Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24161 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
noname: Aragorn a filmben _nem_ az Andurillal indul a gyűrűt kisérni. Annak más a markolata. Hogy a filmben mikor kovácsolják újra a Kettétört Kardot, az egyelőre rejtély.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24160 Írta: Anonymous
noname: egyel?re ne ess neki Gimli fejszéjével a német WB-nek; az ajándékátadás nem került bele a movie cut-ba, majd a dvd-n lesznek rajta, több más, kimaradt jelenettel

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24159 Írta: Anonymous
kB. 14 éve voltam egy barátomnál, neki megvolt a GYU könyv. Megmutatta, a kezembe fogtam, lapozgattam, emlékszem a függelékekre is. Azt hiszem, éppen olvasta, nem adta oda akkor. Bár, talán kicsit meg is rettentem a bonyolultságától, a hosszától (nagyon fiatal voltam még). És utána elfelejtődött a dolog bennem, pedig nagyon nyitott vagyok amúgy a fantáziába ágyalt igaz valóság iránt. Más dolgok jöttek-mentek, sokszáz más könyv, más világ. És most 14 év után ismét a kezembe veszem a könyvet. Teljesen más szemmel, más élettel és elolvasom és megnézem és átjár a gyönyörűség és a hála, hogy segít élni, örülni, küzdeni, szeretni. Ideák, melyeket vágyunk magunkká tenni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24158 Írta: Anonymous
Üdvözlet Mindenkinek! <br> Csak egy-két dologhoz szeretnék hozzászólni, nem tudtam végigolvasni<br> minden hozzászólást, elnézést, ha ismétlés... <br> One Film to rule them all... <br> Ennyi a lényeg! <br> Egyebekben: a filmet sajnos a WB német részlege forgalmazza nálunk, és lesír a szinkronról, hogy mennyire vagyunk fontosak számukra: semennyire. Kb. 15 percet egyszeríen kitrancsíroztak a filmból, itt veszhetett el pl., hogy Gandalf hogyan szerez magának új botot (ezt még nem tudtam ellenőrizni, de gyanítom). Továbbá biztosan tudom, hogy a tünde köpenyek és csatok átadása totál kiesett, noha az eredetiben benne volt: az utolsó trailerben, mikor Gimli kimondja: <br> And my axe! <br> a következő snittben (01:11-nél)a sorban álló Gyűrűszövetséggel zemben álló tündék lépnek hátra. Ez a köpenyek és csatok átadása, a magyar verzióból teljesen ki lett hagyva. Csak Galadriel adja át az üvegcsét. Aztán, látjuk Aragornt és Boromirt beszélgetni az Anduril fölött, de hogy Aragorn magával is viszi, azt megintcsak homály fedi... És Samu kötele? Szóval szerintem itt a kolbász-zabálók CEMEA térséggel kapcsolatos hozzáállása érhető tetten: nekik ez így is jó lesz. <br> Még egy adalék: mikor kiderült, hogy nem lesz bemutató dec. 19-én, egy barátom felhívta a céget. Azt mondták nem lesz feliratos változat, _csak_ szinkron, mivel a _gyerekek_ nehezen tudnak olvasni, és hát ugye ez mese, gyerekeknek... <br> Ennyit a market-droidokról, még annyit fűznék hozzá, hogy hálistennekmágiscsak lett feliratos verzió! Ennek azért örülök, mert a magyar szinkronban szerintem Gandalf és Gimli hangja kifejezetten nem sikerült, az eredetihez képest - Bács Ferencet egyébként nagyon szeretem, de egyáltalán nem Gandalfos, tessék az eredeti hanggal összehasonlí1tani. Huh! Hiretlen ennyi lett, egyszóval alig várom a rendezői verziót, szvsz. DVD-n másért pénzt adni nem szabad...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24157 Írta: Anonymous
Én is azt hiszem, hogy Tolkien nevét ismerni kellene. Az általános műveltségbe szerintem bele tartozna. És ez ami nagyon jó a filmben, hogy még ismertebbé teszi a könyvet. Aki pedig a film után sem akarja elolvasni, annak úgyis mindegy. Aki meg kézbe veszi a könyvet, azt elragadja ez a csodálatos világ!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24156 Írta: Anonymous
köszi manwe barátom!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24155 Írta: Anonymous
btomah: Ez a beszéd!:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24154 Írta: Anonymous
Ezt most azok nevében írom, akik a film hatására szerelmesedtek bele a tolkieni világba, akik még nem ismerték azelőtt a GYU-t. Az a véleményem, hogy nem az a fontos, hogy ki mikor, miért olvasta el a könyvet vagy nézte meg a filmet. Lehet itt divatról, kultuszról, médiáról meg effélékről érvelni. De könyörgöm miért fontos ez? Ha a film nem jelent volna meg, valószínűleg még most sem ismerném a GYU-t. És még rengetegen nem. Ezért lehet, hogy lemaradottabbak, de kevesebbek vagy 'plazapatkányok' bizony nem vagyunk. Igazán boldog vagyok, hogy megismerhettem ezt a gyönyörű világot. És aki szereti már régtől Tolkient, és itt médiafelfújásról, meg dino-kultuszról beszél, annak inkább örülnie kellene, hogy száz mozinéző közül akár tíz, húsz vagy akármennyi új érdeklődő lesz, aki szintén tud majd úgy lelkesedni e történetekért, mint ti. Másrészt meg ami a legfontosabb, az az, hogy a te szívedben hogy él a dolog, mindenki mástól függetlenül.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24153 Írta: Anonymous
wigwam: a Legenda ötven éve töretlen. A dinó-kultusz nem.<br> <br> Lamorak: érdekes a soorend, Te miért raktad a Babót a Gy.U. után?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24152 Írta: Anonymous
A Bridges Johnsról meg a kolléganőről. Sajnos sok embernek nincsen tudatában hogy Tolkien volt a Fantasy irodalom megteremtője. Előszőr ő alkotta meg ezt az irányzatot A Gyűrűk Urával. Sok mindent kell tanulnunk irodalombol, de ezt azért mégicsak megemlíthetnék nem így gondoljátok?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24151 Írta: Anonymous
Meg van!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24150 Írta: Anonymous
Előzzük meg a mentem, néztem, ... topicot.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24149 Írta: Anonymous
Draga Findulias!<br> <br> Bocsasd meg Feketekardnak hogy nem maradt hu hozzad! Csak Glaurung a sarkany armanya vette el az eszemet, de ez okozta kesobb a vegzetem is! Talalkozunk Erunal, ha eljon a veg! A valak kiserjek utadat!<br> <br> :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24148 Írta: Anonymous
Én tiszteletben tartom mindenkinek azt a jogát, hogy elmondhatja a véleményét bármiről. Ezért FÓRUM. Vagy nem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24147 Írta: Anonymous
Azt hiszem az a baj, hogy sokan a filmhez kapcsolják a könyvet, és nem a könyvhöz a filmet. Erre akkor jöttem rá, amikor anyukám kolléganője (huszonéves, főiskolát végzett) azt hitte, hogy a Gyűrűk urát most írták. Biztos arra gondolt, hogy olyan, mint a Bridget Jones naplója, vagy a Harry Potter. Siralmas. Éppen ezért ők sosem fogják megérteni, hogy miért olyan fontos ez a film. És miért nem fog sose elmúlni a könyv népszerűsége. Sőt szerintem a filmet is nemzedékek fogják nézni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24146 Írta: Anonymous
Dwin: Ebben igazad van. Ha bejön egy-két 'Gríma' és nekik is van véleményük, akkor nekünk mért ne legyen?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24145 Írta: Anonymous
Én nem voltam dino őrült, viszont már akkor is szerettem Tolkien-t és a fantasyt. Vannak ugyan divatemberek, de hol nincsenek? aki viszont egyszer megszerette úgy igazán Tolkien világát, az mindig is szeretni fogja.<br> Érdekes. wigwam azt mondta (és ezt már más 'kritikusoknál' is megfigyeltem, hogy a saját véleményének a szabadságát tiszteletben tartja, de ha valaki mást mond mint ő, akkor az már elnyomás. Pedig nekünk, Tolkien rajongóknak is lehet véleményünk. <br> Az teljesen más tészta, hogy most a filmel ez az egész sokkal jobban előtérbe került és így jó céltáblát nyújt egy két kígyónyelvűnek...<br> (Akit esetlegesen megsértettem ezzel a szöveggel, attól elnézést kérek, de NEKEM IS LEHET SZABAD VÉLEMÉNYEM!)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24144 Írta: Anonymous
wigwam:ez a legenda idősebb, mint a dinos őrület és még mindig nem múlt el. A Filmnek köszönhetően, most sok 'rajongóval' gazdagult, de utána egy idővel lehet, hogy elmúlik. De a Legenda nem.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24143 Írta: Anonymous
Elnezest kerek mindenkitol akinek esteleg elvettem volna a kedvet. Azt gondoltam, hogy ez egy forum es szabad velemeny nyilvanitas van. Tevedtem (nem olvastam pontosan el a topic cimet ;o) egyebkent ez az orulet tenyleg egy csoppet sem emlekesztett a dinos orultre a Jurasic Park utan? Minden gyerek kivulrol-belulrol tudta az egyes dinok nevet, mindenki dino kutato akart akoriban lenni. Elmult. Sajnallak bnneteket is, mert ez is csak ELMULIK. Tovabbi jo varakozast Mindenkinek! Tiszteletem! meg vlmi: FREE TRUFA & PIPPIN ;o)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24142 Írta: Anonymous
Bocs, de most ki kell szállnom. Holnap ugyanitt. Üdv mindenkinek!<br> Őrizzétek gyönyörű lelketeket! 'Egy öregember'

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24141 Írta: Anonymous
Nyilván nem tudnék pontosat mondani, csak annyit, hogy az átlag 14-17 korhatáron felülre. Hogy azon belül hova, fogalmam sincs. Még nem írtál eleget, hogy behatároljalak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24140 Írta: Anonymous
Tudjátok mit? Megyek és megveszem a 'BÓTBA'. Még ma délután. Lesz ami lesz. Úgyis fogynom kell...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24139 Írta: Anonymous
Köszi Lamorak! Megpróbálom követni a sorrendet. Vannak sejtéseim a rajongói korcsoportot illetően itt a fórumon, azonban én már annyiféle korosztályból találkoztam rajongókkal és olyan gyerekded lelkesedéssel beszéltek a könyvről és filmről egyaránt, hogy gőzöm sincs már látatlanban, hogy hány évesek lehettek. De hiszen ez nem is fontos. Te milyen korosztályba sorolnál engem egyébként?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24138 Írta: Anonymous
Sajnálom! Abban viszont egyetértek, hogy Liv Tyler gyönyörű!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24137 Írta: Anonymous
Lamorak: en BP-en az Eiffel-ben neha lattam a legelso magyar kiadast! De cirka 4-5000 HUF-ot kertek erte

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24136 Írta: Anonymous
btomath: nemigen erdemes antikvariumban kutakodni. Ritkan kapni a GYU-t es akkor se olcsobb mint a boltban az uj...<br> Ugyhogy ha esetleg raszanod magad, akkor szerintem vedd meg konyvesboltban ujonnan, meg kaphato jopar helyen.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24135 Írta: Anonymous
Érdekes, én sosem láttam még GyU-t antikvárban, nem csak vidéken, hanem Pesten sem. Tényleg soha, pedig elég régen járom az antikvárokat. De nem olyan drága az újonan sem, legfeljebb nem kell a díszkiadást megvenni. Régen még volt paperback is. Én a magyar GyU-mat még 200 ft-ért vettem annak idején (nagyjából ki lehet számítani, mikor volt).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24134 Írta: Anonymous
Pécsen élek, minden antikváriumban megnéztem már, gondolhatod! De nincs, nincs és nincs. Szerintem mindenki beizgult rá és elvitték vagy pedig nem is volt. Sajna itt nincs olyan sok antikvárium, mint Pesten. De azért kitartás! Amúgy meg Legolasért és Gandalfért akármikor, akárhányszor megnézném a filmet. Szerintem Őket játszották a legjobban.(Na meg Liv Tyler, ő egyszerűen gyönyörű!)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24133 Írta: Anonymous
Tényleg, rakjunk össze egy olvasási sorrendet btomah-nak, hogy most mit és milyen sorrendben kell elolvasnia!<br> Szerintem: GyU--Hobbit--Szilmarilok--Carpenter--Gyűrű keresése--Elveszett mesék, és a kisebbek (Farmes Giles, Leaf by Niggle, stb. stb.) a nagyjából a Hobbit után bármikor.<br> <br> Ha jól sejtem, btomah, te nem vagy teljesen a 'rajongói korcsoport' (nem akarok senkit sem megsérteni, Isten ments, csak hát vannak statisztikus alapú tények...), és ezért tök érdekes, ahogy reagálsz. Tényleg ajánlom, hogy olvasd el a szövegeket, és közben, ha van időd, figyeld a fórumokat (itt és Völgyzugolyon is). Nagyon kíváncsi vagyok a friss olvasók reakcióira.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24132 Írta: Anonymous
btomah! Nézd meg antikváruimban, párszor már láttam igen jó árom! Csak hát kicsit utána kell járni! Amúgy ha már itt tartunk, én már jan.9.-én megszereztem a CD-t! Ezzel annyi a baj, hogy egész nap csak ezt fogod nézni! :) De nem fogod megbánni!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.696 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére