Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16420 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Vic: Hányadszorra látod a Filmet? Én már láttam szinkronizálva, most megnézem feliratosan is. (Éljen Legolas!)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16418 Írta: Anonymous
Mázlista! Én ezzel szemben ent vagyok. Nem mintha bajom lenne velük, csak mégis szívesebben lesz az ember tünde..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16417 Írta: Anonymous
Amúgy Gayadilwen, Y-nal. Ha felmész a www.barrowdowns.com-ra ott lehet nevet kreálni magadnak, és megmondja, mi lennél Középföldén. Így lettem Gayadilwen, és erdőtünde.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16416 Írta: Anonymous
Morgana: Annyira meg lehet szokni ezt a fórumozást, hogy nálam már szerintem függőséget is okoz. Ha nem vagyok itt, akkor is az agyam azon jár, hogy miről maradok le... Ez egy őrület. Régebben kevesebbet neteztem (csak a könyvtárban tudtam, ott pedig 1 óra után vége), de mióta otthon is van és a munkahelyemen is, azóta... na mindegy. Lényeg, hogy próbáld valahogy elintézni, hogy minél többet itt lehess...<br> <br> Más. Az előbb jártam a boxoffice listánál, és meglepően tapasztaltam, hogy még mindig a LOTR az első - Ridley Scott film ide/oda. Igaz, lehet, hogy a hétvégén lesz a gáz... Én még mindig reménykedem.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16415 Írta: Anonymous
Hát, Vic, remélem, mi találkozunk, és persze a többiekkel is jó lenne, Lamorak már nagyon szervezi, lehet neki segíteni. Aztán majd tájékozódom az egyetemi lehetőségekről, meg a mostani helyemen is sok barátom van, akiket ugye meg kell látogatni, és ők ismernek, csöppet furcsán is néznek rám mostanában, tehát biztos meg fogják majd érteni azt az egy órát a gép előtt. Csak mégis más lesz, hogy nem leszek itt naponta háromszor...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16414 Írta: Anonymous
Neeeee!!! Morgana, ez nem lehet!!! Mi lesz velünk Nélküled????

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16413 Írta: Anonymous
Őőő... Hétfőn vizsgázom, addig bűn bármi más könyvet a kezembe venni, sőt az is bűn, hogy most itt ülök, de aztán...<br> <br> No, igen, ezt később akartam bejelenteni a tisztelt nagyérdeműnek... Szóval lejár az albérletem, és így kb. jövő hét végén vagy az azutáni héten költözöm és fogalmam sincs, hogy a másik helyen melyen az Internet lehetőség... Szóval én megtszem, amit tudok, de valószínűlg csak ritkán tudok feljönni ide. Izé..., ez a kedvenc fórumom, meg hát Ti is. Szóval nem tudom mi lesz. Csak ennyi...<br> :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16412 Írta: Anonymous
Morgana: minél többet tudunk meg Legolasról, annál jobb :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16411 Írta: Anonymous
Jaj, ezer bocs!<br> LEGOLASról

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16410 Írta: Anonymous
Nagy vagy, Vic! Indulhat a kutatás. Csak Lagolasról el ne felejtkezzünk! Bár ezt kétlem. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16409 Írta: Anonymous
Más: sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen az a téma, amit körbe tudunk még járni a tündékkel kapcsolatban. Aztán eszembe jutott a legegyszerűbb: írjunk a tündék ÉLETMÓDJÁRÓL. (Jó, jó én is tanultam szociológiából, hogy különbséget kell tenni életmód, életstílus, életvitel és életminőség között, de most a szónak a leghétköznapibb magyar megfelelőjére gondoljatok, ne pedig szoc. elemzésre :) )<br> Tehát, aki részt akar venni velem egy kis kutakodásban, az nyugodtan szóljon hozzá a témához (de még mindig lehet más témát keresni, ha ez nem tetszik).<br> Mit tudunk a tündék – itt most hagyjuk a Valinorban élőket, maradjunk csak az erdőtündéknél – életmódjáról, hogyan élik mindennapi életüket?<br> Nekem hirtelen eddig ennyi jutott eszembe:<br> 1. A tündék imádják a zenét és az éneket – ráadásul van érzékük is hozzá, ami nem egy hátrány :) <br> 2. Kedvenc valájuk Varda, Manwe párja, akinek hatalma a fény és ő a Csillagok Királynője. Vardát Elberethnek nevezik, hányszor is hallottuk már ezt a szót Legolas szájából...<br> 3. A babóban olvasható, hogy nagyon szeretik a nagy lakomákat, és a nemes bort, amelyet akár Középfölde bármely zugából képesek beszerezni, ha a bor érdemes rá. <br> 4. Vadásznak az erdőkben, ezért tudnak ilyen ügyesen mászni a fákon és használni az íjaikat. (Nincs nálam A babó, kölcsönadtam a barátnőmnek, ráadásul a munkahelyemen ülök, így nem igazán tudok utánajárni, de mintha említették volna a törpök, hogy a Bakacsinerdei mókusnak pocsék az íze, mire a tündék nagyon helyeseltek)<br> 5. Harmóniában, sőt, inkább szimbiózisban élnek a természettel, de ezt már korábban kitárgyaltuk alaposan – ennek ellenére ehhez is lehet még hozzászólni. <br> 6. Használati tárgyaik, otthonaik jó ízlésről és szépérzékről árulkodnak, mégsem használnak olyan eszközöket, amelyek esetleg károsíthatják a természetet.<br> 7. ... <br> 8. ...<br> Nos, lehet hozzátenni, vagy elvenni belőle, ki-ki ízlése szerint...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16408 Írta: Anonymous
Sziasztok! Végre felengedett a szerver a netre, úgyhogy le vagyok maradva... <br> <br> Olórin: szerintem így jó a vers, ahogy van :) Nekem igazán nagyon tetszett. De szívesen várunk még többet, már ha túl vagy a vizsgákon, és ráérsz.<br> <br> Morgana: amit leírtál még tegnap este 11-kor - hát, ahhoz nem lehet semmit sem hozzátenni. Akkor sem tudtam volna magam így kifejezni, ha órákat ülök a gép előtt, de komolyan. :) ))<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16407 Írta: Anonymous
Penngaladriel: És mégis olyan könnyedén, kecsesen, légiesen mozog, hogy olyan, mintha lebegne. Észrevett valaki egy fikarcnyyi feszültséget rajta. Nem! itt kezdődik a jó színész..., no meg Legolas.<br> :) <br> <br> Én őt szeretem mind a könyvben, mind a filmben a legjobban, de annyira jó mindegyik szereplő alakítása, hogy félnék bárkit is kiemelni. De mégis, ha a színészi játékot, a karaktert és a dramaturgiai szerepet mind összevetjük, le a kalappal Boromir előtt!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16406 Írta: Anonymous
A könyvben, bár nagyon-nagyon szeretem Legolast, nem ő az első. Túl távoli, túl - túl tündés; Frodóval sokkal jobban tudtam azonosulni. A filmben viszont sokkal emberibb - ha lehet egy tündére ilyet mondani :) - , és a film jegjobban eltalált karaktere.<br> Legolas rulez! :) )))))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16405 Írta: Anonymous
Valaki szóvá tette Legolas mozgását a filmben. Orlando Bloom így vall erről:<br> <br> Legolas' moves are smooth and elegant, like a cat...it's very balletic. It's also bloody hard to do without falling over! <br> <br> Szabad fordításban:<br> Legolas mozgása könnyed és elegáns, mint egy macskáé... nagyon balettos. Ugyanakkor iszonyú nehéz úgy csinálni, hogy az ember ne essen hasra!<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16404 Írta: Anonymous
ÉSzAH,<br> <br> igazán megtisztelsz :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16403 Írta: Anonymous
De a második versszakban vagy VÁRTA és RÁLELT kellene hogy legyen, vagy pedig VÁRJA és RÁLEL. <br> Egységesen múlt vagy jelen időnek kellene lennie, de majd ti eldöntitek, hogy lenne jobb... :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16402 Írta: Anonymous
Morgana,<br> <br> az ÁM jobb az S helyett, mert az S szótagként nem jönne ki olyan jól, no meg ki akartam fejezni, hogy Legolas elment, DE (ÁM) emléke itt maradt...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16401 Írta: Anonymous
Köszönöm, onering. :) <br> Igazán jól esik, amit írtál. Tudod, egy kicsit félem, mikor leírtam, amit gondolok, de azt hiszem, Ti itt a fórumon megértitek. És ez magnyugtató, elringató érzés.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16400 Írta: Anonymous
Morgana: ez itt off annyiban, hogy nem Legolasról, hanem Rólad írnék, de nagyon tetszett, amit írtál, és ahogy írtad! Nem bevágódni szeretnék, csak meglepett (kellemesen) ez az oszinteség, és tisztaság, amivel beszéltél. Meglepett és nagyon jól esett, mert én szeretek naiv lenni és hinni abban, hogy az emberek eloítéletek nélkül képesek meglátni a jót és a szépet valakiben/valamiben. Abból amit írtál az jött le számomra, hogy ez így is van -legalábbis vannak, akik igen. Köszönöm!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16399 Írta: Anonymous
Nem! <br> Most megint elolvastam és teljes lényemből visszautasítom Massza Rex véleményét.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16398 Írta: Anonymous
ÉSzAH: Igen, nyugodtan beszélhetsz többesszámban... Igaz, Vic? :) <br> <br> Kultusz? Azért ez egy kicsit durva... Sőt nagyon. Ne legyen itt semmiféle pontozás, meg miegymás. Azért maradjunk a rajongás ésszerű keretei között. Igen, teljesen odavagyunk érte, meg vissza, a saját fantáziánk Legolasáért és az Orlando által megformált tündéért is, de nem kéne túlzásokba esni...<br> <br> Massza Rex: Biztos vagy benne, hogy jó topicot választottál a véleményed megfogalmazására? Tudod itt elég gáz, ha valaki azzal zárja a mondandóját, ráadásul utóiratban, hogy Legolas csak egy a többi tünde közül... <br> Meg egyébként is gyanús nekem a Te logikát. Tisztában vagy Te vele, ki az a Sauron, akit így védesz???<br> <br> Olórin: Az utolsó sorban nem lenne jobb az 'ám' helyett 's'? Egyébként nagyon vagány! Örülök Neked, meg a versnek is! Szép, daloló Legolasunk igazán megérdemelte már.<br> :) <br> <br> Gondolkodtam azon, amit valaki mondott. Hogy mennyien el vannak ájulva Orlando Legolasától és egy kicsit elszomorodtam. Nem akarom, hogy besoroljk a szépfiú kategóriába, persze lehet, hogy már késő... Egyrészt egy csomóan most találkoztak Vele először és kötve hiszem, hogy annyira a személye, mint inkább a 'helyes pofija' fogta meg őket. Mi itt ki tudja mióta, van aki lassan egy éve arról írogat, mennyire megfogta őt A tünde A KÖNYVBEN. És ez egészen más! Persze, nagyon szép, nagyon-nagyon szép az Orlando által megformált figura, de úgy lett igazán 'mindenek fölött' számunkra, hogy az ő megjelenése, alakítása csak 'rátett', megerősítette az eddig bennünk élő képet. Másrészt engem személy szerint eszméletlenül kiakaszt, hogy az emberek mennyire dobálóznak az ítéletekkel. Nem mondhatsz akármilyen szívbőljövőt, a legegyszerűbbet sem, mert nyomban rád sütik, 'közhelyes'. Komolyan mondom a 'közhelyezés' lesz lassan közhely, mert máshogyan nem képesek egyesek semmit sem mondani. <br> És azok, akiknek az értékítéletét már eltorzította a giccskultúra -mert ez van most, valljuk be - és az állandó amerikai-szépfiútömeg-akik-minden-USA-filmből-folynak, képtelenek felismerni a valódi emberi szépséget, ha az teljes mivoltában feltárul előttük. Csak mondani akarnak valamit, pusztítani, a saját képükre torzítani, mert másra képtelenek, a jó mindig több 'energiát' igényel! Hát vesszenek a ilyenek!!!<br> Én szeretem a szép embereket. Nézni. Gyönyörködni bennük. Jól esik. Mint megannyi műalkotás. De a körülöttem lévő emberek, és akik 'úgy' megtetszenek, mind markáns, karakán arcúak. Őket szeretem. Két világ. És hatalmas hiba, ha valaki összekeveri a kettőt, s mást is erre ösztönöz!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16396 Írta: Anonymous
hmmm az utolsó előtti sorban ''ráLEL'' a helyes (nem kell a múlt idő)...<br> <br> Most már csak át kell fordítani quenyára és kész :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16397 Írta: Anonymous
Botcsinálta???? Olórin!!! Ezért én megszavazom a dupla kult-pontot. Ez nagyon jó! Most nem azért, hogy dícsérjelek, ráadásul szembe, de nagyon ott vagy szakmailag!<br> Jár a 100 kult-pont. Ugye mindenki egyetért?<br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16395 Írta: Anonymous
Olórin ez nagyon jó:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16394 Írta: Anonymous
Botcsinálta dalnokként megpróbálkozom:<br> <br> <b>Zöldlombfi Legolas, Thranduilnak sarja,<br> Kinek hárfán s íjon pendít húrt a karja;<br> Könnyű lépte nyomán hó is alig mélyed,<br> Nyilainak hegyét Mordor népe, féljed!<br> <br> Ó-idők tanúja, ezüst fák barátja,<br> Útja végén őt is Mithlond Réve várja;<br> Tenger-túl Nyugaton rálelt otthonára,<br> Ám emlékét őrzi sok-sok ember álma.</b><br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16393 Írta: Anonymous
Itt az ideje, hogy átírjam a nevét a szent vésetek nyelvére. Kár, hogy nincs benne L. :-( <br> Sesy, úgy látom szárnyat bontott a KULTUSZ. Bálványokat ide! Lehet gyűjteni a kult-pontokat lányok! Kult-pontot igen sokféleképpen lehet gyűjteni. <br> Pl.: <br> A KULTUSZ tárgyának topicjába való bejegyzés: 1 kult-pont.<br> A KULTUSZ tárgyának desktop tapétaként való elhelyezése: 5 kult-pont.<br> A KULTUSZ tárgyáról való, a hívők számára még ismeretlen média-anyagok felkutatása: 10 kult-pont. <br> Himnusz költése a KULTUSZ tárgyához: 50 kult-pont. <br> A KULTUSZ tárgyával kapcsolatos bármilyen kütyü beszerzése, megvásárolása: 10-100 kult-pont (értéktől függően)<br> 1.000 kult-pont már beváltható bizonyos ajándékokra, ld. a mellékelt KULTUSZ-katalógus. :-) ))<br> Van még ötletetek kult-pont gyűjtésre???<br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16392 Írta: Anonymous
Legolas szentély:) ez tetszik:) (én jövök és felboritom a szentély meghitt csendjét...inkább abbahagyom :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16391 Írta: Anonymous
Ez itt már lassan nem egy Legolas topic, hanem egy Legolas szentély. De nem baj, így van jól. Legolas-rajongó testvéreim az Úrban (vagy inkább Gyűrűben), költsön már valaki egy szép himnuszt. <br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #16390 Írta: Anonymous
Olórin, nekem tetszik, amit Massza Rex írt. Egészen újféle megközelítés. Ez is egyfajta interpretáció, ami nem az ismeretek hiányából ered, hanem a másfajta szemléletből. Egyébként Szauron szerintem is rúloz, de durván ám. De ez egy tündér-mese, ahogy Göncz papa is mondotta volt a regény summázásában és ugye egy tündér-mesében a gonosz az gonosz és punktum. De azért mi, akik ebben a világban vagyunk kénytelen élni - ahelyett, hogy Középföldét koptatnánk - azért tudjuk, hogy ez nem ennyire fehér vagy fekete. Mert ugye Gandalf is előbb szürke. :-) <br> De ez egy Legolas topic és Morgana uninstall engem, ha így folytatom. <br> /Massza Rex, drágassszágom muszáj volt pont ide írni a Szauron-ciklus első kötetét? Ez csak ellenem irányulhat! :-) /<br> ÉSzAH

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.961 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére