- Köszönetek: 0
Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- ÉSzAH
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ehhez még egy dolgot kellene tudni: Melyek azok a dolgok, melyeknek az alakuló ülés keretén belül meg kell történniük (alapító okirat elfogadása, tisztségviselők megválasztása, stb.)?
Szerintem minden mást, ami nem tartozik szorosan az alapításhoz (pl. honlap, arculat, stb.) egy más alkalommal kellene megvitatni és Szegeden csak a lényegre, az akkor és ott szükséges feladatokra kellene összpontosítani.
Még valami: Nem kellene előbb megalakulni és azután, már MTT-ként megtartani a kultúrális szekciót? Csak egy kósza gondolat.
Ha kerekasztalt akarunk, akkor készülni kellene kérdésekkel, vitatémákkal, hogy ne üljünk ott kukán nagy izgalmunkban. (Magamból indulok ki, rám bizony jellemző, még akkor is, ha amúgy ezer kérdésem lenne.) Ahhoz persze előbb tudni kell, hogy kik is fognak eljönni. (Hórusz szerelmére, már most szükséges lenne egy iroda, ami mindezt összefogja, mi lesz még később?)
Már kezdem elveszteni a fonalat.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lamorak
- Nem elérhető
Este fogadás, utána ki-ki kapacitása szerint sörözés-borozás (bár Szegeden nem nagyon ajánlott borozni, túl sok a Szőregi Tablettás és a Dorozsmai Gugolós típusú bor)-light colázás.
Másnap 10 körül (mindenképpen civilizált időben) kezdhetnénk, és mivel a fordítók valószínűleg csak egy napra jönnének, megtarthatnánk az alakuló gyűlést formálisan, és esetleg ebéd után egy rövid beszélgetést/feladatkijelölést/előadásokat (ha maradnak még). Du. hazautazás.
Ez az általam javasolt előzetes terv, mindenképpen beszéljük meg a módosításokat!!
Holnap jövök (már csak azért is, és ez off, mert megjelent 2 új Tom Waits-lemez, és holnapig lehet őket streaming-ben meghallgatni-- ha érdekel vkit, www.anti.com/tom.php . Az Alice-t már félig végighallgattam, és szokás szerint zseniális a jó öreg Tom!),
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Emberek! Még elég kevés adatot kaptam. Már kezdek hiánytüneteket produlálni szig. számok és születési helyek, időpontok nélkül. Ne hagyjatok szenvedni. Küldjétek a cuccost!!!
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
ÉSzAH: Még Brisa kérdezte(én is kérdezem:) ) Csak az alapító tagoknak kell jelentkezni nálad :
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Lamorak
- Nem elérhető
Tagdíj: szerintem mondjuk évi 5000 Ft körül kellene mozogni a kedvezményes keretben (tanulók, katonák és nyugdíjasok...), ebből aztán lehet kiszámolni az egész árút. Mindenképp kell éves fizetési lehetőséget csinálni-- bérletet is úgy utálok havonta venni, jó lenne, ha egyszerre, egy összegben meg lehetne oldani.
Szeged: szerintem a szállás okán kell legalább egy hozzávetőleges létszámot mondani majd; érdeklődöm a kolikban, és meglátjuk. Minden valószínűség szerint az lesz, hogy a lehetőség kiderül, és aztán mindenkinek egyénenként kellene bejelentkezni és megrendelni a szállást. De utánanézek, hátha meg lehet oldani központilag is.
Aze gyetem pontos címe egyébként (láttam a jegyzőkönyvben, hogy igényeltetik): Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Szeged, Egyetem u. 2., 6722. (Ez elé még oda lehet tenni, hogy Angol-amerikai Intézet).
A fogadás valószínűleg valóban nem kaviár-lazac-Don Perignon lesz, de azért SzGyE szereti a jól megcsinált dolgokat, meg hát ha illusztris vendégeink is lesznek, akkor az egyetem is jobban odafigyel. Arra kell majd vigyázzunk, hogy ne nyúlják le teljesen a rendezvényt.
Viszont ki kellene dolgozni vmi program-szerűséget, mert GÁ meghívójába kellene tenni valamit arról, hogy mire is számíthat. Maga a meghívó az 'alakuló konferenciára' szólhat, aminek majd egy része az alakuló ülés (majd eldöntjük, melyik). Jól értem akkor, hogy a jún. 15-16-os szombat-vasárnapról van szó?
Du. még visszajövök, próbáljunk fókuszálni a programra. GÁ előzetes tájékoztatása hogy halad? Ugye mindenki látta, hogy jövő kedden jön ide, akkorra nekem kell a hivatalos meghívó, hogy átadhassam.
Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám a megbeszélésen; én is propagáltam az amerikaiaknak az MTT alakulását, és felajánlottam, hogy idővel ha a Tolkien in Kalamazoo társaság megszilárdul (Jane Chance a jövő évi kalamazoo-i szekciók mellett már egy Houston-ban tartandó szimpóziumot is szervez, meg jövőre? vagy két év múlva? lesz a Marquette University-n (ahol a Tolkien-kéziratok jelentős része van) vmi), szervezünk ide Magyarországra (Szegedre) egy konferenciát, ahová majd jöhetnek a nagy arcok. Egyébként meg figyeljétek a Tolkien Tanulmányok topicot megint; ott fogok majd beszámolni, amikor lesz időm, és ott mondom el a jövő évi kalamazoo-i témákat. Ha valaki gondolkozik rajta, hogy jönne jövőre, mindenképp szóljon.
Lamorak
(Aristotelés)
- Batti
- Nem elérhető
Válaszolt az ügyvéd és elvállalta az ügyeinket. Emiatt sürgőssé váltak a következők:
-Alapító tagok részletes adatai, akik ott is lesznek az alkalmon. név, cím, születési dátum, szem.ig. szám, anyja neve.
-Vezetőség, hasonló adatokkal,
-tagdij a megfelelő mértékben és megosztásban
Azt kérte, hogy a lehető leggyorsabban szolgáltassunk adatokat. A vezetőség személyi kérdéseit megpróbálom húzni. [/b]
"Kane o Keizai Suru"
- Yavanna
- Nem elérhető
Tagdíj kérdésében én is a fix összeg híve vagyok és amit Sötét Úr írt az nagyon logikusnak tűnik. (500-700;1000-1500Ft) De mi lesz az inflációval? (Mert hogy lesz az tuti! ) Évek múlva már nem biztos hogy ez tartható! Ezzel kapcsolatban is ki kéne találni valamit és rögzíteni az alapító okiratban!
Az FB.-ről és a kiskorúakról asszem' már kifejtettem az álláspontomat...
Sötét Úr! Köszönöm szépen, igen megtisztelő részedről a bizalom!
De akárhogy legyen is az biztos, hogy én most június végéig teljesen be vagyok táblázva! (Mázlista vagyok, hogy -ha nem rabolnak el az orkok- ott tudok lenni a találkozókon!)
"Aure entuluva!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Könyvvitel - Az egyszeres könyvvitel a (gazdasági) társaságok számára 2003 januárjától megszűnik. Az egyesületek, egyházak, alapítványok, stb. ilyen irányú lehetőségeit nem ismeri, nem tartja kizártnak, hogy megmarad, de valószínűbb, hogy nekik is megszűnik.
Viszont a kettős könyvelés az külön szakma, azt már nem lehet házilag megoldani - míg az egyszeressel el lehetett boldogulni egy könyvelő alkalmi segítségével. Annál a könyvelőirodánál, ahol a cégünk ügyeit intézik, a kettős könyvelés költsége havi 40eFt...
Könyvterjesztés - számos hátránya van számunkra, úgyhogy ne vegyük bele a tevékenységi körbe! Egyrészt az áfa-vonzata miatt, másrészt mert az mindenképpen kettős könyvelést igényel már - ami, ha mégis megmarad az egyszeres könyvvitel lehetősége - jókora plusz kiadást jelentene.
Tagdíj - mindenképpen szükségesnek tartom a differenciálást a tagdíjaknál. Ez lehet attól még fix összeg, nem pedig jövedelemfüggő dolog, de a dolgozó/tanuló megosztást szerintem alkalmaznunk kellene.
Az 1% egyébként nem csak az egyházaknál és szektáknál, hanem az érdekvédelmi szervezeteknél is bevett szokás. Nekem is abból jutott eszembe, hogy érdekvédelmi vonalon már szerveztem hasonló dolgot, és ott szinte kötelező volt ez a rendszer. Nem azért, mert bárki is előírta volna, hanem a szokásjog miatt.
Az érveidet, Batti, nagyon is elfogadhatónak tartom, de akkor viszont meg kell határoznunk a tagdíj mértékét, mivel az Alapító okiratban annak is szerepelnie kell. A nagy kérdés: mennyi legyen?
Én azt tartom követendő elvnek, hogy havi szinten állapítsunk meg tagdíjat, viszont az legyen olyan mértékű, hogy egyfajta vállalt döntés legyen az egyesület tagjának lenni. Havi szinten 1000-1500 forintra gondoltam, és arra (a díjfizetési fegyelem, számíthatóság, tagság szilárdsága, stb. miatt) hogy negyedéves, illetve éves díjfizetésre is legyen mód, 3 illetve 10% kedvezménnyel. A tanuló státuszuak számára gondolom ennek az 50%-a lenne megfelelő. Mindezeket az elveket, számokat természetesen kiindulási alapnak szánom, komolyabb számításokat nem végeztem. De mindenképp számítani kell arra, hogy a megalakulással már költségei lesznek a társaságnak, amiket elsősorban a tagdíjból kell fedeznünk. Minden egyéb támogatás, stb. jól jön, és elfogadjuk, de számítani rájuk botorság lenne.
Kiskorúak - Sil, nem én akarom a kiskorűak választó- és választhatósági jogát korlátozni, hanem még mindig arról van szó, hogy a törvények korlátozzák-e. Szerintem a társaságnak is az lenne a jobb és egyszerűbb, ha ilyen korlátozásokra nem is kellene gondolnunk. Egy a fontos: pontosan kell tudnunk, hogy a törvény egymásnak részben ellentmondó szavai milyen kötelezettségeket rónak ránk, és hogyan tudunk ezeknek a leghatékonyabban megfelelni. Mindenesetre az információd a kiskorúak választójogát korlátozó egyesület bejegyzésének megtagadásáról nagyon hasznos és fontos, azt hiszem, a többiek nevében is megköszönhetem - köszönöm szépen!
Tisztségviselők - az FB szükségességéről mindenképpen döntenünk kellene. Annyit tudunk már, hogy nem előírás, és hogy a későbbiekben hasznos lehet - de az első időkben nemigen lesz rá szükség.
Mindenképpen hasznosnak tartanám, ha további jelölteket is állítanánk. Már csak azért is, mert a kezdeti vezetőséget - ha jól tudom - az Alapító Okiratban megfogalmazott módon, az alakuló ülésen kell megválasztanunk. Ha annyi jelölt van, ahány poszt, az egy kicsit helyosztósdinak tűnhet...
BTW szívesen látnám a jelöltek között Yavannát.
Végül egy kissé off dolog:
Lamorak! Ha most tartod, Isten éltessen sokáig! (Ha nem most tartod, akkor is!) ))
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
,,Soxeretettel meghívjuk a MTT alakulóülésére"
Valami fennköltebb kéne.... ez nem biztos, hogy túl izgisen hangzana a számára
De végülis lesznek előadások, meg állófogadás, az már valami. Kérdés, hogy egyáltalán mit kell érteni ez alatt az ,,állófogadás" alatt? Eddig annyi van, ugye, hogy a szegedi egyetem elvállalná a dolog anyagi oldalát, (vagy nem? ). Még kérdés, hogy... egyáltalán mennyi támogatást kapnánk, vagy milyenek az anyagi kereteink? Gondolom, azért nem kaviáros lazacra kell gondolni meg ecetben oldott aranyra
Lamorak: tudsz valamit? Egyébként csak hogy tudd, azért hiányoztál a népnek , mivel az ,,alakulóülés előtti gyűlésen" minden ötpercben párszor előjött, az ,,ezt Lamorak majd megmondja" formula
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Gandalf
- Nem elérhető
1. Tagdíj. Fix összeg.
2. Szerver, honlap. Egyenlőre úgy néz ki, van szerverünk (hogy meddig, nem rajtunk múlik... ), Dúalon már készített egy tesztverziót az Új Völgyzugolyról. Nagyon-nagyon-nagyon ÜT! MTT még nincs benne, de úgy terveztük, a Társaság nem egy menüpontot, hanem külön főmenüt kap majd a nyitóoldalra!
3. Jelölésem. Nagyon köszönöm szépen mindenkinek, aki rám gondolt, de nem vállalhatom el. Szeretnék mindíg a háttérben maradni! Az is csoda, hogy egyáltalán csatlakozom a Társasághoz.......
4. Szeged. Mikorra kell fixre mondani, hogy tudok-e menni, vagy sem? Nekem a vizsgáimtól függ, de valószínű, hogy nem tudok elmenni, mint már mondtam többször is. De ha mégis úgy alakulna, hogy el tudok menni, akkor azt legkésőbb meddig jelezzem?
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Tagdíj dolgában Lamorakkal értek egyet. Kérlek benneteket szurkoljatok, hogy kapjak vizsgahalasztást!
Ai lintulinda Lasselanta
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Szegedre mindenki jöhet.
Viszont nekem az lenne a kérdésem, hogy a meghívott vemdégeket pontosan mire hívjuk meg, mert gondolom egy alapító közgyűlés végigülését nem várjuk el tőlük. Mármint az unalmas jogi részét. Van már konkrét részletes programtervezet?
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Brisa
- Nem elérhető
És bár ezt már többször kérdezték, én még mindig nem ismerem a választ ( ): Szegedre, az alakulógyűlésre csak az alapítótagok és a vendégek (Gönz, Tandori stb.) mehetnek? Vagy a jövendő tagok is?
Brisa
- Lamorak
- Nem elérhető
Másik: most kaptam az emailt SzGyE-től, hogy Göncz Árpád jövő kedden, 14-én de. 11-től jön átvenni a honoris causa-t; ezek szerint akkorra mindenképp elő kell készíteni a meghívós ügyeket. Sajnos ma mindjárt el kell rohannom, úgyhogy az amerikai beszámolót ismét nem tudom megtartani , de holnap majd jövök sok-sok konkrétummal.
Az 1%-al én sem vagyok teljesen megelégedve-- nagyon a mormonokra és a jehovákra emlékeztet a kereseti alapon működő tagdíj (nem mintha ezen csoportokra bármi csúnyát mondanék; de ez a gyakorlatuk határozottan nem tetszik. Meg egyébként is szerencsésebbnek tartom a fix tagdíjat, amitől persze bárki bármikor adhat többet amúgy is).
Lamorak
(Aristotelés)
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Kérek minden jövendő alapító tagot, hogy küldje el nekem e-mailben (ne a fórum privátját használjátok, mert azt nem biztos, hogy minden nap meg tudom nézni) az alábbi adatait:
név
pontos cím (irányítószámmal)
személyi igazolvány szám
szül. hely és idő
anyja neve
Természetesen a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük, csak és kizárólag a jövendő MTT-vel kapcsolatos ügyekben, elsősorban a szükséges adatnyilvántartás és levelezés céljából.
Amennyiben lehet, kérlek titeket, hogy még a héten küldjétek el, mert az alakuló közgyűlés előtt 15 nappal (vagy három héttel?) levélben írásbeli meghívást kell kapjatok. Ugye nem akarjuk már az első adandó alkalommal megsérteni a még el sem készült alapszabályzatunkat.
Várom az e-maileket!
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Batti
- Nem elérhető
Tagdíj téma: most, hogy mondod Sötét Úr én is a tanulók/dolgozók megosztást látom ésszerűnek. De a jövedelem 1% át nem tatom jó mércének. Tévedés ne essék szivesen fizetek többet is mint a jövedelmem 1%-a, de nem akarom tovább növelni a fizetésemről tudók számát.
A tagok adatai téma: tagoknál: név, cím vezetőségi tagoknál: név, cím, születési dátum, személyi igazolvány szám, anyja neve. Mindezt ÉsZAH nak kellene magán mailban elküldeni.
Apropó vezetőség, az előzetes megbeszélésen született javaslat a tisztség viselőkre. A közelgő esemény miatt kezd sürgetővé válni a tisztség viselők jelölése. Az előzetes megbeszélésen a következők lettek javasolva. Legyen Elnök, Elnök helyettes, Titkár és két Elnökségi tag valamit kéttagu Felügyelő bizottság. Ezekre a Posztokra a funkció megjelölése nélkül a következők lettek ott javasolva abc sorrendben: Blahota "Batti" Attila, Nagy "Lamorak" Gergely, Kmilcsik "ÉsZAH" Ágnes, Kostyál "sötét Úr" Zsigmond, Szöllősi "Áfonya" Lívia, Sándor "Morgana" Anna. Ahogy látszik ez hat fő és hét poszt, bővíteni vagy húzni kellene. Kérlek beneteket vegyétek ezt komolyan és aktivizáljátok magatokat.
Előre is hálás köszönet.
"Kane o Keizai Suru"
- Sil
- Nem elérhető
A könyvterjesztéssel lehet, hogy amit nyerünk a vámon, azt elvesztjük a réven. Az ugyanis egyrészt vállalkozási tevékenység, tehát társasági adóbevallást kell készíteni, ha ebből származó bevételünk van, másrészt pedig ÁFA-vonzata is van.
A Kht és a közhasznú besorolás pedig nem ugyanaz. (A Kht ugyanis egyszerűen egy társasági forma, olyasmi, mint a Kft, de korlátlan felelősséggel.)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sil
- Nem elérhető
A kiskorúak szavazati jogát nem lehet korlátozni. Volt olyan határozat, ahol amiatt tagadták meg egy egyesület bejegyzését, mert a kiskorúak választási jogát korlátozták. A választhatósággal kapcsolatban tényleg meg kell kérdezni az ügyvédet.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Gandalf: ;o(((((
Sz'al...
A tagdíjjal kapcsolatban javaslom a következőt:
A tagdíjat ne kiskorú/nagykorú, hanem tanuló/dolgozó relációban állapítsuk meg. Úgy tartom igazságosnak (mint heri Per Hedzs, azaz Az Ezüst Házának /am. a fáraói kincstárnak/ elöljárója, mellesleg dolgozó), hogy akinek saját, önálló keresete van, az valamivel nagyobb részben vegye ki a részét az egyesület anyagi megalapozásából. Javaslom, hogy az időegységre eső tagdíjat a kereset 1%-ában állapítsuk meg a dolgozók számára, és valamilyen alacsonyabb, de elkötelezettséget kivánóan komoly összegben a tanulók számára. További ötletem, hogy a tagdíjat minimumként állapítsuk meg, amelytől a tagok lehetőségük és szándékaik szerint felfelé eltérhetnek. Ezt persze az ügyvéddel tisztázni kell, hogy mennyire oldható meg legálisan.
Az ügyvéddel kapcsolatban:
A munkadíjat mindenképpen egyeztetni kellene, de ha az elfogadható szinten marad, akkor bízzuk meg őt. Most már mindenképpen ideje bevonnunk az alapítási ügyekben gyakorlati szinten jártas szakembert a dologba - fogy az idő!
Meg kell állapodnunk abban is, hogy az egyesület könyvelését hogyan oldjuk meg. Az egyszeres könyvvitel tényleg nem boszorkányság, de ettől eltekintve nagyon nem egyszerű. Főleg a jogi oldala - nem nagyon tudok szakirodalomról sem, amely kifejezetten az egyesületek könyveléséről szólna. Megkérdezem a könyvelőnket, hogy:
1.) Ők milyen összegért vállalnák az egyesület könyvelését
2.) Milyen összegért vállalnák azt, hogy az egyesület könyvelését vezető - nem szakember - tag mellett konzulensként alkalmilag segítsenek.
A pénzügyek kezelése annyiból viszonylag egyszerű, hogy két-három fajta bizonylattal követhetővé és ellenőrizhetővé kell tenni a pénzmozgásokat, bevételeket, kiadásokat. Leginkább precizitás kérdése a dolog.
A felügyelőbizottságot (FB) én akkor sem tartom rossz ötletnek, ha egyébként nem kötelező. Ahol adminisztrálni kell a pénzt, ott nagyon fontos a hibalehetőségek kizárása - ez a kereskedelemben eltöltött 10 éves tapasztalatom. A tevékenységre, egyebekre vonatkozó FB-tennivalók tulajdonképpen ennyire nem fontosak, azok szempontjából az FB mellőzhető is lenne.
A kiskorúak tagságával kapcsolatban:
A választóság / választhatóság szerintem befolyásolhatja a kiskorú tagok jogi és résztvételi lehetőségeit. Ezért konkrétan arra kellene választ kapni az ügyvédtől, hogy ez az egyesületekben betölthető szerepekre is vonatkozik-e, és ebből kifolyólag alapító tag lehet-e kiskorú? Ez már egy ezerszer körbejárt pont, de még mindig nem érzem megnyugtatónak azt, amit tudunk róla.
Amúgy meg TE rewlz, igazán nagyon gyorsan válaszoltak!
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Áfonya
- Nem elérhető
Üdv itthon Lamorak, Gandi: őszinte részvétem...
Batti: adataimat átküldöm neked priviben, ha úgy megfelel.
Nagyon jó, hogy hamar és pozitívan reagált az Estate- ez már az első sikeres lépés a Társaság felé vezető úton!
A válaszlevél fordítását szívesen elvállalom ismét - Lamorak meg majd ellenőrizheti, ha gondolja.
Ügyvéd: az esetleges ellenszolgáltatásról tényleg jó lenne vmi információ. Ha csak valami jelképes összeg, akkor is.
Más: MTT logó ügyében hétvégén próbálok egy-két vázlatot összedobni, ill. konzultálok Gumipókkal is. Akinek esetleg van ötlete az arculattal kapcsolatban, az privizzen nekem!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Yavanna
- Nem elérhető
Húha Gandalf! Részvétem! De azt hiszem, ez a Mindenkinet probléma nem csak téged érint! Ha berekesztik a dolgot, és az egyetemről sem lehet nyáron netezni, akkor szerintem többen megnézhetjük magunkat! 8O Pláne a vidékiek, köztük én is!
Szerintem a tagdíjjal kapcsolatban nem biztos, hogy különbséget kellene tenni! Egyébként azt tudjuk már, hogy mennyi lesz? Ha jól emléxem ezt nem konkretizáltuk, de lehet, hogy tévedek!
Ha a felügyelő bizottság nem is kötelező, attól még lehet, hogy egyszer még szükséges lesz. Talán nem kellene teljesen kihagyni! Szvsz benne kéne hagyni az okiratban, valami olyan kiegészítéssel, hogy egyelőre még nem működik ilyen szerv, de nem zárkózunk el az elől, hogy a jövőben -ha az illetékesek megszavazzák- működhessen! Ha pedig ez bekövetkezik, akkor az alapító okiratban foglalt szabályok alapján működjön! Kicsit talán zagyva voltam, de azért remélem értitek!
Az, hogy az ügyvéd intézkedik nekünk, az tényleg nagyon jó és hasznos és én nagyon támogatom, de mindezt ellentételezzük valahogy? Vagy csupán szívjóságból teszi? Mert ha esetleg igen akkor örök hála neki!
Batti! A tagok adataival mi legyen? Mi lenne, ha esetleg neked küldenénk el priviben?
"Aure entuluva!"
- Lamorak
- Nem elérhető
Szóval: Göncz Árpáddal kapcsolatban igazatok van, tényleg az lesz a legjobb, ha először kap egy levélbeni megkeresést, azzal, hogy Szegeden fog formális meghívót kapni. Egyetlen kérdéses pont: várni kell a megkereséssel is, amíg nem tudjuk, mikor jön Szegedre (mert elég ciki, ha senki nem tudja hivatalosan, hogy egyáltalán _jön_ és akkor hirtelen kap egy levelet, ami azt mutatja, hogy nagyon is sokan tudják...). Kiderítem a héten, mi a helyzet, és akkor mehet a dolog
Homepage: szerintem maradjunk még VZ-menüpontnál, ahová a Tolkien.hu-ról is menne egy MTT-logo link (valaki csináljon egy nagyon stílusos és figyelemfelkeltő logót!!). Hosszabb távon, ha VZ normális szerverre kerül (Gandalf: mik a fejlemények?), akár ott is maradhatunk, de csinálhatunk sajátot is, sajátos dizájnnal, ahová a régi linkek átmennének. Szerintem a tolkien.hu.org lenne a legkompaktabb megoldás, kérdés, hogy hogy lehet megszerezni.
Szegedi buli: én biztos tudok tartani egy (gyakorlatilag akármilyen hosszú) előadást (Még gondolkodom, miről), kérem a többieket, akik gondlkodnak, jelezzék nekem a témákat, és hogy szükségük van-e a VZ bibliográfiában csillagal jelölt dolgok közül vmire (azóta megkaptam Jane Chance mindkét könyvét, Verlyn második könyvét (A Question of Tme) meg megvettem, és mind a két Isaacs-Zimbardo tanulmánykötet le van másolva).
Most rohanok, majd megint visszajövök.
Lamorak
(Aristotelés)
- Lamorak
- Nem elérhető
de rohadt jó megint rendes billentyűzeten írni...
No, szóval szerencsésen hazaértem, és du. beszámolok a fórumon minden fontosról, miután áttanulmányoztam a felgyülemlett dokumentumokat és felmerült problémákat. Örömmel látom, hogy az Estate máris válaszolt; épp akartam mondani, hogy Doug Anderson annyit mesélt Christopher-ről, hogy ha nem válaszol az Estate, akkor Doug-on keresztül egyenesen hozzá is lehetett volna fordulni.
Jövök vissza du.,
Lamorak
(Aristotelés)
- Batti
- Nem elérhető
A TE levelével kapcsolatban az jutott az eszembe, hogy válaszolni kellene. Az megfelelő lenne, mint az előző alkalommal, hogy megírom magyarul és valaki lefordítja? Esetleg keressek más fordítót, tekintettel a vizsgaidőszakra?
Gandalf: a géped megjavításában szivesen segítek.
A június 15-16.-ai alakúló üléssel kapcsolatban. Szükség van a leendő tagok pontos adataira és jelentkezésükre. Ezt legkésőbb május 28.-ig fixálni kell. Név, cím, nagykorú/kiskorú. Ennek a gyüjtője akár én is lehetek.
"Kane o Keizai Suru"
- Gandalf
- Nem elérhető
1. A gépem elromlott. Nem tudok otthonról netezni vasárnap óta, s nem tudom, meddig marad még ez az állapot.
2. A suli mellett építkezés folyik, s sikeresen elvágtak nekünk valami kábelt, így az egyetemről sem tudok netezni.
3. Rengeteg tanulnivalóm van, két hét múlva már vizsgázok (ja, egy hét múlva is...), úgyhogy nincs nagyon időm netezni.
4. A nyáron megszűnik a mindenkinek, nem tudom, hogyan oldom majd meg a netezést...
Most épp egy NetCaféból írok... ezt a szégyent!
Ha bármely súlyosabb, sürgős gond felmerülne, arra kérek mindenkit, hogy Dúalonhoz forduljon (bár ő sem nagyon ér rá...)
(
Nem tudom, mikor láttok legközelebb...
- Batti
- Nem elérhető
Hungarian Tolkien Society
Thank you for your letter of 29 april 2002 to my colleague, Cathleen Blackburn.
There will not be an objection from the Tolkien Estate to your proposed use of Tolkien's name in the name of the Hungatian Tokien Society. However, I note that you are not yet formed, and so I should be grateful if you could send us confirmation when it happend and further details about Society. I will then issue a brief, formal licence detailing the terms on which you are permitted to use the Tolkien name.
I look forward to hearing from you further.
Yours sincerely
Edward Humphreys
Megpróbálom magyarul is. Ha pontatlan vagyok javítsatok ki.
Köszönöm a 2002 április 29.-én a kollégámnak, Cathleen Blackburn-nek küldött levelét.
A Tolkien Estate-nek nics kifogása az önök Tolien névhasználati szándéka ellen a Magyar Tolkien Társaság nevében. Azonban, megjegyezném, hogy önök még nem alakultak meg, és hálás lennék ha megerősítést küldene amikor ez megtörtént, további részletekkel a Társaságról. Akkor fogok kiadni egy ügyvédi meghatalmazást, a formális engedély tartalmazza azokat a feltételeket amelyek szerint önök jogosultak a Tolkien név használatára.
etc.
Más beszéltem az ügyvéd barátommal és a következőket tudtam meg.
- a társaságnak életkortól függetlenül bárki lehet tagja, de ha bármiben (pl.: tagdíj) különbséget akarunk tenni annak az alapszabályban bennekell lennie.
- a tagdij mértékének is szerpelnie kell az alapszabályban a működési területnek megfelelően. Ad abszurdum , ha nem csak magyarországról gyüjtünk tagokat akkor euróban is.
- felügyelő bizottságot nem kötelező létrehozni.
- az egyesület pénzügyi tevékenységét nagyon pontosan kel vezetni és dokumentálni.
- a formális alakúló ülésre tekintettel az összes szükséges dokumentumot nagyon pontosan, a tartalmi és a formai szabályoknak megfelelően kell elkészíteni, mert az alakúló ülés egyszeri és megismételhetetlen dolog. Ennek megfelelően az esetleges hibákat csak macerás hiánypótlási eljárásban lehet javítani.
- Elviekben elvállalta az ügyvédi teendők elvégzését.
A javaslatom a következő lenne. Bízzuk meg őt vagy más ügyvédet, hogy a mi iránymutatásaink alapján dolgoza át az alapító okiratot, készítse el az összes egyéb iratot, tájékozódjon a névazonosság/névegyediség kérdésében.
Gandalf, tegnap lepattant a mail postafiókodról a levelem. Lehet hogy túl nagy? 2.3MB csatolmány lógott rajta. Próbáljam kissebb darabokban. Meg fogom és küldöm a TE levelét is.
"Kane o Keizai Suru"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Hát bizony, hogy köszöngessük - sok munkája lesz még ezzel ) Az említett link meg szerintem alapból, a MTT fő tevékenységi köréből adódóan amúgy is jár a VZ-nak. Úgyhogy az a minimum, hogy kinevezzük Gandalfot az MTT főmágusának. ;o) Esetleg szerzünk egy liftet a Caradhras csúcsáig...Batti írta: A Domain névvel kapcsolatban azt mondanám, hogy legyen. De mint ahogy mások is mondták, nincs igazán tartalom, amivel megtölthetnénk, egyelőre. Amíg ez nem változik addig, és ez valszeg sokáig igy lesz, addig használjuk Völgyzugolyt, és sűrűn köszöngessük Gandalfnak, hogy ezt lehetővé teszi. Lehet egyébként az esetleges oldalon egy link ami Völgyzugolyra mutat.
Hát... Meg kellene interview-olni erről Lamorakot. Lamorak! Nem jársz erre mostanában?Batti írta: Göncz Árpáddal kapcsolatban is osztom azt a véleményt, hogy levél megy és Lamorak átadja a formális meghívót. Csak nehogy bekavarjunk ezzel az egyetemnek.
- Batti
- Nem elérhető
Göncz Árpáddal kapcsolatban is osztom azt a véleményt, hogy levél megy és Lamorak átadja a formális meghívót. Csak nehogy bekavarjunk ezzel az egyetemnek.
"Kane o Keizai Suru"
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Bár ha a pl. tagdíjból dobnánk ösze/fizetnéánk, akor egész normálisan el lehetne intézni egy domaint. Persze, ha lehet máshogy (pl a tolkien.hu-n) akkor nyilván az jobb. Egyébként az aldeon honnan jött? Merthogy a topicnak már az első kor óta ez a neve az oké, de miért pont ,,fasor"?
Nekem amúgy tetszik. Lehetne a hivatalos névbe is bevenni?
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain