Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24246 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Én úgy ültem be, hogy jó lesz a film, noha féltem egy picit. De amikor ott voltam minden ellenérzésem elszállt és én a film segítségével egy számomra kevés időre Középföldén voltam. Néhány helyen könnyekig meghatódtam lehet, hogy most ki fogtok nevetni, ha azt mondom, hogy ott hatódtam meg igazán amikor Frodo kihúzza Samut a vízből, majd megölelik egymást és még sok más ilyen jelenet. És azért mert a mai filmekben (tisztelet a kivételnek) csak annyi érzelem van, hogy egy-két szerelmi jelenet (nem olyan mély szerelem, mint Aragorn&Arwen) és vége. Azok akik, azért mert nem képesebb az előbb leirtaknál mélyebb érzelmeket látni, az ne menjen el a GYU-ra és ne is olvassa el a könyvet, mert ez a divat, és ne mondja azt egy rajongóra(jelen példámban rám), hogy GYU-buzi, azért mert szerinte nagyon rossz. Vagy ne nevessen olyan helyeken amikor vki meghal v. megsebesül (pl: amikor 2-szor láttam a közelemben ülők kuncogtak Frodo szenvedésénél, míg én a könnyeimet próbáltam visszafojtani. Bocs, ha kicsit hosszú lett.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24245 Írta: Anonymous
Én bevallom, úgy ültem be a moziba, hogy úgy sem fog tetszeni.Miután nagyképűen elhelyezkedtem a székben,elkezdődött a film.Már az első képsor olyan hatásos volt, hogy akaratlanul is eltátottam a számat.Ahhoz az első csatajelenethez képest a Gladiátoré esti mese...Aztán a film végéig nem is nagyon csuktam be a számat.(bár néha azért eszembe jutott és akkor egy darabig figyeltem rá)A khazad-dum-i résznél pedig előredőltem a székben és leplezetlenül ámuldoztam, le voltam nyűgözve...<br> aztán jött Lothlorien, na az egy kicsit lapos volt, bár ezt nem biztos, hogy mindenki osztja.Amúgy az egész tökéletes, pedig engem nehéz lenyűgözni, mert nagy filmrajongó vagyok, és sokat várok egy filmtől...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24244 Írta: Anonymous
Nagyon tudok sajnálni minden olyan szánalmas alakot, aki azért ül be egy (ilyen) filmre, hogy jókat röhögjön a megható jeleneteknél... de sajnos ez van, ma az a jó fej, aki mindenből viccet csinál, még abból is amiből nem kéne.<br> Nagyon, nagyon szorítok PJ-nek, hogy igenis *legyen* bátorsága meghagyni a mordori Frodó-Samu jeleneteket, és ne törődjön azzal, hogy egy-két paraszt mit gondol, mert a többségnek igenis igénye van rá, hogy lássa ezeket. :) <br> Én könyvön-filmen életemben nem sírtam - valahogy nekem ez nem megy olyan természetesen - de amikor Samu megcsókolja Frodó kezét, és elsírja magát, hát bevallom nekem is könnyes lett a szemem. <br> A filmben nekem egyébként pont az érzelmek, kapcsolatok kihangsúlyozása tetszett a legjobban (homlokcsók, csónakos jelenet, és igen, az Aragorn-Arwen dolog is), szerintem Tolkien bácsi is pont így képzelte volna el. :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24243 Írta: Anonymous
Nekem hálistennek nem voltak rossz élménim bunkóparaszt nézőtársakkal ésatöbbivel. Bár mikor 3-szor néztem a CAMPONÁBA (antireklám), 10 perc után se kép, se hang, utána csak hang, aztán kép is, de mire rájöttek, hogy a lámpát tán le kéne oltani, az még beletelt egy kis időbe.....<br> Szóval, nekem tetszett. Nem egészen olyan, mint a könyv, de ha nagyban megnézed, arról szól. És külön filmként is megállja a helyét. Szereplők királyok, látvány király meg az egész király. Aragorn is király!:)<br> Egy barátnőm mesélte, hogy rá milyen mély benyomást tett a film. Beült egy ásványvizes üveggel. Aztán mikor kiírták, hogy ,,A Gyűrűk Ura'' , felemelte az üveget hogy majd iszik, és mikor kiírták, hogy ,,Rendezte Peter Jackson'' észrevette, hogy nem ivott egy kortyot se, és még mindig a levegőben tartja az üveget!<br> Vannak még fanatikusok. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23829 Írta: Anonymous
Ma néztem meg a filmet. Film ekkora hatást még nem tett rám. Szóval szerintem k**va jól sikerült!! NAgyon jók voltak a helyszínek, és az egész jól megvolt csinálva!! És az Aragorn olyan aranyos:)))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23828 Írta: Anonymous
Annak is aki olvasta, mert az meg tudja, hogyan is történt valójában :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23827 Írta: Anonymous
Igazad van. Annak mindegy, aki nem olvasta a trilógiát...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23826 Írta: Anonymous
Szerintem simán előhúzza és elmondja, hogy visszamenőleg összekovácsolták. Film szempontjából annyira lényegtelen, hogy hol említik meg.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23825 Írta: Anonymous
Vagy talán Gandalf, amikor visszatér a halálból, és összefut velük a Fangornban?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23824 Írta: Anonymous
szerintem a 2. részben kerül majd hozzá, mondjuk Arwen hozza majd neki

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23823 Írta: Anonymous
Eia, <br> a Gyuru keresese c. konyvet ha Pesten vagy, megtalalod a Nyugati Pu. aluljarojaban a konyvesboldtban, szemben a Kaiserral. Ott lattam a trilogiaval egyutt ma reggel.<br> <br> Udv neked

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23822 Írta: Anonymous
Vic: aha. tudom. Összeforr a törött szablya,/S koronás lesz a király. Ugye így van?<br> Egyébként nincs DVD-lejátszóm, sajnos!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23821 Írta: Anonymous
Eglarcarien: lesz egy DVD kiadás a filmről, ami az előzetesek szerint 4.45 perces lesz. Abban bizonyára fény derül a kardokra. Főleg, mivel az a kard igencsak fontos szerepet tölt be a további két részben.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23820 Írta: Anonymous
De akkor hogy kerül hozzá? t.i. a filmen? E-mailben, vagy teleprt, vagy hogy? :) )))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23819 Írta: Anonymous
nincs nála, az egy másik kard, legalábbis eltérőek a markolatok

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23818 Írta: Anonymous
Sziasztok! 15 múltam, 3X olvastam a trilógiát. A filmet szerintem egészen yol összedobták, de azt, hogy mikor kapják meg a cuccokat a tündéktől, és azok mire valók, kár volt kihagyni, mert a későbbiekben fontos lesz...<br> Meg: Szerintetek miért van 5 darabban a Narsil a filmben?<br> Ja, és a filmben Prth Galennél már nála van?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23817 Írta: Anonymous
7 éves korom óta egyiptológusnak kszülök...sziasztok...alapítsunk klubot? ( most 15 vagyok)<br> pusszancs!:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23974 Írta: Anonymous
Az a legidegesitobb, hogy amiket a fiben hibanak tekintek, mind szandekkos.. tehat.. Megalkohattak volna tokeletesen is?! Mellelseg a rendezes zsenialis volt.. a szineszek is.. kitettek magukert.. csaka forgato konyvvel nem ertettem sok helyen egyet..<br> Vegeredmenyben tetszett, csak idegesit amikor olyan hianyokat tamadnak benne, ami a konyvnek pint erossege volt.. pl. a karekterek.. Nem a kulso, hanem a belso. A kozottuk levo kapcsolatok.. A filmben mind leegsyzeruseitve, le konnyitve lett leadva.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23973 Írta: Anonymous
Nekem nagyon tetszett a film. Láttam a Harry Potter-t is, de a Gyűrűk Ura jobb és izgalmasabb nála. A könyvet még nem olvastam, de így is azt mondom: nagyon jóra sikerült. Legjobban a troll és Balrog tetszett, meg a lidércek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23972 Írta: Anonymous
Szerintem is káprázatos volt a film. Tudjátok, kiket nem értek? Azokat A GYuruk Urásokat akiknek jobb dolguk sincs, mint lehúzni a filmet. Kötelességbol, csak mert olyan fene nagy rajongók nem kéne mindenbe belekötni. Ok jobban csinálták volna? Nekem igenis nagyon tetszett. A könyv által bennem keltett varázslatot teljesen visszaadta. Tényleg volt benne némi változtatás, de ez foleg azért volt, mert hogyha az egész Gyuru Szövetsége A-tól Z-ig benne lett volna, akkor kb.5 órán át tartott volna. Néhány váltotatás meg, gondolom a film kedvéért volt.Tényleg volt néhány dolog, amit én is másként csináltam volna, de ez a rendezo fantáziája szerint készült és szerintem így is lenyugözo! A azgulok alatti zene nagyon találó volt. Völgyzugoly pedig gyönyöruen sikerült.A szereplok kiválasztása is super! Legolast például pontosan így képzeltem el. Nagyon jól megcsinálták a méretkülönbségelet. Egyszóval:káprázatos!!!!!!!!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23971 Írta: Anonymous
Hali!<br> Na, vegul megneztem otodjere is!<br> A tapasztalatok:<br> <br> Most tetszett a legjobban, az elso alkalmat kiveve, tobb resznel egeszen meghatodtam...<br> <br> A zene most jobban bejott, igy kap egy plusz pontot, igy mar 7-es.<br> Amikor megjelenik a cim, nagyon uto, ahogy elkezdodik. Ezenkivul nagyon jo meg a gyurus resz (amikor Bilbo habozik), valamint a morias korusok. Az tenyleg borzongato!<br> De a nazgulos zene se rossz. Viszont meg mindig nem hallgatnam magaban.<br> <br> A tobbi maradt amilyen volt.<br> Ja, lattam az elhalado kocsit! Nemcsak a szelvedoje csillog, hanem nehany kepkocoaval arreb latszik a porfelho is, amit huz magaval! Lattam a nezelodo orkot is, valamint a hatulrol forditott kezu kokiralyokat! Nagyon aranyos! :) <br> <br> Ami nem tetszik, hogy tulsagosan is ragaszkodtak 1-2 festmenyhez. Ez onmagaban meg nem lenne baj, mert szinte teljesen megvalositottak oket, nekem valojaban maguk a kepek nem tetszenek (marmint nehany). Pl. A vorosfoki atkeles: egyaltalan nem igy kepzeltem el, a konyvbol sem derul ki, hogy ilyen szuk parkanyon maszkalnanak, szvsz amugy is nincs ember aki ilyen havas jeges parkanyon vegig tudna menni... <br> Addig jo amig caplatnak fel a lejton, utana mar nem kellene (persze akkor kimaradna Szaruman nagyjelenete, dehat a konyvben se volt igy).<br> A masik Galadriel: tenyleg nagyon hasonlit a kephez, de szvsz azon is elegge verszegenyen nez ki, en sokkal eletvidamabbnak kepzelem.<br> <br> Igy mar a film feltornazta magat 9-re nalam (majd a Ket torony kap 9,5-ot, a Kiraly visszater pedig 10-et, remelem ;) .)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23970 Írta: Anonymous
Ej,ez nem pontos.Minden egyes szereplő és statiszta...<br> Így a jó.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23969 Írta: Anonymous
Amikor először láttam,a film után egyszerüen mozdulatlanul ültem a moziszékben és azon gondolkoztam,hogy ez valóság vagy álmodtam az egészet.Szinte még gondolkozni se nagyon tudtam,csak ültem és(gondolom) vágtam a meghatottabnál meghatottabb képeket.Az mellékes,hogy mennyit sírtam és nevettem,mosolyogtam,szomorkodtam,örültem rajta.Szinte nem is hittem el,hogy ez a film létezik.Mert bizony eg ennyire érzelmes,vicces,látványos,csodálatos filmet még nem láttam.Annyira hihetetlen volt.És a zene..Azt már nem is lehet szavakba önteni.Azóta már láttam még 3szor a filmet és itthon is megnéztem jó párszor,de a csoda nem szünt meg.És,hogy a szinészi teljesetményekről is szóljak,szerintem minden egyes statiszta remekül(ez a szó kevés is) játszott.Mindenképpen azt kell,hogy mondjam,2001.jan.10-én megláthattuk a filmtörténet legnagyobb mesterművét.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23968 Írta: Anonymous
Én is négyszer láttam moziban, és már többször is itthon, így elégszer át tudtam magam rágni rajta, hogy véleményt alkothassak. Íme, a véleményem:<br> <br> Nagyon jó!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23967 Írta: Anonymous
Na, most, hogy negyedzer is láttam, és már nem csak a kezdeti lelkesedés hajt, leírom a véleményemet.<br> <br> A látvány csodás, rögtön az elején olyan gyönyörű tájakat mutatnak, hogy szinte tényleg Középföldén érzi magát az ember. <br> A film eleje, a Másodkor: a csata lélegzetelállító, ahogyan felüllről láthatjuk a nagy seregeket. Bár Szauron egy kicsit érdekesen néz ki (nem így élt kiépzeleteimben:), azért az is jó, mikor elkészíti a Gyűrűt, és az is remek, hogy a Gyűrű neki sokkal nagyobb, mint Isildurnak. <br> Gollam harsány s-eji bántották a fülemet, de ez csak a szinkron.<br> Aztán a Megye. Azt hiszem, ez a táj lett a legjobb a filmben, és szívesen néztem volna órákig is Bilbó partiját. Tényleg, mintha csak valaki fölvette volna a bulit házivideóra, annyira természetesnek tánt az egész, hogy a hobbit üregekről ne is szóljak. Zsáklak belülről nagyon jó, szívesen beköltöznék:)<br> Nos Hobbitfalva után, azok a helyek is gyönyörűek, csak hát rövid! <br> Brí. A kidolgozás jó. A hangulat nem. Nem az a kedves, hívogató hely az a fogadó sem. Nagy hiba volt kihagyni Frodó éneklős jelentét, ez a fellökés nem volt valami nagy szám, de ami hiba volt benne, hogy miután lehuzta a Gyűrűt, senki sem lepődött meg, hogy újra látható.<br> Széltető. Hát azt nem így képzeltem el, nem volt ott ennyi ép szobor meg miegymás, de amugy a hiba csak az volt, hogy Frodó nem ugrott neki a nazgulnak, hanem inkább hátrált..<br> Nos, a Gázló. Igazán örültem volna, ha egy szöszi Glorfindel lovagol ki elébük, az a jelenet, mikor Arwent képen csapja egy ág, hát ott eléggé ideges lettem. Az, hogy ő támasztja föl a hullámokat, az még rendben. De amit utána tett... hajjaj... az a sírás azért elég furcsa volt.<br> Völgyzugoly. Nagyon jó! Szerintem gyönyörű lett! Kellemes csalódás volt az Arwen&Aragorn jelenet, a Tanács viszont tul rövid volt. Igazán elhallgattam volna egy kis előadást a Gyűrűről, vagy valamiről. Viszont aranyos volt, ahogy a hobbitok beszaladtak:)<br> Caradhras. hát ez aztán valósághú volt:) csak rövid! és nem értettem, ott hova tűnt a póni?<br> Mória. Az egyik legjobb rész, és ez legalánn - viszonylag - hosszu is! Khazad Dum hídja fantasztikus volt, a troll meg a balrog iszonyatosan valósághű! Gandalf halála után meg nagyon megható, szép volt az, ahogyan az egész szövetség sírt, és látszott az arcukon a gyász, meg az, hogy ezt el sem tudják hinni.<br> Lórien. Egyetlen csalódás a filmben. Nem éppen az a marasztaló, szép hely. Nem hinném, hogy Samunak majd ebben a szép országban fog járni az esze, mikor magukra teríti a tündeköpenyt Mordorban. Galadriel elég hororra sikeredett!<br> Amon Hen. Igazán ijesztő volt, ahogy a Szem megjelent Frodónak. Csak egyetlen bibi, ami engem ugy igazán nem zavar, de talán másokat igen: azt nem említik, hogy mi ez a hely, és hogy Frodó miért is látta azt, amit látott!<br> Boromir átváltozása - mint már irtam - lenyűgöző, pont olyan mint a könyv! na az meg, hogy Frodó még belé is rúg, és ugy szalad el, hát elsemtudom mondani milyen jó! Szerintem Boromir halála sem volt hosszu, sőt, szerintem gyönyörű volt, akárcsak mikor Frodó kimenti Samut a vízből.<br> <br> Szoval, kis hibáival együtt, de én még mindig a legnagyobb filmélménynek tartom:)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #24242 Írta: Anonymous
Aragorn is magát sajnálta volna?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23966 Írta: Anonymous
Na jo, legyen! :) <br> <br> Latvany, kepi vilag: nem kell reszletezni, gyonyoru volt, azok a tajak...<br> Hangulat: nagyon jol megteremtette, elhittem hogy Kozepfolden vagyok, de az en fejemben valahogy meltosagteljesebb (mint egy lassan hompolygo folyo), ezert -1 pont<br> Szereplovalasztas: szerintem igen jol sikerult, nekem Galadriel a kakukktojas ezert -0.5 <br> Tunde mellekszereplok: hat igen, gyengecske, mivel nem kell tul sok szineszi kepzettseg, nem tudom miert lett volna olyan nehez nehany szep ferfit, es gyonyoru not talalni<br> Csatak: nekem tul sok volt, es nagyon veresek, de azert tetszettek, a troll pedig, mint alant latszik nagyon bejott, a balrog se volt kutya, szoval izgi, csak tul sok (ja, es ugyan hatasos volt, de annyira megsem jott be, hogy gyakorlatilag a kozeledo balrog menti meg hoseinket, akiket kb. ezren vettek korbe, megkoszonhetik neki)<br> Szineszi munka: szupi, csak egy-ket parbeszedet kar volt kihagyni a csatak kedveert, Legolast es Gimlit sokkal jobban be lehetett volna mutatni, Pippineket nem kellett volna annyira hubelebalazsnak abrazolni (azert tudtak ok, hova mennek, es mellesleg kiterveltek egy osszeeskuvest), de azert ok volt<br> Esemeny huseg: ezt meg a DVD javithatja, de igazan kar egy-ket reszert az elejen, plusz Bri szvsz ugy hatott, mint egy rablotanya, egy-ket resz meg tok folosleges volt (Szaruman es Gandi parbaja, a palantir poent ilyen konnyeden leloni, Szaruman hegyeket omlaszt)<br> Zene: a filmhez ok, nagyszru hangulati kiegeszito, de egy-ket helyen durvan a Titanicra hajaz, es szvsz egy ekkora kaliberu filmhez minimum egy otthon is hallgathato, lebilincselo klasszikust kellett volna alkotni (hiaba na, igenyes vagyok), amugy eddig nem sok filmzeneert voltam oda<br> Osszhatas: mert mikor elsore kijottem, alig kaptam levegot a nagyszeru erzestol, es ma megyek otodjere <br> Mindez szigoruan az en velemenyem!<br> :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23965 Írta: Anonymous
Én valahogy nem voltam elragadtatva a filmbeli tündéktől. Ők voltak a kedvenceim a könyvben és nagyon vártam őket. Egyetértek azzal, hogy Haldír szörnyű volt meg úgymond túl fiús és erőszakos, egy tünde legyen kecses és mindig csodálatraméltó. Ez a Haldír egyikre sem adott okot. <br> A főtündékkel viszonylag meg voltam elégedve. Legolas és Galadriel nagyon jók voltak, Arwennek csak a szinkronja nem tetszett, de Elrond... Szóval nem is tudom, mert végül is azt a keveset, amit játszott, azt jól csinálta, de ő mégiscsak Smith ügynök. Állandóan röhögnöm kellett, ha megláttam, nem tehetek róla.<br> A szereposztás további részével sem volt gondom, és a film is tetszett, már háromszor megnéztem, és most hétvégén is próbálok rá időt szakítani, de én azt mondom, hogy a könyv sokkal jobb. De ezt ugye nem kell magyarázni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23964 Írta: Anonymous
Völgyzugolyban még csak-csak elmentek. Nade Lórienben... az a ferde orrú Haldír, és mögötte azok a töndék, akikről nem lehetett eldönteni milyen neműek... hát:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #23963 Írta: Anonymous
Ez igaz. Nem is voltak... :) ))

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.720 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére