Filmzene

Több
22 éve 7 hónapja #50531 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Filmzene
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A HP zenéjére nem emlékszem. A GYU-ra annál inkább.
Igaz a filmzenét hallgatva bírtam ki a bemutatóig! :lol:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50508 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Filmzene
A HP zene is tetszik nekem... de az igaz, hogy az inkább aláfestő jellegű, míg a GYU önmagában is megállja a helyét. De pl. a kviddicsmeccs zenéje istenien passzol a filmbeli jelenethez, meg a főtéma is tök jó - he esetleg tudjátok melyikről beszélek... :)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50506 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Filmzene
Sztem a HP zenéje is jó volt a maga nemében! Pontosan illett ahhoz a könnyed gyerekfilmhez, amit alkotni tudtak!
De ezzel szemben a GYU zenéje nem egy sima filmzene... az belülről megfogja az embereket.... ahogy hallgatod pörög a szemed előtt a film.
Szóval a HP zenéje, az tényleg csak aláfestő zene a filmhez, a GYU zenéje pedig egy önálló alkotás!

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 7 hónapja #50504 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene
A Gyűrűk Ura zenéje a legkirályabb, amit eddig hallottam! :P
Mást már nem is tudok. :oops:

Több
22 éve 7 hónapja #50503 Írta: Nyulhopsz!
Nyulhopsz! válaszolt a következő témában: Filmzene
Szerintem is sokkal jobb volt a GyU zenéje.
A Hp tényleg nem olyan, mint ami úgy belemászik az ember fülébe...
Mondjuk lehet, hogy ezt csak azért mondom, mert én már úgy mentem a moziba, hogy fújtam az összes számot a filmzenéből... 8)

Több
22 éve 7 hónapja #50496 Írta: manó
manó válaszolt a következő témában: Filmzene
HP filmzene? Semmire nem emlékszem belőle.Az biztos hogy a Gyűrűk ura zenéje sokkal jobb.

...összeforr a törött szablya,s koronás lesz a király.

Több
22 éve 7 hónapja #50382 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Filmzene
Egyet értek hogy a HP-t nagyon elbénázták, a GYU-val ellentétben. :cry: Nagyon gyorsan meg akarták csinálni és a részleteket elfelejtették. a könyv viszont tetszett. :lol: A GYU. filmje meg szerintem nagyon jó volt, persze a köny is! :mrgreen:

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #50364 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Filmzene
Martin: szentem a HP film iszonyú Bna volt... én még Oscar jelölést sem adtam volna neki... (a könyv viszont tetszik)

Több
22 éve 7 hónapja #50361 Írta: AnakinSS
AnakinSS válaszolt a következő témában: Filmzene
John Williamshez képest a Harry Potter egy igen gyenge teljesítmény volt. Nyomába se ér pédául a Cápának, az Indiana Jonesnak, a Csillagok háborújának de még a Resszkessetek betörőknek se. :(

Több
22 éve 7 hónapja #50329 Írta: Martin Solayr
Martin Solayr válaszolt a következő témában: Filmzene
Fereste: Én nem láttam az Oscart, de ahogy elmondtad, énekelt Enya a gálán. Nos, lehetséges, hogy ezért nem kapta meg a díjat? De gondolj az én helyzetembe! Nekem ***ne szúrjatok le*** a Harry Potter a kedvencem! :? Ő meg nemkapott SEMMIT :cry:

Martin Solayr

Több
22 éve 7 hónapja #50278 Írta: Fereste
ha már itt tartunk, (az Oscarnal:)) akkor elmondanám, hogy nekem egy csalódás volt élőben Enya... arra számítottam, hogy rosszabb lesz, mint felvételen, de hogy ennyire.. naon nem tetszett a megjelenése (számomra vhogy elgyötörtnek látszott), e lehet hogy csak az izgalom tette.. hát nemtom.. minden esetre én szedtem le a netről élő Enya dolgokat, és ott tök yo volt a hangja....... az Oscaron nem :(

Több
22 éve 7 hónapja #50276 Írta: Elanor
Azt hiszem, ezt már leírták a régi fórumba is, de azért itt is megjegyezném: a Voxban 100 %-ot kapott a filmzene, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla... Azért van különbség.

De sztem egy a lényeg: hogy nekünk, rajongóknak tetszik... (persze azért az sem elhanyagolható tény, hogy Oscarral is elismerték :) )

Több
22 éve 7 hónapja #50261 Írta: Áfonya
A zene csodálatos! Howard Shore zseni! :) A cinemások meg hülék. :roll:

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 7 hónapja #50246 Írta: manó
Nem érdekel hogy melyik kritikus mit mond! Szerintem a zene nagyon jó és kész. Azóta akarok hegedűlni hogy hallottam :)

Több
22 éve 7 hónapja #50244 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Filmzene
Ez jellemző a kritikusokra.Nem értékelik az igazi művésztete, amit HS csinált.Csak azokat az érzelgős sz**okat amiket ilyen Faith Hill énekelget, koppintva Celine Dion Titanicját.
Még hogy nem illik a filmhez?Ezek látták egyáltalán a filmet?Mert én beleborzongtam a zenébe, ami a Pajkos Póninál volt.
De ez már mind lényegtelen, mert HS Oscart kapott!!! :D
(Enya nem :( )

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
22 éve 7 hónapja #50237 Írta: Fereste
én egy oat olvastam, (nemtom hol) hogy a filmhez méltatlan, és egyenesen szégyenletes a Howard Shore-féle zene... elképesztő, hogy ien hülyeségeket képesek írni... azt hiszem, mi tolkien-fanok sokkal kritikusabb szemmel nézzük a zenét (és a filmet..) mégis naon tetszik nekünk...

Több
22 éve 7 hónapja #50222 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Még hogy elképesztő kotyvalék! :evil:
Korábban azt írták, hogy Howard Shore bombasztikus zenéje elnyomja a filmet. A németeknek egyszerűen nincs ízlésük. Miért kell ilyen ellenszenvesen hozzáálni egy filmzenéhez?

Több
22 éve 7 hónapja #50216 Írta: manó
Szerintem tök jó a filmzene! A 17-esen még sírni is szoktam olyan szép,meg a kettesen.Elképesztő kotyvalék...

Több
22 éve 7 hónapja #50215 Írta: Nyulhopsz!
És mégis, ez az elképesztő kotyvalék Oscar díjat kapott!
Mekkora vidulás volt akkor a chaten... :D

Több
22 éve 7 hónapja #50214 Írta: AnakinSS
AnakinSS válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok! Olvastam, hogy mit írnak a Cinemában a filmzenéről. Azt mondták, hogy nem értik hogyan sikerült összehozni ezt az "elképesztő kotyvalékot". Na ez azért már túlzás. Ráadásul csak 20% -ot adtak ami nagyon kevés.

Több
22 éve 7 hónapja #50196 Írta: Fereste
engem nemcsak a lórieni zene, hanem eleve az egész filmbeli lórien nem nyert meg...

ha már tt tartunk, akkor az én kedvenceim: Bridge of Khazad-Dúm, May it be, Aníron,The breaking of the Fellowship, the black rider, és akárki akármit mond, a Knife in the dark.. :)

Több
22 éve 7 hónapja #50143 Írta: Elanor
A lórieni zene illik a filmbeli Lórienhez, de a könyvbelihez sztem nem...
Az én kedvenceim (mint másoknak :) ): Concerning Hobbits, The Bridge of Khazad-Dum, Breaking of the Fellowship, May It Be, plusz az a szám, amikor Frodóék találkoznak Trufáékkal a kukoricásban (mindig ezt állítom be, ébresztőnek, ha korán kell kelnem :) ).

Több
22 éve 7 hónapja #50133 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Filmzene
Nem tudom, mi bajotok a lórieni zenével. Szerintem tökéletesen illik a környezethez. Egzotikus, sejtelmes, ráadásul a szólista csajszi hangja sem az a megszokott "szép hang". És a hangszerelés is eszméletlenül jó lett. Igaz, hogy ha csak úgy hallgatom a zenét - ohne film - picit idegesít, de a képpel együtt nagyon jó. (Bár meg kell hogy mondjam, hogy Lórien nekem túl sötét volt, nem így képzeltem el. Ennek ellenére - vagy pont ezért - nagyon passzol hozzá a zenéje.)

Az én kedvencem a Concerning hobbits, meg az 5. szám (aminek épp nem jut eszembe a címe :? ), na meg persze Völgyzugoly. ÉS a Breaking of the Fellowship az igazi nagy kedvenc! ANNNYIRA SZÉÉÉÉP! Sírni tudok rajta! :cry:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 7 hónapja #50129 Írta: Nyulhopsz!
Mielőtt én láttam volna a Filmet, mindig próbáltam elképzelni, hogy vajon mi történhet akkor, aztán meg egészen más lett :oops:

Na ha már itt tartunk...
Kedvenceim:
Concerning Hobbits
Aníron
The Bridge Of Khazad Dum
The Great River
The Breaking Of The Fellowship
May It Be

Több
22 éve 7 hónapja #50076 Írta: Elanor
Amikor még a film előtt hallgattam a zenét, és tudtam, hogy siratóének Lóriennél lesz, már akkor is arra gondoltam, hogy nem igazán illik ez a zene ahhoz a gyönyörűszép Aranyerdőhöz, amit a könyv alapján elképzeltem...

Több
22 éve 7 hónapja #50074 Írta: Fereste
erről jut eszembe... ha vkinek megvan a Bridge of Khazad Dúmos törpkórus szöveghe, az könyörgöm küldje el nekem!
a síratóének engem annyira nem nyert meg. szép meg minden, de nem fogott meg...

Több
22 éve 7 hónapja #50071 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Hogy a Bridge of Khazad-dumban törp kórus lenne? Hát... nem is tudom. Viszont Lórienben Gandalf siratóénekét quenya és sinda nyelven éneklik, tehát valószínűleg tündék énekelnek.

Több
22 éve 7 hónapja #50040 Írta: Fereste
én azt szeretem ebben a zenében, hogy az egész történetet elmeséli, anélkül, hogy látnám a filmet.... meg aztán a megfelelő nyelvű kórusok iszonyúan tetszenek.. (Bridge of Khazad-Dúm: törp férfikórus.. behalok tőle..)

Több
22 éve 7 hónapja #50035 Írta: Áfonya
Igen, amióta megvan a filmzene én is oda-vissza hallgatom... :)
Kedvenc: The Council of Elrond, The Ring Goes South, The Breaking of The Fellowship, Bridge of Khazad-Dúm, May It Be... ennyi erővel beírhattam volna az egész tracklistát... :wink:
Remélem a következő filmekhez is lesz jó muzsika, no meg persze egy gyönyörű betétdal - Enyára szívesen rábíznám ismét!

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 7 hónapja #49886 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!!!!
Én is remélem, hogy lesz új filmzene. Ha már azóta, mióta megnéztem a filmet, más zenét nem bírok halgatni, csak Gy.U.-t, akkor miért ne lehetne ez így továbbra is (na jó, most nem tudom, elvesztettem a fonalat).
Az én kedvenceim: Flight to Ford, The Council of Elrond, Many Meetings, The Ring Goes South, The Bridge of Khazad-dum, Lothlórien, Amon Hen, Braking of the Fellowship, és persze a May it be.
Aki egyetért, írjon.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.810 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére