Legolas (Orlando Bloom)

Több
22 éve 7 hónapja #51202 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Sziasztok drágaszágaim!

Míriel: aztán csak szaporán azzal a fanfiksönnel! :wink:

A véletlenekhez annyit, hogy szerintem igenis vannak véletlenek a GyU-ban, méghozzá dögivel.

Legolast talán azért jelölhette ki Elrond, hogy prózai okokhoz folyamodjunk, mert ő volt az egyetlen főrangú a tündék közt. És nézzük csak meg a Szövetség többi tagját: Samut kivéve mindegyikük minimum herceg, de legalábbis tekintélyes személy.
Egyébként meg szerintem azért (bár itt most csak a filmből indulok ki, mert a könyvből ugyan ki nem derül) mert a tanácsban őbenne volt a legtöbb vér és elszántság; az igazságérzete nagyon erős és a bátorsága is nyilvánvaló; mégis megfontolt, viszályt nem kereső típus- lásd egyik kedvenc képem, mikor visszatartja társait. :) A többiek csak ültek mellette és szépek voltak/ordítoztak a törpékkel.

Na, futok vacsizni. :)

Erről jut eszembe egy felvetés, nem is kell rá válaszolni, csak magamban kérdem meg: mit esznek a tündék?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #51155 Írta: kósza tündelány
kósza tündelány válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Na üdvözlet minden Orlando mániásnak:-) Látom folyik az élet csak sajnos én folyok bele keveset mostanában:(
Azt szeretném kérdezni, hogy hol van az a magyar oldal mert szeretném végre rendesen végignézegetni. Előre is köszi. Csók mindenkinek

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #51133 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Te is O.B. mániás vagy( én is, de veszettül :oops: ) majd megeresem a zenét.

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #51124 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Egy kis OFF, bocs érte, kedveseim!
Ki szokott The Corrs-t hallgatni? A Talk on corners c. albumon van egy szám (az első): Only when I sleep, ami számomra Orliról szól
pusssz: Míriel
Jaj, majd ha lesz időm, legépelem a FanFictiont :wink:

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

• Anna
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #51096 Írta: Anna
Anna válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Galadriel urnő: Orli egy interjúban azt mondta, hogy technofób és hogy nincs emailcíme.

Több
22 éve 7 hónapja #51066 Írta: Kyra
Kyra válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
szeretnék veletek megosztani három,számomra szép képet.(lehet hogy nem ide vág,de mivel a mi Legolasunk is tünde,beírom)
www.tau.hu/keptar/vizeses.htm
www.tau.hu/keptar/erdo.htm
www.tau.hu/keptar/szokokut.htm

a linkelés nem ment...

Namárie!
Nurcúwen

Több
22 éve 7 hónapja #51057 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Helo. Nem akarok itt mindent félbeszakítani, de nem tudja valaki O.B. e-mail cimét? :? Terveztem hogy irok neki valamit de a levél nagyon lölcséges lenne, ja nem merad más akkor majd írok neki levelet.
:lol:

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #51048 Írta: Kyra
jaj,Vic!!ezek szuperek!!nagyon köszi!

Namárie!
Nurcúwen

Több
22 éve 7 hónapja #51046 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
És még valami :D

Ama bizonyos Graham Norton Show, ahol Orli játszik a Legolasos babával, nemsokára végre letölthető lesz videón is, de most még több képet lehet látni róla, mint eddig (a babáról is :wink: )
ide klikk

Több
22 éve 7 hónapja #51044 Írta: Vic
Jaj, ezt muszáj látnotok!
ANIMÁCIÓK ezúttal is, már láttatok ilyesmiket, de ez most végre 3 animáció a januári Critics Choise Awardsról, amikor Orli felemeli a kicsi Dakotát

Klikk ide érte
és várjátok meg, amíg betölti (kb. fél-1 perc egy-egy animáció)

Több
22 éve 7 hónapja #51032 Írta: Vic
Kedves Mindenki!
Itt vagyok megint és kezdem egy izgalmas OFF hírrel:
van egy újabb trailer-részlet (nem az eddigi verzió)

www.empireonline.co.uk/news/news ... s=the&cp=1
:arrow: innen lehet elkezdeni tölteni
A minősége annyiban jobb, mint a fekete-fehér, hogy ez most színes, viszont csak addig adják le, mint azon a bizonyos 1 perces thaiföldi verziót... a kép élessége pedig csak akkor jó, hogyha kicsiben hagyjátok a Quick Time-ot. De azért meg lehet nézni... :D

Gandalf: nagyon jó témát vetettél fel, és örömmel látom, hogy sokan reagáltak is rá. :) Én azért nem válaszolok rá, ha nem bánod, mert igencsak elfogult lennék... úgy pedig nem ér... :wink:
De azért annyit hadd vitázzak, hogy az erdőtündék csak akkor mentek be Thranduil barlangvárába, ha gáz volt.. értsd: támadás érte őket. Egyébként a szabad ég alatt aludtak a fákra épített kunyhóikban. :wink:

Több
22 éve 7 hónapja #51025 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Konkrét ötletem ugyan nincs, de a háttérben olyasmit sejtek, hogy mivel Legolas képviselte a tünde fajt a szövetségben, ezért (írói fogás) benne összpontosul mindaz, ami a tündéket egy részről jellemzi. :?
Meglehet, hogy a kérdésedre a választ itt kell keresnünk :?:
:idea: A tünde törp baraátság pedig szimbólum lehet, ami a gonosszal szembeni összefogásra utalhat :?:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
22 éve 7 hónapja #51014 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nincsenek véletlenek! Bizonyos értelemben mindenki 'Kiválasztott', egy konkrét célra, feladatra predestinált. A kérdés csupán az, hogy hogyan válhat valaki alkalmassá minderre... Különösen érdekes kérdés ez Legolas esetében!

Dodiee: A Bakacsinerdő tündéi egy sziklabarlangban laknak, nem az erdő fái között. Valószínűleg az állandó fenyegetettség és a sinda hagyományok miatt (gondolj csak Doriathra!)...

Több
22 éve 7 hónapja #50997 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Tolkien világában, az Élethez hasonlóan, nincsenek véletlenek, ahogy erre Gandalf is utal. És ez megnyugtató.
:wink:

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 7 hónapja #50983 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Na, van már képem is, aláírásom is, most már én vagyok egészen.. Azon gondolkodtam,Tolkien írt valahol arról, hogy hogy néznek ki a tündék otthonai a Bakacsinban? Milyen lehet egy ház(vagy flet inkább) ahol Legolas lakik? Mit csinál szabdidejében?
Néha azon kapom magam, hogy megpróbálok úgy mosolyogni, mint Legolas, a"vadászunk az orkokra" résznél...Az egy nagyon édi fej volt, bár inkább Orlis.. Folyton tekergetem a filmet a kedvenc részeimhez: :D

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
22 éve 7 hónapja #50973 Írta: manó
manó válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Vannak régi oldalak.Ez nem mind új.

Na én gyorsan elmegyek mielőtt észrevesz vmi Orli rajongó (pedig én is imádom)

Imádjuk Orli ingeit!!!! (Legalábbis én :) )

...összeforr a törött szablya,s koronás lesz a király.

Több
22 éve 7 hónapja #50957 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Tapasztalat: hát... a tanácsban többes szám első személyben mondta Gollam szökésének történetét, meg támadtak ránk, szóval szerintem ő is ott volt.

Több
22 éve 7 hónapja #50956 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Jó kérdések.
Nos, a magyartanárnőm ma tartott egy kis prédikációt, hogy az ember akkor szép igazán, ha lelkileg is "szép", művelt. Ez szerintem a tündékre is igaz.
Hogy miért pont ő került be a Szövetségbe? Jó időben volt jó helyen, más ötletem nincs :lol: .
hedge_hog: én is kacérkodom a gondolattal, de a megszólításnál elakadtam. Hogy kell megszólítani egy 25 éves fiút?

Több
22 éve 7 hónapja #50949 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nos, szerintem egy tünde alapból bölcs (különben nem nevezhetnénk a Szépek Népének őket, a belsőjük tükröződik az arcukon).
Tapasztalat? Gandalfom, ugyan már!
Nem sok függ ettől, hidd el, tapasztalat nélkül is lehet ügyesen és jól reagálni, magamon látom (pl: jó emberismerő vagyok, s nem vagyok egy "öreg róka").
:)
Egy kérdésem lenne: akarjátok hallani az én Fan Fictionomat?

Legolas valószínűleg azért kerül a dolgok sűrűjébe, mert tudják, hogy alkalmas a küldetés elvégzésére. De ő csak egy tünde a sok közül. :oops:
Higgyétek el, más tündékről is szólnak mesék, s ha ismernénk őket, ugyanúgy éreznénk irántuk, mint Legolas iránt. Csak ezeket már Tolkien nem tudta megírni.
pussssz

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
22 éve 7 hónapja #50947 Írta: Dwin Odiff
Dwin Odiff válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Erre én csak azzal válaszolnék, hogy hogyan lehetett pont egy félszerzet a Gyűrűhordozó?
Lehet, hogy más is képes lett volna rá, de Frodó és Legolas is jókor volt jó helyen. (Igaz ez a "jó" nézőpont kérdése...)
Ahoz nem kell híres családból származni, hogy valaki tehetséges és hősies legyen. És sztem Legolasnak elég sok gyűrődésen kellett keresztül mennie a pókok és egyebek miatt is.

„Isten nem vagyok,s ha elpackáztam
ne is legyek más,csak önmagam.
Kormányozzon,ha győzött!”

Több
22 éve 7 hónapja - 22 éve 7 hónapja #50927 Írta: Gandalf
Hmm...
Nos, azért nem értettétek meg a kérdésemet, mivel szegény Gandalf képtelen megint összehozni egy értelmes hozzászólást, s mindenki számára érthető módon fogalmazni... :( :( :(
Ráadásul egyszerre többmindent kérdeztem, többmindent mondtam... akkor megpróbálom összeszedni kusza gondolataimat (?), s részekre bontva, külön megfogalmazva, lehetőleg értelmesen (???) ismét megpróbálom.

Tehát: Legolas látszólag egy rendkívűl fiatal (az ő mércéjükkel) és tapasztalatlan tünde, aki korábban semmilyen komolyabb történés alakításában nem vett részt. Valószínű az Öt Sereg Csatája lehetett az egyetlen olyan szitu, ahol igazi harci tapasztalatra tehetett szert. Elég fura környezetben nőtt fel tünde létére (no, ezt megint meg kéne magyaráznom... gondolok itt eslősorban Tharanduilra, a bakacsinerdei körülményekre, a pókokra, a barlangra - nem éppen ideállis hely egy tünde fejlődése szempontjából), s leszármazására nézve sem túl híres.

És mégis!
Legolas eljut Elrondhoz, bekerül A Gyűrű Szövetségébe, igazi hőssé válik, rendkívűli képességekről tesz tanubizonyságot, teljesítményével mindenkit lenyűgöz, még a legnagyobbak is elismeréssel nyilatkoznak célzóképességéről, képes túllépni a begyepesedett családi konvenciókon (tünde-törp ellentét), s szoros barátságot kötni egy törppel. Híresség lesz, orkok ezrei félik nyilait, emberek ezreibe tud lelket önteni a jelenléte.

A Kérdés: hogyan lehetséges ez?
Honnét Legolasnak ezek a rejtett képességei, hogyan tudott így érvényesülni a korábban felsoroltak ellenére, hogyan válhatott hőssé, egyáltalán: hogyan került bele az eseményekbe, miért őrá esett Elrond választása? Páratlan 'karriert' futott be, jelentéktelen sinda-hercegből mítikus hérosszá vállt! Mi lehet emögött?

Ha még most sem érthető a felvetett téma, nyugodtan hagyhatjátok a fenébe! :wink:

''Nem látja az a csillagot,
ki először nem veszi észre,
hogy ezüstből van mindahány,
s váratlanul lángba borul tán
mint virág - egy ősi dal hallatán...''

(Mythopoeia)

Több
22 éve 7 hónapja #50884 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Látom kiveséztétek a témát, az íjról a harctudásáról, és Legolas koráról :wink: :
kora:
szerintem is fiatalnak számított a tündék között, de öregnek az emberek között (nahát! :) )
íj, és harci tudás:
szerintem is az % sereg csatája, az orkok, Bakacsinerdő etc-ben bőven volt alkalma kamatoztatni tudását :)
Vic:
Kösz az infokat! :wink:

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #50853 Írta: Vic
Sziasztok!
Most sajnos nem tudom "tartani a frontot" itt a fórumon, mert nincs időm rá.. :( Remélem, hogy azért nélkülem is jók lesztek :wink:
Egy új hír: Orlando Bloom tegnap érkezett meg Ausztráliába, ahol a hónap végétől kezdik el forgatni a legújabb filmjét, a Ned Kellyt. Orlit tegnap látták Melbourne-ben leszállni. 8)

Még egy hír az OB Multimediáról: le lehet tölteni egy új trailer-félét. Nekem egyszer már majdnem sikerült, de azóta levág állandóan a szerver. Azért próbáljátok meg, sosem lehet tudni...
nsyncwebguide.com/legolas/video_2.html

Több
22 éve 7 hónapja #50845 Írta: Kyra
sziasztok!
na már nem igen tudok hozzászólni a dologhoz,mert már jó szokásomhoz híven,lemaradtam. :(
és ugyebár fölösleges beírni ugyanazt a hozzászólást,úgyhogy most egyetértek mindenkivel. :) :)

Namárie!
Nurcúwen

Több
22 éve 7 hónapja #50843 Írta: kósza tündelány
kósza tündelány válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Na hello mindenkinek. Én még mindig barátkozási fázisban vagyok ezzel az új fórummal, de csak meg fogom szokni már végre :oops:
Szerintem azért tűnik fiatalnak, mert az is. neki ez az ideális és ezért. Legalábbis szerintem. Szóval náluk tündéknél úgysem az a lényeg, hogy mennyinek látszik vagy milyennek, hanem, hogy mit tud és mennyire bölcs. ezen követelményeknek pedig nagyon megfelel
.

Több
22 éve 7 hónapja #50822 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
A kérdésedet valahogy én sem értem, Gandalf. Ery hozzászólása rendben van én is és sokan így látjuk.
Eszembe jutott valami, de valószínűleg ez sem válasz a kérdésedre, varázsló. :wink:
Mi felnézünk Rá és csodáljuk, mint valamennyi tündét, de mégis Ő az, aki szimpatikussá vált és nem, teszem azt, Elrond. (EZ CSAK PÉLDA!)
Mert bár rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel valamennyi tünde bír és amelyek lyan varázslatossá teszik őket a szemünkben, mégis önálló személyiség és ez még így is nyilvánvaló, hogy az alakja nincs olyan pontosan és részletesen megrajzolva, mint pl. Aragorné. Nem hiszem, hogy maradjak ennél a példámnál, hogy Elrond vagy akár a fiai így reagáltak volna egyes helyzetekre, mint Legolas. A személyiségük/éből adódóan. És minket éppen ezek a reakciók fognak meg.
Lehet, hogy bölcsességben nem múlja felül a noldákat, de talán a legszebb példa, Gimlivel való összebarátkozása, elég bizonyíték.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 7 hónapja #50820 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Szerintem Legolasnak volt módja háborúzni is, pl. az Öt Sereg Csatájában, Bilbó idején.
Nekem az a furcsa, hogy Legolas nagyon fiatalnak tűnik, miközben úgy beszél magáról, hogy mennyi évet megélt már ("sok fát ismertem makk-korától" és hasonló beszólások).

Több
22 éve 7 hónapja #50819 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Véleményem szerint volt lehetősége Legolasnak a harci tapasztalatokra. Ugyan nem tudom mikor született, de a Ködhegység orkjai lehettek a "tanulópálya" míg a csúcs az Öt Sereg csatája lehetett (ott volt a papa, tehát elképzelhető, hogy ő is). :idea: :!:
A többi kérdést passzolom :?

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
22 éve 7 hónapja #50816 Írta: Gandalf
Szerintem teljesen mindegy, hány éves volt Legolas, s hány ezer évig ücsörgött apuci barlangjában. NEM az évek száma tesz valakit bölcsebbé, hanem a tapasztalat, amelyet ezalatt az idő alatt szerez!
Esetünkben Legolas mindenféle szempontból még egész zöldfülűnek számított a tündék körében. Nagyon érdekes kérdés, hogy harci tudását honnét, s milyen úton szerezte be. Vajon csak pókokra lövöldözgetett hosszú korokon át a fák között ugrabugrálva, vagy részt vehetett valamilyen komolyabb 'bevetésen'? Korábban már volt erről szó, hogy max. diplomáciai küldetéseket bízhattak rá, de akkor honnét tud ilyen jól íjjazni? Vagy az ő teljesítménye a tündék körében még nem egy nagy kunszt? Bölcsességben nem múlja fölül a többi tündét, ez kiderül, de hát mivel ő nem járt sohasem Valinorban, ez nem is csoda. Mégis, az út során olyan dolgok jönnek elő belőle, amelyek az előbbiek alapján elképzelhetetlenek lettek volna... Szerintetek miért?

Több
22 éve 7 hónapja #50814 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Orlando Bloom
Artist Management Group
9456 Wilshire Blvd.
Beverly Hills, CA
90212
USA

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.566 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére