-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Vélemények, kritikák
Vélemények, kritikák
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23795
Írta: Anonymous
várjatok! A filmmel kapcsolatban van egy érdekes észrevételem, amit lehet, hogy már más is észrevett, de mindegy...<br> SZóval: a hobbitok a könyvben a sírbuckákból szerzik kardjukat... Ezek a kardok értékes ősi pengék, melyek erejéről a megye lakosai mit sem tudnak...<br> Ám! MOst olvasom újra a Király vissatért c. uttsó részt, amiben ugye Trufiádok győzi le végül a Kilencek vezérét! MÉgpedig azzal a karddal amit ott talált a sírbuckákon, és ami egy igen nagyhatalmú fegyver a John Roland Bácsi szerint...<br> Ami a filmet illeti, ott Elessar adja nekik a kardot, Széltetőn!<br> Akkor most hogy lesz ez a harmadik részben? Félek sok lesz még a változtatás...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23796
de az tényleg hülyeség... mert gondolom Aragorn ugy tudta, hogy 2 hobbittal fog találkozni, de az a plusz két kard csak tartalékban nála volt?
)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23920
''Te csúnya, nagy balrog, most büntetésből eléneklem neked az entasszonyok történetét két oktávval magasabban!!'' - elképzeltem
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23918
Az a baj, hogy mi itt jókat vihogunk, de sok emberke fejében, az ilyen barom cikkek miatt, olyan zűrzavar lesz, hogy ihaj.<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23919
Lalaith a kis cseles!<br> gondoljatok bele, amig az ent elmondja a mondókáját a balrognak riasztás képen:))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23794
LAKOTA:<br> <br> jaj bocs!<br> nem állt szándékomban, tényleg figyelmetlen voltam...<br> <br> Egy másik fórumon pont erről vitáztak, és még bennem volt a lendület, azt hittem, te is rosszul tudod.<br> <br> Nincs harag, ugye?
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23917
DDDD<br> (Tudom, hogy ilyen chat-jellegű dolgokat nem lehet művelni, ezért írtam ide ezt a szöveget, hogy többnek tűnjön.)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23792
Ha figyelsz azt írtam, a Könyvben megkapja, a filmben nem...<br> Néha hasznosabb elolvasni mégegyszer vmit mielőtt letámadod a szerzőt...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23793
LALAITH:<br> <br> heheh, igen, én is említettem valahol az öt karddal mászkáló Aragornt...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23916
azért elég érdekes lett volna, ahogy Móriában vonulnak az entek
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23791
Szerintem ha alapból négy tündetőrrel a köpenye alatt járkál, hogy azt elosztogassa az arratévedt hobbitoknak, egy vacak, kicsorbult penge igazán részletkérdés...
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23789
Nem kapná meg a Narsilt Aragorn?<br> <br> Hmmm.<br> <br> Idézet a GYU-ból:<br> (Bríben, amikor már megismerkedtek Vándorral és Frodó végre kézhez kapja Gandalf levelét)<br> <i>'' -- Honnan tudtad, hogy a vers benne van Gandalf levelében, ha nem is olvastad? -- kérdezte Frodó.<br> -- Nem tudtam -- felelte Vándor. -- De Aragorn vagyok... -- Kivonta a kardját: látták, hogy a penge csakugyan el van törve, egy-két arasszal a markolat alatt...''</i><br> <br> Nos?
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23790
Azért nem kapja meg a Narsilt, mert már nála van...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23915
Hümm-hümm, ezeket a Balrogokat most nagyon elkalapáljuk...
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23914
'' - Gandalf, mi ez a dobolás? - kérdezte Frodó. Gandalf arca elsötétül:<br> - Orkok.<br> - És ez a furcsa mormogás?<br> - Jönnek az entek, jipíííí!! - így a bölcs mágus.''<br> Na jó, tudom, ez nem az a topic...
)<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23788
Bocs természetesen a Narsilt nem kapja meg a Vándor...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23912
sa:<br> <br> LOL, ez a Glamdringos hüjjeség is jó...<br> <br> A Mória tárnáiban bandába verődve bolyongó, balrogverő enteken még most is röhögök, ha elképzelem őket...<br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23787
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak két dolog miatt Írok: ma láttam másodszor a filmet (előszőr 10-én), és most már biztos, hogy elolvasom a könyvet. Fanatikus barátnőmnek köszönhetően aki folyton ezeken az oldalakon lóg, direkt figyeltem néhány ma dologra, amit ezen a fórumon kifogásoltak: azért nem mutatják, hogy Aragorn megkaoja a Nasuilt, mert nem kapja meg! Tudom a könyvben úgy van, de ha figyelsz látod, hogy nem azzal harcol. Szóval mégiscsak szuperhős...
A kővé vált trollokat sem hagyták ki, ott vannak amikor Frodó sebesülése után megpihennek (Arwen belépője előtt). Csak ennyit akartam, bocs, ha ismételetem vkit..
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23911
Bombadil: ez az! Én is pont erre gondoltam!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23910
Épp most jöttem, és elolvasgattam itten a témát, és a véleményeket, és megintcsak nem értem Dalamart. Salvatore nagyon jó, a Dragonlance nagyon jó, olvastam mindkét szériát (a sötét elfeket épp egy hónapja fejeztem be) és persze nagyon tetszett. De ha Dalamar figyelmesen elolvasná..., ez hülyeség nem kell figyelmesen elolvasni, elég csak összehasonlítani őket, a vak is észre veszi, hogy ma minden fantasy-regény Tolkienból nőtt ki, és egyet sem tudok mondani, amely ne tartalmazna legalább 252ezer elemet a GYU-ból! De ezek csak ''elemek''!!!<br> Hiába! A Fantasy az fantasy, a GYU, az GYU... A GYU-ból az utódok csináltak fantasyt! De az igazából nem az, mert az utódók nem tudtak, és nem is tudhattak, felnőni hozzá! A fantasy, a GYU utódainak műfaja!<br> Szerintem...<br> <br> <br> Amúgy a Freestart direkt dob le mostanában mindig???
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23909
azért ez se semmi:<br> Glamdring<br> Gandalf ősi, varázserejű kardja. Pengéjébe fényes tünde-rúnák vannak vésve és a kard ragyogni kezd, ha <b>ellenség</b> van a közelben.<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23786
Círdan:<br> <br> ??????<br> <br> Mi van?<br> <br> Ha olvastad a könyveket, egyértelműen leírják, pl. a GYU Függelékében is, hogy a Narsil azért tört el, mert amikor Szauron levágta Elendilt, Elendil ráesett, a saját kardjára és az eltört alatta (hogy ténylegesen hány silánkra, az most mindegy). De Szauron is földre került.<br> <br> Isildur EZUTÁN kapta fel a markolati csonkot, és levágta vele Szauron ujjáról a Gyűrűt.<br> <br> Érdekes koncepcióid vannak -- de ha valami egyértelmű, akkor mivégre?<br> <br> Ja, amúgy meg a Narsil neve a Nap és a Hold nevének összetétele, mert a Nap és a Hold fénye villogott a pengéjén, amikor Elendil kihúzta. Bár ez nem ide tartozik...<br> <br>
<br> <br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23908
De ennek az a másik oldala, hogy nem lehet mindenkitől elvárni, hogy teljesen ''szakértő'' legyen a dolgokban. Az nem is lenne jó, ha mindenki kívülről fújná Középfölde történetét. Így legalább meg röhöghetünk egy jót.
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23907
Tulajdonképpen az is lehet, hogy csak mi vagyunk ilyen kukacoskodók. A móriai enteket kivéve azért nem is lenne laikus szemmel nézve olyan vészes a dolog, de így röhejes. Mindig jókat lehet derülni az olyan cikkeken, amiket laikusok írtak, és égbekiáltó baromságok vannak benne.<br> És azért a Cinema se volt semmi...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23905
Az oké, hogy esznek emberhúst, de ez úgy volt leírva, mintha CSAK ÉS KIZÁRÓLAG emberhúst ennének. Ja és mellesleg az elején még orkok voltak, a cikk végén már egy trollfajta.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23903
hah<br> <br> az uruk-haik valóban esznek emberhúst, de az entekről írt szöveg sült bolondság...<br> <br> Entek a balrog ellen?? Mi van?? (valószínűleg beütötték valamibe a buksi fejüket ott az eleven-nél...)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #23902
Na, ettől a cikktől frászt kaptam!<br> Az ugrott be legelőször, hogy pont olyan, mint a rövid történetismertetések, amik a lapozgatós szerepjáték könyveknek az elején szoktak lenni. Vagy inkább rosszabb.<br> Kedvencem: az Uruk-Haik ''emberhúst esznek'', valamint:<br> ''Entek<br> Hatalmas és csodálatos félig fa félig ember lények, akik a Fangorn-erdőt védik. Ők mentik meg Pippint és Trufát, segítenek Gandalfnak a Balrog elleni harcban...''<br> Az emberi butaságnak nincsenek határai...
))
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Vélemények, kritikák
Oldalmegjelenítési idő: 0.903 másodperc