-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Vélemények, kritikák
Vélemények, kritikák
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23935
Írta: Anonymous
Dwin Odiff: Ha beleszerett Legolasba, de nem bírja megjegyezni a nevét, akkor lehet.
)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23934
Findulas: Lehet, hogy ugyan az a barátnőnk? Csak abból gondolom, mert az enyém is ezt kérdezte...
=
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23933
Aki nem olvasta a könyvet, annak néhol tényleg voltak gondjai a megértéssel. <br> Amikor Boromir megfújja a kürtöt, és Aragornék meghallják, Legolas felkiált: Gondor kürtje. Erre a barátnőm: Ki az a Gondor?!<br> Majdnem elröhögtem magam, pedig akkor már Boromirt sirattam.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23811
Skacok! Idézet a Szilmarilokból:<br> <br> +De a kard szilánkjait sok-sok embernemzedéken át őrizték Isildur örökösei, s vérvonaluk is megmaradt töretlenül.<br> <br> Magyarul a kard több részletben van (mint egy brazil filmsorozat). A kettétört kard szóról-szóra nem igazán szerencsés, de jól érzékelteti a hátteret és prózaibb, mint az eltört, vagy széttört kard.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23932
Alyr. A Bilbó odaadja a Gyűrűt Gandalfnak hozzászólásodhoz az a logikus, ami a filmben van, hiszen valóban a Gyűrű hatalma nő meg, azaz pl. a többi gyűrű feletti hatalma (is).<br> <br> Írtam már, hogy a kettétört kard valóban több szilánkra tört a mitológia szerint?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23931
Nos, akkor én most rettentő off-topic módon elköszönök. Mindenkinek jóccakát!!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23930
A Levél benne van a J.R.R. Tolkien meséi c. könyvben is, azt mostanában adták ki.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23929
Az első fele egy tanulmány a tündérmesékről, a második meg egy - szerintem - metaforikus történet, de erről lehetne vitázni (ti. hogy metaforikus-e). És ebben a kiadásban benne van egy költemény, a Mythopoeia.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23927
Az Unfinished Tales-t adták ki magyarul A Gyűrű keresése címmel. A Fa és Levéllel nekem szerencsém volt, mert csak egy helyen láttam életemben, és azt rögtön megvettem.<br> Olyan hülyeség, hogy ilyen címekkel adták ki magyarul a könyveket. A Fa és Levél teljes címe is ebben a kiadásban: A Gyűrű nyomán - Fa és Levél. És az Unfinished Tales-hez sem kapcsoltam volna a Gyűrűt. Csak hát abban az időben még muszáj volt valahogy összekapcsolni A Gyűrűk Urával.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23810
Olórin: HÁt most nagyon nagyokat nevetek, de nem merem egyszerű módon írni, mert hát végülis ez nem cset(erdő)!!!<br> ''Dodge ThiS''!!!
)))))))))))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23926
A Gyűrű Keresése nekem csak angolul van meg, az Unfinished Tales kötetben. A Fa és Levél nincs meg
<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23809
ennek a HUMORban lenne a helye, de mindegy:<br> <br> Trufa vs. Nazgúl, Mátrix módra:<br> <br> Trufa megáll a nazgúl mellett, aki már ráfogta a buzogányt Éowynre, de most ránéz a hobbitra.<br> <br> Trufa:<br> -- Dodge this! -- és belebök a nazgúl lábába.<br> <br> Nazgúl:<br> (lassítva hanyattesik.)<br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23925
Az első körös jelentkezésű rajongók viszont nem is tudnak mást olvasni. A szilmarilokat kivéve nagyon régóta nem láttam egyetlen Elveszett mesék könyve vagy A Gyűrű keresése példányt sem, a Fa és Levélről nem is beszélve.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23808
vagy nem kiragadná a kezéből, hanem leharapná az ujját mint Gollam! (ez már kicsit tul horror lenne
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23807
esetleg szerez egy fáklyát (ugy simán, mintahogy a mosópor reklámokba a hátukmögül előkapják a mosószert:) és bedobja a nazgul köpenye alá
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23924
És persze én sem mondhatom, hogy mindent ismerek a témában... Korántsem... Bőven van még mit tanulnom... Pont ez benne a jó. Ahogy Tolkient ezt megfogalmazta.<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23805
Sesy: De??<br> <br> Olórin: Ja! Elvágja az inakat a lábában! De az nem elég látványos! Lehet hogy egy pörgővel elintézi, vagy egy tortát dob a képébe(mérgezettet persze), vagy elgáncsolja, vagy direkt rossz irányba igazítja útba, mondjuk a fanyűvők fele, akik úgyis megverik!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23806
Maximum majd az is Arwen műve lesz. Még azon se csodálkoznék, ha ő ragadná ki a Katlanban Frodó kezéből a Gyűrűt - de persze ő habozás nélkül beledobná. <br> Bocsánat, csak még mindig nem tudom megemészteni, hogy Arwenből egy 2000 éves Jean d'Arcot csináltak
(
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23923
Lalaith:<br> <br> remélem, hogy igazad van. Inkább úgy tompítanám a megfogalmazásomat, hogy a kezdőbb, első körös lelkesedésű Tolkien olvasók...
<br> <br> Természetesen én is arra buzdítok mindenkit a környezetemben, hogy ne érje be az alap regénnyel...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23804
Olórin: Bocs, nem néztem az ágbogakat, sem azt,hogy már megvitattátok. Harmadszorra figyelmesebben nézem a filmet + a fórumokat is (csak egy kicsit sok téma van..a)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23922
Olórin:<br> Remélhetőleg nem. De aki nem olvasta a könyvet, annak tök mindegy. Az úgyse fog megjegyezni egyszerre ennyi infót, se a baromságot, se az igazat.<br> Viszont valahol írtad - lehet, hogy már egy előző napon egy más topicban - hogy a magyarországi Tolkien rajongók nagyrésze csak A babót meg A Gyűrűk Urát olvasta. Nos, szerintem ez nem igaz, ugyanis ha valaki rajongó, az azt jelenti, hogy nem éri be két könyvvel, hanem mindenre kíváncsi. Különösen igaz ez olyan mű esetében, aminek a hátteréről többet megtudsz, ha elolvasod a többi könyvet is.<br> <br> ''Azt hiszem, A Gyűrűk Ura varázsa abban rejlik, hogy a háttérben időnként feltűnik a történelem egy-egy darabkája; olyasmi ez, mint amikor egy messzi szigetet vagy egy távoli város tornyát pillantjuk meg, amint egy pillanatra kivillan a ködből. Ha elérjük, oda a varázslat - hacsak nincsenek a távolban további elérhetetlen tájak.''<br> (J.R.R. Tolkien)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23803
BOMBADIL:<br> <br> Ez tényleg érdekes lesz. Valahol valsz beiktatnak valami beszélgetést, ahogy Aragorn elmondja a kardok eredetét, az Angmar elleni háborúkat meg a különleges erejüket. <br> <br> Ha ezt kihagyják, akkor az gáz.<br> <br> Arra nem is merek gondolni, hogy kihagyják a ''Trufa lábon nyesi a főnazgúlt'' jelenetet...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23801
Igen, és az új botjában van egy kristály is, ami világít Khazad-dúmban!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23800
az viszont érdekes, hogy a hobbitok csak ugy vakon megbíztak Aragornba:) pedig igazán nem volt velük kedves:))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23799
GLORTAUREL:<br> <br> A bot-kérdés már le van zárva.<br> <br> Másik botot használ utána. Ha jobban megnézed, a botok felső ágbogas vége más alakú.<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23797
Ha már fegyvereknél tartotok: Gandalfhoz hogyan került vissza a botja vasudvardi fogsága után?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23798
Lehet, hogy kardhajító bajnokságot tervezett a dúnadán cimboráival, csak az a fránya háború közbejött...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23921
de az olyan furcsa volt, hogy mikor bementek Mória kapuján, Gimli ott beszélt a fényes fogadtatásról, pedig szerintem már ott elég kihaltnak tűnt a bánya...
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Vélemények, kritikák
Oldalmegjelenítési idő: 0.663 másodperc