Lassi Laurië szerkesztőség
- Olosta
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lenne egy kérdésem:
Az eddig megjelent Lassikhoz hozzá lehet-e jutni valahogy? Ha igen, hogy, és mennyiért?
Előre is köszi a válaszotokat!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- KÁJ
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
*****by KÁJ*****
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Álmos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
www.sunset.sprintweb.de/fanarts/ ... golas3.jpg
Huhú
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Finwe
- Nem elérhető
Mostanság támadt egy ötletem. Arra gondoltam tudni illik, mi lenne ha a képzőmuveszeti szekció (és persze általában a kreatív szekció, de ez most nem ide tartozik)el kezdene kicsit szerveződni? Mire gondolok? Hát kezdő lépésnek pl. arra, hogy lehetne bizonyos rendszerességgel szervezni találkozókat, amelyeken pl. (összefogva a színdarabosokkal) díszleteket, háttereket, jelmezeket stb. együtt készítenénk színdarabokhoz, vagy csak úgy gyakorlásképp, meg poénból. Ezentúl lehetne olyan talikat is szervezni, amelyen az emberkék összejönnének, és megmutatnák egymásnak (elsősorban persze tolkieni ihletesu) munkáikat, véleményt is nyilvanítanának egymás munkáiról és el mondhatná mindenki az elveit arról, hogyan is lehet ő szerinte Tolkien műveit illusztrálni, vizuálisan megragadni, stb. Sőt miután kialakult a dolog, létrejött egy jó csapat és látjuk hogyan is működik mindez, egy idő után tovább is léphetnénk és lehetne mondjuk megkérni szépséges mtt-s leányzókat hogy álljanak modellt, es közös rajzoláson lehetne tündéket, hobbitokat rajzolni.
Persze mindehhez, hogy működjön nem csak lelkesedés és munka kell, hanem az is hogy mindenki hozzá tegyen egy kicsit a dologhoz, pl alapanyagokat, ötleteket. A végső cél az lenne, hogy létre jöjjön egy igazán aktív, és tényleg közösségi szekció, amely a lelkes és tehetséges alkotókat is egybe gyűjtené, továbbá szervezhetne akár néha napján rajzpályázatot (amennyiben az MTT ezt támogatja), vagy kisebb kiálltásokat, beszélgetéseket és találkozókat képzőművészekkel akiket esetleg megihletett Tolkien világa. Továbbá lehetne azon is munkálkodni, hogy a Lassi még szebb legyen; pl lehetne az ott megjelent verseket, cikkeket illusztrálni. Ezt koordinálhatná is valaki, aki tudná milyen cikkek, versek lesznek benne az újságban és megkérne valakiket, hogy készítsenek hozzá rajzokat.
Akit érdekel a dolog az kérem jelentkezzen nálam ötletekkel vagy anélkül, esetleg segítség felajánlással. Kezdő lépésként pedig ajánlanám, hogy a Tokaji fesztiválra elkésztett paravánt csináljuk meg szebbre, jobbra, majd beszéljünk meg egyidőpontot és alkossunk egyet. Úgy képzeltem el a dolgot, hogy akinek kedve van az rajzolja meg és a vázlatot tegye fel a képzőművészet topikba, mi meg eldöntjük melyiket csináljuk meg (aki nem tudná miről van szó: egy karikatúra kell a gyűrűszövetségről, amit megcsinálnánk nagyban paravánra).
Szóval ha van legalább 4-5 elszánt ember akkor visszajelzek és megbeszéljük, hogy ki mit tesz a dologhoz (papír, festék, stb)
De egyébként ha van jobb ötlet, akkor tessék szólni
- Batti
- Nem elérhető
Gumipók írta: Valóban a fénymásoló volt a hibás a hármas szám betegsége miatt.
Hogy a fénymásoló megbetegedéséért ki a hibás, azt nem feszegetem, csak meg említem, hogy a dolgok nem önmaguktól valók.
"Kane o Keizai Suru"
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
De azért csak jöjjön!!! Akkor a következőben jelenik meg.
Puszik,
M
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Gumipók
- Nem elérhető
Ezek mindenképp elérhetőek lesznek a tábor résztvevői számára, de Ancalimonnal még gondolkodunk, hogy mily módon. Addig is türelmeteket kérem. :::)
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Ezeken kívül már csak egy 3/4-es 3. kiadás volt, remélem lesz ebből egy teljes verzió is Viszont címlapból van/volt elégRabyn írta: Az első két Lassi Titten kivül nekem egyik sincsen meg! Valahogy juttassátok el ide pls!!
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Rabyn
- Nem elérhető
köszönöm!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem direkt, csak elromlott a fénymásoló, és nem tudták lemásolni azt a lapot. Én úgy tudom, hogy a 4. kicsi Lassi is kész volt, de azt még kinyomtatni sem sikerült...Esgal írta: Oisin, ez úgy tudom, direkt ilyen--legalábbis mindenki így kapta kézhez.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Oisin
- Nem elérhető
A Lassi Titte 3. számának, amit a táborban kaptam, a középső két oldala üres. Ez szándékos v csak kimaradt a fénymásolásnál? Ha csak kimaradt, el tudnád küldeni elektronikusan, mondjuk pdf-ben?
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Gumipók
- Nem elérhető
Sajnálattal kell közölnöm, hogy a Lassi 4 kiadása csúszni fog és nem fog elkészülni a táborra. Ez részben a saját céges elfoglltságaim miatt történt és ezért elnézést kérek. A Hungarocon és a tábor közötti egy hét ha szerencsém van éppen arra elég, hogy a céges dolgokat olyan szintre hozzam, hogy magára hagyhassam a dolgokat egy hétre. Amúgy sem szeretném összecsapni és a cikkek nagyrésze csak nemrégiben jutott el hozzám. (itt jegyezném meg, hogy sok igért cikk még mindíg nem érkezett meg.)
Mégegyszer elnézést, és igérem, hogy a táborból visszatérve első dolgom lesz nekiülni a szerkesztésnek és reményeim szerint a szigetre már el tud készülni a régen várt negyedik szám.
Addig is akinek még van cikke az küldje plíz, mert nem szeretnék szegényesebb Lassit kiadni mint a harmadik volt. Remélem ez nem is kell, hogy bekövetkezzen.
Lamorak: köszi a felajánlást. Élni fogunk vele:-)
üdv és jó nyarat mindenkinek:-)
- Lamorak
- Nem elérhető
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Morgana
- Nem elérhető
Ugye senki nem felejtette el azt a nyomorult lapzártát?...
A héten még várom a cikkeket, aztán irgum-burgum!
Üdv,
Morgana
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Kincső
- Nem elérhető
[size=9:virvuzd3](2003.06.28. 18:46)[/size] Nos, már van új gép, csak egyetlen apró probléma, hogy a video-szerkesztő program (többek között) még nincs rajta...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Melian
- Nem elérhető
ha esetleg Lamorak éppen nem ér rá "helyesírni", én is szívesen átnézem nyomdába adás előtt a Lassit! (11 éve céges levelek és szerződések fogalmazásával gyötröm az agyam... )
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Morgana
- Nem elérhető
Közeledik a lapzárta, ezért holnap este 18.00-kor a CDFű-ben szerkesztőségit tartunk.
Ötletekkel, kész cikkekel lehet jönni!
Várok mindenkit szeretettel!
Ui.:Munka lesz! Nekem hamar le kell lépnem, vizsga miatt...
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Inegilian írta: Szevasz Mindenkinek!
Nemrég lett internetem, ezért olyan embereket keresek, akik tudnának nekem segíteni az internetes közösséggel kapcsolatban. Egyébként viszonylag réginek számítok Tolkien műveire vonatkozólag, kb. 5 évvel ezelőtt kattantam rá a dologra. Végigolvastam a fórumokat, de úgy vettem észre, hogy nem igazán találtam a helyemet. Milyen lehetőségek vannak netes téren?
Előre is kösz a segítséget
Ilyen jellegű mondanivalót a Beszélgetős topicba tessék írni!
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rándzsa írta: OFF:
Lamorak: könyi, ne emlegesd a helyesírást, mert abból szörnyű vagyok, egyébként addig örülj, amíg nem kapod meg a füzeteimet......
Ez szerintem teljesen magánjellegű probléma, erre találták ki a privát üzenet intéményét.
Ezenkívül attól hogy neked rossz a helyesírásod, még nem kell, hogy mindenkinek rossz legyen. Törekedj rá, hogy javuljon.
Hajrá Lassi és hajrá Lamorak&Borka, jó javítást.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rándzsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Lamorak: könyi, ne emlegesd a helyesírást, mert abból szörnyű vagyok, egyébként addig örülj, amíg nem kapod meg a füzeteimet......
ON: Sajnos, eddig nem került a kezembe az újság, de remélem a legjobbakat!
HAJRÁ LASSI!
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Morgana
- Nem elérhető
Akkor eztán megy Nketek az anyag. Köszönjük a felajánlást...
Legkorábban hétfőn tudok bármilyen Lassis-témával komolyan foglalkozni, akkor vagy kedden elmennek a tiszteletbeli példányok is.
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Lamorak
- Nem elérhető
múlt héten vgre én is hozzájutottam az új Lassihoz, mostanra el is olvastam, és tetszik: egyre jobb.
Viszont: az egész továbbra is tele van helyesírási, központozási, és esetenként fogalmazási hibákkal. Hadd könyörögjek még egyszer, hogy legalább a helyesírási hibákat javítsátok már ki, mielőtt nyomdába megy a dolog, és nagyjából minden második vesszőt húzzatok ki... itt a fórumon is és a Lassiban is rengeteg olyan helyre tesznek vesszőt az emberek, ahová NEM KELL. Ez a helyesírással együtt szerintem magunk között is ciki, de mondjuk ISSN birtokában az OSZK-ban és az ottani olvasók előtt még sokkal jobban ciki. Hadd olvassam végig az anyagot Borkával legközelebb a nyomdábaküldés előtti napon legalább, vagy minél hamarabb. Borka 4 éve tanít helyesírást, 2 éve mondattant, azt hiszem, meg lehet benne bízni. Ne blamáljuk már a tartalmat ilyen formai hülyeségekkel.
Másik: a konferencia résztvevőinek és Mike Drout-nak elmentek a Lassi-k?
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Kici Szméagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Vagy ezt inkább priviben?
"És végül egyedül
táncol a bánat a hegedűn"
- Rayan
- Nem elérhető
Morgana írta: Igazából, ha lenne, ki csinálja, lehetne egy zenei rovatunk, ahol végig lehetne venni, hogy mikor, hol, kire, hogyan hatott a Mester.
Igazából zenei rovatban arról lehetne nagyszerű elégiát írni, hogy az MTT-rehogyan hatott... Úristen, audiovizuális egyének fedezékbe
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci