- Köszönetek: 0
Film <-> Könyv különbségek
- Nyrwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Már bocsáss meg a véleményem ért de ebből most arra következtetek,hogy nem hiszel elégé önmagadban és a történetben!Vagy mégis csak jól titkolod? :
Hiszek magamban, és a történetben is!
Egy szóval sem mondtam, hogy a könyv rossz,
csupán megjegyeztem, hogy (szerintem) jobb lett
úgy a film, hogy egy kicsi változatáson ment át és nem
szóról-szóra ugyan olyan mint a könyv!
Legalábbis nekem így jobban tetszet!!
(Egyébként megbocsátok a véleményedért, ha te is az enyémért )
A Elbereth Gilthoniel,
silivren penna míriel
o menel aglar elenath!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilmina
- Nem elérhető
Egyébként én is nagyon szeretem azokat a részeket és kiváncsi lettem volna P.J. hogy képzeli őket.De sajnos a Gyűrűk Ura nem művészfilm nagyközönségnek készült!Viszont így többet tudtak áldozni a kivitelezésre,és ez jót tett a filmnek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
És amibe bele lehet kukkantani a hivatalos oldalon, az új videók között.Gandalf írta:
Én az öreg erdős jelenet kihagyását nagyon sajnálom, főleg azért, mert annak volt egy különleges hangulata, amit nagyon jól vissza lehetett volna adni.
Van egy jó hírem: A két torony bővített változatában lesz egy fangorni jelenet, amely majd kárpótolni fog minket ezért!
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Én az öreg erdős jelenet kihagyását nagyon sajnálom, főleg azért, mert annak volt egy különleges hangulata, amit nagyon jól vissza lehetett volna adni.
Van egy jó hírem: A két torony bővített változatában lesz egy fangorni jelenet, amely majd kárpótolni fog minket ezért!
- Kelekhril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Aeglos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A könyvben Tolkien nagy figyelmet szentelt a hobbitok kalandjainak leírására, a Völgyzugolyba menetel előtti időkre, mielőtt a szövetség megalakul. A Völgyzugoly előtti, és utáni idő a Gy. Szövetségében két külön könyvre van osztva.
Ezt az arányt a filmben nagyon elszúrták.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Aldarion
- Nem elérhető
A Gy.U.-val ez pont fordítva volt. Pl.: Elrond tanácsát mikor előszőr olvastam, végig untam, most az az egyik kedvenc részem és sajnálom, hogy alig negyed órás a filmben Szerintem a filmet a könyvhöz képest nagyon jól megcsinálták(szvsz főleg az elsőt). Én rosszabbat vártam
Más lett a világ
- .Arwen.
- Nem elérhető
Ez a könyv hatalmas alkotás, és lehet hogy a film izgalmasabbra sikerült... de akkor is!!!
"Inkább osztozom veled egy emberöltőnyi életen, sem mint hogy egyedül nézzek szembe az eljövendő korokkal!"
(Arwen)
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Ilmina
- Nem elérhető
Lothwena írta: Véleményem szerint is jobb lett így a film, hogy P.J. a saját fantáziavilágát filmesítette meg... vagyis, hogy mindent úgy vitt a vászonra, ahogy ő elképzelte, az egész történetet.... sokkal izgalmasabb volt így!!!
Már bocsáss meg a véleményem ért de ebből most arra következtetek,hogy nem hiszel elégé önmagadban és a történetben!Vagy mégis csak jól titkolod? :
- Ilmina
- Nem elérhető
- Kelekhril
- Nem elérhető
Ilmina:pl Helm szurdok.Akönyvben ilyen fordulat nem szrepel de a filmben így még jobban kijön az a hatalmas összefogás ami Középfölde népei között Szauron ellen megvalósul.
- Ilmina
- Nem elérhető
Mint például?Ilmina írta:
Nilraen írta: Nekem a könyv mindenképpen jobban tetszik mint a film..de mindkettő nagyon jó. Azért néhány helyen lehetett volna jobban köventi a könyvet...de mindegy.
Szia,pontosan milyen különbségek nem tetszenek?(Egyébként én talán a könyvet jobban szeretem,najó a film is nagyon jól sikerült!!!!)
- Ilmina
- Nem elérhető
Nilraen írta: Nekem a könyv mindenképpen jobban tetszik mint a film..de mindkettő nagyon jó. Azért néhány helyen lehetett volna jobban köventi a könyvet...de mindegy.
Szia,pontosan milyen különbségek nem tetszenek?(Egyébként én talán a könyvet jobban szeretem,najó a film is nagyon jól sikerült!!!!)
- Nilraen
- Nem elérhető
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- .Arwen.
- Nem elérhető
De a film az valahogy merő izgalom....
Tényleg jobb így, hogy P.J. nem követte a könyvet szóról-szóra!!
"Inkább osztozom veled egy emberöltőnyi életen, sem mint hogy egyedül nézzek szembe az eljövendő korokkal!"
(Arwen)
- Nyrwen
- Nem elérhető
A Elbereth Gilthoniel,
silivren penna míriel
o menel aglar elenath!
- sherry
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Vezess, és én követlek. Ne álljon közénk viszály.
- Niessa
- Nem elérhető
- Ilmina
- Nem elérhető
Kelekhril írta:
Én olvastam egy olyan cikket amiben P.J. azt mondta hogy ezt direkt csinálta és úgy gondolta h sokaknak biztosan nem fog tecceni de a szerint a történet szerint amivé ő a könyvet átformálta szükséges volt.MissO írta: Éppen most van szerencsém újraolvasni a regényt, eredetiben. Valahol a közepén járok, és elég sok a különbség a film meg a könyv között, különösen "A két torony"-ban. Ez azért is tűnt fel, mivel a filmet (mindkét eddigi részt) többször is láttam. Vannak mondatok, amelyeket a rendező átett másnak a szájába, meg apró, de fontos mozzanatokat is megváltoztatott. Persze ez nem feltétlenül rossz, csak mégis furcsa egy kicsit.
Elsőre ennyi, vadiúj felhasználó vagyok a fórumon, így még ismerkedem egy kicsit a többiek véleményével is:-)
Milyen részekre gondolsz?
- Kelekhril
- Nem elérhető
Én olvastam egy olyan cikket amiben P.J. azt mondta hogy ezt direkt csinálta és úgy gondolta h sokaknak biztosan nem fog tecceni de a szerint a történet szerint amivé ő a könyvet átformálta szükséges volt.MissO írta: Éppen most van szerencsém újraolvasni a regényt, eredetiben. Valahol a közepén járok, és elég sok a különbség a film meg a könyv között, különösen "A két torony"-ban. Ez azért is tűnt fel, mivel a filmet (mindkét eddigi részt) többször is láttam. Vannak mondatok, amelyeket a rendező átett másnak a szájába, meg apró, de fontos mozzanatokat is megváltoztatott. Persze ez nem feltétlenül rossz, csak mégis furcsa egy kicsit.
Elsőre ennyi, vadiúj felhasználó vagyok a fórumon, így még ismerkedem egy kicsit a többiek véleményével is:-)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Aldarion írta: Üdv!
Most egy nagyobb külömbség: Théoden azt mondta Hirgonnak:
"Tízezer lándzsát küldhettem volna az ellenség keservére. De most kevesebb lesz, [...] Így is legalább hatezren lovagolnak velem."
Tehát a Helm-szurdokban, legalább 2000 embernek kellet volna lennie. Egész a Tündés rész miatt volt : Kár érte. Ez egy kicsit erőltetett.
Nem biztos...
A Helm szurdokba a király kb 1200 emberrel ment, ott voltak még páran akik túl öregek és fiatalok voltak, de a nagy veszteség az nem csak ekkor lett, hanem előtte amikor Szarumán orkjai áttörték a pajzsfalat...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Konyhatünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Namárie! Nai hiruvalye Valimar.
Nai elye hiruva. Namárie!
- Aldarion
- Nem elérhető
Most egy nagyobb külömbség: Théoden azt mondta Hirgonnak:
"Tízezer lándzsát küldhettem volna az ellenség keservére. De most kevesebb lesz, [...] Így is legalább hatezren lovagolnak velem."
Tehát a Helm-szurdokban, legalább 2000 embernek kellet volna lennie. Egész a Tündés rész miatt volt : Kár érte. Ez egy kicsit erőltetett.
Más lett a világ
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sil írta: Aldarion: Kis egyszerűsítés. Ez legyen a legnagyobb változtatás...
És emellett valahogy hozzá kerül a kürt...
(mintha fényképet láttam volna, vagy a filmben volt? (rég láttam már))
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Aldarion
- Nem elérhető
Megnéztem az ismertetőt a TTT bővítettről, és úgy vettem észre, hogy amikor Faramir meglátja Boromirt a csónakban akkor a kürt az ölében van, miközben a könyv szerint pont azt hiányolta, mert elsodródott. A kürt két darabját az őrök találták meg kisodródva. Vagy az nem az a jelenet :
Más lett a világ
- Sorel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Palimir írta: Nem közönséges farkasok voltak, de attól még farkasok. Szerintem. Illetve a farkasok sátáni fajtája, amit vargnak neveznek. Miben is volt Sil-nek igaza? Ő csak annyit mondott, hogy Mória előtt is volt találka farkasokkal...
A vezért elírtam, valóban Legolas lövi le, csak Gandalf csinálja közben a parádét
Elvileg a farkaslovasok wargjai is ugyanolyan wargok mint amikkel Mória előtt találkoznak, csak a filmben kicsit nagyon olyanok mint a foltos hiéna...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Palimir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A vezért elírtam, valóban Legolas lövi le, csak Gandalf csinálja közben a parádét
Minden megtörténhet... még az is ami nem.