Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24191 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Jóhogy seraly!<br> Sőt még jó is!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24190 Írta: Anonymous
Jóatyám is látta s azt mondta, sok volt benne a férfi könny... :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24189 Írta: Anonymous
:) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24188 Írta: Anonymous
Lehet, hogy elkéstem, de seraly volt a film:)<br> Persze páran csöpögősnek, unalmasnak, vontatottnak találták, de ők csak a lelkiszegény, akcióprosti réteghez tartoznak... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24187 Írta: Anonymous
naná, hogy jöhet... de jöhetne hamarabb :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24186 Írta: Anonymous
Nekünk tetszett! Jöhet a folytatás!<br> Tündike& Beja

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24185 Írta: Anonymous
Szerintem király volt a film:!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24184 Írta: Anonymous
off: Svindler:Jelen pill. 2 úl topicot látok, nemrég nyitotta valaki...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24183 Írta: Anonymous
Udv!<br> <br> Kikerult 9 kritika a filmrol.<br> A nyito oldaon van a link.<br> Jo bongeszest.<br> <br> Svindler

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24182 Írta: Anonymous
<b>Tinúviel</b> Olvass figyelmesen mielőtt kötözködsz...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24181 Írta: Anonymous
Annakidején elolvastam az E1 sztoriját is előre, és majdnem szórol szóra egyezett!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24180 Írta: Anonymous
Vargos: Az egy dolog, hogy a starwars.hu-n mit írnak, de nem biztos, hogy az is lesz a történet.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24179 Írta: Anonymous
A starwars.hu-n elolvastam a komplett történetét :) az Ep2-nek. Hát engem még mindig nem győzött meg. Valamivel jobbnak tűnik, de raktak bele iszonyat marhaságokat. Még a végén kiderül, hogy anakink keresztapja han solo...vicc...na de ne offoljak itt :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24178 Írta: Anonymous
A Titanic jó film,ha nem a szerelmi részt teszed a középpontba,hanem a valós eseményeket.De most nem ez a lényeg.A GYU más kategória,de egy bizti,hogy soha senki nem fogja túlszárnyalni.Csak lábjegyzetben megjegyzem,hogy a Klónok támadása sem.Kiindulva a szó szerint Baljós árnyakból,ennek is csak e reklámkampánya jó,a film...De már most azt írják róla,hogy leteszítja a GYU-t az 1. helyrol.Hülyeség.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24177 Írta: Anonymous
Még jó hogy lekörözi majd a GyU nem tudom, hogy miért voltak annyira oda a Titanicért.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24176 Írta: Anonymous
Hohóóó felugrott a 17. helyről a 12. helyre a WorldWide Box Officeban a GYU! Lassan feltornássza magát a foreignereken :D Tudják is az amcsik mi a jó, persze a Titanik, viccesen brutális bevétellel. Mai napig nem értem hogy lehetséges ez. Majdnem leszédültem az asztal mellől mikor megláttam a total grosst. Pedig nem is az amcsik nyomták fel a bevételt, mert ott csak a 3-adát hozta. Eh-eh a GYU -1-2-3 összesítésben majd lekörözi :) <br> <br> Itt a link:<br> www.the-movie-times.com/thrsdir/top100world.html <br> <br> vagy az imdb.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24175 Írta: Anonymous
Egy kicsit nekem is mosolyoghatnékom támad, mikor panaszolják, hogy 'mer nincsen is lezárva jól a vége'... hát persze, hogy nincs, hogy is lenne. Azért Londonból hazafelé a feleségemnek elárulta egy au-pair lány, hogy ő sem tudta, de képzelje, azt hallotta, hogy ennek még lesz folytatása... (nagyon jól tudhatott angolul a csaj, ha megnézte a filmet és nem fogta fel, hogy ennek itt nem lehet rendesen vége... de mindegy, au-pairek.) Dehát gondoljunk bele egy kicsit: nem pont ugyanez volt, mikor a könyv jelent meg először? 1954 aug.-ban kijött az első kötet-- és az olvasók ugyanúgy vártak a másodikra (no jó, akkor csak néhány hónapot, meg a szövegben kicsit máshol van az 1. kötet vége), mint a nézők most a második filmre. Ezzel semmi gond, ez marketing. És aztán? Majd 2 év múlva és azután lehet egybe nézni a 3 DVD-t (lesz vagy 12 órás!!), és egy filmet nem csak a bemutatóért csinálnak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24174 Írta: Anonymous
az első 4 napon 160.000 néző volt!!!!!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24173 Írta: Anonymous
Én annyiban nem értek egyet Csuhással, hogy figyelembe kéne vennie azt is, hogy a filmnek itt valójában nincs vége, hiszen még itt lesz két rész. És a könyvben is így zárult az első (két) rész, nem tudom, hogy lehetett volna másképp megoldani a végét. Egyben leadni mind a 6 kötetet semmiképp nem szabad, és ezt a rendező is tudja. (3 órába még az első könyvet sem volt könnyű beleszorítani...)<br> Érthetetlen részeket én is találtam benne, bár érdekes módon ez csak nekem volt érthetetlen, azoknak az ismerőseimnek, akik csak a filmet látták, semmi ilyesmi nem tűnt fel.<br> HP-re özönlenek az emberek, GyU-ra kevésbé?! Jesszusom, jártál az elmúlt héten a mozi körnéykén? Mert már napokkal a vetítés előtt alig lehet jegyet kapni a Filmre (és itt nem a HP-re gondolok :-) A statisztika szerint a GyU már az első héten 110 ezres(?) nézettséget tudhatott maga után, és a HP-nek nem volt olyan hete, amikor ezt megelőzte volna a nézettség.<br> Aki felháborodott azon, hogy itt véget ér a film... Nos, gondolom az azért ült be a moziba, mert most ''divat'' A Gyűrűk Urát nézni. Számomra egyértelmű volt a filmajánlókból is, hogy most a telljes történet csak egy kis szeletkéjét fogom látni...<br> Hova akarsz bele tenni női szereplőket? A hobbitok közt voltam, tudtommal Móriában vagy Vasudvardban, esetleg az orkok közt a könyvben sem szerepelnek nők... Egyébként Arwen alakját épp ezért kellett kiemelni.<br> A HP-t sem lehet jobban megfilmesíteni. Hát olyan tuti nem lesz, amilyennek elképzelted... Mindenki másmilyennek látja maga előtt a tájat, a szereplőket... Ezáltal nem lesz olyan ember, aki tökéletesen meg lenne vele elégedve, kivéve talán a rendezőt... Tudni kell elvonatkoztatni a filmtől, ezt ne felejtsd el!<br> Sajnálom, hogy ennyire csalódtál benne... Én már a film magyarországi vetítése előtt láttam egy csomó képet a filmből, így a szereplőket tekintve nem ért csalódás - még a játékukban sem.<br> Kár, hogy ennyi részt ki kellett vágni ahhoz, hogy moziba kerülhessen, de ennek ellenére voltak benne nagyon jó részek, amik (féleg két héttel a film után) nagyon jól ellensújozzák a hibák nagyrészét...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24172 Írta: Anonymous
Akkor jó! Már azt hittem, legyőztek valamiféle sötét seregek, és végleg eltűntél a fórumról... Bár az is igaz, hogy általában csak tíz percre ugrom fel a hálóra, letöltöm a Nyelvek topicot, aztán megyek... :-( De ez már nem a filmről szól, abba is fejezem...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24171 Írta: Anonymous
Minden csütörtökön eltűnök, fel kell szaladjak Pestre órára meg könyvtárba, és nem jutok géphez. De vagyok, és ilyenkor jövök vissza reagálni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24170 Írta: Anonymous
Tudom, hogy egy kicsit hajszás az írásom, de bárkinek szívesen kifejtem, miért tetszett, és hogy miért nem...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24169 Írta: Anonymous
Nicsak Lamorak! Te élsz? Úgy eltűntél...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24167 Írta: Anonymous
Bruce Willist ne bántsd, nekem nagy kedvencem, és mondjuk a 12 majomban, a Ponyvaregényben vagy az Ötödik elemben nagyon jó... (el tudnám képzelni Túrinnak egy Szil.-filmben... tényleg!)<br> A kritikusokról (wigwam és hasonlók): igen, ez annyira érdekes. Láthatólag nagy Orwell-rajongók: minden vélemény érvényes, de az enyém érvényesebb. Nem nagyon kell velük foglalkozni, mert ha ellenérvekre és cáfolatokra csak a véleménnyilvánítás szabadságának deklarálásával tudnak reagálni, ergo nem tudják (és nem is akarják) védeni az álláspontjukat, komolytalanok és nem érdemelnek szót. Könnyű úgy véleményt alkotni, hogy nem kell megmondanod, miért gondolod úgy! Ezzel az erővel milyen rohadt jól értek én a klasszikus zenéhez!<br> Gandalf: a Hobbitot azért raktam a GyU után, mert (1) én is így olvastam, és jó volt :-) ); (2) most úgyis mindenki a GyU-t fogja először olvasni, hiába mondom, hogy a Hobbitot kéne. Ezért inkább nem is mondom; (3) annak is van értelme, hogy 'történész-metodológiával' visszafelé megy az ember a hagyományba. Egyszer tartottam egy előadást az angol Artúr-hagyományról, és nem a keltáktól és a walesi töredékektől kezdtem, hanem Malorytől, és a források mentén mentem visszafelé. Szerintem nagyon jó volt, követhető, és megvolt benne a forrás utáni nyomozás érdekessége is.<br> A magyar szinkronról: harmadik nézéskor eszembe jutott, amit már a második után akartam írni: az az Orthanc, C-vel, azért eléggé fájt!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24168 Írta: Anonymous
Egyetértek Csuhassal. De Legolas akkor is király volt (RULEZ!)!!! Lothorien kevés, a Megye sok (a többihez képest), ELrond/MR. Smith a sportbemondó, stb. De attól még megnézem vagy ezerszer, elvére LoTR fanatikus vagyok! De tényleg skzofrén hatású ez a film...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24166 Írta: Anonymous
Csuhas,<br> <br> sajnos ez szomorú dolog.<br> Magam részéről szarok az amerikaiak kificamodott ízlésére, nagy ívben.<br> <br> A mi korunkról ad szomorú képet, hogy egy ilyen hátterű és megközelítésű filmen fanyalognak azok a tompult eszű agymosott idióták, akiknek már Bruce Willis káromkodásai is meghaladták a felfogó képességüket.<br> <br> Ha az lesz a jó filmek mércéje, hogy legyen benne hepiend meg könnyzacskó durrogtatás meg egyéb elcsépelt klisék (amiket a szappanoperákon kérődző birkák megszoktak), akkor inkább sose kapjon Golden Globe-ot...<br> <br> Majd legfeljebb összedobunk egy Arany Palantír díjat, mi rajongók és Tolkien-értők :) <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24165 Írta: Anonymous
Megint én.<br> Had tegyem közzé egy ismerősöm véleményét, aki az USA-ban látta. (utólagos engedelmével)<br> <br> Egy nagyon fontos szempont sajnos minden mai filmnel:<br> amerikai kozonsegnek keszul.<br> Es ezert az amerikai kozizlesnek kell megfelelni.<br> <br> Ebbol a szempontbol a Gyuruk Ura igen rosszul<br> sikeredett.<br> Hiaba is igyekeztek kivagni belole a hobbitok eletenek<br> reszletes leirasat, hiaba is igyekeztek porgetni az<br> esemenyt, meg mindig tul sok volt benne az<br> erthetetlen es unalmas resz.<br> <br> Nincs benne happy end.<br> Nincsenek szerelmesek akik a film vegen egymasei<br> lesznek.<br> A gonosz nem veszit, a jo nem gyoz.<br> <br> Amikor a film veget ert, tobben felhaborodtak azon,<br> hogy lehet igy befelyezni.<br> Film kozben sokan kimentek kajaert.<br> Mert ugye 3 oras.<br> <br> Se nem gyerekfilm, se nem felnottfilm.<br> Gyerekfilm nem lehet, hiszen tul sok benne a harc es a<br> gonoszsag (a happy endrol nem is beszelve).<br> Felnott film nem lehet, ahhoz tul keves benne az<br> akcio.<br> <br> Lanyfilm nem lehet, mert nem szerepel benne Leo, es<br> alig talalunk noi szereploket.<br> <br> A Harry Potterre meg mindig ozonlenek be az emberek, a<br> Gyuruk Urara egyre kevesbe.<br> <br> A Golden Globe-on egyetlen dijat sem kapott.<br> <br> <br> Habar a Gyuruk Ura egy olyan mu amit nem is lehet<br> rendesen megfilmesiteni. Ahhoz kepest a film egy igen<br> jo probalkozas.<br> <br> A kettosseg bennem is megvolt mint Benned: bizonyos<br> reszeknel szinte konnyekig meghatottak a<br> gyonyorusegtol, mas jelenetek viszont a fejemre<br> koppintottak: haho ebreszto!<br> <br> Amit irtal azzal egyetertek.<br> Vigasztaljon az, ennel sokkal de sokkal rosszabb<br> feldolgozasok is szoktak keszulni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24164 Írta: Anonymous
Hello<br> <br> Előre bocsátom hosszú leszek, talán tul hosszú.<br> <b>Svindler:</b> Nem tudom mennyi levelet kapsz, vagy hogy olvasod-e őket, de azért egy sztenderd választ legrosszabb esetben is megereszthetnél. Mondjuk sorry, de nem érek rá<br> Avagy ne tegyél közzé olyan felhívást amit nem áll módodban megcsinálni, vagy nincs rá időd.<br> Egyébként semmi gond, nincs harag, csak ezt el akartam mondani. Én is voltam már hasonló cipőben :-( <br> <br> Szal irtam egy véleményt, amit kicsit megkésve ugyan de itt közzéteszek.<br> <br> Némi gondolkodás után úgy döntöttem, megnézem a filmet még ma. Ha kell, egyedül.<br> Délután 2 kor a pénztáros közölte, hogy csak a 17:15 -ös előadásra tud jegyet adni, de oda is szólóban egy szélső helyre. Sebaj nekem az is jó.<br> Amíg várakoztunk kint, végignéztem a nézőközönséget. Néhány ismerős, idősebbek, fiatalok, néhány kiskorú a szüleivel. Vegyes társaság. Kb utolsónak ültem le a székembe. Nem is baj, a reklámok zöméről legalább lemaradok...<br> <br> Aztán elkezdődött.<br> Az első 20 perc maga a csoda, többször is könnyeket csalt a meghatottság a szemembe. Ezért érdemes élni, nem találok szavakat az élmény leírására.<br> Kicsit később már nem voltam ilyen lelkes, mi a fenének kell ennyire komorrá tenni a hangulatot, de sebaj biztosan csak az előzmények tükrében ennyire sötét. Aztán az egyik nazgul megszúrta Frodót és Arwen elvitte Völgyzugolyba.<br> Bumm, giccs, hatásvadász lassított jelenetek, teljesen feleslegesen, undorító, gondoltam magamban. Az áradat azért tetszett, meg Völgyzugoly is. Bár mire Elrond házához ért a történet már annyira el voltam telve a látvánnyal, hogy nem igazán voltam képes fölfogni a képi világ nagyszerűségét.<br> Újabb lassított hobbit öröm, aztán Bilbó egy tizedmásodpercre átváltozott. Ez meg minek! Itt majdnem sírva fakadtam, hogyan lehetett ezt így elrontani. Keményen landoltam a padlón.<br> Nagytanács, utazás, Mória.<br> Kezdtem ismét örvendezni. Na azé' nem annyira rossz e! És tényleg, sőt! Gandalf halála majdnem katarzis. (Azt hiszem az előzmények miatt a majdnem.) Türelmetlenül vártam Lórient, hogy újra lássam a fényt!<br> Jaj, mit műveltek vele :-( A fény és ragyogás helyett borongós szomorúság, s Galadriel még csak el sem mosolyodott. Talán még sírtam is. Egy szegény kislány ki is szaladt a moziból, az anyukája utána...<br> Folyó, orkok, Boromir meghal, a szövetség felbomlik.<br> Döbbenet.<br> <br> Kimentem a moziból, kotortam a zsebemben egy csokit, faltam. És most mi van?<br> Döbbenet.<br> Énem kettészakadt. Tetszett, nem tetszett.<br> Tény, hogy nem erre számítottam.<br> Túl nagyok voltak az elvárásaim. De akkor is! Hogy lehetett ezt így el...! De az meg szenzációs volt...<br> <br> Hazaérve:<br> Milyen volt a film?<br> -@&##@˘^°^Ą@&Ą^-˘tolult az ajkaimra, s csak egy halovány - jó - volt a felelet.<br> Megnézed újra?<br> Erre már végképp nem tudtam mit mondani. Magamban éreztem, hogy elkönyvelték a nem tetszett választ, pedig ez nem volt igaz, de nem tudtam mit mondani.<br> Aznap és másnap is a film hatása alatt voltam, mint akit letaglóztak. Csak jöttem-mentem, és meséltem, részleteket, újra és újra, igen fárasztó lehettem. S kezdett érlelődni bennem egy érzés: P.J. azt hiszem Dark Fantasy-t csinált Tolkien művéből...<br> <br> Azóta jó néhány nap telt el, s azt hiszem sikerült feldolgoznom a film okozta sokkot.<br> A film maga kolosszális.<br> Nem mondom azt, hogy jó, vagy rossz. Van akinek tetszik, van akinek nem. De mindenképpen lenyűgöző, megdöbbentő és földbe döngölő hatású. S mint ilyen, remekmű. A stílusa pedig Dark Fantasy és a tolkieni High Fantasy elegye. (Ezzel lehet egyet nem érteni) <br> Még mindig bosszankodom Lothlórien miatt, de bízom abban hogy a folytatások kiküszöbölik a csorbát. Másrészről pedig egyáltalán nem bosszankodom. Ez egy legenda, s egyre inkább legenda. Egy legendát pedig mindenki másképp mesél el, mindenki hozzátesz egy kicsit, vagy elvesz belőle saját szájíze szerint. S annak örülnék igazán, ha sok-sok alkotás születne még, pl. a Szilmarillokból lehet szemezgetni. Vagy 20 év múlva újraforgatnák, ez úgy is divat manapság.<br> <br> Ennyi<br> Nagyjából.<br> <br> A zenéjét azóta rendszeresen hallgatom.<br> Most pedig megyek moziba, azaz középföldére...<br> <br> <br> No hát ezt bátorkodtam írni.<br> Azóta újra megnéztem és most már határozottan tetszett, minden hibája ellenére.<br> Üdv néktek...<br> Csuhás

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24163 Írta: Anonymous
Éljen!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24162 Írta: Anonymous
Éljen a Gyűrűk Ura

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.638 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére