Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
amanibhavam írta: Leírtam nektek 4 különböző fonttal az Aldëon szót...
Nagyon köszönöm a segítséget, amanibhavam, már le is mentettem, és lecserélem a kerek logo alsó részén a "Kulturális Egyesület"-et. Ha esetleg még abban is tudsz segíteni, hogy ezek a fontok hol hozzáférhetők, akkor egy csomó rajzolgatástól is megkímélnél... ) Kérlek írd meg nekem, hogy lehet hozzájuk jutni! És még egyszer köszönöm!
Nekem tetszik az ötlet, hogy Gumipók színes változata legyen az MTT "címere". Igaz, nem éppen címerszerű, de szerintem a hagyományos címer-jellegű megoldás egy kicsit már túlzás is lenne. Ez viszont épp ilyesmire való! Gumipók: akkor ez lesz a táblára fóliázva, ugye?
Lamorak: akkor hétvégén csinálom a módosításokat, ahogy megbeszéltük. A meghívók sztm menjenek el az eddigi design-nal. De nagyon!
Még egyetlen kérdésem csupán, mert arra nem reagált senki: tényleg az aldeon szót akarjuk a Kulturális Egyesület helyére írni? Gondolok itt a társszervezetekre - ők tudni fogják, hogy az hogyan és miért került oda? Nem okoz majd fennakadást, vagy hasonlót? (És ha nem azt akarjuk, akkor mit, és hogyan? SOS!) Az elválasztó vonal alá illesztendő "blabla" mi legyen? És főleg: milyen cím, kontakt?
A levelezést a titkár, vagy az általa megbízott személy szokta intézni... Jelen esetben momentán éppen Batti és Gumipók, ha nem tévedek. A későbbieket el kell dönteni még. A megalakulással kapcsolatos dolgokban azt hiszem, hogy legjobb, ha Batti kezében összpontosulnak a dolgok, és nem aprózzuk szét. Rettenetesen lelassítana mindent.
Áfonya: 'forming meeting' volt, ha jól emlékszem, de az egyetemi angoltanár ismerősöm szerint 'augural'. De ezen szerintem már ne változtassunk.
Brisa: dönteni a szavazáson kell, addig jelölünk - vagy tévedek? De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a "szimpla tag" dolga éppen az, amit csinálsz: ötleteket, javaslatokat, stb. adni, és segíteni megvalósítani azt, amit a Társaság elhatároz. Úgyhogy légyszi NE maradjveszteg* ) és ne tántorítson el, ha épp akkor valami nem, vagy nem úgy valósul meg. Azt hiszem, a leendő vezetőség és a mostani szervezők nevében is szólok, amikor azt mondom: köszönjük, hogy aktívan részt veszel, és ne hagyd abba! _o_
[size=9:146bporq]* két szó ))))[/size]
ÉSzAH: lécci ne kapj szívrohamot, mert még szükségünk van rád! Ilyen trükkökkel ne próbálj menekülni! ))))))))))))))))))))
A titkár feladata egyébként - ha jól tudom - éppen olyasmi, amit most is csinálsz a szervezésben: koordinálja a vezetőség határozatainak végrehajtását és ellenőrzi a munkát, begyűjti és rendezi a szükséges adatokat, és eljuttatja annak, akinek fel kell dolgoznia azokat - szerintem neked ez nem ismeretlen dolog. Más kérdés, hogy kívánatos-e? }
A logók a meghívók miatt voltak most érdekesek. Ellenben az Alapító okiratban már célszerű lenne feltüntetni a véglegesített változato(ka)t is. Azt hiszem, hogy a tényleges véglegesítést a május 31/junius 1-i egyeztetésre kellene időzíteni. Az alakuló ülés utánra szerintem ne hagyjuk, az túl késő lenne.
Batti: nem. )
A logók vs. Alapító okirat ügyében (ld. pár sorral feljebb) mi a véleményed? Esetleg a jogász véleménye?
Gandalf: ne legyen rossz érzésed, senki nem hibáztat ezért. De nagyon sajnálom, hogy így alakult. Én azon vagyok, hogy ne terheljünk téged mással, mint a VZ és azon belül az MTT-s oldal szerkesztése. Persze más az, ha te magad vállalsz be valamit - de ne legyünk veled szemben telhetetlenek!
Gumipók: Úgy értékelem a válaszokat, hogy a meghívó dizájnját elfogadtuk, a szöveg jó - küldd el, légyszives! Egyetértek azzal is, hogy te legyél a kontakt, bár abban is lenne logika, hogy ha GÁ-hoz Lamorak volt, akkor a többi meghívotthoz is ő legyen. Már csak azért is, mert az egyetemmel, szegedi kérdésekkel kapcsolatban ő tud leginkább segítséget nyújtani. Az, hogy a szállítást is vállaltad, az viszont megint feléd billenti a mérleg nyelvét. De ez részletkérdés, ami akkor is áthidalható, ha a meghívókon nem az ideális változatot jelöljük meg. Szerintem, és a fentieket átgondolva, legyél te a kontakt.
Áfonya (ismét): attól, hogy téged is jelöltek, te is jelölhetsz. Sőt, kéne is jelölnöd!
A name tag-ekről jut eszembe: a meghívók dizájnját fel lehetne használni a name tag-ek készítésére is. Ha van egy névlista, körlevél-nyomtatással bele lehet írni a neveket is, de én ezt nem tartom fontosnak. Szerintem annyi (és csak annyi) lazaságot megengedhetünk magunknak, hogy a nevünket a helyszínen írjuk rá, és akkor abból se lehet baj, ha valaki kimarad, vagy nem jól írtuk a nevét.
Afffrancba, van még egy logó-ötletem... De azt már csak akkor mutatom meg, ha alá van írva az alapító okirat, hogy ne okozzon további késedelmet.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Áfonya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
(Egyébként egy Gyűrűlidérc mióta vonatozik? Azt hittem turbóhajtásos fekete lovon jössz! )
dekorcucc: javaslatokat megtalálod, ha visszaolvasol!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Áfonya
- Nem elérhető
Dear E. H.
First of all, in the name of myself and the future members of the Hungarian Tolkien Society, I would like to thank you for you letter, in which you granted us the use of the Tolkien name.
(In your letter) You requested that we shall inform you about our formal founding meeting, and send other informations about the society. The meeting will be held on the 15th and 16th of June, 2002. After this only the judicial decision and assent is needed, which we expect to happen within a few days. When this is cleared, all important data will be forwarded to You.
Sincerely,
stb.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Áfonya
- Nem elérhető
Lamorak: mondtad, hogy valószínűleg kapunk name-tag-eket. Ezek már névre szólóak lesznek, vagy nekünk kell megírnunk? Mert ha igen, akkor én péntek este ezt szívesen megcsinálom majd. (Ha készen kapjuk, akkor tárgytalan.)
Ebből következik a kérdés, hogy pontosan hányan is vagyunk? : : Van egy legalább körülbelüli létszám? Kik jönnek még, akik nem lesznek tagok, csak vendégek? Illetve jó lenne, ha kapnánk egy résztvevőlistát - legalábbis én szeretnék egyet.
Gumipók: egyetem címe, illetve időpont megvan? Lamorakot már kértem, hogy írja be az egyetem pontos címét - ami lehet, h. előfordult már, de nem emlékszem rá.
Időpont még1x (csak a saját magam megerősítése miatt): akkor
15. -> 14.00-tól és
16. -> 10.00-tól?
Más: a már egyszer feltett kérdés: kik jönnek még, és jöjjenek-e egyáltalán? "Külső" emberek, hozzátartozók? Fiatalabbak! Titeket elkísérnek, vagy egyedül jöttök? :
Más: egyetemeken/fősulikon reklámozzuk magunkat? Én szívesen kidobok egy szórólapot a sulim hirdetőtáblájára, ha van.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Én ugyan nem olvastam Laego meghívó-szövegét, de bízom benne, biztos, hogy megfelelő. A dizájn is jó, ha még változtatunk rajta, akkor az NEM MOST fogjuk megtenni. Hölgyeim és uraim, az idő letelt, mostmár az van, ami van. Reklamálni EDDIG lehetett volna. (Nem mintha akarnék, én a magam részéről elégedett vagyok mindennel. Szép munka.)
Gumipók, ha neked megvan a szöveg, a dizájnos levélpapír és a kontaktok, akkor hadd kérjelek, meg, hogy add postára a meghívókat, mondjuk tegnap.
Tudom, hogy eddig is egyike voltál azoknak, akik a legtöbbet tettek le az asztalra, nem örülök neki, hogy még ezt is a te nyakadba kell varrni (nem mintha nem bíznék benned, csak sajnálom, hogy nem tudok többet segíteni), de ha most elkezdünk papírokkal rohangálni egymás között, abból még napokig, talán hetekig nem lesz semmi.
Ezennek MINDENKI NEVÉBEN megígérem, hogy a jövőben jobban fogjuk szervezni a dolgokat, arányosabban osztjuk el a feladatokat. Bele fogunk jönni. Én érzem menni fog. Ugye ti is így érzitek? UGYE???
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Álmos
- Nem elérhető
Akkor szép sorjában...
1. Logo: ÉszaHnak igaza van. A logoba való belemélyedés most tök mindegy, a lényeg, hogy valamit elküldjünk a meghívóban. Mondjuk az alakuló ülésen már kötelezően az eredeti logo kellene hogy lógjon a falról, én azt mondom, még az se baj, vannak fontosabb dolgok is, elébb azokat intézzük el. Például én elküldtem ÉszaHnak az adataimat, nem tudom, ezen kívül kell-e még valami?
Jah és a logom...persze-persze, nekem mindkettő logo tetszik, pusztán kiugrott az agyamból valami, s kíváncsi vagyok, hogy tetszik-e nektek. Ha minden igaz, holnap este már fent lesz
2. Lamorak: akkor elküldöm neked emilbe elébb a vázlatomat az előadásról, de mindez azt hiszem jövőhéten fog csak megtörténni, mert most zárul le a félévem, és naaaagony sok mindent kell még csinálni de ha nagyon fontos, akkor hétvégén is elküldhetem. Ezúton jelezném neked, hogy igényt tartok éjszakára ágyra koleszra mindenre szombat éjjel biztos, pénteken már én is szívesen lemennék, ha nem probléma, tehát ha nincs ellenvetés, akkor a pénteki napon is kéne valami. Ez még bizonytalan.
3.Gandalf: őszíntén sajnálom (( bizti nem tudsz jönni?
4. Tisztségek: Batti, kardom a tiéd bízom benned, mint leendő Bush A többi tisztségekről én nemigen tudok semmit se mondani, a titkárnőről ( jaj bocsánat, office manager meg a pénzügyőrről persze igen, de a többi nem tiszta...Jelölnünk kéne? Nem tudom, kevesen vagyunk, inkább jelentkezzen, aki elvállalja.
5. Mondjátok, ha lenne még valami probléma, mert akkor szívesen segítek Nektek, ha tudok!
Namarié
D.
Huhú
- Gandalf
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
1) Logó: közhangulatból úgy szűröm le, hogy mindkét logó elfogadásra talált. Tehát Sötét Úré megy levélpapírokra, fejlécekre, hivatalos kiadványokra, Gumipóké magát az egyesületet képviseli, rendezvényeken nagyban kirakható. Ezt így akkor tekintsük lezártnak. (Darkman: a tiédet még azért megnézzük! De azzal már utána is lehet variálni.)
2) Tisztségek: csak ÉSzAH-oz tudok csatlkozni, Batti for president!
Feladatkörről én is szívesen kapnék információkat, de mindenfajta feladathoz tevékenyen fogok hozzáállni. Jelölésemnél fogva a többiek javasolásából kimaradok.
3) Meghívók: Laegolas megírta a szövegeket? Gumipók, az nálad van? Ha nálad vannak, jó lenne, ha postára tudnád dobni őket. Mindenképpen annak kell feladnia, akinél a szöveg van, csak nem fogjuk átküldözgetni egymásnak. Laego szövegeiben megbízunk látatlanul, de majd utólagosan be lehetne írni ide őket.
Nem akarom túlterhelni Őpókságodat, de mivel felajánlottad a VIP-k szállítását is, jó lenne, ha te tartanád velük a kapcsolatot is.
Gandi: nyomjad az értesítőket az érintett oldalaknak! Benned is megbízunk.
Lényeg, hogy minél előbb legyenek konkrétumok.
Batti: ha majd ráérsz, dobd át nekem a múltkori angol levelet a TE-nek! Vagy ha vkinél van elérhető verzió (ÉSzaH?), az küldje el nekem, légyszi!
Nnna. Így rendben?
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gumipók
- Nem elérhető
Néhány kérdésem lenne.
1. Most mi van a meghívókkal? Jó így a dizájn? Jó az a szöveg amit Laego írt? Ki fogja elküldeni? Jó az, ha én leszek a kapcsolattartó akinél jelentkezniük kell? Kinek kellene mindezt eldöntenie?:::)))
Tisztelt leendő tagok. Ébresztőőőő!!!!!! Ha így folytatjuk meghívottak nélkül maradunk!
2. Javaslat.
Mit szólnátok hozzá, ha a Sötét úr módosított logója (szerintem így is jó) Lenne a hivatalos logó, fejlécben, hivatalos leveleken...stb.
A saját verziómat szívesen látnám címerként szinesben a terem falán üléskor és egyéb címert kívánó felületen.
Magyarul lenne egy logónk by Sötét Úr és egy címerünk by Me.
- Gandalf
- Nem elérhető
Sajnálom, nem rajtam múlott. Igazából nem kínálkozott megfelelő választási lehetőség számomra.
Rossz érzésem van, hogy pont most fogom távol tartani magam az MTT ügyintézésétől, mikor igencsak sürgető lenne, de megmondtam már az egyeztető találkozáson, hogy nem tudom előre, mennyit vállalhatok el a munkából.
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Az adatok rendben érkeznek, tőled is nazgúl, de aki még nem aktivizálta magát ilyen irányba, azt ismételten megkérem, hogy kapja össze magát és még inkább az adatait és küldje már el!
Értsétek már meg, hogy nem haladunk! Így ott fogtok ülni az alapító ülésen és villogni a fog a kérdőjel a homlokotokon neon fényben, hogy miért nincs alapító okirat, amire aláírhatnátok!
Meghívók ügyében detto.
(Bocs a stílusért, de én már most úgy látom, hogy kifutottunk az időből! A felrázás a célja, nem a leugatás, mielőtt bárki is megsértődne. Nyugodtan lehet utálni is, csak valami már legyen.)
Ha már itt tartunk: Hogy állnak a meghívók? A protokoll-listánk kész van? A szöveg megvan? Kérem az illetékeseket, hogy adjanak egy rövid tájékoztatást, mielőtt szívrohamot kapok az aggodalomtól. 8O
2. Tisztségek
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Batti 4 President!
Ami a többi tisztséget illeti először is tudnunk kellene, hogy az adott tisztségek gyakorlati szinten mit is jelentenek. Pl. nekem fogalmam sincs, hogy mit csinál egy társasági titkár, így nem tudok nyilatkozni arról, hogy elvállalnám-e vagy nem. Batti help!
3. Logók
Baromi jó, hogy már látjuk őket és vannak ötletek, de a véglegeset ráérünk az alakuló ülés után is eldönteni. Ez nem ott kell, hogy téma legyen. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet beszélni róla addig is, de meg kellene próbálni erőinket az aktuális feladatokra összpontosítani.
Ezek vannak. Haladjunk!!!
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Brisa
- Nem elérhető
Én Svin-t és Ulmot is szívesen látnám az elnökségi tagok között (meg amanit is, de ő nem vállalja). És Yavannát meg ÉSzAH-ot is Áfonya, s Morgana mellett. Csak semmi férfi uralom!
(Yavanna és Áfonya kósza is!)
Sötét Úr írta:
"Brisa (ha te voltál...): úgy nem lehet tisztségviselőket választani, hogy Batti kijelöli, hogy kit válasszunk, az meg vagy elvállalja vagy sem... Eleve, itt most még a jelölésekről van szó, azt meg végképp nem szerencsés, ha két-három ember végzi el 30+ helyett. Nem Battinak kell ebben lépni, hanem nektek (mivel én állandóan azt teszem ))) folyton ugrálok itt...) és megírni, hogy ti kit látnátok az egyes tisztségekben szívesen. Akkor is, ha azt már mások is leírták - ez az az izé, amit a merkinek* úgy hívnak, hogy the Mocracy ... ;o))) "
Igaz, de előbb utóbb valakinek dönteni kell a rengeteg jelölt között. Meg hát csak azért írtam, mivel senki nem jelelölgetett senkit, mindenki a másikra várt. Amúgy nekem tök mindegy, én ráérek, mivel csak szimpla tag leszek (lehet, hogy emiatt nem is kéne beleszólnom a dolgaitokba ), de ha szervezni kell valamit, akkor nem hatékony dolog egyszerűen csak feldobni a témát. Ezt már ti is tapasztalhattátok. A legegyszerűbb dolgok is feleslegesen nyúlnak úgy, mint a rágógumi.
Bocs, hogy nem tudok vesztegmaradni! (Lamorak: ez most egy vagy két szó?)
Brisa
- Áfonya
- Nem elérhető
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- gillz
- Nem elérhető
Lehet még pénteki díszítőnek jelentkezni?
előadás: Olyanra, hogy versmondás nem gondoltatok? Mert szívesen megtanulok egyet... Csak időben szóljatok.
need more brainz. yourz. now.
- Áfonya
- Nem elérhető
Huh, meg lettem tisztelve, köci, köci... (azért remélem tudjátok, mit vásároltok be... )
Titkári poszt: szívesen vállalom, de ha esetleg olyan kötöttségekkel jár, ami nagyon Pest-centrikus, akkor természetesen átadom másnak.
Sötét Úr: előadás két részre bontása - megpróbálom besűríteni 20 percbe, de ha nem megy, akkor ehhez fogok folyamodni. (Szóval "szünet után folytatjuk?")
Levél TE-nek: tegnap nekiálltam és csúnyán elhagyott az ihlet... nem is szólva arról, hogy megint elfelejtettem, hogy mi a "hivatalos alakulóülés" angolul!! (...bocsi...)
Valaki homályosítson már fel, hogy mit írtunk, akkor ma este meglesz a dolog.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Lamorak
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Tisztségek:
Javaslatom a két elnöki posztra a következő:
Legyen egy db. (ügyvivő) elnök (Batti 4 president!),
és legyen egy db szakmai alelnök (Lamorak)
egy titkár (mit szólnátok Áfonyához? - eszetekbe ne jussak!)
két "egytollú" elnökségi tag (a maradék jelöltekből, vagy új jelölés alapján - ez az a szint, amin már esetleg tudok még valamit vállalni - de ugyan mit szólnátok a Nilder Eldaron megfelelő tagjaihoz, vagy Gumipókhoz, Darkmanhez? Szívem szerint Gandalfot is jelölném, de nem lenne szabad őt elvonni a VZ-től. Már csak azért sem, mert ő jelentette ki, hogy nem vállal tisztséget.)
Meghívó:
Lamorak: nekem tetszik az idézett meghívód. Kár, hogy GÁ nem tud eljönni, őrá lettem volna a legkiváncsibb. Kb. 1981 óta szeretném neki megköszönni a GYU fordítást. Remélem, hogy a többiekkel több szerencsénk lesz. Réz András pl. nagyon jó fej, szenzációs mesélőkéje van, úgyhogy őrá megintcsak különösen számítok.
Sötét Úr: logo-ügyben egyetértek, szerintem az arckép nagyon megfelelő; a pipa hosszát/vastagságát még meg lehetne próbálni módosítani, de az sem nagy baj, ha így marad. A hosszú változat tökéletes fejlécnek, kell utána egy elválasztó vonal, alá egy rövid definíció ('A Magyar Tolkien Társaság blablabla') és egy postai cím, meg egy e-mail kontakt. Ki fogja vinni a levelezést?
Tisztségviselők: a titkári posztra én ÉSzAH-ot javasolnám (Áfonya megintcsak nem Pesten van, ha jól tudom), de Áfonyával sincs semmi problémám.
Elnökségi tagként bárki szóba jöhet, akit jelölnek, megválasztanak, és elfogadja-- hány elnökségi tagra van szükség? Én jelölném Sötét Urat, Morganát, valakit a Kószáktól (vagy általában a 'kreatív blokkból', hogy ki a megfelelő azt döntsék el ők) és egy nyelvészt, ha hajlandóak erre. A nyelvészektől nem sok kooperációval találkoztunk eddig... Gandalfot nagyon szívesen látnám, de mit van mit tenni.
Vendégek: amint a VIP-k jeleznek bármit, azonnal tegyétek közzé (Gumipók maradt a kontaktos ember, igaz?). A meghívók elmentek már? vagy még mindig a formátum vitája tart? Végülis milyen szöveggel mennek? Ugye mindenki tudja, hogy a meghívóknak legkésőbb holnap postán kellene lenniük, hogy a meghívottak gondolkodni és válaszolni tudjanak, és mi is meg tudjuk tenni a megfelelő szervezési lépéseket? Örülök, ha a Göncz Árpádnak adott meghívó szövege tetszett; esetleg lehet rajta módosítani és azt betenni. Lassan már mindegy lesz, csak menjenek ki a meghívók.
Réz András nagyon jó lesz; de én leginkább Tandorit szeretném megszerezni. Ulmot megkereste valaki (mint az alternatív Szil.-fordítás készítőjét-- még mindig nem volt időm átolvasni...)?
Mindenki aktivizálja magát; szállás-bejelentkezéseket továbbra is várom; azok is írjanak egy bejelentkezést, akiknek nem kell szállás, csak jönnének. Neveket, személyeket (hány kísérő, stb. stb.), preferált kollégiumot és éjszakákat kérnék.
Előadók vagy előadást tervezők szintén kérem, hogy jelentkezzenek, minél konkrétabb koncepcióval.
Ring-bearer: sajnos, nem hiszem, hogy Tolkien élete jó előadás-téma lenne. A szegedi eseményen mindenki tökéletesen tisztában lesz Tolkien életével, felesleges lenne 20 percbe összezsúfolva elmondani. Ha az életrajz valamely részletének a művekre gyakorolt hatását akarod megnézni, az OK; akkor is írj egy mailt minél konkrétabb célokkal.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- amanibhavam
- Nem elérhető
Tengwar Quenya
Tengwar Parmaite
Tengwar Noldor
Tengwar Cursive
love is the shadow that ripens the wine
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Logo:
Morgana: a logóknak az a feladata, hogy egyszerű, könnyen és gyorsan beazonosítható legyen, mutasson faxon és fénymásolaton is, stb. Ehhez a fénykép nem megfelelő. Egyébként viszont: a rajzot a VZ címlapján (meg a Carpenteren) is látható képre rajzoltam rá (szó szerint). Természetes, hogy karikaturisztikus - egy ennyire leegyszerűsített kép mindig az.
Többek: a pipa az említett képen is ekkora. Szerintem inkább a szár vastagságával van a baj. Természetesen lehet alakítani rajta, a hétvégén meg is teszem mindkét módon (vastagság, hossz redukálása).
Gumipók színes változata nagyon jó, bár én a pipát és a tollat "átfűztem" volna a gyűrűn. A fekete-fehér változat viszont nagyon lapos és inkább emlékeztet egy dohánybolt reklámjára (ugyanaz a gondom vele, mint másoknak az én tervemmel: túl hangsúlyos a pipa). A meghívó kelta-motívumos szegélye telitalálat (most ne vitatkozzunk a keltákról...), nekem nagyon tetszik!
Valaki tudna megfelelő tengwar feliratot csinálni a logóhoz? És mit kellene ráírni? Aldeon?
Tolkien Estate-nek válasz:
Szerintem jó, és mehet. Vagyis... izé... valaki fordítsa már le előbb! )))
Tisztségek:
Javaslatom a két elnöki posztra a következő:
Legyen egy db. (ügyvivő) elnök (Batti 4 president!),
és legyen egy db szakmai alelnök (Lamorak)
egy titkár (mit szólnátok Áfonyához? - eszetekbe ne jussak!)
két "egytollú" elnökségi tag (a maradék jelöltekből, vagy új jelölés alapján - ez az a szint, amin már esetleg tudok még valamit vállalni - de ugyan mit szólnátok a Nilder Eldaron megfelelő tagjaihoz, vagy Gumipókhoz, Darkmanhez? Szívem szerint Gandalfot is jelölném, de nem lenne szabad őt elvonni a VZ-től. Már csak azért sem, mert ő jelentette ki, hogy nem vállal tisztséget.)
Brisa (ha te voltál...): úgy nem lehet tisztségviselőket választani, hogy Batti kijelöli, hogy kit válasszunk, az meg vagy elvállalja vagy sem... Eleve, itt most még a jelölésekről van szó, azt meg végképp nem szerencsés, ha két-három ember végzi el 30+ helyett. Nem Battinak kell ebben lépni, hanem nektek (mivel én állandóan azt teszem ))) folyton ugrálok itt...) és megírni, hogy ti kit látnátok az egyes tisztségekben szívesen. Akkor is, ha azt már mások is leírták - ez az az izé, amit a merkinek* úgy hívnak, hogy the Mocracy... ;o)))
Meghívó:
Lamorak: nekem tetszik az idézett meghívód. Kár, hogy GÁ nem tud eljönni, őrá lettem volna a legkiváncsibb. Kb. 1981 óta szeretném neki megköszönni a GYU fordítást. Remélem, hogy a többiekkel több szerencsénk lesz. Réz András pl. nagyon jó fej, szenzációs mesélőkéje van, úgyhogy őrá megintcsak különösen számítok.
Mit is akartam még írni???????
[size=9:3cger1mb]*merkin = American = amerikai (
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
elnökség:Battit javaslom én is, de szeretném Lamorakot is ott látni.
Ai lintulinda Lasselanta
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
1. Battit elnöknek.
2. logo-ügyben: hol találom Sötét úr logóját (nem, nem a "lógóját", a lOgóját )? Megnéznééém.
Ja, és ha kell két segítő kéz (meg négy pata) a díszítéshez, szívesen jönnék én is pénteken. Persze ha már így is sokan lesztek, és nem kellek, akkor szóljatok nyugodtan.
3. Lamorak, megkaptad a szállásfoglalómat?
4. Észah elértek az adataim nagy nehezen?
Ennyit rólam egy időre.
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Ringbearer
- Nem elérhető
Akkor megpróbálozzam Tolkien életéről az előadással?
Ha ne, nyugodtan írjátok meg! Csak szeretném tudni, hogy készüljek e vagy sem!
Nekem mind a két logó tetszik, mert mindegyiknek más a stílusa!
Yavanna írta:
"Elnökség: Hm kár, hogy az elnöki pozíció nem osztható ketté. Ha már azonban így van, akkor én is Battit látnám legszívesebben abban a bizonyos elnöki székben! De az is biztos, hogy ha Lamorak bekerül az elnökségi tagok közé (ami szvsz több mint valószínű), akkor szakmai kérdésekben biztos, hogy nagyon sokat számít majd az ő szava!"
Teljesen egyetértek!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Léli
- Nem elérhető
Csak azért bátorkodom így kívülállóként ide belakotyogni a beszélgetésetekbe, mert azt szeretném megkérdezni, hogy a MTT csapata már teljesen összeállt? Illetve inkább azt, hogy valamilyen téren tudnék-e nektek segíteni. Mert szívesen ajánlkozom effélére. Mondjuk leginkább a logisztikához értek, de sok minden másban is otthonosan mozgok. Ha úgymond tagként nem tudok részt venni a társaság munkájában, akkor "külsősként" is szívesen segítenék.
(Megj.: 17 éves vagyok)
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Yavanna
- Nem elérhető
Logó: Hát -hát- hát... Nekem mindkettő nagyon-nagyon tetszeik! Talán Gumipók tervezetének színes változata a legjobb, viszont az fekete-fehér változat nem igazán mutat. Miután pedig az biztos, hogy a fekete-fehér alkalmazására soxor szükség lesz, én is Sötét Úr verzióját támogatom! Az nem baj, hogy stilizált! Egy kis piparövidítés még belefér, de szvsz már nem kéne nagyon háborgatni! Azonban most már várjuk meg azt is, hogy mit alkotott Darkman!
Sil! A PTK és az 1989 évi II. tv kiskorúságra és tagságra vonatkozó részeit már én is beraktam ide egyszer. Mindenesetre van logika abban is, amit az ügyvéd mondott Battinak! Viszont, ha megtennéd, hogy a bírósági döntéseket átküldöd mailben, akkor nagyon hálás lennék!
Elnökség: Hm kár, hogy az elnöki pozíció nem osztható ketté. Ha már azonban így van, akkor én is Battit látnám legszívesebben abban a bizonyos elnöki székben! De az is biztos, hogy ha Lamorak bekerül az elnökségi tagok közé (ami szvsz több mint valószínű), akkor szakmai kérdésekben biztos, hogy nagyon sokat számít majd az ő szava!
"Aure entuluva!"
- Batti
- Nem elérhető
Dear Edward Humpreys
Először is köszönöm magam és a Magyar Tolkien Társaság Kulturális Egyesület leendő tagsága nevében a levelét, amelyben lehetővé teszi számunkra a Tokien Név használatát.
Levelében kéri, hogy a formális megalakulásunkról tájékoztassuk önt, valamint küldjünk egyéb információkat a Társaságról. A formális alakuló ülésünk 2002. június 15-16.-án lesz. Ezután már csak a Bírósági általi elbírálás és jóváhagyás van hátra. Reményeink szerint ez néhány nap alatt meg történik. Ezt követően minden szükséges adatot továbbítani fogunk önnek.
Tiszteletteljes üdvözlettel
A fordítás erejéig kérném segítségeteket. De azt is szivesen fogadom ha valakinek hozzátenni valója van, vagy megváltoztatna valamit. Lehet ide is és lehet magánban nekem. Az elküldött levél természetesen archiválásra kerül a többi mellé.
A logó kérdés. Sötét Úr terve tetszik kicsit jobban ezért inkább arról beszélnék. Az arc szerintem kicsit testesebb embert ábrázol mint amilyen J.R.R.T. az ismert képein szokott lenni. Bár most, hogy nézegetem a képet egyre inkább tetszik.
"Kane o Keizai Suru"
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
9. § A társadalmi szervezet tagja
a) részt vehet a társadalmi szervezet tevékenységében és rendezvényein;
b) választhat és választható a társadalmi szervezet szerveibe;
c) köteles eleget tenni az alapszabályban meghatározott kötelességeinek.
És néhány bírósági döntés:
BH1997. 95. A társadalmi szervezet kiskorú tagja szavazati joga gyakorlását nem lehet életkorára figyelemmel korlátozni [1989. évi II. tv. 6. § (1) bek., 7. § (1)-(2) bek.; 9. § b) p., KK 1. sz.].
BH1993. 576. A társadalmi szervezet kiskorú tagja csak az életkorának megfelelő tisztségre választható [1989. évi II. tv 2. § (4) bek., 9. § b) pont].
BH1993. 522. Az egyesülési jogban érvényesülő tagegyenlőség elvét sérti, ha az alapszabály életkorhoz köti a tagsági jog gyakorlását [1989. évi II. tv. 9. § b) pont].
Holnap elküldöm e-mailben az egészet. Most rohanok a buszhoz.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain