Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23871 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nagyon jó, hogy végre készült egy ilyen nagyszabású és rendkívül jól beharandozott film. Sikerét nyomon követve talán a nagy amerikai stúdiók is ráeszmélnek arra, hogy igenis komoly hiány volt eddig igényes fantasyból, pedig belehet vele csalogatni nagyon sok embert a moziba. Remélhetőleg így később talán más kiváló szerzők művei is megfilmesítésre kerülnek majd...<br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23574 Írta: Anonymous
Lásd a FANTASY és AZ ELVAKULTSÁG című témákat!<br> <br> Tolkien nem fantasyt írt, ebben Dalamarnak igaza van!<br> <br> B.Olórin<br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23870 Írta: Anonymous
Dalamar,<br> <br> bocs, egy másik topicban már kiderült, hogy pont azt mondod, hogy Tolkien NEM egyenlő fantasy...<br> <br> Ugyanazt mondjuk, csak a másik oldalról :) <br> <br> B.Olórin<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23869 Írta: Anonymous
Dalamar,<br> <br> látom, egy rakás témába beírtad ugyanazt a véleményt... :) <br> <br> Kérlek, ne ugorj így neki a GYU-nak.<br> Aki ismeri Tolkient, tudja, hogy a film jó, de a könyv még jobb, és ha a GYU-t fantasynak hiszed, akkor még nagyon sokat kell olvasnod Tolkientől és Tolkienről.<br> <br> Ez persze nem baj, mert idehaza még a rajongói is jobbára csak a GYU-t és a Hobbit-ot (A Babó) ismerik. <br> <br> Jó lenne, ha kicsit világosabban láthatná mindenki, miről is szól a Tolkien-életmű, és így talán nem lennének fogalom keveredések, és akkor a fantasy-rajongóknak sem kellene mérgelődniük.<br> <br> Az ELVAKULTSÁG téma, amit csináltál, pont jó, ott szívesen folytatom, ha gondolod (amíg kulturáltan lehet vitatkozni, miért ne vitázzunk, hm?)<br> <br> üdv<br> B.Olórin<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23868 Írta: Anonymous
Hmm, hát a film azt kell hogy mondjam lényegesen jobb mint a könyv. És ilyet nem sűrűn szoktam mondani mert jobban szeretek olvasni mint mozizni! PERSZE MINDEZ EGY KIS REKLÁM MIATT!! Üzenem azoknak akik MOST a reklám hatására olvasták el a gyűrűk urá-t, hogy olvassanak el egy DRAGONLANCE-t vagy egy Salvatore-t és utána istenítsék ezt a véleményem szerint erős közepes fantasy könyvet!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23573 Írta: Anonymous
BOREGER rátapintott a lényegre! Gyerekeknek íródott !!! De mennyire! Nem mondom hogy nem érdemes elolvasni, de NEHOGYMÁR JJR TOLKIEN-T TARTSÁTOK A FANTASY KIRÁLYÁNAK csak azért mert ELVILEG ő írta az elsőt. Megjegyzem ez az állítás igencsak sántít.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23572 Írta: Anonymous
Legolas: a HP tényleg gyerekeknek íródott, ennek ellenére le tud kötni egy felnőttet is. Olvasd el, érdemes!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23571 Írta: Anonymous
Namárie!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23570 Írta: Anonymous
én is meek yoo8

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23569 Írta: Anonymous
Nos, Legolas, kés?re jár! Azt hiszem, lassan távozok!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23568 Írta: Anonymous
Tök jó, nagyon sok kép egy az egyben Alan Lee és John Howe képei alapján készültek. A lavinás például teljesen!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23567 Írta: Anonymous
yaayaa erre én is ki akartam térni:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23566 Írta: Anonymous
Aha, Legolas is nagyon jó volt. A végén elég szép, mikor halomra lövi az orkokat. Nagyon jól eltalálták a szerepl?ket, én az összeset olyannak képzeltem olvasás közben, ahogy itt kinéztek! Figyelted, hogy mikor a Caradhrason kelnek át, mind belesüpednek a hóba, de, ahogy a könyvben is szerepel, de Legolas lazán a tetején közlekedik?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23565 Írta: Anonymous
:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23562 Írta: Anonymous
Legolas viszont nagyon teccet a filmben:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23563 Írta: Anonymous
Még a múlt héten nézegettem a lordoftherings.com-ot, ott láttam el?ször az orkos képeket, de nekem nagyon bejött!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23564 Írta: Anonymous
Bocs, lordoftherings.net

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23560 Írta: Anonymous
Teccetek csak rusnyák voltak:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23561 Írta: Anonymous
Ja!<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23559 Írta: Anonymous
Te nem így képzelted ?ket? Szerintem marhára el lettek találva. Oké, nem warcraft-típusú orkok voltak, szépnek meg kifejezetten nem lehetett ?ket nevezni, de szerintem nagyon jól illettek a film hangulatához! És igazából semmi olyan nem volt rajtuk, ami ellenkezett volna Tolkien szövegével. Neked mi nem tetszett rajtuk?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23867 Írta: Anonymous
Még valami:<br> <br> nem tudom, mennyire figyeltétek meg, hogy jó tapló hazai szokás szerint a filmek stáblistájakor már mindenki igyekszik kifelé.<br> <br> Mondjuk valami B-film stáblistája engem se érdekel, de itt eldöntöttem, hogy addig a helyemen maradok, amíg meg nem jelenik a Dolby Surround in selected theatres felirat :) <br> <br> És meglepetésemre a nézőtér kb. fele ugyanígy szépen végignézte!<br> <br> Elvégre fizetünk 950,- pénzt, jogunk van hozzá az utolsó kockáig...<br> <br> B.Olórin<br> <br> <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23866 Írta: Anonymous
Na, ma megnéztem másodszor is a filmet, ezúttal a feliratos verziót.<br> <br> Megállapítottam, hogy Szarumán mindkét verzióban (a szinkronban is) ökörséget mond:<br> <br> [a frissen megcsinált uruk-hai ork, az a rasta hajú :) áll előtte, Szarumán beszél:]<br> <br> ...az orkok ocsmány fajtáját most tökélyre vittem, az uruk-hai elleni harcomban.<br> <br> Ez az egyetlen fordítási baki a filmben: természetesen nem az uruk-hai elleni harcról, hanem <i>harci uruk-hai</i> orkfajtáról van szó. Amit Szarumán tenyésztett ki, hogy a szabvány orkoknál erősebb fajtát hozzon létre (akik nem gyengülnek el a napfényben, nagyobbak és erősebbek -- és csak őt szolgálják).<br> <br> A filmben egyre több részletet fedeztem fel így másodjára, tényleg sokszor meg kell nézni... <br> <br> Érdekesség, hogy míg szinte minden jó karakter brit akcentussal beszél (a hobbitnép valami egész bájos falusias ízzel), addig az uruk-hai orkok (akik a Közös Nyelvet ugyebár romlottan, rondán beszélik), amerikai kiejtéssel és persze rém gurgulázva, torokhangon.<br> <br> A magyar szinkron pedig így visszagondolva, teljesen jó!<br> <br> Akik nem tudnak magyarul, csak angolul és idehaza beülnek a feliratos filmre, azok viszont rászívnak:<br> <br> Amikor a szereplők tünde nyelven beszélnek, a felirat csak magyarul mutatja a jelentést (mint a szinkronizált verzióban).<br> Ült mögöttem egy pár, a srác csak angolul tudott, szegény barátnője kénytelen volt szinkrontolmácsolni a felirat alapján a tünde szövegeket...<br> <br> B.Olórin<br> <br> <br> <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23558 Írta: Anonymous
az orkok viszont nagyon rusnyára sikeredtek:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23557 Írta: Anonymous
yaayaa

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23556 Írta: Anonymous
Meg azok a fegyverek, amivel a tündék harcoltak! Figyelted? Az egyik pillanatban még nyilaztak, a következ?bn meg már hentelték az orkokat!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23555 Írta: Anonymous
letöltöm

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23553 Írta: Anonymous
Elküldjem, vagy letöltöd?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23554 Írta: Anonymous
Az viszont télleg nagyon yoo volt amikor a tündék nyilzáport zuditottak az orkokra

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23552 Írta: Anonymous
Van ott egy kép a másodkor tünde-seregér?l, Elronddal az élen. Eszméletlenül jó! De mondjuk a másodkort lezáró csata, Szauron halála is döbbenetes volt! Én még soha nem láttam még csak hasonlót sem filmen!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23551 Írta: Anonymous
nem láttam a képeket<br>

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.689 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére