-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Legolas (Orlando Bloom)
Legolas (Orlando Bloom)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16329
Írta: Anonymous
Morgana: Most nézegetem ezt a topicot, olvasom a bejegyzésemtől, aztán már elegem van, jövök, hogy írjak. Megakad a szemem a te bejegyzésed utolsó mondatán:''SZÓVAL ISMÉTELTEN FELHÍVOM AZ ITT MEGJELENTEK FIGYELMÉT, HOGY NEM EZ NEM CHAT!!!!!!''- Pont erre gondoltam...
)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16328
Nia: Most olvasom újra A Szilmarilokat és abban aztán tényleg kivesézik a tündéket.<br> Ja és még valami! A MERP-ben az ugye egy logikai bukfenc, hogy a sindákat teljesen külön tünde fajtának veszik. A Szilmarilok kicsit másként írja le a helyzetet és azthiszem erdőtündéket sem említenek. Vagy igen?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16327
Dwin Odiff: Köszi, de EREDETI Tolkien-leírás kéne. Az utókor már a saját szája íze szerint formálja őket:(((
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16326
Nia: A MERP-ben találsz róluk leírást bőven.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16325
Valaki tudja azt, hogy milyenek a tünde gyerekek, és hány évig tart a gyerekkoruk? A kétezer valahány éves Arwen fiatal lánynak számít, a háromezer éves apja meg öregnek? Én ezt nem értem. Valaki magyarázza el!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16324
Penngaladiel, Olórin: Igen ezeket én is olvastam (nemesek, szépek, könnyedek, légiesek stb), itt most kifejezetten a fülekről lenne szó
))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16323
Nia,<br> <br> ha a GYU-t olvasod, a III. kötet végén, a Függelékben is van összefoglalás a népekről, így a tündékről is.<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16322
Nia:<br> <br> A Szilmarilokban bőven esik szó a tündékről, főleg akkor, amikor felébrednek, mint Ilúvatar Elsőszülöttjei.<br> <br> Alapvetően szépek, nemes külleműek, karcsúak, könnyedek és kortalanok. Öreg külsejű tünde nincs.<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16321
Most olvasom újra a regényt, eddig nem találtam konkrét leírást. De úgy rémlik, hegyes fülekről egyáltalán nem esik szó. Nem vagyok biztos benne (majd, ha elolvastam, talán többet tudok), de benyomásom szerint a tündék nagyjából ember méretűek, csak karcsúbbak, kecsesebbek, szebbek (Szépek népe), valami belső fény és nemesség ragyog belőlük. Inkább halhatatlanságukban, varázstudományukban és egyéb, nem látható és belső tulajdonságaikban különböznek tőlünk.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16320
Üdv! Tünde- és Tolkienrajongók, egy kis segítség kéne! Meg tudná valaki mondani, hogy Tolkien (sk.!) leírja e valahol, hogy szerinte külsőleg milyenek a tündék? <br> <br> Azért szeretném tudni, mert egy ismerősöm szerint a tündék nem ilyenek (hosszú fül, alacsony termet stb.). Én már kerestem a regényekben, azok függelékeiben (ahol volt) de ilyen jellegű leírást nem találtam.<br> <br> Többféle tünde létezik a különböző fantasy világokban, ezért kíváncsi lennék, Tolkien mester milyennek álmodhatta meg őket.<br> <br> Nekem nagyon tetszett a film (Elrond, Legolas, Arwen és Boromír kiváltképp), és nem változtattnám meg a véleményemet, ha kiderülne T. másmilyennek látta őket, mint a filmesek, de azért jó lenne tudni mi az igazság! Előre is köszi!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16319
Morgana és ÉSzAH: én is egyetértek, amit a chatről írtatok. Úgy fogjuk elérni az 1000 hozzászólást, hogy valami jó kis témát körbejárunk. Mit szóltok hozzá? Ha lesz egy kis időm, gondolkodok rajta... de bármilyen ötletet örömmel veszek.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16318
Kedves morzsa: köszi a képet, én már láttam, a többiek nevében nem nyilatkozhatom. Ebben a cikkben írnak egyébként Orli korábbi balesetéről is - lsd. lejjebb.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16317
Nem tudom lattatok-e mar ezt a kepet Orlandorol:<br> Eonline.com/Features/Features/Sizzlin2002/Guys/bloom.html<br> Kicsit hosszabb a haja, mint a legtobb kepen (a sajatja) - nagyon ari!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16316
De az a pillanat egy életre a lényembe vésődött...<br> Uh, ez már nagyon gáz mondat volt...<br>
<br> De tény, hogy végig nagyon figyeltem rá.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16315
)) Úgy látszik, mi Legolas rajongók már csak ilyenek vagyunk. Szóról szóra ugyanúgy reagáltam le Legolas megjelenését, mint te. Aztán kényelmesen visszadőltem, mert akkor csak egy pillanatra mutatták, ahogy leugrott a lováról. <br> ÉSzAH
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16314
Nekem rögtön leesett. Bár amikor Legolas megjelent a színen, nem nagyon figyeltem másra...
A moziban is éppen hátradőlve ültem, mikor megérkeztek a követek Völgyzugolyba és mikor megláttam Legolast, rögtön fellendültem. A mellettem ülő évfiolyamtársan szélesen mosolygott rajtam. Tudja, mennyire odavagyok érte.<br>
<br> <br> ÉSzAH: Igen lobbizzunk. Egyre jobban idegesít, hogy mindenről beszélünk itt, csak Róla nem. Még a tündék is beleférnek a témába, de más nem. <br> SZÓVAL ISMÉTELTEN FELHÍVOM AZ ITT MEGJELENTEK FIGYELMÉT, HOGY NEM EZ CHAT!!!!!!!!!!!!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16313
Nekem azonnal feltűnt, el is kezdtem vadul mutogatni, csak kinyögni nem tudtam, hogy mit akarok!
Nem hittem volna, hogy erre is odafigyelnek. Mindenesetre nagyon látványos volt. Már ha az ember észreveszi. <br> <br> Olórin, megyek majd a nyelvek és írások rovatba, de őszintén szólva én inkább hallgatni szeretem őket. Hogy miért, azt leírom ott. Itt off lenne. <br> <br> ÉSzAH<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16312
amugy nekem csak másodszori nézésre tűnt fel, hogy Caradhrason Legolas a havon lépdel, míg a többiek derékig a hóban araszolnak.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16311
ÉSzAH<br> <br> nyelvmániát a NYELVEK ÉS ÍRÁSOKban
<br> <br> Az akcentusok elég jók, mindenki britül beszél, kivéve az uruk-hai orkokat (azok ''ronda'' amerikait nyomnak), a hobbitok kissé parasztos tájszólásban, szóval imho cool.<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16310
A hegyes fülek nekem is nagyon tetszettek, nem voltak se tul hosszuak és hegyesek, se tul rövidek, és emberiek.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16309
Nekem nagyon tetszenek a hegyes fülek. Főleg azért, mert a filmben nagyon finoman oldották meg. Viszont ha egy ilyen szexi hegyes fül csak ugyanakkora, mint egy emberé, akkor hogy lehet, hogy a tündék 2x, 3x olyan jól hallanak? Egy hozzáértőtől hallottam, hogy a hallás élessége több apró tényező mellett elsősorban azon múlik, hogy mekkora a hallófelület. Mármint a termethez képest. <br> Na jó, csak kekeckedek, tudom, hogy meselényekről beszélünk és nem kell 100%-osan megfelelniük az anatómia szabályainak, csak úgy eszembe jutott.<br> Teljesen felcsigázott, amit a feliratos változatról mondtatok. Tényleg kijönnek a közös nyelv akcentusai? Bocsi, de nyelv-mániás vagyok és teljesen be vagyok indulva erre a témára. Holnap megyek megnézni a feliratos verziót. Már nagyon kíváncsi vagyok.<br> ÉSzAH
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16308
Morgana, teljesen megértelek és maximálisan elhiszem, hogy már a könyv alapján ő volt a kedvenced. Nekem sem kellett látnom őt /Orlando által megformálva/ ahhoz, hogy ő legyen a GYU-ban nekem a kedvenc.
<br> Hadd csatlakozzam a kéréshez: Kérlek titeket én is, hogy ne csináljunk chat-et ebből a topicból. Lassan elérjük azt az arányt, hogy 50 bejegyzésből kb. 1 olyan van, ami nem személyes jellegű. Ne csináljuk már! De tényleg! Morgana, lobbizzunk!!!<br> ÉSzAH
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16307
Helyesen modnjátok, tündenyelv és írás témában gyertek a NYELVEK és ÍRÁSOK topicba...<br> <br> Annyit tennék hozzá azért, hogy<br> <b>Pedo mellon a minno</b> (2 N)<br> <br> Lefordítom, de csak a NYELVEK és ÍRÁSOK topikban!
<br> <br> Olórin<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16304
Az oldal listázásnál találhatod meg. Upsz. Nálam sem jött be. Majd máskor próbálkozom, de kezdetnek nem rossz.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16305
Nagyon köszi!<br> Sose vettem volna észre ezt a topicot, ez nekem túl egyszerű
<br> Mégegyszer nagyon köszi!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16303
Tinuviel: nézd meg valamikor a Nyelvek és írások topicot itt nálunk, ahol baromi sok infot találsz a tündebeszéddel és írással kapcsolatban. Olórin egy két lábon járó Tolkien nyelv lexikon, szerintem érdemes tőle kérdezned...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16302
Meg ha részletesebben belemegy az ember, akkor találhat egy tünde nyelvi társaságot is.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16301
Tinuviel: Ha yahoo-val rákeresel arra, hogy Tolkien elvish languages, akkor találhatsz egy elf szótárt.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #16300
Olórin jóvoltából találtam egy jó kis Orlando Bloom/Legolasos honlapot (illetve többet): <br> Legolas két nyilat lő ki egyszerre (igaz, hogy nem a legjobb minőségben, de megteszi)<br> orlandobloom.topcities.com/lego2arr.jpg<br> <br> Ez pedig egy forgatási kép, amikor beszálltak a csónakokba:<br> orlandobloom.topcities.com/legoboat.jpg<br> <br>
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Legolas (Orlando Bloom)
Oldalmegjelenítési idő: 1.753 másodperc