Film <-> Könyv különbségek

Több
21 éve 1 hete - 21 éve 1 hete #153012 Írta: Nyrwen
Nyrwen válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Már bocsáss meg a véleményem ért de ebből most arra következtetek,hogy nem hiszel elégé önmagadban és a történetben!Vagy mégis csak jól titkolod? :D :?:

Hiszek magamban, és a történetben is! :wink:
Egy szóval sem mondtam, hogy a könyv rossz,
csupán megjegyeztem, hogy (szerintem) jobb lett
úgy a film, hogy egy kicsi változatáson ment át és nem
szóról-szóra ugyan olyan mint a könyv! :)
Legalábbis nekem így jobban tetszet!! :D
(Egyébként megbocsátok a véleményedért, ha te is az enyémért :D :wink: )

A Elbereth Gilthoniel,
silivren penna míriel
o menel aglar elenath!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hete #152916 Írta: Ilmina
Ilmina válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Jó tudni! :D

Egyébként én is nagyon szeretem azokat a részeket és kiváncsi lettem volna P.J. hogy képzeli őket.De sajnos a Gyűrűk Ura nem művészfilm nagyközönségnek készült!Viszont így többet tudtak áldozni a kivitelezésre,és ez jót tett a filmnek! :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hete #152580 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Gandalf írta:

Én az öreg erdős jelenet kihagyását nagyon sajnálom, főleg azért, mert annak volt egy különleges hangulata, amit nagyon jól vissza lehetett volna adni.

Van egy jó hírem: A két torony bővített változatában lesz egy fangorni jelenet, amely majd kárpótolni fog minket ezért! :wink:

És amibe bele lehet kukkantani a hivatalos oldalon, az új videók között. :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 1 hete #152564 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Én az öreg erdős jelenet kihagyását nagyon sajnálom, főleg azért, mert annak volt egy különleges hangulata, amit nagyon jól vissza lehetett volna adni.

Van egy jó hírem: A két torony bővített változatában lesz egy fangorni jelenet, amely majd kárpótolni fog minket ezért! :wink:

Több
21 éve 1 hete #152501 Írta: Kelekhril
Kelekhril válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Gondolj bele Aeglos hogy milyen színész játszhatta volna el Bombadilt! hát Aranymagot? Szerintem jobb h. ezt kihagyták mert nem lehetett volna jól megcsinálni. Ráadásul a bővített válzozatban több kockát hagytak meg a Völgyzugoly előtti időknek, de egy filmben nem lehet végig csak menni, rettegni a lovasoktól és megint csak menni...nem?

Több
21 éve 1 hete #152439 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A könyvben Tolkien nagy figyelmet szentelt a hobbitok kalandjainak leírására, a Völgyzugolyba menetel előtti időkre, mielőtt a szövetség megalakul. A Völgyzugoly előtti, és utáni idő a Gy. Szövetségében két külön könyvre van osztva.
Ezt az arányt a filmben nagyon elszúrták.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 1 hete #152438 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A Könyvekre azt mondják: minnél többször olvasom el, annál unalmasabb.
A Gy.U.-val ez pont fordítva volt. Pl.: Elrond tanácsát mikor előszőr olvastam, végig untam, most az az egyik kedvenc részem és sajnálom, hogy alig negyed órás a filmben :( Szerintem a filmet a könyvhöz képest nagyon jól megcsinálták(szvsz főleg az elsőt). :wink: Én rosszabbat vártam :D

Más lett a világ

Több
21 éve 1 hete #152416 Írta: .Arwen.
.Arwen. válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Az igaz, hogy bele kell élnie magát az embernek, mert az első részen alig bírtam átvargődni magam... de a másik kettőtt le sem bírtam tenni... ettől fügetlenül tartom magamat, hogy a film izgalmasabbra sikeredett ( ebben egyet kell értenem Lothwenával) viszont üzenem neki, hogy a film nem jöhetett volna létre a könyv nélkül, és ezt tartsa szem előtt!!!
:!: Ez a könyv hatalmas alkotás, és lehet hogy a film izgalmasabbra sikerült... de akkor is!!! :wink:

"Inkább osztozom veled egy emberöltőnyi életen, sem mint hogy egyedül nézzek szembe az eljövendő korokkal!"
(Arwen)

Több
21 éve 1 hete #152295 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Részemről semmi kétség, hogy a könyv a nagyobb alkotás. Ez a könyv csak akkor élvezhető, ha az ember bele tudja élni magát, pl. apám halálra unta magát rajtuk. A film inkább egy méltó adaptáció.

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Több
21 éve 1 hete #152044 Írta: Ilmina

Lothwena írta: Véleményem szerint is jobb lett így a film, :wink: hogy P.J. a saját fantáziavilágát filmesítette meg... vagyis, hogy mindent úgy vitt a vászonra, ahogy ő elképzelte, az egész történetet.... sokkal izgalmasabb volt így!!! :) :D

Már bocsáss meg a véleményem ért de ebből most arra következtetek,hogy nem hiszel elégé önmagadban és a történetben!Vagy mégis csak jól titkolod? :D :?:

Több
21 éve 1 hete #152006 Írta: Ilmina
Igen, értem mire gondolsz,de miútán mi már láttuk a filmet nem látjuk tisztán azt a képet amit egyedül olvasás közben láttunk,tehát minden válozik,legalábbis részemről! Pedig én nagyon szeretem a saját szereplőimet, helyszíneimet stb.! :D

Több
21 éve 2 hete #151643 Írta: Kelekhril
A könyv is úgy jó ahogy van és a film is úgy jó ahogy van.A könyv olvasásakor mindenki más képeket képzel maga elé és P.J. a sajátját vitte filmre amihez nagy merészség kellett hiszen sok más rajongó máshogy képzelt egyes részeket. A változtatásokra pedig szerintem a cselekmény tisztább látása miatt volt szükség h azok is megértsék a történetet(ami egyébként rettentő bonyolult és szerteágazó lett volna)akik eddig/addig a könyvet nem olvasták.
Ilmina:pl Helm szurdok.Akönyvben ilyen fordulat nem szrepel de a filmben így még jobban kijön az a hatalmas összefogás ami Középfölde népei között Szauron ellen megvalósul.

Több
21 éve 2 hete #151578 Írta: Ilmina

Ilmina írta:

Nilraen írta: Nekem a könyv mindenképpen jobban tetszik mint a film..de mindkettő nagyon jó. :D Azért néhány helyen lehetett volna jobban köventi a könyvet...de mindegy.

Szia,pontosan milyen különbségek nem tetszenek?(Egyébként én talán a könyvet jobban szeretem,najó a film is nagyon jól sikerült!!!!) :D

Mint például? :D

Több
21 éve 2 hete #151525 Írta: Ilmina

Nilraen írta: Nekem a könyv mindenképpen jobban tetszik mint a film..de mindkettő nagyon jó. :D Azért néhány helyen lehetett volna jobban köventi a könyvet...de mindegy.

Szia,pontosan milyen különbségek nem tetszenek?(Egyébként én talán a könyvet jobban szeretem,najó a film is nagyon jól sikerült!!!!) :D

Több
21 éve 2 hete #151111 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nekem a könyv mindenképpen jobban tetszik mint a film..de mindkettő nagyon jó. :D Azért néhány helyen lehetett volna jobban köventi a könyvet...de mindegy.

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
21 éve 2 hete #151109 Írta: .Arwen.
.Arwen. válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Az az igazság, hogy szerintem a könyvben túl lassan bontakozik ki a cselekmény, és utána sem túl izgalmas! (itt az első részre gondolok)
De a film az valahogy merő izgalom.... :wink: :wink: :wink:
Tényleg jobb így, hogy P.J. nem követte a könyvet szóról-szóra!!
:D :D :D

"Inkább osztozom veled egy emberöltőnyi életen, sem mint hogy egyedül nézzek szembe az eljövendő korokkal!"
(Arwen)

Több
21 éve 2 hete #150973 Írta: Nyrwen
Nyrwen válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Véleményem szerint is jobb lett így a film, :wink: hogy P.J. a saját fantáziavilágát filmesítette meg... vagyis, hogy mindent úgy vitt a vászonra, ahogy ő elképzelte, az egész történetet.... sokkal izgalmasabb volt így!!! :) :D

A Elbereth Gilthoniel,
silivren penna míriel
o menel aglar elenath!

Több
21 éve 2 hete #150933 Írta: sherry
sherry válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem jól tette, hogy nem a könyvet használta forgatókönyvenk, így sokkal jobb lett!! :D :D

Vezess, és én követlek. Ne álljon közénk viszály.

Több
21 éve 2 hete #150932 Írta: Niessa
Niessa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Én meg olvstam valahol, hogy a könyvet nem akarta szóról-szóra megfilmesíteni, és nem arra figyelt, hogy a film a könyv pontos mása legyen, hanem egy olyan izgalmas filmet akart, ami nem teljesen ugyanolyan mint a könyv....de ez végül is nem baj... :wink: :haldir1:

"Nem sötét leszek, de szép, akár a hajnal.."

Több
21 éve 2 hete #150726 Írta: Ilmina

Kelekhril írta:

MissO írta: Éppen most van szerencsém újraolvasni a regényt, eredetiben. Valahol a közepén járok, és elég sok a különbség a film meg a könyv között, különösen "A két torony"-ban. Ez azért is tűnt fel, mivel a filmet (mindkét eddigi részt) többször is láttam. Vannak mondatok, amelyeket a rendező átett másnak a szájába, meg apró, de fontos mozzanatokat is megváltoztatott. Persze ez nem feltétlenül rossz, csak mégis furcsa egy kicsit.
Elsőre ennyi, vadiúj felhasználó vagyok a fórumon, így még ismerkedem egy kicsit a többiek véleményével is:-)

Én olvastam egy olyan cikket amiben P.J. azt mondta hogy ezt direkt csinálta és úgy gondolta h sokaknak biztosan nem fog tecceni de a szerint a történet szerint amivé ő a könyvet átformálta szükséges volt.

Milyen részekre gondolsz?

Több
21 éve 3 hete #150327 Írta: Kelekhril

MissO írta: Éppen most van szerencsém újraolvasni a regényt, eredetiben. Valahol a közepén járok, és elég sok a különbség a film meg a könyv között, különösen "A két torony"-ban. Ez azért is tűnt fel, mivel a filmet (mindkét eddigi részt) többször is láttam. Vannak mondatok, amelyeket a rendező átett másnak a szájába, meg apró, de fontos mozzanatokat is megváltoztatott. Persze ez nem feltétlenül rossz, csak mégis furcsa egy kicsit.
Elsőre ennyi, vadiúj felhasználó vagyok a fórumon, így még ismerkedem egy kicsit a többiek véleményével is:-)

Én olvastam egy olyan cikket amiben P.J. azt mondta hogy ezt direkt csinálta és úgy gondolta h sokaknak biztosan nem fog tecceni de a szerint a történet szerint amivé ő a könyvet átformálta szükséges volt.

Több
21 éve 3 hete #149939 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Aldarion írta: Üdv!

Most egy nagyobb külömbség: Théoden azt mondta Hirgonnak:
"Tízezer lándzsát küldhettem volna az ellenség keservére. De most kevesebb lesz, [...] Így is legalább hatezren lovagolnak velem."
Tehát a Helm-szurdokban, legalább 2000 embernek kellet volna lennie. :evil: :x Egész a Tündés rész miatt volt :?: Kár érte. Ez egy kicsit erőltetett. :(

Nem biztos...
A Helm szurdokba a király kb 1200 emberrel ment, ott voltak még páran akik túl öregek és fiatalok voltak, de a nagy veszteség az nem csak ekkor lett, hanem előtte amikor Szarumán orkjai áttörték a pajzsfalat...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 3 hete #149933 Írta: Konyhatünde
Konyhatünde válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Éppen most van szerencsém újraolvasni a regényt, eredetiben. Valahol a közepén járok, és elég sok a különbség a film meg a könyv között, különösen "A két torony"-ban. Ez azért is tűnt fel, mivel a filmet (mindkét eddigi részt) többször is láttam. Vannak mondatok, amelyeket a rendező átett másnak a szájába, meg apró, de fontos mozzanatokat is megváltoztatott. Persze ez nem feltétlenül rossz, csak mégis furcsa egy kicsit.

Namárie! Nai hiruvalye Valimar.
Nai elye hiruva. Namárie!

Több
21 éve 3 hete #148968 Írta: Aldarion
Üdv!

Most egy nagyobb külömbség: Théoden azt mondta Hirgonnak:
"Tízezer lándzsát küldhettem volna az ellenség keservére. De most kevesebb lesz, [...] Így is legalább hatezren lovagolnak velem."
Tehát a Helm-szurdokban, legalább 2000 embernek kellet volna lennie. :evil: :x Egész a Tündés rész miatt volt :?: Kár érte. Ez egy kicsit erőltetett. :(

Más lett a világ

Több
21 éve 4 hete #148731 Írta: Alyr Arkhon

Sil írta: Aldarion: Kis egyszerűsítés. Ez legyen a legnagyobb változtatás... :roll:

És emellett valahogy hozzá kerül a kürt...
(mintha fényképet láttam volna, vagy a filmben volt? (rég láttam már))

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 4 hete #148724 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Aldarion: Kis egyszerűsítés. Ez legyen a legnagyobb változtatás... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 4 hete #148722 Írta: Aldarion
Üdv

Megnéztem az ismertetőt a TTT bővítettről, és úgy vettem észre, hogy amikor Faramir meglátja Boromirt a csónakban akkor a kürt az ölében van, miközben a könyv szerint pont azt hiányolta, mert elsodródott. A kürt két darabját az őrök találták meg kisodródva. Vagy az nem az a jelenet :?: :roll:

Más lett a világ

Több
21 éve 4 hete #148552 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Igen. A farkasok inkább idétlenek voltak, mint félelmetesek. És inkább hiénák, mint farkasok.

Több
21 éve 4 hete #148398 Írta: Alyr Arkhon

Palimir írta: Nem közönséges farkasok voltak, de attól még farkasok. Szerintem. :) Illetve a farkasok sátáni fajtája, amit vargnak neveznek. Miben is volt Sil-nek igaza? Ő csak annyit mondott, hogy Mória előtt is volt találka farkasokkal...
A vezért elírtam, valóban Legolas lövi le, csak Gandalf csinálja közben a parádét :D

Elvileg a farkaslovasok wargjai is ugyanolyan wargok mint amikkel Mória előtt találkoznak, csak a filmben kicsit nagyon olyanok mint a foltos hiéna...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #147154 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nem közönséges farkasok voltak, de attól még farkasok. Szerintem. :) Illetve a farkasok sátáni fajtája, amit vargnak neveznek. Miben is volt Sil-nek igaza? Ő csak annyit mondott, hogy Mória előtt is volt találka farkasokkal...
A vezért elírtam, valóban Legolas lövi le, csak Gandalf csinálja közben a parádét :D

Minden megtörténhet... még az is ami nem.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.700 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére