Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 5 hónapja #59218 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok!

Én is csak azért írok ide, mert (mivel van esély, hogy én képviselem majd a kézműves szekciót) érdekelne, hogy milyen is lesz ez a kerekasztal. És mennyi diő lesz egy ilyen ismertetésre?

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #59196 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Batti írta: 31.-e Akkor vehetjük megbeszéltnek? Nem hallottam jól! :lol: Yavana, Áfonya, Nazgúl, SötétÚr s jómagam. Ennél azért többre számítok. Hol van pölö a Nilder Eldaron? ([size=9:13c3i34s]a nem is válasz[/size])

Göncz Árpád levele: Ez az, amit reméltem és nagyon örülök neki. Már mondom is az ügyvédnek hogy vegye bele az alap szabályba Göncz Árpád tiszteletbeli elnökségét.

Jó, megyek én is, egyrészt mert fontos, másrészt, meg már rég találkoztunk. Csak akkor majd valami szálláson kell gondolkodnom... a (fogadott) hugom, akinél egész évben pecóztam, elment Németországba, és ki van adva a lakása.

Árpi bácsi tényleg gyors volt, nagyon örülök is neki. Igazad van, én is akartam javasolni, hogy az alapító okiratba is vegyük be. Meg kell mondjam (vagy tegnap már meg is mondtam?), én nagyjából erre számítottam; de ez eléggé úgy hangzik, mintha csak Olaszország akadályozna meg az eljövésben, és erre igazából nem számítottam.

Sötét Úr: megkaptam a cuccokat, köszönöm; támogatom Batti preferenciáit.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #59195 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A Nilder Eldaron nevében kijelenthetem, hogy mind a hárman ott leszünk május 31-én és aktívan részt veszünk. 8)
Javasoljuk a fél hat körüli időpontot, valami csöndes, nyugodt helyen.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 5 hónapja #59153 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sötét Úr: nagyon jó, hogy belevetted az évszámot! Tetszik! :D
De valahogy Tolkien bácsi orra körül egy kicsit túlzsúfolt... :roll:

Egy kósza ötlet:
kep.tar.hu/vikvuk/index.phtml?aid=27522992&pid=932502
Szerintem lehet, hogy jobb lenne...

Bocsánat, hogy csak így belekontárkodtam :oops:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 5 hónapja #59149 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Hát nem tudom mennyire számít... :roll: ...de én ráérek 31-én és el is tudok menni. :wink:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 5 hónapja #59147 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Batti: a 31-ei találkozóra valószínűleg nem tudok elmenni, mert másnap Egerbe megyek versenyre, és hajnalban indulunk... Bár attól függ, hány órakor lenne... Mert ugye nekem haza is kell érnem valahogy... :(

Sötét Úr: köszönöm a logokat, marhára tetszenek!

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
22 éve 5 hónapja #59115 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
SötétÚr: A Logóterveid nagyon tetszenek, de a hosszúpipás fejváltozat a leginkább. Ha javasolhatom maradjunk annál. Ha tudnám használni a koreldrót akkor talán nagyob aktivitást mutatnék a különböző variánsok elő állításában. Minden esetre a te levélfejléced jobb, csak a fejet cserélném vissza. Mégis esetleg megkaphatom a mostani terveidet .cdr-ben? Kontárkodnék még egy kicsit.

31.-e Akkor vehetjük megbeszéltnek? Nem hallottam jól! :lol: Yavana, Áfonya, Nazgúl, SötétÚr s jómagam. Ennél azért többre számítok. Hol van pölö a Nilder Eldaron? ([size=9:3oc564aa]a nem is válasz[/size])

Göncz Árpád levele: Ez az, amit reméltem és nagyon örülök neki. Már mondom is az ügyvédnek hogy vegye bele az alap szabályba Göncz Árpád tiszteletbeli elnökségét.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 5 hónapja #59112 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sötét Úr: nézd meg a honlapom, és döntsd el, ott tartok-é:-))

és köszi a biztatást, jólesik

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #59107 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nos... annyi minden volt a fejemben, amit meg akartam írni, hogy most nem férnek ki :o )

amanibhavam: Quenya kifejezésekre én is büszke lennék! :o ))) Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön olyan szintre fejődnöd! :o )

Batti: május 31-én számíthatsz rám is. Jó lenne, ha sikerülne nálatok helyet szerezni, már csak azért is, mert még rosszabbat se tudok most, nem hogy jobbat... FireWire-ügyet vettem, és köszi!

Malendil: üdvözlet a csapatban! Nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne a csatlakozásodnak. Nem tudnád erősíteni a tudományos vonulatot? Legfeljebb egyelőre nem... ("Akár azt hiszed, hogy meg tudsz tenni valamit, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van." - Henry Ford)

Lamorak: ezek szerint egyetértünk a megnyitóval kapcsolatban. Az időkorlátra vonatkozó okfejtésed teljesen korrektnek látszik, mégis mérlegelésre érdemesnek tartom, hogy ha valaki jelzi, hogy érdemleges témában több mondanivalója van, akkor az kapja meg a plusz időt. Ez nem verseny, és az esélyegyenlőség lazábban is vehető. Abban teljesen igazad van, hogy a program tarthatóságát és feszességét egyaránt figyelembe kell vennünk.
Megkaptad amiket küldtem?
Árpi bácsi egész hamar válaszolt, és meg kell mondanom, hogy én tartottam attól, hogy nem lesz ennyire (sem) pozitív a válasza. De azt írta, amit a szívem mélyén reméltem :o )

Ring-bearer: bár a depresszió sem volt idegen Tolkientől, én azért megfontolásra érdemesnek tartanám azt a szempontot, hogy az alakulásunk inkább a pozitív szemlélet jegyében teljen. Annyi szép verse van JRRT-nek is. Nekem például nagyon tetszik az az Edith-nek írott verse, amiben fákhoz hasonlítja magukat - a Carpenterben benne van. De érdekes lehet a korai Wood-sunshine verse is (nem is hosszú) - sajnos a magyar címét nem tudom (jobban mondva csak azt tudom, amit én adtam neki), mivel a Carpentert magyarul még nem olvastam.
Vagy nem Tolkien-verset fogsz mondani?

nazgúl: ne aggódj, segíteni fogunk, közös érdekünk, hogy neked is sikerüljön a felkészülés.

Yavanna, Áfonya, és a többiek: csináltam egy újabb tervet a logora, most már évszámmal. Letölthető, megnézhető itt!
Lamorak, Dínchamion, Gumipók, Batti: nektek küldöm levélben, ha jól tudom ;o)

Több
22 éve 5 hónapja #59094 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jövök május 31-én, legalább tisztába tesztek ezzel a kerekasztalos dologgal.... Nagyjából vannak ötleteim, hogy mit kéne csinálnom, de hogy hogyan!?!?! De azért vagytok ti, hogy segítsetek, és azért vagyok én, hogy nyaggassalak benneteket. :mrgreen: Félretéve a trufát, UGYE megbeszéljük!?

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 5 hónapja #59091 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nagy puszit Árpi bácsinak! :D
Május 31.-e nekem tökéletes! :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #59081 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sajnos nem tudok elmenni 31-én! (Bár az az érzésem, hogy nem nagyon fogtok hiányolni. :) )
De Áfonya ott lesz, és mindenről tájékoztat, ami fontos, és ezt előre is nagyon köszönöm neki! :wink:

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 5 hónapja #59080 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Juj, de aranyos Árpi bácsi! Szeressük. :D
Máj. 31.: Igyekezni fogok, hogy el tudjak menni. :roll:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #59047 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sztem tök aranyos volt ez a levél Árpi bácsitól....
Kár, hogy nem tud eljönni!
Brisa: egyet szívesen felolvasnék.... ez egy eléggé depressziós, de sztem ez a legjobb... azért majd elküldöm, és mondd meg mi a véleményed róla! :oops:

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 5 hónapja #58996 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
ez a Göncz-levél igazán nagyon szép elismerése a kezdeményezéseteknek, gratulálok hozzá és sok sikert!

Több
22 éve 5 hónapja #58994 Írta: Batti
Na szóval, kinek jó a 31.-e megbeszélésre? Lehet hogy lehetünk nálunk megint. Legfeljebb kicsit kissebb helyen.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 5 hónapja #58989 Írta: Lamorak

Sötét Úr írta: Szükségesnek tartom, hogy SzGyE mellett közülünk is tartson valaki megnyitót - rövidet, mert a megnyitók hossza az összegyűltek kreativitásával fordítottan szokott arányos lenni - hogy ne az legyen a végkicsengése az egésznek, hogy az Intézet csinált egy Tolkien-társaságot. Nagyra értékelem a segítséget, amit kapunk - mert óriási segítség ám ez! - de az alapítás maradjon a miénk :o )
Nagyon fontos és jó ötletnek tartom azt, hogy a beszélgetések egy (jelentősebb?) része a fogadásra kerüljön át.

Pontosan, már nekem is eszembe jutott, hogy SzGyE-nek sem szabad hagyni, hogy nagyon rátegye a kezét... de szerintem lentebb is mondtam, hogy a ő megnyitója után valóban kell részünkről is egy köszöntő-belépő.
Az előadásos-kerekasztalos anyag: nos jó, akkor gyűjtsük össze, mi van, és meglátjuk. Az időkorlátok remélem senkinek sem veszik el a kedvét; ez mindenhol így van, ha valamit meg akarunk szervezni, programhoz kell magunkat (többé-kevésbé) tartani, különben elúszik. Ha magunk közt vagyunk, ez nem feltétlenül baj, bár akkor is idegesítő; de ha ott vannak a vendégek is, akkor már ciki. Úgyhogy most gyűjtsük be, mink van, mert annak függvényében tudunk továbblépni a konkrét program összeállításával. Minél hamarabb meg kellene csinálni, hogy egyrészt kimehessen az is a vendégeknek, másrészt, hogy repi-anyagot tudjunk csinálni (plakát, szórólap, ilyenek, azért ez is fontos lenne).

Más: ha nem alszom el itt nyomban (ma éjjeli adagom 3 óra, reggel 6 óta szakdolgozat-értékeléseket írok, felvételin felügyelek, vezetek és egyéb hülyeségek, és még ma éjjelre van vagy 10 elolvasandó dolgozat)
szóval.
Ma a következő levelet kaptam (igazából kaptuk) Göncz Árpádtól:

'Kedves Barátom,

köszönöm jóleső sorait -- megtisztelő számomra, hogy a Magyar Tolkien Társaság tiszteletbeli elnökének szántak, a felkérést természetesen elfogadom.

A konferencia időpontja viszont számomra alkalmatlan: június 15.-július 16. között Olaszországban leszek, tehát a konferencián személyesen nem tudok részt venni.

Arra kérem, köszöntse nevemben a Társaság tagjait, a konferenciához pedig sikert, jó vitákat kívánok. Tolkien népszerűsége a biztosíték rá, hogy visszhangja lesz és mélyen befolyásolni fogja a Gyűrűk Ura magyarországi, amúgy is igen pozitív megítélését és befogadottságát.

Meleg barátsággal köszöntöm valamennyiüket:
Göncz Árpád'

Nagyjából erre is számítottunk, de azért szerintem nagyon jó biztosan tudni, hogy elfogadta a tiszteletbeli elnökséget, ez nagyon fontos. További rendezvényeket kell majd csinálni, valamelyikre csak eljön majd.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #58929 Írta: Malendil
Malendil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Üdvözlet mindenkinek! Sajnos mindeddig elkerülte a figyelmem ez a kezdeményezés, pedig nagy rajongója vagyok Tolkien munkásságának. Csak mint laikus, mivel a természettudományok irányába képzem magam, de szerény lehetőségeimhez mérten szivesen segítenék.

És, khm., nagy megtiszteltetésnek venném, ha csatlakozhatnék is, noha attól tratok nem tudnám erősíteni a tudományos vonulatot. :oops:

Több
22 éve 5 hónapja #58915 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Mivel Brisa unszolására :) elvállaltam a Szinkron topicot, elsősorban most a kerekasztal rész érdekelne. És az, hogy a tudományos jellegű és tökkomoly előadások után nem fog-e hülyén kijönni, ha én nekiállok szinkronparódiát felolvasni?
És: a kerekasztalnál mutatkoznának be a KSz ,,kreatív szekciói", mint? Humor, SZinkron, Versek? Sőt egyáltalán hogy képzelitek ezt a kerekasztal dolgot? :) (na lám mi sült ki, hogy nem tudok semmit :) ))

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 5 hónapja #58914 Írta: amanibhavam
Sötét Úr: no problem:-) mivel céges levelezésünk és dokumentációnk nagy része angolul zajlik, ez bizony gyakran megesik velem is, nem is beszélve a be-becsúszó orvosi latinról...
Nade majd ha minduntalan Quenya kifejezések ugranak be az angolok helyett, akkor leszek büszke!:-)

Több
22 éve 5 hónapja #58911 Írta: Batti
SötétÚr: A vállaim tényleg sokat bírnak öööö.. 8) Viszont Szőnyi tanár úr mellett egy tagjelölt mondhatna pár szót a leendő tagság nevében. Lehetne ez köszönő, méltató, vagy akármi. A FireWire vagy IEE1394 (vagy a Sonynál Ilink) egy általános szabvány. De az eszköz használatához kell egy video szerkesztő program (az is van).

Május 31: Azt gondolom az lenne az az alkalom ahol a végleges és pontos programot és menetrendet össze állítanánk. Ezért nagyon fontos, hogy akkorra minden információ a rendelkezésünkre álljon. Az előadásokra vannak jelentkezők. Gyüjti a jelentkezéseket valaki?

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 5 hónapja #58903 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Üdv mindenkinek!

amanibhavam: Ne haragudj, nem állt szándékomban bántani. Sajnos nekem is gyakran előforduló hibám, hogy a jól bevált magyar kifejezések helyett (esetenként kevésbé ismert) idegen szavakat használok. Nem személyed ellen szólt a megjegyzésem - ha ez sült volna ki belőle, kérlek bocsáss meg!

Áfonya: Az évszámot szerintem a hétvégén beillesztem. Videó 98%-ra biztos, hogy lesz! :o )

Morgana: Igazad van, valóban részletkérdés, hogy ki vezeti a műsort. De most már a részletkérdések idejénél tartunk, és ezen - hidd el, tapasztalatból mondom - nagyon sok múlhat!
Egyébként sem a lelkesedést, sem a törődő aggodalmat nem akarom lelankasztani. Az utóbbira nagyon is szükség van még. De úgy látom, hogy egy kicsit egy hangyabolyra hasonlítunk: látszólag káosz, össze-vissza tesz-vesz-szervez mindenki, de a jelek számomra azt mutatják, hogy a dolgok alakulnak. Lecsüccsenni még korai, de nem állunk rosszul. És ez így van!

Brisa: Nagyon szívesen! :o DDD
A tervezeted nem rossz alapnak, de jó lenne egy összefoglaló is arról, hogy eddig milyen előadásokra számíthatunk. A résztvevőkről már esett szó, de a témákról kevesebb.
Egy dologra hadd hívjam fel a társaság figyelmét. Semmi kifogásom az ellen, hogy Batti vezesse fel, vezesse le, terelje át, stb. De azért nem kellene mindent az ő vállára rakni, még akkor sem, ha elbírja. Van egy-két személy a társaságunkban, akikkel számolnunk kellene. Dínchamionra gondolok például, meg Laegolasra (Laego, ugye ott leszel?), Brandírra (ha jön). De érdemes lenne még körülnéznünk, hiszen - úgy látom - egy nagyon jó csapattal dolgozhatunk.

Batti: Nem tudom, hogy speckó program kell-e (nekem nincs). Egy SONY DCR-TRV110E van. Vagy a FireWire egységes szabvány?

Dínchamion: Végszóra :o ))) Május 31 egy újabb egyeztető összejövetel időpontja. Semmi közelebbit nem tudok egyelőre. A logóterveket elküldtem neked emailben. Nem tudom, hogy lemaradtál-e valamiről, de szerintem nem igazán. :o ) Sőt, épp egy kicsivel feljebb javasoltam neked is munkát. :o )))

Lamorak: Ezt a szigorú időtartami kötöttséget szerintem ne erőltessük nagyon. Döntsük el a tényleges anyag függvényében, hogy mennyit lehessen eltérni - de jó lenne, ha az ilyen korlátozó eszközökkel nem vennénk senkinek sem kedvét. (Ez oda-vissza vonatkozik arra is, aki pl. túllépi az adott időhatárt.) Tényleg fontos az, hogy a programok pörögjenek!
Szükségesnek tartom, hogy SzGyE mellett közülünk is tartson valaki megnyitót - rövidet, mert a megnyitók hossza az összegyűltek kreativitásával fordítottan szokott arányos lenni - hogy ne az legyen a végkicsengése az egésznek, hogy az Intézet csinált egy Tokien-társaságot. Nagyra értékelem a segítséget, amit kapunk - mert óriási segítség ám ez! - de az alapítás maradjon a miénk :o )
Nagyon fontos és jó ötletnek tartom azt, hogy a beszélgetések egy (jelentősebb?) része a fogadásra kerüljön át.
A névtáblákkal, logókkal és egyebekkel kapcsolatban az email ment.
"nem mi akarunk lenni az a közösség, aki az első magyar Nobel-díjas írót kitermeli" - kár, pedig úccerettemvóna... :o DDDDD

Ring-bearer szerintem ott a helyed a verssel! :o ) (Lehetne akár még nem kellőképpen feldolgozott Tolkien-verset is mondani, alátámasztandó, hogy van tennivalónk. A Carpenterben van néhány érdekes részlet...)

Gandalf: Aham! ;o)

varda: Köszi! Mindig irigyeltem az embereket, akik a nyílt és zárt e között különbséget tudnak tenni. Én hallás után nem tudok, bár állítólag használom :o ) (Ha jól tudom, ez "pesti betegség".) De ez inkább a nyelvek fórumába való...

Több
22 éve 5 hónapja #58802 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Sötét Úr írta:

varda írta: Aldëon - Pontosan úgy kell kiejteni, ahogy le van írva.

Nyílt vagy zárt e-vel? (Bocs, csak kötekszem... Néha nem tudom megállni! :twisted: )

A kérdés jó! Sztem zárt e-t használ a quenya. (Vagy legalábbis én...) Legalábbis, ha ez az amelyik a "nem" mint nem igen szóban is van. (Mindig összekeverem őket.) Ellentétben az elem szóban található nyílt e-kkel.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 5 hónapja #58788 Írta: Gandalf

Több
22 éve 5 hónapja #58778 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ó, Ring, te vagy az én emberem! Igen-igen, lehet felolvasni. De csak akkor, ha felvállalod a Versek topik képviseletét a kerekasztalnál. Egy rövid beszámoló, és máris olvashatod a versedet. (Csak annyiban kell GyU-snak lennie, hogy elmondhasd a kiselőadásban, hogy ezek a Tolkien-világ által ihletett lírikus művek.)

Lamorak: Értem.

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #58774 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Brisa írta:
"Egy kérdés, amit félve teszek fel (de már többen kérdezték): Nem lesz egy kissé problémás, hogy olyan szakemberek előtt olvasunk fel saját készítésű verset, történetet, paródiát stb., mint például Tandori? Nem leszünk nevetségesek?"
Lehet felolvasni verset? :roll:
Gyűrűk Urával kapcsolatost?

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 5 hónapja #58768 Írta: Lamorak

Brisa írta: Mindet összevéve, én a 2. változatra szavaznék (rövid pipás, fa nélküli).
Lamorak: Milyen más kerekasztalt képzeltél még el? Mármint a beszélgetés témájára lennék kíváncsi.
A névkártyán nem szerepelhetne úgy a teljes nevünk, hogy azért alatta a nicknév is rajta legyen?
A fogadásról még mindig nem nyilakoztál. Annak csak az eszem-iszom-beszélgetek a lényege?
Nem lesz egy kissé problémás, hogy olyan szakemberek előtt olvasunk fel saját készítésű verset, történetet, paródiát stb., mint például Tandori? Nem leszünk nevetségesek?

Sorban:
1. én még nem is láttam a rövid pipás változatot!! Sötét Úr, segíts rajtam!
2. Kerekasztal-témák úton-útfélen hevernek. Egy pl. a fordító-vendégek bevonásával a magyar Tolkien-fordítás jövője és lehetséges irányai; esetleg a fordítók gondolatai a szövegekről (pl. kíváncsi lennék rá, Tandori mit mond a Lost Tales-ről) és az olvasók gondolatai a fordításokról. Más: Réz Andrásról jutott eszembe, hogy lehetne a filmről is beszélgetni (annak idején januárban fel is vetettem, hogy csináljunk egy a filmről szóló kerekasztalos beszélgetést, ami nagyobb nyilvánosság előtt is mehetne, de nem volt rá igazán vevő a társaság), az adaptációról, az értelmezési lehetőségekről (ezúttal túllépve az 'én-pont-ilyennek-képzeltem-Aragornt' típusú dolgoknál), ilyenekről Ez az, ami hirtelen eszembe jut.
3. A névtábláról: pontosan ezt mondtam én is: név, nick, esetleg intézmény (akinek van).
4. Fogadás: természetesen igen, eszem-iszom-beszélgetek. Van másféle fogadás is? Az a jó benne, hogy nem egy kötött rendű, 'ültetett' vacsora, hanem szabadabb, mászkálós-beszélgetős dolog, ahol bárki bárkihez odamehet, megismerkedhet, eszmét cserélhet, véleményt mondhat, stb. Én ezt csináltam máj. elején Amerikában, és hihetetlen jól működik, szeretném, ha egy olyan jó fogadást tudnánk csinálni. Annál is inkább, mert enni-innivalón kívül (amit ugye az Angol-amerikai Intézet áll-- remélem, Szőnyi tanár úr nem felejtette el, majd emlékeztetem) semmi nem kell hozzá.
5. Felolvasás: nos, legyen ez ösztönző. Minél kidolgozottabb, 'készebb' dolgokat hozzatok; ha egyszer már valakik elolvasták és véleményt mondtak róla, annál jobb, lehet javítani-módosítani. Szerintem külön jó, hogy ezeknek az arcoknak tudjuk megmutatni, mit csinálunk; épp ezért az a lényeg, hogy jól csináljuk. De ők is tisztában lesznek vele, hogy nem mi akarunk lenni az a közösség, aki az első magyar Nobel-díjas írót kitermeli, tehát érteni fogják, hogy álljanak hozzá. A lényeg az igényesség, mindenkitől aki felolvas, elvárjuk, hogy a maximumot hozza ki a szövegéből (ez az előadókra is vonatkozik).

Most rohannom kell, eltölteni egy estét (és éjszakát) a szak- és egyéb dolgozatokkal; holnap majd jövök, addig is jó beszélgetést.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #58765 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
:oops: Bocsi, tényleg kifelejtettem jónéhány, nem-is-olyan-apró apróságot. :roll:

Sötét Úr: Ezer köszönet a logókért. Egyetértek veled, a hosszabb pipa valahogy jobb volt... A fás verzió nekem annyira nem jön be nekem. (Valahogy ez a stilizált fa-alak nagyon távol áll a Tolkien-világtól - érzéseim szerint!) Mindet összevéve, én a 2. változatra szavaznék (rövid pipás, fa nélküli).

Lamorak: Milyen más kerekasztalt képzeltél még el? Mármint a beszélgetés témájára lennék kíváncsi.
A névkártyán nem szerepelhetne úgy a teljes nevünk, hogy azért alatta a nicknév is rajta legyen?
A fogadásról még mindig nem nyilakoztál. Annak csak az eszem-iszom-beszélgetek a lényege?
Egy kérdés, amit félve teszek fel (de már többen kérdezték): Nem lesz egy kissé problémás, hogy olyan szakemberek előtt olvasunk fel saját készítésű verset, történetet, paródiát stb., mint például Tandori? Nem leszünk nevetségesek?

Brisa

Több
22 éve 5 hónapja #58744 Írta: Lamorak
A következőket tudom mondani:
1. Program: az előadások között nem szoktak szünetet hagyni; 3-4 előadás egy szekció, annak a végén szokott lenni szünet. Úgy tűnik, egy vagy max. másfél szekciónyi előadásunk van (a 20 percet teljesen komolyan kérem venni, a levezető meg fogja szakítani a túlhúzódó beszédet-- a többi előadóval és a közönséggel szúr ki, aki elhúzza), ez nagyjából mondjuk 3-tól (egy órát hagyva a kezdő mozgásra és a megnyitásra) 5-6-ig tarthat, és akkor félbe is tudjuk vágni és van egy szünetünk.
2. Megnyitót Szőnyi György Endre, az Angol-amerikai Intézet vezetője fog mondani, a házigazda intézmény nevében (maga is érdeklődő Tolkienista, bár szigorúan véve nem dolgozik ezen a területen, hanem reneszánszos-korai modernes, irodalom- és kultúrtörténész). De ettől függetlenül lehet egy másik bevezető is, a vendégek méltatása stb., esetleg előre meg kellene tudni, akar-e vmelyikük vmit mondani előzetesen. Az előadások levezetésére valóban kell találni vkit; default esetben én szívesen megcsinálom, és akkor a kerekasztal(ok)hoz lehet más vezetőket keresni.
3. A kerekasztalokról el kellene gondolkodjunk-- egynek jó az MTT tevékenységeinek bemutatása és beszélgetés a tevékenységekről; kérdés, hogy ebbe mondjuk a vendégeink be tudnak-e kapcsolódni. Vigyázzunk, ki ne fussunk az időből: ha mondjuk 6 körül végzünk az előadásokkal, egy szünettel fél 8 előtt nincs vége az első kerekasztalnak, és akkor vagy nem lesz másik, vagy valami nagyon hülye időpontban kezdődik a fogadás. Szerintem a következő a teendő: rövidebb előadásokra van szükségünk, pörgősebb programra, és akkor több (bár rövidebb) beszélgetés fog beleférni. Vélemények és kérdések úgyis elhangozhatnak még a fogadáson is.
4. VIP-ek érkezése/hazaindulása és/vagy elszállásolása: Gumipók az illetékes. Ha szállást kérnek, azt én intézem, különben ő a kontaktember.
5. Name-tagek/névkártyák: megcsinálom én, akkor egységes lesz és mindenki szuvenírként hazaviheti. Mit tegyünk rá? MTT logo, rendes név, nick, intézmény? Sötét Úr, küldj nekem egy logot ami beszúrható Wordbe jó minőségben, és nagyjából 3X3 centis!
6. Megnéztem a fantasya.hu-t, köszönjük a PR-t, Gandalf!

Most ennyi, továbbra is várom a névvel és szállás-igényekkel ellátott jelentkezéseket.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #58741 Írta: Batti
A meghívókkal illetve a meghívottakkal kapcsolatban kérdezném. Kapunk valami visszajelzést tőlük? Márminthogy, jönnek, nem jönnek, írnak, beszélnek, vagy meddig tudnak maradni? Egyátalán a Szombati programot a 14:00-i kezdéstől meddig tervezzük tartani?

Mindezek a május 31.-ei találkozó témáját képezhetik, de jó lenne ha lenne rájuk válasz. Persze egy kis bandázás is mehet.

Azt nem hiszem, hogy a meghívottak közül bárkit is el kellene szállásolni.

"Kane o Keizai Suru"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.111 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére