- Köszönetek: 0
Legolas (Orlando Bloom)
- cortez71
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Igen, és még hozzátenném a Mennyei királyságot is (a rendezői változatba nagyon sok jó jelenete került vissza!). Viszont ennyi az összes jó alakítása, az Elizabethtown meg a Calcium kid, nos...Acho írta: ácsi-ácsi!! mindkettőben ragyogóan játszott!(bár a KTK 2 -t nem láttam) és azt vegyétek figyelembe,h kissé más a karakter a két filmben... nem mindegy, h vki tünde herceget alakít a történelem előtti időkben, vagy egy kalózt pár száz évvel ezelőtt...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Altaris
- Nem elérhető
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Namarie
- Nem elérhető
Szerintem is jó a Karib-tenger kalózaiban.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Lucia írta: sztem orlando bloom csak a gyűrűk urában volt jó
mármint,hogy csak abban játszott jól
Nem értek egyet.
Melyik/Milyen filmben láttad őt szerepelni még?
(A Karib-tenger kalózai-ban kifejezetten jól játsza a kis esetlen kalózt)
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Lucia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
mármint,hogy csak abban játszott jól
Lucia
- Nilramien
- Nem elérhető
a világnak te csak valaki vagy,de valakinek te vagy a világ..
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Jaja! Nem véletlen, hogy még egy tündehercegnek is "csak" láncinget gyártottak a törpök (na jó, kristályokkal kirakott övvel és mithrilből... ), bár a láncing sem egy erdei viselet (és íjászoknak sem a legkényelmesebb), nyilván komolyabb csatákba szánták.Sil írta: Régebben mintha szó lett volna arról, hogy Tolkien nem igazán említett a láncingnél komolyabb páncélzatot (pl mint amit a filmben a gondoriak hordanak), kivéve Dol Amroth lovagjait... De nem emlékszem már, ki mondta.
- dorwinion
- Nem elérhető
Eleniel (csillaglany) írta: Namarie: Tudom, hogy Thranduil úr pajzán gondolat sem volt még Doriath pusztulásakor, de azért valamelyik ősén keresztül érinthette a dolog.
Nono! Ezt nem lehet biztosan tudni. A merészebb elképzelés szerint akár Doriathban is születhetett.
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Nessa
- Nem elérhető
Részt vehetett. De valóban ott volt, vagy ez csak következtetés?Gandalf írta: Viszont Legolas az Öt Sereg Csatájában részt vehetett már bőven, ott használhatott páncélt.
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Gandalf
- Nem elérhető
A Hobbitban nem találtam a tündék páncélviselésére konkrét utalást, de igazad lehet abban, hogy az erdei életmód és az íjészat miatt könnyűpáncélok jöhettek szóba általában. Más kérdés, hogy az Utolsó Szövetség csatájánál, Dol Guldur ostromainál és az említett Öt Sereg Csatájánál lehetett más páncéljuk is, hiszen lándzsásokról is ír A Hobbit többhelyütt.
És Bilbó mithrill-láncinge, bár törp munka, egy fiatal tündehercegnek készült. Gyanítom, hogy Erebor virágzása idején a törpök készíthettek a tündéknek is páncélokat jó pénzért.
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Acho: bizony a tündék lovaglótudománya abból ered, amit Nilramien is írt. A filmben ezt azzal szemléltetik, hogy A Két Torony egyik bővített jelenetében Aragorn tünde-szóval nyugtat meg egy lovat (ha jól emlékszem, Bregót, "aki" Théodred lova volt?).
Ami a páncélt illeti: ha belegondolsz, a páncél közelharchoz kell. Az erdei harcban nem túl előnyös, de ha íjjal-nyíllal harcolnak, messziről, nem is nagyon kell.
Legolasról ugyan nem tudjuk, hány éves volt (a filmkönyv szerint: 2931), de ha elfogadjuk, hogy az Utolsó Szövetség csatájában nem harcolt (erre semmi utalás nincs), akkor nem hinném, hogy lett volna páncélja, hiszen oly nagyon nem is volt szüksége rá. Nem is értettek az elkészítéséhez úgy, mint a noldák. (Azt említik, hogy az Utolsó Szövetség csatájában a nagyapja, Oropher vezette - némiképp önfejűen - a bakacsin-erdei seregeket, akiknek "gyengébb volt a fegyverzete", és bár vitézül harcoltak, a harcosok töredéke tért csak haza.)
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Namarie
- Nem elérhető
Dehogynem lovagolnak az erdőben!! Lásd: Glorfindel, Gildor Inglorion stb. Az viszont igaz, hogy sokkal másabb, mint nyílt terepen.Acho írta: hááát,ja. viszont a filmben pl. egészen jól lovagol (ló hasa alatt áthúzós jelenet), ahhoz képest,hogy az erdőben nem szokás sűrűn lovagolni (szerintem).és emlékeim szerint a könyv is jó lovasnak írja le (bár ez ugye adódhat abból is,hogy herceg,és nyilván úgy nevelték,tanították).
- Acho
- Nem elérhető
- Nilramien
- Nem elérhető
Mindebből,csak azt akartam kihozni,hogy ha egy állattal így megtudja magát értetni,akkor naon ciki lett volna,ha az fél perc múlva levágja a hátáról...
a világnak te csak valaki vagy,de valakinek te vagy a világ..
- Acho
- Nem elérhető
- dorwinion
- Nem elérhető
Acho írta: nem is ez a baj!mindenesetre nekem ő a kedvenc szereplőm! lenne egy kérdésem (Legolashoz kapcsolódik, de nem feltétlenül ehhez a topichoz).szóval:olvastam, hogy Legolas egyszer vett fel páncélt, és használt hosszú kardot, a Helm-szurdokban, egyébként meg bőrpáncélt hordott, éks a 2 késével meg az íjával harcolt. ez biztos? máskor nem használt kardot?
Én nem tudok róla, hogy erről bármivel több adat lenne akármelyik könyvben. (Sil? ) De ha abból indulsz ki, hogy Legolas erdő tündeként bizonyára gyakran megfordulhatott a fák lombjai közt, akkor be kell látnod, hogy egy fémből készült páncél ez esetben nem annyira praktikus dolog. A karddal ugyanez a helyzet. Kinek hiányzik, hogy egy fa törzse, ága, boga útját állja egy hosszú kardnak harc közben?
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Thereon
- Nem elérhető
Sil írta:
Ha a "Fegyverek és hadviselés Középföldén" című, gyakorlatilag teljesen a filmen alapuló könyvre gondolsz, azt mintha Chris Smith írta volna.Thereon írta: véletlenül nem nálam olvastad? A David Solo könyvben írja ezt.
Igen, arra gondolok. Fáradt vagyok, lusta vagyok és köszönöm, hogy kijavítasz (Annyi erőm sincs, hogy felkeljek és megnézzem)
Thereon, a vándorló varázsló
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Ha a "Fegyverek és hadviselés Középföldén" című, gyakorlatilag teljesen a filmen alapuló könyvre gondolsz, azt mintha Chris Smith írta volna.Thereon írta: véletlenül nem nálam olvastad? A David Solo könyvben írja ezt.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Acho
- Nem elérhető
- Thereon
- Nem elérhető
Acho írta: nem is ez a baj!mindenesetre nekem ő a kedvenc szereplőm! lenne egy kérdésem (Legolashoz kapcsolódik, de nem feltétlenül ehhez a topichoz).szóval:olvastam, hogy Legolas egyszer vett fel páncélt, és használt hosszú kardot, a Helm-szurdokban, egyébként meg bőrpáncélt hordott, éks a 2 késével meg az íjával harcolt. ez biztos? máskor nem használt kardot?
véletlenül nem nálam olvastad? A David Solo könyvben írja ezt.
Thereon, a vándorló varázsló
- Acho
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Acho írta: máshol is..?!?!?! mert még ha csak itt írta volna le, az haggyán, de így...! na mind1, úgy nézem, nem Legolas volt T. kedvenc szereplője...
Ez már nem a tündék háborúja volt, hanem az embereké.
Legolas egyébként már feltűnik az Elveszett Mesékben is.
ha a regény alakjait nézzük, nem ő a főszereplő. Ez azt hisezm, nem baj. Más regényekben is vanank nagyon szimpatikus mellékszereplők, sőt, zsánerszereplők is.
amúgy tényleg az emberek háborúja, mivel az ő koruk jön el, szükségszerűen, és az ő világuk, amiben nekik maguknak kell élni, így nekik kell megalkotniok a világot. ha belegondolunk, a tündék mmár épp eleget küzdöttek a világért, és épp eleget tanítottak az embereknek, akik sajnos leginkább nem voltak rá vevők, a jelek szerint.
Eleinel: Tharnduil jóval később születhetet, mint Doriath pusztulása. A gyűrű keresésében van róla szó, hogy kik voltak Bakacsinerdő uralkodói.
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Egyébként Az Elveszett Mesék jegyzetében valahol tényleg olvastam, hogy állítólag az ő nevét írta le először a Prof a kilenc vándor közül, csak nem sinda, hanem quenya formájában: Laiqualasse.
Az igaz, hogy a tündék fél lábbal (és talán teljes szívvel) már Valinorban jártak. De azért Szauron legyőzésében az érdemük jóval több annál, hogy egyikük tagja lett a Szövetségnek.
(Tudom, Alyr, ilyet nem is írtál. )
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Acho
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Acho írta: máshol is..?!?!?! mert még ha csak itt írta volna le, az haggyán, de így...! na mind1, úgy nézem, nem Legolas volt T. kedvenc szereplője...
Ez már nem a tündék háborúja volt, hanem az embereké.
Legolas egyébként már feltűnik az Elveszett Mesékben is.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Acho
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető