Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
22 éve 5 hónapja #55711 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Azt hogy nincs ingyen, természetesen én is úgy értettem, hogy elegendő tárhelyű, reklámmentes nincs ingyen. Márpedig ha komolyan gondoljuk, akkor ilyen kell. És a saját domainnév is ajánlatos. Aki tud még jutányos áron, az szóljon!
Gandalf felajánlása természetesen nagyon kedves és én is úgy vélem, hogy mindenképpen el kell fogadni - de azért érdemes körülszaglászni. :)
Akkor ezek szerint, most több mint valószínű, hogy nincs másik MTT? Fuh, megnyugodtam. :D

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #55684 Írta: Lord Maul
Lord Maul válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Sötét Úr írta: Lord Maul: mennyire időigényes az általad említett megkeresési út végigjárása? (Tudok fogalmazni, mi? Néha magam is meglepődöm...) :oops:

Ha máshogy nem megy, ultima ratioként gondoltam erre a megoldásra. :)

We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #55607 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nézzétek, ha nagyon akartok egy saját, külön MTT honlapot, ám legyen. Én nem ragaszkodok hozzá, hogy elfogadjátok a felajánlkozásomat. Pedig eleinte biztos jobban járnátok vele, aztán ha a Társaság "kinövi" Vz-t, úgyis rákényszerülnétek... Én megtettem a javaslatomat, hogy elfogadjátok-e, vagy sem, az a tagokon (rajtatok) múlik. Estleg ezt is megszavaztathatjátok Szegeden az alapító ülésen.

Több
22 éve 5 hónapja #55550 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Bocs, ha ma egy kicsit túl soxor vagyok...

boreger írta: Kicsit vitatkoznék Áfonyával, miszerint nincs ingyenes... van, csak korlátozott tárhellyel, és a címben is benne van a szolgáltató neve, meg reklámok is vannak...

Hadd vitatkozzak veled egy kicsit, boreger ;o) Van korlátlan, ingyenes tárhely (véletlenül sem a TAR.HU-ra gondolok - az minden, csak nem szolgáltatás), és némi pénzért (összesen kb. bruttó 15000 Ft-ért) lehet náluk reklám-mentesíteni és domainnevet regisztrálni. Ráadásul ingyé' van a domainnév-karbantartás, ami egyébként nem nagy összeg, de rendszeresen, havonta fizetendő. A reklámmentes tárterület ára egy évre szól. Ráadásul CGI és php is futtatható a szerverükön. Ezt vettük igénybe a KEMET = Az Ókori Egyiptom céljaira is - amely egyébként most, hogy harmadik éve működik, meghaladta a 70MB-ot.
Szépséghibái persze ennek a szolgáltatónak is vannak, de hát melyiknek nincsenek?
Ettől függetlenül az a véleményem, hogy amíg nem tudunk egy komoly tartalommal bíró honlapot megtölteni, addig nincs értelme nem élni Gandalf ajánlatával.

Több
22 éve 5 hónapja #55549 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
"a lehető leghamarabb jelezni kellene neki a meghívás tényét, azzal a tájékoztatással, hogy a formális meghívót a szegedi eseményen szeretnénk neki átadni. Így egyrészt korrektül mehet az a változat, amit Lamorak tervezett, másrészt kisebb a veszélye annak, hogy a kérdéses időpontban Árpi bácsi épp Miskolcon, Győrben és Vasudvardon lesz."

Sötét Úr! Mondassz valamit! Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad! :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #55548 Írta: Sötét Úr
Kedves Lamorak, és a többiek!

Elméletileg jó az, ha Lamorak adja át a meghívót Árpi bácsinak a díszdoktori átadásakor, de mivel valószínűleg elég zsúfolt programja lehet, célszerű lenne minél előbb jelezni neki (mármint Árpi bácsinak) a meghívás tényét - ahogy ezt az előzetes megbeszélésen megbeszéltük. (ettől megbeszélés... :D )
Nem túl szerény véleményem szerint :) a lehető leghamarabb jelezni kellene neki a meghívás tényét, azzal a tájékoztatással, hogy a formális meghívót a szegedi eseményen szeretnénk neki átadni. Így egyrészt korrektül mehet az a változat, amit Lamorak tervezett, másrészt kisebb a veszélye annak, hogy a kérdéses időpontban Árpi bácsi épp Miskolcon, Győrben és Vasudvardon lesz.

Nem szívesen ismerem be :wink: , de a Lamorak által felhozott érv elég meggyőzőnek hangzik arra, hogy miért ne hívjuk meg Szobotka Tibort. De ha van más is a csapatban, aki ezoteriával, esetleg nekromantiával foglalkozik, meghívhatjuk így is...

Lord Maul: mennyire időigényes az általad említett megkeresési út végigjárása? (Tudok fogalmazni, mi? Néha magam is meglepődöm...) :oops:

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #55543 Írta: Sötét Úr
Elen síla lumen omentielmo!

Szóval... a domain-névvel csak azért kezdtünk foglalkozni, mert a hosszú távra kigondolt MTT.HU foglalt. Szerintem addig, amíg komoly anyaggal nem tudunk kitölteni egy honlapot, köszönettel el kell fogadnunk Gandalf segítségét - már csak azért is, mert komoly sértés lenne nem így tenni, még akkor is, ha esetleg ő nem venné rossz néven. Tehát a domainnév esete inkább csak technikai jellegű probléma. Sokkal fontosabb, és ezzel némileg egybefüggő az Egyesület neve.
Ez a Fasor / Alde¨on név hogy jött a képbe? Nem mintha bármi baj is lenne vele, csak éppen tisztázni kellene mindenki számára, hogy milyen kapcsolatban áll az MTT-vel. Ezzel az erővel Elrond Tanácsa is lehetnénk, vagy akár weblings is. Ha már a neten indult útjára a szerveződés... :o ) Ezekkel a nevekkel az a bajom csak, hogy a lényeget elmossák: azt, hogy magyar, azt hogy Tolkien, és azt, hogy társaság vagyunk. A név megválasztásánál ezt szem előtt kell tartani, ezért pl. az Aldeon-MTT nevet nem tartom szerencsésnek. (Elvetendőnek sem. Ez csak egy szempont a sok közül.)

Írtam egy levelet Lamoraknak arról a bizonyos másik Tolkien Társaságról. A lényege az, hogy a cégünk ügyeit intéző jogász (ügyvéd) is utánanézett, meg én is próbáltam a neten és a MATÁV tudakozókban utánajárni ilyen nevű vagy tevékenységi körű szervezetnek, és szerencsére nem találtunk ilyet. Nagyon bízom benne, hogy jól kerestünk :o ) Ennek ellenére, Batti, nézess utána a jogász ismerősöddel te is, jobb az ilyet duplán ellenőrizni.
A funkciódra vonatkozó javaslatod pedig határozottan megnyerte a tetszésemet. Ha a többiek is hozzájárulnak, kinevezlek (legfőbb hadúri hatalmamnál fogva :o ))) a szervezőbizottság koordinátorának - ez olyan jól hangzik, és tök magyaratlan.
Ja, ez a weblings bekattantott valamit... Lehetne pl. ez az MTT-n belül a netes dolgokkal foglalkozók csoportja - á la Kószák :o )))

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #55541 Írta: Lord Maul
Lord Maul válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Hosszú szünet után betolom ide gonosz arcom. :)

Nahh, utánanéztem, de csak ezt találtam.
TOLKIEN Könyvkereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 1.
06-09-004419 (<- ez a cégjegyzékszám)

Árpi bácsit ha semmilyen módon nem tudjátok elérni, dobjatok nekem egy e-mailt, mert az unokájának a barátnője az én gyermekkori kedves játszópajtásom. Hosszú szünet után betolom ide gonosz arcom. :)

Nahh, utánanéztem, de csak ezt találtam.
TOLKIEN Könyvkereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 1.
06-09-004419 (<- ez a cégjegyzékszám)

Árpi bácsit ha semmilyen módon nem tudjátok elérni, dobjatok nekem egy e-mailt, mert az unokájának a barátnője az én gyermekkori kedves játszópajtásom.

We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!

Több
22 éve 5 hónapja #55538 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Gumipók írta: Göncz Árpád eléréséhez a kapcsulatunkat még nem értük el, de folyamatban van.

Goncz Arpaddal nem kell kulon foglalkozni, en majd elintezem Szegeden, mikor jon majusban atvenni a tiszteletbeli doktoratust. Ne zargassuk kulon, mert hulyen veszi ki magat, ha Szegeden kap tolem egy meghivot, es kiderul, hogy mar mas csatornakon megkapta. Egy gonddal kevesebb neked, nekem meg ugyis ott kell majd lennem.

Viszont: ebben a pillanatban lett vege az elso Tolkien-szekcionak itt az immar napsuteses Kalamazooban, es hatalmas siker volt: tele a terem, el sem fertek mind az emberek, sok kerdes es hozzaszolas, nagy varakozas a holnapi szekciokra. Nagyon jo volt. Szerencsere az en eloadasom volt a legelso, ugyhogy most mar felszabadultan ulhetek a tobbi szekcion. (Egyebkent nagyon tetszett a nagy arcoknak, ugyhogy megint sikerult jol reprezentalni-eloadni a magyar tudomanyos eletet). Most megyek is a wine hour-ra, es aztan az egesz Tolkien csapat megy vacsorazni. Holnap beszeljuk meg a jovo evi topicokat, amiket termeszetesen fel fogok rakni ide; ha valaki ugy gondolja, hogy jonne jovore, ne habozzon.
Udvozlet mindenkinek; Gumipok, hagyd GA-t ram es allj at Tandorira, neki is mindenkepp ott kellene lennie.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #55446 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szijasztokk!

Az Aldëon név nekem is bejön. Pláne, hogy a társaság székhelyének címe - ha a cégünk irodáját nevezzük meg - Városligeti !!!Fasor!!! 3. :::: )))

Na néhány jóhír így hétvége felé.

A meghivandók közül már csak Tandori és Tóthfalusi hiányzik, és hétfőre ők is meglesznek. Göncz Árpád eléréséhez a kapcsulatunkat még nem értük el, de folyamatban van.
Gálvölgyi Judit címe megvan.
Réz András örül a felkérésnek és ahogy a "plasztikagyát":::: ) átböngészte rá is ér Június 15-én, ő is lediktálta a címét.
Pataricza Eszter megtiszteltetésnek érzi, hogy meghívtuk. Persze ezt már említettem.
A meghívók dizájnja készül...a hétvégén kész is lesz.

Nagyjából ennyi.
Battinak és Eszah-nak küldöm a címeket.

Több
22 éve 5 hónapja #55436 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Kicsit lefoglal a munkám ezért vagyok cendben.
Ha jól emlékszem az Aldëon név nem kiszorult hanem fel sem merült. De végülis nem rossz ötlet.

A másik Tolkien társaságnak majd megpróbálok utána nézetni ügyvéddel. Mostmár biztosan ráér csak nekem nem volt időm keresni.

Mi is lehet az én státusom? Nem tudom. Van egyátalán olyan? De már megfordult a fejemben egy névleges szervezőbizottság gondolata. Tagjai lehetnének mind azok akik feladatot vállaltak az előkészítésben.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 5 hónapja #55426 Írta: Gandalf

Több
22 éve 5 hónapja #55420 Írta: Yavanna
Helloka!

Most azt hiszem kicsit le vagyok maradva... :(
Tehát akkor mégis úgy döntöttünk, hogy már a kezdésnél saját honlapot csinálunk? :roll:
Természetesen a többség dönt, de szerintem így az elején tökéletesen megfelelne VZ. is erre a célra! Ha pedig már belendült a dolog és lesz sok szép anyag, amit fel lehet pakolni, akkor érdemes VZ.-on kívül is működni.

A név ötletetek nagyon jó! Legszimpatikusabb talán, a www.aldeon-mtt.hu ! :D

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #55369 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok megint,
sajnos nincs idom most vegigolvasni az uj dolgokat, csak annyit mondanek a jegyzokonyv apropojan (koszonom, ESzAH!), hogy Szobotka Tibort nem tudjuk meghivni, mert a 80-as evek vegen meghalt. :cry:
Egyebkent szep munkat vegeztetek, orulok a hatekonysagnak.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #55349 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Laegolas: pont jó is, hogy mondtad, mert beszéltem apukámmal (MTIs kapcsolatom :lol: ), és azt mondta, hogy kell írni egy hivatalos meghívót a kultúra rovatnak. A többit én elintézem.
Ám a kérdés az lenne, hogy - gondolom a levelet alá kéne írni - ki írja alá(nem mindenkinek kell)? Én személy szerint Battira gondoltam, státuszát illetőleg még töprengek (ha van ötlet, akkor azt kérem!)
Batti: :idea: És ezt úgyis megoldhatjuk, hogy én itthon ezt megfogalmazom, aztán mondjuk találkozunk 5 percre (tehát nem egy nagy idő) valahol (akár ott ahol múltkor voltunk) és aláírod. Ha Neked ez így jó, akkor még egyeztetünk mailben v. üziben! (A Duna TVvel ugyanez a helyzet - akkor két levelet fogsz aláírni! :wink: )

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 5 hónapja #55341 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Sziasztok,

No, hat ugy nez ki en most vagyok itt utoljara. Delutan 4-ig meg tudom nezni a hozzaszolasokat, de utana mar nem.
Junius 10-en leszek ujra elerheto (ha tulelem a dolgot).
Battinak elkuldtem a meghivok szoveget, de amig nincs pontos idopont es helyszin, addig nem tudnak kimenni a meghivok.
Az MTI-s kapcsolatomat egyszeruen nem tudom elerni, szerintem elutazott.
Asszem Cicafulnek van meg (vagy Boregernek???) ott ismerose.

Sok sikert a tovabbi szervezeshez! :twisted:

Namarië

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 5 hónapja #55339 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tényleg, miért is zártuk ki az Aldeon-t a hivatalos nevünkből? Mert szerintem nagyon stílusos és ezzel meg is lenne oldva a honlap is:
www.aldeon.hu vagy www.aldeon-mtt.hu . Mert ha az Aldeon lenne a Társaság neve, akkor illene azt előre írni, akkor is, ha az MTT-t is belevesszük a címbe.
Ennek tükrében miért ne lehetne a teljes nevünk elő odabiggyeszteni, hogy Aldeon?
Gondolkodjatok ezen. Szerintem simán belefér a dolog a hivatalos neveink közé is.

Arról pedig még mindig ne feledkezzünk el, hogy Gandalf a Völgyzugolyt felajánlotta!!!

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 5 hónapja #55337 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Udv!

En azt hiszem az oldal esetleg azon a szerveren is helyet kaphatna ahol most a www.tolkien.hu van. Sot, meg talan domain nevet is lehetne ingyen regisztralni.
Persze mindezt nem igerhetem biztosra, beszelnem kellene a szerver tulajdonosaval. Ha erdekel benneteket egy ilyen megoldas szoljatok. (e-mail-ben, mert most par napig nem hiszem, hogy birok forumot olvasni) De csak jovo het elejen tudok majd lepni az ugyben.

Több
22 éve 5 hónapja #55335 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szerintem a www.aldeon.hu egészen jól hanguik. Vagy mondjuk www.mttaldeon.hu v. www.mtt-aldeon.hu
Milyen poén már! Magyar Telefonkönyv Társaság :) Az aztán csak az irodalmi jellegű társulás :)

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 5 hónapja #55326 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Aldëon = fasor

és a kétpontos e-t én AltGr+ü + utána E - vel mékelem. :D

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 5 hónapja #55325 Írta: boreger
boreger válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Kicsit vitatkoznék Áfonyával, miszerint nincs ingyenes... van, csak korlátozott tárhellyel, és a címben is benne van a szolgáltató neve, meg reklámok is vannak. De szerintem az elején ezek is elég nagyok(általában 20 mb, de a nexus pl.55); és később, ha kinövi magát a lap, át lehet rakni fizetős-jobban-hangzó-nevű-reklámmentes helyre.

Ja és sok sikert a Társaságnak!

Több
22 éve 5 hónapja #55322 Írta: Sötét Úr

Gumipók írta: ...az emilcímem mindenki számára nyitva áll akinek van megosztanivalója. Eddig még üresen ásít.

Má' nem! :o )
Többiek: ezzel foglalkoznunk kellene egy kicsit. 5letek?

Nazgúl: őőő... mi is az az Aldeon? (Hogy kell kétpontos e-t írni?)

Több
22 éve 5 hónapja #55319 Írta: nazgúl
HÉÉÉÉ!!!! Ott kínálja magát az az Aldëon szócska a topic címében! Azzal nem akarunk kezdeni vmit?

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 5 hónapja #55318 Írta: Yavanna
MA-TO-TA!!! nazgúl, ez már megint nagyon aranyos!!! :lol: :lol: :lol:
Te és Alyr vagytok a fórumon az aktuális "humorzsák"!

bocs az off miatt, de ez kikívánkozott!

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #55317 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Én speciel a www.tolkientarsasag.hu -ra gondoltam... de lehet ez egy kicsit hosszú. :?
Díjak: ezeknek utánanéztem a múltkor - ingyen persze semmi sincs, sajna... de a legkedvezőbbnek a www.enternet.hu vagy a www.euroweb.hu tűnik. Nézzetek utána, aztán jó lenne ezt meghányni-vetni.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #55316 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Szijasztokk!

Válaszolván sötét úr érdeklődésére, az arculat köszöni szépen jól van, még a fejben meggyúló szikrák állapotában leledzik. Jelen pillanatban időm Tolkien Társaságra fordítandó részét a meghívó dizájn és a meghívandók felkutatása teszi ki. A Saran kontaktnak nagyon örülök, mert ő még hiányzik. Pataricza Eszter megtiszteltetésnek érzi, hogy meghívjuk. A többiek még folyamatban vannak.
Sok igéretet kaptam az arculat és címer ötletekre vonatkozóan, az emilcímem mindenki számára nyitva áll akinek van megosztanivalója. Eddig még üresen ásít.

Üdv
Gumipók

Több
22 éve 5 hónapja #55315 Írta: nazgúl
Hmmm. MaToTa Há ez bökött viccesen hangzik... HuToSo (angolul) mmmm.... nem. ezt nem lehet túl sokáig kombinálni... MagyToTár, MaTolTár hmm. lehet, hogy ez a tár a végén nem rossz... vagy mégis? Mindegy, majd megpróbálom törni a pici buksimat.

Több
22 éve 5 hónapja #55313 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
" Tudd, hogy miről beszélsz! "

:-)

Ezt megfogadom!

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #55312 Írta: Sötét Úr
Éjféltájt útjukra keltek a Sötétség Erői :o ))) Üdv, Nazgúl, jó vadászatot!

Több
22 éve 5 hónapja #55309 Írta: Sötét Úr
Yesss, tudom mán, hogy mit felejtettem el!

Ugyebár azt már kiderítettük, hogy a tervezett www.mtt.hu illetve az MTT rövidítés foglalt a Magyar Telefonkönyv Társaság részéről. (Shame on dem!) (Sorry 4 me French)
Mi lenne a díja vajh - és szabad-e? - egy www.tolkien.hu.org címnek? Mit szóltok hozzá?
Van valakinek ötlete esetleg egy jó, frappáns, és a Telefonkönyvesektől eltérő rövidítésre? A MTTKE elég bénán néz ki, és ráadásul olyan, mintha kicsinyítőképző lenne a végén - Bocs. Észi, úgy láccik ez a mániám :o DDD

Batti: elment a levél a Tolkien Estate-nek?
Megvan a kék Valinoros könyv szerzőjének a kontaktja, mindjárt elküldöm neked is és Gumipóknak is.
AproPOE, Gumipók: hogy állunk az arculattal, gyűltek már ötletek? Gondolkoztam azon, hogy ha lesz egy kis időm (wishful thinkin'), megpróbálok összehozni egy tengwarra emlékeztető fontot. (De hol a fenébe van a Fontographerem???) Mit gondoltok, érdemes rászánni egy-két napot? (Ha rendesen akarom megcsinálni, annyi kell rá.)
(Ref: a személyes honlapomon a Bazárban van két olyan betűkészlet, ami saját készítésű - az egyik CorelDROW-val /tudjátok, a sötételf rajzolóprogram/ :o )) készült, a másik a jóval komolyabb Fontographerrel.)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.024 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére