Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23677 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Tinúviel: ahogy a könyvben is!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23676 Írta: Anonymous
Nagyon-nagyon tetszett a film!!! Eskü már napok óta aludni sem tudtam, és fel voltam ajzva, mint egy tünde-íj. Jacksonék nagyot alkottak! Bár például a végén az átírás nemigazán tetszett, és azt nagyonsajnáltam, hogy Legalos és Gimli barátságát nem élezték annyira ki. De Legalos karaktere nagyon jó volt, és olyan dolgot is felfedeztem benne, ami talán eddig rejtve volt elottem. De különben a film magáért beszél, és egyszeruen zseniális!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23675 Írta: Anonymous
Gimli és Galadriel????!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23674 Írta: Anonymous
Az ajándékozási jelenet csak időhiány miatt maradt ki, de a DVDS_ben benne lesz, és állítólag Gimli és Galadriel románca is! Szerintem kár volt ezeket utólag kivágni, ha már megcsinálták a filmhez, hisz ezzel feloldották volna Lóriennek azt a nyomasztó auráját. Hiba volt.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23673 Írta: Anonymous
nem azért, de észrevettétek, hogy a pjkos Póniban eluralkodott hangulat mennyire nem adja vissza azt, ami a Könyvben meg volt írva?És a sztorí is baromira különbözik az eredeti száltól

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23672 Írta: Anonymous
Na jó.Úgy látom már elment mindenki<br> .Akkor én is.HI!!!!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23671 Írta: Anonymous
Nos?Ha valaki van itt,az jelezze.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23670 Írta: Anonymous
Nekem volt benne néhány észrevéte-<br> lem.Gondolom még másnak is.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23669 Írta: Anonymous
Sziasztok!!Hogy tetszett a film?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23668 Írta: Anonymous
Igen, én is eldöntöttem, hogy határozott leszek. Nem ingathatnak meg. A film TÖKÉLETES, minden hibája elhomályosul a nagy Egész mellett. Nem azért vártam ennyit, hogy a könyv/film ellentéteket vessem Jackson szemére. Már azelőtt is tudtuk, hogy Arwen nagyobb szerepet kap, vagy Toma kimarad. Ez van. Én elmegyek még vagy háromszor megnézni, mert nekem nagyon, de nagyon tetszett.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23667 Írta: Anonymous
Láttam a filmet, és sztem szuper volt! Semennyire sem hasonlított a könyvre de egyszerűen elvarázsolt a világa! Elijah Wood szuper volt, habár nem a férfiasság megtestesítője! Ja és mit szóltok Trufához??????:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23666 Írta: Anonymous
Én nagyon jónak találtam a filmet, de persze a könyvben jobban ki lehet fejteni dolgokat.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23665 Írta: Anonymous
A film qrva jó. A könyv is jó, de a film vizuális plusszával jobb. Egyet értek veled nagyából Elanor, de ha emlékeztek a könyvben benne van a szárkány-tüzijáték... a kard engem is zavar... A tanácsról alkotott véleményem hosszú

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23664 Írta: Anonymous
Hú, jó kis vita bontakozott itt ki! Az én véleményem az, hogy nem lehetett volna tökéletesen megcsinálni ezt a filmet! Amikor először hallottam, hogy Toma kimarad belőle, teljesen fel voltam háborodva, de nemrég belegondoltam, hogy az tényleg csak ''időhúzás'' lett volna. Mert nem kapcsolódik szorosan a cselekményhez, és végülis az pl. nem lett volna túl jó, hogy Toma mesél és a hobbitok meg hallgatják. Természetesn én, és gondoloma legtöbb ember, aki olvasta, kíváncsi lett volna, hogy őt hogy valósítják meg a vásznon, stb., de gondolom PJ arra gondolt, hogy akik nem olvasták, azok annyira nem élvezték volna ezt a részt, és nem értették volna, hogy ki ez a Bombadil, és mi a szerepe a történetben. A másik, hogy amikor Pippin&Trufa fellövik a rakétát, az egyrészt egy látványossági elem, ami marha jól nézett ki, másrészt ezzel bemutatták őket, hogy ők a ''mókamesterek'', akik bármilyen csínyre képesek, ha van alkalmuk rá, és ők is fontos szereplők. Tehát szerintem ez tényleg afféle bemutatás volt. <br> Szerintem a Film nagyon jó, persze vannak hibái, pl. az nekem se nagyon tetszik, hogy nem szólnak arról, hogy Aragorn kardja az a bizonyos Kettétört Kard, csak abban reménykedem, hogy ez a következő részekben benne lesz. Meg az is igaz, hogy néhány dolog (pl. Legolas&Gimli barátsága) a könyvben jobban ki van fejtve, de szerintem ez a végére ki fog derülni. A Tanácson pedig azért vesztek össze a tündék, meg a törpök, hogy bemutassák: ősi ellentét húzódik a két faj között. <br> Persze elég sok mindenben eltér a Film a Könyvtől, de a végeredmény szerintem bámulatosra sikerült!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23663 Írta: Anonymous
EGYSZERUEN GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!<br> A VILÁG LEGCSODÁLATOSABB FILMJE!!!!!!!!!!!!A KÖNYV IS CSODÁLATOS!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23662 Írta: Anonymous
Kinga!<br> Ép arra akartam kilyukadni, hogy ezek nincsenek benne a könyvben de az, hogy a filmben igen az épp pozitívum.<br> Ami a tanácsbeli vitát illeti lehet, hogy nem csak a Gyűrű az oka (hanem elf-törp ellentét) de az is. Ezt engedi sejtetni az is, hogy az egész vitát a Gyűrűn tükröződve látjuk miközben azon lángok jelennek meg... Lehet, hogy csak én képzelem így de akkor csak PJ tudja megmondani, hogy hogy is van ez...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23661 Írta: Anonymous
Hááát<br> Mint a Vészmadár nekem más a véleményem...<br> Egy másik fórumtémában ellehet olvasni...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23660 Írta: Anonymous
Amiben egyébként zavaró volt az a következő: Nem jelezték, hogy Aragorn az újjákovácsolt kettétört kardot viseli. De lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el.<br> Huh 15 éve olvastam, de hmmm. nem csak sokkal késöbb kovácsolják össze vagy mi?<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23659 Írta: Anonymous
Ery:Igazad van,mert a könyvet filmrevinni a teljes valólyában az kb annyi lenne,hanem több.<br> Az összes párbeszédet belerakni,és mindent úgycsinálni ahogy történik.<br> Gondoljon bele mindenki,mennyi órába tellett kiolvasni a könyvet,mégha ekég gyorsan olvastok is,bár szeruntem nem a tempó a lényeg.Mondjuk lap/perc sebességgel is,akor is annyi perces lenne a film.<br> De a képzelet gyorsabban szárnyal,mint maga a látvány,és azt megalkotni.<br> Szóval 3 órába ennyi fért bele,mert ezt mindenki tudja,hogy nagyon nemlehetelnyújtani,bármennyire is szeretnénk,mint rajongók,de szerointem PJ-is ha tehette volna 100 órásra csinálta volna a 3 filmet,mert annyira fanatikusan készült rá.<br> Így nézzük el neki ezeket a hibákat a könyvhöz képest.Örüljünk,hogy így sikerült és nem rosszabbul.(Pl.:EPISODE 1 )<br> És még hátravan 2 rész!Összesen majd 9 óra!Tehát ez a történet ennyiből jött neki ki,megtette mindazt ami módjában áll,és azért elég jó technikai szinten.A szereposztás meg jó lett.<br> Képzeljétek a diCaprio játszotta volna Frodo-t!Belegondolni is rossz!Az lett volna ám igazi médiakampány!Szóval ha minden benne lett volna a filmben amit mikor olvastuk és elképzeltünk,meg persze ami írva volt,hosszú lett volna.<br> A kettő kiegészíti egymást.Valljuk be misem tudtuk volna megrendezni,én biztosan nem,mégha 500 millió dollárt attak volna akkor sem.<br> PJ így is beírta magát a történelembe,és nem alaptalanul.<br> És szerintem sok rendező irigyli most,még a legnagyobbak is,mert ők féltek a bukástól.<br> Aki szerint ez rossz film,az nézze meg a Honfoglalást,és elgondolkozik rajta egyből!.-)))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23658 Írta: Anonymous
Hello Mindenki!<br> <br> Tegnap látam a filmet és nagyon jónak találtam. Előtte kb 20* olvastam a könyvet, úgyhogy szerénytelenség nélkül állítom, hogy szinte kívülről tudom az egészet. Természetesen a 3 órába elég nehéz volt belesűríteni az első kötetet (ezt talán csak 9 órában lehett volna megalkotni).<br> Mindezek ellenére nagyon látványos és szuggesztív volt. Sok olyat is bemutatott ami a könyvben csak utalás szerűen volt benne és szerintem ez még inkább emelte az élvezetét.<br> Véleményem szerint Jackson csapata jó munkát végzett.<br> Amiben egyébként zavaró volt az a következő: Nem jelezték, hogy Aragorn az újjákovácsolt kettétört kardot viseli. De lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el.<br> A 3 óra pedig egyáltalán nem érződött.<br> Hihhhetetlen élmény volt!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23657 Írta: Anonymous
Kedves Lelkesedők és Csalódottak!<br> Egyet ne felejtsetek el: egy filmet nem lehet a képzeletetekhez mérni. A képzelet mindig felülmúlja azt, amivé akkor válik, ha anyagba öntik. A celluloid meg anyag ugyebár. Az, hogy kinek mi tetszik és mi nem a filmben az teljesen szubjektív, vannak azonban olyan pontok, ahol jogos az objektív kritika is. De mielőtt ezért leírnátok a filmet nézzétek meg még egyszer és nézzétek úgy, hogy a megvalósítás lehetőségeire is gondoljatok. <br> Engem lenyűgözött. Nem azért, mert nem látom benne a hibákat, hanem azért, mert el tudta érni, hogy ezekről a hibákról megfeledkezzek. <br> Minden tiszteletem a gárdáé. Az vess rájuk az első követ, aki maga jobbat csinál. :-) <br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23656 Írta: Anonymous
Egy apróság még:<br> Boromir és Haldír barna hajúak (nem szőkésbarna és szőke).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23655 Írta: Anonymous
Hali<br> <br> Napoleon: a könyvben nem az van, hogy Galadriel átváltozik. Semmiféle banya nem lesz belőle, ellenáll a Gyűrű csábításának. Apropó, a könyvben teljesen jól érzékelteti Tolkien a hatását. Szmeágolnak nem csak elborul az agya, átváltozik, fürge, szinte láthatatlan és hosszú életű lesz.<br> <br> A Tanácsban eredetileg NINCS vita a tündék és a törpök közt. A filmben sem a Gyűrű az oka.<br> <br> Az kár, hogy Szauron megjelenik a filmben, de ettől eltekintve a csatajelenet jó volt.<br> <br> Boromir halála túl van lihegve, de azért így képzeltem azt a részt. Ellenben szar, hogy Aragorn elengedi Frodót. Ez egy olyan rész, amit nem értek, miért nem lehetett volna megcsinálni úgy, ahogy a könyvben van.<br> <br> Ami most a leggagyibbnak tűnik nekem, amikor mágusék csatáznak... (ezt már írtam).<br> Még van mondanivalóm, csak össze kell szedi.<br> Cupp<br> <br> Kinga

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23654 Írta: Anonymous
Nekem nagyon bejött a film, tegnap láttam és ma is megnézem még 1x. Fantastico. A karakterek nagyon el lettek találva, a zene is passzol. Semmi lényegeset nem hagytak ki. És még Gollam is benne volt:).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23653 Írta: Anonymous
De a DVD csak Karácsonykor jelenik meg!:(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23652 Írta: Anonymous
Nos mondjuk nekem tetszett, van akinek persze nem, de nekik is el kell ismerni, hogy azért PJ megpróbálta a lehetetlent és azért nem teljesen bukott bele!<br> Mondjuk a Jurasic Park kb. 20x szarabb volt a könyvhöz képest (a Kongó-ról nem beszélve), hogy csak az általam látott legrosszabb adaptációkat említsem ...<br> Érdekes volt, hogy mind az újságcikkekben, mind a filmkönyv-ben azt írták nem lessz benne Gollam/Szméagol a filmben, pedig benne volt.<br> Viszont én se láttam benne pár jelenetet, amiről több helyen van kép!<br> Remélem a DVD verzión lesz fejenként min. fél óra plussz jelenet! :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23651 Írta: Anonymous
Nagyon sok ellenvéleményt olvastam el most egymás után, és meg kell, hogy valljam, sok mindennel egyetértek...<br> Amikor kijöttem a Filmről, megírtam egy értékelést róla (lsd. lejjebb), nem voltam eszemnél órákig. Persze éjszaka és mára leülepedett a dolog, és én is elkezdtem tépelődni olyanokon, mint a Ketté(?)tört Kard, Buga, vagy Gimli és Legolas barátsága(?), aminek ugyebár egyik alappillére az a könyvben, hogy Gimli rajong Galadrielért... Szegény Gimli azonban a filmben csak egy boszorkányt láthatott, aki gyönyörű ugyan, de félelmetes is egyben. <br> Sajnálom azt is, hogy legalább a helyszínek neveit nem írták ki alulra, hogy aki nem látta a filmet, valamennyire eligazodhasson a helynevek között. Egy ismerősöm meg volt győzödve arról, hogy a film elején látott Fekete Torony megegyezik azzal, ahol Gandalf fogságban volt... Azonkívül Gandalf a film elején Minas Tirithben járt (onnan szerezte be Isildur írását a Gyűrűről) de ezt csak mi, olvasók tudhatjuk... Sőt, ha jobban belegondolunk, az sem derült ki, hogy Frodó még 20 évig őrizte a Gyűrűt magánál, mire elindult vele Völgyzugolyba...<br> Azonban még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a film CSÚCS, és nagyon-nagyon sokat köszönhetünk Jacksonnak és csapatának. Örüljünk együtt neki, hogy csak ilyen 'apró' hibákat kell felrónunk nekik, mert lehetett volna ennél jóval nagyobb gáz (félreértelmezés, elgiccsesedés, elfantasy-asolás (ez szörnyű így leírva), lehettek volna a szereplők pocsékok stb. stb.) Az, hogy a Kettétört Kard 6 vagy 8 darabban feküdt ott, hiba ugyan, de mégsem akkora, mint mondjuk, ha Tolkien világát nem adja vissza a film. Ezt pedig senki sem kérdőjelezheti meg. <br> Emellett pedig bízom abban, hogy a DVD-n megjelenő rendezői változat (mert tuti, hogy lesz ilyen), tartalmazza majd a teljes Lórienes részt, Galadriellel a hattyúhajóban, lembas és köpeny átadással, mindennel együtt. <br> Ha már itt tartunk, láttatok Ti egy olyan fotót a filmből, amikor Frodó, Samu, Pippin és Trufa derékik a trutyiba süllyedve küszködik egy mocsárban? Mert én igen :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23650 Írta: Anonymous
Most, hogy már fél napja gondolkozhatok a filmen arra jöttem rá, hogy mégse olyan rossz, mint amilyennek elsőre tűnt. Persze a hibák még mosz is súlyosak számomra, és az előző beírások mindegyikével tökéletesen egyetértek...<br> Én a szüleimmel néztem meg, akik utálják a fantasy-t, és nem igazán tetszett nekik, bár azt mondták, hogy nem rossz film, de arra nem sikerült rávennem őket, hogy elkezdjék olvasni a könyvet, hogy minden világos legyen. Mondjuk mit is várhatnék egy olyan embertől fantasy téren, aki csak a reális filmeket szereti:pl katonásfilmek, dokomentumfilmek stb.<br> <br> Én úgy látom mostmár, hogy Lórien nem lett olyan borzasztó, de ez csak a fletekre igaz, de az erdőre NEM!<br> A Gyűrű hatásának érzékeltetése mesteri lett...<br> a film nézése közben viszont sokszor átvillant a fejemen, hogy PJ nem igazán tudott elrugaszkodni a horrorfilm rendezéstől. Mert miért lett volna akkora baj, ha nem egy aszott (engem a Herkules és Elveszett e. fosztogatói-ra emlékeztető) hulla esik bele Mória kútjába. <br> Móriba nem volt szerintem ennyi halott és nem kevesebb orkot tetttem volna összbe a filbe, nem ennyira izgulós.<br> A filmnek is volt egy kis hangulata, sőt talán nem is kicsi, és tetszett ez a hangulat, de valahogy nem az a hangulat volt mint a könyvben, mert kimaradtak a csöndes ráérős részek, amik fokozni tudták volna ezt az érzést.<br> Ha PJ helyében lettem volna én is kihagytam volna, de valamit meg kellettt volna mégis hagyni belőle, mert nem sok hiányzott a tökélyig ilyen szempontból<br> <br> Végül:<br> Szerintem ne úgy nézzük, mintha pontosan a könyvre épülne a film, mert másolni senki sem szeret és Pj úgylátszik még ennyire sem, tehát a saját ötleteivel spékelte meg a sztorit...ez sajnos nem mindig pozitív.<br> U.I.:Tudni kell, hogy én nagyon cinikus vagyok...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23649 Írta: Anonymous
Tiburi,<br> <br> az6 hiszem, itt az a kulcs, hogy ennek a könyvnek nagyon régi és szilárd a hagyománya -- hiszen jó 70 éve íródott -- és így az olvasók generációinak is sokkal nagyobbak az elvárásai.<br> <br> Ráadásul ezt a könyvet a legtöbb rajongó számtalanszor elolvassa újra meg újra, és egyre pontosabban elképzeli magának az egészet.<br> <br> Ehhez vedd még hozzá, hogy Tolkien mindent nagyon aprólékosan részletez a könyvekben, és szinte minden részletnek története, jelentéss és jelentősége van!<br> <br> Persze, hogy a legtöbben ezeket a dolgokat lehetőleg ugyanígy szeretnék viszontlátni a filmen, de akkor ez nem 178 perc lett volna, hanem 5-6 óra...<br> <br> És azok, akik NEM olvasták, és úgy nézték meg, persze hogy úgy jönnek ki, mint akiket fejbe ütöttek. Jackson megmondta, hogy rajongók készítették rajongóknak.<br> <br> Én másodjára 2 olyan haverommal néztem meg, akik nem olvasták a könyvet, csak hallottak róla. Ők is belezavarodtak a rengeteg helybe meg névbe meg utalásba.<br> <br> Éppezért a film után elmentünk kajálni, és közben jól megbeszéltük a filmet, én meg rávilágítottam a kérdéses részekre, elmondtam, hogy egy-egy rész hogy volt eredetileg, és így aztán jobban értették (plusz másfél óra! :) )<br> <br> üdv<br> Olórin<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23648 Írta: Anonymous
Sziasztok<br> A filmre eleve úgy mentem be, hogy más lesz mint a könyv, így egy csöppet sem aggódtam. A végeredmény, hogy írtózatosan jól éreztem magam.<br> Egy kicsit empós volt, átmenetek nélkül, de a könyvet elolvasva,így utólag ezek a hibák hanyagolhatók.<br> Nem értek valamit? Ha egy könyvet filmesítenek, miért ragaszkodunk a tökéletes adaptáláshoz? Létezik könyv és létezik film. És vannak olyan művek, melyeknek mind a két formáját olvasni és látni kell...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.673 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére