Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 5 hónapja #55305 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Hát megerősíteni, aaaazt aztán tudok. Valóban az a legfontosabb, hogy tudd, hogy miről beszélsz, nehogy az legyen, hogy kérdeznek vmit, és akkor "cirip-cirip-cirip", mint a rajzfilmekben. Ezért van, hogy eszembe sem jutna bevállalni egy ilyet. Túl kevés az idő már rá... :? Na nyóc. Sötét úr hozzászólása megerősítve. :D

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #55302 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ahoy,

én sem találtam semmit az esetleg már meglévő Magyar Tolkien Társaságról a neten. Holnap nekiesek a telefonnak is.

Darkman: ha jól értelmezem a dolgokat, a várt előadásokkal kapcsolatban főleg az a szempont, hogy
    Érdekes legyen
    Tolkienhez kapcsolódjon valamilyen formában
    Ismerd azt, amiről előadást tartasz
Persze lehet, hogy tévedek, úgyhogy a többiek megerősítését kérem! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #55294 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Mélyen tisztelt Áfonya :)

Ha valaki megmondja nekem, hogy milyen jellegű előadást kell írni, milyen formában, milyen céllal, kiknek, akkor nagyon szívesen bevállalnék egyet :)

De ehhez kérném segítő kezedet!

üdvike

Darkman

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #55293 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
ha szabályos egyesület, akkor nyilván bejegyezték őket, utánuk lehet járni

neten nincs nyomuk

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #55292 Írta: Álmos

Lamorak írta: Teljesen uj hir: Jane Chance atiranyitott hozzam egy Magyarorszagbol jelentkezo fiatal erdeklodot, aki Tolkiennel akar foglalkozni (nem vettem ki tokeletesen a levelebol, milyen iskolaban es milyen szinten). A meglepo dolog azonban a kovetkezo: azt irta, hogy mar irt egy levelet a MAGYAR TOLKIEN TARSASAG VEZETOJENEK, MR FARKAS ZOLTANNAK! Valaki aki tobb webet tud most nezni mint en, azonnal alljon ra es deritse ki, hogy mi ez es ki ez! Sosem hallottam rola, sehol nem lattam ilyet; de ki kell deriteni. Es mindenkepp irjatok meg, mi az eredmeny.

Udv innen (itt de. 3/4 11 van am most),

Nade jó, kiderül hogy már van ilyen? Az szép lenne, s felettébb érdekes :(

Több
22 éve 5 hónapja #55284 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Hajaj... erre látjátok nem is gondoltunk, hogy létezhet vki M.o-n, akinek ez a dolog előbb jutott eszébe, mint nekünk... :(
Bár elég valószínű, h. tényleg nem lehet vmi irtó nagy mozgalom, különben biztos hallotunk volna már róluk vmit. Nem tudom hol lehetne utánanézni a dolognak... tipp?
ÉSzAH: igen, én mondtam, hogy gondolkodom egy kiselőadásban (ez a legnagyobb valószínűség szerint meg is fog valósulni -Lamorak: veled még majd konzultálok ez ügyben) , de nagyon-nagyon szeretném, ha csatlakoznának még emberek. Három ember kissé kevés... legalább még 2-őt be kéne vállalni.
Sötét Úr: kiadványok nagyon jó ötlet! És szerintem is tartsuk meg a környezetvédelmet - esetleges faültetés céljából, pl... :wink:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #55281 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jah-Jah! De hogyan lehet ennek utánanézni? :roll:
Számítógép-guruk? :)

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #55274 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ha letezik is, sok mindent nem csinal, es nem lehet megtalalni. Ugyhogy le kellene nyomozni, nem valami onjelolt idokozben meghalt kezdemenyezesrol van-e szo.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #55257 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szóval lehet, hogy már létezik egy Magyar Tolkien Társaság????????
Hm.......

Több
22 éve 5 hónapja #55246 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sötét Úr! Nagyon jó ötletnek tartom amit írtál! Ezek a Tmák tényleg felvehetőek lennének a tevékenységi körbe! :D
Viszont úgy tudom, hogy így kezdőként semmi esetre sem lehetünk Kht. Ahoz, hogy Kht-ként működhessünk, előbb min. 3 évig kell tevékenykednünk, mint egyesület!

Hogy professzionális vagy amatőr tevékenységet folytatunk-e? Na ez egy jó kérdés! :roll: Nem tudom, hogy ez pontosan milyen kategória és "hogyan mérik le", de nem tudom, hogy itt MO.-on ki tudna többet Tolkienről mint mi! :wink: (Itt most egyáltalán nem magamra gondolok, hanem a nagytudású leendő tagokra!) Persze az elgondolkodtató amit Lamorak ír!!!

ÉSZAH, Darkman! Az ötlet amiről írtatok megfontolandó! Talán tényleg lehet, hogy szükséges lenne még egy egyeztetés! Bár kérdéses, hogy mimindent tudunk így a neten megtárgyalni! De ha lenne is, akkor is csak akkor lenne érdemes, ha már le lettek tisztázva azok a kérdések, amelyek eddig még ügyvédi konzultációra vártak/várnak!
Azt hiszem a kiselőadásokkal kapcsolatban, hogy rajtam kívül még Áfonya is jelentkezett! Sajnos az a helyzet, hogy én kénytelen leszek visszamondani ezt a dolgot! :cry: (Már pénteken is jeleztem) Szembesültem a vizsgaidőszak borzalmas vastagságú könyveivel! :evil: Hát igen, ez van ha év közben csak lógatom a lábam....

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #55220 Írta: Lamorak
Teljesen uj hir: Jane Chance atiranyitott hozzam egy Magyarorszagbol jelentkezo fiatal erdeklodot, aki Tolkiennel akar foglalkozni (nem vettem ki tokeletesen a levelebol, milyen iskolaban es milyen szinten). A meglepo dolog azonban a kovetkezo: azt irta, hogy mar irt egy levelet a MAGYAR TOLKIEN TARSASAG VEZETOJENEK, MR FARKAS ZOLTANNAK! Valaki aki tobb webet tud most nezni mint en, azonnal alljon ra es deritse ki, hogy mi ez es ki ez! Sosem hallottam rola, sehol nem lattam ilyet; de ki kell deriteni. Es mindenkepp irjatok meg, mi az eredmeny.

Udv innen (itt de. 3/4 11 van am most),

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #55212 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nos, utánanéztem jó pár helyen annak, hogy milyen pályázatokkal lehetne próbálkozni közhasznű egyesületként a működési költségeink fedezése végett. Elég karcsú a felhozatal. És még annál is karcsúbb, hogyha amatőr címen futunk. Ezért hát megkérdezem, mert számomra ez egyátalán nem egyértelmű:
A Magyar Tolkien Társaság professzionális vagy amatőr tevékenységet fojtat majd?

Ebben az ügyben (mármint a pályázatokéban) egyébként rendkívül hasznos lenne némi ismerettség. Van közöttetek valakinek ismerettsége a Nemzeti Kultúrális Örökség Minisztériumánál, esetleg a Művelődési és Közoktatási Minisztériumnál (vagy hogy a fenébe hívják most, talán Oktatásügyi Minisztérium), alapítványoknál, nemzetközi szervezeteknél? A legapróbb is jól jöhet, már az is segítség, ha egyátalán átlátjuk a lehetőségeinket.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #55211 Írta: ÉSzAH
Darkman, nagyon is helyénvaló a felvetés. Nekem ma reggel félálomban jutott az eszembe, hogy kihagytunk a pénteki megbeszélésből egy olyan témát, mely SOS priortiást kell, hogy élvezzen:

Ki, milyen témában és terjedelemben fog mit előadni az alapító ülés köré szervezett kis szimpózium keretében?

Eddig, ha jól emlékszem két felajánlás érkezett, de azok is csak felvetés szintjén, konkrétumok nélkül. Senkit nem akarok sürgetni, de kb. 1 héten belül át kellene látni, hogy mink van, mert annak megfelelően kell a programokat szervezni. Ehhez tehát a következő kérdésekre kell felelnünk:

Hányan?
Pontosan kik?
Milyen témában?
Kb. milyen terjedelemben? (Tényleg nem kell pontosan, csak azért, hogy lássuk, 2 órát szánjunk-e rá, vagy 5-öt.)

Szerintem Lamorakra biztosan számíthatunk, mint potenciális előadóra. Ugye Lamorak?
Dínchamion? Ugye akkor rád is számíthatunk?
A harmadik jelölt vagy Áfonya, vagy Yavanna volt, kérlek ne haragudjatok, nem emlékszem pontosan, annyi mostanában itt az info. Az érintettől kérném, hogy jelezze, fenn kívánja-e tartani a szándékát és meg kíván-e jelenni előadói minőségben is a rendezvényen.
És hát kellene még egy-két jelentkezés, már csak azért is, hogy ha ne adják az istenek, valaki mégsem tudna eljönni, akkor se maradjunk program nélkül. Előre mindenki, csak bátran. Senki sem tudományos előadást vár tőletek.

Sürgős jelentkezéseket várunk!

Ja ... egyébként hol tartanak a jegyőkönyvben foglalt feladatok?

ÉSzAH

/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #55183 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sötét Úr: Megyek.. Nékülem nem ússzátok meg. :wink: Bár még mindig nem tudom, hogy mit tudnék segíteni :?

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #55167 Írta: Álmos
Az én véleményem, hogy a Tolkien adta világ olyan tág, és olyan gazdag, az ember elméje és fantázia pedig olyannyira végtelen, hogy bármit ki lehet hozni ebből a leendő társaságból. Így hát szerintem igaza van Sötét Úrnak: minek szabjunk magunknak határokat, ha ezzel csak önmagunkat korlátozzuk. Sosem lehet tudni, mit hoz a holnap...tágabb értelemben kellene megfogalmazni a tevékenységet, s ezzel megoldani a problemát ( ha ez probléma egyáltalán :) Tehát szerintem pl. a környezetvédelem nagyon is beleillik, még ha most abszurdnak is hangzik. S ez persze nem azt jelenti, hogy akkor megyünk és odakötözzük magunkat a fákhoz...de figyelemfelkeltésre szerintem jók lehetünk.
PL, s ez részemről egy ötlet, amit majd remélem meg tudunk valósítani, a Faültetés.
Képzeljétek el....adakózásból területet veszünk, s fákat ültetünk, ezzel felkeltjük a figyelmet, tényeket közlünk (statisztikák, felméérések, interjúk a környezeti károkról és a jövőről), segítünk... :)

Tényleg, idetartozó kérdés, mikor beszélünk részletesebben a tevékenységünkről, s a szegedi programsorozatról? Nem kéne ehhez megint összeülni?

Üdvike

Darkman

Több
22 éve 5 hónapja #55163 Írta: Sötét Úr

Eia írta: Elolvastam az összefoglalót, és lenne egy kérdésem a júniusi talival kapcsolatban. 1.2. pontban (nemtok pontosan idézni) Résztvevők:alapító tagok és meghívottak Nos én ha lehet elmennék ,de nem lehetek alapítótag(kiskorú vagyok). Akkor ne menjek? :cry:

Eia, szerintem gyere el. Attól, hogy nem lehetsz hivatalosan alapító tag, még tudsz segíteni, és érdekes is lehet számodra is az, ami ott folyik. A megbeszélésen kitértünk arra is, hogy a kiskorúak a megalapítás kimondását követően taggá válhatnak, mivel ebben csak jogi csűrcsavarról van szó... Ráadásul az alapszabály-tervezet kimondja, hogy az egyesület közgyűlései nyilvánosak, azokon bárki részt vehet. Mindez nekem azt sugallja, hogy nem vagy kizárva semmiből, csak az alapítótag cím (és az alapító okirat aláírásának joga) nem adatott meg neked. Mindazonáltal amennyire itt a fórumon megismertelek, hasznára is lehetsz a társaságnak, és az is a hasznodra lehet :o ))

Több
22 éve 5 hónapja #55162 Írta: Sötét Úr
Főleg Battinak , de a többiek véleménye is fontos lenne:
Gondolkoztam a tevékenységi kör-dolgon. Előzetesen: erről azt kell tudni, hogy a tevékenységi kör meghatározása egy keretet ad, de nem következik belőle, hogy amit meghatároztunk, abban ténylegesen is tevékenykedni fogunk - arra szolgál, hogy ha úgy adódik, hogy azzal is foglalkoznunk kell, akkor megtehessük. Azért célszerű minél tágabban megadni, hogy a későbbiekben ne kelljen módosítani ahhoz, hogy bizonyos feladatokat elláthassunk.
Ennek szellemében nem biztos, hogy a környezetvédelmet ki kellene venni belőle, mert erősen összefügg a tolkieni szellemiséggel, és esetleg lehet ilyen irányban is keresnivalónk.
A másik, hogy amennyiben kiadványaink lesznek (pl. fan-art könyv, album, hírlevél-jellegű vagy komolyabb folyóirat, újság), akkor célszerű lenne a könyvkiadást és a könyvterjesztést is felvenni a tevékenységi körbe. Ennek egy részéről már volt szó az előzetes megbeszélésen.
:idea: A könyvterjesztést fel lehetne használni olyan formában is, hogy a kiadóktól terjesztőként beszerzett könyveket a tagság kedvezményes áron tudná megszerezni - ami ebben az esetben még nem jelentené azt, hogy az egyesület elesne a terjesztői díjakból származó bevétellel (amivel további tevékenységét finanszírozhatná). Mindezt persze szintén egyeztetni kellene jogásszal is.
Én is megfontolandónak tartom a közhasznú társaságokkal kapcsolatos kedvezmények megcélzását, de azt legjobb tudomásom szerint mint közhasznú egyesület is meg lehet szerezni - márpedig ha jól nemléxem, azok leszünk. :)

A meghívottakkal kapcsolatban azért át kellene gondolni, hogy mindenkit szeretnénk-e tiszteletbeli tagnak, vagy csak egy (akár jelentősebb) részüket. Nem zárkózom el az elől, hogy minden meghívott legyen tiszteletbeli tag, de még jobbnak tartom, ha rendes tagnak is be tudunk szervezni közülük egyeseket. Gondolok itt pl. a Valinor-könyv szerzőjére, akinek a címe ügyében egyébként már megtettem a szükséges lépéseket, és a következő egy-két napban számítok a válaszra.

Több
22 éve 5 hónapja #55120 Írta: Álmos
Megjött a levél, köszönöm szépen :) )

Több
22 éve 5 hónapja #55077 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
OFF: Gandalf: ide is beírom, hogy nagyon szépen köszönjük a képeket... :D
ÉSzAH: neked pedig nagyon köszi a jegyzőkönyvet... 8)

Több
22 éve 5 hónapja #55066 Írta: ÉSzAH
Lamorak, elküldtem neked is. Nem kaptad meg? A másik címedre küldtem, nem erre a homerosz@hotmail.com -ra. De ha nem kaptad meg, akkor erre is elküdöm, hátha ...

ÉSzAH

/Col. William Tavington/

Több
22 éve 6 hónapja #54992 Írta: Lamorak
No igen, de tudod, hogy VZ-t kisse nehez kulfoldrol elerni... most sem tudom, pl. De meg probalkozom. Azert a biztonsag kedveeert elkuldhetnetek mailben.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 6 hónapja #54971 Írta: Gandalf
Völgyzugolyra felkerültek a képek és a jegyzőkönyv, részleteket látsd a Hírmondóban!

Több
22 éve 6 hónapja #54959 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Elolvastam az összefoglalót, és lenne egy kérdésem a júniusi talival kapcsolatban. 1.2. pontban (nemtok pontosan idézni) Résztvevők:alapító tagok és meghívottak Nos én ha lehet elmennék ,de nem lehetek alapítótag(kiskorú vagyok). Akkor ne menjek? :cry:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 6 hónapja #54944 Írta: Lamorak
Sziasztok,
csak nagyon gyorsan egy megjegyzest: kuldjetek el nekem is a penteki eredmenyeket; jo lenne, ha levelszovegben jonne, attachmenteket itt nem biztos, hogy meg tudok nezegetni. Johet a rendes cimemre, meg a homerosz@hotmail.com -ra is. Orulok, hogy ilyen erdemenyesnek ertekelitek a megbeszelest csak hat szeretnem tudni en is, mik az eredmenyek.
Udvozlet mindenkinek Kalamazoobol,

Lamorak
(Aristotelés)

Több
22 éve 6 hónapja #54911 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Szendi írta: Sajnos a szegedi alakuló találkozóra nem tudok elmenni, ( bár még megpróbálok tenni valamit!) mert vizsgázom azon a héten. (Teológiára járok, és itt szigorúbban veszik a vizsgaidőszakot. Azért még megpróbálok halasztást kérni) Ha nem sikerül is elmennem,azért lehetek alapítótag?

Én úgy tudom, hogy az alapító tagoknak kötelező személyesen jelen lenniük az alapító közgyűlésen (márcsak az aláírás miatt is). Azért alapítók. Én is csak nehezen tudtam elérni, hogy az egyik államvizsgám 14-e helyett 17-én legyen.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 6 hónapja #54892 Írta: Elendil
Elendil válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Arwen: Utúvienyes! - Megtaláltam! (Aragorn mondja, amikor megtalálja a Fehér Fa csemetéét) Nem túl frappáns, de nem jutott jobb az eszembe

Nin o Chithaeglir, lasto beth daer, Rimmo nin Bruinen dan in Ulaer!

Több
22 éve 6 hónapja #54876 Írta: Gandalf
Én mindenképpen támogatom, hogy a meghívottak tiszteletbeli tagok legyenek. De tényleg nagyon jó lenne, mint már humoros formában a találkozón is említettem, ha valahogyan be tudnánk vonni őket a munkába... mert szükségünk van rájuk!

Több
22 éve 6 hónapja #54875 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
ESzAH,

Becses tundesegem meg mindig nem kapta meg az emlekeztetot.
Bocs, ha meg nincs kesz es ugy jartatom a szam :?
Csak mert reggel ott vart egy emil toled, de nem volt hozza csatolva semmi, azota pedig semmit nem kaptam, es nem tudom hogy kellet-e volna-e mar kapnom-e vagy nem-e :twisted:

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 6 hónapja #54874 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sajnos csak most jutottam gépközelbe.
Szerintem nagyon hatékonyak voltunk pénteken. A hétvégén megtaláltam a jegyzeteimet az egyesületek jogáról. (jókor, mi? :? ) Mindenesetre ebben az van, hogy az egyesületeknek min. kétszer kell egy évben közgyűlést tartani. Ennek jó lenne utána nézni.
Megnéztem a közhasznú társaságokat is. Nem emlékszem, hogy erről esett volna szó, ha igen, akkor bocs. Azért lenne jó ilyen címet kapni, mert adókedvezménnyel jár. Kiemeltem közhasznú társaság az lehet, aki a "nonprofit törvényben" előírt 22 feladat közül teljesít valamit. Az előadó jogász szerint ezek elég tág kategóriák sok minden belefér. Lehet, hogy ezt is érdemes lenne megérdeklődni.
Ja, és még annyi, hogy a meghívottaknak szerintem mindenképp tiszteletbeli tagságot kéne adni, mivel az ad bizonyos jogokat, de nem jár semmiféle kötelezettséggel.

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Több
22 éve 6 hónapja #54866 Írta: Álmos
:x :x :x :x :x :x :x

wááááá, nem-nem, ne haragduj, darkman@drotposta.hu !!!!

Ej-ej, Darky-Darky, nem lesz ez így jó :( ((((

Bocsika

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.946 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére