem végzünk. Ha jól értem, amit írtál Batti, akkor itt nem mindenkinek kellene összegyűlni, csak azoknak, akik a alakuló ülés szervezésében aktívan részt vesznek valamilyen formában. Kik is ezek?
A többiek pedig - akik esetleg ebben nem vesznek részt - semmiképp se érezzék úgy, hogy bármiből is kimaradnak. Erről szó sincs.

Ami azonban még fontosabb, a mehívóknak KI KELL MENNIÜK!!! Már csak egy hónap van hátra a alakuló ülésig, ami azt jelenti, hogy alaposan el vagyunk késve. Szóval ha ezügyben bármit tudok segíteni, hozzátenni akkor szóljatok, állok rendelkezésre, de kezd úgy állni a dolog, hogy már tegnap is késő lenne.

Lányok, fiúk, hölgyek, urak! Hadd csináljak egy kis kreativitást elősegítő pánikot!

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #57519 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ring: Éretségiztetnek az őseim...

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #57497 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szijasztokk!

Végszóra megérkeztem én is...
Szóval sikerült összealkotnom valamit címerügyben, és a meghívó is lassan végső formát öltött. Persze ez a két dolog szorosan kapcsolódik.
Szóval a műveket meg lehet tekinteni a www.razorpoint.hu/mtt/logoterv.htm oldalon. Sötét Úr remek logótervéhez hasonló megközelítés.
Várom a véleményeket. Bár én nem ismerem tolkien arcát, és nem akartam az arcát belekombinálni, azért megpróbáltam a legjellemzőbb dolgokat összekombinálni. Talán még néhány tengwát el tudnék helyezni valahová. De lehet, hogy már így is elég komplex.

Kicsit más...
Ha kialakul a meghívó végleges formája lassan el kellene küldeni az érintetteknek. Lamorakkal beszélgettünk a VIP-k eligazításáról (esetleges leszállítás, Vonat elé menés, kapcsolatfelvétel, kérdésekre válaszolás)
A meghívóba feltétlenül bele kell rakni egy nevet és telefonszámot ahol a VIP kapcsolatba lép velünk a részletekkel kapcsolatban, vagy a felmerülő kérdések miatt.
Lamorak javasolta, hogy én legyek ez a személy, ha már úgyis én vettem fel a többségükkel a kapcsolatot. Némi tapasztalatom van a VIP szervezéssel kapcsolatban és a társam vállalta, hogy ha szükséges, néhány VIP-t leviszünk a helyszinre Pestről és vissza is hozunk relatív kényelmes autóval. (Nissan Primera)
Szóval ha nincs kifogása senkinek, elvállalom a feladatot.

Emellett a dekorációhoz is szeretnék hozzájárulni egy nagyobb műanyag táblával, amire a megválasztott címert fogjuk felfóliázni.

Az előzetes megbeszélés nagyon jó ötlet...egy kis köztes koordináció semmiképp sem árt.

Üdv
Gumipók

Több
22 éve 5 hónapja #57496 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Javaslom Battit elnöknek.
Az eddigi tevékenység alapján ő tűnik a legalkalmasabbnak e feladatra. Lamorak kapcsán épp az jutott eszembe nekem is, amit ő is felhozott - mindazzal együtt nem fogok kétségbe esni, ha őt választjuk meg. :o )
Lamorak szerintem inkább a titkári posztra lenne megfelelő ember.

Lamorak: ha felhasználod az általam készített MTT-logót a GA-nak átadandó meghívóhoz, akkor használd a levelemhez annak idején mellékelt PDF- vagy CDR-fájlt, és abból a felső, fejléc-jellegű részt! Ha gondod van vele, jelezd, és megcsinálom olyan fájlformátumban, amilyenben akarod. Csak MP3-ban ne kérd - bár lehet, hogy még az is menne ;o)))
A logo-tervnél a "Kulturális Egyesület" feliratot csak amolyan helyfoglalónak (ld. placeholder) szántam a tengwar szöveghez. Szerintem sem kell bele, viszont zavaró. A tengwar felirat sokkal jobb lenne! Van valakinek olyan és tudjuk, hogy mit kell oda írni?
Lassan nem ártana egy forgatókönyv-vázlat a rendezvény-rész lebonyolítására. Ezért jó lenne június 1-re megkapnunk az előadás-tervezeteket (miről, ki, mennyit, mi kell hozzá), és nagyjából megtudni azt is, hogy a helyi adottságok mit engednek meg.

Gumipók: nagyon-nagyon várok (szerintem jogos az is, hogy várunk) valami életjelet... Hogy állunk? Nagyon jó lenne, ha tudnál egy helyzetjelentést adni!

A június 1-i megbeszélés szerintem is jó és hasznos ötlet. Ha megvalósítjuk, megyek rá.
[size=9:2tckf04f](Ha nem, akkor is megyek, de akkor unatkozni fogok) :o )))))[/size]

Batti: egy apró kötözködés az Alapító Okirattal kapcsolatban: a névben a Kulturális szó második U betűje is rövid kellene legyen. Alkalomadtán javítsátok, légyszi.

Áfonya: Ha nem elég a 20 perc, javaslom, hogy bontsátok az előadásotok témáját két, (nagyjából) elkülöníthető részre... Akkor már 40 perc van rá, és eggyel több előadásunk is van :o )

Több
22 éve 5 hónapja #57495 Írta: Brisa
A kószás előadással kapcsolatosan megtörtént a 'fejtörés'. Légyszi nézzetek ti is át a KSz-be, hogy jófelé tapogatózunk-e.
Akkor ez most előadás lesz vagy kerekasztalnál való beszámolás? (Ha az utóbbi, akkor ugye ránk nem vonatkozik a 15 perc?)

A MTT vállalkozik táborok, kiállítások szervezésére? (Benne vannak ezek a tevékenységi körökben?)

A Nyelvészek előadását nem tarthatná Gumipók? Ő most úgyis nagyon benne van (ha jól emlékszem) a sinda nyelvkönyvek összeállításában.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #57464 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jááj, megint kezdenek elfajulni a dolgok...
Nna: minden valószínűség szerint Yavanna, én (Cicafül, Anna függőben) le fogunk menni már pénteken, hogy egy kicsit felmérjük a terepet díszítés szempontjából. (Lamorak, ne aggódj, nem visszük túlzásba.) :D
Aki akar még díszíteni, az kérem jelezze nekem priviben :!: , hogy akar-e már pénteken jönni, vagy szombat reggel szedjük fel.
Előadás: Kérve könyörgök, legalább 25 percet kapjunk! 15 semmiképpen, az nagyon kevés!! Már így is vissza kell fognom magam... :cry: De nagyon igyekszem!
Még1 előzetes tali: elviekben támogatom, de nagyon nehéz lesz beszorítani a vizsgák közé. Egyeztetés után bármi lehetséges. Bár a legjobb talán még tényleg az lenne, ha a Kószák talijával összekapcsolnánk.
Más: vmi ülés/előadás megnyitó szövegünk, beszédünk van? :?: Meghívottak köszöntése, kis Tolkien-méltatás, stb? (Célokról nem kell, az már Darkman dolga. :) ) Ezt vkinek be kéne vállalni - Lamorak, mit szólsz hozzá? :wink: [/b]

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #57416 Írta: Brisa
Jól van, meglátom mit tudunk összehozni. Majd felvetem a K.Sz. topikban és a talin is.
A Kószák Szövetségéről lehet beszélni (ha nem is 15 percen keresztül). A Kószák Könyve viszont még sehogy se áll. A felolvasás kényes téma, de majd meglátjuk.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #57410 Írta: Lamorak

Svindler írta: egy koszas eloadas jo lenne. Szerintem lehetne beszelni arrol milyen celokat tuztetek ki, es a Koszak konyverol is. Esetleg mar addig elkeszulo torteneteket (reszleteket) be lehetne mutatni egy-egy ropke felolvasas erejeig.

Tökéletesen így van. Törjétek a fejeteket, legyetek szívesek, szeretném, ha minél több tevékenységi kör és csoport mutatkozna be. A kreatív tevékenység szerintem nagyon fontos aspektusa lesz az MTT-nek (legalábbis az én szándékaim szerint), tehát többet érdemel, mint egy említés.

Svindler: igen, a BTK-n lesz, még nem tudom pontosan, melyik angolos teremben a 2. emeleten (a létszámtól függ). A nyelvészek felhajtását mindenképp folytasd, és minden jelentkezőt (különösen az előadással jelentkezőket) irányíts hozzám.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #57406 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A nyelvesz szekcioban korbe erdeklodtem. Amanibhavam nem tud jonni, es Olorin is elfoglalt, kertem nezzen ra a forumra, de nem nagyon hiszem hogy ra fog erni, de majd meg megkeresem az ugyben. Meg varda-t lenne erdemes megprobalni, fel is vetem a temat a Nyelvek es Irasok topicban. En ott leszek, de elegge elhanyagoltam ido hianyaban a kezdeti lelkesedes utan a temat. Egy eloadasra nem mernek jelenleg vallakozni.

A Karolyi koli sincs amugy messze leven az 1-es villamos szinte a kuszoben all meg, es azzal elegge kozel lehet jutni az egyetemhez. (Lamorak: BTK-n lesz a rendezveny?) Ebbol a szempontbol meg gyorsabb is talan mint a Mora, mert onnan csak atszallassal vagy nemi gyaloglassal lehet eljutni a BTK-ra. De most hogy fel van turva a Dugonics ter (aki jon majd meglatja :) ) nekik is az 1-es vilit kell valasztaniuk (ha nem gyalogolnak).

Brisa: pedig egy koszas eloadas jo lenne. Szerintem lehetne beszelni arrol milyen celokat tuztetek ki, es a Koszak konyverol is. Esetleg mar addig elkeszulo torteneteket (reszleteket) be lehetne mutatni egy-egy ropke felolvasas erejeig.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.870 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére