Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24050 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Eia: azért nem vettem ennyire komolyan :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24049 Írta: Anonymous
onering:egy másolattól aligha várhatod, hogy láthatatlan legyél..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24048 Írta: Anonymous
Sziasztok! Gyűrűtémában szólnék hozzá: a Ster-es banda megcsináltatta egy ötvössel a 20 gyűrűt (1-3-7-9), és kisorsolják azok között, akik az első egy hónapban megnézik valamelyik mozijukban (Westend, Campona) a filmet. Megnézegettem a gyűrűket egész közelről, mert mi csináltuk a megnyitó-showt a Westendben, és nem lettek rosszak :) )) Az EGY gyönyörű, hihetetlenül szép! A többi is jól néz ki (lányrajongóknak elkeserítésként: csak az egyik tünde-gyűrű lett női méret, az összes többi férfi) Ja, és nem lettem láthatatlan az EGYtől :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24047 Írta: Anonymous
Morgana: Én nem voltam kiakadva, minden tisztelet neki, csak a szövege nem tetszett..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24046 Írta: Anonymous
Pedig már kezdtem beleélni magam. Igaz ez már az elején elvetélt ötlet volt. :( =

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23781 Írta: Anonymous
Sziasztok! A Kettétört Kard kapcsán korábban egyikőtök írta, hogy az eredeti angol szöveg csak mint a kard amelyik eltört említi, ha jól értettem. Így akár több darabra is törhetett. Nem zárom ki ezt a lehetőséget, de a napokban Tolkient olvasgatva más megoldásra jutottam:<br> 1. Mikor Szauron jobb kezéről - a hatalom jobbja - levágják a Gyűrűt, a kard az ütéstől és a megtámadott emberfeletti mivoltából fakadóan eltörik, amennyiben Szauron a jégnél is hidegebb lenne még elképzelhető, hogy akár egy öntöttvas szinte szilánkokra robban a penge, de hát Szauron tűz jellegü (lásd Isildur mit mond a Gyűrrűről - 369. oldal az 1995-ös kiadásban)így szerintem inkább elfogadható, hogy ott ahol a kard a kézfejet érte a kovácsolt, edzet acél elpattant és a kerd kettétört.<br> 2. A ketté törésnek szimbolikus értelme is van és ezt fontosnak gondolom. Az Isildur leszármazottak feletti baljó jel ez bizonyos értelemben az északi királyság vesztére utal, mintahogy az újjákovácsolás pedig a feléledést, a királyság újbóli felemelkedését jelzi. A kard kettétörése a hatalomban való törést (bizonyos értelemben bukás)szimbolizálja.<br> 3.Tolkien, Unfinished Tales, London 1990 magyar fordításának II. kötete, amely a Gyűrű Keresése címen jelent meg a 7 - 20 oldalakon Tolkien rövid leírását tartalmazza Isildur halálának körülményeiről itt az szerepel:<br> a Narsil két darabját és hozzá a hüvelyt.<br> Így én a tényleges ketté törésre szavaznék, már csak azért is, mert olyan szép magyarul ez az alliteráló, eposzi jelzős, ritmusos magyar szókapcsolat: Kettétört Kard.<br> Nem cáfolatként írom mindezt, de izgalmas volt kutakodni egy kicsit e témában.<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23780 Írta: Anonymous
Itt lehet aláírni petíciót arról, hogy a DVD és Home Video kiadásban legyenek benne a leforgatott, de a moziból kimaradt részek:<br> www.petitiononline.com/LoTRdvd/

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23779 Írta: Anonymous
Eia<br> Mivel már jó néhányszor olvastam,rögzült már a kép, ha esetleg Moriát kiegészítem a filmben látottakkal nem is baj, mert azt pont igy képzeltem el.<br> <br> Más:az előzetes hírek alapján féltem, hogy Arwen szerepét eltúlozzák (amikor először olvastam a könyvet nem is értettem mért nem kell Aragornnak az a szegény rohani leányzó), de szerintem ennyi teljesen egészséges dolog volt. Az üldözési jelenetnél, ha a nézők akarata tovább vihette volna a fehér lovat a fekete lovasok csak kondenzcsikot láttak volna.<br> <br> Én még egy filmnél sem éreztem úgy, hogy a közönség ennyire együtt élt volna a szereplőkkel.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24045 Írta: Anonymous
Megsem lesz Bombadil a DVD-n... kar ... :( (((

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24044 Írta: Anonymous
Morgana,<br> <br> izé... nem tudom... mire is gondolsz pontosan?<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24043 Írta: Anonymous
Én nagyon ki voltam anno akadva, hogy egy Mátrixos ügynök alakítsa Elrondot, de ezennel minden megjegyzésemet ünnepélyesen visszavonom.<br> :) <br> <br> Olórin: Az Egy kerek szépsége?... Hűűű, ugye tudod, mit is jelenthetne ez a mondat?...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24041 Írta: Anonymous
Az se rossz ötlet, és mennyivel olcsóbb! :o ) Pedig olyan jól elterveztem. Biztos nem hordtam volna, mert alapvetően nem szeretem az arany ékszereket, de egy bőrláncra akartam fűzni és a nyakamba akasztani... Na mindegy, egyszer csakazértis megcsináltatom. Feltéve, ha találok olyan aranyművest, aki nem küld el melegebb éghajlatra, mikor meglátja, hogy mit kéne belevésni... :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24042 Írta: Anonymous
Nekem ami még nagyon tetszett a filmben: ahogy a méretarányokat megcsinálták! Annyira élethű, ahogy egymás mellett állnak az emberek és hobbitok, vagy a tündék és a törpök. Ez nagyon tetszett a filmben:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24040 Írta: Anonymous
Lalaith: Nekem az volt a tervem, hogy veszek valami bizsut, a feliratot meg ráragasztom, aztán menőzök a többiekenek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24039 Írta: Anonymous
Olórin:<br> Komolyan piacra dobták a Gyűrűt?? Nemá'!! Kb. fél éve elhatároztam, hogy csináltatok magamnak egy ugyanolyan gyűrűt, ha lesz rá keret... De akkor már nem... Ellopták az ötletemet! Tolvaj Zsákos!! :o ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24038 Írta: Anonymous
Ez egy Isten film volt. A legjobban a csatajelenet az elején (meg benne Szauron) tetszett.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24037 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> Szóval most leírom a filmről a benyomásaimat.<br> Elöször is a közönség jó volt,mert már az elsö perctöl kezdve pissz volt!:-)<br> A nyitóképsorok lenyügözőek voltak,a csata és itt lehetett látni nemmindennapi film készült.<br> Aztán jött a Hobbitfalva,ami tök aranyos volt a kis félszerzetekkel. :-) <br> Visszatérve picit a csatára,Szauron szerintem jó volt,mert nemvolt igazi arca,de jóllehetett érzékelni a nagyságát,hatalmát.Szóval a hobbitok tetszettek,amikor Frodo találkozik Gandalffal azon jót mosolyogtam:-)<br> Pici kis Frodo:-)<br> Az ünnepség is klasszul sikerült.,persze itt kimaradtakrészek,Tarisznyádiék,meg úgy maga az életa megyében.Ez nekünk nemokozott gondot,mert ismertük a könyvből,de akik most ismerték meg nemigazán volt fogalmuk ki kicsoda.<br> Így is a barátaim aztmondták sokvolt,és nehezen megjegyezhetö nevek,helyszínek!<br> Hát még a könyvben!:-)<br> A gyűrű rövid története is jó,de azért Gollamot jobban megmutathatták volna,mármint Bilbóval vivott szópárbaját.<br> De azért így ennyibe belefért.Sajnos az idő múlását nemigen lehettet érzékelni.Olyan volt mintha napok alatt játszódna le minden,pedig hosszú hónapok,évek teltek el.<br> De erre sajnos az idö miatt nemkerülhetett.Sajnos Bombadil kimaradt,de ez nemvolt baj,vagyis nem úgy!Az olvasók tudták hol járnak.<br> Én próbáltam úgynézni mint egy kivülálló,de könnyebb helyzetben voltam mert én ismertem a sztorit.<br> A szereplök jók voltak,bár nemannyira ismertük meg őket,mert mind tugyjuk az óra ketyegett.A lidércek eléggé flelmetesek voltak.Főleg a hangok!A mágusok harca furcsa volt,de nem rossz.Maga a látvágy gigantikus volt!<br> Én valahogy a könyvben sokkal kisebbnek képzeltem mindent<br> Itt minden hatalmas volt,az épületek meg Mória csarnoka!De ottmég nemtartunk:-)<br> A pajkos Póniban is eléggé rövidlett a találkozás,de hatásos.<br> Aragorn (én:-))eléggé mogorva volt,de érezni lehetett,hogy érti a dolgát. :-) Ott ahogy a nazgúlok betörtek,huh!Aztán eljött Arwen,amelylel itt sokan nemvoltak kibékülve,de nemlett rossz,és nemis untatott.Elrond tanáca az tetszett,ahogy összeszólalkoztak,és Frodo meg vállalta a küldetést,és ahogy melléááltak.Jól érzékeltteték a gyűrű hatalmát!!Most a szereplökröl is pár szóban!<br> Frodo jó volt,érezni lehetett mindent az arcán.<br> Többi hobbitis jó volt,és ahogy samu a végén sírt mikor velemehettet az nagyon meghatólett.Arwen is jó,a rövidke szerepében.<br> Gandalf talán a legjobb,vagyis központi figura..Amikor Bilbónál megváltozott,megnött az hatásos volt.<br> Aragor a végéra igazán szimpatikus lett mindenkinek.<br> Boromir nagyszerü,amit megkisértette a gyűrű,és a halála az drámai volt!<br> A film egyik legjobb része,hanem a legjobb!<br> Gimli hozta magát,bár keveset szólt.<br> Legolas,hát ő meg mindenki kedvence,mert szuper volt,ahogy bánt az íjjal,meg ahogy könnyed volt.<br> Galadriel,jó bár igen kisideig láttuk,Lórient azért jobban bekellett volna mutatni.<br> Mória bányája az igen látványos volt!<br> Félelmetes,és baljós.<br> Az orkok támadása,és a troll!<br> Jól megcsinálták.<br> A balrogról fogalmam sem volt hogynézhet ki,pedig olvastam a könyvet,de valahogy nemtudtam annyira elképzelni.<br> Tetszett a megjelenitése,olyan megfoghatatlan tüzes,füstös,de mégis valóságos.<br> Én aztmondom ennyi fért majd 3 órába!<br> És igyis még süritve volt nagyon!<br> Ha ennél részletesebb lett volna talán most nemakarok senkit megbántani,de unalmassá válik.Ezért írtam idézöjelbe,mert nekünk biztosan nem,mert én egésznap eztnézetem volna,a könyv minden sorát!:-)<br> De a barátaim aztmondták eléggé vontatott volt,kevés akcióval:-(<br> Én nemígy gondolom,mert azért itt történet is van,nempedig csak a tömény akció!<br> Most lehet,hogy sokmindent kihagytam,de ígyis hosszú lett a véleményem,de majd írok még egyes részekröl bövebben<br> Végére az összértékelésem!<br> A film elsö ránézésre is nagyon jóóó!<br> És még semmit nem láttunk!:-)<br> Kösz mindenkinek aki elolvassa e rövidke eszmefuttatásom. :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24036 Írta: Anonymous
láttam a Westendben a Gyűrűk másolatainak képét, nem csunyák :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24035 Írta: Anonymous
A Gyűrű másolatait amúgy már asszem USÁban piacra dobta valami élelmes jóember. Teljesen azonos arányúak, mint az eredeti, ugyanaz a felirat (csak ezeken mindig látható), és tömör aranyból vannak... Az árukat nem tudom :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24034 Írta: Anonymous
jaj a Gyűrű az gyönyörű volt. még ránézésre is olyan dolog, amit az ember nem szívesen semmisít meg:) az nagyon tetszett, mikor az elején a lángok között mutatták.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24033 Írta: Anonymous
Sesy:<br> <br> hát hogy KÉSŐBB melyik szerző vagy RPG hogyan módosította őket, az már más dolog...<br> <br> A szerepjátékosok biztosan jobban tudják, de nekem úgy rémlik, hogy az RPG-k tündéi infrában is látnak (így fejlődött tovább a Legolasnál is leírt éles látás)...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24032 Írta: Anonymous
Mivel ez egy tetszési topik, ezért leírom, nekem mi tetszett KÜLÖNÖSEN:<br> <br> Mória architektúrája, a hatalmas arányok és súlyos falak, kőtömbök ábrázolása;<br> <br> A harc a Mazarbúl Teremben, különösen az, hogy közben nincs zene, és persze a troll, ahogy csapdos, hihetetlen...<br> <br> A balrog megvalósítása;<br> <br> A Caradhras tájképei;<br> <br> Hobbitfalva részletessége;<br> <br> A tündék hegyes füle :) <br> <br> Argonath oszlopai (a nagy királyszobrok);<br> <br> Orcrist (Fullánk) kék fénye és felirata;<br> <br> Orthanc bányái és maga a torony;<br> <br> az Egy Gyűrű kerek szépsége.<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24031 Írta: Anonymous
ja ez tényleg érdekes:)) de szerintem sok helyen a tündék (elfek) nem is ugy néznek ki, mint Tolkiennél, vagy igen?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24030 Írta: Anonymous
Hm, csak azon t&#369;n&#337;dtem, amit RangeR írt:<br> ''Elfek mindig és mindenhol így néznek ki.Még a Gyűrűk Urában is így kell kinézniük,máshogy nem is lehetne''<br> <br> Izé... A tündék AZÓTA néznek ki így, amióta Tolkien megalkotta &#337;ket... Nem tolkiennek kellett igazodnia a szabványokhoz, hanem &#337; teremetett szabványt... :) <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24029 Írta: Anonymous
Üdv minden filmajongónak!<br> Kb. egy éve várom már a filmet, bár csak most decemberben sikeült elolvasnom. Tegnap láttam a moziban, és szerintem is nagyon jó, sajnos(?) egy film nem adhatja vissza azt az élményt, amit az olvasás okoz. Mindenesetre örülök, hogy elolvastam a filmet, mert végig tudtam merre járunk... Viszont az az érzésem, hogy aki nem olvasta, az a nagy időkülönbségek miatt (lásd pl. Orthanc előtti jelenet) nem biztos, hogy tudta hol jár. (De osztálytársaim beszámolói alapján ők is élvezték.)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24028 Írta: Anonymous
szerintem azokról, amelyekben hemzsegnek a hibákról való ecsetelések...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24027 Írta: Anonymous
Ranger,<br> <br> pontosan melyik kritikáról is van szó?<br> <br> Olórin<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24026 Írta: Anonymous
a film ugy tökéletes, ahogy van!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24025 Írta: Anonymous
Hihetetlen rossz kritikát lehet itt olvasni a filmről.Elképesztő sznobizmus!!!Elfek mindig és mindenhol így néznek ki.Még a Gyűrűk Urában is így kell kinézniük,máshogy nem is lehetne.Ez olyasmi szöveg,mint régebben volt az oldal készítőjének egy megjegyzése a páncélokról,amikor még csak képeket lehetett látni a forgatásról.Még jó,hogy nem rövidgatyába szaladgáltak a harcosok! Ez is annyira egyértelmű,hogy egy ilyen világban létező harcosnak mibe kell öltöznie,mint amilyen egyértelmű,hogy Haldír és a többi tünde hogyan néz ki.Vicc az egész,mármint ez a kritika...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #24024 Írta: Anonymous
Hol láttad te mindezt?<br> Én a Barad-dúrt láttam és Minas Morgul kapuját...<br> Szarumán Morgult említi...<br> Muszály vennem egy DVD lejátszót!!!!! hacsak nem adják ki videjón is...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.666 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére